Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 13:31   #4981
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Przepisu nie mam ale chętnie też bym sobie spisała taki sprawdzony [COLOR="Silver"]

:

tez bym poprosila o jakis sprawdzony przepis....

Moja Olivka spi a ja czekam az sie zbudzi zeby wysjc z domku....

Jak zawsze spi po 30 min tak teraz juz od 1.5 h
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 13:49   #4982
alibany
Rozeznanie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

nie przestraszylas sie.... ??
Potrzebowałam chwili, by doszło do mnie kto to mówi

Cytat:

Siemienia - dobrze napisałaś.
W każdym razie nie podkreśla na czerwono

Jak robisz owy kisiel?

Do zagotowanej wody (tak na oko wlałam do miseczki), też na oko dosypywałam tych nasionek mieszając, by uzyskać taką właśnie kisielowatą konsystencje. Do tego dorzuciłam jabłko.
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 13:50   #4983
aania_20
Zakorzenienie

byliśmy godzinę na spacerze, wreszcie jakieś normalne temperatury

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
- mimo wszystko jestem meeeeeeeeega szczęśliwa bo....
odzyskałam kasę którą źle przelałam
-jestem po pracy i po spacerku, ogarniam dostwo i biore sie za gotowanie
super!!! Bez problemów się udało?

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
polewaniu glowki, patrzyl sie tymi slepkami swoimi na ksiedza, az ksiadz sie usmiechnal. Jedzenie w restauracji bylo super, zlaszcza faszerowane udka. Pozniej przenieslismy sie do domu i zrobilam krokodyle z ciasta francuskiego. Ale to bylo dobre. Torta zrobilam tez sama ale dekoracja mi nie wyszla i siedzialam nad nim do 1 w nocy :/
gratulacje! Przykro mi że TŻ wyjeżdża

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 13:50   #4984
alibany
Rozeznanie

Cytat:

U nas też często bywa, że jak jest coś zaplanowanego, gdzieś trzeba wyjść, to mała na przekór śpi jak nigdy a normalnie drzemki po pół godziny cwaniaczki małeD:
Stary 2012-02-13, 13:52   #4985
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Kajoolku ja wczoraj myślałam o Tobie
A jak u księdza poszło załatwianie?
Co to za krokodyle?
Jak z nianią?
To cię zasypałam pytaniami
klask i: za wczorajszy dzień.

Iustyna a Ty co wpadasz na jedno zdanie i wypadasz?
Ksiadz byl super, wiecej moich nerwow niz to bylo warte
A krokodyla robilam takiego http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=32619
tylko z ciasta francuskiego i do srodka dodalam ser. Pycha. Polecam b. szybkie i efektowne.
Z niania niby ok ale taka napieta atmosfera miedzy nami. I dziekuje A u was jak zdrowko??

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ja też i jeszcze underworld królowa potępionych i wywiad z wampirem ale również gwiezdne wojny mi się podobają

biedna aż do Maja!!!!

my byliśmy wczoraj na obiedzie (mniam kalmary!!) takim walentynkowym, bo przez tydzień mężul późno kończy i kupił mi jeszcze dvd "przed świtem" ejjj wiecie co on mnie chyba mo rod
ano do maja niestety ;(

Cytat:
Hejo mamolki Kochane

Dziewczyny dziękuję za pocieszacze i tulasy
ale wiecie co mnie dobija że takie sytuacje-tj zakrztuszenia, rozbite głowy, rozcięte palce to już będzie codzienność

Kajoolkufajnie ze chrzciny się udały
ale przykro mi że bedziesz słomianą wdową do maja
a napisz jak tam Szymka zdrowie
je lepiej?

Liliale romantyka masz fju fju
Nataszko dobrze że u was lepiej, atego mammmaaa to zazdroszczę
Brumeczku jestem w szoku w związku z tempem ząbkowania Tymka
brumeczku a czemi nie chcesz zaczynać od marchewki

no ikilka ogłoszeń:
-jestem zombie na maxa, Jaś budził sie 10039 razy w nocy w tym 3 razy na jedzenie a raz na mycie pupy
-w związku z powyższym 70% nocy suszarka w sypielni była włączona i śniło mi się że jestem na budowie
- mimo wszystko jestem meeeeeeeeega szczęśliwa bo....
odzyskałam kasę którą źle przelałam
-jestem po pracy i po spacerku, ogarniam dostwo i biore sie za gotowanie

p.s macie sprawdzony przepis na tiramisu?
bo chce zrobić na walentynki
zawsze robiłam z kwestii smaku ale takie półpłynne mi wychodzi
Szymula kochany w momencie wyjscia zebow, katar ustal i na razie jest ok. Jest malym rozrabiaka ale apetyt dopisuje wiec nawet chomikow na buzi dostal (policzki :P) Ciesze sie, ze kaske dostalas ale napisz co i jak. Jak sie udalo??
Co do tiramisu, to dawno nie jadlam ale mase jajeczna ubijam na parze. 2 zółtka, 2 jajka ubic ze szklanka cukru i dotego dodac dwa serki mascarpone
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Super, że Hania już ma się lepiej! I zazdroszczę mmaaammaa U nas na razie samogłoski królują ee, yyy, aaa, oooo.....

Heh ja też cały dzień nucę "głowa, ramiona, palce nóg......" , albo "papa", albo "przytul mnie"....ale i tak zaskakuje mnie ten uczniaczek! Jego repertuar jest chyba nieograniczony! Mamy go już ponad miesiąc i zawsze wydaje mi się, że już wszystkie piosenki słyszałam, a co któryś dzień zaskakuje mnie jakaś nowość No i najgorzej jak zapominamy wyłączyć go na noc i już nie raz obudziło mnie jego gadane np. "widzę Cie"
Super, że chrzciny udane

Moja chyba przez to, że w nocy teraz nie je, to cały dzień nadrabia:d Podobnie dzisiaj jadła kaszkę łyżeczką ok 150ml o godz. 8, myślałam, że do południa ją bedzie trzymać. O 10 już marudziła to zrobiłam jej kisielek z siemienia lnianego (ciągle nie wiem jak to się odmienia ) i z jabłkiem tartym zjadła całośc co jej rpzygotowałam. A po 12 już jadła zupkę ze szpinakiem i też wciągnęła całą michę ok 200ml....teraz śpi po spacerku, ale podejrzewam, że ok 3 już będzie deser

W ogóle wczoraj ugotowałam jej warzywka, brokuł, kalafior, marchew, podziobałam widelcem, na takie kawałki, by nie stanowiły dużego zagrożenia zakrztuszenia....na początku dawałam jej łyżeczką, ale jak włożyła rączki do miski zaczęła nabierać garście warzywek i pakować do buźki, była taka szczęśliwa heh tylko tatuś był mniej szczęsliwy gdy miał do sprzątania pół kuchni

Spacerek zaliczony, niby tylko -2 zimna, ale zmarzłam jak diabli! mała jeszcze weranduje a ja idę sobie kawkę zrobić i czekam na tż, który wraca z wawki....za 2 dni też dołączam do grona słomianych wdówek

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Biedny Jaś, może też ząbki?? albo jakiś skok?? Oby szybko minęło cokolwiek jest przyczyną!!
ekstra, że kasiorka wróciła!!
mozna sie wystraszyc co??

Cytat:

no to ma sen dziewczyna
Stary 2012-02-13, 13:56   #4986
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Pochwalę się, że u nas lepiej.. Hania od wczoraj wieczora nie gorączkuje, ładnie spała całą noc w łóżeczku.. widzę, że się poprawia.. i oby w końcu przeszło bo jednak choroba dziecka strasznie stresuje..
super że Hania już ma się lepiej
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

Gratuluje wszystkim maluszkom z okazji miesiecznic tych zaleglych i dzisiejszych. Oraz Beatce wszystkie najlepszego z okazji wczorajszych urodzin!!!!!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
na szybko

Beatko nie Kozłowska, Piotrowska teraz. Na kozłowskiej się zawiodłam, byłam już przed całą chorobą z tym kaszlem, a ona mi witaminę dała no i dalej się rozwinęło już choróbsko
witaminę tylko? to nieładnie Cię załatwiła... ale szczerze - o tej dr Beacie Piotrowskiej też zbyt wielu pochlebnych opinii nie słyszałam.. ona chyba była ordynatorką oddziału dziecięcego wcześniej, prawda?

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 13:57   #4987
ellika
Rozeznanie

Cytat:
p.s macie sprawdzony przepis na tiramisu?
bo chce zrobić na walentynki
zawsze robiłam z kwestii smaku ale takie półpłynne mi wychodzi
Cieszę się że kasa odzyskana

Kiedyś robiłam, ale dawno temu i nie pamiętam co i jak dokładnie, ale chyba dobre wyszło
Przepis od Włoszki

4 jaja (2 całe i 2 żółtka)
4 łyżki cukru
500g mascarpone
500g śmietany kremówki

Jaja utrzeć z cukrem, dodać mascarpone. Na boku ubić śmietane (z cukrem). Wlać do ubitej śmietany utarty krem. Wymieszać mikserem. Mozna dodać łyżkę mielonej kawy i/lub amaretto.
Naparzyć kawy, posłodzić. Maczać podłużne biszkopty i ułozyć warstwę, na to krem i posypać kakao i znowu maczane biszkopty, krem i kakao
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-13, 14:02   #4988
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Telik super, że kasa odzyskana
Cieszę się razem z Tobą

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:08   #4989
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Do zagotowanej wody (tak na oko wlałam do miseczki), też na oko dosypywałam tych nasionek mieszając, by uzyskać taką właśnie kisielowatą konsystencje. Do tego dorzuciłam jabłko.
Mielisz to siemię wcześniej?

Cytat:
U nas też często bywa, że jak jest coś zaplanowanego, gdzieś trzeba wyjść, to mała na przekór śpi jak nigdy a normalnie drzemki po pół godziny cwaniaczki małeD:
O dokładnie u nas też tak jest!

Telik Nie robiłam tego ale przepis jest z wizażu, niedawno sobie przekopiowałam

Tiramisu

*0,5 kg sera Marcarpone lub twaróg półtłusty Campiny
*4 jaja(z tego 4 zołtka i 2 bialka)
*4 male cukry waniliowe
*2 paczki biszkoptów
*likier Amoretto migdałowy(1 kieliszek)
* szklanka mocnej kawy rozpuszczalnej

Masa- zoltka, ser, cukier waniliowy ubic i dodac osobno ubite bialka
Kawe wymieszac z likierem.Maczac biszkopty w kawie i ukladac na blaszce.Na biszkopt masa, biszkopt, masa...Na wierzch kakao

Nawet nie wiedziałam, że to mam.

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-02-13 o 14:09
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:12   #4990
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Hej.

Wszystkiego najlepszego dla Idy i Krystianka

Dziubek za☠☠☠iaszcze emotki. Ciekawe czy by dało radę je do nas wprowadzić.

Brumek większość z nas tu zaczeła od dyni z ziemniakiem. Chyba nikt nie miał reakcji uczuleniowej po tym..

Natka miło się czyta, takie spędzanie niedzieli doskonale robi na ciało i duszę
to za wkręcanie sobie głupot.

Telik sine dziecko a w głowie najgorsze myśli.. współczuję tych chwil grozy. Jednak takie kawałki dane do rączki to jest ryzyko.

Evee szwagierek to może niech badania typu tomograf zrobi, czy nie ma tętniaka który powoduje ucisk.. to taka czarne wizja ale lepiej sprawdzić.

Zdrówka dla Stronczkowego tżta, Marzeny, Igora i Hani.

Wyspałam się 6 godzin snu bez pobudki.
Zjadła o 23 dałam jej pierwszy raz 210. I wstała o 4.30.
Chyba ja popełniałam błąd, bo za mało jej dawałam jeść w nocy. 180 doiła, smok i spała a za 3 h zowu głodna...
Zobaczymy czy to w tym tkwił problem.
ale on nie chce isc na zadne badania i do zadnego lekarza - nie pierwszy raz sie mu to mowi, chudy a je za 3, blady i tylko kawka i papierosy!!

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale mialam dzisiaj sen... normalnie zmarly mnie nawiedzil...
opisalam w klubie, bo po co maja wszyscy takie cos cytac, jakbyście mogly, to przeczytajcie i powiedzice co o tym sadzicie?

Karolowi ida ząbki do gory, marudzi caly czas, juz mi nerw brakuje, spac nie chce, ulewa caly czas... Ach te dzieicaki.
nic nie poradze, bo nie wiem o co chodzi, ale mnie jak sie przysni ktos zmarly, wtedy ide na cmentarz i na troszke mam spokoju.

Sorki ze nie odnioslam sie do reszty postow, ale mam kacora po wczorajszym i myslenie mam na 0 poziomie!

a teraz swie pochwale:
Marsyia przewrocila sie wreszcie z brzuszka na plecki, pol dnia cwiczyla i udalo sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:13   #4991
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Mielisz to siemię wcześniej?

Kupiłam mielone siemię, bo nie mam żadnego młynka by mielić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-13, 14:15   #4992
Marina1
Zakorzenienie

Beatko Właśnie kasy bierze w ciul...;/ A nie wiem sama, czy była ordynatorką... Nie miałam do kogo iść w niedzielę, a w niedzielę było z małym najgorzej...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:16   #4993
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Marsyia przewrocila sie wreszcie z brzuszka na plecki, pol dnia cwiczyla i udalo sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
'
To dla Marysi!!
A dla mamy za picie alkoholu
Stary 2012-02-13, 14:16   #4994
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
ale on nie chce isc na zadne badania i do zadnego lekarza - nie pierwszy raz sie mu to mowi, chudy a je za 3, blady i tylko kawka i papierosy!!
Jak bym o swoim mężu czytała - tylko papierosy i kawa, ale za to nie je prawie nic. Ale ze mnie taka kucharka, jak z koziej dupy trąbka, to nie ma się co dziwić ...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:26   #4995
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
'
To dla Marysi!!
ha ha ha od swieta to i ksiedzu wolno

Cytat:
Jak bym o swoim mężu czytała - tylko papierosy i kawa, ale za to nie je prawie nic. Ale ze mnie taka kucharka, jak z koziej dupy trąbka, to nie ma się co dziwić ...
ja tez gotowac nie umiem - ale sie ucze, czas najwyzszy, takze spokojnie obie bedziemy jeszcze troche wspanialymi kucharkami
Stary 2012-02-13, 14:28   #4996
zanetaa88
Zakorzenienie

Youyou a moja wody pije jak wróbelek. Dzisiaj otwiera buzie na jabłko na obiadek nie...nie mam sił. W ogóle dzisiaj to armagedon, łeb mi pęka.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:30   #4997
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Youyou a moja wody pije jak wróbelek. Dzisiaj otwiera buzie na jabłko na obiadek nie...nie mam sił. W ogóle dzisiaj to armagedon, łeb mi pęka.
mnie tez glowa peka - ale mysle ze ty masz bardziej przyziemny powod do bolu glowy niz ja
Stary 2012-02-13, 14:44   #4998
Lili 83
Zakorzenienie

Zapraszam do K.
Nasze nr telef.
Stary 2012-02-13, 14:44   #4999
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Cześć!
Radek kaszlał nad ranem i ze dwa razy w nocy. Do tego ma zielone kozy.
To pewnie od suchego powietrza w domu nie?

Dzisiaj listonosz mi przyniósł walentynkę od Tż
u nas Jula codziennie ma suche kozy w nosie, czasem zielone też ale mamy bardzo suche powietrze bo aż mi w nosie też zasycha i w gardle nieraz - może to być od suchego powietrza - nawilżacz już do mnie jedzie z all - mam nadzieje że coś pomoże na tę suchotę u mnie w mieszkaniu...

i dla męża romantyka - super ja od swojego wczoraj w ramach urodzin i walentynek dostałam seksi bielizne tylko żeby jeszcze mieć seksi figurę do tej bielizny - ale od dziś mam postanowienie że się odchudzam zero słodycz- zero jedzenia po 18 i małe porcje - startuje dziś

Cytat:
uzywamy nawilzacza.... az nam tynk popekal miedzy sciana a sufitem...a tz malowal w lipcu
jaki macie nawilżacz? możesz podesłać linka - plisss

Cytat:
a teraz swie pochwale:

Cytat:
Beatko Właśnie kasy bierze w ciul...;/ A nie wiem sama, czy była ordynatorką... Nie miałam do kogo iść w niedzielę, a w niedzielę było z małym najgorzej...
no właśnie tak słyszałam że drogo się ceni - ledwo dziecko osłucha albo samą receptę wypisze i zdziera niemało...
no ale wiadomo - jak trzeba to trzeba i nie ma wyjścia..

Cytat:
ja w sobotę wypiłam jednego drinka a wczoraj w gościach lampkę martini białego - pychaaa

Cytat:
za samoocenę ale sama pisałaś że tz-twoi gołąbki smakował jak mu zrobiłaś - przyjedź do mnie to Cię podszkolę

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-13, 14:47   #5000
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja od swojego wczoraj w ramach urodzin i walentynek dostałam seksi bielizne tylko żeby jeszcze mieć seksi figurę do tej bielizny - ale od dziś mam postanowienie że się odchudzam zero słodycz- zero jedzenia po 18 i małe porcje - startuje dziś

jaki macie nawilżacz? możesz podesłać linka - plisss
Beata dla swojego Tż na bank masz super ekstra figurę

Po co Ci linki do nawilżaczy jak już kupiłaś?
Stary 2012-02-13, 14:52   #5001
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Hej ho!

Idę nadrabiać.

Jak stuknie 5000 postów to zapraszam do kolejnej części KLIK

Wkradła mi się w tytuł literówka, nie zwróciłam na to uwagi Wiecie może jak to zmienić?
Możesz napisać do moderatora.

Właśnie zjadłam II śniadanie nie mam na nic czasu, w dodatku z M. jesteśmy na wojennej ścieżce.

Więcej nie napisze bo nie pamiętam.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 14:54   #5002
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Beatko ja mam nawilżacz ultradźwiękowy z allegro za jakieś 150 zł i generalnie musi chodzić całą noc i śpi się jakby w takiej mgiełce .... jak włączę tylko na godzinę to moment się powietrze wysuszy ... u nas grzeją w blokach że hej a ja mam pokrętło zepsute

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 15:11   #5003
brumek
Zakorzenienie

błąd
Stary 2012-02-13, 15:15   #5004
aania_20
Zakorzenienie

zmykamy na nowy wątek

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości