Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-10, 20:07   #721
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Może wkleję informację od specjalisty ds. opiniowania z Działu Ocen i Certyfikacji Instytutu Matki i Dziecka. Na temat materacyków, fotelików i innych pierdół
Może ktoś będzie miał ochotę poczytać. A i zawsze jakiś temat do dyskusji się znajdzie
Ciekawe, ciekawe!
Jest w pierwszym poście

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Chciałam zajrzeć rano ale spadła na nas wiadomośc o śmierci taty TZ i musiałam podopinać kilka spraw przed jego wyjazdem.
Moje kondolencje

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj do du.. dzień. Nie potrafię sobie znaleźc miejsca. Normalnie pierwszy raz mam nudy w dosłownym znaczeniu tego słowa. Na szczęście wziełam się do gotowania.
Dziewczyny kiedy zaczynacie prać i prasować ubranka??
I jak? Gotowanie zabiło nudę? Ja nie wiem na szczęście, co to nuda, zawsze mam coś do zrobienia
Ubranka leżą jeszcze w worach w składziku, tj. w pokoju Kaja a część jeszcze u teściowej na strychu... Prać i prasować zacznę pewnie gdzieś na przełomie marca/kwietnia Na 10-15 kwietnia zamierzam być gotowa ze wszystkim, więc po co mają wcześniej się kurzyć?
A propos ubranek i nienudzenia... Byłam dziś jeszcze w 5.10.15 (myślałam, że jeszcze dla Maksa coś z tych wyprzedaży wezmę), więc chciałam sprostować info o 3-ej szt. gratis... Niestety ta 3 (najtańsza) jest gratis pod warunkiem, że 2 rzeczy weźmiemy z nowej kolekcji... więc to już tak tanio nie wychodzi

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
matko dlaczego tak wcześnie? nigdy o czymś podobnym nie słyszałam
Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
ale czy naprawdę już nienarodzone dzieci trzeba zapisywać do żłobka? Potem już się nie "wkolejkuję"?
Już ze 2 tyg. temu to doradzałam
To nie ma znaczenia, czy dziecko narodzone czy nie Po prostu teraz zaczynają się zapisy na rok 2012/2013 czyli tak jakby inaczej nie da rady, jeśli bierzesz pod uwagę wysłanie w jesieni półrocznego dziecka do żłobka... Maksia zapisałam właśnie do szkoły, a Kaja do żłobka...
fonn, wiesz, gdzieś miejsce może znajdziesz później, zawsze część ludzi rezygnuje, bo dzieci chorują, ale są też dłuuugie listy rezerwowe i może się okazać, że w żłobku, który Ci odpowiada/masz blisko nie będzie szans na dostanie się i trzeba będzie jeździć np. na drugi koniec miasta... Najlepiej po prostu popytaj u siebie w mieście w żłobkach, jak jest
Ja mam pod nosem na osiedlu świetny żłobek z bardzo dobrymi opiniami, dlatego już teraz poszłam Kaja zapisać.

Cytat:
Siedzę i zastanawiam się jak pozbyć się tego głupiego poczucia obowiązku, i iść w końcu na zwolnienie. W pracy dziwią się, że jeszcze przychodzę, bo kto w siódmym miesiącu do pracy chodzi... i jeszcze piechotą, w taki mróz...
A mnie moralność nie pozwala tak wszystkiego zostawić żeby siedzieć w domu. Wiem, że jak mnie nie będzie, to reszta będzie miała więcej pracy. Czasami myślę sobie "a co mnie to". Ale za chwilę wracam na ziemię i wiem, że muszę pracować. Czasami jest ciężko, bo terminy, szef, pieniądze... ale jakoś nie mogę bezczynnie w domu siedzieć.
Skończy się na tym, że urodzę pod biurkiem
Oj tam, pisałaś parę razy, że w życiu patrzysz przede wszystkim na siebie, na swoje obowiązki i swoje prawa To teraz jak nic możesz skorzystać z prawa, z którego korzysta zdecydowana większość ciężarnych
Poza tym jakoś nie widzę Ciebie nudzącej się Jeszcze całe urządzanie mieszkania przed Tobą... Będziesz mogła już na spokojnie i do bólu zagłębić się w farby
Cytat:
Nie wredny... mówi, że zdrowa jestem i mogę pracować, to mam pracować...
Ale wspominałaś też, że to Ty głównie planujesz urządzenia mieszkania, to niech on pracuje dalej, a Ty się tym zajmiesz

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Ja po lekarzu. Szyjka ma dlugosc 2,5cm wiec zalozono mi krazek i mam lezec i nic nie robic. Podlamalam sie troszke bo boje sie o dzidzie, ale w sumie to jestem pewna, ze wszystko dobrze sie skonczy.
To dobrze, że jesteś tego pewna Ja wierzę w moc pozytywnego myślenia. Nie raz zresztą czytałam np. wypowiedzi lekarzy onkologów o tym, że u pacjentów pozytywnie nastawionych do leczenia i do życia, efekty terapii są lepsze
Więc leż grzecznie i myśl pozytywnie!

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
dzisiaj miałam wizytę. wszystko było by ok, gdyby nie prawie 2 godz poślizg. wrrr
ogólnie wszystko jest ok. dziecko póki co dalej jest dziewczynką
waży ok 760 g. (przybrała ok 100 % tego co ważyła 4 tyg temu)
wyniki bardzo dobre.
toxo dalej ujemne
cukrzycy brak.
Gratki!

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Córunia za to się nie nudzi, buszuje łobuz w brzuszku Aaaa i wstępnie mamy wybrane imię : Hania
Wpisać na listę?
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 20:11   #722
rinco
Wtajemniczenie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Pracodawca wypłaca wynagrodzenie, więc bardzo prawdopodobne, że dostaniesz tak jak pensję.
Acha, tak też podejrzewałam (czyli kiszka)
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 20:11   #723
Gaabbi
Wtajemniczenie

wpisać zawsze przecież można zmienić
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 20:16   #724
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Przy komputerze, owszem, czasami 8 godzin. Ale nie o to chodzi, bo jak sobie dobrze zorganizuję to nawet 4 nie będę siedziała. Ale jak tu siedzieć mniej 4 godziny przed komputerem, skoro co najmniej 2 spędzam na forach Więc hipokryzją by było domaganie się 4 godzin przed komputerem
Hipokryzją czy nie, to po co aż tak bardzo przyzwyczajać pracodawców, że same rezygnujemy z praw przewidzianych w KP? Choć tak na poważnie, to ja też cały czas pracowałam po 8h przy kompie do połowy 5. mies, gdzie dyr wiedziała o ciąży od 5 tc... Dopiero jak przyniosłam zaświadczenie od lekarza o ciąży, żeby mieć przedłużoną umowę, to ustaliła, że mam być nie dłużej niż 4h, a dla mnie to oznaczało przede wszystkim krótszy czas przy obsłudze klienta, a więc mniejszą dawkę stresu i odpowiedzialności każdego dnia Później wyszło jak wyszło... z różnych powodów zdecydowałam się już na zwolnienie, więc i tak za długo w tym trybie 4h nie popracowałam
Stary 2012-02-10, 20:19   #725
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Gdzieś mi uciekł ten post

Beige13 czyli spacerówka rozkłada się normalnie na płasko, tak jak w większości wózków? To ciekawe, może coś ulepszyli ostatnio... A możesz napisać gdzie go kupowałaś (na allegro czy bezpośrednio u producenta)? Tak z ciekawości pytam, bo nadal mi się ten wózek podoba, choć pewnie kupimy Sekę, bo już ją sobie upatrzyliśmy

Mam dziś jakąś mega głupawkę. Co chwilę płaczę ze śmiechu (głównie z męża) Nie wiem co on dzisiaj taki śmieszny Normalnie już mnie tak mięśnie brzucha bolą od tego śmiechu, że nie mogę
Stary 2012-02-10, 20:31   #726
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
A wózki - ostatni to nic innego jak Tako Jumper http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=274. Cena nie najgorsza

Drugi link się nie otwiera.

.
dzięki _Agata że chociaż Ty dojrzałaś mojego posta

to drugi link http://www.babyaccessoriesireland.co...chk=1&Itemid=5

może tym razem pójdzie - jeśli nie to szukam opinii o Bexa B4 - wiem że to wózki z krakowa - są lżejsze od Jumpera o 3 kg - i dostępne w Irlandii czyli dobrze dla mnie...ale nigdzie nic ciekawego nie mogłam znaleźć może widziałaś albo słyszałaś?

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

ps: _Agata - możesz już iśc na urlop - urządzasz mieszkanie biegasz a zaraz pewnie pranie i wyprawka - czas najwyższy trochę sobie pozwolić na zwolnienie tempa

Kism = no tak pisałaś...ale to zdawało się jeszcze tak długo... a Ty już wszystko załatwiłaś - super
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 20:34   #727
clauudik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fonn Pokaż wiadomość
Przepraszam z góry za pouczenie
Ale - jeśli nie używasz kabla do internetu, tylko właśnie sieci bezprzewodowej - kilka razy dotarła do mnie informacja, że nie powinno się używać urządzeń z wi-fi w bezpośredniej bliskości brzucha, bo może mieć zły wpływ na maleństwo. Nie wiem, może to nie jest prawdziwa informacja, ale podobno fale emitowane przez korzystające z wifi urządzenie mogą być szkodliwe (dla nas zresztą też). Mnie zawsze Mąż pilnuje, żebym telefon z włączonym wifi trzymała daleko od brzucha
Także może warto zapytać rozsądnego lekarza, jak to z tym wifi jest.

do tego męczy mnie od tygodni całych dzień w dzień piekielna zgaga
Nie przepraszaj z tego co wiem to nie do końca tak jest, bo komputer czy telefon przyjmują sygnał, a nie emitują go (tak na mój rozum blondynki ), ale samo trzymanie lapka na brzuchu to wiem, że nie jest mądry pomysł - mąż cały czas na mnie o to krzyczy, żebym odsunęła kompa od Filipka a nie trzymanie telefonu w pobliżu brzucha jak przeglądam stronki... chyba mam za krótkie ręce na to
Cytat:
Siedzę i zastanawiam się jak pozbyć się tego głupiego poczucia obowiązku, i iść w końcu na zwolnienie. W pracy dziwią się, że jeszcze przychodzę, bo kto w siódmym miesiącu do pracy chodzi... i jeszcze piechotą, w taki mróz...
A mnie moralność nie pozwala tak wszystkiego zostawić żeby siedzieć w domu. Wiem, że jak mnie nie będzie, to reszta będzie miała więcej pracy. Czasami myślę sobie "a co mnie to". Ale za chwilę wracam na ziemię i wiem, że muszę pracować. Czasami jest ciężko, bo terminy, szef, pieniądze... ale jakoś nie mogę bezczynnie w domu siedzieć.
Skończy się na tym, że urodzę pod biurkiem
Dobrze, że są w tym kraju jeszcze porządni ludzie a tak poważnie to zgadzam się z kism, kiedy jak nie teraz mamy myśleć wyłącznie o sobie (i maleństwie w brzuszku) jak nie teraz?
Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Ja po lekarzu. Szyjka ma dlugosc 2,5cm wiec zalozono mi krazek i mam lezec i nic nie robic. Podlamalam sie troszke bo boje sie o dzidzie, ale w sumie to jestem pewna, ze wszystko dobrze sie skonczy.
Trzymaj się, odpoczywaj i myśl pozytywnie. My też będziemy
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
dzisiaj miałam wizytę. wszystko było by ok, gdyby nie prawie 2 godz poślizg. wrrr

przeraziła mnie waga u położnej, niby +3,5 kg od ostatniej wizyty. Że też dzisiaj się nie zważyłam rano, wtedy bym miała pewność ile przytyłam.
Wszystko przez te słodycze :P

lekarz zaraz się pytał o obrzęki, sprawdzał, czy mogę zamknąć ręce w pięść. czy pierścionki schodzą bez problemu z palca.

ogólnie wszystko jest ok. dziecko póki co dalej jest dziewczynką
waży ok 760 g. (przybrała ok 100 % tego co ważyła 4 tyg temu)

wyniki bardzo dobre.
toxo dalej ujemne
cukrzycy brak.
Gratuluję udanej wizyty. Ja też za dużo przybrałam na wadze (już się tu żaliłam zresztą ) i dostałam przykaz lekkich zmian w diecie.
Cytat:
Córunia za to się nie nudzi, buszuje łobuz w brzuszku Aaaa i wstępnie mamy wybrane imię : Hania
Piękne imię ja też chciałam Hanię, ale u nas by nie przeszło, bo mąż nazywa tak naszą hondę civic
Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chciałabym Was uspokoić. Ja też kiedyś o tym słyszałam, ale o te rzeczy zawsze pytam męża - jest biegłym sądowym własnie m.in. z tej dziedziny i jednoznacznie dzisiaj się wyraził: "Skąd ja wzięłam takie bzdury?" Wytłumaczył mi mniej więcej, o co chodzi - więc chodzi o to, że promieniuje samo wifi (urządzenie, które macie w domu), a nie komputer. Jak urządzenie macie w domu, to wszystko jedno, czy postawicie je sobie na brzuchu czy w drugim pokoju - ono i tak promieniuje. Powiedział jeszcze, że może mi dać to z pieczątką biegłego, jak do sądu Nie jestem pewna, czy dobrze to zrozumiałam, bo wolałam, żeby nie wgłębiał sie w szczegóły techniczne, bo ja się na tym akurat nie znam, więc nie jestem pewna, czy dobrze zrozumiałam cały wywód, ale konkluzja była jednoznaczna - takie opinie niestety są powielane i są to kompletne bzdury. Zakończył to słowami: "Weź, weź, idź mi z tym, bo nie mogę tego słuchać".
nic dodać nic ująć

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 20:34   #728
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Oj tam, pisałaś parę razy, że w życiu patrzysz przede wszystkim na siebie, na swoje obowiązki i swoje prawa To teraz jak nic możesz skorzystać z prawa, z którego korzysta zdecydowana większość ciężarnych
Poza tym jakoś nie widzę Ciebie nudzącej się Jeszcze całe urządzanie mieszkania przed Tobą... Będziesz mogła już na spokojnie i do bólu zagłębić się w farby

Ale wspominałaś też, że to Ty głównie planujesz urządzenia mieszkania, to niech on pracuje dalej, a Ty się tym zajmiesz

To dobrze, że jesteś tego pewna Ja wierzę w moc pozytywnego myślenia. Nie raz zresztą czytałam np. wypowiedzi lekarzy onkologów o tym, że u pacjentów pozytywnie nastawionych do leczenia i do życia, efekty terapii są lepsze
Więc leż grzecznie i myśl pozytywnie!
Oj, nudzić się potrafię. Jestem takim leniem, że aż szkoda gadać. Będę się przewracać z boku na bok, odleżyn dostanę, a nic nie zrobię Nie wiem skąd to się bierze, ale nie potrafię się zmobilizować jak mam dużo czasu. Ja lubię pracować pod presją czasu, i zawsze oczywiście wszystko na ostatnią chwilę. I zawsze się wyrabiam

Chłop pracuje i będzie pracował, a ja póki co nie mam czego urządzać. A nie będę przecież patrzyła jak gładzie robią
Dzisiaj pół dnia spędziłam na poszukiwaniu mozaiki, a jak już znalazłam piękną (i drogą jak cholera! ) to chłop stwierdził, że w naszej betonowej łazience nie będzie żadnej mozaiki. I cały mój misterny plan wpiz...

I ja wierzę w siłę pozytywnego myślenia. Dzięki temu jakoś żyję

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Hipokryzją czy nie, to po co aż tak bardzo przyzwyczajać pracodawców, że same rezygnujemy z praw przewidzianych w KP? Choć tak na poważnie, to ja też cały czas pracowałam po 8h przy kompie do połowy 5. mies, gdzie dyr wiedziała o ciąży od 5 tc... Dopiero jak przyniosłam zaświadczenie od lekarza o ciąży, żeby mieć przedłużoną umowę, to ustaliła, że mam być nie dłużej niż 4h, a dla mnie to oznaczało przede wszystkim krótszy czas przy obsłudze klienta, a więc mniejszą dawkę stresu i odpowiedzialności każdego dnia Później wyszło jak wyszło... z różnych powodów zdecydowałam się już na zwolnienie, więc i tak za długo w tym trybie 4h nie popracowałam
Ja poważnie mam pracy przy komputerze zazwyczaj na mniej niż 4 godziny. Ale z własnej woli siedzę, bo tyle ciekawych rzeczy jest po tamtej stronie ekranu

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 20:40   #729
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też dojrzałam, odpisałam Ci na poprzedniej stronie
Stary 2012-02-10, 20:44   #730
_agata
Zakorzenienie

Cytat:

to drugi link http://www.babyaccessoriesireland.co...chk=1&Itemid=5

może tym razem pójdzie - jeśli nie to szukam opinii o Bexa B4 - wiem że to wózki z krakowa - są lżejsze od Jumpera o 3 kg - i dostępne w Irlandii czyli dobrze dla mnie...ale nigdzie nic ciekawego nie mogłam znaleźć może widziałaś albo słyszałaś?

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

ps: _Agata - możesz już iśc na urlop - urządzasz mieszkanie biegasz a zaraz pewnie pranie i wyprawka - czas najwyższy trochę sobie pozwolić na zwolnienie tempa

Kism = no tak pisałaś...ale to zdawało się jeszcze tak długo... a Ty już wszystko załatwiłaś - super
Nie tylko ja

Wózek wygląda całkiem fajnie, ma pompowane wszystkie koła, a na tym Tobie zależy. I faktycznie trochę lżejszy od Tako.
Ma sporą gondolę, w komplecie jest torba, spacerówka w obu kierunkach (dobrze czytam?).
Nie widziałam ich niestety nigdzie u mnie w sklepach, więc trudno coś powiedzieć.
Z opisu i zdjęć fajny
Opinie w sieci... jak zwykle, albo dobre albo złe
A będziesz miała możliwość pomacania go przed zakupem?

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Dobrze, że są w tym kraju jeszcze porządni ludzie

o
Stary 2012-02-10, 20:46   #731
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja też dojrzałam, odpisałam Ci na poprzedniej stronie
przepraszam przeoczyłam drugi to Bexa B4 o której szukam informacji - a pierwszy masz rację - to Tako Jumper X... no i jeszcze ten mnie intryguje -http://babycarrierdublin.com/index.p...emid=4&lang=pl
Stary 2012-02-10, 20:46   #732
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość

Piękne imię ja też chciałam Hanię, ale u nas by nie przeszło, bo mąż nazywa tak naszą hondę civic
Ja też jeżdżę hondą civic Będą dwie Hanie i już Chociaż ja nie wpadłam na pomysł, żeby swoją piękność na czterech kółkach tak nazywać

Ale ja Wam zazdraszczam tych remontów. My powinniśmy się zabrać za załatwianie formalności związanych z budową domu, ale jakoś nam to ciężko idzie Na razie jestem na etapie oglądania projektów, ale żaden nie podoba mi się tak na 100%. Raczej zdecydujemy się na indywidualny projekt. Teraz problem, gdzie znaleźć dobrego projektanta Oczywiście to ja o tym wszystkim myślę, bo mój P ma jeszcze czas...jak zwykle. Dzisiaj mi powiedział, żebym nie wymyślała z wcześniejszym porodem lub złym samopoczuciem, bo będzie dobrze i mamy jeszcze dużo czasu Normalnie cycki opadają.

Ile kocyków kupujecie dla dzieciaka? Jakiej wielkości?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 20:51   #733
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Nie tylko ja

Wózek wygląda całkiem fajnie, ma pompowane wszystkie koła, a na tym Tobie zależy. I faktycznie trochę lżejszy od Tako.
Ma sporą gondolę, w komplecie jest torba, spacerówka w obu kierunkach (dobrze czytam?).
Nie widziałam ich niestety nigdzie u mnie w sklepach, więc trudno coś powiedzieć.
Z opisu i zdjęć fajny
Opinie w sieci... jak zwykle, albo dobre albo złe
A będziesz miała możliwość pomacania go przed zakupem?

no właśnie nie - i to jest problem, bo Jumpera dzisiaj widzieliśmy na żywo - co prawda z kobietą a w nim dziecko ale to już coś - wygląda na żywo całkiem fajnie jak na ten typ wózka i o wiele lepiej niż te co widziałam w sklepach - a Bexa - cóż zauroczył mnie, ale nawet nie ma kogoś kto by go znał albo widział - a co do info w sieci masz rację dlatego teraz mam zagłostkę - trzy wózki wchodzą w rachubę
Bexa B4, Tako Jumper X oraz Tako Captiva Mohican - ten ostani dopiero się pokazał ale też jest tutaj dostępny
Stary 2012-02-10, 20:53   #734
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
przepraszam przeoczyłam drugi to Bexa B4 o której szukam informacji - a pierwszy masz rację - to Tako Jumper X... no i jeszcze ten mnie intryguje -http://babycarrierdublin.com/index.p...emid=4&lang=pl
Captiva też fajna.
Jeśli masz możliwosć obejrzenia i przejechania się każdym z nich przed zakupem, to po prostu wybierz ten, który najlepiej ci się prowadzi, i odpowiada cenowo.
To ta sama półka, więc trudno określić, który "najlepszy". Wszystkie mają i pozytywne, i negatywne opinie.

Sprawdź czy łatwo demontuje się gondolę, czy budka lekko się składa i rozkłada, czy odpowiada ci regulacja rączki, jak działają hamulce, jak blokują się koła, jak zakłada się pokrowiec na nóżki przy spacerówce, czy siedzisko łatwo zmienia pozycję, czy łatwo składa się i rozkłada stelaż...
i bierz

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
no właśnie nie - i to jest problem, bo Jumpera dzisiaj widzieliśmy na żywo - co prawda z kobietą a w nim dziecko ale to już coś - wygląda na żywo całkiem fajnie jak na ten typ wózka i o wiele lepiej niż te co widziałam w sklepach - a Bexa - cóż zauroczył mnie, ale nawet nie ma kogoś kto by go znał albo widział - a co do info w sieci masz rację dlatego teraz mam zagłostkę - trzy wózki wchodzą w rachubę
Bexa B4, Tako Jumper X oraz Tako Captiva Mohican - ten ostani dopiero się pokazał ale też jest tutaj dostępny
Jumper i ta Bexa wizualnie prawie identyczne są
Tako u nas już dość długo na rynku są, więc marka powiedzmy, że sprawdzona, skoro utrzymują się na rynku

o
Stary 2012-02-10, 20:59   #735
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Captiva też fajna.
Jeśli masz możliwosć obejrzenia i przejechania się każdym z nich przed zakupem, to po prostu wybierz ten, który najlepiej ci się prowadzi, i odpowiada cenowo.
To ta sama półka, więc trudno określić, który "najlepszy". Wszystkie mają i pozytywne, i negatywne opinie.

Sprawdź czy łatwo demontuje się gondolę, czy budka lekko się składa i rozkłada, czy odpowiada ci regulacja rączki, jak działają hamulce, jak blokują się koła, jak zakłada się pokrowiec na nóżki przy spacerówce, czy siedzisko łatwo zmienia pozycję, czy łatwo składa się i rozkłada stelaż...
i bierz

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Tako u nas już dość długo na rynku są, więc marka powiedzmy, że sprawdzona, skoro utrzymują się na rynku

hahahah...dobra jesteś - uwielbiam Twoje poczucie humoru - choć gdybym się uparła to mogłabym wydać 50 euro żeby przejechać się do Dublina wpaść do sklepu i pomacać dwa z trzech - oczywiście Tako bo ten sklep ma tylko te wózki... drugi jest gdzie na końcu Irlandii w sklepie więc się nie da
a poważnie mówiąc - gdybym mogła to sama zrobić = chętnie bym zrobiła, niestety raczej muszę zdać się na instykt - wizualnie najbardziej podoba mi się Bexa - ale o niej są same negatywy, chociaz wagowo też mi się podoba - na drugim miejscu jest Mohican - a na trzecim Jumper X, Mohican bo jest inny od wszystkich nietyowe szycie tapicerki i wygląd - a Jumper to wózek który przeważa ze względu na opinię i to że go widziałam na żywo...

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

i tak moim marzeniem niespełnionym zostaje Jedo Bartatina...ale cóż - nie będę płacić ponad 100 euro za samą przesyłkę i czekała na nią 6 tygodni
Stary 2012-02-10, 21:03   #736
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Zapewne więcej osób zauważyło, ale pewnie i u nas te wózki są mało znane. Ja tą nazwę Bexa pierwszy raz widzę a od Tako to na pewno niejedna specjalistka się wypowie Ja Tako odrzucam ze względu na wagę, więc i nic więcej o nich nie wiem poza tym, że ogólnie cieszą się dużym powodzeniem.

Cytat:
Ile kocyków kupujecie dla dzieciaka? Jakiej wielkości?
Ja uważam, że na początek 3 szt. wystarczą - 2 cienkie i 1 gruby, takie cieńsze częściej się wykorzysta do czegokolwiek, do przykrycia dziecka w domu, w wózku, do położenia dziecka na nim w przychodni czy u znajomych, więc 2 przynajmniej się przydadzą, żeby jak jeden będzie w praniu, to móc skorzystać z drugiego... i jeden grubszy, jak trzeba będzie dziecko cieplej okryć. Więcej na początek nie ma sensu, Rozmiar... hmm... nie wiem jaki Nie za mały i nie za duży Potem jak maluch będzie rósł, to już sobie dokupisz takie, jakie Ci będą pasować i jakich będziesz chciała używać

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-02-10 o 21:09
Stary 2012-02-10, 21:12   #737
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
hahahah...dobra jesteś - uwielbiam Twoje poczucie humoru - choć gdybym się uparła to mogłabym wydać 50 euro żeby przejechać się do Dublina wpaść do sklepu i pomacać dwa z trzech - oczywiście Tako bo ten sklep ma tylko te wózki... drugi jest gdzie na końcu Irlandii w sklepie więc się nie da
a poważnie mówiąc - gdybym mogła to sama zrobić = chętnie bym zrobiła, niestety raczej muszę zdać się na instykt - wizualnie najbardziej podoba mi się Bexa - ale o niej są same negatywy, chociaz wagowo też mi się podoba - na drugim miejscu jest Mohican - a na trzecim Jumper X, Mohican bo jest inny od wszystkich nietyowe szycie tapicerki i wygląd - a Jumper to wózek który przeważa ze względu na opinię i to że go widziałam na żywo...

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

i tak moim marzeniem niespełnionym zostaje Jedo Bartatina...ale cóż - nie będę płacić ponad 100 euro za samą przesyłkę i czekała na nią 6 tygodni
No widzisz, już podjęłaś decyzję Bierz Mohicana

o
Stary 2012-02-10, 21:13   #738
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Tako Jumper to jest dość sprawdzony model. Widziałam go na żywo, manewrowałam nim w sklepie i ogólnie dość dokładnie go pooglądałam (łącznie z demontażem poszczególnych części). Jak dla mnie jest OK, mogłabym go spokojnie kupić (woleliśmy Sekę tylko dlatego, że jest praktycznie idento i cena taka sama, a ma aluminiowy stelaż, co daje ok. -3kg mniej). Pani w sklepie nam powiedziała, że jeszcze się jej nie zdarzyło, żeby ktoś reklamował zarówno Tako jak i Sekę, więc wygląda na to, że jest to dość bezawaryjny wózek

Tego Bexa nie znam, choć jak już pisałam z grubsza wygląda bardzo podobnie do Tako.

Ja osobiście jakbym miała decydować w ciemno, bez oglądania wcześniej na żywo wózka to bym się zdecydowała na Tako Jumpera, dlatego, że jest dość popularny i sprawdzony i małe są szanse, że będzie z nim coś nie tak
Stary 2012-02-10, 21:19   #739
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Tako Jumper to jest dość sprawdzony model. Widziałam go na żywo, manewrowałam nim w sklepie i ogólnie dość dokładnie go pooglądałam (łącznie z demontażem poszczególnych części). Jak dla mnie jest OK, mogłabym go spokojnie kupić (woleliśmy Sekę tylko dlatego, że jest praktycznie idento i cena taka sama, a ma aluminiowy stelaż, co daje ok. -3kg mniej). Pani w sklepie nam powiedziała, że jeszcze się jej nie zdarzyło, żeby ktoś reklamował zarówno Tako jak i Sekę, więc wygląda na to, że jest to dość bezawaryjny wózek

Tego Bexa nie znam, choć jak już pisałam z grubsza wygląda bardzo podobnie do Tako.

Ja osobiście jakbym miała decydować w ciemno, bez oglądania wcześniej na żywo wózka to bym się zdecydowała na Tako Jumpera, dlatego, że jest dość popularny i sprawdzony i małe są szanse, że będzie z nim coś nie tak
kapukat widziała na żywo Jumpera

A którą Sekę kupujesz?

o
Stary 2012-02-10, 21:20   #740
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz, już podjęłaś decyzję Bierz Mohicana
Cytat:

dzięki dziewczyny - zawsze spojrzenie innego człowieka pomga ochłonąć i zobaczyć wszystko z innej perspektywy a także logicznie podjąć decyzję
Stary 2012-02-10, 21:22   #741
_agata
Zakorzenienie

Jak widać, zawsze jest wyjście z sytuacji

o
Stary 2012-02-10, 21:28   #742
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
kapukat widziała na żywo Jumpera

A którą Sekę kupujesz?
No wiem, że widziała, ale nie bawiła się nim Zresztą to kwestia podejścia, ja bym akurat nie kupiła w ciemno wózka bez oglądnięcia go na żywo, no chyba, że bym się duuuużo o nim naczytała i uznała, że jest sprawdzony. A jak o tamtych nie ma za wiele opinii to dla dla mnie to byłoby trochę ryzykowne. Ale to ja, niekoniecznie Kapukat

My bierzemy Seka Carlo Lux
Stary 2012-02-10, 21:29   #743
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

tak czytam o zapisach do żłobka muszę Olafka zapisać w następnym tygodniu do przedszkola

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 21:29   #744
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Jak widać, zawsze jest wyjście z sytuacji

wiem że jest - ale jak się nie ma z kim usiąść i porozmawiać to samemu trudno się przekonać - bo każda opcja ma jakieś minusy - a ja jestem z tych co piętnaście razy spradzi, pójdzie do sklepu, pojeździ popuka przeczyta i dopiero się przekona, a tak na "sucho"... intuicyjnie...do tyłka więc fajnie jest się z kimś tym podzielić
Stary 2012-02-10, 21:35   #745
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
)

My bierzemy Seka Carlo Lux
Ona waży tyle samo co Jumper... skąd masz informację, ze jest lżejsza?

Cytat:
wiem że jest - ale jak się nie ma z kim usiąść i porozmawiać to samemu trudno się przekonać - bo każda opcja ma jakieś minusy - a ja jestem z tych co piętnaście razy spradzi, pójdzie do sklepu, pojeździ popuka przeczyta i dopiero się przekona, a tak na "sucho"... intuicyjnie...do tyłka więc fajnie jest się z kimś tym podzielić
Doskonale cię rozumiem

o
Stary 2012-02-10, 21:44   #746
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Ona waży tyle samo co Jumper... skąd masz informację, ze jest lżejsza?
Stelaż może być w wersji stalowej i wtedy waży tyle co Jumper (i jest tańszy o jakieś 150-200zł), a może być też w wersji aluminiowej i wtedy jest lżejszy (i kosztuje tyle co Jumper). Więc jak mieliśmy do wyboru 2 praktycznie identyczne wózki, w tej samej cenie, z czego jeden lżejszy to wybraliśmy ten lżejszy Podnosiłam oba wózki w sklepie i rzeczywiście troszkę czuć różnicę.

Zresztą jakiś czas temu podawałam tutaj dokładną wagę tego wózka w wersji stalowej i aluminiowej, bo dostałam w sklepie ulotkę i tam było dokładnie rozpisane Tylko nie umiem znaleść tego posta, to było w poprzednim wątku, gdzieś pod koniec stycznia chyba
Stary 2012-02-10, 22:07   #747
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Stelaż może być w wersji stalowej i wtedy waży tyle co Jumper (i jest tańszy o jakieś 150-200zł), a może być też w wersji aluminiowej i wtedy jest lżejszy (i kosztuje tyle co Jumper). Więc jak mieliśmy do wyboru 2 praktycznie identyczne wózki, w tej samej cenie, z czego jeden lżejszy to wybraliśmy ten lżejszy Podnosiłam oba wózki w sklepie i rzeczywiście troszkę czuć różnicę.

Zresztą jakiś czas temu podawałam tutaj dokładną wagę tego wózka w wersji stalowej i aluminiowej, bo dostałam w sklepie ulotkę i tam było dokładnie rozpisane Tylko nie umiem znaleść tego posta, to było w poprzednim wątku, gdzieś pod koniec stycznia chyba
Mam

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post31803393

o
Stary 2012-02-10, 22:10   #748
rinco
Wtajemniczenie

Osz Ty
Stary 2012-02-10, 22:35   #749
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
http://www.aptekazagrosz.pl/produkt/...ski-zel-500-ml

jak myscicie, nie zadzkodziloby to jakbym sobie tym moje mega bolace plecy wysmarowala? woglole lekko rozgrzewajace masci jakies mozna ?
mam od babci ta masc i nic na niej nie pisze odnosnie stosowania u kobiet w ciazy....
kurde tz chory ;/
ps. ja tez czuje bardzo slabo ruchy, ale to juz od 2 tyg, kiedy bardzo bolal mnie brzuch, bylam w nast dzien na wizycie, powiedzial ze sie cos pewnie najadlam, od tej pory ruchy sa bardzo delikatne, takie ze prawie woglole ich nie czuje ;/
Mnie też bolą plecy, lekarz powiedział, że mogę smarować maścią rozgrzewającą, ale ciągle jej nie zakupiłam

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 23:13   #750
Ewunia_1984
Zadomowienie

Dziękuje dziewczyny za miłe słowa

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
A jutro tż mnie zabiera do kolejnej hurtowni tym razem zobaczymy Baby maxx i mD+ (świeże odkrycie nie wiedziałam, że istnieje i tż nie wie że mnie tam zabiera)
Poki co jeżdże i oglądam asortyment, byłam już we wszystkich Askotach i w Bajce
Koniecznie zdaj relację jak te sklepy wyglądają. Ja byłam tylko w Askotach, a bardzo ciekawa byłam tego baby maxx. O mD nie słyszałam więc zwróc uwage jak tam wygląda wybór łóżeczek, zabawek, pościeli itd
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości