|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku ![]() |
|||
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam ![]() |
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki ![]() |
7 | 15,91% |
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
2 | 4,55% |
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
12 | 27,27% |
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
8 | 18,18% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4771 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Naataaszkaa a gdzie ten fryzjer, ja tez uwielbiam jak ktoś mi gmera we włosach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
No trochę nadrobiłam, ale już mam mętlik co i komu...
Moje mośki śpią od 2 godzin - Tż przebudził się i mówi, że to ząbkowanie jak nic - u niego i u Zosi ![]() ![]() Wczoraj byliśmy u teściów - mieli ponad 27 stopni w mieszkaniu i mała cały czas marudziła, więc latała na golasa... My mamy w domu max 22 stopnie, więc była to dla niej ogromna różnica! Ja też ledwo żywa byłam, ufff... Wieczorem była kolęda i przyszedł nasz ulubiony ksiądz ![]() ![]() ![]() Muszę się wziąć za siebie, bo moje ciuszki takie jakby coraz mniejsze ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Widzę, że było o usypianiu trochę mowy: Zosia zawsze w bujaczku usypiała, ostatnio postanowiłam ją kłaść na naszym wyrku, kłade się obok, smok (do zakapslowania buziaka, jak mawia Tż ![]() Wieczorem zazwyczaj przy cycu usypia albo przy karuzelce (projektorze) i pieluszce wokół glowy. Ja nadal piorę w Dzidziusiu - jeszcze 1 opakowanie zurzyję i przerzuce się (Zośkowe rzeczy tzn.)na dorosły proszek.płyn ![]() Jejku, ilu mamy dziś Solenizantów!!! Sto lat Maluszki!!! ![]() Iustyna, super, że się udało, to takie przecież ważne intymne sprawy! Myślałam o Was! Ciekawe jak tam chrzciny u Kajool i Szymonka. Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-02-11 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4773 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny dziekuje
![]() ![]() M kupił mi syrop ale on jest z alko a ja nie mogę spozywać alko nawet w małych ilościach więc nie wiem jak mam kaszel zlikwidować ![]() Nataszko a do fryzjera chodzisz tutaj koło Nas? wodaqua jestem w szoku jak mozna miec tak ciepło w domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4774 |
Zadomowienie
|
Doczytałam co dziadek zrobił Dominikowi Jaciowemu z buzią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marysia, Filip, Emilek, Hania, Natanek - sto lat!!!! ![]() Brumek ja się boję Zuziakowi dać kawałek jabłka czy marchewki, boję się zakrztuszenia, zadławienia. Ona może i jest gotowa na takie jedzenie, ja nie ![]() ![]() Do tego takim maluchom chyba nie daje się takiej ilości manny, żeby można było ją zrobić na gęsto. W kawałku dostaje tylko chlebek (dwudniowy ![]() W ogóle leżaczek dla niej od kilku miesięcy to zło i siedzi tam za karę tylko jak je. Tak sobie nieskładnie popisałam ![]() Dzisiaj próbowała 2 razy usiąść z czworaków ![]() ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-02-11 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4776 |
Zadomowienie
|
Blondynko, no właśnie, ja mało nie zasłabłam u nich...
A miałam w wykonaniu chytry plan: moim rodzicom (tez ciepluchy) nagadałam jak to u teściów straszny ukrop i Zosia się źle czuje, a teściom że tak strasznie gorąco u moich rodziców jest - ponakręcali się że u jednych będzie lepiej Zosi niż u tych drugich, ale z wykonaniem jednak gorzej, chociaż nie powiem, u moich rodziców było ostatnio ze 24, co i tak jest jak dla mnie za dużo... |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |||
Raczkowanie
|
U nas niedobrze
![]() ![]() Cytat:
Ja mam wiecznie 18 lat ![]() ![]() Co do kurczaka - w 2 łyżkach oliwy/oleju rozrabia się 2 kostki rosołowe na taką papkę.. smarujesz tym piersi z każdej strony dokładnie.. z pół godz niech poleżą i nasiąkną tym i na dobrze rozgrzaną patelnię.. i to wszystko, zero innych przypraw.. dla mnie wyszło super, skórka przypieczona że chrupiąca a w środku delikatne, nie suche.. na 2 kostki może komuś być za słone ale ja nie rozbijałam piersi i wtedy takie grubsze kawałki były w sam raz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4778 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4779 | |
Zakorzenienie
|
A to dlaczego?
![]() Cytat:
![]() Oby to zęby były ![]() Fajny ten kurczak, na pewno zrobię. Naataaszkaa, Ty pisałaś o tym serku wiejski z tuńczykiem? Otóż zrobiłam to dzisiaj. Bardzo nam smakowało. Ja bym to jeszcze doprawiła i dała zielonej cebulki albo szczypiorku. Pycha! Upiekłam ciasto amerykańskie ![]() Tylko blachę wzięłam za dużą i trochę cienkie wyszło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Zakorzenienie
|
Witajcie,
sorki ze sie nie odniose do postow ale mam wnerwa na TZ ![]() ![]() ![]() ![]() Ale za to upieklam wasze ciasto bananowe - pycha ![]() Dziekuje wszystkim za zyczonka dla mojej polrocznej Marysi!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() z oferty nie skorzystałam jednak, gdyż są tam same drogie oprawki i nie opłaca się. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-02-11 o 17:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udanej imprezy ![]() Ja upiekłam to ciasto: http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2007/...rykanskie.html ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Dziewczyny a co z tytułami na następny wątek? Zostaje ten co jest czy wymyślić trzeba? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziewczyny mi tu na wizazu pisaly ze 38 to juz nie "zebowa goraczka" wiec sprawdz bo jesli tylk ogoraczkuje i nic wiecej to pewnie ma to co wlasnie Igorkowi sie skonczylo we wtorek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
![]() my przechodzimy suchote powietrzna kaloryfer grzeje i powietrze takie suche ze nawet ja mam katar i kapcia w gebie wiec niezwlocznie pobieglam po nawilzacz do piwnicy i wieczorem zrobie inhalacje Igorowi z soli fizjologicznej zeby nawilzyc nosek bo mi dziecko furczy nei oddycha Tż mnei wkurzyl i wylaczyl przede mna tel zebym mu nie gadala morałów wiec postanowilam nie odbierac dopoki nie wroci z delegacji a niech sie wystraszy troche no nic powoli szykujemy rzeczy do i po kapieli i te inhalacje nieszczesne ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-11 o 17:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrobilam ciasto jak na muffiny i wlozylam lyzke ciasta, w srodek lyzeczke marmolady i zakrywamy druga lyzka ciasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | ||||
Zadomowienie
|
Marysia, Emil, Natan, Filip- wszystkiego najlepszego dzieciaczki!
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękujemy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękujemy. ![]() Dziękujemy. ![]() Dziękujemy. ![]() Dziękujemy. ![]() Cytat:
![]() Dziękujemy za życzenia. ![]() Dziękujemy. ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam żadnego sprawdzonego przepisu na babeczki a chętne bym zrobiła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4787 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ślinię się!!!!! My tu coraz częściej o jedzeniu gadamy.. i jak tu się odchudzać? ![]() ssie mnie ![]() Cytat:
![]() Trochę się Hani poprawiło.. gorączki teraz nie ma, zjadła aż 260ml mleka (szok ![]() A dzisiaj przez tą gorączkę nie spotkałam się z tatą.. przyjechał do Poznania z siatkarzami na mecz i mieliśmy jechać się z nim zobaczyć bo dlatego, że nie był sam nie mógł do nas przyjść.. i wyszło jak wyszło.. a już się dawno z tatą nie widziałam ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() no u nas goraczka raz spadala raz 38 albo i wiecej jesli to 3 dniowka to jutro tez bedzie goraczkowac a jesli nie to moze rzeczywiscie zeby ![]() nie to iejst ic groznego tzn zalezy jak na to patrzec bo ogolnie wysoka temp. nie jest za fajna przy 3 dniowce moze do 40 sopni dochodzic trwa 3 di i konczy sie wysypka jak unas ktoraa utrzymyje sie odkilku godzin do kilku dni u nas byla 2 dni ,ale to nie swedzi nei boli nie piecze poprostu wysypka jak sie pojawi to znaczy ze jest koniec choroby zreszta na stronce z linka wszystko pisze ![]() ![]() Igi juz spi..... bawilismy sie wzielam go na rece bo cos zamarudzil i stanelam i zapatrzylam sie na tv i tak stalam chyba z 5 min patrze a moje dziecie spi na rekach ![]() ![]() I ja niedlugo sie poloze bo jakas nie wyspana jestem ....
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-11 o 18:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aż serducho rośnie, co? ![]() Pokaż włosy! ![]() Cytat:
![]() Widzę, że basen się spodobał. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękujemy. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4790 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. U nas też smok, pielucha na głowie i dziecka nie ma. ![]() 3. Dziękujemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hania dzisiaj świętuje pół roku i z tej okazji zamówiłam jej doidy cup i gryzak nuby. ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4791 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja podziwiam za odwagę, boję się tych dużych kawałków jak ognia ![]() Nawet przez przypadek kupiłam słoiczek od 8 miesięcy, patrzę skład warzywa i pomidor i kurczak,myślę sobie normalne danie a rozkręcam słoiczek a tam takie kawałki marchewki ![]() Cytat:
![]() powiedziałam sobie, że JA musze być też gotowana na podanie takich kawałków... natomiast kasze jaglaną normalnie zje ![]() Cytat:
Ale z basenu do auta mamy kawałek, więc sobie myślę nie może być źle. Ja chyba jeszcze psychicznie nie jestem gotowana na basen z mała, co chwile piła mi wodę do tego się krztusiła ją. Nie wiedziałam jak dobrze ją trzymać aby mi wody nie połykała ![]() Chlapała, szalała ale cały czas tą wodę mi zlizywała. Chyba za bardzo panikowałam. Na początku to nie wiedziała jak zareagować, obserwowała tak inaczej, ale potem jak się wyluzowała to było ok ![]() Telik tak dzisiaj pierwszy raz ![]() Brumek podoba mi się przesłanie BLW.Ja pewnie pozwolę Emilie poznawać w taki sposób nowe smaki, aby gryzła po swojemu.Tylko, że Ja muszę do tego dorosnąć ![]() ![]() Natomiast wolę wprowadzać papki, a potem powolutku robić co raz to większe kawałki...za bardzo się stresuję zadławieniem. Dziubek mi też siedzi cały czas w głowie córką kogoś tam - pisałaś o niej, która zadławiła się marchewką.Mimo, że stało się to tak dawno, kiedyś to usłyszałam i do dziś to pamiętam.. Ja dzisiaj zrobiłam bananowca, chodził za mną a wy jeszcze nim kusiłyście. Tylko, że Ja zrobiłam tego mojego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Zakorzenienie
|
Brumku ja niestosuje BLW w czystej postaci, ale dawałam Agacie w misce różne warzywai ona coś tam mlaskała, ale ostatnio prawie mi się zadławiła bananem i troche się sparzyłam. Z tym, ze Agata od początku dostaje zupki zmiksowane na oko. Teraz juz w ogóle nie blenderuje tylko ciapie widelcem. Zęby nie są potrzebne, bo człowiek przecierz jedynkami nie przeżuwa tylko trzonowymi, dziąsła wystarczą.
Wiecej nie napisze. Padam na ryjek. Nie lubie studiować zaocznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Tobie dużo zdrówka życzę.. coś się Poznanianki pochorowały ![]() Cytat:
![]() Oglądała któraś z Was "Paranormal activity"? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zakorzenienie
|
Sara usnęła sama w łóżeczku. Ale była padnięta, po butli odłożyłam ją i odpłynęła
![]() Moje gluty ( ten stary i mały) śpią, ja czekam aż mi włosy podeschną i sączę winko ![]() Ja na temat BLW mam takie zdanie: Ta metoda zawsze była, tylko zebrali to do kupy i jakoś nazwali. Stosowanie jej od początku przygody z rozpoczynaniem jedzenia czegoś innego niż mleko jest wg. mnie robienie na siłę z dziecka trochę dorosłego dziecka. Chodzi mi głównie o to, ze maluch dostaje od początku pokarm w kawałeczkach, kiedy jeszcze nie zna papek. Albo inaczej: rodzic zastępuje papki owymi kawałkami w zupie uważając że papki to zło. ( chodzi mi głównie o to) Po 1 primo: dziecko stopniowo powinno poznawać nowe konsystencje. Po 2 primo: zbyt duże ryzyko zakrztuszenia. Dziecko nie jest gotowe, bo nie kontroluje tego co ma w buzi. Oczywiście, niektóre jej zasady np. dziecko bawi się jedzeniem, samo "dotyka" tego co wędruje do buzi jest jak najbardziej ok. To się trochę powymądrzałam ![]()
#4796 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() spaaaać...jutro może coś popisze papa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Bry wieczór
![]() U nas dzień dwojaki: z jednej strony przemiły, bo pierwszy raz chyba od porodu cały dzień spędziłam z mężem (tzn. mąż spędził go z nami), była u nas moja koleżanka, z którą nie widziałam się 3 lata, potem byliśmy na sushi i na szybkich zakupach ![]() Ale z drugiej strony Tymek dziś jadł DWA RAZY ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
edit: doczytałam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wychodzę z założenia, że do ok. roku całe jedzenie poza mlekiem mamy to tylko taki dodatek i przygoda dla dziecka z nowymi smakami, konsystencjami. Taka zabawa w jedzenie. A jak zabawa, to niech będzie fajnie i poznawczo, a nie na siłę, podstępem itp ![]() Marzy mi się żeby Tymcio miał w życiu swobodne, naturalne podejście do jedzenia. I wydaje mi się że takie metody, jakie proponuje BLW (tylko oczywiście dostosowane do siebie, a nie jakieś fanatyczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale, broń Boże, ja nie krytykuję papek i nie wychwalam pod niebiosa BLW, tym bardziej że na razie mądra jestem tylko w teorii, bo w praktyce nie mam pojęcia jak to wyjdzie ![]()
![]() |
#4798 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Próbowałam jej dzisiaj dać kawałek jabłka, ale odgryzła za duży i zaczęła się krztusić. Chociaż nie, odgryzła mały, ale sobie z nim poradzić nie mogła i w gardle jej stanął. Takie "jedzenie" to nie na moje nerwy ![]() Poza tym, to chyba nie jest sposób jedzenia dla dzieci na MM, bo na MM nowe smaki wprowadza się po skończonym 4 miesiącu a jedno z założeń BLW jest takie, że dziecko musi stabilnie siedzieć. (dobrze myślę, czy się mylę ![]() Jakby co, nie jestem fanką papek a przeciwniczką BLW ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się dzielnie trzymam i na razie nic mi nie dolega (ale złego licho nie bierze ![]() A tak na poważnie - wszystkim dużo zdrowia życzę ![]() Nie oglądałam ale chętnie bym obejrzała Helena śpi, mąż u kolegi (wróci jutro - powiedziałam mu, żeby poszedł spać do mamy - nie będzie mi nikt dzisiaj chrapać ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Wtajemniczenie
|
Zostawmy ten sam temat, bo jest aktualny
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.