|
|
#1291 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
wczorajsza R. ostatnio nikt się nie pokusił, a będę wdzięczna za ocenę
![]() śniadanie: omlet francuski (z dwóch jajek, bez mąki), z truskawkami, malinami i twarożkiem ekologicznym. kawa latte lunch: sałatka z roszponki, szpinaku, grillowanej piersi kurczaka, papryki, suszonej żurawiny, gruszki, odrobiny fety, z sosem balsamico, pełnoziarnista mini-bruschetta z pastą z avocado, pomidorem i bazylią. rozgrzewka, plus godzina jazdy na rowerze obiad: łosoś zapiekany z odrobiną pesto (domowe, z bazylii i orzeszków pini), warzywa na parze (marchewki, brokuły, kalarepka), ciemny ryż. sok wyciskany z pomarańczy ok godzina ćwiczeń w domu- hula hoop , 8min abs, przysiady kolacja: porcja zupy greckiej z soczewicy ( z pomidorami, ziołami, cebulką, dodatkiem wytrawnego wina) |
|
|
|
#1292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakościowo i ilościowo jak dla mnie jest na prawdę super ! do tego jest różnorodnie, przepysznie (najchętniej wprosiłabym się na wszystkie posiłki ) i jeśli na tym chudniesz to tylko tak trzymać
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
dzisiejsze R
Ś: 3 połówki bułki grahamki. 2 z dużą ilością twarożku ze szczypiorkiem, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką. trzecia z tuńczykiem wsw i ogórkiem konserwowym, zielona herbata. W międzyczasie czerwona herbata jeszcze IIŚ: serek homo waniliowy, jabłko Ćwiczenia: hula hoop, dywanowe ![]() O: makaron pełnoziarnisty z tuńczykiem, pomidorem, odrobiną koncentratu (dodam chyba jeszcze trochę wieśniaczka), zielona herbata P: pomarańcza, czerwona herbata K: sałatka z sałaty, sera feta, jajka, pomidora, ogórka, rzodkiewki, szczypiorku z sosem na oliwie, zielona herbata. W międzyczasie 1,5 litra wody niegazowanej. Czy mogę prosić o ocenę? Zaczynam dietkę, więc uczę się dopiero. Będę zatem bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie ![]()
|
|
|
|
#1294 |
|
Rozeznanie
|
Witam
nie wiem czy to dobry wątek, ale prosiłabym o pomoc. Moja koleżanka chce przytyć. Niestety nie jest to takie proste, ponieważ ma problemy z żołądkiem i nie może jeśc wielu rzczeczy (tłuste, smażone, zawierające kwasy itd). Je często(co 2-3h) ale są to rzeczy gotowane, bardzo duzo warzyw, jogurty naturalne odtluszczone, mleko malo procentowe itd. Waga jej spada, mimo, że tego nie chce (obecnie przy 165 cm waży 41,6 kg). Bardzo prosiłabym o ułożenie dla niej przykładowego jadłospisu na przytycie ( z uwzglednieniem rzeczy których jesc po prostu nie może a nie nie chce). Za każdy jadłospis ogromnie dziękuję.
|
#1295 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Irish,my do Ciebie mówimy jak grochem o ścianę. ;/ Weź się WRESZCIE ZASTOSUJ DO ZASAD ZAMIESZCZONYCH NA PIERWSZEJ STRONIE !!!!!! Albo przestań wogóle zamieszczać takie jadłospisy, bo tak jak Riddle92 kiedyś powiedziała, to już chorobowo wygląda.... ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Moje dzisiejsze U I-jajecznica z 3 jajek na łyżce masła-kremowa z dodatkiem 2 łyżek mleka do kawy i wędliną krojoną w kostkę (po 4 plastry : drobiowej,krakowskiej)+bu łka paluch wieloziarnista z masełkiem najprawdziwszym II-mały kubeczek serduszka jagodowego z 2 łyżkami budyniu waniliowego+kromeczka wasy z masełkiem i drobiówką+kubek żółtej oranżady III (przed chwilą)-talerz gęstej pomidorówki na rosole z makaronem penne pełnoziarnistym i zwykłym pszennym IV-nie bd bo w tym czasie mam korepetycje ![]() V-2 kromki żytniego z masełkiem,drobiówką,mozza rellą i ogórkiem kiszonym oraz keczupem +1 l wody niegazowanej brak ruchu.-sobota i jak dzisiaj ? |
|
|
|
|
#1296 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie:
I:placek owsiany z jabłkiem i cynamonem; kawa 1h biegania+rozciąganie II:dorsz pieczony w pomidorach suszonych, czosnku, bazylii itp+buraczki i szpinak III:twarożek domowy z nerkowcami, migdałami, cynamonem i bananem;kawa 1,5h jogi IV: pół makreli, porcja warzyw orientalnych, marchewka; czerwona herbata + w ciągu dnia podjadane orzechy włoskie
|
|
|
|
#1297 |
|
Raczkowanie
|
A dodam leniwe Utrzymanie:
Śniadanie: Duża pełnoziarnista bułka z masłem orzechowym i powidłami śliwkowymi: ekologiczny serek waniliowy: jabłko: kawa z mlekiem. Obiad: Lasagne bolognese ; pieczona brukselka. Podwieczorek: Serek wiejski z kakao, bananem i orzechami włoskimi: kawa z mlekiem. Kolacja: Będą śledzie po kaszubsku; kromka pełnoziarnistego z masłem; jakieś warzywa. W ciągu dnia dużo herbat owocowych i zielonych.. |
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzenienie
|
U/R (tymczasowo - chorobowo):
Ś: 3 kiełbaski z fileta na gorącą + 2 pomidory śliwkowe z czerwoną cebulką + 2 łyżki ćwikły IIŚ: 2 duże kanapki z chleba owsianego z masłem, rzodkiewką i chudą wędliną O1: rosół z makaronem (to na chore gardziołko) O2: pierś kurczaka upieczona w marynacie z ananasa P: garść migdałów K: wieśniak z rzodkiewką + garść tabletek;p;p Może nie jest idealnie ale chyba tragedii nie ma. Po chorobie na pewno się poprawię i dojdzie trening. |
|
|
|
#1299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomoc osób nie mających fachowej wiedzy może jej przynieśc więcej szkody, niż pożytku. |
|
|
|
|
#1301 |
|
Rozeznanie
|
Uuuu
i jak to wygląda???? nie mogę się doprosić o ocenkę;(
|
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
U.
1.bułka razowa z masłem i szynką,miseczka galaretki z indykiem i warzywami,pomidor 2.miseczka sałatki jw.,jabłko i pomarańcza 3.makaron razowy z twarogiem półtłustym,cynamonem i cukrem 20min skakanka,1h rower 4.2kromki chleba razowego z masłem,pół makreli wędzonej,pomidorki cherry
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
orzeszku, dzięki za ocenę
teraz ćwiczę tak, że aż wstyd pisać :P jakieś 8minutówki, hula hop jak tylko zrobi się troszkę cieplej, to wracam do siłowego, póki co za daleko mam na siłownię, żeby móc sobie pozwolić na czekanie na powrotny autobus, który zimą jeździ jak chce :P dzisiejsze U ![]() I pół grahamki z masłem, szynką, ogórkiem, 1 i 1/2 białej frankfurterki, musztarda, ketchup 2 białe michałki, jabłko II kawałki piersi indyka w pikantnej panierce, węgierski dip, tłuczone ziemniaki z wody, sałatka warzywna domowa (taka słoikowa ) III kawa z mlekiem i cukrem, kawałek jabłecznika jakaś 1/3 dużej paczki Laysów Strong IV omlet biszkoptowy z waniliowym Danio, sokiem wiśniowym i mieszanką orzechów i owoców kandyzowanych
|
|
#1304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nie wiem co to jest to białe na f. w śniadaniu więc stawiam na coś parókopodobnego mogło wpaść więcej warzyw, ale teraz to w sumie nawet smaku nie mają i sama nie wiem czy więcej szkody człowiek sobie nie zrobi jedząc teraz pomidory i inne sezonowe warzywa. Kolacja zdecydowanie dla mnie !
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Żabko, jak ja chciałabym nienawidzić chipsów
a frankfurterki to akurat w tym przypadku chyba mój duży skrót myślowy, bo poszukałam tych moich kiełbasek w necie i wyszło na to, że to zwykłe białe kiełbaski, tylko takie chudziutkie i bardzo pyszne :P wiem, że mało warzyw, ale jest dokładnie tak, jak napisałaś, teraz warzywa są dla mnie bez smaku.. czekam na wiosnę a kolacja była pyszna dziękuję!
|
|
#1306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() O dzisiaj to jakaś makabra haha, nie odważę się dodać, cukier na cukrze cukrem pogania tyle powiem nie nadaje się to do oglądania, a już na pewno nie na forum o zdrowym odżywianiu raczej dla słodyczoholików ;/ może jutro w co też wątpię, nie mam motywacji i bardzo źle ostatnio jem, dobrze że więcej ćwiczę bo źle by się to skończyło
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie, ja słodycze też uwielbiam, nawet bardziej niż słone przekąski
przypomniałaś mi właśnie, że jeszcze dziś jadłam prince polo, ale z tż na spółę, to się nie liczy, prawda? ostatnio mi koleżanka próbowała wmówić, że jak się je coś z kimś na spółę, to się tego nie powinno liczyć a co do jadłospisu - każdemu zdarza się gorszy dzień, jestem pewna, że nie jest tak źle, zwłaszcza, że ćwiczysz a poza tym - czy zawsze musi być superhiperzdrowo? ja zanim trafiłam na wizaż nie zwracałam za bardzo uwagi na ilość białka, czy jem codziennie NNKT i jakoś żyłam głowa do góry, niedługo wiosna
|
|
#1308 |
|
Przyczajenie
|
Czy ktoś może mi ocenić moje pierwsze dni na RRR? Chcę wyeliminować błędy
Rytm dnia: śniadanie o 7 rano, koło 10 IIś, obiad o 13, podwieczorek ok. 17 i ok. 19 kolacja, 22.30 spać lub dzień wolny: śniadanie o 11, II ś ok. 13, obiad ok. 16-17, p/k ok. 19-20. śniadania codziennie będą takie same, monotonnie, ale smakuje mi to, poza tym nienawidzę kombinować i nie bardzo mam warunki w obecnym miejscu zamieszkania i obecnej pracy. 1 dzień: Ś: owsianka (płatki owsiane górskie) gotowana na wodzie, zalana później mlekiem 0,5% + kilkanaście rodzynek i suszonego ananasa IIŚ: składana kanapka z dwóch kromek razowca posmarowanego serkiem Almette z ziołami i z pieczonym schabem, kiwi O: ciemny ryż, pierś z kurczaka z grilla, miseczka sałatki P/K: jajko gotowane, łyżeczka sera favita, plasterek szynki, bardzo cienka kromka razowca 2 dzień: Ś: owsianka gotowana na wodzie, zalana później mlekiem 0,5% + kilkanaście rodzynek i suszonego ananasa IIŚ: składana kanapka z dwóch kromek razowca posmarowanego serkiem Almette z ziołami i z pieczonym schabem O: ciemny ryż, pierś z kurczaka duszona w warzywach, buraki gotowane P: pół wędzonej makreli niedużej K: serek wiejski lekki + plaster szynki 3 dzień: IŚ: składana kanapka z dwóch kromek razowca posmarowanego serkiem Almette z ziołami i z pieczonym schabem IIŚ: składana kanapka z dwóch kromek razowca posmarowanego serkiem Almette z ziołami i z pieczonym schabem O: 250gr golonek wieprzowych duszonych w jogurcie naturalnym, ciemny ryż, ogórek kiszony (późny obiad, ok. 16) P/K: serek wiejski lekki Plan na jutro: Ś: owsianka gotowana na wodzie, zalana później mlekiem 0,5% + kilkanaście rodzynek i suszonego ananasa I obiad: rosół z kurczaka gotowany na udku i wołowinie z ciemnym makaronem II obiad: duszone golonki wieprzowe z ciemnym ryżem i surówką z cykorii w jogurcie naturalnym P/K: serek wiejski z szynką Edytowane przez ijca Czas edycji: 2012-02-11 o 23:11 |
|
|
|
#1309 |
|
Raczkowanie
|
Moje u
1. 2 kruche rogaliki z jabłkiem i cynamonem, kawa z mlekiem 2.bułka razowa z delmą : filetem, serem żółtym serem ricotta i dżemem 3.pierś z kurczaka na parze z serem żółtym ketchupem brokuły, surówka z marchwi, jabłka z pomarańczem no i tu koniec zdrowego odżywiania pasek czekolady czeko toffi, chipsy paprykowe ok 30 g 2 drinki ostanio coraz częściej zdarza mi się jeść wieczorami zamiast kolacji jakieś słone przekąski chce to zmienić bo czuje, że moje ciało jakoś źle to znosi poprostu rano sie czuje okropnie. Najgorsze jest to, że zawsze jak zamierzam nie jeść np w ciągu tygodnia to mój Tż kupi a to jakies chipsy teraz odkryłam Sunbites są pyszne, ale ich skład jest przerażający przynajmniej ma trochę ciemnej mąki nie tak jak chipsy |
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1311 |
|
Raczkowanie
|
niedzielne U :
![]() I 1,5 kromki razowca z szynką twarożkiem pomidorem ogórkiem II domowy mały pączek (babcia robiła więc się skusiłam) ![]() III ryż brązowy pierś z kurczaka pieczona brokuły gotowane IV jabłko V sałatka z kurczakiem warzywami do picia inka korzenna z mlekiem zielona herbata i duzo wody
|
|
|
|
#1312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
niedzielne u :
Ś: owsianka z truskawkami (nie wiem z ilu łyżek, bo robiłam dla siebie i mamy), kawa z mlekiem mandarynka, kawałeczek ciasta marchewkowego O: ryż brązowy z marchewką i cukinią, krewetki mandarynka, dwa kawałki ciasta marchewkowego K: serek homo z truskawkami i gruszką. |
|
|
|
#1314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
prosiłam o ocenę jadłospisu a nie komentowanie tego o której wiem co będe jadła i o której wstawiam swój jadłospis
|
|
|
|
|
#1315 |
|
Zadomowienie
|
no więc, moim zdaniem, jadłospis tylko potwiedza fakt, że chyba masz problem.
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2012-02-12 o 15:06 |
|
|
|
#1316 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1317 |
|
Rozeznanie
|
nudzi mi się więc wstawię swoje wczorajsze U
:śniadanie : micha owsianki na mleku , jabłko, herbatnik i posypane cappucinem II śniadanie : 2 kromki razowca - jedna z żółtym serem i dżemem , druga z pasztetem, marchew, jabłko Obiad : ziemniaki z koperkiem, mięso z królika, surówka z marchwii i selera / dokładka ![]() Podwieczorek : jogurt owocowy , jabłko Kolacja : 100g chudego twarogu wymieszanego z jog.nat. ze szpinakiem i kromka razowca, kawa z mlekiem w ciągu dnia wpadło : jabłko, kubek mocnego cappucino, pół małej paczki paluszków ( 40-50?g ) śniadanie i obiad było pożądne , więc nie ma obaw najadłam się ( obiad u babci , więc wiadomo jak to babcie : najpierw giga porcja , a potem dokładka )myślicie , że można to nazwać zdrowym odżywianiem ? nie obrażę się jak ktoś zerknie |
|
|
|
#1318 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak na serio, to nie, nie mam problemu. u ciebie widzę problem, bo jadłospis jest całkowicie redukcyjny, jedynym grzeszkiem jest mały domowy pączek, na którego sobie pozwoliłaś (nie uważasz, że na U naturalne jest to, że od czasu do czasu jemy coś bardziej kalorycznego?) a cały jadłospis zaplanowany jest z góry na dół już od rana. i proponuję wybrać się do okulisty, bo chyba zauważasz tylko te moje posty, które mają na celu krytykę, a w większości pochwalam dobre jadła ze wszystkich kategorii.
|
|
#1320 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam inne zdanie i mam do tego prawo... i lepiej skończmy tą dyskusję bo to forum nie jest od tego! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

) 

a tak na serio, to nie, nie mam problemu.