Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-11, 14:48   #4771
piwnooka77
Raczkowanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Naataaszkaa a gdzie ten fryzjer, ja tez uwielbiam jak ktoś mi gmera we włosach
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 14:59   #4772
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

No trochę nadrobiłam, ale już mam mętlik co i komu...
Moje mośki śpią od 2 godzin - Tż przebudził się i mówi, że to ząbkowanie jak nic - u niego i u Zosi (Zosia trzeci raz śpi dzisiaj )
Wczoraj byliśmy u teściów - mieli ponad 27 stopni w mieszkaniu i mała cały czas marudziła, więc latała na golasa... My mamy w domu max 22 stopnie, więc była to dla niej ogromna różnica! Ja też ledwo żywa byłam, ufff...
Wieczorem była kolęda i przyszedł nasz ulubiony ksiądz Jest takim dobrym i kochanym człowiekiem, pamięta parafian, dzieciaczki chrzczone, opowiadał o genezie i znaczeniu imienia Zofia, mała dostała od niego karteczkę na pamiątkę jej pierwszej kolędy i lizaka Poza tym rozmowy takie niewymuszone, bez kazań i w ogóle... na taką kolędę warto czekać
Muszę się wziąć za siebie, bo moje ciuszki takie jakby coraz mniejsze

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Widzę, że było o usypianiu trochę mowy: Zosia zawsze w bujaczku usypiała, ostatnio postanowiłam ją kłaść na naszym wyrku, kłade się obok, smok (do zakapslowania buziaka, jak mawia Tż )i pieluszka wokół gowy - jak chce spać, to tuli pieluchę do noska, jak nie - zrywa ją z głowy. Pogłaszczę ją po włoskach, czole i nosku i zazwyczaj zasypia, ostatnio jak widzę, że się wierci to kładę ją na boku i przytulam, głaskanie i śpi - chyba plecki też muszą kiedyś odpocząć.
Wieczorem zazwyczaj przy cycu usypia albo przy karuzelce (projektorze) i pieluszce wokół glowy.

Ja nadal piorę w Dzidziusiu - jeszcze 1 opakowanie zurzyję i przerzuce się (Zośkowe rzeczy tzn.)na dorosły proszek.płyn

Jejku, ilu mamy dziś Solenizantów!!! Sto lat Maluszki!!!

Iustyna, super, że się udało, to takie przecież ważne intymne sprawy! Myślałam o Was!

Ciekawe jak tam chrzciny u Kajool i Szymonka.

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2012-02-11 o 15:04
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 15:08   #4773
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny dziekuje kuruję się pomalutku dzisiaj zjadłam rosołek
M kupił mi syrop ale on jest z alko a ja nie mogę spozywać alko nawet w małych ilościach więc nie wiem jak mam kaszel zlikwidować

Nataszko a do fryzjera chodzisz tutaj koło Nas?
wodaqua jestem w szoku jak mozna miec tak ciepło w domu ja jak miałam 24 stopnie to był upał.A w łazience mam 13-14
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 15:08   #4774
wodaqua
Zadomowienie

Doczytałam co dziadek zrobił Dominikowi Jaciowemu z buzią
Stary 2012-02-11, 15:09   #4775
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Marysia, Filip, Emilek, Hania, Natanek - sto lat!!!!

Co do siedzenia, to właśnie też nas to jeszcze będzie ograniczać i pewnie w związku z tym poczekam jeszcze trochę. Zresztą my będziemy rozszerzać za jakieś dwa tyg, jak skończy 6 miesięcy a nawet ciut później. Wcale mi się nie spieszy Zęby niby potrzebne, ale tak sobie myślę że banana czy rozgotowane brokuły to i dziąsełkami da się pomemłać W BLW też piszą, żeby kaszki podawać w postaci stałej, do jedzenia rączkami. Czy np. mannę gotować na bardzo gęsto, a potem pokroić i dawał do rączki
Dołączam się do życzeń dla dzieciaczków!!!!

Brumek ja się boję Zuziakowi dać kawałek jabłka czy marchewki, boję się zakrztuszenia, zadławienia. Ona może i jest gotowa na takie jedzenie, ja nie . Jakoś ten sposób jedzenia nie przemawia do mnie przy takich maluchach . Jak będzie trochę starsza, to czemu nie.

Do tego takim maluchom chyba nie daje się takiej ilości manny, żeby można było ją zrobić na gęsto.

W kawałku dostaje tylko chlebek (dwudniowy ) i chrupki. Zęby maluchom do jedzenia nie są potrzebne, wystarczą mają dziąsła. No i Zuziak jeszcze nie siedzi tak super, więc je na leżaczku.

W ogóle leżaczek dla niej od kilku miesięcy to zło i siedzi tam za karę tylko jak je.

Tak sobie nieskładnie popisałam .

Dzisiaj próbowała 2 razy usiąść z czworaków . Nie wyszło .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2012-02-11 o 15:12
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 15:27   #4776
wodaqua
Zadomowienie

Blondynko, no właśnie, ja mało nie zasłabłam u nich...
A miałam w wykonaniu chytry plan: moim rodzicom (tez ciepluchy) nagadałam jak to u teściów straszny ukrop i Zosia się źle czuje, a teściom że tak strasznie gorąco u moich rodziców jest - ponakręcali się że u jednych będzie lepiej Zosi niż u tych drugich, ale z wykonaniem jednak gorzej, chociaż nie powiem, u moich rodziców było ostatnio ze 24, co i tak jest jak dla mnie za dużo...
Stary 2012-02-11, 15:39   #4777
Naataaszkaa
Raczkowanie

U nas niedobrze Hania cały czas gorączkuje.. raz ma ponad 38.. trochę spadnie do 37 z hakiem.. i tak w kółko.. widać, że się męczy strasznie.. marudna, łzy jej lecą same.. spać nie chce.. mam nadzieję, że to naprawdę od tego zęba ale na wszelki wypadek umówiłam nas do lekarza.. co prawda dopiero na wtorek bo wcześniej nie było miejsc

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Tego się właśnie najbardziej boję! (pogrubione)

Naataaszkaa a ile Ty masz lat? Jeśli można wiedzieć

Co to za kurczak z knorra? Mniami mówisz?
Najważniejsze, żeby rodzina nie wspierała w takich zachowaniach.. bo wtedy to już po ptokach..

Ja mam wiecznie 18 lat a tak serio to 26 mi stuknęło

Co do kurczaka - w 2 łyżkach oliwy/oleju rozrabia się 2 kostki rosołowe na taką papkę.. smarujesz tym piersi z każdej strony dokładnie.. z pół godz niech poleżą i nasiąkną tym i na dobrze rozgrzaną patelnię.. i to wszystko, zero innych przypraw.. dla mnie wyszło super, skórka przypieczona że chrupiąca a w środku delikatne, nie suche.. na 2 kostki może komuś być za słone ale ja nie rozbijałam piersi i wtedy takie grubsze kawałki były w sam raz

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Naataaszkaa a gdzie ten fryzjer, ja tez uwielbiam jak ktoś mi gmera we włosach
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Nataszko a do fryzjera chodzisz tutaj koło Nas?
Poszłam na Hetmańską (salon Galaxy), to jest zaraz przy krzyżówce Hetmańskiej z Dmowskiego.. pierwszy raz się spotkałam, żeby fryzjerka aż tyle czasu poświęcała włosom ale dla mnie bomba bo nie patrzy na czas tylko żeby naprawdę klientka była zadowolona

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Wieczorem była kolęda i przyszedł nasz ulubiony ksiądz Jest takim dobrym i kochanym człowiekiem, pamięta parafian, dzieciaczki chrzczone, opowiadał o genezie i znaczeniu imienia Zofia, mała dostała od niego karteczkę na pamiątkę jej pierwszej kolędy i lizaka Poza tym rozmowy takie niewymuszone, bez kazań i w ogóle... na taką kolędę warto czekać
Rzadko spotykane.. ja odkąd pamiętam to kolęda to było tysiąc pytań odnośnie miejsca pracy, finansów rodziny itd.. jak jakieś przesłuchanie.. brrrr
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 16:12   #4778
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
U nas niedobrze Hania cały czas gorączkuje.. raz ma ponad 38.. trochę spadnie do 37 z hakiem.. i tak w kółko.. widać, że się męczy strasznie.. marudna, łzy jej lecą same.. spać nie chce.. mam nadzieję, że to naprawdę od tego zęba ale na wszelki wypadek umówiłam nas do lekarza.. co prawda dopiero na wtorek bo wcześniej nie było miejsc
biedactwo
Cytat:
Co do kurczaka - w 2 łyżkach oliwy/oleju rozrabia się 2 kostki rosołowe na taką papkę.. smarujesz tym piersi z każdej strony dokładnie.. z pół godz niech poleżą i nasiąkną tym i na dobrze rozgrzaną patelnię.. i to wszystko, zero innych przypraw.. dla mnie wyszło super, skórka przypieczona że chrupiąca a w środku delikatne, nie suche.. na 2 kostki może komuś być za słone ale ja nie rozbijałam piersi i wtedy takie grubsze kawałki były w sam raz
Aż sama muszę spróbować, ciekawi mnie jak wyjdzie, bo mi zawsze piersi z kurczaka kojarzą się z suchym, mdłym mięsem...
Stary 2012-02-11, 16:31   #4779
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Nie jade do Ikea
A to dlaczego?

Cytat:

Biedna Hania Muszę się dzieciaczki namęczyć...
Oby to zęby były

Fajny ten kurczak, na pewno zrobię.

Naataaszkaa, Ty pisałaś o tym serku wiejski z tuńczykiem?
Otóż zrobiłam to dzisiaj. Bardzo nam smakowało.
Ja bym to jeszcze doprawiła i dała zielonej cebulki albo szczypiorku. Pycha!

Upiekłam ciasto amerykańskie
Tylko blachę wzięłam za dużą i trochę cienkie wyszło.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 16:49   #4780
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witajcie,
sorki ze sie nie odniose do postow ale mam wnerwa na TZczlowiek sie zazyna w domu, bo zaprosil kuzynke i ciotke i co, a on ma w takim sposobem nie robilam dzis obiadu, tzn sobie zrobilam w parowarze a on jadl co sobie zrobil. Marys usnela a on z wielki fochem tez poszedl
Ale za to upieklam wasze ciasto bananowe - pychai muffinki z marmolada truskawkowa, dom pachnie, gary zmyte wiec tylko przebiore sie w czyste ciuchy i czekam na gosci

Dziekuje wszystkim za zyczonka dla mojej polrocznej Marysi!!!
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 17:12   #4781
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Lepiej to już raczej nie będzie. Od czterech lat jest tylko gorzej....
Gnojek robi co mu się żywnie podoba, nikt nie ma na niego żadnego wpływu.
Nie wiem co robić...
Gnębi mnie to strasznie, jeszcze jakbym gdzieś dalej mieszkała i tego nie słuchała/nie widziała.
Temat rzeka....
Trzymaj się jakoś się musi to "unormować" - sam musi dojść do tego co dobre dla niego, bo inaczej nikt nie będzie mu w stanie wytłumaczyć

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
no tak my tu dużo razem w ciązy przeżyłyśmy
ale nie przejmuj się
jeszce 18 lat wspólnych przed nami
a co do oferty wydaje mi się że dobra oferta
warto zaryzykować
powiadasz 17,5 roku przede mna z Wami
z oferty nie skorzystałam jednak, gdyż są tam same drogie oprawki i nie opłaca się.

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
na szybko:
Hani
Marysi
Emila
Natana
Filipa

i zdrówka i miłości
u nas armagedon- mała ma 3dniówkę. był lekarz z medicoveru w czw bo mała miała gorączkę w pupie 40,2!!! i zadnych innych objawów
stwierdził, że albo 3dniówka albo zakażnie dróg moczowych
w piątek rano TZ znaiósł "słoiczek" do laboratorium i na szczęście 3dniówka
małą mega marudna, nie chce jeść i taka wgule tylko na rękach a wieczorem tylko spać (też na rękach)
więc czytam z doskoku i wybaczcie, ale nie mam jak si,ę skupic

dziś już troszkę lepiej stąd piszę, jeszcze tz wykupił sobie jakieś szkolenie z photoshopa zaawansowanego i go nie ma dziś i jutro do 15 kurna;((((
buziaki, lecę do mojej królewny
trzymaj sie - ucaluj male biedactwo

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
podstepny ukryty winowajca

mi sie marzy zabkowanie bez goraczki...

To mówisz że Marysia zaprasza na miesiecznice...ok to Igorzasty musi sie wypachnic i wystroic i wpadniemy Igor na mleko a ja na ciacho

Ah.... a my wlasnie wstalismy
Igi mial drzemke i mi sie przysnelo.....

Jestesmy po obiadku
2 podejscie do brokułów
mysle ze udane a to krzywienie
sie na koniec to chyab ze juz nie moze ze sie najadl
bo kupilam brokuły babydream i strasznie to geste noi dodalam ciut wody wiec pewnie wyszlo wiecej troche i szybciej sie najadl

A ja na obiad jem lasagne z biedronki.... uwielbiam ja
mi zawsze wychodzi jakis suchy makaron a ta jest pyszna
niby sklepowa ale mieska duzo sera tez dla mnei oki

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Eh... mój brat mowi zebym juz tez zaczela dawac z malutkimi kawalkami jedzenie bo potem bedzie problem z gryzieniem, ale tak jak zapałaeczka pisze jak tu dac takiemu dziekcu jak nawet zabka nie ma ja sie jeszcze boje.....
Ciasto zrobione, muffiny z marmolada tez a Wy gdzie?Marysia czekała czekała i padła

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-02-11 o 17:14

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-11, 17:18   #4782
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witajcie,
sorki ze sie nie odniose do postow ale mam wnerwa na TZczlowiek sie zazyna w domu, bo zaprosil kuzynke i ciotke i co, a on ma w takim sposobem nie robilam dzis obiadu, tzn sobie zrobilam w parowarze a on jadl co sobie zrobil. Marys usnela a on z wielki fochem tez poszedl
Ale za to upieklam wasze ciasto bananowe - pychai muffinki z marmolada truskawkowa, dom pachnie, gary zmyte wiec tylko przebiore sie w czyste ciuchy i czekam na gosci

Udanej imprezy

Ja upiekłam to ciasto:
http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2007/...rykanskie.html

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Dziewczyny a co z tytułami na następny wątek?
Zostaje ten co jest czy wymyślić trzeba?
Stary 2012-02-11, 17:21   #4783
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Nie jade do Ikea

Właśnie obniżylismy Krystkowi łóżeczka syn dorasta
juz to juz siadac zaczął ?

Cytat:
kochana wiesz co to masz identyczna sytuacje jak ja pare dni temu.... tez mysllam ze to zeby ale okazalo sie ze to 3 dniowka w srode zaczał Igorzasty gorączkowac a w czawrtek popoludniu poszlam do lekarza bo nie przeszlo i okazalo sie ze to 3 dniowka tu masz link poczytac moze cos zauwazylas co pasuej do objawow: http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziec...3,1396246.html

dziewczyny mi tu na wizazu pisaly ze 38 to juz nie "zebowa goraczka"
wiec sprawdz bo jesli tylk ogoraczkuje i nic wiecej to pewnie ma to co wlasnie Igorkowi sie skonczylo we wtorek

Cytat:
Ciasto zrobione, muffiny z marmolada tez a Wy gdzie?Marysia czekała czekała i padła
aj tak sie sobą zajeliśmy że jakoś czas zleciał ....ale powiem jedno z ciasta rezygnuje na rzecz muffin kocham muffinki

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:

a niech zostanie ten sam

my przechodzimy suchote powietrzna
kaloryfer grzeje i powietrze takie suche
ze nawet ja mam katar i kapcia w gebie
wiec niezwlocznie pobieglam po nawilzacz do piwnicy
i wieczorem zrobie inhalacje Igorowi
z soli fizjologicznej zeby nawilzyc nosek
bo mi dziecko furczy nei oddycha

Tż mnei wkurzyl
i wylaczyl przede mna tel
zebym mu nie gadala morałów
wiec postanowilam nie odbierac
dopoki nie wroci z delegacji
a niech sie wystraszy troche

no nic powoli szykujemy rzeczy do i po kapieli
i te inhalacje nieszczesne

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-02-11 o 17:25
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 17:23   #4784
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

Udanej imprezy

Ja upiekłam to ciasto:
http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2007/...rykanskie.html

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Ja jestem za aby zostal, gdyz jest jeszcze aktualny
zrobilam ciasto jak na muffiny i wlozylam lyzke ciasta, w srodek lyzeczke marmolady i zakrywamy druga lyzka ciasta
Stary 2012-02-11, 17:23   #4785
marzena_S
Zadomowienie

Marysia, Emil, Natan, Filip- wszystkiego najlepszego dzieciaczki!
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla naszych dzisiejszych półroczniaków - mojej Marysi, a także Hani, Emila i Natana!!!!!!!!

A także wszystkiego naj dla Filipa za siedmiomiesięcznicę!!!!!!

Dziękujemy.

Cytat:
Dołączam sie do życzeń dla dzisiejszych solenizantów : roza:
Dziękujemy.

Cytat:
Prosze o pomoc!!!! >KLIK< jest taka oferta, dopiero wyszla i za 14 h sie konczy. Moj tata chce kupic okulary, nie sa mu potrzebne jakies superowe oprawki i mysle ze w kwocie 300 zl by sie zmiescil jak myslicie kupic mu ten kupon?
Fajna okazja, ja bym się chyba skusiła.

Cytat:
No i znalazłam winowajcę!! Wychodzi górna jedynka masakra, to już 4 ząb.. nie za szybko?
Dołączam się do życzeń.. Wszystkiego najlepszego
Dziękujemy i gratulujemy ząbka!

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Sto lat dla:

Hani
Emila
Natana
Filipa
Dziękujemy.

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dołączam się do życzeń
Dziękujemy.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Buziaki dla solenizantów: Filipka, Marysi, Emila, Hani i Natana i
Dziękujemy.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
I od nas buziaki dla całek ekipy
Dziękujemy.

Cytat:
Lepiej to już raczej nie będzie. Od czterech lat jest tylko gorzej....
Gnojek robi co mu się żywnie podoba, nikt nie ma na niego żadnego wpływu.
Nie wiem co robić...
Gnębi mnie to strasznie, jeszcze jakbym gdzieś dalej mieszkała i tego nie słuchała/nie widziała.
Temat rzeka....
Dołączam się do życzeń dla naszych solenizantów
No to ładnie Wam daję chłopak w kość.
Dziękujemy za życzenia.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Filip, Marysiu, Emil, Haniu i Natan, buziaki!!!!!
Dziękujemy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-11, 18:21   #4786
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem za aby zostal, gdyz jest jeszcze aktualny
zrobilam ciasto jak na muffiny i wlozylam lyzke ciasta, w srodek lyzeczke marmolady i zakrywamy druga lyzka ciasta
A mi właśnie chodzi o to nieszczęsne ciasto
Nie mam żadnego sprawdzonego przepisu na babeczki a chętne bym zrobiła
Stary 2012-02-11, 18:27   #4787
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:

Fajny ten kurczak, na pewno zrobię.

Naataaszkaa, Ty pisałaś o tym serku wiejski z tuńczykiem?
Otóż zrobiłam to dzisiaj. Bardzo nam smakowało.
Ja bym to jeszcze doprawiła i dała zielonej cebulki albo szczypiorku. Pycha!

Upiekłam ciasto amerykańskie
Tylko blachę wzięłam za dużą i trochę cienkie wyszło.
To ja też właśnie pomysłałam, że ze szczypiorkiem byłoby o dużo lepsze..

Cytat:

Ja upiekłam to ciasto:
http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2007/...rykanskie.html[COLOR="Silver"]

Ślinię się!!!!!
My tu coraz częściej o jedzeniu gadamy.. i jak tu się odchudzać?

ssie mnie

Cytat:
kochana wiesz co to masz identyczna sytuacje jak ja pare dni temu.... tez mysllam ze to zeby ale okazalo sie ze to 3 dniowka w srode zaczał Igorzasty gorączkowac a w czawrtek popoludniu poszlam do lekarza bo nie przeszlo i okazalo sie ze to 3 dniowka tu masz link poczytac moze cos zauwazylas co pasuej do objawow: http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziec...3,1396246.html

dziewczyny mi tu na wizazu pisaly ze 38 to juz nie "zebowa goraczka"
wiec sprawdz bo jesli tylk ogoraczkuje i nic wiecej to pewnie ma to co wlasnie Igorkowi sie skonczylo we wtorek
No właśnie też pomyślałam o tej 3-dniówce.. sama już nie wiem.. teraz jej mierzyłam i w ogóle nie ma gorączki.. czy to tak jest podczas 3-dniówki? Że raz jest temp a raz nie? Czy to jest coś niebezpiecznego? I dziękuję za linka

Trochę się Hani poprawiło.. gorączki teraz nie ma, zjadła aż 260ml mleka (szok).. i padła w 2 sekundy.. ostatnią drzemkę miała dzisiaj o 12.. potem marudzenie na zmianę z zabawą.. teraz jakby wróciła do siebie więc już sama nie wiem co jej jest.. będę obserwować..

A dzisiaj przez tą gorączkę nie spotkałam się z tatą.. przyjechał do Poznania z siatkarzami na mecz i mieliśmy jechać się z nim zobaczyć bo dlatego, że nie był sam nie mógł do nas przyjść.. i wyszło jak wyszło.. a już się dawno z tatą nie widziałam tata tirowiec i przeważnie jak my do nich jedziemy to on w trasę jedzie.. a on tak super się z Hanią bawi.. strasznie do niego lnie aż mi smutno teraz..
Stary 2012-02-11, 18:41   #4788
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie też pomyślałam o tej 3-dniówce.. sama już nie wiem.. teraz jej mierzyłam i w ogóle nie ma gorączki.. czy to tak jest podczas 3-dniówki? Że raz jest temp a raz nie? Czy to jest coś niebezpiecznego? I dziękuję za linka

Trochę się Hani poprawiło.. gorączki teraz nie ma, zjadła aż 260ml mleka (szok).. i padła w 2 sekundy.. ostatnią drzemkę miała dzisiaj o 12.. potem marudzenie na zmianę z zabawą.. teraz jakby wróciła do siebie więc już sama nie wiem co jej jest.. będę obserwować..

A dzisiaj przez tą gorączkę nie spotkałam się z tatą.. przyjechał do Poznania z siatkarzami na mecz i mieliśmy jechać się z nim zobaczyć bo dlatego, że nie był sam nie mógł do nas przyjść.. i wyszło jak wyszło.. a już się dawno z tatą nie widziałam tata tirowiec i przeważnie jak my do nich jedziemy to on w trasę jedzie.. a on tak super się z Hanią bawi.. strasznie do niego lnie aż mi smutno teraz..
szkoda ze nie moglyscie spotkac sie z dziadkiem
no u nas goraczka raz spadala raz 38 albo i wiecej jesli to 3 dniowka to jutro tez bedzie goraczkowac a jesli nie to moze rzeczywiscie zeby
nie to iejst ic groznego tzn zalezy jak na to patrzec bo ogolnie wysoka temp. nie jest za fajna przy 3 dniowce moze do 40 sopni dochodzic trwa 3 di i konczy sie wysypka jak unas ktoraa utrzymyje sie odkilku godzin do kilku dni u nas byla 2 dni ,ale to nie swedzi nei boli nie piecze poprostu wysypka jak sie pojawi to znaczy ze jest koniec choroby zreszta na stronce z linka wszystko pisze ale choroba nie koniecznie musi sie konczyc wysypka dziewczyny tu pisaly ze u nich nei bylo wysypki np. takze roznie moze byc....ale moze to nie 3 dniowka jutro zobaczysz

Igi juz spi.....
bawilismy sie wzielam go na rece bo cos zamarudzil i stanelam i zapatrzylam sie na tv i tak stalam chyba z 5 min patrze a moje dziecie spi na rekach wiec szybko kapiel kacha i do lozia....padl mi bidulek od tych wyglupow

I ja niedlugo sie poloze bo jakas nie wyspana jestem ....

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-02-11 o 18:43
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 19:04   #4789
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Najlepsze życzenia dla

Marysii
Natana
Emila
Filipa
Hani
Jak przyszłam to mój synek wyciągną do mnie rączki: jupi:

ale to było cuuuuudowne
Dziękujemy za życzenia.
Aż serducho rośnie, co?
Pokaż włosy!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Filipka, Marysi, Emila, Hani i Natana: roza:kla ski:k laski:

My wróciliśmy właśnie z basenu.
Emilie zamiast fiurgać w wodzie to chciała ją pić
Zanurzył ją mąż raz to była w lekkim szoku,
ale na szczęście się nie zraziła.
Teraz śpi jak suseł.
Za tydzień pewnie powtórka z rozrywki.
Dziękujemy.
Widzę, że basen się spodobał. My też byśmy chcieli się znowu wybrać, ale się boję że mała się przeziębi przy takiej dużej różnicy temperatur.

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
na szybko:
Hani
Marysi
Emila
Natana
Filipa

i zdrówka i miłości
u nas armagedon- mała ma 3dniówkę. był lekarz z medicoveru w czw bo mała miała gorączkę w pupie 40,2!!!
Dziękujemy i dużo zdrówka dla Mai życzymy.

Cytat:
Gdzie Wy wszystkie teraz jesteście???

Ja mam chwilę czasu bo Radzio śpi, Tż w piwnicy porządkuje a tutaj nikogo nie ma
Weekend jest- wszystkie zajmują się swoimi tż.

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Marysi, Hani, Emila, Natana i Filipa
Dziękujemy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-11, 19:05   #4790
marzena_S
Zadomowienie

Cytat:
1. Wieczorem była kolęda i przyszedł nasz ulubiony ksiądz Jest takim dobrym i kochanym człowiekiem, pamięta parafian, dzieciaczki chrzczone, opowiadał o genezie i znaczeniu imienia Zofia, mała dostała od niego karteczkę na pamiątkę jej pierwszej kolędy i lizaka Poza tym rozmowy takie niewymuszone, bez kazań i w ogóle... na taką kolędę warto czekać

2. Widzę, że było o usypianiu trochę mowy: Zosia zawsze w bujaczku usypiała, ostatnio postanowiłam ją kłaść na naszym wyrku, kłade się obok, smok (do zakapslowania buziaka, jak mawia Tż )i pieluszka wokół gowy - jak chce spać, to tuli pieluchę do noska, jak nie - zrywa ją z głowy. Pogłaszczę ją po włoskach, czole i nosku i zazwyczaj zasypia, ostatnio jak widzę, że się wierci to kładę ją na boku i przytulam, głaskanie i śpi - chyba plecki też muszą kiedyś odpocząć.
Wieczorem zazwyczaj przy cycu usypia albo przy karuzelce (projektorze) i pieluszce wokół glowy.

3. Jejku, ilu mamy dziś Solenizantów!!! Sto lat Maluszki!!!
1. Taka kolęda to ja rozumiem, niestety nie zawsze jest tak miło..
2. U nas też smok, pielucha na głowie i dziecka nie ma.
3. Dziękujemy

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
dziewczyny dziekuje kuruję się pomalutku dzisiaj zjadłam rosołek
M kupił mi syrop ale on jest z alko a ja nie mogę spozywać alko nawet w małych ilościach więc nie wiem jak mam kaszel zlikwidować
Na przeziębienie polecam cytrynę+czosnek+miód, albo syrop Prenalen dla kobiet ciężarnych i karmiących (patrząc na Twoje problemy zdrowotne).

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dołączam się do życzeń dla dzieciaczków!!!!

Brumek ja się boję Zuziakowi dać kawałek jabłka czy marchewki, boję się zakrztuszenia, zadławienia. Ona może i jest gotowa na takie jedzenie, ja nie . Jakoś ten sposób jedzenia nie przemawia do mnie przy takich maluchach . Jak będzie trochę starsza, to czemu nie..
Dziękujemy , a co do jedzenia mam takie samo podejście.

Cytat:
Biedna Hania , a podawałaś jej coś przeciwgorączkowego?

Hania dzisiaj świętuje pół roku i z tej okazji zamówiłam jej doidy cup i gryzak nuby. Mnie z kolei dopadło przeziębienie. Nos zapchany, katar się leje i gardło boli- mam nadzieję, że jej nie zarażę.
Stary 2012-02-11, 19:33   #4791
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Sto lat dla Filipka, Marysi, Emila, Hani i Natana!!!

Dziękuję za kciuki. Jest lepiej, ale do sedna sprawy nie doszliśmy.
Patryk znowu dał popis w nocy, bo łóżeczko go parzyło

Aania
ja też miałam Cię pytać, jak karmisz Adasia, ale Brumek mnie uprzedziła Chodzi o to, że moja mama nigdy nie gotowała typowych specjalnych zupek dla dzieci. Po prostu dawała rozdrobnione warzywa, mięsko. Zadnych papek. Nie chciałam nic pisać, bo bałam się, że mnie wysmiejecie.
Czemu mielibyśmy wyśmiać?
Ja podziwiam za odwagę, boję się tych dużych kawałków jak ognia
Nawet przez przypadek kupiłam słoiczek od 8 miesięcy, patrzę skład warzywa i pomidor i kurczak,myślę sobie normalne danie a rozkręcam słoiczek a tam takie kawałki marchewki przeraziłam się okropnie.

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Ja nie daje w ogóle rozdrobnionych rzeczy, bo po prostu sądzę, że moje dziecko jest jeszcze za małe, ledwo sobie radzi z papkami jedzonymi łyżeczką Jak robię zupę to ją miksuje, ani kawałka większego w niej nie ma. Z resztą Natan niev ma jeszcze ani jednego zęba
Teściowa mi wmawiała, że nie mogę małemu dawać papek, bo potem nie będzie umiał jeść normalnie że od razu muszę tylko troszkę rozdrobniać pokarmy Ona i jej mądre rady...
Jak miałabym dać takiemu maleństwu np. zupę z całymi kawałkami marchewki, ziemniaków itd....

Btw dziękujemy za życzenia dla mojego 6-miesięcznego skarba !!!
Moja mam mnie namówiła właśnie na ta ala ciapkę zrobioną przez widelec, powiedziała że lepiej przez to smaki czuć. Myślę sobie no też prawda, idę do kuchni biorę ugotowaną marchewkę miętolę ją widelcem długo jak mogę, aby zaspokoić siebie żeby nie było dużych kawałków podaję Emi, a jej nie smakuje, kwasi sie za raz zaczęła mi się dławić
powiedziałam sobie, że JA musze być też gotowana na podanie takich kawałków... natomiast kasze jaglaną normalnie zje myślę, że wpływ na zadławienie miało też to że jej zwyczajnie nie smakowało.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Dziękujemy.
Widzę, że basen się spodobał. My też byśmy chcieli się znowu wybrać, ale się boję że mała się przeziębi przy takiej dużej różnicy temperatur.
Też się tego bałam.
Ale z basenu do auta mamy kawałek, więc sobie myślę nie może być źle.
Ja chyba jeszcze psychicznie nie jestem gotowana na basen z mała,
co chwile piła mi wodę do tego się krztusiła ją.
Nie wiedziałam jak dobrze ją trzymać aby mi wody nie połykała
Chlapała, szalała ale cały czas tą wodę mi zlizywała.
Chyba za bardzo panikowałam.
Na początku to nie wiedziała jak zareagować, obserwowała tak inaczej, ale potem jak się wyluzowała to było ok

Telik
tak dzisiaj pierwszy raz

Brumek podoba mi się przesłanie BLW.Ja pewnie pozwolę Emilie poznawać w taki sposób nowe smaki, aby gryzła po swojemu.Tylko, że Ja muszę do tego dorosnąć Na pewno będzie tak, żę dostanie nowe produkty i będzie uciaprana wszędzie, doczekać się tego nie mogę
Natomiast wolę wprowadzać papki, a potem powolutku robić co raz to większe kawałki...za bardzo się stresuję zadławieniem. Dziubek mi też siedzi cały czas w głowie córką kogoś tam - pisałaś o niej, która zadławiła się marchewką.Mimo, że stało się to tak dawno, kiedyś to usłyszałam i do dziś to pamiętam..

Ja dzisiaj zrobiłam bananowca,
chodził za mną a wy jeszcze nim kusiłyście.
Tylko, że Ja zrobiłam tego mojego

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 19:40   #4792
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumku ja niestosuje BLW w czystej postaci, ale dawałam Agacie w misce różne warzywai ona coś tam mlaskała, ale ostatnio prawie mi się zadławiła bananem i troche się sparzyłam. Z tym, ze Agata od początku dostaje zupki zmiksowane na oko. Teraz juz w ogóle nie blenderuje tylko ciapie widelcem. Zęby nie są potrzebne, bo człowiek przecierz jedynkami nie przeżuwa tylko trzonowymi, dziąsła wystarczą.

Wiecej nie napisze. Padam na ryjek. Nie lubie studiować zaocznie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 19:41   #4793
zanetaa88
Zakorzenienie

Natka co z ankietą?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 19:57   #4794
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
szkoda ze nie moglyscie spotkac sie z dziadkiem
no u nas goraczka raz spadala raz 38 albo i wiecej jesli to 3 dniowka to jutro tez bedzie goraczkowac a jesli nie to moze rzeczywiscie zeby
nie to iejst ic groznego tzn zalezy jak na to patrzec bo ogolnie wysoka temp. nie jest za fajna przy 3 dniowce moze do 40 sopni dochodzic trwa 3 di i konczy sie wysypka jak unas ktoraa utrzymyje sie odkilku godzin do kilku dni u nas byla 2 dni ,ale to nie swedzi nei boli nie piecze poprostu wysypka jak sie pojawi to znaczy ze jest koniec choroby zreszta na stronce z linka wszystko pisze ale choroba nie koniecznie musi sie konczyc wysypka dziewczyny tu pisaly ze u nich nei bylo wysypki np. takze roznie moze byc....ale moze to nie 3 dniowka jutro zobaczysz
Będę obserwować.. mam nadzieję, że to jednak przez zęba dzisiaj było.. Dziękuję Ci za wszystkie informacje

Cytat:

Biedna Hania , a podawałaś jej coś przeciwgorączkowego?

Hania dzisiaj świętuje pół roku i z tej okazji zamówiłam jej doidy cup i gryzak nuby. Mnie z kolei dopadło przeziębienie. Nos zapchany, katar się leje i gardło boli- mam nadzieję, że jej nie zarażę.
Tak, dałam jej syropek.. teraz jest ok, śpi od 19 ładnie więc może noc będzie spokojna..

A Tobie dużo zdrówka życzę.. coś się Poznanianki pochorowały

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Czemu mielibyśmy wyśmiać?
Ja podziwiam za odwagę, boję się tych dużych kawałków jak ognia
Nawet przez przypadek kupiłam słoiczek od 8 miesięcy, patrzę skład warzywa i pomidor i kurczak,myślę sobie normalne danie a rozkręcam słoiczek a tam takie kawałki marchewki przeraziłam się okropnie.
Ja też się strasznie boję zadławienia.. uraz przez tatę mam.. a Hania chętnie by już pomiętoliła normalne jedzonko, a nie papkę.. nic to.. poczeka

Oglądała któraś z Was "Paranormal activity"?
Stary 2012-02-11, 20:19   #4795
patik87
Zakorzenienie

Sara usnęła sama w łóżeczku. Ale była padnięta, po butli odłożyłam ją i odpłynęła

Moje gluty ( ten stary i mały) śpią, ja czekam aż mi włosy podeschną i sączę winko

Ja na temat BLW mam takie zdanie:
Ta metoda zawsze była, tylko zebrali to do kupy i jakoś nazwali.
Stosowanie jej od początku przygody z rozpoczynaniem jedzenia czegoś innego niż mleko jest wg. mnie robienie na siłę z dziecka trochę dorosłego dziecka. Chodzi mi głównie o to, ze maluch dostaje od początku pokarm w kawałeczkach, kiedy jeszcze nie zna papek.
Albo inaczej: rodzic zastępuje papki owymi kawałkami w zupie uważając że papki to zło. ( chodzi mi głównie o to)
Po 1 primo: dziecko stopniowo powinno poznawać nowe konsystencje.
Po 2 primo: zbyt duże ryzyko zakrztuszenia.
Dziecko nie jest gotowe, bo nie kontroluje tego co ma w buzi.
Oczywiście, niektóre jej zasady np. dziecko bawi się jedzeniem, samo "dotyka" tego co wędruje do buzi jest jak najbardziej ok.

To się trochę powymądrzałam
Stary 2012-02-11, 20:29   #4796
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Elika nie smakowało wyrzuciłam. Ale ja coś źle musiałam zrobić. A i nie dałam cynamonu i rodzynków
szkoda, że Ci nie smakowało może, że bez cynamonu

spaaaać...jutro może coś popisze
papa
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 20:58   #4797
brumek
Zakorzenienie

Bry wieczór
U nas dzień dwojaki: z jednej strony przemiły, bo pierwszy raz chyba od porodu cały dzień spędziłam z mężem (tzn. mąż spędził go z nami), była u nas moja koleżanka, z którą nie widziałam się 3 lata, potem byliśmy na sushi i na szybkich zakupach
Ale z drugiej strony Tymek dziś jadł DWA RAZY I to tylko po 8 minut Więcj się wił niż jadł Nie martwię się za bardzo, bo od jednego dnia głodówki nic mu się nie stanie, ale marzę, żeby to był jednorazowy wyskok, bo to jednak męczące dla mnie i psychicznie i fizycznie No i jego przede wszystkim szkoda...

Cytat:
A ja na obiad zrobiłam dzisiaj piersi z kurczaka w kostkach rosołowych z tej reklamy knorra.. wyszły obłędne.. chrupiąca skórka i soczyste w środku.. szybko i naprawdę jak dla mnie pychota! Polecam Wam
Jak się to cudo robi?

edit: doczytałam

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

postaram się, obiecuję, choć będzie cięzko I mam nadzieję że nie zostanę skrytykowana doszczętnie

A teraz zmykam bo jadę z mężem na lody
Dziękuję Ale dlaczego krytykowana? Mi się zdaje że to godne pochwały
Wychodzę z założenia, że do ok. roku całe jedzenie poza mlekiem mamy to tylko taki dodatek i przygoda dla dziecka z nowymi smakami, konsystencjami. Taka zabawa w jedzenie. A jak zabawa, to niech będzie fajnie i poznawczo, a nie na siłę, podstępem itp
Marzy mi się żeby Tymcio miał w życiu swobodne, naturalne podejście do jedzenia. I wydaje mi się że takie metody, jakie proponuje BLW (tylko oczywiście dostosowane do siebie, a nie jakieś fanatyczne ), mogą pomóc wychować dziecko, które nie będzie niejadkiem.

Cytat:
Wczoraj byliśmy u teściów - mieli ponad 27 stopni w mieszkaniu i mała cały czas marudziła, więc latała na golasa... My mamy w domu max 22 stopnie, więc była to dla niej ogromna różnica! Ja też ledwo żywa byłam, ufff...
27 stopni Matko, to diabelnie niezdrowe w gruncie rzeczy...

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumek ja się boję Zuziakowi dać kawałek jabłka czy marchewki, boję się zakrztuszenia, zadławienia. Ona może i jest gotowa na takie jedzenie, ja nie . Jakoś ten sposób jedzenia nie przemawia do mnie przy takich maluchach . Jak będzie trochę starsza, to czemu nie.
A do mnie przemawia Dlatego chcę spróbować. Ale tak jak mówię, nie będę ani papko-filką, ani BLW-filką. Wszystkiego po trochu, tak żeby było zdrowo i wesoło

Cytat:
Bardzo lubię to ciasto, mama mnie nauczyła Jest błyskawiczne a smaczne. Jeśli ktoś lubi takie korzenno, cynamonowe smaki

Cytat:
Nas to samo powstrzymuje Więc byle do wiosny

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku ja niestosuje BLW w czystej postaci, ale dawałam Agacie w misce różne warzywai ona coś tam mlaskała, ale ostatnio prawie mi się zadławiła bananem i troche się sparzyłam. Z tym, ze Agata od początku dostaje zupki zmiksowane na oko. Teraz juz w ogóle nie blenderuje tylko ciapie widelcem. Zęby nie są potrzebne, bo człowiek przecierz jedynkami nie przeżuwa tylko trzonowymi, dziąsła wystarczą.
I takie podejście mi się chyba najbardziej podoba. Wszystkiego po trochu, żeby i dziecku i rodzicom było dobrze

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ja na temat BLW mam takie zdanie:
Ta metoda zawsze była, tylko zebrali to do kupy i jakoś nazwali.
Stosowanie jej od początku przygody z rozpoczynaniem jedzenia czegoś innego niż mleko jest wg. mnie robienie na siłę z dziecka trochę dorosłego dziecka. Chodzi mi głównie o to, ze maluch dostaje od początku pokarm w kawałeczkach, kiedy jeszcze nie zna papek.
Albo inaczej: rodzic zastępuje papki owymi kawałkami w zupie uważając że papki to zło. ( chodzi mi głównie o to)
Po 1 primo: dziecko stopniowo powinno poznawać nowe konsystencje.
Po 2 primo: zbyt duże ryzyko zakrztuszenia.
Dziecko nie jest gotowe, bo nie kontroluje tego co ma w buzi.
Oczywiście, niektóre jej zasady np. dziecko bawi się jedzeniem, samo "dotyka" tego co wędruje do buzi jest jak najbardziej ok.
Ja mam trochę inne zdanie. Na pewno nie uważam że to robienie z dziecka na siłę dorosłego. To właśnie jak najbardziej dziecięcy sposób jedzenia - przez zabawę, poznawanie jedzenia buzią, ale też dotykiem Bo tak samo można stwierdzić że jedzenie łyżeczką, jest "dorosłe"
Ale, broń Boże, ja nie krytykuję papek i nie wychwalam pod niebiosa BLW, tym bardziej że na razie mądra jestem tylko w teorii, bo w praktyce nie mam pojęcia jak to wyjdzie Po prostu szukam czegoś fajnego.
Stary 2012-02-11, 21:25   #4798
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja mam trochę inne zdanie. Na pewno nie uważam że to robienie z dziecka na siłę dorosłego. To właśnie jak najbardziej dziecięcy sposób jedzenia - przez zabawę, poznawanie jedzenia buzią, ale też dotykiem Bo tak samo można stwierdzić że jedzenie łyżeczką, jest "dorosłe"
Ale, broń Boże, ja nie krytykuję papek i nie wychwalam pod niebiosa BLW, tym bardziej że na razie mądra jestem tylko w teorii, bo w praktyce nie mam pojęcia jak to wyjdzie Po prostu szukam czegoś fajnego.
Podoba mi się założenie BLW, nie podoba mi się wiek dziecka, od którego podaje mu się takie kawałki jedzenia. Jak będzie już umiała przeżuwać, to jej zrobię taki talerz rozmaitości.

Próbowałam jej dzisiaj dać kawałek jabłka, ale odgryzła za duży i zaczęła się krztusić. Chociaż nie, odgryzła mały, ale sobie z nim poradzić nie mogła i w gardle jej stanął. Takie "jedzenie" to nie na moje nerwy . Wielkie gratulacje dla Adasia, jeżeli on sobie tak ładnie z kawałkami jedzenia radzi. Gdyby Zuziak sobie radziła, nie miałabym nic przeciwko takiemu karmieniu.

Poza tym, to chyba nie jest sposób jedzenia dla dzieci na MM, bo na MM nowe smaki wprowadza się po skończonym 4 miesiącu a jedno z założeń BLW jest takie, że dziecko musi stabilnie siedzieć. (dobrze myślę, czy się mylę ) Raczej wtedy nie da się uniknąć papek.

Jakby co, nie jestem fanką papek a przeciwniczką BLW .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2012-02-11, 21:33   #4799
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
A Tobie dużo zdrówka życzę.. coś się Poznanianki pochorowały

Oglądała któraś z Was "Paranormal activity"?

Ja się dzielnie trzymam i na razie nic mi nie dolega (ale złego licho nie bierze. Dziewczyny kurować się, bo coś czuję, że i w tę środę pójdę sama z Heleną do kina...

A tak na poważnie - wszystkim dużo zdrowia życzę

Nie oglądałam ale chętnie bym obejrzała

Helena śpi, mąż u kolegi (wróci jutro - powiedziałam mu, żeby poszedł spać do mamy - nie będzie mi nikt dzisiaj chrapać - jestem okropną żoną ) a ja się obijam
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:38   #4800
iustyna1
Wtajemniczenie

Zostawmy ten sam temat, bo jest aktualny . Te ankiety mnie dobijają, bo zawsze mnie wyrzuca na koniec
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości