Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-12, 12:03   #2731
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII

Koniku: aloesowego zużyłam już prawie 2 litry Bardzo go lubię Ylang-ylang jeszcze nie miałam.

Zrobiłam wczoraj przepyszny sernik Mokry, rozpływający się

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:45   #2732
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Zuzylam krem do twarzy w tubce L'oreal i peeling kawowy Joanna

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:54   #2733
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

A ja zużyłam płyn micelarny Yves Rocher i płukankę octową z malin też YR.
Od dwóch dni robię porządki w ciuchach i stwierdzam, że ... nie mam się w co ubierać Mam od cholery ubrań letnich: sukieneczek, bluzek na ramiączka, a do tego ciuchów typowo imprezowych: bluzek-świecidełek i krótkich kiecek. Sweterków, bluzek z długim rękawem, klasycznych jeansów mam niewiele Chyba muszę się wybrać na porządne zakupy. Tak nie lubię wydawać kasy na ciuchy Zawsze mi szkoda

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Jeszcze o dwóch zużyciach zapomniałam: serum drenujące 'reduktor cellulitu' Rebuild z Ziai i wypsikanej 100 ml Euphorii CK. Z tej Euphorii wcale się nie cieszę, bo bardzo lubiłam i pewnie niedługo zaopatrzę się w kolejny flakon, chociaż pozostałych mam ponad 40

Edytowane przez ksiezniczkaa87
Czas edycji: 2012-02-12 o 15:55
ksiezniczkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:55   #2734
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksiezniczkaa87 Pokaż wiadomość
Od dwóch dni robię porządki w ciuchach i stwierdzam, że ... nie mam się w co ubierać Mam od cholery ubrań letnich: sukieneczek, bluzek na ramiączka, a do tego ciuchów typowo imprezowych: bluzek-świecidełek i krótkich kiecek. Sweterków, bluzek z długim rękawem, klasycznych jeansów mam niewiele Chyba muszę się wybrać na porządne zakupy. Tak nie lubię wydawać kasy na ciuchy Zawsze mi szkoda
Ja mam podobnie. Dzisiaj byłam na zakupach w centrum handlowym i kupiłam sweterek i dzinsy i za to zapłacilam tylko 100 zł

Jak oceniasz płyn micelarny z YR?

Zużyłam krem do rąk Isana z mocznikiem. Na jego miejsce mam taki sam. Kupiłam również balsam do włosow Joanna, który mam nadzieje, że pomoże mi w rozczesywaniu włosów, bo inaczej łysa zostane za niedługo.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 15:58   #2735
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie. Dzisiaj byłam na zakupach w centrum handlowym i kupiłam sweterek i dzinsy i za to zapłacilam tylko 100 zł

Jak oceniasz płyn micelarny z YR?
Ja ubieram się w 90% w szmateksach, więc dla mnie wydać nawet 50 zł na jeansy to majątek W zasadzie nowe kupuję tylko buty, bieliznę, płaszcze/kurtki.

O micelu pisałam u siebie na blogu: klik.
Stary 2012-02-12, 17:19   #2736
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Zrobiłam wczoraj przepyszny sernik Mokry, rozpływający się
a ja zrobiłam genialne ciasto czekoladowe dla TZ na rocznice i... razem z jego wspollokatorkami zjadlysmy juz pol (on jest w pracy)
Stary 2012-02-12, 21:05   #2737
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze o dwóch zużyciach zapomniałam: serum drenujące 'reduktor cellulitu' Rebuild z Ziai i wypsikanej 100 ml Euphorii CK. Z tej Euphorii wcale się nie cieszę, bo bardzo lubiłam i pewnie niedługo zaopatrzę się w kolejny flakon, chociaż pozostałych mam ponad 40
A nie boisz sie ze sie te zapachy przeterminuja i nie beda juz pachniały jak nowe? Ja właśnie mam taką obawę bo mam cześć perfum, które stoja u mnie juz naprawde długo. Nic sie z nimi na razie nie dzieje , ale miałam kiedys taki zapach, który się "zepsuł" i tak gorzko pachniał.

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
a ja zrobiłam genialne ciasto czekoladowe dla TZ na rocznice i... razem z jego wspollokatorkami zjadlysmy juz pol (on jest w pracy)
oj oj oj nie ładnie
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 21:46   #2738
ksiezniczkaa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
A nie boisz sie ze sie te zapachy przeterminuja i nie beda juz pachniały jak nowe? Ja właśnie mam taką obawę bo mam cześć perfum, które stoja u mnie juz naprawde długo. Nic sie z nimi na razie nie dzieje , ale miałam kiedys taki zapach, który się "zepsuł" i tak gorzko pachniał.
Jeszcze nigdy nic mi się nie zepsuło ani nie wywietrzało. Mam nawet zapach, który dostałam od Babci z jej zbiorów - oryginalne Diorissimo z początku lat 60. Zmieniło tylko kolor
Zdecydowana większość flakonów ma już ok. 10-15 ml perfum i nic nie wróży, żeby miało im się coś stać.
Stary 2012-02-13, 06:24   #2739
porzeczka2602
Zakorzenienie

Mam kolejne zużycie - kapsułki nawilżające z rossmana.
No i tak się odwykuje, że nie mam ani jednego peelingu nawet próbki. Tzn mam końcówkę ziaji sopot ale to nie drapak a ja chce taki .
No ale przynajmniej będzie okazja go wykończyć bo dosłownie na 5-6 użyć pewnie zostało.
No i na zakupy jak najszybciej pewnie będzie to jakis garnier, no chyba ze polecacie coś innego dobrze oczyszczajaccego

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 07:09   #2740
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Mam kolejne zużycie - kapsułki nawilżające z rossmana.
No i tak się odwykuje, że nie mam ani jednego peelingu nawet próbki. Tzn mam końcówkę ziaji sopot ale to nie drapak a ja chce taki .
No ale przynajmniej będzie okazja go wykończyć bo dosłownie na 5-6 użyć pewnie zostało.
No i na zakupy jak najszybciej pewnie będzie to jakis garnier, no chyba ze polecacie coś innego dobrze oczyszczajaccego
Do twarzy czy do ciała?

Jak do twarzy to polecam soraye brzoskwiniowy, a jak do ciała to owocowe peelingi z Joanny po 100 ml.
Stary 2012-02-13, 07:45   #2741
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przed chwila zrobilam test ciazowy i wyszedl pozytywnie
Jestem w ciazy
W poniedzialek ide do gina potwierdzic ciaze i zalozyc karte i wybrac polozna, bo w Stalowej mieszkam od niedawna i dopiero sie zapisalam do przychodni tutaj.

Jeju...nie moge uwierzyc! Paski pojawily sie na tescie w przeciagu minuty, dwa grube, czerwone pasy

Ale jestem szczesliwa! Czekalam na ten moment od jakis 4 miesiecy...

Cytat:
Dziewczyny, kolejny duzy news - wlasnie kupilismy z mezem mieszkanie
Trzy pokoje, duza kuchnia z oknem (fajna, bo jasna), mieszkanie do remontu, ale tak wlasnie chcielismy Urzadzimy sobie po swojemu.
Mysle, ze remont zaczniemy na wiosne, trzeba wymienic wszystko - od okien po podlogi.
Suuuper! Nie moge sie doczekac urzadzania pokoi
Zapomnialam dodac - mieszkanie jest w bloku, 5 pietro.
Dużo sie u was dzieje ale same pozytywy :

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Fajna cena.. W Warszawie ceny za metr są 3-4 razy większe.
Oooo widzę, ze nie tylko ja jestem z Warszawy

Cytat:

[/COLOR]Jeszcze o dwóch zużyciach zapomniałam: serum drenujące 'reduktor cellulitu' Rebuild z Ziai i wypsikanej 100 ml Euphorii CK. Z tej Euphorii wcale się nie cieszę, bo bardzo lubiłam i pewnie niedługo zaopatrzę się w kolejny flakon, chociaż pozostałych mam ponad 40
gratuluje zuzycJa tez mam euphorie i nie chce żeby sie kończyła

Porzeczka ja rownież polecam peeling z sorayi

Dzień dobry
Ja niestety trochę poszalalam i kupiłam blyszczyk z Mark&Spencera, blyszczyk i pomadke z vipery i lakier do paznokci
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 08:52   #2742
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Do twarzy czy do ciała?

Jak do twarzy to polecam soraye brzoskwiniowy, a jak do ciała to owocowe peelingi z Joanny po 100 ml.
Oj zapomniałam z tego wszystkiego napisać do czego
chodzi mi o peeling do twarzy. Dziękuje, zapisałam soraye.W pt albo sobote może uda mi sie wyjść na zakupy

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 09:30   #2743
ganimedea
Zakorzenienie

Melduję się poweekendowo

Ostatecznie w kinie nie byłam, mimo braku dostawy kabiny. Wyskoczyliśmy za to z TŻ w sobotę na drinka, a w niedzielę na kawę z ciachem , więc też dobrze.

W kinie będę za to w najbliższą sobotę - zabieram mamę na "Różę". Będzie babskie wyjście, a potem się zwalimy do TŻ na obiad . Niech się chłopak wykaże .
A skoro będę już w centrum handlowym, to przy okazji kupię mu bokserki w Reserved (z logo Manchester United), które mu się bardzo podobały .

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:14   #2744
Nusia7
Zakorzenienie

Gratuluję wszystkim zużyć U mnie poszedł peeling morelowy do twarzy YR.

Cytat:
Ja mam podobnie wypełnioną szafę. Największy problem mam zawsze z "górą", bo nie mam żadnych fajnych bluzek z długimi rękawami (i nigdzie takich nie mogę znaleźć ) i ciągle chodzę w sweterkach...

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez nurek119 Pokaż wiadomość
Ja niestety trochę poszalalam i kupiłam blyszczyk z Mark&Spencera, blyszczyk i pomadke z vipery i lakier do paznokci
Oj nieładnie A jak u Ciebie z ilością błyszczyków i pomadek?

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Ostatecznie w kinie nie byłam, mimo braku dostawy kabiny. Wyskoczyliśmy za to z TŻ w sobotę na drinka, a w niedzielę na kawę z ciachem , więc też dobrze.

W kinie będę za to w najbliższą sobotę - zabieram mamę na "Różę". Będzie babskie wyjście, a potem się zwalimy do TŻ na obiad . Niech się chłopak wykaże .
A skoro będę już w centrum handlowym, to przy okazji kupię mu bokserki w Reserved (z logo Manchester United), które mu się bardzo podobały .
I tak super
A Twoja mama zna się już z TŻ-em?
Ciekawe Ja się zastanawiam nad bokserkami Beckhama z H&M'u dla mojego

Byłam wczoraj z mamą w galerii, kupiła mi drugie zimowe buty (twierdzi, że obecne mi przemakają - ja jakoś tego nie zaobserwowałam ), a ja sobie buty na obcasie na lato , gorset + stringi i drugie stringi w New Yorkerze Gorset na przecenie za 29,95 zł z 79,95 zł, a stringi 9,95 zł z 29,95 zł Cóż, dziś rocznica...
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:28   #2745
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie wypełnioną szafę. Największy problem mam zawsze z "górą", bo nie mam żadnych fajnych bluzek z długimi rękawami (i nigdzie takich nie mogę znaleźć ) i ciągle chodzę w sweterkach...

Byłam wczoraj z mamą w galerii, kupiła mi drugie zimowe buty (twierdzi, że obecne mi przemakają - ja jakoś tego nie zaobserwowałam ), a ja sobie buty na obcasie na lato , gorset + stringi i drugie stringi w New Yorkerze Gorset na przecenie za 29,95 zł z 79,95 zł, a stringi 9,95 zł z 29,95 zł Cóż, dziś rocznica...
Jeśli chodzi o bluzki to polecam Butik Ostatnio kupiłam tam 2 bluzki z długimi rękawami za niecałe 20 zł, a naprawdę nie jakieś szmaty. Jedna czarna z kokardą, a druga biała z czarnymi kwiatami przy dekolcie. Naprawdę bardzo ładne. Tylko trzeba polować na przeceny

A co do drugiego to... TŻ będzie w niebo wzięty

Zużyłam emulsję do kąpieli Oilatum i zaraz idę pod prysznic, a że jestem u TŻ to pewnie znowu jakaś tam próbka poleci
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 11:37   #2746
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o bluzki to polecam Butik Ostatnio kupiłam tam 2 bluzki z długimi rękawami za niecałe 20 zł, a naprawdę nie jakieś szmaty. Jedna czarna z kokardą, a druga biała z czarnymi kwiatami przy dekolcie. Naprawdę bardzo ładne. Tylko trzeba polować na przeceny
Chciałam się w Butiku obkupić w bluzki, jak wszystkie były po 19,90 zł, ale okazało się, że jedyny we Wrocławiu sklep został zlikwidowany. Niby mogłam zrobić zakupy w sklepie internetowym, ale nie wiedziałam czy brać M czy L, więc odpuściłam.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 12:14   #2747
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Dzieki za podpowiedz
Tak wlasnie myslalam, ze to bedzie pazdziernik
Szkoda, ze tak na zime, no ale trudno, nie da sie idealnie wycelowac
ja miesiąc wcześniej, ale cóż, jakoś dziwnie byłoby mi planować poczęcie dziecka żeby urodziło się w wybranym przeze mnie miesiącu
Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
nynka87, Ł@siczk@ a jak dowiedzial sie od Was TZ o fasolce? To musi byc niezly szok dla faceta fakt ze zostanie ojcem
Cytat:
No, emocje sa ogromne, przytulanie, lzy, radosc.
Nadal nie moge uwierzyc, ze bede mama, z taka informacja trzeba sie oswoic, zaakceptowac zmiany, ktore nadchodza, ze nie bedzie juz wolnego czasu na lenistwo, brak dlugiego spania
Moj TZ nie plakal, jak sie dowiedzial, przytulal mnie dlugo i cieszyl sie strasznie Za to ja ryczalam jak bobr
ja się trochę popłakałam a TŻ się strasznie cieszył przytulał mnie i w kółko powtarzał że będziemy mieli dzidziusia moja rodzina strasznie się ucieszyła, wszyscy na ściskali całowali i gratulowali a tu u TŻa to szkoda gadać... aż mi było trochę przykro
Stary 2012-02-13, 12:43   #2748
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Troche mi smutno, bo rodzice meza jakos w ogole sie nie ucieszyli, nikt mnie nie przytulil ani nic, tylko tesciowa wyplula "gratulacje" :/ Mialam nadzieje na wieksza radosc z ich strony, bo przeciez mamy bardzo dobre stosunki, zyjemy w zgodzie...No nic, wazne, ze ja sie ciesze Maz tez

Moja mama i dziadek tez strasznie sie ciesza, mama ciagle pyta, jak sie czuje

nynka - to widze, ze tak samo mialas, jak ja, nie przejmuj sie...

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne

Edytowane przez Ł@siczk@
Czas edycji: 2012-02-13 o 12:46
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:04   #2749
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Troche mi smutno, bo rodzice meza jakos w ogole sie nie ucieszyli, nikt mnie nie przytulil ani nic, tylko tesciowa wyplula "gratulacje" :/ Mialam nadzieje na wieksza radosc z ich strony, bo przeciez mamy bardzo dobre stosunki, zyjemy w zgodzie...No nic, wazne, ze ja sie ciesze Maz tez

Moja mama i dziadek tez strasznie sie ciesza, mama ciagle pyta, jak sie czuje

nynka - to widze, ze tak samo mialas, jak ja, nie przejmuj sie...
mój teść w ogóle jest mało rozmowny a tym bardziej mało wylewny, ale jak TŻ powiedział że zostanie dziadkiem to bardzo szeroko się uśmiechnął, teściowa za to zawsze ma coś do powiedzenia... myślałam że będzie radość z jej strony tym bardziej że kilka razy dużo wcześniej już mówiła nawet nie zawsze wprost że powinnam się już zaokrąglać czy coś w tym stylu a jak TŻ powiedział że zostanie babcią to tylko powiedziała że się domyślała bo zauważyła że się zmieniam... ani gratuluje ani ni... powiedziałam potem TŻowi że lepiej było jej nie mówić, żeby od kogoś innego się dowiedziała bo jak my powiedzieliśmy to nie zrobiło to na niej żadnego wrażenia u mnie w domu pytali który tydzień, kiedy rodzę, jak się czuję a tu nikogo nic nie obchodziło... tylko jak brat i siostra TŻa przyjechali to pytali co i jak...
Stary 2012-02-13, 15:07   #2750
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Łasiczko, ogromne gratulacje! I dzidziusia i mieszkania! Zazdroszczę, to musi być cudowne uczucie! Ja to już sama nie wiem co mam robić. Myśląc logicznie, to najpierw chciałabym dostać pracę i zamieszkać we własnym domu. Zanim go wykończymy minie jeszcze co najmniej 2 lata... Jakoś mi się nie uśmiecha słuchać non stop dobrych rad od teściowej i jego babci... a pewnie tak by było jakbyśmy mieli dziecko i ciągle z nimi mieszkali. Z pracą też wszystko pod wielkim znakiem zapytania. Z drugiej strony będziemy w tym roku już 2 lata po ślubie i myśląc sercem, to bardzo chcielibyśmy mieć dziecko... czasem mam ochotę pójść na żywioł, pomyśleć "jakoś to będzie". Ten czas tak szybko mija... Chciałabym być w ciąży w tym roku, ale ten brak pracy i samodzielnego mieszkania mnie zniechęca jak o tym pomyślę. Chciałabym być sama z dzieckiem w swoim domu, spokojnie się nim zajmować według własnego uznania, a tak u TŻta musiałabym tylko wysłuchiwać i pewnie nie dałyby mi dojść do własnego dziecka, bo we wszystkim chciałyby mnie wyręczać, bo wiedzą lepiej, bo już nie jedno dziecko wychowały. Po co mi się denerwować? I tak jestem między młotem a kowadłem. Echh życie...
Poza tym obawiam się czy możemy mieć dzieci, skoro do tej pory nie mamy (wprawdzie nie staramy się, ale nie używamy zabezpieczeń) no i boję się, że jak się już zdecydujemy, będzie odpowiedni moment, to nic z tego nie wyjdzie. Chyba lepiej jak życie decyduje...

Nynka, przykro mi, że teściowa tak zareagowała. Wydaje mi się, ze jest trochę zazdrosna, że teraz to Ty dajesz jej synowi tyle szczęścia, a ona schodzi na dalszy plan... ale nie martw się, przemyśli to i będzie się cieszyć razem z Wami!

Hosenko, możesz wrzucić fotę podłogi? Bo czytałam ostatnio, że bambus jest dobry pod ogrzewanie podłogowe i chciałabym zobaczyć jak wygląda

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Chciałam się w Butiku obkupić w bluzki, jak wszystkie były po 19,90 zł, ale okazało się, że jedyny we Wrocławiu sklep został zlikwidowany. Niby mogłam zrobić zakupy w sklepie internetowym, ale nie wiedziałam czy brać M czy L, więc odpuściłam.
O kurczę, na śmierć zapomniałam, że miałam Ci podesłać wymiary, przepraszam jeśli jeszcze jesteś zainteresowana to zaraz zmierzę

Gratuluję wszystkim testów Bosha mi się jak zwykle nie udało, ale trudno

Zużyłam dezodorant C-Thru Emerald aż 200ml! a w tym miesiącu kupiłam tylko deo-atomizer Puma Urban motion. W pt. składałam zamówienie z Avonu, ale nic dla siebie nie wzięłam. Teraz bardziej kręcą mnie zakupy ciuchowe. Kupiłam ostatnio elegancką bluzkę w kolorze malinowym i też stwierdzam, ze nie mam się w co ubrać, właśnie na wiosnę czy lato mam więcej ciuchów. Mam też takie bardziej eleganckie, ale jakoś głupio mi w nich chodzić na co dzień do pracy, bo czułabym się za bardzo wystrojona... i tak wiszą w szafie.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:56   #2751
Hosenka*
Zakorzenienie

Luskap: my też jesteśmy w dzieciowej rozterce. Też sie nie zabezpieczamy, ale jednak do wytrysku dochodzi poza mną, mimo, iż mąż chce inaczej
Najbardziej rozwala mnie rodzina Najpierw gadają za plecami, że ślub tak szybko, bo niby jestem w ciąży, a teraz znowu się dziwią, że jeszcze nie jestem w ciąży Na szczęście nie należę do osób przejmujących się gadaniem innych.

Wrzucę zdjęcie, ale jego jakość jest dosyć kiepska. Muszę przyznać, ze podłoga wygląda bardzo ładnie, elegancko, deski są wąskie. Za to mąż "psioczy" bo układa sie dosyć trudno ... nie, może nie tyle trudno, co boleśnie Bambus klei się do podłogi, a nie "spina" deski ze sobą jak w przypadku większości paneli, co wiąże się z dopychaniem desek do siebie - trzeba to robić ręcznie, a nie np. młotkiem. No i rezultat taki, że mój TZ prawie nie ma czucia w rękach zwłaszcza w kciuku

Instagram

Stary 2012-02-13, 16:29   #2752
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
Łasiczko, ogromne gratulacje! I dzidziusia i mieszkania! Zazdroszczę, to musi być cudowne uczucie! Ja to już sama nie wiem co mam robić. Myśląc logicznie, to najpierw chciałabym dostać pracę i zamieszkać we własnym domu. Zanim go wykończymy minie jeszcze co najmniej 2 lata... Jakoś mi się nie uśmiecha słuchać non stop dobrych rad od teściowej i jego babci... a pewnie tak by było jakbyśmy mieli dziecko i ciągle z nimi mieszkali. Z pracą też wszystko pod wielkim znakiem zapytania. Z drugiej strony będziemy w tym roku już 2 lata po ślubie i myśląc sercem, to bardzo chcielibyśmy mieć dziecko... czasem mam ochotę pójść na żywioł, pomyśleć "jakoś to będzie". Ten czas tak szybko mija... Chciałabym być w ciąży w tym roku, ale ten brak pracy i samodzielnego mieszkania mnie zniechęca jak o tym pomyślę. Chciałabym być sama z dzieckiem w swoim domu, spokojnie się nim zajmować według własnego uznania, a tak u TŻta musiałabym tylko wysłuchiwać i pewnie nie dałyby mi dojść do własnego dziecka, bo we wszystkim chciałyby mnie wyręczać, bo wiedzą lepiej, bo już nie jedno dziecko wychowały. Po co mi się denerwować? I tak jestem między młotem a kowadłem. Echh życie...
Poza tym obawiam się czy możemy mieć dzieci, skoro do tej pory nie mamy (wprawdzie nie staramy się, ale nie używamy zabezpieczeń) no i boję się, że jak się już zdecydujemy, będzie odpowiedni moment, to nic z tego nie wyjdzie. Chyba lepiej jak życie decyduje...

Nynka, przykro mi, że teściowa tak zareagowała. Wydaje mi się, ze jest trochę zazdrosna, że teraz to Ty dajesz jej synowi tyle szczęścia, a ona schodzi na dalszy plan... ale nie martw się, przemyśli to i będzie się cieszyć razem z Wami!
mi teściowa wisi... nie rozmawiam z nią prawie w ogóle bo jej zachowanie doprowadza nas do szału możliwe że jest zazdrosna że schodzi na dalszy plan no ale czego ona się spodziewała po ślubie syna? że będzie tylko na zawołanie mamusi? przecież to chora sytuacja... moja już przed ślubem mojego brata wiedziała że hierarchia jego wartości się zmienia i dla niej to było całkiem naturalne... ciekawi mnie czy jak oddzielimy się mieszkaniowo od teściów to czy ona zrozumie że robiła źle wpierdzielając się we wszystko w ogóle co będzie kiedy się dowie że chcemy zostać sami na górze
Stary 2012-02-13, 16:51   #2753
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Ja sie nie moge doczekac przeprowadzki na swoje. Jednak mieszkanie z tesciami nie nalezy do latwych
Nynka, ja tez mam okropna tesciowa, ale co na to poradze? NIC Czekam cierpliwie na nowe mieszkanko, jak tylko skonczymy remonty to od razu zmykam tam, az sie bedzie za mna dym unosil Trzeba sie po prostu od nich odseparowac, uciec. Trzymaj sie

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:55   #2754
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
A Twoja mama zna się już z TŻ-em?
Ciekawe Ja się zastanawiam nad bokserkami Beckhama z H&M'u dla mojego

Znają się . TŻ wielokrotnie przyjeżdżał do mnie do domu, nawet moja mamuśka raz ze mną zajechała do niego .
Teraz będzie miała okazję wypróbować zdolności kulinarne mojego mężczyzny . Założę się, że będą albo kurze "pałki" z woreczka albo spaghetti z sosem z torebki - te zdolności bazują głównie na podpowiedziach Knorra czy innych Winiar

Też myślałam o Beckhamowych, ale skoro do tych z Reserved aż śmiały mu się oczy...

Uuuu, to udanego świętowania

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:00   #2755
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Luskap: my też jesteśmy w dzieciowej rozterce. Też sie nie zabezpieczamy, ale jednak do wytrysku dochodzi poza mną, mimo, iż mąż chce inaczej
Najbardziej rozwala mnie rodzina Najpierw gadają za plecami, że ślub tak szybko, bo niby jestem w ciąży, a teraz znowu się dziwią, że jeszcze nie jestem w ciąży Na szczęście nie należę do osób przejmujących się gadaniem innych.

Wrzucę zdjęcie, ale jego jakość jest dosyć kiepska. Muszę przyznać, ze podłoga wygląda bardzo ładnie, elegancko, deski są wąskie. Za to mąż "psioczy" bo układa sie dosyć trudno ... nie, może nie tyle trudno, co boleśnie Bambus klei się do podłogi, a nie "spina" deski ze sobą jak w przypadku większości paneli, co wiąże się z dopychaniem desek do siebie - trzeba to robić ręcznie, a nie np. młotkiem. No i rezultat taki, że mój TZ prawie nie ma czucia w rękach zwłaszcza w kciuku
U nas pewnie też gadają, że coś z nami nie tak, bo wszyscy wokoło zaraz po ślubie mają dzieci, nasi bracia też zostaną niebawem ojcami, a mieli ślub po nas... no ale trudno, nie będę się decydować na dziecko tylko dlatego, że ktoś się zdecydował. Swoją drogą dziwią mnie trochę sytuacje, kiedy nie ma warunków, mieszkania, pracy a jednak zaraz po ślubie dziecko, bo tak wypada... ja chciałabym zapewnić dziecku jakiś byt. Z drugiej strony nie chcę czekać w nieskończoność, ale jestem młoda, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie w tym roku z pracą, no i chcę zrobić na spokojnie to prawko.

Kurcze, to mówisz, że to się klei... no i dość drogi ten klej. Na nasz metraż to by go trochę wyszło. Ciekawe, czy by się nie rozłaziło pod wpływem ciepła z ogrzewania podłogowego... a Ty musisz całować TŻta w paluszek

Nynko, Łasiczko, moja teściowa jest znów za dobra, tzn. we wszystkim by mnie wyręczała, pomagała, co mnie znowu denerwuje, bo nie jestem do tego przyzwyczajona i czuję się jak jakaś niedorajda, która nic nie potrafi zrobić
Aby na swoje!
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 19:49   #2756
Hosenka*
Zakorzenienie

Luskap:
pokazuję bambus w salonie. Zdjęcie podrasowane w programie - ustawiłam automatyczny balans bieli i wyciągneło kolory z dosyć bladego i jasnego zdjęcia, choć też nie jest idealnie, bo z kolei podłoga jest zbyt ciemna a ściany wpadają w łosoś/morelę W rzeczywistości podłoga jest trochę jaśniejsza, nie ma aż tak ciepłego odcienia brązu, a ściany są jaśniejsze bez nuty różu i pomarańczu (kolor to biała czekolada i nazwa nawet pasuje do koloru białej czekolady)

Co do kleju: upolowałam na Allegro opakowania 15kilowe w cenie 377,70/sztuka na szczęście bez opłat za kuriera
Zamówiłam 2, a tu się okazuje, że do niecałych 40 m (reszta podłóg to panele i płytki w łazience i WC) wejdą 3 pudła, więc domówiłam jeszcze jedno. To i tak okazja, bo np. w Castoramie taki klej kosztuje 408 zł W moim mieście w żadnym sklepie nie było takiego kleju i mogli sprowadzić za 418 zł, więc jednak zaoszczędziliśmy.
Wybraliśmy droższy klej jednoskładnikowy poliuretanowy, bo kleiliśmy sami, a on jest wygodniejszy - wolniej schnie w porównaniu z dwuskładnikowym, który m.in. przez to bardziej nadaje się dla fachowców, który wiedzą jak się układa i mają wprawę. U nas wiązałoby sie też z dłuższym układaniem, bo musielibyśmy mieszać mniejsze porcje składników, aby nie wyschnęły jeszcze przed nałożeniem. Dwuskładnikowy kosztuje ponad 200zł.

Do całego domu bym nie polecała bambusa z trzech powodów:
- jest dosyć drogi, choc można kupić już za ok 60 zł /m2 (trafiliśmy na taką ofertę), bywa i za ponad 150 zł/m2 (może jakaś inna odmiana)
- klej też drogo wychodzi, no chyba, ze kleiliby fachowcy, to moze być tańszy, ale wtedy z kolei dochodzą koszty za ich robociznę, więc chyba na jedno wychodzi
- wygląda elegancko, ale nie jest zbyt trwały - nie to, żeby się niszczył po 5 latach, ale do pomieszczeń, gdzie się bedzie więcej chodziło polecane są jednak panele z parametrem AC4 lub AC5 (są najbardziej trwałe) i takie właśnie wybraliśmy do przedpokoju i kuchni.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00109.jpg (18,2 KB, 45 załadowań)

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-02-13 o 19:59
Stary 2012-02-13, 21:21   #2757
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Oj zapomniałam z tego wszystkiego napisać do czego
chodzi mi o peeling do twarzy. Dziękuje, zapisałam soraye.W pt albo sobote może uda mi sie wyjść na zakupy
ja polecam z ST Yves z pestek moreli, super zdzierak

Cytat:

.
Marzy mi się wywalenie wszytskich ubrań i pójscie na mega zakupy. Mam ubrań mnostwo ale jak przychodzi co do czego to nie moge zadnego zestawu ułożyc

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość

ja się trochę popłakałam a TŻ się strasznie cieszył przytulał mnie i w kółko powtarzał że będziemy mieli dzidziusia moja rodzina strasznie się ucieszyła, wszyscy na ściskali całowali i gratulowali a tu u TŻa to szkoda gadać... aż mi było trochę przykro
Cytat:
Troche mi smutno, bo rodzice meza jakos w ogole sie nie ucieszyli, nikt mnie nie przytulil ani nic, tylko tesciowa wyplula "gratulacje" :/
Uważam, że to czysta zazdrość, bo teraz TZ będzie o was dbał a nie będzie na każde zawołoanie mamusi. No niestety matki nie mogą przeboleć że ich synkowie już nie są malutkimi dziećmi tylko mają swoje zycie i obowiazki. Na pewno im przejdzie i bedą wam pomagać i radzić co i jak.

Cytat:
Luskap:
pokazuję bambus w salonie.
Super ta podłoga W ogóle jak śledzę Twoje zdjęcia z remontu mieszkania to z zachwytu wyjsc nie moge, ze tak szybko i tak pomysłowo urządzacie.
Stary 2012-02-13, 21:36   #2758
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
ja polecam z ST Yves z pestek moreli, super zdzierak
Chyba to teraz ten, który ja polecałam, czyli z Sorayi Te firmy się chyba połączyly.
Stary 2012-02-13, 21:41   #2759
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba to teraz ten, który ja polecałam, czyli z Sorayi Te firmy się chyba połączyly.
Rzeczywiście ten z ST Ives został wycofany,.... oj jaka szkoda Dobrze, że mam jeszcze 1 opakowanie
Stary 2012-02-13, 21:45   #2760
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiście ten z ST Ives został wycofany,.... oj jaka szkoda Dobrze, że mam jeszcze 1 opakowanie
Ten z sorayi to dokładnie ten sam, więc chyba tragedii nie ma Obejrzyj sobie przy okazji kiedyś opakowanie, opis, skład, jak będziesz w drogerii
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości