|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
![]() http://europababy.net/products/colle...erry.html#null Niestety .. szkoda ze nikt jej ne pomogl wyjsc z nalogu ... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32255519]Wklejam wszystkie moje ciuszki To jest wszystko co mam dla dziecka Po kolei to: 4851: białe body (Kerfur), zielone body z napisem Syneczek Mamuni (zwykły sklep), 2 czapeczki (zwykły) i koszulka (Pepco), 5 śliniaczków, 2 niedrapki (Tesco, kolejno 12 i 7 zł), body z długim rękawem (Kerfur) i pół pajacyka (Pepco) 4852: na pierwszym planie 2 pary śpioszków, żółte (Kerfur) i niebieskie (dostałam od koleżanek na 18-tkę, no skąd one wiedziały, że mają być niebieskie:P) 4854: 2 pajace (Pepco), 5 body z krótkim rękawem, białe bawełniane z jakimiś napisane (pak z C&A), pod nimi 2 body zielone i białe (Lidl) i śpioszki opisane powyżej .[/QUOTE] superowe tez to przechodzilam wczoraj Zwlaszcz po wizycie w wc jak sie polozylam to przechodzilo ... Witajcie
|
|
|
#902 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
(chyba tyle dalam za meble do calego pokoju ) moj maz widze bardzo szaleje na punckie malej jestem zdecydowana na komode z ikei - z serii HEMNES - ale chyba większą wybiorę bo ma wiecej szufladek.
|
||
|
|
|
#903 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- wypakowała nią po brzegi komody i praktycznie wszystkie szuflady mają odkształcone=wypadające tylko z tyłu dno, teraz musimy je wzmocnić.
|
|
|
|
|
#905 |
|
Konto usunięte
|
Tragiczna noc za mną...
Tak mnie bolał brzuch, że się aż obudziłam. Nie wiem, czy ze wzdęć, czy z głodu. I codziennie zanim zrobię siku też mnie boli z pęcherza :/ Wizyta dopiero 23. lutego... Byłam pewna, że to ze wzdęć. A tu - zjadłam śniadanie i w momencie przeszło. Już sama nie wiem, oszaleję z tym brzuchem.... Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-02-13 o 09:56 |
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tabletek do zmywarki to ja używam W5 z Lidla ale nie tych za 6 zł jak ktoś wyżej napisał tylko za 14 zł. A od dzisiaj w Lidlu tydzień maluszka
|
|
|
#907 |
|
La Moderatoiure
|
Hej.
Ja się wkurzyłam, bo byliśmy kupić łóżeczko i nie kupiliśmy. Sklep na stronie internetowej ma wszystko, a jak się okazało w ich salonie/sklepie dziecięcym są wystawione tylko niektóre towary i Pan mi powiedział, że nie ma możliwości zobaczenia łóżeczka, tylko trzeba zamawiać i jeszcze zaliczkę wpłacać, jakbym się przypadkiem rozmyśliła a oni już zamówią, coby nie stracili przeze mnie. Chore. Nic nie kupiliśmy. Nie ma żadnego wyboru w sklepach łóżeczek, są po 3-4 modele i koniec. Normalnie poczułam się jakbym była moją mamą w latach 80-tych ![]() Stąd moje pytanie do Was: gdzie kupujecie łóżeczko ? Na dodatek jestem przeziębiona i męczy mnie katar
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#908 |
|
Konto usunięte
|
La Monica - to ja się z tym spotkałam w jednym sklepie, ale a propos wózków
(i nie był to sklep z super atrakcyjnymi cenami, że można by w innym sklepie zobaczyć a u nich kupić, ot taki zwykły sklep z artykułami dziecięcymi) |
|
|
|
#909 |
|
Rozeznanie
|
Włąsnie przeglądałam ten tydzień maluszka w lidlu. Jest dużo rzeczy do pielęgnacji maluchów. Ale ja się chyba skuszę na dzinsy za 25 zł. Świetne są. Tylko poproszę mamę niech kupi wieksze takie na 80 cm.
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ten tydzień mam bardzo zajęty - zaczynam od dziaiaj kończe na niedzieli - urzędy, miasto, czekam na łóżeczko które jest już kupione ale chłopcy mają przywieźć
potem pobiegam po urzędach a w piątek mam weekendowych gości - już się nie mogę doczekać!!! to teraz pędze na miasto
|
|
|
|
#911 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32266896]Tragiczna noc za mną...
Tak mnie bolał brzuch, że się aż obudziłam. Nie wiem, czy ze wzdęć, czy z głodu. I codziennie zanim zrobię siku też mnie boli z pęcherza :/ Wizyta dopiero 23. lutego... Byłam pewna, że to ze wzdęć. A tu - zjadłam śniadanie i w momencie przeszło. Już sama nie wiem, oszaleję z tym brzuchem....[/QUOTE] Taki urok ciąży,że fisiujemy na każdy dziwny ból-matki polki Ja też dostaję szału,niby dzisiaj żebra ok,ale mała tylko troszkę puka Zazdroszczę trochę tym matką co tak beztrosko noszą ciążę i niczym się nie przejmują. Ja mam wizytę 7 marca |
|
|
|
#912 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#913 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
Jeśli chodzi o ciuchy to ja nie kupuję nic na 56.Filip urodził się duży i nie nosił takich małych rzeczy,bo były za małe.Maluch w brzuszku już jest większy niż ustawa przewiduję kupuję rzeczy na 0-3 lub 62,68.Szybko z nich i tak wyrośnie,więc ja uważam że nie ma co szaleć z ciuchami.Tu taka cisza-chyba dalej weekend trwa. |
|
|
|
#914 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teście przywieźli mi mate masującą zbawienie dla kręgosłupa Chociaż nie wiem czy można jej używać....Teraz mam na kilka dni w domu 7 letniego szwagra Teście zastawili go na ferie będzie wesoło, przynajmniej będę miała zajęcie i nie będę się nudzić![]() Dziś odkopała książkę "Każde Dziecko To Potrafi" popołudniu bierzemy się z Kubą do pracy ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32266896]Tragiczna noc za mną... Tak mnie bolał brzuch, że się aż obudziłam. Nie wiem, czy ze wzdęć, czy z głodu. I codziennie zanim zrobię siku też mnie boli z pęcherza :/ Wizyta dopiero 23. lutego... Byłam pewna, że to ze wzdęć. A tu - zjadłam śniadanie i w momencie przeszło. Już sama nie wiem, oszaleję z tym brzuchem....[/QUOTE] Współczuję Tez to przechodziłam... Jak się okazało na wizycie mam zapalenia dróg moczowych i biorą antybiotyk, po 2 dniach brania antybiotyku zero objawów, pęcherz nie boli ![]() Moja mala z rana domaga się śniadania, że muszę w końcu wstać i coś zjeść bo kopniakami się przypomina i nie ma wyjścia muszę wstać zjeść i po kłopocie
|
|
|
|
|
#915 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, odnośnie komody na której zamontujecie przewijak to jaka wysokość wybieracie? ja też zdecyduje sie na Malm ale nie wiem czy 3 szuflady bo ma 78cm czy 4 szuflady 100cm...???
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
2 mamy marcowe już się rozpakowały!
Szykuję się na kwiecień. ![]()
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam od nowej położnej. Miła Turczynka, uśmiechnięta, wesoła, no i pomocna. Oczywiście zapomniałam spytać o wyższość wiaderka nad wanienką
. No i wkurzyli mnie, bo laska źle wpisała mój nr podatkowy i nie mogli go zweryfikować i kwitłam tam dopóki nie ustaliły, że jednak jest ok. Już nie chciałam im mówić, że skoro mam papier z urzędu i kartę ubezpieczeniową (którą się wydaje m.in. na podstawie nr z urzędu podatkowego), to chyba jest dobry . Ale ważne, że z Mają jest wszystko ok, serducho bije i uciekała przed macaniem położnej ,no i ten nr jednak okazał się dobry |
|
|
|
#918 |
|
Konto usunięte
|
Ja chyba na własną rękę zrobię badanie moczu i w środę przejdę się z wynikiem do jakiegoś internisty, bo teraz non-stop chce mi się siku. Nie wiem, czy to dziecko napiera na pęcherz czy to faktycznie jakiś zaraz, jestem powoli przerażona tymi wszystkimi dolegliwościami :|
|
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
To może być parcie przez dziecko
|
|
#920 |
|
Raczkowanie
|
ja tez duzo ciuszkow nie kupuje na 56, to co dostalam to juz sa,ale nowe tylko od rozmiaru 62 bede kupowac.
|
|
|
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
Możesz podać link do ich ostatniego wątku??? Poczytam sobie o tych szczęsliwych chwilach
![]() Ja zaraz uciekam na KTG, mam dużo pytań do lekarza w związku z tym moim leżeniem w domu. Pomoc domowa już załatwiona. 2 razy w tygodniu ma przychodzić pani sprzątać, robić zakupy i gotować. |
|
|
|
#922 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam tak ze siedzę i wstane i muszę biegiem do kibelka,czuję jak mi siedzi na pęcherzu gdzieś.Wstane i biegiem bo jak nie to się zeskiam
|
|
|
|
#923 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#924 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Cytat:
Spokojnie Cytat:
Nie napiszę, że fajny, bo to nie jest ta kategoria filmów, które można określić takim mianem. Warto obejrzeć. Ściska w gardle. Trochę przemocy dużo i nawet miałam w pewnym momencie pretensje do P, że wybrał właśnie taki repertuar dla mnie Po powrocie do domu obejrzeliśmy jeszcze na canale+ "czarny czwartek janek wiśniewski padł" i niedziela skończyła się w atmosferze zadumy i smutku. Za to usnęliśmy w mocnym uścisku ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32266896]Tragiczna noc za mną... Tak mnie bolał brzuch, że się aż obudziłam. Nie wiem, czy ze wzdęć, czy z głodu. I codziennie zanim zrobię siku też mnie boli z pęcherza :/ Wizyta dopiero 23. lutego... Byłam pewna, że to ze wzdęć. A tu - zjadłam śniadanie i w momencie przeszło. Już sama nie wiem, oszaleję z tym brzuchem....[/QUOTE] Kochana, a na którym boku śpisz? Ja miałam tak jak spałam na prawym boku. Budziłam się z bólem i dopiero po jakimś czasie ten ból mi przechodził. Z siusianiem mam różnie. Są dni kiedy chodzę non stop do toalety, a są dni kiedy chodzę "normalnie" Chyba faktycznie to zależy od tego, jak się dzidziuś ułoży w brzuszku. Świetne masz ubranka dla synusia Dużo tego się wydaje, tak jak u mnie, a jednak ciągle mam wrażenie, że mam za mało Uwielbiam kupować ciuszki dla mojego bejbolka ![]() Muszę dzisiaj jechać wyniki badań, bo jutro mam wizytę u ginki. Aż się boję co tam zobaczę Przy okazji wstąpię chyba do silesi, zajrzę do zary, może kupię sobie coś ładnego na dobry początek tygodnia
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-02-13 o 12:25 |
||
|
|
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuku za badanie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32269381]Wiem, ale dodatkowo rano boli. Na szczęście nie boli przy siusianiu ani nic, sprawdzę sobie, badanie moczu to 5 zł+pojemniczek, nie zbawi mnie, a poczuję się pewniej [/QUOTE]Pewnie, że warto zrobić. A ja zgubiłam skierowanie na badania.
|
|
|
#926 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam wrażenie, że mam wszystkiego po trochu, za mało. Tylko 2 pajace, tylko 2 pary śpioszków i to w jakichś różnych rozmiarach.. Żadnych spodenek na razie :/ Też się dzisiaj przejdę do Lidla, zobaczymy, co tam będzie. A do SCC bardzo bym chciała, ale temperatura tam jest dla mnie absolutnie nie do wytrzymania. Jak gin mi powie, że z szyjką OK, to się chcę tam wybrać z mamą do Smyka, ale na pewno zostawię rzeczy w szatni, bo się uduszę tam. Ale po ostatniej wyprawie do SCC - byłam w Smyku, Tesco, C&A i jednym sklepie sportowym - miałam 2 dni skurcze, więc już się teraz boję... No i jednak muszę kupić jeszcze jedne spodnie ciążowe, w tych co mam z H&M już mnie za bardzo gniecie ten pas (nie mają panelu tylko taki pas gumowy), zwłaszcza jak siedzę, ale jak stroję też i wczoraj się zastanawiałam, czy mam skurcze, czy mnie ten pas gniecie. Ech... |
|
|
|
|
#927 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nie mam jeszcze ani jednego ciucha typowo ciążowego
Chodzę cały czas w leginsach i dłuższych swetrach, które mnie jeszcze opiewają Kupiłam sobie ostatnio sukienkę w MOHITO, bo 22 lutego wybieram się na urodzinki mojego chrześniaka, to wybrałam specjalnie taką z rozciągliwego materiału i jest git ![]() Póki co leżę sobie jeszcze w piżamie i na razie nie chce mi się zbierać. Może porobię zdjęcia moich zdobyczy dla córeczki Wiem, że żadna z Was tego sobie nie życzyła, ale jakoś tak mi się zachciało chwalić
|
|
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Chwal się, jak najbardziej
|
|
#929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pochwal się
|
|
|
|
|
#930 |
|
Zadomowienie
|
Witam po urlopie znaczy się po 9 dniach bez was, na pewno nie nadrobię
![]() gratuluje wszystkich dobrych wieściurlop udany tylko że w luksemburgu wszystko mega drogie po przeliczeniu na zł, i nie wszystko było otwarte z atrakcji jakie sobie zaplanowaliśmy, za to kupiłam sobie wino musujące czerwone free alkohol |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

Fajnie tak w środku zimy dla odmiany w taki klimat wyskoczyć 

Ok, wpisuję, zawsze jeszcze można zmienić
Zastanawiam się jak tam ten przewijak zamontować, żeby nie nawiercać jakichś dziur od góry
- wypakowała nią po brzegi komody i praktycznie wszystkie szuflady mają odkształcone=wypadające tylko z tyłu dno, teraz musimy je wzmocnić.

Tez to przechodziłam... Jak się okazało na wizycie mam zapalenia dróg moczowych i biorą antybiotyk, po 2 dniach brania antybiotyku zero objawów, pęcherz nie boli