|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
No dobra na allegro ceny jeszcze przełknę
tych gatków ciązowych.
|
|
|
|
#932 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Gaabbi pewnie, wklejaj zdjęcia
To sama przyjemność ![]() Mi też szkoda kasy na ciuchy, tym bardziej, że na wiosnę czaję się na legginsy i kiecki. I tam się zastanawiam, czy sobie nie przerobić sama dżinsów. Tylko jak? Ja mam 2 lewe ręce do szycia, ale jakąś gumę to sobie tam od biedy wszyję. Robiłyście takie przeróbki? Nie mam maszyny. |
|
|
|
#933 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
Witam się przy poniedziałku, czas rozruszać ten wątek ![]() Cytat:
Cytat:
więc myślę, że taki blat to będzie dla niego chwila ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32266896]Tragiczna noc za mną... Tak mnie bolał brzuch, że się aż obudziłam. Nie wiem, czy ze wzdęć, czy z głodu. I codziennie zanim zrobię siku też mnie boli z pęcherza :/ Wizyta dopiero 23. lutego... Bidula! Ty to chyba już do końca ciąży będziesz się czymś stresować A po porodzie to się dopiero zacznie ![]() Pomysł z badaniem moczu i wizytą u internisty bardzo dobry Cytat:
Moje miasto raczej takie nie za duże jest, ale da się znaleźć 2-3 sklepy, gdzie stoi tak na oko ze 20 łóżeczek...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Udanych pracy życzę! Cytat:
Ja wzięłam centymetr, porównałam różne blaty w domu i stwierdziłam, że praktycznie nad każdym muszę trochę się pochylać, żeby mi było wygodnie operować przy dziecku, więc zmierzyłam jakby mi było dobrze i mi wyszło ok. 100 właśnie, dlatego tez biorę Malm z Ikei ![]() Oj tam, oj tam, nigdy nic nie wiadomo Cytat:
![]() Oj, nieładnie... Za dużo na głowie? Może czas pomyśleć o zwolnieniu? ![]() Cytat:
![]() Ja też jak ogarnę spuściznę po Maksie, to mogę fotki porobić, ale to pewnie za jakiś miesiąc
|
|||||||||
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Uff... nadrobiłam, ale wszystkiego nie pamiętam Mój tż też wychowany przez mamusię tak że wszystko pod nos podane miał, ja niestety też tak wychowana zostałam że nic robić nie musiałam, więc jak zamieszkaliśmy razem 10 lat temu to było ciekawie, ale przez te lata jakoś wypracowaliśmy sobie układ nam odpowiadający, a teraz od kiedy siedzę w domu to zauważyłam ze on oczekuje ode mnie robienia prawie wszystkiego, no odkurzy od święta, wyniesie śmieci bo to ciężkie, zrobi zakupy i na tym koniec. zaaabcia fajne łóżeczko i komoda Gaabbi wrzucaj fotki zdobyczy
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-13 o 13:01 |
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
Ciąża to nie... ten no...
Gdyby nie to, że muszę zrobić odczyn Coombsa, to mocz i krew bym zrobiła i zapłaciła. Ale odczyn kosztuje 45 zł, więc pójdę do lekarza po drugie skierowanie.
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32271062]Gaabbi pewnie, wklejaj zdjęcia
To sama przyjemność ![]() Mi też szkoda kasy na ciuchy, tym bardziej, że na wiosnę czaję się na legginsy i kiecki. I tam się zastanawiam, czy sobie nie przerobić sama dżinsów. Tylko jak? Ja mam 2 lewe ręce do szycia, ale jakąś gumę to sobie tam od biedy wszyję. Robiłyście takie przeróbki? Nie mam maszyny.[/QUOTE] Ja chodzę już tylko w ciążowych spodniach, kupiłam na all dżinsy, sztruksy, a ostatnio 2 pary spodni dresowych i w nich mi najwygodniej
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Ano nie jest
. Ale nauczyłam się trzymać pewien dystans i nie panikować. Pewnie, jakbym była w Polsce, to bym się nerwicy nabawiła, bo ja mam tak, że się wszystkim przejmuję. Widocznie ogólny luz wśród lekarzy udzielił mi się tutaj. Ja z ciuchów ciążowych mam 2 pary spodni - szare materiałowe i jeansy, no i jedną większą flanelową koszulę w kratkę i bluzkę z luźnym dołem. Gdyby nie mega promocja, to nie wiem, czy bym tyle kupiła, bo w większość bluzek się jeszcze mieszczę. Za to spodni nie mogłam sobie odmówić. Ubranka dziecięce będę kupować za jakiś czas. Sama nie chcę się za to brać, więc poczekam na wyjazd do PL i sobie z mamą pójdę na jakiś rajd. Nie widzę potrzeby kupowania jakichkolwiek ubranek, bo nie wiem jak duże będzie dziecko i nie chcę wydać kasy na coś, czego Maja nawet nie dotknie.A jeszcze w kwestii rodzenia... wybrałam rodzenie w szpitalu. Tutaj jest specjalny hotel położniczy, gdzie się zgłaszam wcześniej i czekam na rozwiązanie. Dostaję pokoik z łazienką i innymi bajerami. Położna powiedziała, że chcą, żeby kobieta czuła się jak we własnym domu. Na tym samym piętrze jest oddział położniczy, więc w razie rozpoczęcia akcji, oni od razu mnie przewożą. No i mam tu do wyboru: mogę zostać do 10 dni w hotelu i od razu mam opiekę położnej, która mnie uczy co i jak, mogę zostać do 4 dni i potem przychodzi do mnie położna do domu przez 6 dni i mi pomaga, albo mogę od razu wyjść ze szpitala i wtedy przychodzi do mnie położna z pomocą przez 10 dni. Muszę to przemyśleć, co wybiorę. Koszta mi pokrywa ubezpieczalnia, więc mi to obojętne. Spytam, co Mąż na to .
|
|
|
|
#938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi się udało ostatnio kupić dwie pary ciążowych spodni w hmie za 30 zł Warto śledzić promocje to akurat była 2 za 1 czyli płacisz tylko za droższą rzecz akurat obie były przecenione na 3 dychy
|
|
|
|
|
#939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bluzki kupowałam za góra 30 zł, legginsy wygodne ciążowe po 15-20 zł Parę dni temu jeszcze w Carry i H&M znalazłam jeszcze fajne tuniki na przecenach za 20-30 zł i kilka sztuk kupiłam takich, które na wiosnę też będą dobre ![]() Mąż mi takie sprezentował na początku ciąży, ale jakoś nie mogłam się do niego przekonać... Po prostu jak sfermentowany kompot mi smakowało ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32271062]Mi też szkoda kasy na ciuchy, tym bardziej, że na wiosnę czaję się na legginsy i kiecki. I tam się zastanawiam, czy sobie nie przerobić sama dżinsów. Tylko jak? Ja mam 2 lewe ręce do szycia, ale jakąś gumę to sobie tam od biedy wszyję. Robiłyście takie przeróbki? Nie mam maszyny.[/QUOTE] Też mnie nie stać za bardzo na drogie ubrania ciążowe, ale legginsy i tuniki, czy jakieś tuniko-sukienki to przecież i teraz można nosić pod kurtką i na wiosnę same. Tak się starałam wybierać ubrania ciążowe, żebym już do końca w nich mogła chodzić ![]() Ja co nieco potrafię szyć, takie podstawowe rzeczy, ale przerabiania spodni bym się nie podjęła Poza tym zakładam, że za jakieś pół roku, góra 9 mies od dziś będę z powrotem w tych ubraniach chodzić Więc wolałam kupić już coś ciążowego po taniości a zwykłe ubrania sobie zostawić...
|
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj idę do gina, boję się tych wyników glukozy, oby mi ta cukrzyca nie wyszła
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#941 |
|
Konto usunięte
|
Ja po domu w moich nieśmiertelnych różowych spodniach z piżamki (mam jeszcze drugie na zmianę, ale zdecydowanie bardziej wolę te ze zdjęć
), teraz czekam na serwisanta RTV do zepsutego telewizora odwalona Tzn. mam legginsy i tuniczkę Jak wychodzę do H&Mowe spodnie, ale tak jak mówię, trochę już gniotą... Ale znalazłam na Allu fajne używane dżinsy, może je kupię. Jakoś tak niespecjalnie lubię używane spodnie, ale na nowe ze sklepu już nie mogę sobie pozwolić (140-160 zł), a z tańszych na All to głównie dresowe. |
|
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#943 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z Tobą, że to nie ten
ale przecież kiedyś odpocząć trzeba Chyba, że chcesz jednak do samego porodu w pracy dociągnąć? |
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32271679]Ja po domu w moich nieśmiertelnych różowych spodniach z piżamki (mam jeszcze drugie na zmianę, ale zdecydowanie bardziej wolę te ze zdjęć
), teraz czekam na serwisanta RTV do zepsutego telewizora odwalona Tzn. mam legginsy i tuniczkę Jak wychodzę do H&Mowe spodnie, ale tak jak mówię, trochę już gniotą... Ale znalazłam na Allu fajne używane dżinsy, może je kupię. Jakoś tak niespecjalnie lubię używane spodnie, ale na nowe ze sklepu już nie mogę sobie pozwolić (140-160 zł), a z tańszych na All to głównie dresowe.[/QUOTE] Są też dzinsy w przystępnych cenach, ja swoje kupiłam za 60 zł. http://moda.allegro.pl/wygodne-jeans...091541647.html
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-13 o 13:14 |
|
|
|
#945 | |
|
Rozeznanie
|
O jaaaa/ No to gratulujemy.
Cytat:
Dzisiaj mi przyszla paczka od rajrodzica z allegro. Kupiłam ceratko-pieluszki, piluszki flanelowe, tetrowe podwójnie tkane, gruszki do nasa, butelki z TT, termometr, podkłady poporodowe, podpaski dla siebie, kocyk i wkładki laktacyjne. Dla mnie super. Szczególnie ceratko pieluszki i pieluszki flanelowe super. Poza tym to chyba jeden z tańszych sprzedawców na all. Jak porównywalam ceny to np. termometr, butelki, podpaski - wszystko o ok. 2-5 zł tańsze niż w innych sklepach więc hurtowo kupoując się opłaca. Co prawda rzeczy zamawiałam we wtorek i dopiero dzisiaj dostałam przesyłkę, ale wybaczam.
|
|
#946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#947 |
|
Wtajemniczenie
|
hej! dziewczyny mam pytanie - czy Wy tez macie takie czeste i baaaaaardzo bolesne skurcze lydek? Miesien robi sie twardy jak skala i nie puszcza nawet po kilku minutach.... ostatnio to zwijalalm sie z bolu i az sie cala spocilam przy tym
i jak pomyslalam, ze tak moze wygladac porod, tylko ze bol umiejscowiony troche wyzej to az sie przerazilam ![]() heh... chodzilo m oczywiscie o bol porodowy
Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-02-13 o 13:31 |
|
|
|
#948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O wysyłce mają napisane, że realizują do 5 dni, więc to akurat w porządku...Choć chyba jeszcze dokupię parę ciekawych rzeczy u r_p77 ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Wystarczy tego dobrego na razie, wątek trochę ożył Dość już gadulstwa z Wami, idziemy się z Maksiem przewietrzyć a potem coś trzeba domkiem i obiadem się zająć...Pa! |
|
|
|
|
#949 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, a można by tak dodać tych sprzedawców do pierwszego posta? Ja dopiero będę robić rozeznanie w sklepie stacjonarnym, a potem może kupię na all, więc mi by się to też przydało, tylko w późniejszym czasie. Coś w sensie: sprawdzeni sprzedawcy na allegro.
|
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odrazu dostalam skierowanie na KTG- tam babki powiedzialy, ze odrazu mam isc do specjalisty,ze tak nie powinno byc- te wykresy wyszly mi zle i wszedzie mialam wsyztko nieregularne, do tego wysokie ;/najgorzej z pulsem- po paru oddechach silniejszych mialam 140 jutro ide do rodzinnej, do endokrynologa i zapisac sie do specjalisty ![]() boje sie.... ![]() glukoza zrobione wyniki przed 89.0 i po 121.5 - lekarz powiedzial, ze dobre ja tez dzis czekam na paczuche od sprzedawcy z allegro, wyslkal kurierem w pt, wiec sadze ze dzis juz bedzie u mnie ps, jaki macie poziom leukocytow ??
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-02-13 o 14:17 |
|
|
|
|
#951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to się chwalę 1. sukieneczka kupiona ponad rok przed poczęciem dzidziusia kiedyś mi się po prostu spodobała w sklepie i kupiłam. Będzie jak znalazł dla mojej córuni. 2. wiem, że kaftaniki niepraktyczne dla malucha, ale nie mogłam się oprzeć ![]() 3. rampersy z naturalnej bawełny. Zapinane z tyłu (kiepsko), ale bardzo mi się podobały i na kilka wyjść na pewno założę. Reszta tak jak widać na zdjęciach, w różnych rozmiarach. Kaftaniki, body z krową i pomarańczowe spodnie to gifty od Teściowej
|
|
|
|
|
#952 |
|
Wtajemniczenie
|
c.d.
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Ładne ubranka, my juz mamy z ubranek prawie wszystko
|
|
|
|
#954 |
|
Konto usunięte
|
Jakie piękne rzeczy
Już się nie mogę doczekać, aż zobaczę dzieci w nie ubrane
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne ubranka
|
|
|
#956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ciuszki przesliczne ![]() moim faworytem jest krowka moo
|
|
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
co do ciuchów ciążowych to ja mam jedną bluzkę i 2 pary spodni. Spodnie kupiłam używane.
Gabi super ciuszki. ja mam jakiś dzisiaj wilczy apetyt. mogłabym jeść i jeść i to najlepiej słodkie.... ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- uciekam kończyć obiad. za niedługo na korki |
|
|
|
#958 |
|
Zadomowienie
|
aga_bre możesz dac link do jakiejkolwiek aukcji od tego rajrodzica, bo nie potrafię go znaleźć
|
|
|
|
#959 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, czytam regularnie, a teraz przyszłam trochę ponarzekać, od kilku dni czuję w gardle tak bardzo wysoko kluchę, tak jakbym miała tam jakieś ciało obce i nie wiem co to? może to forma zgagi? albo wynik ucisku na żołądek? nie wiem, ale okropne uczucie, jak chcę na leżąco oglądać tv to nie ma mowy, bo mam wrażenie że ta klucha mnie udusi.
Poza tym od wczoraj mam dziwne nudności i zrobiłam się znowu wrażliwa na zapachy, czyżby powtórka z I trymestru ja nie chcę wymiotować
|
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.

tych gatków ciązowych.

To sama przyjemność 

- wypakowała nią po brzegi komody i praktycznie wszystkie szuflady mają odkształcone=wypadające tylko z tyłu dno, teraz musimy je wzmocnić.
A po porodzie to się dopiero zacznie 

Moje miasto raczej takie nie za duże jest, ale da się znaleźć 2-3 sklepy, gdzie stoi tak na oko ze 20 łóżeczek...
będzie wesoło, przynajmniej będę miała zajęcie i nie będę się nudzić
Za dużo na głowie? Może czas pomyśleć o zwolnieniu?