|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku ![]() |
|||
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam ![]() |
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki ![]() |
7 | 15,91% |
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
2 | 4,55% |
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
12 | 27,27% |
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
8 | 18,18% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
a ja chciałam najzwyklejszą spacerówkę i świadomie z plastikowymi kołami ![]() kupiłam baby design walker, spodobał nam się no i chcemy go wziąć na wyjazd do zakopca,żeby się nie martwić ewentualną paną. Nie chciałam inne bo nasz jedo mi pasuje ze swoją spacerówką tyle,że on dużo miejsca zajmuje a na wyjazdy coś mniejszego chciałam ![]() Cytat:
Cytat:
Na co ona :no mój wnuk juz w tym wieku siedział ![]() dziękuję kochane za odpowiedź w sprawie zgrzytania ![]() Co do prania ciuszków ja jeszcze kupuję dziecięce proszki , ale myślę,że jak teraz skończe to kupię normalny sensitive ![]() byłam dziś na spacerku , w końcu. Łaziłam prawie 2h i było super ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Dzień dobry
![]() Po pierwsze - nie znoszę i nie toleruję porównywania dzieci ![]() ![]() Po drugie - spanie na boczku było póki co jednorazowe ![]() Po trzecie - znowu mrozy wróciły. -11 dzisiaj było, ale spacer 45-minutowy zaliczyliśmy ![]() Po czwarte - mój synek nie zjadł dziś ... NIC. Sorki kłamię, ok. 9 rano jadł 3 minuty ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A w międzyczasie co się robi? Jakieś maści itp? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 1. Dziękuję, rano przeszła ![]() 2. Nie wiem czy lubi czy nie, bo do tej pory nawet mu to (ani mi) do głowy ie przyszło ![]() Właśnie się ostatnio zastanawiałam jak to jest, że on nie uleży nigdzie ani minuty na pleckach, bo od razu sie na brzuszek przekręca, a we własnym łóżeczku jeszcze nigdy sie nie obrócił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Lili 83;32205759 Koleżanka się nie pojawiła. Wyobraźcie sobie, że zatrzymały ją mrozy. Za zimno stwierdziła. Zła jestem. Mrozy ją zaskoczyły.[/QUOTE] To ma refleks dziewczyna ![]() ![]()
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
Ten Nuby gryzak jest dla mnie rewelacyjny
![]() ![]() Któraś z was też go ma i może mi powie, czy marchewkę mogę włożyć surową czy ugotowaną ? Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-02-10 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zadomowienie
|
Rano byłam w rossmanie i realu i zakupiłąm kilka promocyjnych słoiczków i chusteczek.
Potem mieliśmy iść na zakupy, ale dziadowie wyszli i nie mieliśmy kluczy. Zanim przyszli Mały zdążył zasnąć (a tak czekał na ten spacer) ![]() Ja też nie lubię porównywania dzieci. Każde jest inne ![]() Muszę jakoś z mężem porozmawiać - nieskromnie proszę o kciuki ![]() Nie mam weny do pisania. Przepraszam |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dopiero teraz mam czas, żeby coś napisać.. noc udana, nawet Hania spała dzisiaj do 8.. ja już dawno się obudziłam a ta nic ![]() Dzisiaj już dostawała tylko po miarce starego mleka, reszta nowa i jest ok.. i tylko 2 kupy dzisiaj zrobiła więc przestaję się martwić ![]() Skrzeczy dzisiaj ta moja Hania cały boży dzień.. a wiecie, że ja jeszcze dzisiaj nie piłam kawy? Gdzie normalnie o tej porze to już z 4 potrafię pić a dzisiaj nic.. muszę nadrobić ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kazde dziecko jest inne - jak czytam, ze wasze maja zabki, ze sie wspinaja, przewracaja z pleckow na brzuch i odwrotnie, pelzaja, raczkuja, bujaja sie na nogach - moja jedynie z plecow na brzuch umie, to ja sie nie zalamuje tym, bo uwazam ze nie mam czym. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Zakorzenienie
|
z kranu, dwa razy gotowana.
#4628 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() nie no można chrzcic w post ![]() po prostu myślałam o jakiejś tam imprezie i pomyślałam ze moze po poscie, bo szczerze to marzy mi sie zeby było ciepło jakieś gardenparty dlatego też tyle z tym zwlekamy... i też mamy problem co u Brumka z chrzestnym nie moze być... ryczeć mi się chce że nie mam dla mojego kochanego pierworodnego synka wymarzonego chrzestnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas tez są w sumie dolne 1 i pół górnej więc podobnie ale jedzie z tym zgrzytaniem jak szalony ![]() Mamad zgadnij gdzie mam zarezerwowany nocleg ???!!!!!! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-02-10 o 16:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to widze, że jest nas całkiem sporo a myślalam ze jestesmy sami ![]() Eveewe co tam fikolki twoja ma za to najwiekszą fryzure na wątku! ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Nooooo ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4632 | |||
Zadomowienie
|
Witam, czytam czytam, ale odpisać ciężko.
Zaległe sto lat wszystkim dzieciaczkom. my jutro kończymy 6 miesięcy. nie macie wrażenia że ten czas po prostu ma prędkość światła???Tak nie dawno mierzyłyśmy brzuszki, byłyśmy zżyte z sedesami(i tu chyba zwłaszcza Brumek ![]() ![]() ...ale mnie na refleksje wzięło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak smażycie rybę to obtaczacie tylko w mące ew. przyprawa o ryb i sru na patelnię czy macie jakąś specjalną manierkę czy jak?
![]()
#4634 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jesli smażę rybe, to tradycyjnie tylko przyprawka i mąka. Dziubek wakacje już planujesz? Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-02-10 o 16:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Apropo kup - czy one tak już będą śmierdziały??????:confuse d: ![]() Tragedia!!!!!chyba jakąś maseczkę kupię. ![]() to wsyztsko przez pokarm stały???? dziś bylismy na basenie i Emilowi się znowu podobało. przez 25 min, bo niestety godziny basenu pokrywają się z jego drzemką i na koniec robi się marudny, a podczas ubierania to juz wisk. i na nic moje tłumaczenia, że szczęściarz jest że może w damskiej przebieralni siedzieć i po "pysku " nie dostaje. bo kazdy inny facet to by już dawno dostał. aaaa i emil ma płacz jak te nazgule z władcy pierścieni ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zakorzenienie
|
Alibany miałam na myśli panierkę
![]() Dzieki za odp, tak myślałam.. Mamad kciuki masz u mnie zawsze. Pisz jak pogadacie. ![]() Ma to związek z tym o czym zawsze gadamy w k? Iustyna ja zapomniałam Ci napisać że ![]() ![]() Elika jak to ciasto po przekrojeniu ma wyglądać? albo mi nie wyszło, albo mi po protu nie smakuje.Pewnie i jedno i drugie. Ja już kiedyś pisałam że macie mnie gonić z dala o pieczenia? Brumek robię na kolację Pizze z ciasta francuskiego ![]()
Sara ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-02-10 o 16:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Moj tata zostal dzis na godzinke z Marysia, mowie mu zjadla, przewinieta, jakby jej sie chcialo pic woda jest w termosie, na 100 ml wody dajesz lyzeczke herbatki. Przychodze dziecko spi i mowi ze wypila herbatke i padla. No spoko ide do kuchni patrze na butelke od herbatki biala ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4640 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z marchewką nie pomogę ![]() ![]() a pływają Ci jakieś męty? Cytat:
Kupiłam jeszcze taką gotową panierkę- ostrą i czasem do zwykłej bułki dosypuję troszkę ostrej. Które mają te stojaki interaktywne? Kurcze nie wiem jak to się nazywa...chyba Playskool... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Lilii ja gotuję w czajniki elektrycznym, na spodzie są męty jak Ty to nazywasz. Ale nigdy nie zlewam całej wody. Jak gotowałam żywca też tak było.
![]() |
#4642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | ||
Zakorzenienie
|
Już po operacji, ciocię wybudzili i póki co jest w porządku...
Dzięki, że pytasz ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Tata niezły jest ![]() Ale, że herbaty nie odróżnił od mleka ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
agni coraz bardziej beda smierdzialy, jak juz zaczna jesc wszystko bedzie weselej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moj tata - no coz zakrecony jest i on tych wszystkich specyfikow nie odroznia - a ze u mnie stoi i pojemnik z herbatka i z mlekiem i z kleikiem, no coz dla laika to skomplikowane. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |
Zakorzenienie
|
rezerwowałam pierwszy tydzien lipca
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4648 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() EDIT: Stojaki interaktywne, czy te przyrządy gimnastyczne?
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-02-10 o 16:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |||||
Zakorzenienie
|
Haha, czyli reklama działa
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas póki co na basen nie za bardzo da się iść, bo te mrozy takie gigantyczne, że byłaby za duża różnica temperatur. Smacznego ![]() Cytat:
![]() Faceci ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to wina wody? W czystej wodzie niec nie ma a jak zagotuję to zaraz się dziadostwo robi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.