|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
I od nas buziaki dla całek ekipy |
|
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Dziekuje w imieniu Marysi
|
|
|
|
#4743 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej to już raczej nie będzie. Od czterech lat jest tylko gorzej.... Gnojek robi co mu się żywnie podoba, nikt nie ma na niego żadnego wpływu. Nie wiem co robić... Gnębi mnie to strasznie, jeszcze jakbym gdzieś dalej mieszkała i tego nie słuchała/nie widziała. Temat rzeka.... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja bym się pewnie martwiła... Masz coś na gorączkę? Dołączam się do życzeń dla naszych solenizantów
|
|||||||
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Filip, Marysiu, Emil, Haniu i Natan, buziaki!!!!!
![]() Cytat:
Byle do końca pracy i można weekend zaczynać ![]() łączę się z Tobą w bólu..... co to za wariat?
|
|
|
#4745 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie od zębów może trochę temperatura podskoczyć. No i za ząbka!Cytat:
Właśnie Jacieee co za wariat? |
|||
|
|
|
#4746 |
|
Wtajemniczenie
|
Facet umysłowo chory. Na razie nieszkodliwy, ale kto wie kiedy takiemu odwali. Przychodzi mi tu i gada jakieś głupoty, albo ubliża. Zawsze go wypraszam ale kiedyś chyba trzeba będzie ochrone wezwać, żeby go postraszyć. A jeszcze dziś sama jestem
|
#4747 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla dzielnej mamusi , uwielbiam czytać opisy porodow Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
niestety internetu w tel brak Cytat:
Tylko ja mam wolny wekend ? za to zaczynam prace wczesnie Jak zwykle nie zaznaczylo mi wszystkich postow a ja nie pamiętam co komu miałam pisać |
||||||
|
|
|
#4748 |
|
Zadomowienie
|
Sto lat dla Filipka, Marysi, Emila, Hani i Natana!!!
Dziękuję za kciuki. Jest lepiej, ale do sedna sprawy nie doszliśmy. Patryk znowu dał popis w nocy, bo łóżeczko go parzyło Aania ja też miałam Cię pytać, jak karmisz Adasia, ale Brumek mnie uprzedziła Chodzi o to, że moja mama nigdy nie gotowała typowych specjalnych zupek dla dzieci. Po prostu dawała rozdrobnione warzywa, mięsko. Zadnych papek. Nie chciałam nic pisać, bo bałam się, że mnie wysmiejecie. Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-02-11 o 10:57 |
|
|
|
#4749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O matko , ja bym dzwoniła po ochronę |
|
|
|
|
#4750 | ||
|
Rozeznanie
|
bananowe
jak chcesz to jeszcze raz wkleję przepis, tylko poszukamsmakuje Ci? Cytat:
Cytat:
Tak czy owak, dobra oferta myślę. Witam ![]() Gratulacje dla dzisiejszych solenizantów ![]() |
||
|
|
|
#4751 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
2. O matko.. coś strasznego.. życzę szybkiego powrotu do zdrowia dla Twojej cioci.. a jak w ogóle funkcjonuje się po takiej operacji? 3. A moja głowa już umyta i wyprostowana.. poszłabym chętnie na to keratynowe prostowanie włosów.. ale cena mnie odstrasza.. chyba skuszę się na zestaw z allegro bo to codziennie prostowanie mnie dobija a włosy już przesuszone na maksa... 4. Dałam przeciwgorączkowy i spadło.. pierwszy raz mam do czynienia z temperaturą przy zębach.. wcześniej zero objawów.. Cytat:
napatoczę na takiego co łazi np za mną w sklepie i gada sam do siebie.. Hania po drzemce, gorączka spadła, dałam żel na ząbki i już się nawet śmieje.. buja się w bujaku i fika - ja do niej "Hania spadniesz"! a ta atak śmiechu i dalej swoje słucha się mamusi jak cholera
|
|||
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Brumku ja się wtrącę Domek je łapkami takie większe rzeczy, żeby nie udąło mu się włożyć całego do buzi, dostaje póki co ziemniaka, marchewkę, jabłko, gruszkę, bułkę. Daję mu różnie nie raz zje trochę papki, trochę w całości. Trzeba tylko uważać, żeby się nie zakrztusił, bo Domek pomimo, że zębów brak potrafi odgryźć kawałek np. bułki. Wczoraj mi się tak właśnie krztusił, bo odgryzł sobie zbyt duży kawałek chrupka kukurydzianego. Teraz kiedy Domek już siedzi, dostaje na blat krzesełka kilka rzeczy i sobie bierze co chce Papki też czasem jeszcze dostaje. STO LAT DLA SOLENIZANTÓW I SOLENIZANTEK!! Vaniliova fajny sen, ale nie martw się Domek jeszcze nie chodzi Karolinee, Agni,Brumek, no niestety jak się nie jest na bieżąco to potem choć się nadrobi to tak jakby wieki nas tu nie było, ciężko jest się wbić Ale nie poddaję się! ![]() Jacieee, Aniaa bidulki Wy w pracy Ale dzisiaj pewnie krótko, co?A my dzisiaj jednak na narty niet, bo zapomniałam, że muszę na 16 na juczelnie jechać po wpis ![]() Domek śpi, ja zaraz jadę na jakieś zakupy, bo w lodówce mamy tylko światło Domka trzymam jeszcze w domu, ma jeszcze kilka strupków, ale nie wiem czy słyszałyście http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html I teraz jeszcze bardziej boję si epowikłań, tym bardziej, że takie mrozy znowu są. Miłego weekendu życzę Wam kochane
|
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za zyczonka
Ciasto bananowe dzis bede robic wiec dziekuje za przepis mam a co do okularow ,wlasnie mysle jechac do galerii obczaic ceny i jak cos kupie |
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Buziaczki dla solenizantów
laski mnie coraz bardziej rozkłada.Ciągnie się to od niedz a kaszel mam coraz większy w nocy najgorszy. Nie wychodzę z domu muszę się wykurować.Bo za 10 dni szpital.A moja odp jest b.niska
|
|
|
|
#4755 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Najlepsze życzenia dla
Marysii Natana Emila Filipa Hani Cytat:
takie śliczne te tymkowe oczka -orzechowe ![]() Cytat:
a ja to przeżywam bo z jednej strony nie mogę się doczekać aż Jaś będzie umorusany marchewką a z drugiej strony przykro mi, jestem zazdrosna że już nie tylko bedzie jadł moje mleczko. Wiem dziwne to ale tak to troche odczuwam. ale definitywnie postanowiliśmy w następny weekend rozpocząć rozszerzanie diety czytałam o tej metodzie, brzmi ciekawie-przyjaźnie tylko nie wiem czy bym potrafiła w 100% zastosować ją w czystej postaci bo:-Jas jeszcze nie siedzi -słoiczki są wygodne w podróży i przy wyjściach -troche mam obawy związane z zakrztuszeniem -mój syn nie ma zębów wiec jak ma rozdrabniać sam pokarm Cytat:
życzę wam zdrówka Cytat:
ale nie przejmuj się jeszce 18 lat wspólnych przed nami a co do oferty wydaje mi się że dobra oferta warto zaryzykować Cytat:
ale to rodziców wina nie są konsekwentni a on ma wszystko o czy ja w jego wieku mogłam marzyć ostatnio przestał do szkoły całkowicie chodzić(pretekst-dziweczyna go rzuciła i nie jest w stanie się skupić) a ja mam umyte i ułożone ![]() Cytat:
mam nadzieje że jutro poszusujesz ![]() i teraz hit hitów byłam rano u fryzjera pofarbować włoski nie było mnie 2 godziny Jak przyszłam to mój synek wyciągną do mnie rączki ale to było cuuuuudowne
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-02-11 o 11:54 |
||||||
|
|
|
#4756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zadlawiła mi się Myślę też że Ja mam fobię na zadławienie, bo cholernie się tego boję ![]() Filipka, Marysi, Emila, Hani i Natana ![]() kla ski:![]() ![]() k laski:My wróciliśmy właśnie z basenu. Emilie zamiast fiurgać w wodzie to chciała ją pić ![]() Zanurzył ją mąż raz to była w lekkim szoku, ale na szczęście się nie zraziła. Teraz śpi jak suseł. Za tydzień pewnie powtórka z rozrywki. |
|
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Elika nie smakowało
|
#4758 |
|
Raczkowanie
|
na szybko:
Hani Marysi Emila Natana Filipa i zdrówka i miłości ![]() u nas armagedon- mała ma 3dniówkę. był lekarz z medicoveru w czw bo mała miała gorączkę w pupie 40,2!!! i zadnych innych objawów stwierdził, że albo 3dniówka albo zakażnie dróg moczowych w piątek rano TZ znaiósł "słoiczek" do laboratorium i na szczęście 3dniówka ![]() małą mega marudna, nie chce jeść i taka wgule tylko na rękach a wieczorem tylko spać (też na rękach )więc czytam z doskoku i wybaczcie, ale nie mam jak si,ę skupic dziś już troszkę lepiej stąd piszę, jeszcze tz wykupił sobie jakieś szkolenie z photoshopa zaawansowanego i go nie ma dziś i jutro do 15 kurna;(((( buziaki, lecę do mojej królewny
|
|
|
|
#4759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ad.2 Nie mam pojęcia jak to jest po takiej operacji. Na początku to pewnie kroplówki i papki później.. Naprawdę nie wiem. Mama kiedyś mówiła, że będzie mogła jeść normalnie, tak jej lekarze powiedzieli. Ad.3 Mi się marzy keratyna na głowie, tzn włosach jak przestanę karmić to zaraz na all zamawiam!Ad.4 Super, że gorączka spadła. Radek jeszcze nigdy nie miał. Boję się tego. ![]() Hania rozrabiaka Cytat:
U nas gówniarz jest najmłodszy w rodzinie, wiecznie mama za nim murem stała, cokolwiek by nie zrobił mama zawsze była po jego stronie(swego czasu tłumaczyła się tym, że dość się za dziecka wychorował- w pierwszym roku życia był 4 razy w szpitalu bo miał duszności/astmę). Od zawsze mu usługiwała, prawie wszystko za niego robiła. A on ściemnia, bajeruje. Do szkoły niby chodzi ale jak? Wiecznie wagaruje, zalicza, nie zdaje. Ostatnio miał komisa we wakacje, twierdził, że zdał a niedawno się okazało, że w No po prostu kołomyja! Mogłabym książkę napisać ![]() No to się wyżaliłam, nie wiem czy to jest temat na wątek główny... Nikt mnie raczej po bracie nie skojarzy nie? ![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- A i jeszcze co do wyciągania łapek... Radziu też od niedawna wyciąga. Tak niewinnie- nieporadnie Cudownie ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Zrobiłam dzisiaj na obiad to: http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2007/...obiad-ani.html Dodałam jeszcze kukurydze z puszki bo akurat miałam otwartą i ze 3 łyżki zmiksowanych pomidorów- też otwarte. Generalnie smaczne ale musi być keczup, bo bez niego dla nas za "suche". ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Gdzie Wy wszystkie teraz jesteście??? Ja mam chwilę czasu bo Radzio śpi, Tż w piwnicy porządkuje a tutaj nikogo nie ma |
|||
|
|
|
#4760 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Moje dziecko nie jadło od 12,5 godziny Strajk na całego, anwet przyssać się nie chce ;( Coś mu okropnie dokucza.Najlepsze życzenia dal świętujących, których eveewe tak łądnie wyłapała ![]() Marysia, Filip, Emilek, Hania, Natanek - sto lat!!!! Cytat:
Cytat:
Ale pewnie w końcu dostanie od losu po głowie i będzie się musiał ustatkować...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Od czego zaczęłaś, w jakich ilościach dajesz itp? ![]() Jeszcze nie Wszędzie trąbią, że u takich maluchów do 38 st. nic się nie robi. Zbija się lekami dopiero jak przekroczy 38.Cytat:
Cytat:
Więc to chyba normalne u mam długo karmiących piersią ![]() Ale i tak 6. miesiąc lada dzień kończy Jaś i trzeba chcoć troszkę zacząć podawać. Wczoraj się zdziwiłam, bo wyczytałam, że to nie tyle chodzi o dodatkowe kalorie/składniki odżywcze/smaki, ile o to, że w mleku matki ilość żelaza staje się niewystarczająca i nowe pokarmy (często wzbogacane żelazem przez producentów) mają to zrównoważyć. Ale przez kilka miesięcy nawet (do roku) te dodatkowe posiłki mogą być tylko taką zabawą, dodatkiem właśnie, a dalej podstawą może być mleko mamy ![]() Co do siedzenia, to właśnie też nas to jeszcze będzie ograniczać i pewnie w związku z tym poczekam jeszcze trochę. Zresztą my będziemy rozszerzać za jakieś dwa tyg, jak skończy 6 miesięcy a nawet ciut później. Wcale mi się nie spieszy Zęby niby potrzebne, ale tak sobie myślę że banana czy rozgotowane brokuły to i dziąsełkami da się pomemłać W BLW też piszą, żeby kaszki podawać w postaci stałej, do jedzenia rączkami. Czy np. mannę gotować na bardzo gęsto, a potem pokroić i dawał do rączki ![]() Pokazuj włosy! ![]() Cytat:
Chodzi o to, żeby je oswoić z pokarmami, dawać wybór, a nie żeby się tym najadało, czy zaspokajało głód ![]() Brawo za basen!!! Cytat:
|
|
#4761 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() poważnie ![]() no ja to bym już panikowała. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
poza tym to tak na prawdę tylko próbowanie smaków, a nie prawdziwe jedzenie.miałam okazję widzieć jak synek znajomych jadł muffinkę. no więcej tego wszystkiego było pod stołem niż w buzi, ale młody na prawdę cieszył się jedzeniem. Emilowi pozwalmy upaćkać się jak chce i wkładać ręce do jedzenia. czasami wkłada je potem do buzi, więc koniec końców efekt jest, ale często rozmazuje wszystko po stole. . dostaje kawałek jabłka i marchewki, które może trzymac w rączce i wkładać do buzi. oczywiście ja siedzę obok niego, gotowa w razie czego do akcji.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się gdzie się podziewa DaKaro? Kochana co tam u Ciebie? Lepiej troszkę?
![]() I Agadus zniknęła dwa dni temu Wracaj!!!---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Tu jest fajny filmik o BLW, takie wprowadzenie w pigułce: http://player.vimeo.com/video/240672...amp;portrait=0
|
#4763 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Zazdroszczę fryzjera.. moje siwuchy już wylazły a się zebrać nie mogę żeby się umówić w końcu.. A znalazłam fajną fryzjerkę - prawie 30 minut myła mi głowę, masowała, gładziła.. myślałam, że odlecę.. a że uwielbiam mieć gmerane we włosach to dla mnie to był raj.. (ale z farbowaniem i tym wszystkim siedziałam u niej prawie 4h!) Słodki to musiał być widok.. od razu pewnie łzy szczęścia w oczach coo? ![]() Cytat:
Ja właśnie chyba też zamówię tą keratynę.. i będę mieć piękne proste włosy A ja na obiad zrobiłam dzisiaj piersi z kurczaka w kostkach rosołowych z tej reklamy knorra.. wyszły obłędne.. chrupiąca skórka i soczyste w środku.. szybko i naprawdę jak dla mnie pychota! Polecam Wam |
|||
|
|
|
#4764 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej wezwać, rzeczywiście, z takimi nic nie wiadomo ![]() no chyba Cytat:
![]() na szczęście już po ![]() To Domek ładnie sobie radzi ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:dla Jasia! Piękny widok, prawda?![]() Dlaczego tylko 18? ![]() a z blw, to wiadomo że nie ma co bardzo restrykcyjnie, tylko trzeba do siebie dopasować. Tylko ad ostatniego - dziąsełkami sobie bardzo dobrze dzieci radzą z rozdrobnieniem choćby gotowanych jarzyn ![]() Cytat:
postaram się, obiecuję, choć będzie cięzko I mam nadzieję że nie zostanę skrytykowana doszczętnie A teraz zmykam bo jadę z mężem na lody
|
|
|
#4765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak robię zupę to ją miksuje, ani kawałka większego w niej nie ma. Z resztą Natan niev ma jeszcze ani jednego zęba![]() Teściowa mi wmawiała, że nie mogę małemu dawać papek, bo potem nie będzie umiał jeść normalnie Jak miałabym dać takiemu maleństwu np. zupę z całymi kawałkami marchewki, ziemniaków itd.... Btw dziękujemy za życzenia dla mojego 6-miesięcznego skarba !!!
|
|
#4766 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mi sie marzy zabkowanie bez goraczki... ![]() Cytat:
![]() Ah.... a my wlasnie wstalismy ![]() Igi mial drzemke i mi sie przysnelo..... Jestesmy po obiadku ![]() 2 podejscie do brokułów mysle ze udane a to krzywienie sie na koniec to chyab ze juz nie moze ze sie najadl bo kupilam brokuły babydream i strasznie to geste noi dodalam ciut wody wiec pewnie wyszlo wiecej troche i szybciej sie najadl ![]() A ja na obiad jem lasagne z biedronki.... uwielbiam ja mi zawsze wychodzi jakis suchy makaron a ta jest pyszna niby sklepowa ale mieska duzo sera tez dla mnei oki ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naataaszkaa a ile Ty masz lat? Jeśli można wiedzieć ![]() Co to za kurczak z knorra? Mniami mówisz?
|
|
|
|
|
#4768 |
|
Zadomowienie
|
halooooooo ale tu cichoooooo
![]() ide sobie bo monologu prowadzic nie bede
|
|
|
|
#4769 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego dla Marysi, Hani, Emila, Natana i Filipa
![]()
|
|
|
|
#4770 |
|
Zadomowienie
|
Nie jade do Ikea
Właśnie obniżylismy Krystkowi łóżeczka syn dorasta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

zębole

. na obchodzie wieczornym pan dr mowi, ze jesli nic do rana sie nie wydarzy to ide jutro do domu, mowie ze przeciez mi wyszly skurcze na zapisie, a on spojrzal na mnie i mowi "to ze dzis pani wyszly skurcze, to nie oznacza, ze jutro tez beda" na co ja mowie, ze zobaczy pan dr ze nie wyjde. Po obchodzie siedzialam na laptopie, pisalam z kolezanka na FB bo do wesela sie szykowala i z kolezankami z wizazu (watek poweselny), po czym odlozylam lapka i zaczelam czytac ksiazke, a ze juz mialam koncowke mowie do moich dziewczynek, zeby poczkealy chwile zaraz zgasze swiatlo tylko 2 str mi zostaly. Ale leze i czuje ze mi mokro w kroku. Ide do lazienki a tu plum - czop mi wypadl, wylaze z lazienki i mowie dziewczynki wody mi odeszly i poczlapalam do pokoju pielegniarek. Akurat na dyzuze byla polozna ktora pracowala z moim dr i mowie pani beatko odeszly mi chyba wody i wypadl czop. No i zbadala i mowi ze faktycznie, kazala isc po lewatywe. I nic ani skurczy ani nic, lewatywa, prysznic, spakowalam sie zdazylam zadzwonic do chlopa i mamy, chlop przyjechal z mama o polnocy, odebral lapka i niepotrzebne mi graty i zjechalismy na porodowke, a tam juz szybka akcja mojej poloznej i jak zaczely mi sie bole parte moja polozna zrobila tak
mialam zadzwonic do pani meza jak dostanie pani boli partych

jak chcesz to jeszcze raz wkleję przepis, tylko poszukam

Ale dzisiaj pewnie krótko, co?

kla ski:

w kogo ona się wdała?!?!? Chyba nie we mnie i tża bo my śpiochy