Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 11:47   #211
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
a zęby wszystkie ma?
Syna technika dentystycznego
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:48   #212
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
z tego co wiem to jesli bylaby akcja szpital (nawet jak dziecko garaczkuje) i obydwoje rodzice byliby nietrzezwi (jedno piwo tuż przed przyjazdem pewnie by nietrzezwosc wykazalo) to moga do szpitala wezwac [policje, zbadac rodzicow i nie dosc ze kosztami leczenia obarczyc to jeszcze policja postraszyc (i pewnie jakims pracownikiem socjalnym tez...). nie wiem jakby to sie mialo jakby np. w domu babcia trzezwa byla, czy takie tlumaczenie cos by dawalo... ale sama rozumiesz, zaraz w gazetach by pisali "pijani rodzice przywiezli niemowle z goraczka do szpitala", "pijana matka, a dziecko spadło z kanapy" itd.
dlatego mowie - pijemy na zmiane, a jesli chcemy oboje isc na impreze, wtedy Marysie transportujemy do mojej mamy na noc i pol dnia nastepnego
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:49   #213
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Moje dziecko mnie zadziwa. Ilością przewrzeszczanych godzin.
Od 9 wyje, wyje i jeszcze raz wyje.
Ma taki katar, że tam w środku tylko się gotuje, oddycha buźką, idą mu górne zęby, żel Calgel co ma 3,3 lidokainy nie pomaga, nie chce jeść, pić, bawić się, wcisnęłam mu tylko słoiczek jabłek i gruszek z Hippa i 80 ml mleka no i pół chrupka kukurydzianego.
Jeszcze to co wypił to zwymiotował . Zasnął ale pewnie zaraz się obudzi.
Kazałam TŻ kupić Nurofen w syropie, może pomoże...
Moje nerwy już są w strzępach i tak mi szkoda tego mojego dzidziolka...

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:50   #214
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ile w karmi jest alkoholu?ja karmi nie lubie, wole jak juz cos reddsa ale tylko jablkowego

Wszystkiego najlepszego dla Igiego!!!!
Podstawowymi rodzajami piwa Karmi są:
Karmi Classic – ciemne piwo o zawartości 0,5% alkoholu, w skład którego wchodzą mieszanki słodów jęczmiennego i chmielu, dostępne w butelkach 0,5 l i 0,4 l oraz w puszkach 0,5 l,
Karmi Black – piwo ciemne, którego składnikami jest mieszanka słodów monachijskiego i karmelowego, zawiera 4% alkoholu, dostępne w puszce 0,5 l oraz od 2009 w butelce 0,4 l.

W sprzedaży oprócz klasycznej wersji piwa są też odmiany smakowe sprzedawane w butelkach 0,4 l:
Karmi Malinowa Pasja – niskoprocentowe piwo o 0,5% zawartości alkoholu, o smaku malin i karmelu,
Karmi Poema di Cáffe – lekkie, niskokaloryczne piwo o zawartości alkoholu 0,5% i 10,5% ekstraktu o kawowym aromacie i ciemnym zabarwieniu,
Karmi Lamai – piwo zielonej barwy o zawartości 0,5% alkoholu o smaku owoców guawy i pitahai oraz mięty,
Karmi Selua– piwo o zawartości 0,5% alkoholu o smaku ananasowo-kokosowym,
Karmi Choco – piwo o aromacie czekolady, ma zawartość 10,5% ekstraktu i 0,5% alkoholu.
z http://pl.wikipedia.org/wiki/Karmi

Reeds
Piwo to jest dostępne w trzech odmianach smakowych:
Redd's Apple – o smaku jabłkowym. Zawartość ekstraktu: 14,5%, zawartość alkoholu: 4,5%.
Redd's Red – o smaku malinowym o klarownym, lekko czerwonawym kolorze. Zawartość ekstraktu: 12,8%, zawartość alkoholu: 4,5%.
Redd's Sun – o smaku cytrusowym. Zawartość ekstraktu: 11%, zawartość alkoholu: 4,5%.
Redd's Cranberry – o smaku żurawinowym (edycja limitowana jesień 2011). Zawartość ekstraktu: 11%, zawartość alkoholu: 4,5%.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Redd's

Podział piw w Polsce:
Piwa bezalkoholowe mają do 0,5% alkoholu
Piwa lekkie posiadają do 10% zawartości ekstraktu oraz do 4,5% obj. / 3,375% wag. alkoholu
Piwa pełne zawierają od 10% do 13% brzeczki słodowej przy maksymalnie 6,2% obj. / 4,65% wag. alkoholu. Warzone są wyłącznie ze słodu jęczmiennego.
Piwa mocne posiadają stężenie brzeczki ponad 13% zawartości ekstraktu i ponad 6,2% obj. alkoholu
z http://pl.wikipedia.org/wiki/Piwo

piwo karmi kawowe jest NISKOKALORYCZNE lubie to!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-02-14 o 11:53
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:50   #215
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Moje dziecko mnie zadziwa. Ilością przewrzeszczanych godzin.
Od 9 wyje, wyje i jeszcze raz wyje.
Ma taki katar, że tam w środku tylko się gotuje, oddycha buźką, idą mu górne zęby, żel Calgel co ma 3,3 lidokainy nie pomaga, nie chce jeść, pić, bawić się, wcisnęłam mu tylko słoiczek jabłek i gruszek z Hippa i 80 ml mleka no i pół chrupka kukurydzianego.
Jeszcze to co wypił to zwymiotował . Zasnął ale pewnie zaraz się obudzi.
Kazałam TŻ kupić Nurofen w syropie, może pomoże...
Moje nerwy już są w strzępach i tak mi szkoda tego mojego dzidziolka...
trzymaj sie kochana nurofen moze troszke pomoc, jak cos, bo to przeciwbolowe.
Stary 2012-02-14, 11:52   #216
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Monia, ale nam wykład dałaś
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 11:53   #217
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
jak sie karmi to tylko karmi

a tak serio - zdarzalo mi sie z mezem wypic piwko do filmu jak artur byl maly...
a jeszcze niedawno maz wypytywal: "rodzisz czy moge sobie piwo wypic?"
Mi też, TŻ z reguły niepijący chociaż ostatnio (aż!) pół szklanki piwa wypije lub pół kieliszka wina ja zresztą tyle samo więcej jakoś nie dam rady (no góra 1,5 kieliszka wina raz na miesiąc), ale to Julek już musi spać i byc ok. 23

Kornelia 04.02.2016

Stary 2012-02-14, 11:56   #218
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

83Moniacoz za wyklad a ja tylko o karmi chcialam wiedziec
Nie wiem, Karmi nie lubie i juz - Reddsa tak, ale juz dawno nie pilam - chyba przed ciaza gdzies. Winko lubie i od grudnia umawiam sie na grzanca z kolezankami i ni chu chu. Nie po drodze nam.
Stary 2012-02-14, 11:57   #219
83monia
Zakorzenienie

... ja dopiero wychodze na piwnego maniaka przy was

Stary 2012-02-14, 12:00   #220
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:
Karmi Classic – ciemne piwo o zawartości 0,5% alkoholu, w skład którego wchodzą mieszanki słodów jęczmiennego i chmielu, dostępne w butelkach 0,5 l i 0,4 l oraz w puszkach 0,5 l,
Karmi Black – piwo ciemne, którego składnikami jest mieszanka słodów monachijskiego i karmelowego, zawiera 4% alkoholu, dostępne w puszce 0,5 l oraz od 2009 w butelce 0,4 l.

W sprzedaży oprócz klasycznej wersji piwa są też odmiany smakowe sprzedawane w butelkach 0,4 l:
Karmi Malinowa Pasja – niskoprocentowe piwo o 0,5% zawartości alkoholu, o smaku malin i karmelu,
Karmi Poema di Cáffe – lekkie, niskokaloryczne piwo o zawartości alkoholu 0,5% i 10,5% ekstraktu o kawowym aromacie i ciemnym zabarwieniu,
Karmi Lamai – piwo zielonej barwy o zawartości 0,5% alkoholu o smaku owoców guawy i pitahai oraz mięty,
Karmi Selua– piwo o zawartości 0,5% alkoholu o smaku ananasowo-kokosowym,
To mi ochoty narobiłaś! Już kilka lat tego nie piłam a takie to dobre
A wykład fajny

Kornelia 04.02.2016

Stary 2012-02-14, 12:03   #221
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
dlatego mowie - pijemy na zmiane, a jesli chcemy oboje isc na impreze, wtedy Marysie transportujemy do mojej mamy na noc i pol dnia nastepnego

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 12:07   #222
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
piwo karmi kawowe jest NISKOKALORYCZNE lubie to!
no właśnie nie bardzo 50 kcal/ 100ml to jak zwykłe piwo, butelka 200 kcal..

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 12:10   #223
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
no właśnie nie bardzo 50 kcal/ 100ml to jak zwykłe piwo, butelka 200 kcal..
to moze niekawowe ma wiecej skoro pisza ze niskokaloryczne... albo KŁAMIĄ!!!

agadus - "na zmiane pic we dwóch" to raz jedno pije a drugie nie pije a innym razem odwrotnie wg mnie

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-02-14 o 12:11
Stary 2012-02-14, 12:19   #224
editka2022
Rozeznanie

witam sie i ja my juz po rehabilitacji.reh niewidziala malej przez miesiac i jest mile zaskoczona ze taka duza roznica ,zmiana na lepszedzis zaczelismy nowe cwicznei ktore bedzie wyjsciem do raczkowania
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 12:20   #225
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
to moze niekawowe ma wiecej skoro pisza ze niskokaloryczne... albo KŁAMIĄ!!!

agadus - "na zmiane pic we dwóch" to raz jedno pije a drugie nie pije a innym razem odwrotnie wg mnie
wiem co to znaczy ;-)

Stary 2012-02-14, 12:38   #226
editka2022
Rozeznanie

ja placki ziemniaczane z chlebem uwielbiam
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 12:55   #227
JustPi
Rozeznanie

zaległości:

brumek tym przepisem na sernik to wywołałaś u mnie gigantyczny ślinotok jak tylko zacznę jeść znowu nabiał (co mam nadzieję będzie szybciej niż odstawię Hanię od piersi) koniecznie upiekę

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dziękuję za gratulacje dla mojej diablicy . Już teraz wiem, dlaczego wczoraj tak dziwnie nogę na bok wyciągała i prostowała.

[/COLOR]Zauważyłyście, że ostatnio poginęły nam mamy? Brida, AgaG, Meszsares, Babonik, Nerola, JustPi, sygine, Lilkaa.

Dostałam @ i czuję się jak dętka. Jakiś smutek mnie ogarnął.
'
dla diablicy
Hania właśnie wczoraj ciągle prostowała nogę próbując jednocześnie przekręcić się z brzucha na plecki i jeszcze jakieś dziwne manewry... to teraz wiem do czego to zmierza (już zapomniałam jak to była przy starszej)
postaram się odnaleść na dłużej
smutek a kysz

Vaniliova11 gratki dla Krystianka i oby Twoja alergia poszła sobie precz
Telik super, że odzyskałaś pieniążki. A co do budowy, to czasami po bardzo męczącym dniu z dziewczynami, marzy mi się "posiedzenie w spokoju na budowie" (tylko szef nie chce mnie z biura puścić)

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
mam duuuzo pytan do was dziewczyny,
czy macie zabezpieczenia juz i jak tak to jakie, jakiej firmy.Kupowac wszystko czy tylko kontakty, narozniki??
Jaka pralke polecacie. Zepsula mi sie i chyba nie oplaca sie naprawiac. Chce wziac cos na raty, bo pranie mi rosnie a kasy niet.
Czy macie jakas polise dla maluchow?? MAly dostal troche kaski i myslalam aby mu odlozyc gdzies.

Ok. ide spac juz. Dobranoc. Aaaa jeszcze chcialam sie pochwalic, ze mlodemu bardzo smakuje rosolek ugotowany przeze mnie.
mamy przetestowane zabezpieczenia do kontaktów i narożników - łapki z Ikei - polecam
do szafek mieliśmy coś takiego - http://www.babyono.com/produkty/poko...eczenia-szafek tylko innej firmy, ale to kupowaliśmy zanim dzieci się urodziły, a służyło jako zabezpieczenie przed fretką, bo skubaniec otwierał sobie wszystkie szafki i wywalał zawartość.
pralkę mamy Aristona i ogólnie jestem zadowolona

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić bo dzisiaj zrobiłam 10 różnych słoiczków 200 ml dla Hani. Co prawda dziwne takie nieprzyprawione, ale o niebo lepsze niż słoiki kupne- skromna jestem nie ma co. Tż chodzi do kuchni jak zahipnotyzowany i je podziwia. Dzisiaj przyszedł kubek doidy(chociaż przez Crazy Machine będę w domyśle miała "do Idy") cup- jak powiedziałam tż, że Hania będzie teraz z niego piła, to minę miał co najmniej dziwną. Podałam w nim Hani wodę i byłam w szoku jak szybko załapała o co chodzi. Sporo jej wypiła i oczywiście sporo też wylała, ale jaką miała przy tym radochę. Ja nadal chora i coś nie chce się poprawić- już nie pamiętam kiedy tak mocno mnie złapało. Mam nadzieję, że po prostu przechodzę to przeziębienie podwójnie- za siebie i za Hanię i na nią już nie przejdzie.
wow, to kulinarnie zaszalałaś
oczywiście musiałam zobaczyć o jaki kubek chodzi
duuuuuużo zdrówka
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 13:10   #228
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
mialam na mysli imprezy - wiec nie doszukuj sie innego sensu. I zakonczylam rozmowe na ten temat - nie mam nic na sumieniu i juz.

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-02-14 o 13:12
Stary 2012-02-14, 13:30   #229
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Uwielbiam placki pod każdą postacią.
A jadłaś gołąbki z ziemniakami:brz ydal:
hehe golabki i obok ziemniaki albo chleb jadlam

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
ja placki ziemniaczane z chlebem uwielbiam
nie no kartofle z chlebem???

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-02-14 o 14:03
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 13:33   #230
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

nie no kartofle z chlebem???
też się zastanawiałam, ale niektórzy i rosół z ziemniakami jedzą, ja nap. lubie placki ziemniaczane z cebulką i śmietana ale lubię też z cukrem na slodko

Edytowane przez agadus
Czas edycji: 2012-02-14 o 13:34
Stary 2012-02-14, 13:33   #231
patik87
Zakorzenienie

Siema.

Brumek piersi to mistrzostwo świata! były pyszne, i jak pachniało podczas pieczenia. Tż zachwycony. Nie dałam pieczarek bo on nie lubi.

Marina i co zrobiłaś z tą przychodnią? co za baby!! Najlepszego dla Rogiego

Jaciee miła niespodzianka, postarał się.

Monia ale wykład piwny

Kajoolku przytulam wirtualnie, zaraz wiosna, humory lepsze, do maja szybko zleci.

Zmalowana
przypomniało mi się: czy już "po badaniu"?

Ale się wkurzyłam. Godzinę czekałam na promotorkę tylko po to zaby mi powiedziała że w tym tyg nic mi nie powie i nie pomoże bo ma za dużo na głowie!
Mogła bynajmniej meilowo to napisać a nie milczeć a ja trace czas i ją ścigam.
W usg zmiany jak przy niedoczynności, ale guzków nie ma. Nic się więcej nie dowiedziałam, nawet wyniku nie widziałam na oczy, dopiero w czwartek jak będę u endo to wynik ma być w karcie.

Teściowa obrażona na mnie i tż. Wykończy mnie ta baba!! Myśli ze wszystko wie lepiej i jest niezastąpiona.
W niedzielę przy ciotce i wujku zaczęła "babciować" ile to ona wie o dziecku itp, itd i ją z tż sprowadziliśmy na ziemię przy wszystkich i teraz oburzona. Pfff.

Ja na walentynki różę dostałam dużą, a Sarcia mniejszą.
Ale już zdążyliśmy się ściąć z tż, i pogodzić.
Zimno mi.
NOc co 2h pobudki

A gołąbki z ziemniakami to normalka, moja mam zawsze tak robi. Tzn ziemniaki jak dodatek, nie w gołąbkach..
A rosół z ziemniakami ni tłuczonymi też lubię, nawet bardziej jak z kluskami.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-02-14 o 13:35
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 13:37   #232
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
wiem co to znaczy ;-)
to czemu

Stary 2012-02-14, 13:39   #233
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

patik moja tez probuje czasem przy rodzinie pochwalic sie czyms na temat Marysi, ale tez ja sprowadzam na ziemie - rzadko z nia bywa a najwiecej ma do powiedzenia.
Walentynki - po byku mam
Stary 2012-02-14, 13:39   #234
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Ale się wkurzyłam. Godzinę czekałam na promotorkę tylko po to zaby mi powiedziała że w tym tyg nic mi nie powie i nie pomoże bo ma za dużo na głowie!
Mogła bynajmniej meilowo to napisać a nie milczeć a ja trace czas i ją ścigam.
W usg zmiany jak przy niedoczynności, ale guzków nie ma. Nic się więcej nie dowiedziałam, nawet wyniku nie widziałam na oczy, dopiero w czwartek jak będę u endo to wynik ma być w karcie.

Teściowa obrażona na mnie i tż. Wykończy mnie ta baba!! Myśli ze wszystko wie lepiej i jest niezastąpiona.
W niedzielę przy ciotce i wujku zaczęła "babciować" ile to ona wie o dziecku itp, itd i ją z tż sprowadziliśmy na ziemię przy wszystkich i teraz oburzona. Pfff.

Ja na walentynki różę dostałam dużą, a Sarcia mniejszą.
Ale już zdążyliśmy się ściąć z tż, i pogodzić.
Zimno mi.
NOc co 2h pobudki

A gołąbki z ziemniakami to normalka, moja mam zawsze tak robi. Tzn ziemniaki jak dodatek, nie w gołąbkach..
A rosół z ziemniakami ni tłuczonymi też lubię, nawet bardziej jak z kluskami.
ja też robiłam piersiaki bez pieczarek, bo akurat nie miałam,
mam nadzieje,że jednak wyniki ok, i nie wygląda to tak źle,
a gołąbki z ziemniakami tez lubię, oczywiście jako dodatek ale rosołu z ziemniakami jeszcze nie jadłam i chyba nie zjem wolę z makaronem

Stary 2012-02-14, 13:42   #235
youyou
Zakorzenienie

Hejka

zapomniałam wczoraj napisac - telik bardzo sie ciesze ze odzyskalas kase
(współczuje tylko rodzicom ze musza splacac dlugi takiego synalka)

Marinka buziaki dla Igiego

aaa chcialam napisac ze wczoraj robilam fajny deserek z gazetki dzieciowej

Mus jabłkowo-ryzowy z biszkoptami
potrzebne :

duze słodko-kwasne jabłko
klarowny sok (ja mialam Bobo Fruita jabłkowo-truskawkowego)
kleik ryzowy
pare biszkoptów

Jabłko kroimy na małe kawałki, zalewamy sokiem, (ok pół szklanki) i dusimy pare minut na lekkim ogniu, aby jabłka zmiekły, potem blendujemy i dosypujemy kleiku aby troche zagescic,.
Ja wsypalam malutko bo wlalam mniej soku i nie bylo zbytniej potrzeby zageszczania.
Na koniec wkruszamy pare biszkoptów.

Lila zjadła ze smakiem, było naprawde pyszne.
Polecam jakbyscie chcialy

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-02-14 o 13:55
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 13:46   #236
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Hejka

zapomniałam wczoraj napisac - telik bardzo sie ciesze ze odzyskalas kase
(współczuje tylko rodzicom ze musza splacac dlugi takiego synalka)

Marinka buziaki dla Igiego

aaa chcialam napisac ze wczoraj robilam fajny deserek z gazetki dzieciowej Mus jabłkowo-ryzowy z biszkoptami potrzebne :

duze słodko-kwasne jabłko
klarowny sok (ja mialam Bobo Fruita jabłkowo-truskawkowego)
kleik ryzowy
pare biszkoptów

Jabłko kroimy na małe kawałki, zalewamy sokiem, (ok pół szklanki) i dusimy pare minut na lekkim ogniu, aby jabłka zmiekły, potem blendujemy i dosypujemy kleiku aby troche zagescic,.
Ja wsypalam malutko bo wlalam mniej soku i nie bylo zbytniej potrzeby zageszczania.
Na koniec wkruszamy pare biszkoptów.

Lila zjadła ze smakiem, było naprawde pyszne.
Polecam jakbyscie chcialy
oooo muszę spróbować

Stary 2012-02-14, 13:47   #237
iustyna1
Wtajemniczenie

Patik a to jest tak, że na głębokim talerzu kładziesz utłuczone ziemniaki i to zalewasz rosołem? Czy ziemniaki obok na osobnym talerzu? Pytam, bo tak nie jadłam nigdy.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 13:57   #238
youyou
Zakorzenienie

Ja tez tak nigdy nie jadłam rosołu.

ale gołąbki z chlebem czy ziemniakami to sie u nas normalnie jada

kurcze Polska to jednak bardzo zróżnicowany kraj...
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 14:04   #239
SweetAngel1984
Zadomowienie

No rosol z ziemniakami dziwnie......

za to bigos z ziemniakami tak i z chlebem tez

jestem po obiedzie
Igorzasty kima
a ja ide sie wykapac i umyć łepa

dzis moje dizecko ma chyab gorszy dzien (maruda)
albo taki zmeczony byl ???

niewazne tak czy siak uciekam

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-02-14 o 14:06
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 14:05   #240
brunetka2000
Zakorzenienie

Lili, Naataaszkaa, eveewe, brumek, ,bella7, Kajool, youyou, marzena_S, Agadus DZIĘKUJĘ MOJE KOCHANE ZA ŻYCZENIA mam nadzieje, że jeszcze nie jedne święta z wami spędzę

youyou u nas w rodzinie sie tak obchodzi, ale nie wiem czemu. Brumek tez tak napisała. Może w każdym woj. inaczej sie obchodzi nie wiem
MoniaZ82, a pamiętasz może gdzie to zdjęcie bylo ?

Faworki, chrust, czy inne nazwy tego dania- kocham jeść

Placki ziemniaczane ja jem tylko i wyłącznie ze śmietaną i solą , mój Tz tylko z cukrem.
Gołąbki z ziemniakami jak najbardziej
Mój TZ je np. banana z bułką, gdzie dla mnie to jest coś okropnego

Rogi wszystkiego naj kochany
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości