|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Jest w pierwszym poście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie wiem na szczęście, co to nuda, zawsze mam coś do zrobienia Ubranka leżą jeszcze w worach w składziku, tj. w pokoju Kaja a część jeszcze u teściowej na strychu... Prać i prasować zacznę pewnie gdzieś na przełomie marca/kwietnia Na 10-15 kwietnia zamierzam być gotowa ze wszystkim, więc po co mają wcześniej się kurzyć? ![]() A propos ubranek i nienudzenia... Byłam dziś jeszcze w 5.10.15 (myślałam, że jeszcze dla Maksa coś z tych wyprzedaży wezmę), więc chciałam sprostować info o 3-ej szt. gratis... Niestety ta 3 (najtańsza) jest gratis pod warunkiem, że 2 rzeczy weźmiemy z nowej kolekcji... więc to już tak tanio nie wychodzi ![]() Cytat:
To nie ma znaczenia, czy dziecko narodzone czy nie Po prostu teraz zaczynają się zapisy na rok 2012/2013 czyli tak jakby inaczej nie da rady, jeśli bierzesz pod uwagę wysłanie w jesieni półrocznego dziecka do żłobka... Maksia zapisałam właśnie do szkoły, a Kaja do żłobka... ![]() fonn, wiesz, gdzieś miejsce może znajdziesz później, zawsze część ludzi rezygnuje, bo dzieci chorują, ale są też dłuuugie listy rezerwowe i może się okazać, że w żłobku, który Ci odpowiada/masz blisko nie będzie szans na dostanie się i trzeba będzie jeździć np. na drugi koniec miasta... Najlepiej po prostu popytaj u siebie w mieście w żłobkach, jak jest ![]() Ja mam pod nosem na osiedlu świetny żłobek z bardzo dobrymi opiniami, dlatego już teraz poszłam Kaja zapisać. Cytat:
To teraz jak nic możesz skorzystać z prawa, z którego korzysta zdecydowana większość ciężarnych Poza tym jakoś nie widzę Ciebie nudzącej się Jeszcze całe urządzanie mieszkania przed Tobą... Będziesz mogła już na spokojnie i do bólu zagłębić się w farby Cytat:
![]() Cytat:
Więc leż grzecznie i myśl pozytywnie! Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#722 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
|
|
|
|
#723 |
|
Wtajemniczenie
|
wpisać
|
|
|
|
#724 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choć tak na poważnie, to ja też cały czas pracowałam po 8h przy kompie do połowy 5. mies, gdzie dyr wiedziała o ciąży od 5 tc... Dopiero jak przyniosłam zaświadczenie od lekarza o ciąży, żeby mieć przedłużoną umowę, to ustaliła, że mam być nie dłużej niż 4h, a dla mnie to oznaczało przede wszystkim krótszy czas przy obsłudze klienta, a więc mniejszą dawkę stresu i odpowiedzialności każdego dnia
|
|
|
|
|
#725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Beige13 czyli spacerówka rozkłada się normalnie na płasko, tak jak w większości wózków? To ciekawe, może coś ulepszyli ostatnio... A możesz napisać gdzie go kupowałaś (na allegro czy bezpośrednio u producenta)? Tak z ciekawości pytam, bo nadal mi się ten wózek podoba, choć pewnie kupimy Sekę, bo już ją sobie upatrzyliśmy ![]() Mam dziś jakąś mega głupawkę. Co chwilę płaczę ze śmiechu (głównie z męża) Nie wiem co on dzisiaj taki śmieszny Normalnie już mnie tak mięśnie brzucha bolą od tego śmiechu, że nie mogę |
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to drugi link http://www.babyaccessoriesireland.co...chk=1&Itemid=5 może tym razem pójdzie - jeśli nie to szukam opinii o Bexa B4 - wiem że to wózki z krakowa - są lżejsze od Jumpera o 3 kg - i dostępne w Irlandii czyli dobrze dla mnie...ale nigdzie nic ciekawego nie mogłam znaleźć może widziałaś albo słyszałaś? ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- ps: _Agata - możesz już iśc na urlop - urządzasz mieszkanie biegasz a zaraz pewnie pranie i wyprawka - czas najwyższy trochę sobie pozwolić na zwolnienie tempa ![]() Kism = no tak pisałaś...ale to zdawało się jeszcze tak długo... a Ty już wszystko załatwiłaś - super
|
|
|
|
|
#727 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z tego co wiem to nie do końca tak jest, bo komputer czy telefon przyjmują sygnał, a nie emitują go (tak na mój rozum blondynki a nie trzymanie telefonu w pobliżu brzucha jak przeglądam stronki... chyba mam za krótkie ręce na to ![]() Cytat:
a tak poważnie to zgadzam się z kism, kiedy jak nie teraz mamy myśleć wyłącznie o sobie (i maleństwie w brzuszku) jak nie teraz?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nic dodać nic ująć
|
|
#728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chłop pracuje i będzie pracował, a ja póki co nie mam czego urządzać. A nie będę przecież patrzyła jak gładzie robią Dzisiaj pół dnia spędziłam na poszukiwaniu mozaiki, a jak już znalazłam piękną (i drogą jak cholera! ) to chłop stwierdził, że w naszej betonowej łazience nie będzie żadnej mozaiki. I ja wierzę w siłę pozytywnego myślenia. Dzięki temu jakoś żyję ![]() Cytat:
|
|
|
#729 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wózek wygląda całkiem fajnie, ma pompowane wszystkie koła, a na tym Tobie zależy. I faktycznie trochę lżejszy od Tako. Ma sporą gondolę, w komplecie jest torba, spacerówka w obu kierunkach (dobrze czytam?). Nie widziałam ich niestety nigdzie u mnie w sklepach, więc trudno coś powiedzieć. Z opisu i zdjęć fajny ![]() Opinie w sieci... jak zwykle, albo dobre albo złe ![]() A będziesz miała możliwość pomacania go przed zakupem?
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
drugi to Bexa B4 o której szukam informacji - a pierwszy masz rację - to Tako Jumper X... no i jeszcze ten mnie intryguje -http://babycarrierdublin.com/index.p...emid=4&lang=pl
|
|
|
|
#732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będą dwie Hanie i już Chociaż ja nie wpadłam na pomysł, żeby swoją piękność na czterech kółkach tak nazywać ![]() Ale ja Wam zazdraszczam tych remontów. My powinniśmy się zabrać za załatwianie formalności związanych z budową domu, ale jakoś nam to ciężko idzie Na razie jestem na etapie oglądania projektów, ale żaden nie podoba mi się tak na 100%. Raczej zdecydujemy się na indywidualny projekt. Teraz problem, gdzie znaleźć dobrego projektanta Oczywiście to ja o tym wszystkim myślę, bo mój P ma jeszcze czas...jak zwykle. Dzisiaj mi powiedział, żebym nie wymyślała z wcześniejszym porodem lub złym samopoczuciem, bo będzie dobrze i mamy jeszcze dużo czasu Ile kocyków kupujecie dla dzieciaka? Jakiej wielkości? |
|
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to już coś - wygląda na żywo całkiem fajnie jak na ten typ wózka i o wiele lepiej niż te co widziałam w sklepach - a Bexa - cóż zauroczył mnie, ale nawet nie ma kogoś kto by go znał albo widział - a co do info w sieci masz rację dlatego teraz mam zagłostkę - trzy wózki wchodzą w rachubę Bexa B4, Tako Jumper X oraz Tako Captiva Mohican - ten ostani dopiero się pokazał ale też jest tutaj dostępny |
|
|
|
|
#734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli masz możliwosć obejrzenia i przejechania się każdym z nich przed zakupem, to po prostu wybierz ten, który najlepiej ci się prowadzi, i odpowiada cenowo. To ta sama półka, więc trudno określić, który "najlepszy". Wszystkie mają i pozytywne, i negatywne opinie. Sprawdź czy łatwo demontuje się gondolę, czy budka lekko się składa i rozkłada, czy odpowiada ci regulacja rączki, jak działają hamulce, jak blokują się koła, jak zakłada się pokrowiec na nóżki przy spacerówce, czy siedzisko łatwo zmienia pozycję, czy łatwo składa się i rozkłada stelaż... i bierz ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
Tako u nas już dość długo na rynku są, więc marka powiedzmy, że sprawdzona, skoro utrzymują się na rynku
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahah...dobra jesteś - uwielbiam Twoje poczucie humoru - choć gdybym się uparła to mogłabym wydać 50 euro żeby przejechać się do Dublina wpaść do sklepu i pomacać dwa z trzech - oczywiście Tako bo ten sklep ma tylko te wózki... drugi jest gdzie na końcu Irlandii w sklepie więc się nie da ![]() a poważnie mówiąc - gdybym mogła to sama zrobić = chętnie bym zrobiła, niestety raczej muszę zdać się na instykt - wizualnie najbardziej podoba mi się Bexa - ale o niej są same negatywy, chociaz wagowo też mi się podoba - na drugim miejscu jest Mohican - a na trzecim Jumper X, Mohican bo jest inny od wszystkich nietyowe szycie tapicerki i wygląd - a Jumper to wózek który przeważa ze względu na opinię i to że go widziałam na żywo...---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- i tak moim marzeniem niespełnionym zostaje Jedo Bartatina...ale cóż - nie będę płacić ponad 100 euro za samą przesyłkę i czekała na nią 6 tygodni
|
|
|
|
|
#736 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapewne więcej osób zauważyło, ale pewnie i u nas te wózki są mało znane. Ja tą nazwę Bexa pierwszy raz widzę
a od Tako to na pewno niejedna specjalistka się wypowie Ja Tako odrzucam ze względu na wagę, więc i nic więcej o nich nie wiem poza tym, że ogólnie cieszą się dużym powodzeniem.Ja uważam, że na początek 3 szt. wystarczą - 2 cienkie i 1 gruby, takie cieńsze częściej się wykorzysta do czegokolwiek, do przykrycia dziecka w domu, w wózku, do położenia dziecka na nim w przychodni czy u znajomych, więc 2 przynajmniej się przydadzą, żeby jak jeden będzie w praniu, to móc skorzystać z drugiego... i jeden grubszy, jak trzeba będzie dziecko cieplej okryć. Więcej na początek nie ma sensu, Rozmiar... hmm... nie wiem jaki Nie za mały i nie za duży Potem jak maluch będzie rósł, to już sobie dokupisz takie, jakie Ci będą pasować i jakich będziesz chciała używać
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-02-10 o 21:09 |
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bierz Mohicana
|
|
|
#738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tego Bexa nie znam, choć jak już pisałam z grubsza wygląda bardzo podobnie do Tako. Ja osobiście jakbym miała decydować w ciemno, bez oglądania wcześniej na żywo wózka to bym się zdecydowała na Tako Jumpera, dlatego, że jest dość popularny i sprawdzony i małe są szanse, że będzie z nim coś nie tak
|
|
|
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A którą Sekę kupujesz?
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Jak widać, zawsze jest wyjście z sytuacji
|
|
#742 |
|
Wtajemniczenie
|
No wiem, że widziała, ale nie bawiła się nim
Zresztą to kwestia podejścia, ja bym akurat nie kupiła w ciemno wózka bez oglądnięcia go na żywo, no chyba, że bym się duuuużo o nim naczytała i uznała, że jest sprawdzony. A jak o tamtych nie ma za wiele opinii to dla dla mnie to byłoby trochę ryzykowne. Ale to ja, niekoniecznie Kapukat ![]() My bierzemy Seka Carlo Lux
|
|
|
|
#743 |
|
Wtajemniczenie
|
tak czytam o zapisach do żłobka muszę Olafka zapisać w następnym tygodniu do przedszkola
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
wiem że jest - ale jak się nie ma z kim usiąść i porozmawiać to samemu trudno się przekonać - bo każda opcja ma jakieś minusy - a ja jestem z tych co piętnaście razy spradzi, pójdzie do sklepu, pojeździ popuka przeczyta i dopiero się przekona, a tak na "sucho"... intuicyjnie...do tyłka więc fajnie jest się z kimś tym podzielić
|
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Ona waży tyle samo co Jumper... skąd masz informację, ze jest lżejsza?
Cytat:
|
|
|
#746 |
|
Wtajemniczenie
|
Stelaż może być w wersji stalowej i wtedy waży tyle co Jumper (i jest tańszy o jakieś 150-200zł), a może być też w wersji aluminiowej i wtedy jest lżejszy (i kosztuje tyle co Jumper). Więc jak mieliśmy do wyboru 2 praktycznie identyczne wózki, w tej samej cenie, z czego jeden lżejszy to wybraliśmy ten lżejszy
Podnosiłam oba wózki w sklepie i rzeczywiście troszkę czuć różnicę. Zresztą jakiś czas temu podawałam tutaj dokładną wagę tego wózka w wersji stalowej i aluminiowej, bo dostałam w sklepie ulotkę i tam było dokładnie rozpisane Tylko nie umiem znaleść tego posta, to było w poprzednim wątku, gdzieś pod koniec stycznia chyba
|
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post31803393
|
|
|
#748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#750 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje dziewczyny za miłe słowa
Koniecznie zdaj relację jak te sklepy wyglądają. Ja byłam tylko w Askotach, a bardzo ciekawa byłam tego baby maxx. O mD nie słyszałam więc zwróc uwage jak tam wygląda wybór łóżeczek, zabawek, pościeli itd |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

Na 10-15 kwietnia zamierzam być gotowa ze wszystkim, więc po co mają wcześniej się kurzyć? 

Jeszcze całe urządzanie mieszkania przed Tobą... Będziesz mogła już na spokojnie i do bólu zagłębić się w farby 

Więc hipokryzją by było domaganie się 4 godzin przed komputerem 

) to chłop stwierdził, że w naszej betonowej łazience nie będzie żadnej mozaiki. 

Oczywiście to ja o tym wszystkim myślę, bo mój P ma jeszcze czas...jak zwykle. Dzisiaj mi powiedział, żebym nie wymyślała z wcześniejszym porodem lub złym samopoczuciem, bo będzie dobrze i mamy jeszcze dużo czasu
a od Tako to na pewno niejedna specjalistka się wypowie