Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 14:38   #4021
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu zadna z Was nie lubi Walentynek? ja je uwielbiam ale niesty w tym roku spedze je sama

ja tam akceptuje to święto i przeważnie jakoś staramy się je spędzić inaczej wiadomo że kochać się powinno cały rok ale to mi też przypomina pierwsze walentynki nasze jak jeszcze gówniarzami byliśmy nie lubię tylko tego napędzania rynku np tulipany w tesco jeszcze w tamtym tyg kosztowały 10 zł bukiecik dziś 25 zł tak samo róże my sobie raczej tylko jakis drobny symbol kupujemy
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:40   #4022
tenebrosa
Wtajemniczenie

Dot.: Nie ważne gdzie, lecz ważne jak, kolejne z nas powiedzą TAK!- PM 2012 cz XVIII

Maruda, Muffinka, Anusia, Jagodzia, Gosza, Bluesky, Asienka, Kicia, Paulinka, E87, Inusia - dziękuję za opinie odnośnie biżuterii
Widzę, że trzeci zestaw wygrywa. Mi samej też podoba się najbardziej komplet 3 i 4, ale z naciskiem na 4 Chociaż chyba faktycznie ten trzeci zestaw lepiej by wyglądał przy wyrazistym, amarantowym bukiecie. Najgorsze jest to, że oba komplety są niedrogie i mam ochotę kupić dwa Może tak zrobię i na przymiarkach w czerwcu zdecyduję?

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
A mnie się wydaje, że najważniejsze, by makijaż dopasować do konkretnej osoby, dopiero później do okazji. Wiec, jeśli ktoś czuje się lepiej w mocnych, to niech się tak maluje, a jeśli ktoś woli delikatniejsze, to tak.
Tak, tak, ale mi chodziło o to, że makijażystka poleciała schematem, że jak makijaż ślubny to musi być jasny i delikatny. Wiadomo, że co innego pasuje blondynkom o jasnej karnacji, a co innego czarnowłosym o śniadej cerze Dlatego właśnie tak piszesz - trzeba dopasować makijaż do osoby i ja się w 100% z tym zgadzam. Tylko, że osoba to nie tylko uroda, lecz przede wszystkim charakter wg mnie. Nie każdy dobrze czuję się w ciemnym makijażu, nie każdy w jasnym i profesjonalistka powinna wypytać o to PMkę przed malowaniem, bo każda dziewczyna ma własne preferencje.

patollek, fajnie Wam się wszystko ułożyło z ta datą

misiak17
, i jeden i drugi wzór ładny, ale dla mnie jednak pierwszy wygrywa. Są urocze!

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
i żadna makijażystka nas nie przekabaci a nawet jak mnie umaluje spojrzę w lusterko i będzie za lekko to niech poprawia w końcu jej za to płacę ;p dlatego dobrze że mam godzinkę zapasu ;p
Hehe, no pewnie, niech poprawia. Moja Mama najlepsza - mówi, że przecież jak mi się nie spodoba makijaż w dniu ślubu to zawsze mogę go zmyć Tak, tylko ciekawe, kto mnie wtedy pomaluje, dlatego jeszcze się waham do której babki się umówić:
http://www.szymanek.pl/slubne.html czy http://www.stepkowska.com/galeria-zd...kijaze-slubne/
Wstępnie jestem ustawiona z tą drugą, ale nie wiem czy nie zmienić To jest dopiero niemały dylemat :P

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2012-02-13 o 14:42
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:43   #4023
(kicia)
Zakorzenienie

tenebrosko a czy ta pierwsza dojeżdża do klientek bo moja koleżanka też z łęcznej szuka makijazystyki tylko koniecznie chce żeby przyjechała do niej no i pokazałam jej już kilka tej akurat nie i zastanawiam się czy jej nei podesłać linka

Stary 2012-02-13, 14:47   #4024
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
tenebrosko a czy ta pierwsza dojeżdża do klientek bo moja koleżanka też z łęcznej szuka makijazystyki tylko koniecznie chce żeby przyjechała do niej no i pokazałam jej już kilka tej akurat nie i zastanawiam się czy jej nei podesłać linka
Wiesz co kiciu, podejrzewam, że dojeżdża, ale ja bym się akurat malowała u niej w atelier, więc nie pytałam o dojazd, bo mam w tym samym miejscu fryzjerkę umówioną. Chociaż też nie wiem czy i fryzjerki jeszcze nie zmienię, normalnie mistrz zdecydowania ze mnie A kiedy koleżanka ma ślub?
Stary 2012-02-13, 14:49   #4025
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Wiesz co kiciu, podejrzewam, że dojeżdża, ale ja bym się akurat malowała u niej w atelier, więc nie pytałam o dojazd, bo mam w tym samym miejscu fryzjerkę umówioną. Chociaż też nie wiem czy i fryzjerki jeszcze nie zmienię, normalnie mistrz zdecydowania ze mnie A kiedy koleżanka ma ślub?
w sierpniu no będzie miała chyba problemy teraz z umówieniem się bo kurcze sierpień jest bardzo popularny no ale prześlę jej linka zobaczy sobie może coś wybierze

Stary 2012-02-13, 14:52   #4026
melod_y
Zakorzenienie

tenebrosa- tez stawialabym na cos mniej zdobnego. I wlasnie nr 3 mysle ze bardzo ladnie pasowalby do Twojej sukienki

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:52   #4027
smerf_etka13
Raczkowanie

Wróciłam!!!
I mam kieccckeee:ju pi: czułam się w niej po prostu super, mierzyłam też inne ale jednak ten krój był tym w czym czuję się najlepiej
Oto ona:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kieccc2.jpg (72,1 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kiecccc.jpg (75,8 KB, 72 załadowań)
smerf_etka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:53   #4028
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Maruda, Muffinka, Anusia, Jagodzia, Gosza, Bluesky, Asienka, Kicia, Paulinka, E87, Inusia - dziękuję za opinie odnośnie biżuterii
Widzę, że trzeci zestaw wygrywa. Mi samej też podoba się najbardziej komplet 3 i 4, ale z naciskiem na 4 Chociaż chyba faktycznie ten trzeci zestaw lepiej by wyglądał przy wyrazistym, amarantowym bukiecie. Najgorsze jest to, że oba komplety są niedrogie i mam ochotę kupić dwa Może tak zrobię i na przymiarkach w czerwcu zdecyduję?

Tak, tak, ale mi chodziło o to, że makijażystka poleciała schematem, że jak makijaż ślubny to musi być jasny i delikatny. Wiadomo, że co innego pasuje blondynkom o jasnej karnacji, a co innego czarnowłosym o śniadej cerze Dlatego właśnie tak piszesz - trzeba dopasować makijaż do osoby i ja się w 100% z tym zgadzam. Tylko, że osoba to nie tylko uroda, lecz przede wszystkim charakter wg mnie. Nie każdy dobrze czuję się w ciemnym makijażu, nie każdy w jasnym i profesjonalistka powinna wypytać o to PMkę przed malowaniem, bo każda dziewczyna ma własne preferencje.

patollek, fajnie Wam się wszystko ułożyło z ta datą

misiak17
, i jeden i drugi wzór ładny, ale dla mnie jednak pierwszy wygrywa. Są urocze!

Hehe, no pewnie, niech poprawia. Moja Mama najlepsza - mówi, że przecież jak mi się nie spodoba makijaż w dniu ślubu to zawsze mogę go zmyć Tak, tylko ciekawe, kto mnie wtedy pomaluje, dlatego jeszcze się waham do której babki się umówić:
http://www.szymanek.pl/slubne.html czy http://www.stepkowska.com/galeria-zd...kijaze-slubne/
Wstępnie jestem ustawiona z tą drugą, ale nie wiem czy nie zmienić To jest dopiero niemały dylemat :P
kochanie zdecydowanie nr.1 nie każda makijażystka potrafi ładnie malować w ciemniejszych odcieniach a ta 1 jest genialna tak samo wybierałam moją makijażystkę więc ja bym zmieniał
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:54   #4029
anusia-girl
Rozeznanie

Cytat:

Jeśli te komplety są niedrogie to kup oba, dla własnego spokoju! Nie będziesz przynajmniej mieć później z dylematów z cyklu "mogłam wybrać tamten, przy ostatecznej przymiarce "

A co do wizażystek, hmmm w zasadzie obie mają ciekawe galerie. Więc wydaje mi się, że u którejkolwiek się umówisz będzie dobrze
Stary 2012-02-13, 14:54   #4030
melod_y
Zakorzenienie

a tak na marginesie :
nie obchodzimy zwykle walentynek, ale przez sesje i przez ten caly miesiac nie mialam dla TZ prawie wogole czasu...
Chcialabym zrewanzowac mu sie jakims wypiekiem ale co moglabym upichcic? A wy macie jakies plany na 14stego? Marzy mi sie cos w ksztalcie serducha, ale na marzeniach na razie pozostaje...

Stary 2012-02-13, 14:56   #4031
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patollek Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie dopiero niedawno Was znalazłam i chciałam się przyłączyć chociaż niewiele czasu nam zostało do ślubu Nasza data to 09.06.2012 planowanie zaczęliśmy na początku stycznia ale jak czytam co załatwiacie w jakiej kolejności itd. to muszę się przyznać że już dużo mamy załatwione

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

heheh " przyczajenie " pod moim nickiem bezcenne
Cytat:
Ja myślałam że na bank nie uda nam się zorganizować slubu w tym roku, ale jakoś poszło zaczęliśmy od sali potem kościół, fotograf, zespół, obrączki (czekamy na odbiór), pierdołki typu zaproszenia, tuby, winietki (allegro - niezastąpione) -po prostu Kup teraz i już dotarły. Suknia można powiedziec sama mnie wybrała z butami niestety mam jeszcz problem. Jak tak teraz Was czytam to nawet jestem zadowolona ze mamy na to wszystko niecałe 5 miesiecy bo gdybym miała więcej czasu to zaczełabym się zastanawiac czy ta czy jednak nie ta czy takie zaproszenia czy jednak nie itd. a tu wychodzi na to że im więcej np zaproszeń oglądałam tym gorzej a i tak zawsze wracałam do tego co na początku nam się spodobało ze spraw pilnych został garnitur (ale to musi zaczekać bo Mój T. wrócił na siłownie i nie ma co ryzykować ) alkohol i tort.
witam faktycznie dużo spraw macie już do przodu

Cytat:
Dobra, wklejam moje pierwsze typy biżuterii na ślub i proszę o opinie

Każdy komplet jest całkiem inny, każdy mi się w jakimś stopniu podoba. Który według Was najbardziej pasowałby do mojej sukni? Jest z nią o tyle trudno, że ozdoby na koronce biżuteryjnej (kryształki) mienią się na różne kolory w zależności od barwy światła - przy ciepłym opalizują, przy zimnym np. świetlówce wydają się być bardziej srebrzyste - haha, i masz Ci babo placek! Dlatego celowałam na razie i w ciepłe i w zimne barwy biżu.

Co sądzicie o tych zestawach?

1 Delikatne swarki opalizujące
Załącznik 4498856

2 Swarki duże w zimnym odcieniu
Załącznik 4498857

3 Swarki łezki w kolorze moonlight
Załącznik 4498858

4 Złoto i cyrkonie
Załącznik 4498859
3 lub 4

Cytat:
ja też pochwalę się naszymi obrączkami
piękne

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Dziewczyny mam problem... mój TŻ za ok. 3 tygodnie ma 25 urodziny iii nie mam pomysłu co mu kupić, żeby nie zbankrutować
Stary 2012-02-13, 14:56   #4032
anusia-girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smerf_etka13 Pokaż wiadomość
Wróciłam!!!
I mam kieccckeee:ju pi: czułam się w niej po prostu super, mierzyłam też inne ale jednak ten krój był tym w czym czuję się najlepiej
Oto ona:
Rybka To lubię! Śliczna!
Stary 2012-02-13, 14:56   #4033
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam!!!
Oto ona:
gratuluję wyboru sukni
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:57   #4034
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróciłam!!!
Oto ona:
Super
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
a tak na marginesie :
nie obchodzimy zwykle walentynek, ale przez sesje i przez ten caly miesiac nie mialam dla TZ prawie wogole czasu...
Chcialabym zrewanzowac mu sie jakims wypiekiem ale co moglabym upichcic? A wy macie jakies plany na 14stego? Marzy mi sie cos w ksztalcie serducha, ale na marzeniach na razie pozostaje...
Super pomysl. ciacho w ksztalcie serducha My nie obchodzimy walentynek
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:01   #4035
patollek
Raczkowanie

Bardzo ładne obrączki wybraliście A macie je już zakupione/ zamówione?[/QUOTE]

zamówione teraz grzecznie na nie czekamy
patollek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:03   #4036
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam akceptuje to święto i przeważnie jakoś staramy się je spędzić inaczej wiadomo że kochać się powinno cały rok ale to mi też przypomina pierwsze walentynki nasze jak jeszcze gówniarzami byliśmy nie lubię tylko tego napędzania rynku np tulipany w tesco jeszcze w tamtym tyg kosztowały 10 zł bukiecik dziś 25 zł tak samo róże my sobie raczej tylko jakis drobny symbol kupujemy
otóż to!

Cytat:
Wróciłam!!!
Oto ona:

a ja wlasnie umowilam sie z makijazystką na ślub inną niz Wam wczoraj pokazywalam. Tamta mnie wkurzyla z tą zmiana godzin, niech sie wypcha. poza tym zadnych opini o niej nie bylo w necie, a tą co teraz mam na forach bardzo dziewczyny chwaliy zadzwonilam, bardzo mila babka

Edytowane przez __Paulinka__
Czas edycji: 2012-02-13 o 15:04
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:04   #4037
patollek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aska9222 Pokaż wiadomość
piękne sa!!!! jeśli mozna wiedziec ile kosztowały i gdzie talie cudo kupiliście???
www.f-j.pl (w tarnowskich górach mają sklep stacjonarny)

ale wybraliśmy model z mniejszymi diamencikami, no i w rozliczeniu oddajemy stare złoto - złom

Edytowane przez patollek
Czas edycji: 2012-02-13 o 15:24
Stary 2012-02-13, 15:07   #4038
anusia-girl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam problem... mój TŻ za ok. 3 tygodnie ma 25 urodziny iii nie mam pomysłu co mu kupić, żeby nie zbankrutować
Ja w lutym na 26 urodziny TŻ wymyśliłam dla niego
"mini przyjęcie niespodziankę" Zaprosiłam naszych wspólnych znajomych i jak TŻ wrócił z pracy, otworzył drzwi to przywitaliśmy go tortem ze świeczkami i standardowym "sto lat" Cieszył się jak dziecko, a jak zdmuchiwał świeczki to już w ogóle ! , dodatkowo przygotowałam trochę żarełka i w zasadzie zamknęłam się ze wszystkim w stówce W tym roku właśnie z braku większych funduszy postawiłam na nastrój, aniżeli jakiś materialny gift i nie żałuję
Stary 2012-02-13, 15:07   #4039
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam!!!
Oto ona:
gratuluje

Stary 2012-02-13, 15:12   #4040
misiak17
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróciłam!!!
Oto ona:
piękna

Uciekam, bo do siostry chłopak przyjeżdża. Będę pewnie późnym wieczorem.

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:13   #4041
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusia-girl Pokaż wiadomość
Ja w lutym na 26 urodziny TŻ wymyśliłam dla niego
"mini przyjęcie niespodziankę" Zaprosiłam naszych wspólnych znajomych i jak TŻ wrócił z pracy, otworzył drzwi to przywitaliśmy go tortem ze świeczkami i standardowym "sto lat" Cieszył się jak dziecko, a jak zdmuchiwał świeczki to już w ogóle ! , dodatkowo przygotowałam trochę żarełka i w zasadzie zamknęłam się ze wszystkim w stówce W tym roku właśnie z braku większych funduszy postawiłam na nastrój, aniżeli jakiś materialny gift i nie żałuję
super pomysł, ale my jesteśmy odludzie i nie mamy dobrych znajomych;P
Stary 2012-02-13, 15:19   #4042
morelka1987
Zadomowienie

Cytat:
Hello!

morelka1987
, witaj! Dużo już macie, a to co niezałatwione to spisz sobie na liście wraz z terminami kiedy chcesz to ogarnąć - będzie o wiele łatwiej. My w styczniu zrobiliśmy taki harmonogram przygotowań i teraz staramy się tego trzymać. Część rzeczy podzieliliśmy między siebie, np. ja drukuję zaproszenia, a TŻ ma się dowiedzieć u jubilerów ile waży nasze złoto itd. Dzięki temu odpadło mi trochę obowiązków - kamień z serca, bo sama to bym 24/24 musiała w temacie ślubnym siedzieć (no dobra, i tak siedzę :P)
Właśnie dzisiaj rozpisałam sobie co już załatwione, co jest w trakcie załatwiania ( czyli jechac umowę podpisać) i co trzeba załatwić. Ja jestem taka, że musze mieć wszystko po swojemu zrobione, bo wtedy wiem, że wszystko jest dobrze i tak jak ja chce i lubie wyszukiwac różne rzeczy, porównywac ceny, oferty Mi to sprawia przyjemność, a TŻ pytam najwyżej o zdanie jak nie moge się zdecydować Zresztą jemu to jest obojętne jaki wzór będzie zaproszeń itd Więc cieszę się, że mi się za dużo nie wtrąca Większość spraw obgaduję z mamą i to my o wszystkim decydujemy Bardzo mnie to cieszy, że teściowie mieszkają daleko, a wszystko jest załatwiane w moim rodzinnym mieście i teściowa właściwie przyjedzie na gotowe
morelka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:20   #4043
anusia-girl
Rozeznanie

Cytat:
super pomysł, ale my jesteśmy odludzie i nie mamy dobrych znajomych;P
To zawsze sama możesz mu taką niespodziankę zrobić, tylko postawić bardziej na romantyczny wieczór, aniżeli bardziej rozrywkowy ze znajomymi
Stary 2012-02-13, 15:20   #4044
patollek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
No proszę jak ładnie
piękne obrączki macie
Ale ja ponawiam pytanie jak tam z suknią? na jakim etapie poszukiwań jesteś? A może już znalazłaś Bardzo dobrze idą wam przygotowania jak na tak krótki okres czasu

z suknia to jest tak że byłam trzy razy w salonie: w jednym zrobić rozeznanie, w drugim - porównanie i wróciłam do pierwszego wczesnie oczywiscie naogladałam się ich całe mnóstwo w internecie wiec wiedziałam ze chcę białą, przedłużony gorset i falbanki i napewno nie "księżniczka" więc za pierwszym razem przymierzyłam kilka, w drugim też kilka i wróciłam do pierwszego salonu (oczywiście w odstępach kilkudniowych to było żebyście nie myslały ze w jeden dzień Pani pokazała mi znowu kilka sukienek, przymierzyłam tez te które wczesniej i ta Miła Pani do mnie mówi chyba wiem czego szukamy no i przyniosła Annais Carrera no i już teraz czekam na pierwszą przymiarkę. Tylko butów brak. No i biżuteria ale chciałabym tylko długie kolczyki.
Stary 2012-02-13, 15:21   #4045
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
To zawsze sama możesz mu taką niespodziankę zrobić, tylko postawić bardziej na romantyczny wieczór, aniżeli bardziej rozrywkowy ze znajomymi
może być ciężko, ale spróbuję
Stary 2012-02-13, 15:25   #4046
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
tylko ze ja właśnie nie chcę typowo ślubnych butów, bo mi się one w ogóle nie podobają, kojarzą z komunijnymi i po weselu nic z nimi nie zrobię. chcę kupić jakieś nude, cieliste buty, w których później będę mogła gdzieś wyjść.
kupie na allegro, najwyżej nie będa pasowały i zostanę bez.
rozumiem Cię, ja też kupilam sobie buty nieślubne. Trochę się nachodziłam, bo szukałam pod moją szarfę (bordo), ale się udało. Chciałabys zakryte, czy odkryte? Na niskim, czy wysokim? Do jakiej kwoty? Jak mi się coś rzuci w oczy na all ( a wlasnie dzis będę grzebać za butami na wiosnę), to podeślę link Ja z all często zamawiam buty i zawsze są ok, ale wcześniej mierzę stopę i dopasowuję do podanej długości wkładki.

Cytat:
ZDAŁAM !!!! Nie wierze!!! Przecież znalam odpowiedz tylko na 3 pytania z wykładów a reszta to byly jakies z kosmosu wziete pojecia!!

Jeszcze czekam tylko na wynik jedenego egzaminu, ale on mi juz niestraszny!
Bo to co najtrudniejsze mam za soba!

Kocham Was dziewczyny normalnie! dziekuje kazdej za kciuki i za wsparcie bo 7 egzaminów w ciagu miesiac mnie wykonczylo

gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość

Ja będę robić banany w cieście naleśnikowym z czekoladą i bitą śmietaną i jakiś alkohol
brzmi smakowicie

Cytat:

Każdy komplet jest całkiem inny, każdy mi się w jakimś stopniu podoba. Który według Was najbardziej pasowałby do mojej sukni? Jest z nią o tyle trudno, że ozdoby na koronce biżuteryjnej (kryształki) mienią się na różne kolory w zależności od barwy światła - przy ciepłym opalizują, przy zimnym np. świetlówce wydają się być bardziej srebrzyste - haha, i masz Ci babo placek! Dlatego celowałam na razie i w ciepłe i w zimne barwy biżu.

1 Delikatne swarki opalizujące
Załącznik 4498856

2 Swarki duże w zimnym odcieniu
Załącznik 4498857

3 Swarki łezki w kolorze moonlight
Załącznik 4498858

4 Złoto i cyrkonie
Załącznik 4498859
3 i 4, przy czym bardziej 3 mi się podoba
Cytat:
Wróciłam!!!
Oto ona:
świetnie b. ladna
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:33   #4047
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
w sierpniu no będzie miała chyba problemy teraz z umówieniem się bo kurcze sierpień jest bardzo popularny no ale prześlę jej linka zobaczy sobie może coś wybierze
Prześlij, myślę, że jak się szybko zdecyduje, to może jeszcze trafi w termin u kogoś. Akurat w lipcu mój termin ta makijażystka miała wolny, ale tak jak piszesz - sierpień to zupełnie inna bajka. My pewnie będziemy jedyną parą ślubującą w naszym kościele w tym dniu. W sierpniu jest i po kilka ślubów.

Cytat:
tenebrosa- tez stawialabym na cos mniej zdobnego. I wlasnie nr 3 mysle ze bardzo ladnie pasowalby do Twojej sukienki
Dzięki za opinię

Cytat:
Wróciłam!!!
Oto ona:
Brawo! Już widzę, jak pięknie będzie wirować w tańcu

Cytat:
kochanie zdecydowanie nr.1 nie każda makijażystka potrafi ładnie malować w ciemniejszych odcieniach a ta 1 jest genialna tak samo wybierałam moją makijażystkę więc ja bym zmieniał
Właśnie mi się makijaże tej pierwszej też zaczęły bardziej podobać, ale odkryłam ją dopiero kilka tygodni temu W ogóle to ona ma atelier tam, gdzie Brzyski, a że jestem zapisana na czesanie do Irenki to miałabym zestaw all inclusive na miejscu: fryz + makijaż Tylko, że jestem zapisana na 10.00 i tak się zastanawiam czy siedzieć od 12.30 z gotowym makijażem i fryzurą podczas gdy ślub dopiero na 17.00?

Czy może umówić się na 13.30 na czesanie (a makijaż przed fryzjerką) i wtedy mieć wszystko na styk Wyszłabym o 14.30, w domu byłabym na 15.00 i od razu musiałabym wskakiwać w kieckę, bo o 15.30 przyjeżdża kamerzysta i TŻ, o 16.00 błogosławieństwo i 16.30 do kościoła. Kusi mnie ta opcja, bo nie musiałabym tak wcześnie wstawać, ale jak coś się opóźni to będę w czarnej d.... Niestety tylko te godziny mam do wyboru na czesanie: 10.00 albo 13.30.

Cytat:
a tak na marginesie :
My też jakoś specjalnie nie obchodzimy walentynek, ale upiekę jutro właśnie mini-tort w kształcie serca, a nawet dwa - jeden dla TŻ, drugi dla Mamy Kupiłam kiedyś formę w kształcie serducha w biedronce. Może popatrz w marketach za czymś takim? Mamie zawiozę tort i bukiet róż w ciągu dnia, to będzie miała super niespodziankę jak wróci z pracy. A TŻ zaskoczę chyba dopiero wieczorem, jak wrócimy z tańców

Cytat:
Jeśli te komplety są niedrogie to kup oba, dla własnego spokoju! Nie będziesz przynajmniej mieć później z dylematów z cyklu "mogłam wybrać tamten, przy ostatecznej przymiarce "

A co do wizażystek, hmmm w zasadzie obie mają ciekawe galerie. Więc wydaje mi się, że u którejkolwiek się umówisz będzie dobrze
Chyba masz rację, zawsze będę mogła ten drugi wykorzystać na inne okazje I dzięki za opinię odnośnie wizażystek, fajnie, że obie wydają się być OK, podniosło mnie to na duchu

Cytat:

3 lub 4

Właśnie między 3 a 4 się waham. Hm, ja mojego TŻta zabrałam na 30-tkę do knajpy na kolację przy winku, wszystko wcześniej zarezerwowałam, jak przyszliśmy to był już nakryty dla nas stolik, a na nim zapalone świece, przygotowane kieliszki... Niby prosta rzecz, a cieszy. Potem w domu świeczki i płatki róż w sypialni, a sam prezent był dodatkiem - kupiłam mu wodę toaletową.
Stary 2012-02-13, 15:42   #4048
moniq_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Kupiłam w martwym sezonie. Już od ostatniego stycznia obiecuje Wam wrzucić, a więc w załączniku

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Bezczelna jestem, zapomniałam o załącznikach

OGROMNIE podobają mnie się!!!! Właśnie takie chcę, klasyczne... a czy obcas jest wysoki?

Zaręczyny 05. listopada 2011

Razem od 01. stycznia 2006
moniq_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:44   #4049
jagata
Wtajemniczenie

niestety nie dam rady nadrobić...
Wróciłam właśnie z domu i możemy się pochwlaić, że:
1. spisaliśmy "zaocznie" protokół,
2. Zapowiedzi poszły i u mnie i u TZta w parafii
3. Rozdaliśmy zaproszenia najbliższej rodzinie (dla jakis 150 osób) i jak przyjedziemy do domu za 3 tyg, to zostanie do rozniesienia zaledwie kilka zaproszeń. Niestety nie obyło się bez beznadziejnych sytuacji, ale o tym nie chciałabym pisac na forum....
4. Rozmawiałam z właścicielem sali, który powiedział, że dekorację sali mamy w cenie sali (tylko będziemy musieli zapłacić za żywe kwiaty jak się na nie zdecydujemy), więc jagodzia chyba skorzystam z ich propozycji... (ale to jeszcze przemyślam).
5. Prawdopodobnie zdecydujemy się na poprawiny w lokalu. Facet ma mi na dniach odpowiedzieć, czy rodzinie, która urządza tam komunie nie będzie przeszkadzało, że my będziemy siedzieli w drugiej sali.

Na ten tydzień mamy zaplanowane:
1. Domówić zaproszenia (zwłaszcza na slub bo rodzice chcą jeszcze je porozdawać).
2. Muszę wybrać włóczkę na sweterek,
3. Pojechać i zamówić buty
4. Rozdać zaproszenia na miejscu
5. zamówić księge gości
6. Pomyslec nad prezentem dla rodziców,
7. Skontaktować się z zespołem w sprawie repertuaru
8. Pomyslec nad cukiernią, gdyż dostalismy propozycję w miare taniej a chwalonej cukierni i zastanawiamy się nad zmianą cukierni.
9. Wybrać rodzaj tortu i ozdób na nim (muszę wyperswadować TŻtowi i mojej mamie ozdoby w kształcie kwaitow na torcie i zamienić je na inne ozdoby).

Uff, na razie tyle.... idę nadrabiać połowę watku
Stary 2012-02-13, 15:45   #4050
nena1984
Zakorzenienie

przyszły mi pudełka na ciasta i tuby pan się chyba pomylił i wysłał mi 10 pudełek więcej, albo to gratis jakiś

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a co sądzicie o takich makijażach na wesele?
Bo nie ukrywam, że chciałabym mieć w ten dzień mocno podkreślone oczko a smoky eyes chyba najlepiej się do tego nadaje
Tylko czy nie za mocno jak na ślub?
też mi się podobaja oczy zaznaczone na ciemno, ale smokey nie wybiorę, niestety u mnie jest tendencja do osypywania się cieni i to niezależenie czy za 10 zł czy za 100 zł. nie jest to też kwestia nakładania, bo profesjonalnym make upie, po jakimś czasie i tak wyglądam jak panda, chyba że co chwilę poprawiam makijaż. W dniu ślubu zrezygnuję z cieni na rzecz miękko roztartej kredki i khola

Cytat:
dokłądnie kochane chcę was przestrzec.... mam koleżankę ślub brała w tamtym roku ogólnie dziewczyna maluje się dosyć mocno zawsze cień(zieleń,fiolet,pomara ńcz nie boi się kolorów) kreski tusz itd. A na swój ślub zrobiła bardzo delikatny naturalny makijaż wglądała okropnie postarzyło ją strasznie(a ma27lat). Ludzie byli przyzwyczajeni do jej makijażu a tu naglę wyglądała jak by była bez niego. Dlatego ja też będę miała mocniejszy makijaż. Na co dzień cień jest dosyć mocne oczko zawsze kreski dlatego w dniu ślubu też będę miała taki makijaż.
podobny efekt, gdy okularnica nagle pojawi się bez makijażu czegoś po prostu brakuje

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Oooo a jesteś zadowolona? Bo moja siostra miała tam nauki 2 lata temu i bardzo sobie chwlaiła
o tak bardzo, te nauki naprawdę dużo wniosły do naszego związku

Cytat:

najbardziej kształtem podoba mi się drugi, a kolorem - trzeci

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
do lipca mam mase czasu, ale buty musze mieć na przyszły piątek, a to już masa czasu nie jest
no ale chyba wiesz jaką chcesz wysokość?? Weź z domu podobne wysokością buty, idź do krawcowej i po problemie. Nawet jak potem kupisz buty o 1-2 cm wyższe/niższe, to przy falbanach to żadna strata. Wiem, co mówię, bo do tańczenia mam buty o kilka cm niższe od tych, które sobie zaplanowałam na kościół i sesję

Edytowane przez nena1984
Czas edycji: 2012-02-13 o 15:48
nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości