Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-13, 16:16   #2221
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Madziara spelnienia wszystkich marzen!!!

Cottonpuma my wyjechalismy tez mozna powiedziec w ciemno, pracujac w Polsce znalazlam agencje angielska ktora oferowala prace dla par (np. ogrodnik i pomoc domowa), szukalam pracy na wsiach bo mielismy dosc Warszawy. wyslalismy swoje dokumenty, odezwaly sie dwie rodziny ktore byly zainteresowane nami, wybralismy ta rodzine ktora byla na wsi. 2 tyg nam to zajelo. rozmawialismy z przyszlym szefem tylko przez telefon i byl kontakt mailowy, no i na google earth sprawdzilismy gdzie jedziemy. pracodawca zapewnial dom i samochod. przyjechalismy, praca nam sie zmienila o 180 stopni, ale nie zalowalismy, pracowalismy fizycznie, ale lepiej sie z tym czulismy niz siedzenie za biurkiem po 8-10h, duzo mielismy czasu wolnego (np. po pracy potrafilismy wziac koc i jechac nad morze, pieniadze dla nas wystarczajace, posplacalismy dlugi w Polsce, szef ze wzgledu na nieporozumienia rodzinne musial sprzedac farme i cala posiadlosc, kupila to firma inwestycyjna jednego z najbogatszych ludzi na swiecie (ktory tutaj nawet nie byl tak naprawde- urzadza sobie tylko wyscigi konne), wyszlismy na tym dobrze, no moze nie z czasem, bo wiecej jest pracy, ale obowiazki ciekawsze i bardziej urozmaicone i cieszymy sie ze Hania bedzie sie wychowywala na wsi i to w takim ladnym otoczeniu (obok domu mamy ogrod niczym park, 10m od nas dom ktorym sie opiekujemy (duzy gregorianski z XIX wieku), bede probowala w niej wyrabiac ''dobry smak'' od samego poczatku, klimatyczny dzwon (1875rok) ktory bije o pelnej godzinie i o w pol do...ale chyba bedzie trzeba go jakims cudem uciszyc, bo nie wiem czy malutka sie nie bedzie budzila, na szczescie ostatni raz dzwon bije o 22:30 a pierwszy raz o 7 rano

no ale mamy tez znajomych ktorzy przyjechali do podobnej pracy jak my i strasznie narzekaja na swoich szefow, bo albo ze wszystko dla niego musza robic (sprzatac po psach itd. w klatkach, albo postawic wino na stole bo sie zapomnialo a pozniej szef nie jest zadowolony itd itd.) i pytaja mnie o rade, wiec mowie do tej kolezanki: to nie mozesz wyprowadzic psow wieczorkiem? nie bedziesz miala brudnych klatek rano: ale jak pada odpowiedz: jeszcze czego - nie bede wieczoru dla tego glupka poswiecac...wiec mi rece opadaja i juz skonczylam udzielanie rad bo to nie ma sensu a spacer z psem ile zajmie?...15 min jesli chce na szybko psa wyprowadzic?

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 16:17   #2222
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jakie kosmetyki dla dziecka wziąć ze sobą do szpitala?
Zależy czy szpital coś oferuje. Bo u mnie podobno dzidzie kąpią w swoich płynach, itp. Ale ja biorę oliwę z oliwek napewno, jakiś sudocream, linomag, bepanthen, szare mydło nam kazali kupić ale nie wiem czy to dla dziecka czy dla mamusi, chusteczki nawilżające,spirytus, gaziki do przemywania pępuszka. Nie wiem czy coś jeszcze.

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 16:18   #2223
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość

A ja dziś o rok już starsza
Wszystkiego Najlepszego

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 16:20   #2224
Asika21
Rozeznanie

Madziara wszystkiego najlepszego!!! Szczęśliwego i bezbolesnego rozwiązania i spełnienia wszystkich marzeń

Stary 2012-02-13, 16:20   #2225
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

My też chcieliśmy iść do kina, ale ja raczej tam nie wytrzymam bez toalety więc odpuszczam sobie.

TŻ teraz ma nocki po 12h więc wraca po 6 rano do domu a po 17 jedzie do pracy
więc Nasze Walentynki będą w sobotę jakaś kolacja a tak to może damy sobie jakieś drobiazgi zobaczymy jutro ja napewno coś wymyślę

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-13, 16:22   #2226
agabi
Rozeznanie

karolca-- musisz spytać u siebie w szpitalu, w każdym jest inaczej zapewne. u mnie trzeba mieć z kosmetyków tylko krem/maść do pupki. i tyle.
Stary 2012-02-13, 16:22   #2227
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Walentynke
No i corce walentynke tez

Ten ktos to ja.Ale nic nie rozpetalam,tylko odpowiedzialam na twojego posta w ktorym piszesz o wadze.Ty nie jestes ani swoja mama ani tesciowa.Kazda z nas tyje inaczej.Ja ze swoja waga ide z toba "leb w leb" i mamy ten sam tydz ciazy.I uwazam,ze przybylo mi malutko,bo zostalo juz nicale 8 tyg.
A Walentynke to też dam swojemu ale jakiś ładny wierszyk muszę stworzyć

A może i Ty...więc chciałam oznajmić koniec tematu bo wcale się nie żale zaznaczyłam tylko, że kg idą znowu w górę ale cóż życie :P
będę martwić się po porodzie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-13, 16:22   #2228
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
no, czyli nie tak do końca w ciemno, bo miałaś przynajmniej zakwaterowanie. dla mnei w ciemno to nie mając dogadanego nic jechać ze stówka w kieszeni, szukać hostelu cyz miejsca w pokoiku i pracy.
Coraz częściej myślę o wyjeździe, chociaż jako angilistka to poza językiem nie mam nic... Może korzystać z tego, że tu jestem i robić jakieś śmieszne kursiki, nie wiem, księgowości, kasy fiskalnej, fryzjerstwa...
Kuzyn-cwaniak-ale taki nigdy źle nie wychodzi na tym...
Pampersów mam tak 2/3 paczki newbornów od znajomych, jedną pakę dada 2 czyli od 3 do 6 kilo (72 sztuki za 28zł), a przed huggies mnie wszyscy ostrzegali, więc nie mam wcale.
i tak palnuję pampersów używać tylko na początku, kiedy będę wyczerpana, a potem na same nocki a w dzień tetrowe. Zawsze to oszczędność...

aaaaa
czysta rozpusta
Ivor zje warzywka? mój kocurek zjada ze smakiem, szczególnie ziemniaki jak mu się uda podkraść, to nawet i surowe... a za kaszę dałby sobie ogonek uciąć za to pies teściów spija z zupki (codzień ma tą samą zupkę - coś jakby rosołek na kości z ryżem/kaszą i warzywami) samą wodę, żebrze o jedzenie ze stołu, a z treścią zupki przeprasza się dopiero w nocy.
Cottonpuma jestes po anglistyce? to bylo moje marzenie,ale nie bylo mnie stac na te studia i poszlam na zaoczna resocjalizacje po ktorej nie pracowalam nawet jednego dnia w zawodzie...bez sensu

Ivorek zjadlby wszystko co mu dasz...absolutnie wszystko, ale staramy sie tego nie robic, je tylko sucha karme no i czasami dostanie kawalek marchewki albo jablka bo siedzi i wymusza wzrokiem wrecz blagajacym.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-02-13 o 16:24
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 16:29   #2229
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja sobie wpisalam w komorke kilka numerow z maila i nie omieszkam do kogos napisac
A ja chciałam zapytać do kogo mogę napisać w razie "w"
bo termin mam na 2kwietnia a jakoś chyba nie zanosi się aby chciał wyjść wcześniej chociaż kto wie

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Ja mojemu mezowi tez wczoraj powiedzialam ze jedna dziewczyna urodzila juz bedac w tym tygodniu co ja, to pytal sie co jej tak spieszno i zebym ja nogi zaciskala a jak mu dzisiaj powiedzialam o kolejnej to sie za glowe zlapal i znowu kazal mi nogi zaciskac

Ja tez czuje bardziej takie przepychanie, wiercenie, przekrecanie, wciskanie stopek np w zebra albo miedzy cycuchy a teraz wlasnie bylam na szybkich zakupach i zjadlam bigos - ale mi Julka dala czadu w brzuchu

My na walentynki idziemy do ... mcd i bede mogla napic sie coli tak nam strzelilo do glowy z mezem - poczujemy sie znowu jak malolaci
Ja swojemu powiedziałam, że dwie już urodziły to był w szoku i powiedział, że w weekend skręcamy łóżeczko, a mieliśmy jechać do teściów to już jechać mu się nie chce - choć ja wolę odwiedzić ich bo dawno nie byłam, a w sumie łóżeczko można skręcić w niedziele bo sobota wieczór kolacja Walentynkowa

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
wiesz, to co tesciowa i mama mowia, to nie zawsze musi byc prawda... bo teraz to one sobie moga niestworzone rzeczy opowiadac
a no mogą mogą, choć mama jak była w ciąży z bratem - 10lat temu to brzuch jej wyskoczył dopiero w okolicy 7-8miesiąca tak to nic nie było widać

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-13, 16:37   #2230
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
dla małej mydełko, linomag/nivea przeciw odparzeniom, krem bambino, spirytus do pępka.
dla siebie lactacyd, szare mydło pokrojone w bardziej poręczne kawałki, balsam do ciała, szampon i odżywka, pasta do zębów, krem do twarzy. nie biorę żadnych żeli do ciała i twarzy, szare mydło wystarczy. nie kupuję bepanthenu ani sudocremu, póki problem się nie pojawi.

w domu zostawiam płyn 2w1 dla małej i oliwkę. nic więcej.

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Madziara spelnienia wszystkich marzen!!!

Cottonpuma my wyjechalismy tez mozna powiedziec w ciemno, pracujac w Polsce znalazlam agencje angielska ktora oferowala prace dla par (np. ogrodnik i pomoc domowa), szukalam pracy na wsiach bo mielismy dosc Warszawy. wyslalismy swoje dokumenty, odezwaly sie dwie rodziny ktore byly zainteresowane nami, wybralismy ta rodzine ktora byla na wsi. 2 tyg nam to zajelo. rozmawialismy z przyszlym szefem tylko przez telefon i byl kontakt mailowy, no i na google earth sprawdzilismy gdzie jedziemy. pracodawca zapewnial dom i samochod. przyjechalismy, praca nam sie zmienila o 180 stopni, ale nie zalowalismy, pracowalismy fizycznie, ale lepiej sie z tym czulismy niz siedzenie za biurkiem po 8-10h, duzo mielismy czasu wolnego (np. po pracy potrafilismy wziac koc i jechac nad morze, pieniadze dla nas wystarczajace, posplacalismy dlugi w Polsce, szef ze wzgledu na nieporozumienia rodzinne musial sprzedac farme i cala posiadlosc, kupila to firma inwestycyjna jednego z najbogatszych ludzi na swiecie (ktory tutaj nawet nie byl tak naprawde- urzadza sobie tylko wyscigi konne), wyszlismy na tym dobrze, no moze nie z czasem, bo wiecej jest pracy, ale obowiazki ciekawsze i bardziej urozmaicone i cieszymy sie ze Hania bedzie sie wychowywala na wsi i to w takim ladnym otoczeniu (obok domu mamy ogrod niczym park, 10m od nas dom ktorym sie opiekujemy (duzy gregorianski z XIX wieku), bede probowala w niej wyrabiac ''dobry smak'' od samego poczatku, klimatyczny dzwon (1875rok) ktory bije o pelnej godzinie i o w pol do...ale chyba bedzie trzeba go jakims cudem uciszyc, bo nie wiem czy malutka sie nie bedzie budzila, na szczescie ostatni raz dzwon bije o 22:30 a pierwszy raz o 7 rano

no ale mamy tez znajomych ktorzy przyjechali do podobnej pracy jak my i strasznie narzekaja na swoich szefow, bo albo ze wszystko dla niego musza robic (sprzatac po psach itd. w klatkach, albo postawic wino na stole bo sie zapomnialo a pozniej szef nie jest zadowolony itd itd.) i pytaja mnie o rade, wiec mowie do tej kolezanki: to nie mozesz wyprowadzic psow wieczorkiem? nie bedziesz miala brudnych klatek rano: ale jak pada odpowiedz: jeszcze czego - nie bede wieczoru dla tego glupka poswiecac...wiec mi rece opadaja i juz skonczylam udzielanie rad bo to nie ma sensu a spacer z psem ile zajmie?...15 min jesli chce na szybko psa wyprowadzic?
to super znaleźliście! ja myślałam o tym, by do kuzynki wbić i szukać pracy, ale nie dość, że ma roczne dziecko, to czułabym sięskrępowana każdym dniem u niej...

Cytat:
Cottonpuma jestes po anglistyce? to bylo moje marzenie,ale nie bylo mnie stac na te studia i poszlam na zaoczna resocjalizacje po ktorej nie pracowalam nawet jednego dnia w zawodzie...bez sensu

Ivorek zjadlby wszystko co mu dasz...absolutnie wszystko, ale staramy sie tego nie robic, je tylko sucha karme no i czasami dostanie kawalek marchewki albo jablka bo siedzi i wymusza wzrokiem wrecz blagajacym.
tak, mam licencjat UJ i wkrótce mgr UP, ale pracy jak widać, zero. studia nawet niedrogie, licencjat za darmo, bo dzienny, ale pochłonęło mi to tyle czasu, że pracowałam tylko jakiś rok jako sprzątaczka i prawie zawaliłam studia przez to. mgr już bardzo drogie, bo zaoczne, licząc same czesne ok. 10-12tys za całość. plus tysiak na obronę, a że nie mam, to i tytułu nie mam mimo ukończonych wszystkich kursów...
no ale cóż mi po anglistyce, szkoły załadowane są po brzegi, prywatne upadają, bo teraz ludzie wolą dać tą kasę na matmę do matury niż języki, a nikt inny przyjąc mnie nie chce. Próbowałam już jako recepcjonista, sekretarka, księgowa, sprzedawczyni... nic - bo nie potrzeba im aż takeigo wykształcenia na daną posadę.
moja najmłodsza siostra robi reso, ciekawe co dalej... też mi się to średnio widzi, do tej pory znam tylko jedną dziewczynę, która po pedagogice ma pracę w zawodzie, no ale ona jest oligo...

a Ivorek to chyba ma łakomstwo w genach, słyszałam, że labki tak mają, że zjedzą wszystko i w każdej ilości a potem są szersze niż wyższe. no i w pl ludzie je traktują jako kanapowce...
Stary 2012-02-13, 16:49   #2231
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
bo termin mam na 2kwietnia a jakoś chyba nie zanosi się aby chciał wyjść wcześniej chociaż kto wie

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Do mnie możesz pisać ja już powinnam być po rozwiązaniu Numer zamieściłam właśnie na mailu

Stary 2012-02-13, 16:51   #2232
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Do mnie możesz pisać ja już powinnam być po rozwiązaniu Numer zamieściłam właśnie na mailu
No właśnie, a czy będziesz miała czas aby wejść na forum ?
dlatego tak pytam dziwnie :P

bo ja szczerze nie wiem co to będzie po porodzie czy będę miała jakąś chwile dla siebie czy nie

chociaż znając mnie pewnie znajdę

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-13, 16:54   #2233
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie, a czy będziesz miała czas aby wejść na forum ?
dlatego tak pytam dziwnie :P

bo ja szczerze nie wiem co to będzie po porodzie czy będę miała jakąś chwile dla siebie czy nie

chociaż znając mnie pewnie znajdę
Nie martw się napewno znajdę czas żeby napisać A zwłaszcza taką informację Zresztą ja sama spisałam kilka numerów do Was i wyślę do kilku osób smska, jakby coś się działo

Stary 2012-02-13, 17:00   #2234
cottonpuma
Rozeznanie

to ja swój też dorzucę, może nawet nakłonię małżowinę, żeby fotę mi strzelił do kompletu...
Stary 2012-02-13, 17:08   #2235
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
dobre pytanie mi w sumie nie kazano nic brac, ale mam ze soba ten spray octani cos tam do pepka i bepanthen. Mysle ze spokojnie mozesz wziac oliwke czy oliwe z oliwek, cos do pupki- zalezy co zapewnia szpital - moj zapewnia wlasciwie wszystko dla dziecka
Cytat:
A może i Ty...więc chciałam oznajmić koniec tematu bo wcale się nie żale zaznaczyłam tylko, że kg idą znowu w górę ale cóż życie :P
będę martwić się po porodzie
no wlasnie ja tez ..
Cytat:
do mnie mozesz, ale ja mam niemiecki numer tylko
wiesz, ja spisalam kilka nr i wysle do kilku dziewczyn - napewno ktoras da rade wejsc na forum i przekazac wiesci mam nadzieje, ze uda mi sie wczesniej uprzedzic ze sie zaczelo
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:20   #2236
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sobie z Ivorkiem ugotowalam dobry obiadek i raczej zdrowy, kasza jeczmienna + warzywa (kalafiorek, brukselka, fasolka szparagowa+ marchewka) i pieczony losos (w takiej torebce ktora wklada sie do piekarnika), pozniej sobie to wszystko wymieszalam i posypalam natka pietruszki i zjadlam ze smakiem
to ja na drugie danie dzis tez mialam łososia ale w panierce i brokulki do tego usmazylam z czosnkiem. Wlasnie wszamalismy z małym mniam mniam
Cytat:
No moja macica zdecydowanie w najwyszym ułożeniu musi być.
Męczy mnie nawet mówienie

Cytat:
Karolinka ja biore tylko krem do pupy i chusteczki nawilzane bo u mnie kapia, smaruja wiec zadnych ani mydelek, szamponow, oliwek miec nie musze
Biore dodatkowo tylko pare gazikow jałowych, bo Filip mial zaklejone oczka i sol fizjologiczna zeby miec czym przemyc w razie gdyby drugi bobasek po porodzie mial tez zaklejone oczka.
Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Zależy czy szpital coś oferuje. Bo u mnie podobno dzidzie kąpią w swoich płynach, itp. Ale ja biorę oliwę z oliwek napewno, jakiś sudocream, linomag, bepanthen, szare mydło nam kazali kupić ale nie wiem czy to dla dziecka czy dla mamusi, chusteczki nawilżające,spirytus, gaziki do przemywania pępuszka. Nie wiem czy coś jeszcze.
O jej a po co Ci tyle kremow? A spirytus i gaziki do pepka tez musisz miec? Skoro tam kapia, to moze zapytaj czy tego potrzebujesz, bo przewaznie dezynfekcje kikuta pepowiny wykonuje sie przy okazji kapieli.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:21   #2237
monika_krk
Raczkowanie

Nadrabiałam chyba z 2 godziny
Karolca a może oprócz daty porodu u mamuś rozpakowanych zostawiałabyś też jaki był planowany TP? Bo ja szukałam szukałam i nie mogłam znaleźć Wiem, że jest tam tydzień ciąży, ale z tymi tygodniami to różnie bywa

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Mi wczoraj mąż zakupił tą herbatkę bezpośrednio w Herbapolu (dla dziewczyn z Krk-sklep mają na Szewskiej). Zastanawiam się czy nie pić jej właśnie dla zniesienia bolesnych przepowiadających-bo niby te ma tonizować, a te porodowe wzmacniać... zastanowię się jeszcze.
dzięki

Cytat:
Hej.
Zakupy udane i większość rzeczy zakupiona
świetne zakupki, nie mam jeszcze wanienki a ta jest naprawdę ładna, więc może zgapię

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a my byliśmy w tym sklepie dziecięcym viki i oglądaliśmy wózki i całą resztę i upatrzyliśmy sobie już większośc także w przyszłym tygodniu zakupy i tak jak początkowo myśleliśmy o wózkach Tako Warrior i Implast Bolder tak teraz mamy dylemata czy Quinny Speedy czy Maxi Cosi Mura czy X-lander Xa i głupieję :mdleje macie jakieś dobrfe albo złe doświadczenia z ww wózkami? wiem że któraś z Was miała chyba do czynienia ze Quinny Speedy ale nie pamiętam
ja mam Maxi Cosi Mura 4 i jestem zadowolona, jak sobie wpiszesz to już kilka razy ją opisywałam. Siedzisko na pewno się rozkłada i jakościowo jest super. Mnie nowa wyszła jakoś koło 2tys. Jedyne co to lekka nie jest, chyba 16kg, ale to przez te kółka. Teraz zastanawiałabym się też nad Quinny.

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
--
Właśnie przymierzałam sobie koszulę nocną do szpitala. Czuję się w niej jak płetwal . Masakra!
mi też moje przyszły i mam to samo, sam sex

Cytat:
no to rozmawiamy o różnych wózkach, bo mnie pan w Smyku pokazywał model mura 4, czterokołowy, i sam pokazywał, że rozkładania nie ma. może i na siłę coś się rozprostuje, ale cytując pana sprzedawcę "kolanka podjeżdzają do góry"
ja kupowałam w Smyku i na pewno się rozkłada, ale Pan był niedoinformowany, albo ma prowizję od sprzedaży innych wózków lepszą po prostu...

Cytat:
Aguśka są takie! Trzeba zainwestować w manicure hybrydowy, trzyma się do 3 tygodni np. Gel Color by OPI. Ja już mam rezerwacje na czas po porodzie, bo wtedy na pewno nie będzie czasu na zmywanie i malowanie. Już kiedyś stosowałam tą metodę-fajna sprawa
Ivonka a gdzie sobie to robisz? Bo to nie są jakieś żele tylko lakier taki specjalny, tak? dużo kosztuje?

Cytat:
Co dajecie swoim TŻ na Walentynki ?
ja mam 2 pary bokserek

Cytat:
Oczywiście mam nadzieje że jak tylko którejś mamuśce zacznie się "akcja" to da nam chociaż znać Ja obiecuje to samo ze swojej strony. Fajnie będzie uczestniczyć myślami przy swoich porodach
służę pomocą jakbyś na kompa nie miała jak wejść, nr komórki do mnie masz
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:28   #2238
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

-
do mnie możesz ja zostawiłam nr na meilu ... powinnam być jeszcze przed rozwiązaniem bo niby mam termin na 20 kwietnia.. no chyba że wyjdzie inaczej bo ostatnio z USG wyszedł na 31.03
też spisałam kilka nr z meila i zamierzam dać znać jak już będzie po
Stary 2012-02-13, 17:29   #2239
emigra
Zakorzenienie

Mamuski popijajace liscie malin - jak sobie dawkujecie? Bo ja od piatku pilam po dwa male kubki z jednej lyzki suszu... dzisiaj wypilam 2 kubeczki - brzusio lekko boli malpowo(a bylam juz w wc) ale chce dopic jeszcze jeden i teraz pic po trzy
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:36   #2240
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

załatwiłam sobie lek od innego gina i dzis sie zaaplikuje na noc uff co za ulga, do zusu muszę napisać pismo zeby mi wystawili zaświadczenie ze jestem ubezpieczona masakra....
aale sie zmęczyłam dzis rano ubierając sie, szczególnie zakładając skarpetki
Stary 2012-02-13, 17:40   #2241
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Mam to samo! Nawet mąż widząc to zapytał czy mi pomóc
Stary 2012-02-13, 17:41   #2242
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
karolca-- musisz spytać u siebie w szpitalu, w każdym jest inaczej zapewne. u mnie trzeba mieć z kosmetyków tylko krem/maść do pupki. i tyle.
W szpitalu nie dają nic

Cytat:
dla małej mydełko, linomag/nivea przeciw odparzeniom, krem bambino, spirytus do pępka.
dla siebie lactacyd, szare mydło pokrojone w bardziej poręczne kawałki, balsam do ciała, szampon i odżywka, pasta do zębów, krem do twarzy. nie biorę żadnych żeli do ciała i twarzy, szare mydło wystarczy. nie kupuję bepanthenu ani sudocremu, póki problem się nie pojawi.

w domu zostawiam płyn 2w1 dla małej i oliwkę. nic więcej.
Dla siebie to wiadomo

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Karolca a może oprócz daty porodu u mamuś rozpakowanych zostawiałabyś też jaki był planowany TP? Bo ja szukałam szukałam i nie mogłam znaleźć Wiem, że jest tam tydzień ciąży, ale z tymi tygodniami to różnie bywa
Nie Bo to już za dużo informacji jest
ale ania20m termin miała na 9 marca a gizmiatko na 13 marca

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:44   #2243
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Mam to samo! Nawet mąż widząc to zapytał czy mi pomóc
moj wychodzi o 6.30 gdzie ja jeszcze w pieleszach ale ostatnio patrzył na mnie z politowaniem jak leginsy zakładałam bo z dżinsami nie ma problemu
Stary 2012-02-13, 17:48   #2244
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
z
No co ty nie powiesz
Ja na całe szczęście jestem dobrze wygimnastykowana i potrafię dobrze zginać nogi (szpagatu co prawda nie zrobie ani nóg na szyję nie zalożę), ale zakładanie skarpetek, zwłaszcza jak mała wypnie pupkę to nie lada wyczyn.
Śmieję się, że ręce mi się skróciły
A zimowe buty zakładam tylko do lekarza. Tak wychodzę w adidasach (starych, przemakających już), które zawiązuję przed założeniem

Od wczoraj wypiłam bardzo duzo wody i czuję, że mam opuchnięte stopy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-13, 17:52   #2245
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Karolca ale ja jeszcze tydzien temu bez problemu sie ubierałam o dziwo kozaki sama zapinam jeszcze...

a jak z twoim mieszkaniem? bo nie doczytałam jakoś sorki...

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-02-13 o 17:54
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:53   #2246
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
zaoferowałabym Ci siebie, ale to chyba nie jest najlepszy pomysł

Cytat:
Nie Bo to już za dużo informacji jest
ale ania20m termin miała na 9 marca a gizmiatko na 13 marca
aleś Ty uparta ale dzięki za info, czyli Gizmiątko urodziła miesiąc wcześniej praktycznie... to mnie zmobilizowało do dokończenia wyprawki i właśnie klikam na Allegro

A co do kosmetyków to ja chyba nie biorę, bo u mnie w szpitalu wygląda to tak:
WYKAZ RZECZY POTRZEBNYCH PRZY PRZYJĘCIU DO SZPITALA
1. Dowód osobisty,
2. Aktualna legitymacja ubezpieczeniowa (ważna 1 miesiąc),
3. Wyniki badań: OWA, HBS, grupa krwi, wyniki badań laboratoryjnych laboratoryjnych ostatnich 6 tygodni ciąży,
4. Koszule położnicze rozpinane z przodu (2 szt.),
5. Figi jednorazowe (3 szt.),
6. Wkładki laktacyjne, przybory toaletowe.
RZECZY DLA DZIECKA
1. Śpioszki + kaftaniki (3 pary),
2. Pieluszki tetrowe (5 szt.),
3. Pieluszki jednorazowe (mała paczka),
4. Chusteczki nawilżane (1 opakowanie),
5. Czapeczka, skarpetki (2 pary).
6. Przybory do czesania noworodka.
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:54   #2247
karo_z
Rozeznanie

Dzień dobry!

Byliśmy dzisiaj z mężulkiem w Ikei kupić ten regał do przewijania także mam już praktycznie wszystko brakuje jeszcze tylko kilku reczy z apteki.

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
A ja weszlam na profil ania20m i nie widzialam zeby napisala ze urodzila....Osta tniego posta pisala na naszym wątku 8 lutego ze kupila wózek.Chyba ze czegos nie widze....Ale tak czy inaczej GRATULACJE!!

Tak wogole witam w 38 tc!! Powiem jaki ja mam teraz problem-dylemat, a mianowicie: w pracy zmienia nam sie forma ubezpieczenia z PZU i jest szansa ze jesli urodze od 1 marca to dostaniemy 5 tys. zł a jesli w lutym to tylko 1.5 tys zł. No i teraz co zrobic zeby Mały posiedział w brzuchu do samego konca?
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dziwne to.Tez weszlam na jej profil i nic takiego nie widze.Ostatnia wiadomosc z 8 lutego.A jak to jakas pomylka
ktoś tu przekazał tę informację bo czytał inne forum na którym ania dała znać, że urodziła. U nas Ania się nie odezwała od 8 lutego...

Ona Trzymaj nóżki zaciśnięte do marca, bo różnica spora!!!

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

Przynoszę wiadomość od Gizmiatko

Iga urodziła się 12 lutego o godzinie 3:40 (SN), na przełomie 35/36 tc.
3530 g i 52 cm
GRATULUJĘ!!!!! Duża dziewczynka!

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Witam

No ja dziś już wyszłam do domku...i leżę w końcu na własnej kanapie

Kolejny tydzień za nami... ja jestem w połowie 35 tyg. w szpitalu liczą że 36-go!

Tyłek obolały od zastrzyków, skurcze troszkę lżejsze...więc udało im się je wyciszyć, ale gdybym miała znowu wracać to powiedzieli, że już na porodówkę!!!
więc leżę w domku coby wytrwać do końca miesiąca...a potem jak mnie coś dopadnie to już będzie bezpieczniej dla maluszka
Dzisiaj jak na złość stawia mi się brzuszek, pachwiny i spojenie też bolą dużo bardziej.... a myślałam, że uda mi się tow wyleżeć w szpitalu a le za to szyjka trzyma więc...

Mąż pięknie ogarnął mieszkanie, jest czyściutko, ciuszki wyprane i przygotowane, obiadek gotowy... Strasznie za nim tęskniłam w tym szpitalu...

Widziałam, że mamy pierwszego maluszka ...niesamowite.. .jak to leci...

Dziewczyny dziękuję, za pozdrowienia i ciepłe słowa! jak zawsze można liczyć u Was na wsparcie wszystkiego Naj naj... dla Was i Maluszków... odpoczywajcie i chwalcie się jak się będzie coś zaczynać

edycja

Gratulacje dla Gizmiątko niesamowite dwa dzidziusie już na świecie no i duża niunia, pomimo, że wcześniej ! super zdrowia dla mamusi i dzidzi
Mała - super, że już w domku!

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
gratulacje rozpakowanym mamusiom czekamy na zdjecia maluszków

lena ja tez kopniaków nie czuje bardziej rozpychanie, wypychanie pewnie dzidzie nie maja juz miejsca zeby sie zamachnąć na kopniaka

ja z moim na walentynki ide do kina na "i że Cie nie opuszcze "

A ja dziś o rok już starsza
no to pijemy!!! oczywiście soczki wszystkiego najlepszego

Cytat:
My na walentynki idziemy do ... mcd i bede mogla napic sie coli tak nam strzelilo do glowy z mezem - poczujemy sie znowu jak malolaci
hehe szaleństwo!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 17:59   #2248
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
gosia dawaj swoj brzusio
Musze kupic baterie do aparatu,bo ciagle zapominam o tym.

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

Dziewczyny, mam pytanie. Jak duży zrobiłyście zapas pampersów na początek? Ja mam tylko 2 małe paczuszki huggisów nr 1 do szpitala, i 1 małą paczkę huggis 2. Nie wiem, czy kuywać już teraz więcej, czy poczekać aż dzidzia się urodzi? Bo wolałabym teraz, jak są różne promocje, a także w sumie można zamówić przez stronę internetowa większą ilość i wychodzi sporo taniej. Pytanie tylko, jaki rozmiar pieluszek??
Ja mam z rozm 1 cztery paczki:pampers,huggies,bo ots i tesco.Chce wyprobowac rozne i wyrobic sobie opinie.A potem pomysle co i jak,ale raczej dziecko nie bedzie olbrzymie,zebym po tych 4 paczkach przeszla juz na rozm 2.

Cytat:
wiesz, ja spisalam kilka nr i wysle do kilku dziewczyn - napewno ktoras da rade wejsc na forum i przekazac wiesci mam nadzieje, ze uda mi sie wczesniej uprzedzic ze sie zaczelo
No to ide dodac swoj nr i spisac tez kilka numerow w razie czego
Stary 2012-02-13, 18:01   #2249
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
U mnie nie kompie się dziecka w szpitalu więc mamy mieć tylko chusteczki nawilżane i bephanten (albo o połowę tańszy dermopanten) -to do pupki i tyle.
Dla siebie standardowo: żel pod prysznic, szampon 2w1-żeby było szybciej, płyn do hig. int. w saszetkach. Nie biorę balsamu do ciała bo nie wiadomo jak dziecko by zareagowało.

Cytat:
tak, mam licencjat UJ i wkrótce mgr UP, ale pracy jak widać, zero. studia nawet niedrogie, licencjat za darmo, bo dzienny, ale pochłonęło mi to tyle czasu, że pracowałam tylko jakiś rok jako sprzątaczka i prawie zawaliłam studia przez to. mgr już bardzo drogie, bo zaoczne, licząc same czesne ok. 10-12tys za całość. plus tysiak na obronę, a że nie mam, to i tytułu nie mam mimo ukończonych wszystkich kursów...
no ale cóż mi po anglistyce, szkoły załadowane są po brzegi, prywatne upadają, bo teraz ludzie wolą dać tą kasę na matmę do matury niż języki, a nikt inny przyjąc mnie nie chce. Próbowałam już jako recepcjonista, sekretarka, księgowa, sprzedawczyni... nic - bo nie potrzeba im aż takeigo wykształcenia na daną posadę.
moja najmłodsza siostra robi reso, ciekawe co dalej... też mi się to średnio widzi, do tej pory znam tylko jedną dziewczynę, która po pedagogice ma pracę w zawodzie, no ale ona jest oligo...
To jeśli jeszcze masz siłę + kasę to zachęcam do zrobienia wczesnoszkolnej. Właśnie w Krakowie taki zestaw jest "rozrywany". Chociaż ja nie narzekam po przedszkolnej i wczesnoszkolnej-racę zawsze miałam, ale gdybym dodała do tego j.angielski... byłoby super- tylko teraz nie wiem jaką formę kształcenia mogłabym obrać żeby było szybko i efektywnie.

Cytat:
Mamuski popijajace liscie malin - jak sobie dawkujecie? Bo ja od piatku pilam po dwa male kubki z jednej lyzki suszu... dzisiaj wypilam 2 kubeczki - brzusio lekko boli malpowo(a bylam juz w wc) ale chce dopic jeszcze jeden i teraz pic po trzy
Ja wczoraj piłam tylko jedną, dzisiaj chyba "strzele" sobie 3. Pierwsza była ze śniadaniem, teraz może druga i ostatnia przed snem.
Ale wiesz emigra że wiele od niej oczekiwać nie możemy

Monia-krk
Ja hybrydowy robiłam pierwszy raz w mani-pedi w Galerii Krakowskiej, ale tam ceny +100, po porodzie mam wykupiony w Sakura Center (ale tam pracują na firmie której nie znam), a kolejny raz przymierzam się do http://www.salwatorspa.pl/ -bo mają dobrą cenę (80zl.) i sa oficjalnym salonem OPI.

Ale przed porodem nie robię, bo wiadomo że ZAKAZ lakieru na rękach+stopach przy porodzie. Mam tylko bezbarwny.

Wybierasz się Monia na to spotkanie w czwartek?
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-13, 18:03   #2250
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Karolca ale ja jeszcze tydzien temu bez problemu sie ubierałam o dziwo kozaki sama zapinam jeszcze...

a jak z twoim mieszkaniem? bo nie doczytałam jakoś sorki...
generalnie jest jeszcze mokro na ścianach, są brzydkie plamy, odchodzi tynk, płyta pilśniowa od środka wygląda jak szmata i śmierdzi.
Był dziś hydraulik i działał na górze. Potem przestało lecieć. Zobaczymy wieczorem lub jutro rano czy będzie ok.
Pan inspektor z administracji zrobił zdjęcia, ja wysłałam mu mailem swoje. Zarządca zgłasza ubezpieczycielowi wszystko a ubezpieczalnia ma się z nami skontaktować. Ale nie wie kiedy :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości