Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-10, 15:17   #4621
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
A Wy na co się w końcu zdecydowaliście?

a ja chciałam najzwyklejszą spacerówkę i świadomie z plastikowymi kołami
kupiłam baby design walker, spodobał nam się no i chcemy go wziąć na wyjazd do zakopca,żeby się nie martwić ewentualną paną. Nie chciałam inne bo nasz jedo mi pasuje ze swoją spacerówką tyle,że on dużo miejsca zajmuje a na wyjazdy coś mniejszego chciałam

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość

kurcze 32 to dobra cena chyba ze te Ha to jakies tansze (na recepte?)bo normalna cena bebilonu w rossmanie to chyba 39 zł teraz podwyrzce bedzie wieksza w biedronie juz chyba 43
ale nadal bebilon Ha tyle kosztuje , na necie napewno można kupic w tej cenie. To mleko nie jest na receptę ale tak jak napisała Patik to mała puszka 400g więc cena kosmos.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
U mnie też porównywanie Dominik ma 1,5 miesiąca starszego kuzyna i zawsze jest - " A on już ma zęby, a Dominik nie", "A on już siedzi, a Dominik nie" , "A on jest grzeczny, a Dominik nie"
mnie ostatnio moja niedoszła teściowa dowaliła, spotkałam ją coś tam gadała , pyta ile Szymek ma , mówię a ona : to co już siedzi? a ja ,że nie.
Na co ona :no mój wnuk juz w tym wieku siedział

dziękuję kochane za odpowiedź w sprawie zgrzytania no są dwie wersje, ta o której pisalam i swędzące dziąsła. Mam nadzieję, że u nas ta druga.

Co do prania ciuszków ja jeszcze kupuję dziecięce proszki , ale myślę,że jak teraz skończe to kupię normalny sensitive

byłam dziś na spacerku , w końcu. Łaziłam prawie 2h i było super
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:23   #4622
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Dzień dobry

Po pierwsze - nie znoszę i nie toleruję porównywania dzieci To przykre i dla mam tych "wolniejszych" i krzywdzące dla samych dzieci. A jak któraś mamusia sobie w ten sposób próbuje podnieść samoocenę, to chyba jakieś porządne kompleksy ma

Po drugie - spanie na boczku było póki co jednorazowe

Po trzecie - znowu mrozy wróciły. -11 dzisiaj było, ale spacer 45-minutowy zaliczyliśmy

Po czwarte - mój synek nie zjadł dziś ... NIC. Sorki kłamię, ok. 9 rano jadł 3 minuty Zęby, zęby, zęby

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jesteście wielkie!
Zuziak też jest wielka. Wszystko trwało może minutkę, mała zapłakała chwilkę pod koniec. Nie było źle, ale (głupio się przyznać ) odwróciłam głowę. Na kontrolę mamy się zgłosić pod koniec marca.

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za kciuki!
Super
A w międzyczasie co się robi? Jakieś maści itp?

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, że to zęby choc wydaje mi się że jakoś nie,
ale wyszedł mamy górny czwarty!
Ale prędko!

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Miałąm was zapytac juz wczesniej ale zapomnialam: PRZESZŁYSCIE JUZ NA ZWYKLY PROSZEK CZY NADAL PIERZECIE W PROSZKU DLA DZIECI???
Ja piorę w dzieciowym. W sumie jakoś tak się już przyzwyczaiłam i zapomniałam, że można inaczej

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ja też 2 lata nie bylam na nartach i w tym roku poprostu MUSZĘ jechać, bo zwariuję
No a jak się pewnie jeszcze pomęczę bez nart. I w następnym roku pewnie też... A potem chcę już zacząć Tymka uczyć

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co zaopatrzyły się w gazetkę "Dziecko", czytałyście ten felieton mamy "Bachor, czyli odtrutka"......wchodziłyś cie na tego bloga??
Mi się to nie podoba. Nieskromnie powiem, że raczej uważam się za osobą z poczuciem humoru, ale to mnie jakoś nie bawi. A w ogóle to nienawidzę słowa bachor

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

1. Brumek, jak głowa?

2. a nie lubi?
1. Dziękuję, rano przeszła Ale całą noc pobolewała jeszcze...
2. Nie wiem czy lubi czy nie, bo do tej pory nawet mu to (ani mi) do głowy ie przyszło
Właśnie się ostatnio zastanawiałam jak to jest, że on nie uleży nigdzie ani minuty na pleckach, bo od razu sie na brzuszek przekręca, a we własnym łóżeczku jeszcze nigdy sie nie obrócił

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Witam. Miałam koszmarną noc. Najpierw mąż się na mnie obraził, a potem moje dziecko stwierdziło, że nie będzie spać w łóżeczku (a śpi sam od urodzenia). Każdą próba odłożenia do łóżeczka kończyła się okropnym płaczem, który znikał, gdy go tylko brałam na ręce. W rezultacie spała ze 4 godziny z dzieckiem śpiącym mi na piersi. Czy to lęk separacyjny?
Biedna Może lęk, a może jakiś ból?

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Po godzinie poddałam się, w wózku usnęła w sekundę, już chyba ze zmęczenia.
Ciągle podnosiłam, odkładałam. A za ostatnim razem taki ryk że nawet na rękach..
Ja bym wytrwała. Ale na dole wszystkie jej ryki słychać, i to mnie demobilizuje............. ..
Jeszcze kilka prób i na pewno się przyzwyczai

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
to teraz moze byc jego ulubiona pozycja. U nas Szymek w nocy przekreca sie na brzuch i nie wiem co z tym fantem zrobic
Ja tez jakoś nie mam ochoty, żeby Tymek polubił spanie na brzuchu, ale jeśli tak się stanie - pozwolę Dziewczyny piszą, że jest to ok. Jeśli umie sie przekręcać w obie strony to chyba jest to bezpieczne. Mój póki co nie umie i jak by się przekręcił na brzuch, to by utknął w tej pozycji

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

czy Wasze dzieci zgrzytają dziąsłami/zebami ????mój tak zaczął robić i nie wiem czemu (kojarzę,że to oznaczało robaki u dziecka, prawda to czy stare poglądy ?? )
Nie, ale dlatego, że na razie tylko dolne mamy

[QUOTE=Lili 83;32205759
Koleżanka się nie pojawiła.
Wyobraźcie sobie, że zatrzymały ją mrozy. Za zimno stwierdziła.
Zła jestem.
Mrozy ją zaskoczyły.[/QUOTE]
To ma refleks dziewczyna mrozy d dwóch tygodni, a ona daje się zaskoczyć
Stary 2012-02-10, 15:30   #4623
brunetka2000
Zakorzenienie

Ten Nuby gryzak jest dla mnie rewelacyjny Choć na początku nie byłam przekonana do niego. Ala dostała dzisiaj w nim jabłko, była bardzo zadowolona i zajęła się sobą, a ja miałam chwilę odpoczynku

Któraś z was też go ma i może mi powie, czy marchewkę mogę włożyć surową czy ugotowaną ?

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2012-02-10 o 15:41
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:46   #4624
mamad1
Zadomowienie

Rano byłam w rossmanie i realu i zakupiłąm kilka promocyjnych słoiczków i chusteczek.
Potem mieliśmy iść na zakupy, ale dziadowie wyszli i nie mieliśmy kluczy. Zanim przyszli Mały zdążył zasnąć (a tak czekał na ten spacer) Więc siłą rzeczy nigdzie nie byliśmy, ale może nie było nam pisane...
Ja też nie lubię porównywania dzieci. Każde jest inne
Muszę jakoś z mężem porozmawiać - nieskromnie proszę o kciuki
Nie mam weny do pisania. Przepraszam
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:46   #4625
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny... Proszę Was o kciuki dla mojej cioci. Ma raka, jutro będzie operowana, usuwają jej cały żołądek
straszna operacja... już jest po?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
[/COLOR]Aaaaaaaaaaa, zapomniałam!
Moje dziecko właśnie, po raz pierwszy w swoim życiu, śpi na boczku
moja ostatnio też lubi na boczku spać.. potrafi tak dobre pół nocy przespać..

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

nie mogłam się powstrzymać: http://www.wiocha.pl/452436,Ah_ta_samosia

Cytat:
No i muszę jeszcze coś napisać: teść z rozpędu wytarł wczoraj twarz mojemu dziecku chusteczkami do mebli Na szczęście zaraz się zorientował i umył Dominikowi buźkę. Szczerze mnie to rozbawiło Ale, że się przyznał to go podziwiam
dobrze, że się zorientował

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jesteście wielkie!
Zuziak też jest wielka. Wszystko trwało może minutkę, mała zapłakała chwilkę pod koniec. Nie było źle, ale (głupio się przyznać ) odwróciłam głowę. Na kontrolę mamy się zgłosić pod koniec marca.

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za kciuki!
Super, że się wszystko ładnie udało

Cytat:
Miałąm was zapytac juz wczesniej ale zapomnialam: PRZESZŁYSCIE JUZ NA ZWYKLY PROSZEK CZY NADAL PIERZECIE W PROSZKU DLA DZIECI???
Ja ciągle piorę w dzidziusiu ale jak mi się skończy to przechodzę na zwykły, żeby tysiąca razy pralki nie nastawiać

Dopiero teraz mam czas, żeby coś napisać.. noc udana, nawet Hania spała dzisiaj do 8.. ja już dawno się obudziłam a ta nic

Dzisiaj już dostawała tylko po miarce starego mleka, reszta nowa i jest ok.. i tylko 2 kupy dzisiaj zrobiła więc przestaję się martwić

Skrzeczy dzisiaj ta moja Hania cały boży dzień.. a wiecie, że ja jeszcze dzisiaj nie piłam kawy? Gdzie normalnie o tej porze to już z 4 potrafię pić a dzisiaj nic.. muszę nadrobić
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:48   #4626
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
u nas jest podobna sytuacja, Lilka ma o 3 dni starszego braciszka ciotecznego i też jest non stop porównywanie.. a ten ma już zęby, a co je, a ile śpi w nocy.. itd
Skad ja to znam. U nas miedzy malym szwagierki a moja jest 4 miesiace roznicy, ona jest mlodsza (mieszkamy w jednym domu). Tesciowa ma taki dar, ze jak tamtemu po urodzeniu sie wloski wytarly, to Marysi tez na pewno sie wytra (juz po 6 miesiacach widac, ze jej proroctwo nie zdalo egz), on nie lubil spac na brzuchu, ona tez nie bedzie (od urodzenia jak kladlam i jak miala spac to spala), on jadl cyca, jak to Marysia nie chce (przynosila dobre rady jak to robic - Marysia i tak nie chciala i nie jadla), jego bujaja do spania - to i ona przychodzi i mi ja buja, wiec jej powiedzialam co o tym mysle. Moja mama kupila marysi takie fajne polarowe kocyki, ona tez mu musi kupic. Zabawki tak samo ona ma cos to i ona musi malemu kupic. a mnie to wszystko lata kolo.....
Kazde dziecko jest inne - jak czytam, ze wasze maja zabki, ze sie wspinaja, przewracaja z pleckow na brzuch i odwrotnie, pelzaja, raczkuja, bujaja sie na nogach - moja jedynie z plecow na brzuch umie, to ja sie nie zalamuje tym, bo uwazam ze nie mam czym.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:49   #4627
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Jaką wodę podajecie bobasom?
Kurcze ja mam biedronkową i jak ugotuje to wiecznie pływa w tej wodzie taki osad/kamień
Nieważne czy to w czajniku czy w garnku.
Macie tak też?
z kranu, dwa razy gotowana.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-10, 15:54   #4628
adrji
Raczkowanie

Cytat:
U mnie też porównywanie Dominik ma 1,5 miesiąca starszego kuzyna i zawsze jest - " A on już ma zęby, a Dominik nie", "A on już siedzi, a Dominik nie" , "A on jest grzeczny, a Dominik nie"

A to w post się nie chrzci??? Bo nic nam ksiądz nie mówił, a planujemy
"że grzeczne" to moje ulubione porownanie jak o dziecku w tym wieku można powiedziec że jest grzeczne albo niegrzeczne

nie no można chrzcic w post
po prostu myślałam o jakiejś tam imprezie i pomyślałam ze moze po poscie, bo szczerze to marzy mi sie zeby było ciepło jakieś gardenparty dlatego też tyle z tym zwlekamy...
i też mamy problem co u Brumka z chrzestnym nie moze być...
ryczeć mi się chce że nie mam dla mojego kochanego pierworodnego synka wymarzonego chrzestnego
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 15:57   #4629
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
i też mamy problem co u Brumka z chrzestnym nie moze być...
ryczeć mi się chce że nie mam dla mojego kochanego pierworodnego synka wymarzonego chrzestnego
No dokładnie. Każdy tak na siłę
Stary 2012-02-10, 16:00   #4630
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez jakoś nie mam ochoty, żeby Tymek polubił spanie na brzuchu, ale jeśli tak się stanie - pozwolę Dziewczyny piszą, że jest to ok. Jeśli umie sie przekręcać w obie strony to chyba jest to bezpieczne. Mój póki co nie umie i jak by się przekręcił na brzuch, to by utknął w tej pozycji

Nie, ale dlatego, że na razie tylko dolne mamy
tak jak piszesz Brumku, to jest kwestia gotowości dziecka do spania na brzuchu. Moj był największym wrogiem leżenia, że już nie wspomnę spania na brzuchu a jak nabył umiejętność obracania się na brzuch to pokochał takie spanie.

u nas tez są w sumie dolne 1 i pół górnej więc podobnie ale jedzie z tym zgrzytaniem jak szalony

Mamad zgadnij gdzie mam zarezerwowany nocleg ???!!!!!! no dokładnie, właśnie tam wprawdzie pani z którą rozmawiałam (moze Twoja szwagierka) była zdziwiona ,że tak wcześnie ale ja z tych co lubią mieć wszystko wcześniej ustalone no i dochodził temat zaklepania urlopów

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-02-10 o 16:06
Stary 2012-02-10, 16:09   #4631
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Skad ja to znam. U nas miedzy malym szwagierki a moja jest 4 miesiace roznicy, ona jest mlodsza (mieszkamy w jednym domu). Tesciowa ma taki dar, ze jak tamtemu po urodzeniu sie wloski wytarly, to Marysi tez na pewno sie wytra (juz po 6 miesiacach widac, ze jej proroctwo nie zdalo egz), on nie lubil spac na brzuchu, ona tez nie bedzie (od urodzenia jak kladlam i jak miala spac to spala), on jadl cyca, jak to Marysia nie chce (przynosila dobre rady jak to robic - Marysia i tak nie chciala i nie jadla), jego bujaja do spania - to i ona przychodzi i mi ja buja, wiec jej powiedzialam co o tym mysle. Moja mama kupila marysi takie fajne polarowe kocyki, ona tez mu musi kupic. Zabawki tak samo ona ma cos to i ona musi malemu kupic. a mnie to wszystko lata kolo.....
Kazde dziecko jest inne - jak czytam, ze wasze maja zabki, ze sie wspinaja, przewracaja z pleckow na brzuch i odwrotnie, pelzaja, raczkuja, bujaja sie na nogach - moja jedynie z plecow na brzuch umie, to ja sie nie zalamuje tym, bo uwazam ze nie mam czym.
uuu w jednym domu, no to powiem ci kochana ze sobie to wyobrazam
to widze, że jest nas całkiem sporo a myślalam ze jestesmy sami

Eveewe co tam fikolki twoja ma za to najwiekszą fryzure na wątku!

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
No dokładnie. Każdy tak na siłę
Nooooo
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 16:10   #4632
agni82
Zadomowienie

Witam, czytam czytam, ale odpisać ciężko.
Zaległe sto lat wszystkim dzieciaczkom. my jutro kończymy 6 miesięcy. nie macie wrażenia że ten czas po prostu ma prędkość światła???Tak nie dawno mierzyłyśmy brzuszki, byłyśmy zżyte z sedesami(i tu chyba zwłaszcza Brumek), potem dzieciaczki wyskakiwały jeden po drugim, a teraz odkrywamy ich osobowości. jak niesamowicie rózne są, a tak samo bardzo kochane
...ale mnie na refleksje wzięło

Cytat:

dzien jakos nam mija.....
ale zbliza sie wieczor i robi sie smutno i jakos tak dziwnie
mam nadzieje ze sie przyzwyczaje.....
przyzwycziasz, tylko przykro tak samej. mój T. też wyjeżdża służbowo mniej wiecej raz na miesiąc może półtora. i nie ma go przez tydzień. nie lubie tego, bo też nie lubię sama w nocy być - po prostu się boję
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
zachwycony byl TZ usmiechal sie i szybko raczki wyciagal
A balam sie, bo dzien wczesniej poplakal sie na widok mojej kuzynki, a to wlasciwie mu sie nigdy nie zdarza. No i sobie pomyslalam, ladnie TZ. wraca a on nie bedzie pamietal
no widzisz, a Emil po tygodniu nieobecości T., jak go zobaczył to się rozpłakał
Cytat:
Ja dzisiaj strajkowałam, my na obiad mieliśmy mamusine gołąbki, a Ali dałam słoiczek z łososiem. Nie miałam weny na gotowanie. W ogóle podaje jej picie strzykawką Nie chce pić z butelki niczego oprócz mleka, niekapek nadal jako masażer dziąsełek służy, doidy nie da sobie do buzi przyłożyć, zostaje mi strzykawka!!!! Mam nadzieję, że niedługo się przekona do picia w normalnej formie:/ Miała, któras z Was też taki problem z nauka picia czegoś innego niż mleko?? Teraz trochę żałuje, że nie dopajałam karmiąc UU, bo wiadomo nie było takiej potrzeby. Ale teraz byłoby nam łatwiej, a szczególnie Ali brzuszkowi, który widzę, że się męczy!!
ja mam taki problem. żadna woda ani sok.tylko mleko. i nie mam pomysłu co z tym zrobić
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 16:16   #4633
patik87
Zakorzenienie

Dziewczyny jak smażycie rybę to obtaczacie tylko w mące ew. przyprawa o ryb i sru na patelnię czy macie jakąś specjalną manierkę czy jak?

Stary 2012-02-10, 16:20   #4634
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
t
Mamad zgadnij gdzie mam zarezerwowany nocleg ???!!!!!! no dokładnie, właśnie tam wprawdzie pani z którą rozmawiałam (moze Twoja szwagierka) była zdziwiona ,że tak wcześnie ale ja z tych co lubią mieć wszystko wcześniej ustalone no i dochodził temat zaklepania urlopów
A na kiedy rezerwowałaś?
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 16:24   #4635
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny jak smażycie rybę to obtaczacie tylko w mące ew. przyprawa o ryb i sru na patelnię czy macie jakąś specjalną manierkę czy jak?

Jesli smażę rybe, to tradycyjnie tylko przyprawka i mąka.

Dziubek wakacje już planujesz?

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-02-10 o 16:27
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 16:25   #4636
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
dzien jakos nam mija.....
ale zbliza sie wieczor i robi sie smutno i jakos tak dziwnie
mam nadzieje ze sie przyzwyczaje.....
przyzwyczaisz się

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
śmieszny jest ten blog
Daj linka do tego blogu

Brunetka ugotowałaś Ali zieloną fasolkę?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 16:29   #4637
agni82
Zadomowienie

Cytat:
hej.....

PRZESZŁYSCIE JUZ NA ZWYKLY PROSZEK CZY NADAL PIERZECIE W PROSZKU DLA DZIECI???
tak.już jakieś 3 miesiące temu:persil, ariel. Emilowi nie robi różnicy
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Mi też zasypia na rękach, ale nie noszę jej nie wiadomo ile.Kiedy widzę,że śpiąca biorę tulę i zasypia, jeżeli zaczyna wariować odkładam na łóżko albo na matę i wtedy zazwyczaj przypomina sobie, ze ma nogi i się nimi bawi,
no ja też tak mam z Emilem.jak widze że nie zasypia w 5-7 min. na rękach to daję mu jeszcze parę minut "wypasu" i ponowna próba. nie nosze go długo bo miałabym ramiona jak orangutan - ciągnące się po ziemi

Apropo kup - czy one tak już będą śmierdziały??????:confuse d:

Tragedia!!!!!chyba jakąś maseczkę kupię.

to wsyztsko przez pokarm stały????

dziś bylismy na basenie i Emilowi się znowu podobało. przez 25 min, bo niestety godziny basenu pokrywają się z jego drzemką i na koniec robi się marudny, a podczas ubierania to juz wisk. i na nic moje tłumaczenia, że szczęściarz jest że może w damskiej przebieralni siedzieć i po "pysku " nie dostaje. bo kazdy inny facet to by już dawno dostał.

aaaa i emil ma płacz jak te nazgule z władcy pierścieniserio. Przerażające
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 16:29   #4638
patik87
Zakorzenienie

Alibany miałam na myśli panierkę przejęzyczyłam się.
Dzieki za odp, tak myślałam..

Mamad kciuki masz u mnie zawsze. Pisz jak pogadacie.
Ma to związek z tym o czym zawsze gadamy w k?

Iustyna ja zapomniałam Ci napisać że za wzystkie wizyty, ciesze się że pomyślnie. A co Zuzi robili?

Elika jak to ciasto po przekrojeniu ma wyglądać? albo mi nie wyszło, albo mi po protu nie smakuje.Pewnie i jedno i drugie. Ja już kiedyś pisałam że macie mnie gonić z dala o pieczenia?

Brumek robię na kolację Pizze z ciasta francuskiego

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-02-10 o 16:32
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 16:29   #4639
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
uuu w jednym domu, no to powiem ci kochana ze sobie to wyobrazam
to widze, że jest nas całkiem sporo a myślalam ze jestesmy sami

Eveewe co tam fikolki twoja ma za to najwiekszą fryzure na wątku!

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Nooooo
w jednym, ale na szczescie mamy oddzielne wejscia i widujemy sie rzadko - nie zyjemy ze soba dobrze, wiec malo bywamy razem. To tylko tesciowa znosi wszystkie newsy i jak wiem, to zanosi wszystkie newsy Oj niektore dziewczynki tez maja bujne fryzury, nie tylko moja.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Zaległe sto lat wszystkim dzieciaczkom. my jutro kończymy 6 miesięcy. nie macie wrażenia że ten czas po prostu ma prędkość światła???Tak nie dawno mierzyłyśmy brzuszki, byłyśmy zżyte z sedesami(i tu chyba zwłaszcza Brumek), potem dzieciaczki wyskakiwały jeden po drugim, a teraz odkrywamy ich osobowości. jak niesamowicie rózne są, a tak samo bardzo kochane

przyzwycziasz, tylko przykro tak samej. mój T. też wyjeżdża służbowo mniej wiecej raz na miesiąc może półtora. i nie ma go przez tydzień. nie lubie tego, bo też nie lubię sama w nocy być - po prostu się boję

no widzisz, a Emil po tygodniu nieobecości T., jak go zobaczył to się rozpłakał

ja mam taki problem. żadna woda ani sok.tylko mleko. i nie mam pomysłu co z tym zrobić
My jutro tez konczymy 6 miesiecy i zastanawiam sie kiedy to minelodopiero co lazilam jak pingwin o wygladzie hipopotama, kibelek byl moim najczesciej uczeszczanym miejscem, za lody z mc donalda dokladnie mcflurry z Lionem moglabym dac sie pokroica tu juz moja panna konczy pol roku wazy prawie 9 kg i jest wspaniala

Cytat:

nie ja dokladnie smaze tak jak napisalas

Moj tata zostal dzis na godzinke z Marysia, mowie mu zjadla, przewinieta, jakby jej sie chcialo pic woda jest w termosie, na 100 ml wody dajesz lyzeczke herbatki. Przychodze dziecko spi i mowi ze wypila herbatke i padla. No spoko ide do kuchni patrze na butelke od herbatki biala wolam go pytam robiles herbatke, tak - a co wsypales, no to i palcem pokazuje puszke z mlekiem ja mowie to mlekoa ten o kurna musze sie nauczyc co i jak bo jak ja bede z nia zostawal, ale grunt ze wypila

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-10, 16:35   #4640
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ten Nuby gryzak jest dla mnie rewelacyjny Choć na początku nie byłam przekonana do niego. Ala dostała dzisiaj w nim jabłko, była bardzo zadowolona i zajęła się sobą, a ja miałam chwilę odpoczynku

Któraś z was też go ma i może mi powie, czy marchewkę mogę włożyć surową czy ugotowaną ?
Ja się ciągle zastanawiam czy kupić, czy nie...
Z marchewką nie pomogę

Cytat:
Muszę jakoś z mężem porozmawiać - nieskromnie proszę o kciuki

Cytat:
z kranu, dwa razy gotowana.
a pływają Ci jakieś męty?

Cytat:

Ja obtaczam w mące, następnie w jajku i w bułce tartej.
Kupiłam jeszcze taką gotową panierkę- ostrą i czasem do zwykłej bułki dosypuję troszkę ostrej.

Które mają te stojaki interaktywne? Kurcze nie wiem jak to się nazywa...chyba Playskool...
Stary 2012-02-10, 16:38   #4641
patik87
Zakorzenienie

Cytat:

Moj tata zostal dzis na godzinke z Marysia, mowie mu zjadla, przewinieta, jakby jej sie chcialo pic woda jest w termosie, na 100 ml wody dajesz lyzeczke herbatki. Przychodze dziecko spi i mowi ze wypila herbatke i padla. No spoko ide do kuchni patrze na butelke od herbatki biala wolam go pytam robiles herbatke, tak - a co wsypales, no to i palcem pokazuje puszke z mlekiem ja mowie to mlekoa ten o kurna musze sie nauczyc co i jak bo jak ja bede z nia zostawal, ale grunt ze wypila
: hahaha:

Lilii ja gotuję w czajniki elektrycznym, na spodzie są męty jak Ty to nazywasz. Ale nigdy nie zlewam całej wody.
Jak gotowałam żywca też tak było.
Stary 2012-02-10, 16:41   #4642
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
: hahaha:

Lilii ja gotuję w czajniki elektrycznym, na spodzie są męty jak Ty to nazywasz. Ale nigdy nie zlewam całej wody.
patki tak samo zareagowalam Ubaw po pachy, teraz TZ powiedzialam to przez telefon, smial sie jak nie wiem - niech sie uczy dziadek, bo co
Stary 2012-02-10, 16:42   #4643
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
straszna operacja... już jest po?
Już po operacji, ciocię wybudzili i póki co jest w porządku...
Dzięki, że pytasz

Cytat:
aaaa i emil ma płacz jak te nazgule z władcy pierścieniserio. Przerażające

Cytat:
mniami !

Cytat:
w jednym, ale na szczescie mamy oddzielne wejscia i widujemy sie rzadko - nie zyjemy ze soba dobrze, wiec malo bywamy razem. To tylko tesciowa znosi wszystkie newsy i jak wiem, to zanosi wszystkie newsy Oj niektore dziewczynki tez maja bujne fryzury, nie tylko moja.

Takie mieszkanie "na kupie" to nie jest dobre...

Tata niezły jest
Ale, że herbaty nie odróżnił od mleka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-10, 16:42   #4644
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

agni coraz bardziej beda smierdzialy, jak juz zaczna jesc wszystko bedzie weselej
Stary 2012-02-10, 16:42   #4645
alibany
Rozeznanie

Cytat:

Hehe Ci dziadkowie !! jak nie chusteczki do mebli, to mleko jako herabta Ale w sumie podsunął mi pomysł, jakbym tak Ali na 100ml wody dała taką miarke mleka w ramach dopajania, to sie nic nie stanie? Może by powoli przeszła na smak samej wody......
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 16:46   #4646
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Już po operacji, ciocię wybudzili i póki co jest w porządku...
Dzięki, że pytasz

mniami !

Takie mieszkanie "na kupie" to nie jest dobre...

Tata niezły jest
Ale, że herbaty nie odróżnił od mleka
Mieszkanie na kupie jest do d... zwlaszcza z takimi lokatorami, nie ma z nimi o czym gadac bo sa najmadrzejsi, dluga historia, temu sie chcemy jak najszybciej budowac i uciekac. Oni nie maja zadnych obowiazkow - podworko mogloby zarosnac metrowa trawa ale im nie przeszkadza, przykladow mozna mnozyc
A moj tata - no coz zakrecony jest i on tych wszystkich specyfikow nie odroznia - a ze u mnie stoi i pojemnik z herbatka i z mlekiem i z kleikiem, no coz dla laika to skomplikowane. wazne ze wypila i poszla spac
Stary 2012-02-10, 16:47   #4647
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
A na kiedy rezerwowałaś?
rezerwowałam pierwszy tydzien lipca

Cytat:

Jesli smażę rybe, to tradycyjnie tylko przyprawka i mąka.

Dziubek wakacje już planujesz?
no wakacje, bo zabieramy moich rodziców i u nich z urlopami to różnie bywa więc musiałam zawczasu im oznajmić i uzyskać zapewnienie że dostaną w wybranym terminie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-10, 16:48   #4648
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja tylko mąka + przyprawa.

Cytat:
Które mają te stojaki interaktywne? Kurcze nie wiem jak to się nazywa...chyba Playskool...
Ja mam, a dlaczego pytasz?

EDIT: Stojaki interaktywne, czy te przyrządy gimnastyczne?

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2012-02-10 o 16:51
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-10, 16:48   #4649
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Mamad zgadnij gdzie mam zarezerwowany nocleg ???!!!!!!
Haha, czyli reklama działa

Cytat:
W filozoficzny nastrój wpadłaś Też niedawno myślałam sobie i tym, że uwielbiałam być w ciąży (poza tymi kilkoma godzinami każde wieczora, kiedy wymiotowałam ) i delektowałąm się tym stanem, ale teraz jest milion razy lepiej

Cytat:
A ja rybę często normalnie panieruję, jak schabowego: bułaka tarta + jajko.

Cytat:
dziś bylismy na basenie i Emilowi się znowu podobało. przez 25 min, bo niestety godziny basenu pokrywają się z jego drzemką i na koniec robi się marudny, a podczas ubierania to juz wisk. i na nic moje tłumaczenia, że szczęściarz jest że może w damskiej przebieralni siedzieć i po "pysku " nie dostaje. bo kazdy inny facet to by już dawno dostał.
Super
U nas póki co na basen nie za bardzo da się iść, bo te mrozy takie gigantyczne, że byłaby za duża różnica temperatur.

Cytat:
Smacznego

Cytat:

Faceci

Cytat:
Ja mam? A co?
Stary 2012-02-10, 16:48   #4650
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze bo ja jak gotuję to po wierzchu pływają takie ...sama nie wiem jak to nazwać, no męty. I nieważne czy to woda z czajnika czy z garnka.
Może to wina wody?
W czystej wodzie niec nie ma a jak zagotuję to zaraz się dziadostwo robi.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości