|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Koniku: aloesowego zużyłam już prawie 2 litry
Bardzo go lubię Ylang-ylang jeszcze nie miałam.Zrobiłam wczoraj przepyszny sernik Mokry, rozpływający się
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam krem do twarzy w tubce L'oreal i peeling kawowy Joanna
|
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zużyłam płyn micelarny Yves Rocher i płukankę octową z malin też YR.
Od dwóch dni robię porządki w ciuchach i stwierdzam, że ... nie mam się w co ubierać Mam od cholery ubrań letnich: sukieneczek, bluzek na ramiączka, a do tego ciuchów typowo imprezowych: bluzek-świecidełek i krótkich kiecek. Sweterków, bluzek z długim rękawem, klasycznych jeansów mam niewiele Chyba muszę się wybrać na porządne zakupy. Tak nie lubię wydawać kasy na ciuchy ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Jeszcze o dwóch zużyciach zapomniałam: serum drenujące 'reduktor cellulitu' Rebuild z Ziai i wypsikanej 100 ml Euphorii CK. Z tej Euphorii wcale się nie cieszę, bo bardzo lubiłam i pewnie niedługo zaopatrzę się w kolejny flakon, chociaż pozostałych mam ponad 40
Edytowane przez ksiezniczkaa87 Czas edycji: 2012-02-12 o 15:55 |
|
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak oceniasz płyn micelarny z YR? Zużyłam krem do rąk Isana z mocznikiem. Na jego miejsce mam taki sam. Kupiłam również balsam do włosow Joanna, który mam nadzieje, że pomoże mi w rozczesywaniu włosów, bo inaczej łysa zostane za niedługo. |
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zasadzie nowe kupuję tylko buty, bieliznę, płaszcze/kurtki.O micelu pisałam u siebie na blogu: klik. |
|
|
|
|
#2736 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
a ja zrobiłam genialne ciasto czekoladowe dla TZ na rocznice i... razem z jego wspollokatorkami zjadlysmy juz pol
|
#2737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() oj oj oj nie ładnie
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdecydowana większość flakonów ma już ok. 10-15 ml perfum i nic nie wróży, żeby miało im się coś stać.
|
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Mam kolejne zużycie - kapsułki nawilżające z rossmana.
No i tak się odwykuje, że nie mam ani jednego peelingu nawet próbki. Tzn mam końcówkę ziaji sopot ale to nie drapak a ja chce taki .No ale przynajmniej będzie okazja go wykończyć bo dosłownie na 5-6 użyć pewnie zostało. No i na zakupy jak najszybciej pewnie będzie to jakis garnier, no chyba ze polecacie coś innego dobrze oczyszczajaccego
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak do twarzy to polecam soraye brzoskwiniowy, a jak do ciała to owocowe peelingi z Joanny po 100 ml. |
|
|
|
|
#2741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oooo widzę, ze nie tylko ja jestem z Warszawy ![]() Cytat:
gratuluje zuzyc Ja tez mam euphorie i nie chce żeby sie kończyła Porzeczka ja rownież polecam peeling z sorayi ![]() Dzień dobry Ja niestety trochę poszalalam i kupiłam blyszczyk z Mark&Spencera, blyszczyk i pomadke z vipery i lakier do paznokci |
|||
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi mi o peeling do twarzy. Dziękuje, zapisałam soraye.W pt albo sobote może uda mi sie wyjść na zakupy
|
|
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się poweekendowo
![]() Ostatecznie w kinie nie byłam, mimo braku dostawy kabiny. Wyskoczyliśmy za to z TŻ w sobotę na drinka, a w niedzielę na kawę z ciachem W kinie będę za to w najbliższą sobotę - zabieram mamę na "Różę". Będzie babskie wyjście, a potem się zwalimy do TŻ na obiad . Niech się chłopak wykaże .A skoro będę już w centrum handlowym, to przy okazji kupię mu bokserki w Reserved (z logo Manchester United), które mu się bardzo podobały .
|
|
|
|
#2744 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkim zużyć
U mnie poszedł peeling morelowy do twarzy YR.Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jak u Ciebie z ilością błyszczyków i pomadek?Cytat:
![]() ![]() Ciekawe Ja się zastanawiam nad bokserkami Beckhama z H&M'u dla mojego ![]() Byłam wczoraj z mamą w galerii, kupiła mi drugie zimowe buty (twierdzi, że obecne mi przemakają - ja jakoś tego nie zaobserwowałam ), a ja sobie buty na obcasie na lato , gorset + stringi i drugie stringi w New Yorkerze Cóż, dziś rocznica...
|
||||
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do drugiego to... TŻ będzie w niebo wzięty ![]() Zużyłam emulsję do kąpieli Oilatum i zaraz idę pod prysznic, a że jestem u TŻ to pewnie znowu jakaś tam próbka poleci
|
|
|
|
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby mogłam zrobić zakupy w sklepie internetowym, ale nie wiedziałam czy brać M czy L, więc odpuściłam.
|
|
#2747 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moja rodzina strasznie się ucieszyła, wszyscy na ściskali całowali i gratulowali a tu u TŻa to szkoda gadać... aż mi było trochę przykro
|
|
#2748 |
|
Zakorzenienie
|
Troche mi smutno, bo rodzice meza jakos w ogole sie nie ucieszyli, nikt mnie nie przytulil ani nic, tylko tesciowa wyplula "gratulacje" :/ Mialam nadzieje na wieksza radosc z ich strony, bo przeciez mamy bardzo dobre stosunki, zyjemy w zgodzie...No nic, wazne, ze ja sie ciesze
Maz tez ![]() Moja mama i dziadek tez strasznie sie ciesza, mama ciagle pyta, jak sie czuje ![]() nynka - to widze, ze tak samo mialas, jak ja, nie przejmuj sie...
Edytowane przez Ł@siczk@ Czas edycji: 2012-02-13 o 12:46 |
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2750 | |
|
Zakorzenienie
|
Łasiczko, ogromne gratulacje! I dzidziusia i mieszkania! Zazdroszczę, to musi być cudowne uczucie! Ja to już sama nie wiem co mam robić. Myśląc logicznie, to najpierw chciałabym dostać pracę i zamieszkać we własnym domu. Zanim go wykończymy minie jeszcze co najmniej 2 lata... Jakoś mi się nie uśmiecha słuchać non stop dobrych rad od teściowej i jego babci... a pewnie tak by było jakbyśmy mieli dziecko i ciągle z nimi mieszkali. Z pracą też wszystko pod wielkim znakiem zapytania. Z drugiej strony będziemy w tym roku już 2 lata po ślubie i myśląc sercem, to bardzo chcielibyśmy mieć dziecko... czasem mam ochotę pójść na żywioł, pomyśleć "jakoś to będzie". Ten czas tak szybko mija... Chciałabym być w ciąży w tym roku, ale ten brak pracy i samodzielnego mieszkania mnie zniechęca jak o tym pomyślę. Chciałabym być sama z dzieckiem w swoim domu, spokojnie się nim zajmować według własnego uznania, a tak u TŻta musiałabym tylko wysłuchiwać i pewnie nie dałyby mi dojść do własnego dziecka, bo we wszystkim chciałyby mnie wyręczać, bo wiedzą lepiej, bo już nie jedno dziecko wychowały. Po co mi się denerwować? I tak jestem między młotem a kowadłem. Echh życie...
Poza tym obawiam się czy możemy mieć dzieci, skoro do tej pory nie mamy (wprawdzie nie staramy się, ale nie używamy zabezpieczeń) no i boję się, że jak się już zdecydujemy, będzie odpowiedni moment, to nic z tego nie wyjdzie. Chyba lepiej jak życie decyduje... Nynka, przykro mi, że teściowa tak zareagowała. Wydaje mi się, ze jest trochę zazdrosna, że teraz to Ty dajesz jej synowi tyle szczęścia, a ona schodzi na dalszy plan... ale nie martw się, przemyśli to i będzie się cieszyć razem z Wami! Hosenko, możesz wrzucić fotę podłogi? Bo czytałam ostatnio, że bambus jest dobry pod ogrzewanie podłogowe i chciałabym zobaczyć jak wygląda ![]() Cytat:
jeśli jeszcze jesteś zainteresowana to zaraz zmierzęGratuluję wszystkim testów Bosha mi się jak zwykle nie udało, ale trudno ![]() Zużyłam dezodorant C-Thru Emerald aż 200ml!
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Luskap: my też jesteśmy w dzieciowej rozterce. Też sie nie zabezpieczamy, ale jednak do wytrysku dochodzi poza mną, mimo, iż mąż chce inaczej
Najbardziej rozwala mnie rodzina Najpierw gadają za plecami, że ślub tak szybko, bo niby jestem w ciąży, a teraz znowu się dziwią, że jeszcze nie jestem w ciąży Wrzucę zdjęcie, ale jego jakość jest dosyć kiepska. Muszę przyznać, ze podłoga wygląda bardzo ładnie, elegancko, deski są wąskie. Za to mąż "psioczy" bo układa sie dosyć trudno ... nie, może nie tyle trudno, co boleśnie Bambus klei się do podłogi, a nie "spina" deski ze sobą jak w przypadku większości paneli, co wiąże się z dopychaniem desek do siebie - trzeba to robić ręcznie, a nie np. młotkiem. No i rezultat taki, że mój TZ prawie nie ma czucia w rękach zwłaszcza w kciuku
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle co będzie kiedy się dowie że chcemy zostać sami na górze
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie nie moge doczekac przeprowadzki na swoje. Jednak mieszkanie z tesciami nie nalezy do latwych
![]() Nynka, ja tez mam okropna tesciowa, ale co na to poradze? NIC Czekam cierpliwie na nowe mieszkanko, jak tylko skonczymy remonty to od razu zmykam tam, az sie bedzie za mna dym unosil Trzeba sie po prostu od nich odseparowac, uciec. Trzymaj sie
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znają się . Teraz będzie miała okazję wypróbować zdolności kulinarne mojego mężczyzny . Założę się, że będą albo kurze "pałki" z woreczka albo spaghetti z sosem z torebki - te zdolności bazują głównie na podpowiedziach Knorra czy innych Winiar ![]() Też myślałam o Beckhamowych, ale skoro do tych z Reserved aż śmiały mu się oczy... Uuuu, to udanego świętowania |
|
|
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, to mówisz, że to się klei... no i dość drogi ten klej. Na nasz metraż to by go trochę wyszło. Ciekawe, czy by się nie rozłaziło pod wpływem ciepła z ogrzewania podłogowego... a Ty musisz całować TŻta w paluszek Nynko, Łasiczko, moja teściowa jest znów za dobra, tzn. we wszystkim by mnie wyręczała, pomagała, co mnie znowu denerwuje, bo nie jestem do tego przyzwyczajona i czuję się jak jakaś niedorajda, która nic nie potrafi zrobić Aby na swoje!
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Luskap:
pokazuję bambus w salonie. Zdjęcie podrasowane w programie - ustawiłam automatyczny balans bieli i wyciągneło kolory z dosyć bladego i jasnego zdjęcia, choć też nie jest idealnie, bo z kolei podłoga jest zbyt ciemna a ściany wpadają w łosoś/morelę W rzeczywistości podłoga jest trochę jaśniejsza, nie ma aż tak ciepłego odcienia brązu, a ściany są jaśniejsze bez nuty różu i pomarańczu (kolor to biała czekolada i nazwa nawet pasuje do koloru białej czekolady)Co do kleju: upolowałam na Allegro opakowania 15kilowe w cenie 377,70/sztuka na szczęście bez opłat za kuriera Zamówiłam 2, a tu się okazuje, że do niecałych 40 m (reszta podłóg to panele i płytki w łazience i WC) wejdą 3 pudła, więc domówiłam jeszcze jedno. To i tak okazja, bo np. w Castoramie taki klej kosztuje 408 zł W moim mieście w żadnym sklepie nie było takiego kleju i mogli sprowadzić za 418 zł, więc jednak zaoszczędziliśmy.Wybraliśmy droższy klej jednoskładnikowy poliuretanowy, bo kleiliśmy sami, a on jest wygodniejszy - wolniej schnie w porównaniu z dwuskładnikowym, który m.in. przez to bardziej nadaje się dla fachowców, który wiedzą jak się układa i mają wprawę. U nas wiązałoby sie też z dłuższym układaniem, bo musielibyśmy mieszać mniejsze porcje składników, aby nie wyschnęły jeszcze przed nałożeniem. Dwuskładnikowy kosztuje ponad 200zł. Do całego domu bym nie polecała bambusa z trzech powodów: - jest dosyć drogi, choc można kupić już za ok 60 zł /m2 (trafiliśmy na taką ofertę), bywa i za ponad 150 zł/m2 (może jakaś inna odmiana) - klej też drogo wychodzi, no chyba, ze kleiliby fachowcy, to moze być tańszy, ale wtedy z kolei dochodzą koszty za ich robociznę, więc chyba na jedno wychodzi - wygląda elegancko, ale nie jest zbyt trwały - nie to, żeby się niszczył po 5 latach, ale do pomieszczeń, gdzie się bedzie więcej chodziło polecane są jednak panele z parametrem AC4 lub AC5 (są najbardziej trwałe) i takie właśnie wybraliśmy do przedpokoju i kuchni.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-02-13 o 19:59 |
|
|
|
#2757 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Super ta podłoga W ogóle jak śledzę Twoje zdjęcia z remontu mieszkania to z zachwytu wyjsc nie moge, ze tak szybko i tak pomysłowo urządzacie.
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że mam jeszcze 1 opakowanie
|
|
#2760 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

Bardzo go lubię
Mokry, rozpływający się 

Mam od cholery ubrań letnich: sukieneczek, bluzek na ramiączka, a do tego ciuchów typowo imprezowych: bluzek-świecidełek i krótkich kiecek. Sweterków, bluzek z długim rękawem, klasycznych jeansów mam niewiele
Chyba muszę się wybrać na porządne zakupy. Tak nie lubię wydawać kasy na ciuchy 

.

.
jeśli jeszcze jesteś zainteresowana to zaraz zmierzę
W moim mieście w żadnym sklepie nie było takiego kleju i mogli sprowadzić za 418 zł, więc jednak zaoszczędziliśmy.