Nasze Codzienne Jadłospisy XVI - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-11, 09:09   #1291
agnieszka16
Zadomowienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI

wczorajsza R. ostatnio nikt się nie pokusił, a będę wdzięczna za ocenę

śniadanie: omlet francuski (z dwóch jajek, bez mąki), z truskawkami, malinami i twarożkiem ekologicznym. kawa latte

lunch: sałatka z roszponki, szpinaku, grillowanej piersi kurczaka, papryki, suszonej żurawiny, gruszki, odrobiny fety, z sosem balsamico, pełnoziarnista mini-bruschetta z pastą z avocado, pomidorem i bazylią.

rozgrzewka, plus godzina jazdy na rowerze

obiad: łosoś zapiekany z odrobiną pesto (domowe, z bazylii i orzeszków pini), warzywa na parze (marchewki, brokuły, kalarepka), ciemny ryż. sok wyciskany z pomarańczy
ok godzina ćwiczeń w domu- hula hoop , 8min abs, przysiady

kolacja: porcja zupy greckiej z soczewicy ( z pomidorami, ziołami, cebulką, dodatkiem wytrawnego wina)
agnieszka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 09:44   #1292
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Pokaż wiadomość
wczorajsza R. ostatnio nikt się nie pokusił, a będę wdzięczna za ocenę

śniadanie: omlet francuski (z dwóch jajek, bez mąki), z truskawkami, malinami i twarożkiem ekologicznym. kawa latte przepysznie, zazdroszczę truskawek i malin i fajnie że jest białko z rana ja co prawda bez węgli złożonych rano bym chyba nie dała rady, ale jeśli tak ci pasuje to ok

lunch: sałatka z roszponki, szpinaku, grillowanej piersi kurczaka, papryki, suszonej żurawiny, gruszki, odrobiny fety, z sosem balsamico, pełnoziarnista mini-bruschetta z pastą z avocado, pomidorem i bazylią. jw, baardzo moje smaki i jakościowo też super !

rozgrzewka, plus godzina jazdy na rowerze

obiad: łosoś zapiekany z odrobiną pesto (domowe, z bazylii i orzeszków pini), warzywa na parze (marchewki, brokuły, kalarepka), ciemny ryż. sok wyciskany z pomarańczy i znowu same pyszności
ok godzina ćwiczeń w domu- hula hoop , 8min abs, przysiady

kolacja: porcja zupy greckiej z soczewicy ( z pomidorami, ziołami, cebulką, dodatkiem wytrawnego wina) jeśli się najadłaś to ok, tylko mogły tu np. wpaść jeszcze jakieś pestki z dyni czy słonecznika, albo podprażone płatki migdałowe

jakościowo i ilościowo jak dla mnie jest na prawdę super ! do tego jest różnorodnie, przepysznie (najchętniej wprosiłabym się na wszystkie posiłki )
i jeśli na tym chudniesz to tylko
tak trzymać

ifellinlovewithadeadboy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 13:19   #1293
LittleWoman
Zadomowienie

dzisiejsze R
Ś: 3 połówki bułki grahamki. 2 z dużą ilością twarożku ze szczypiorkiem, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką. trzecia z tuńczykiem wsw i ogórkiem konserwowym, zielona herbata. W międzyczasie czerwona herbata jeszcze
IIŚ: serek homo waniliowy, jabłko
Ćwiczenia: hula hoop, dywanowe
O: makaron pełnoziarnisty z tuńczykiem, pomidorem, odrobiną koncentratu (dodam chyba jeszcze trochę wieśniaczka), zielona herbata
P: pomarańcza, czerwona herbata
K: sałatka z sałaty, sera feta, jajka, pomidora, ogórka, rzodkiewki, szczypiorku z sosem na oliwie, zielona herbata.

W międzyczasie 1,5 litra wody niegazowanej.

Czy mogę prosić o ocenę? Zaczynam dietkę, więc uczę się dopiero. Będę zatem bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie
LittleWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 15:16   #1294
gula1708
Rozeznanie

Witam
nie wiem czy to dobry wątek, ale prosiłabym o pomoc. Moja koleżanka chce przytyć. Niestety nie jest to takie proste, ponieważ ma problemy z żołądkiem i nie może jeśc wielu rzczeczy (tłuste, smażone, zawierające kwasy itd). Je często(co 2-3h) ale są to rzeczy gotowane, bardzo duzo warzyw, jogurty naturalne odtluszczone, mleko malo procentowe itd. Waga jej spada, mimo, że tego nie chce (obecnie przy 165 cm waży 41,6 kg). Bardzo prosiłabym o ułożenie dla niej przykładowego jadłospisu na przytycie ( z uwzglednieniem rzeczy których jesc po prostu nie może a nie nie chce). Za każdy jadłospis ogromnie dziękuję.

Mój haft krzyżykowy

south beach

cel I: 5 z przodu - osiągnięty
cel II: 55 kg -
cel III: 52-53 kg -
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...48c82197f3.png

gula1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 15:37   #1295
DreamsComeTrue
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
rrr
  1. grahamka z twarożkiem i szczypiorkiem, kiełbasa krakowska sucha
  2. jogurt naturalny, sojowa parówka z musztardą
  3. miseczka zupy fasolowej w wersji wege, mnóstwo chili, warzyw, majeranku,itd + kromka orkisza z serem żółtym, pomidorem

i jak?
jak zwykle-czyli do d*py .
Irish,my do Ciebie mówimy jak grochem o ścianę. ;/
Weź się WRESZCIE ZASTOSUJ DO ZASAD ZAMIESZCZONYCH NA PIERWSZEJ STRONIE !!!!!!
Albo przestań wogóle zamieszczać takie jadłospisy,
bo tak jak Riddle92 kiedyś powiedziała,
to już chorobowo wygląda....

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Moje dzisiejsze U

I-jajecznica z 3 jajek na łyżce masła-kremowa z dodatkiem 2 łyżek mleka do kawy i wędliną krojoną w kostkę (po 4 plastry : drobiowej,krakowskiej)+bu łka paluch wieloziarnista z masełkiem najprawdziwszym

II-mały kubeczek serduszka jagodowego z 2 łyżkami budyniu waniliowego+kromeczka wasy z masełkiem i drobiówką+kubek żółtej oranżady

III (przed chwilą)-talerz gęstej pomidorówki na rosole z makaronem penne pełnoziarnistym i zwykłym pszennym

IV-nie bd bo w tym czasie mam korepetycje

V-2 kromki żytniego z masełkiem,drobiówką,mozza rellą i ogórkiem kiszonym oraz keczupem

+1 l wody niegazowanej
brak ruchu.-sobota

i jak dzisiaj ?
DreamsComeTrue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 16:44   #1296
suzana1618
Rozeznanie

Utrzymanie:

I:placek owsiany z jabłkiem i cynamonem; kawa
1h biegania+rozciąganie
II:dorsz pieczony w pomidorach suszonych, czosnku, bazylii itp+buraczki i szpinak
III:twarożek domowy z nerkowcami, migdałami, cynamonem i bananem;kawa
1,5h jogi
IV: pół makreli, porcja warzyw orientalnych, marchewka; czerwona herbata

+ w ciągu dnia podjadane orzechy włoskie
suzana1618 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 18:03   #1297
Becia012
Raczkowanie

A dodam leniwe Utrzymanie:

Śniadanie: Duża pełnoziarnista bułka z masłem orzechowym i powidłami śliwkowymi: ekologiczny serek waniliowy: jabłko: kawa z mlekiem.
Obiad: Lasagne bolognese ; pieczona brukselka.
Podwieczorek: Serek wiejski z kakao, bananem i orzechami włoskimi: kawa z mlekiem.
Kolacja: Będą śledzie po kaszubsku; kromka pełnoziarnistego z masłem; jakieś warzywa.

W ciągu dnia dużo herbat owocowych i zielonych..
Becia012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 18:12   #1298
Miss Saeki
Zakorzenienie

U/R (tymczasowo - chorobowo):

Ś: 3 kiełbaski z fileta na gorącą + 2 pomidory śliwkowe z czerwoną cebulką + 2 łyżki ćwikły
IIŚ: 2 duże kanapki z chleba owsianego z masłem, rzodkiewką i chudą wędliną
O1: rosół z makaronem (to na chore gardziołko)
O2: pierś kurczaka upieczona w marynacie z ananasa
P: garść migdałów
K: wieśniak z rzodkiewką

+ garść tabletek;p;p

Może nie jest idealnie ale chyba tragedii nie ma. Po chorobie na pewno się poprawię i dojdzie trening.
Stary 2012-02-11, 18:19   #1299
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LittleWoman Pokaż wiadomość
dzisiejsze R
Ś: 3 połówki bułki grahamki. 2 z dużą ilością twarożku ze szczypiorkiem, pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką. trzecia z tuńczykiem wsw i ogórkiem konserwowym, zielona herbata. W międzyczasie czerwona herbata jeszcze fajnie, jeśli rzeczywiście tego twarożku było dużo i nie był to jakiś taki gotowy ze szczypiorkiem, tylko prawdziwy twaróg (najlepiej półtłusty) to super
IIŚ: serek homo waniliowy, jabłko tego typu serki na r odpadają, lepiej zwykły naturalny serek homogenizowany, albo najlepiej twaróg, ew. serek wiejski i dla smaku można go czymś przyprawić, np. cynamonem czy kakao.. dodać łyżeczkę miodu, wkroić owoca, bakalie, orzeszki.. - jest dużo opcji
Ćwiczenia: hula hoop, dywanowe
O: makaron pełnoziarnisty z tuńczykiem, pomidorem, odrobiną koncentratu (dodam chyba jeszcze trochę wieśniaczka), zielona herbata super
P: pomarańcza, czerwona herbata jako przekąska może być, jako posiłek już nie, no i jeśli węglowodany o tej porze nie utrudniają ci chudnięcia to ok, jednak jeśli zauważysz, że waga nie spada, to lepiej zrezygnować z nich o tej porze, najlepiej na rzecz białka i tłuszczy
K: sałatka z sałaty, sera feta, jajka, pomidora, ogórka, rzodkiewki, szczypiorku z sosem na oliwie, zielona herbata. feta też na r-ce raczej odpada, od czasu do czasu okej, ale nie za często bo jest dosyć tłusta.. poza tym jest u ciebie dość sporo nabiału, co też może utrudniać chudnięcie.. także wywaliłabym ją stąd całkowicie, na rzecz np. większej ilości jajek czy innego pełnowartościowego białka, tj. kurczaka, indyka, tuńczyka czy jakiejś innej rybki

W międzyczasie 1,5 litra wody niegazowanej.

Czy mogę prosić o ocenę? Zaczynam dietkę, więc uczę się dopiero. Będę zatem bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie
nie jest źle, ale troszkę gdzieniegdzie można by poprawić

ifellinlovewithadeadboy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 18:48   #1300
poppy seed
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gula1708 Pokaż wiadomość
Witam
nie wiem czy to dobry wątek, ale prosiłabym o pomoc. Moja koleżanka chce przytyć. Niestety nie jest to takie proste, ponieważ ma problemy z żołądkiem i nie może jeśc wielu rzczeczy (tłuste, smażone, zawierające kwasy itd). Je często(co 2-3h) ale są to rzeczy gotowane, bardzo duzo warzyw, jogurty naturalne odtluszczone, mleko malo procentowe itd. Waga jej spada, mimo, że tego nie chce (obecnie przy 165 cm waży 41,6 kg). Bardzo prosiłabym o ułożenie dla niej przykładowego jadłospisu na przytycie ( z uwzglednieniem rzeczy których jesc po prostu nie może a nie nie chce). Za każdy jadłospis ogromnie dziękuję.
w takiej sytuacji koleżanka powinna odwiedzic dietetyka
pomoc osób nie mających fachowej wiedzy może jej przynieśc więcej szkody, niż pożytku.

poppy seed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 20:05   #1301
Magdalena0603
Rozeznanie

Uuuu
  • 2 naleśniki z pomarańczami i bita śmietaną....
  • jajecznica z 3 jaj, na maśle, z pomidorami i rukolą, grahamka z pasztetem pomidorowym i sałatą
  • hot-dog własnej roboty, z keczupem i majonezem
  • mintaj zapiekany w folii, warzywa na parze, ryż curry, mizeria, wino bezalkoholowe
  • 1/2 serka homo, cała papryka japaleno, kromka razowca z pastą makrelową własnej roboty (makrela, czosnek, jajko,por)

i jak to wygląda????
nie mogę się doprosić o ocenkę;(
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 20:33   #1302
orzeszek01
Zakorzenienie

U.
1.bułka razowa z masłem i szynką,miseczka galaretki z indykiem i warzywami,pomidor
2.miseczka sałatki jw.,jabłko i pomarańcza
3.makaron razowy z twarogiem półtłustym,cynamonem i cukrem
20min skakanka,1h rower
4.2kromki chleba razowego z masłem,pół makreli wędzonej,pomidorki cherry
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 20:39   #1303
Sunday Rose
Zakorzenienie

orzeszku, dzięki za ocenę teraz ćwiczę tak, że aż wstyd pisać :P jakieś 8minutówki, hula hop jak tylko zrobi się troszkę cieplej, to wracam do siłowego, póki co za daleko mam na siłownię, żeby móc sobie pozwolić na czekanie na powrotny autobus, który zimą jeździ jak chce :P

dzisiejsze U

I pół grahamki z masłem, szynką, ogórkiem, 1 i 1/2 białej frankfurterki, musztarda, ketchup

2 białe michałki, jabłko

II kawałki piersi indyka w pikantnej panierce, węgierski dip, tłuczone ziemniaki z wody, sałatka warzywna domowa (taka słoikowa )
III kawa z mlekiem i cukrem, kawałek jabłecznika

jakaś 1/3 dużej paczki Laysów Strong

IV omlet biszkoptowy z waniliowym Danio, sokiem wiśniowym i mieszanką orzechów i owoców kandyzowanych

Stary 2012-02-11, 21:00   #1304
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
orzeszku, dzięki za ocenę teraz ćwiczę tak, że aż wstyd pisać :P jakieś 8minutówki, hula hop jak tylko zrobi się troszkę cieplej, to wracam do siłowego, póki co za daleko mam na siłownię, żeby móc sobie pozwolić na czekanie na powrotny autobus, który zimą jeździ jak chce :P

dzisiejsze U

I pół grahamki z masłem, szynką, ogórkiem, 1 i 1/2 białej frankfurterki, musztarda, ketchup

2 białe michałki, jabłko

II kawałki piersi indyka w pikantnej panierce, węgierski dip, tłuczone ziemniaki z wody, sałatka warzywna domowa (taka słoikowa )
III kawa z mlekiem i cukrem, kawałek jabłecznika

jakaś 1/3 dużej paczki Laysów Strong

IV omlet biszkoptowy z waniliowym Danio, sokiem wiśniowym i mieszanką orzechów i owoców kandyzowanych

Super, mimo iż od dziecka nienawidzę chipsów i nie wiem co to jest to białe na f. w śniadaniu więc stawiam na coś parókopodobnego mogło wpaść więcej warzyw, ale teraz to w sumie nawet smaku nie mają i sama nie wiem czy więcej szkody człowiek sobie nie zrobi jedząc teraz pomidory i inne sezonowe warzywa. Kolacja zdecydowanie dla mnie !

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:05   #1305
Sunday Rose
Zakorzenienie

Żabko, jak ja chciałabym nienawidzić chipsów a frankfurterki to akurat w tym przypadku chyba mój duży skrót myślowy, bo poszukałam tych moich kiełbasek w necie i wyszło na to, że to zwykłe białe kiełbaski, tylko takie chudziutkie i bardzo pyszne :P wiem, że mało warzyw, ale jest dokładnie tak, jak napisałaś, teraz warzywa są dla mnie bez smaku.. czekam na wiosnę i na jakiś Twój jadłospis, bo zawsze są pyszne a kolacja była pyszna dziękuję!
Stary 2012-02-11, 21:14   #1306
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
Żabko, jak ja chciałabym nienawidzić chipsów a frankfurterki to akurat w tym przypadku chyba mój duży skrót myślowy, bo poszukałam tych moich kiełbasek w necie i wyszło na to, że to zwykłe białe kiełbaski, tylko takie chudziutkie i bardzo pyszne :P wiem, że mało warzyw, ale jest dokładnie tak, jak napisałaś, teraz warzywa są dla mnie bez smaku.. czekam na wiosnę i na jakiś Twój jadłospis, bo zawsze są pyszne a kolacja była pyszna dziękuję!
A ja słodyczy, to moja zmora
O dzisiaj to jakaś makabra haha, nie odważę się dodać, cukier na cukrze cukrem pogania tyle powiem nie nadaje się to do oglądania, a już na pewno nie na forum o zdrowym odżywianiu raczej dla słodyczoholików ;/ może jutro w co też wątpię, nie mam motywacji i bardzo źle ostatnio jem, dobrze że więcej ćwiczę bo źle by się to skończyło

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:19   #1307
Sunday Rose
Zakorzenienie

Spokojnie, ja słodycze też uwielbiam, nawet bardziej niż słone przekąski przypomniałaś mi właśnie, że jeszcze dziś jadłam prince polo, ale z tż na spółę, to się nie liczy, prawda? ostatnio mi koleżanka próbowała wmówić, że jak się je coś z kimś na spółę, to się tego nie powinno liczyć a co do jadłospisu - każdemu zdarza się gorszy dzień, jestem pewna, że nie jest tak źle, zwłaszcza, że ćwiczysz a poza tym - czy zawsze musi być superhiperzdrowo? ja zanim trafiłam na wizaż nie zwracałam za bardzo uwagi na ilość białka, czy jem codziennie NNKT i jakoś żyłam głowa do góry, niedługo wiosna
Stary 2012-02-11, 23:08   #1308
ijca
Przyczajenie

Czy ktoś może mi ocenić moje pierwsze dni na RRR? Chcę wyeliminować błędy Rytm dnia: śniadanie o 7 rano, koło 10 IIś, obiad o 13, podwieczorek ok. 17 i ok. 19 kolacja, 22.30 spać lub dzień wolny: śniadanie o 11, II ś ok. 13, obiad ok. 16-17, p/k ok. 19-20.

śniadania codziennie będą takie same, monotonnie, ale smakuje mi to, poza tym nienawidzę kombinować i nie bardzo mam warunki w obecnym miejscu zamieszkania i obecnej pracy.

1 dzień:
Ś: owsianka (płatki owsiane górskie) gotowana na wodzie, zalana później mlekiem 0,5% + kilkanaście rodzynek i suszonego ananasa
IIŚ: składana kanapka z dwóch kromek razowca posmarowanego serkiem Almette z ziołami i z pieczonym schabem, kiwi
O: ciemny ryż, pierś z kurczaka z grilla, miseczka sałatki
P/K: jajko gotowane, łyżeczka sera favita, plasterek szynki, bardzo cienka kromka razowca

2 dzień:
Ś: owsianka gotowana na wodzie, zalana później mlekiem 0,5% + kilkanaście rodzynek i suszonego ananasa
IIŚ: składana kanapka z dwóch kromek razowca posmarowanego serkiem Almette z ziołami i z pieczonym schabem
O: ciemny ryż, pierś z kurczaka duszona w warzywach, buraki gotowane
P: pół wędzonej makreli niedużej
K: serek wiejski lekki + plaster szynki

3 dzień:
IŚ: składana kanapka z dwóch kromek razowca posmarowanego serkiem Almette z ziołami i z pieczonym schabem
IIŚ: składana kanapka z dwóch kromek razowca posmarowanego serkiem Almette z ziołami i z pieczonym schabem
O: 250gr golonek wieprzowych duszonych w jogurcie naturalnym, ciemny ryż, ogórek kiszony (późny obiad, ok. 16)
P/K: serek wiejski lekki

Plan na jutro:
Ś: owsianka gotowana na wodzie, zalana później mlekiem 0,5% + kilkanaście rodzynek i suszonego ananasa
I obiad: rosół z kurczaka gotowany na udku i wołowinie z ciemnym makaronem
II obiad: duszone golonki wieprzowe z ciemnym ryżem i surówką z cykorii w jogurcie naturalnym
P/K: serek wiejski z szynką

Edytowane przez ijca
Czas edycji: 2012-02-11 o 23:11
ijca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 09:21   #1309
sweettoy
Raczkowanie

Moje u
1. 2 kruche rogaliki z jabłkiem i cynamonem, kawa z mlekiem

2.bułka razowa z delmą : filetem, serem żółtym
serem ricotta i dżemem

3.pierś z kurczaka na parze z serem żółtym ketchupem
brokuły, surówka z marchwi, jabłka z pomarańczem

no i tu koniec zdrowego odżywiania
pasek czekolady czeko toffi, chipsy paprykowe ok 30 g
2 drinki
ostanio coraz częściej zdarza mi się jeść wieczorami zamiast kolacji jakieś słone przekąski chce to zmienić bo czuje, że moje ciało jakoś źle to znosi poprostu rano sie czuje okropnie. Najgorsze jest to, że zawsze jak zamierzam nie jeść np w ciągu tygodnia to mój Tż kupi a to jakies chipsy teraz odkryłam Sunbites są pyszne, ale ich skład jest przerażający przynajmniej ma trochę ciemnej mąki nie tak jak chipsy co o nich sądzicie??
sweettoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 09:30   #1310
SweetCherry87
Zakorzenienie

GG do SweetCherry87

Cytat:
Napisane przez SweetCherry87 Pokaż wiadomość
Wczorajsze COŚ:

Śn. razowy słonecznikowy z filetem sledziowym w śmietanie, pomidorkami cherry, kromka jw z masłem, tuńczykiem wsw, papryką konserwową
kawa, małe kruche ciasteczko, kostka czekolady z orzechami
II śn (na szybko) połowa obważanka z makiem posmarowana dżemem, kilka orzechów włoskich
O. zabielana zupa ogórkowa na mięsie z ziemniakami i furą warzyw, gotowane golonko z indyka z sosem czosnkowo-chrzanowym, 2 ogórki kiszone
jabłko, klementynka
Podw. kawałek sernika (taki pyszny z samego sera)
Kol. razowy z masłem, 3 pl szynki, sos jak w obiedzie, ogórek, papryka konserwowa

W ciągu dnia dużo wody, herbaty.
Do ocenki poproszę
up,up
SweetCherry87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 09:46   #1311
poziomka011
Raczkowanie

niedzielne U :
I 1,5 kromki razowca z szynką twarożkiem pomidorem ogórkiem
II domowy mały pączek (babcia robiła więc się skusiłam)
III ryż brązowy pierś z kurczaka pieczona brokuły gotowane
IV jabłko
V sałatka z kurczakiem warzywami

do picia inka korzenna z mlekiem zielona herbata i duzo wody
poziomka011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 11:01   #1312
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poziomka011 Pokaż wiadomość
niedzielne U :
I 1,5 kromki razowca z szynką twarożkiem pomidorem ogórkiem
II domowy mały pączek (babcia robiła więc się skusiłam)
III ryż brązowy pierś z kurczaka pieczona brokuły gotowane
IV jabłko
V sałatka z kurczakiem warzywami

do picia inka korzenna z mlekiem zielona herbata i duzo wody
dlaczego o 9 rano wiesz, co zjesz przez cały dzień na utrzymaniu? rozumiem redukcję, kiedy łatwiej jest planować, niż jeść co popadnie, ale planowanie całego dnia na U to trochę przesada, nie uważasz?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 13:34   #1313
misia332
Zakorzenienie

niedzielne u :

Ś: owsianka z truskawkami (nie wiem z ilu łyżek, bo robiłam dla siebie i mamy), kawa z mlekiem
mandarynka, kawałeczek ciasta marchewkowego

O: ryż brązowy z marchewką i cukinią, krewetki

mandarynka, dwa kawałki ciasta marchewkowego

K: serek homo z truskawkami i gruszką.
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 13:54   #1314
poziomka011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
dlaczego o 9 rano wiesz, co zjesz przez cały dzień na utrzymaniu? rozumiem redukcję, kiedy łatwiej jest planować, niż jeść co popadnie, ale planowanie całego dnia na U to trochę przesada, nie uważasz?

prosiłam o ocenę jadłospisu a nie komentowanie tego o której wiem co będe jadła i o której wstawiam swój jadłospis
Stary 2012-02-12, 15:04   #1315
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
prosiłam o ocenę jadłospisu a nie komentowanie tego o której wiem co będe jadła i o której wstawiam swój jadłospis
no więc, moim zdaniem, jadłospis tylko potwiedza fakt, że chyba masz problem.

Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2012-02-12 o 15:06
Stary 2012-02-12, 15:10   #1316
Nowhere
Rozeznanie

Cytat:
mi ten jadłospis wygląda po prostu na redukcję, na której wpadł pączek.
Nowhere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:55   #1317
nikol12
Rozeznanie

nudzi mi się więc wstawię swoje wczorajsze U :
śniadanie : micha owsianki na mleku , jabłko, herbatnik i posypane cappucinem
II śniadanie : 2 kromki razowca - jedna z żółtym serem i dżemem , druga z pasztetem, marchew, jabłko
Obiad : ziemniaki z koperkiem, mięso z królika, surówka z marchwii i selera / dokładka
Podwieczorek : jogurt owocowy , jabłko
Kolacja : 100g chudego twarogu wymieszanego z jog.nat. ze szpinakiem i kromka razowca, kawa z mlekiem
w ciągu dnia wpadło : jabłko, kubek mocnego cappucino, pół małej paczki paluszków ( 40-50?g )
śniadanie i obiad było pożądne , więc nie ma obaw najadłam się ( obiad u babci , więc wiadomo jak to babcie : najpierw giga porcja , a potem dokładka )
myślicie , że można to nazwać zdrowym odżywianiem ?
nie obrażę się jak ktoś zerknie
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:57   #1318
poziomka011
Raczkowanie

Cytat:

hmm... a może to właśnie ty masz problem skoro wszystkim go wmawiasz na tym forum?
zapewniam cie ze mna wszystko jest ok
Stary 2012-02-12, 17:17   #1319
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
hmm... a może to właśnie ty masz problem skoro wszystkim go wmawiasz na tym forum?
zapewniam cie ze mna wszystko jest ok
nade mną się nie zastanawiaj, bo nie prosiłam cię o to a tak na serio, to nie, nie mam problemu.
u ciebie widzę problem, bo jadłospis jest całkowicie redukcyjny, jedynym grzeszkiem jest mały domowy pączek, na którego sobie pozwoliłaś (nie uważasz, że na U naturalne jest to, że od czasu do czasu jemy coś bardziej kalorycznego?) a cały jadłospis zaplanowany jest z góry na dół już od rana.
i proponuję wybrać się do okulisty, bo chyba zauważasz tylko te moje posty, które mają na celu krytykę, a w większości pochwalam dobre jadła ze wszystkich kategorii.

Steven Tyler
Stary 2012-02-12, 17:45   #1320
poziomka011
Raczkowanie

Cytat:
nade mną się nie zastanawiaj, bo nie prosiłam cię o to a tak na serio, to nie, nie mam problemu.
u ciebie widzę problem, bo jadłospis jest całkowicie redukcyjny, jedynym grzeszkiem jest mały domowy pączek, na którego sobie pozwoliłaś (nie uważasz, że na U naturalne jest to, że od czasu do czasu jemy coś bardziej kalorycznego?) a cały jadłospis zaplanowany jest z góry na dół już od rana.
i proponuję wybrać się do okulisty, bo chyba zauważasz tylko te moje posty, które mają na celu krytykę, a w większości pochwalam dobre jadła ze wszystkich kategorii.

ja mam inne zdanie i mam do tego prawo...
i lepiej skończmy tą dyskusję bo to forum nie jest od tego!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości