|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
Fakt wyprawka porzadna ale należy mu się, za to że ze mną wytrzymuje Spac mi sie chce ale nic z tego nie wychodzi ... chyba sie pojde wykapac. |
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
emigra super, że wszystko ok
![]() Cytat:
dziękuję za strone
|
|
|
|
|
#2433 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moj maz dzis planuje jakas pizze we trzech hehe Ale sie tam nasluchasz ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]() czytalam, ze te skurcze przepowiadajace sa bezbolesne. Ale az 3minutowy skurcz? ![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- emigra a moze Ty juz rodzisz, a nawet nie wiesz i bezbolowy porod Cie czeka?
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaaaa chetnie, ale podejrzewam ze porodu nie da sie bezbolesnie rodzic nie rodze, lekarz mnie badal po ktg ale nie pogniewalabym sie gdyby porod mial byc prawie bezbolesny
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2436 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
widocznie zasługuje ![]() Cytat:
Cytat:
A tak w ogóle to Dzień dobry! My raczej Walentynek nie obchodzimy za bardzo, ale może jak mąż się obudzi po nocce pojedziemy sobie gdzieś na obiad...zobaczymy ![]() A ja zaczęłam wczoraj 33 tydzień !!! hurraaaa!!!! Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze!
Karolina Nicpoń Fotografia kulinarna, reklamowa. Przepisy dla alergików. https://karolinanicpon.pl Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać! kontakt@karolinanicpon.pl Edytowane przez karo_z Czas edycji: 2012-02-14 o 13:24 |
||||
|
|
|
#2437 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
kupiłam kordonek białej bawełny na czapeczkę dla dzidzi - żeby nie gryzło i 2 motki kremowej wełny na kocyk chcę później dokupic jakiegoś żywszego kolorku i ozdobic czapę i kocyś ![]() mnie robótki ręczne odprężają ( na męża mniej warczę ) a na walentynki mam dla niego lizaka - Daj buziaka-
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
|
|
|
#2438 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
![]() Witam w ten pełen miłości dzień Ja przed momentem wróciłam znowu od kosmetyczki (ale sobie pozwalam ostatnio hehe ). Robiłam to zagęszczanie rzęs o którym pisałam kiedyś... Efekt baaardzo fajny, naturalny -jak patrze w lustro to wygląda jakbym sobie bardzo, ale to bardzo dokładnie wytuszowała rzęsy -tyle że każda jest rozdzielona. Także moja próżność została zaspokojona pod tym względem Nawet karmiąc cycem o 3 nad ranem będę miała przynajmniej ładne oko Co do walentynek to tż dostanie ode mnie własnoręcznie robioną kartkę i deser w kształcie serduszka który zamierzam za chwilkę zrobić No i oczywiście zamierzamy sobie okazywać czułość i miłość w wyższym stężeniu niż na codzień Już nawet nie chce mi się pisać o bolesnych nocach-bo powoli zaczynam się przyzwyczajać do zwijania się z bólu. Jutro rano mam KTG w szpitalu-więc może to da nam jakiś obraz tego "co się tam wyrabia" w macicy
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37cbxmqsll1h4j.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/200503293538.html Edytowane przez ivonka7 Czas edycji: 2012-02-14 o 13:34 |
|
|
|
#2439 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i chcielibysmy zabrac sie z mezem za wypedzanie mlodej (bo postujemy juz od 3 tygodni... heh... no ochoty u mnie byl brak ), ale musimy sie wstrzymac az w koncu te krostki z mojej pani nie zejda Cytat:
Cytat:
![]() ja jeszcze moge ponazekac na bol spojenia... juz ledwo chodze ![]() Cytat:
a z tymi skurczami i wykresami to roznie bywa, bo ktg moze pokazywac taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak i wykres, a kobieta nic nie czuje, a moze znow byc ledwie ledwie, a ty sie z bolu skrecasz... mialam tak podczas porodu... wykres to byl taki ledwie pokazujacy skurcz, a mnie w oczach mglilo z bolu ![]() No i jestem juz tez po wizycie i hemoglobina skoczyla z 8,8 na 10,6... zelazo mam brac nadal... no i ginka przejrzala te pecherzyki na mojej pani, stiwerdzila, ze na typowa opryszczke narzadow plciowych to nie wyglada, ale i tak pobrali krew na przeciwciala... i w czwartek mam kontrole i wyniki... i smarowac mam na razie tylko olejkiem lawendowym (bo dziala u mnie na opryszczke okoloustna) a w czwartek jak beda wyniki, to dostane jakies leki, w razie gdyby ten olejek nie dawal rady i jeszcze poki nie wiemy dokladnie co to jest, w razie gdyby mi odeszly wody, albo zaczela sie akcja, to musze natychmiast do szpitala i pod noz ... no nic, mam nadzieje, ze mlodej jeszcze sie na swiat tak nie spieszy
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
jeeee wlasnie weszlam na 1. Strone i widze ze mamy dwa dzieciaczki z tego samego dnia.
GRATULACJE DLA GIZMIATKA Moja dzidzia dzis ma fiola . Prostuje mi szlapki w mostek jak chodze . Strasznie dziwne uczucie :mdlejd:
|
|
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
My wszamalismy wlasnie krem zupe z brokulka z jajeczkiem, do tego grzanki, serek i boczek pieczony
![]() Maz zrobil ![]() Cytat:
gucia to trzymam kciuki zeby olejek pomogl a mala jeszcze poczekala
|
|
#2442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Super, że same dobre wieści po wizytach
Cytat:
świetny pomysł a Moniki drożdżówki to nawet nie wspomnę! ![]() Pewnie, że zasługuje za to, że ze mną tyle lat wytrzymał to już w ogóle jeszcze zdziałam do obiadu deserek - galaretka, owoce, bita śmietana i posypka czekoladowa. Póki Laurki nie ma na świecie to niech jeszcze ma, bo potem to nie wiem kiedy znajdę czas i siłę I gratuluję 33 tygodnia
|
|
#2443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja widzialam ja na zywo w hurtowni , wiec jestem przygotowana ![]() no ja znam siebie na tyle ze bede chciala miec dzidzie w zasiegu wzroku te pierwsze 2-3 m-ce potem bedzie mogla spac w dzien do gory w sypialni i tylko na podsluchu, zreszta mam taki niecny plan ze bede usypiac na dworze w wozku i na moj mini ogrodek mam widok z kuchni i z duzego pokoju wiec jesli bedzie na dworze tak ladnie spala jak adas to bede wniebowzieta Emigra, dobrze ze wszytsko w porzadku Gucia mam nadzieje ze jednak nie opryszczka! Co do skurczy i ktg to moja bratowa pojechala z akcja porodowa do szpitala w 32 tygodniu w ciazy blizniaczej, stwierdzili ze za wczesnie i dostala cos na zatrzymanie akcji, niestety nie pomoglo, a caly czas podpieta pod ktg i tak w sumie zostawiona sama sobie,polozne sprawdzaly zapis i stwierdzily ze dzisiaj porodu nie bedzie! po jakims czasie bratowa mowi do mojej siostry (bo z nia rodzila) wiesz zawolaj kogos bo ja chyba musze juz przec, szybko polozna sprawdzila rozwarcie i totalna panika, lekarz, prznosne usg bo oni nie wiedzieli nawet jak dzieci sa ulozoane, nie sprawdzili tego, szybko na sale porodowa, siostre wyprosili, kilku lekarzy bo wiadomo ciaza blziniacza w 32 tygodniu, widmo cesarki, ale nie , male wyskoczyly szybciutko i sprawnie, tym badrziej ze byly naprawde malenkie! Tak ze z tym ktg to roznie bywa!
|
|
#2444 |
|
Rozeznanie
|
Gizmiatko gratuluję córeczki
Mravka świetny pokój Byłam dzisiaj na ostatnich badaniach- babeczka tak szybko się wkłuła że nawet nie poczułam Najlepszy był jednak facet przed labem. Zapytałam się czy czeka w kolejce a on się zapatrzył na mój brzuch i się wysłowić nie mógł więc weszłam do środka![]() Wróciłam i padłam dosłownie spałam chyba do 12 nawet nie wiem kiedy usnęłam. Przyjechał kurier z zakupami i już nie mam wymówki pakuję torbę... miałam wrażenie że mimo tych moich skurczy nie urodzę wcześniej- często przecież się tak zdarza a tu od wczoraj boli mnie brzuch i skurcze są coraz bardziej bolesne... |
|
|
|
#2445 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale już jestem spokojniejsza Właśnie piekę ciasto Znalazłam jakieś proste w internecie i mam nadzieję, że wyjdzie
|
|
|
|
|
#2446 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super że wizyta udana i wyniki OK ![]() Cytat:
Cytat:
teraz układam drugi ![]() Chyba zołza jestem ostatnio. Przyszła do teściowej sąsiadka (a raczej jej córka 7l.) i przyszła do mnie na dół i mówi "ja przyszłam posiedzieć z Tobą" a ja jej " ale ja Cię tu nie chcę więc żegnam" Myślicie że przegięłam?? Na swoją obronę mam to że na prawdę wkurzają mnie te dzieci sąsiadki. Przychodzą - śmierdzi od nich fajkami bo w domu tam palą rodzice a mnie ten zapach odrzuca (fakt one nie sa niczemu winne), no dodatek ruszają wszystko z szafek nie słuchają i są mega nieznośne. Ogólnie to irytują mnie bo tak to siedzą u siebie w domu , ale jak zbliżają się święta lub urodziny to bezczelnie przychodzą i mówią "dziś mam urodziny więc daj mi coś" albo jak robimy jakieś imprezy grill, urodziny itp. to też się wpraszają (moja teściowa je tak nauczyła - jak chce to niech na swoje imprezy ich zaprasza a nie na MOJE) a potem strzelają głupimi tekstami do moich gości i mi jest głupio przed nimi.... Sorki że tak się żale ale jak widzę te dzieciaki tu to normalnie ciśnienie mi dźwiga. Kocham dzieci i uwielbiam , ale ich jakoś strawić nie potrafię. |
|||
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Ciepło.
5 stopni ![]() Wietrzę mieszkanie, balkon otwarty ![]() Zrobiłam właśnie porządki w szafkach kuchennych. Mam jeszcze jedną do ogarnięcia, ale tutaj potrzebna będzie mi pomoc mamy lub męża aby nieużywane rzeczy powynosić do piwnicy. Dziś mąż dostanie jeden z większych pojemników po lodach aby mi ładnie pomalował to srebrnym sprayem, muszę pochować część kosmetyków a nie mam w co, więc taki pojemniczek jest idealny
|
#2448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u mnie bylo tak, ze bylam podlaczona, bolesne skurcze co 2 minuty, tak patrzylam na ten wykres, ze on tem niewiele co pokazuje i troche z przerazeniem do poloznej, ze ten wykres taki niejaki... a ta mi tylko powiedziala, ze wykresem mam sie nie przejmowac, bo ona wie, ze rodze i wszystko jest ok ... najwazniejszy byl wykres maluszka, zeby byla kontrola, ze sie dobrze czuje ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
...ale po tej ciazy zdecyduje sie chyba na spiralke, bo gumki mnie tylko denerwuja ![]() Cytat:
zreszta jak bedziesz taka "zolza", to moze dzieciaki przestana sie w koncu bez pytania wpraszac ![]()
|
|
#2449 |
|
Wtajemniczenie
|
emigra i gucia dobrze ze po wizytach ok. gucia aby olejek pomogl.
Pempek i natka dzieki za info odnosnie globulki. Pempek i Moniq jakie slodkosci przepyszne zrobilyscie...mniammmm Pempek malunek wyglada przepieknie, a taki fotel jak na Twojej scianie to marzenie moje w sypialni, tylko ze ja bym chciala prawdziwy fotel, ale taki sam model![]() a ja wrocilam do lozka o 8:30 i pospalam sobie do 11, pozniej Tz przyjechal na obiad wiec zjedlismy i po obiedzie wpadlam w taka wscieklosc, ze moze tylko z 2x mi przydarzylo sie to w ciazy. wyprowadzilo mnie z rownowagi to ze zmiotki nie moglam znalezc, bo od kiedy Tz porzadkami w domu sie zajmuje to jest jeden wielki roz.....ol i nic nie mozna znalezc, Walentynki chyba bedzie mial dzis, ale na szczocie bedzie zapierdzielal. pies tez mnie wyprowadzil z rownawagi i dostal ochrzan i wygonilam go na podworko. a jak jeszcze krew mi z nosa mi zaczela leciec to juz w ogole wyszlam z siebie i stanelam obok normalnie!!!!! aby doprowadzic dom do porzadku jak zaczne w 38tc sprzatac to chyba od razu w ten sam dzien bede na porodowke jechac. ivonka a rzesy pozniej nie sa wyblakniete mocno po takim permamentnym tuszu?? czy to jest cos takiego jak henna? |
|
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu ktoś mnie rozumie |
|
|
|
|
#2451 |
|
Wtajemniczenie
|
emigra no i dobrze że z dzidzią wszystko dobrze
Flowerbombka no to zdrówka życze
|
#2452 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
strasznie się tym zdziwiliśmy ale się bardzo cieszymy, bo jak coś to mamy gdzie wrócić.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie złość się, oby zaraz przeszłoJa już po wizycie, Pan doktor zbadał serduszko i powiedział że dzidzia jest szczęśliwa Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2012-02-14 o 14:41 |
||||||
|
|
|
#2453 |
|
Rozeznanie
|
nie Monia, to są rzęsy doklejane do moich naturalnych - z naturalnego futerka norek. Jak moja rzęsa naturalnie wypada-to tamta też. Henne robiłam raz w życiu-ale nie widziałam jakiegoś super efektu, po hennie faktycznie mogą być wyblakłe-ale to też przez okres dopóki nie wypadną.
|
|
|
|
#2454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja czesto tez warcze na tz i adasia bez powodou ,ale Oni wtedy tylko patrza na siebie i kiwaja glowami, adas ma dopiero 6 lat a wie juz duzo o kobiecych humorkach ![]() Chociaz zawsze staram mu sie tlumaczyc jak przegne ze po prostu bylam zdnerwowana i dlatego krzyczlam i to nie jego wina! A tz jak to on -nazwie mnie promyczkiem slonca i w sumie to mi mija wtedy, chociaz dla niepoznaki zawsze toche sie tam podasam! A co! Niki, ja sie zbuntowalam po kilku latach brania tabletek i odstawilam, stwierdzilam ze cale zycie nie bede sobie hormonow pakowac! Tz wybieral sie na operacje bo nie mielismy miec wiecej dzieci, ale zanim sie wybral to jechalismy wlasnie na gumkach, jak widac zaowocowalo to malutka Viki Tak ze chcialam tylko uswiadomic, o ile sami sobie nie zdajecie sprawy ze gumki jednak to malo bezpieczny sposob ![]() Gucia, malutkie sa zdrowiutkie i pieknie rosna, ale slyszac cos takiego i to z pewnego zrodla (nie ze to plotka) to mozna sie zastanawiac dlaczego nikt nie sprawdzil jej rozwarcia itd! No w kazdym razie wiem ze ja nie chce tam rodzic
|
|
#2455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Dziewczyny też macie takie uczucie kłucia szyjki? Jakby ktoś Wam igłe wbijał? bo ja od jakiegoś czasu tak mam, ale Pani doktor w piątek powiedziała że wszystko jest w porządku. Najgorzej jest wieczorami. Czy jak się zaczyna poród to to kłucie się nasila? Bo szczerze mówiąc wydaje mi się że ciężko to będzie wytrzymać
|
|
|
|
|
#2456 |
|
Rozeznanie
|
pempek śliczny kącik u nas mały tez narazie w sypialni bedzie teraz robimy mu w pokoju szafe przesówną a o dekoracjach to pomysle jeszcze
|
#2457 |
|
Rozeznanie
|
Tak, ja jestem zadowolona z efektu.
Ja miałam takie kłucia, ale to ponoć zupełnie naturalne. Jak będziesz czuła ból to zorientujesz się że to coś innego jak widać na moim przykładzie nawet bardzo duże bóle jak na @ i bardzo silne skurcze nie od razu prowadza na porodówkę.
|
|
|
|
#2458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I obiecalam sobie ze jak dotrwam to wysprzatam chalupe tak ze bedzie lsnic na przyjscie dzidzi. Mam tak zapuszczone mieszkanie ze az plakac mi sie chce, z zewnatrz jest ogarniete bo juz moge chodzic, nie musze lezec plackiem ale wiesz w szafach ciagle tez trzeba ogarniac wiesz jak jest. Jak lezalam plackiem, to blatow w kuchni nikomu sie nie chcialo wycierac po sobie, kazdy napaprał i mial w d*** ze okruchy, czy herbata rozlana, na podlodze tez okruchy, z szafek powyciagane rzeczy, plyta do gotowania zapieprzona. Fakt obiad byl zrobiony, Filip i ja nakarmieni, małym babcia sie zajmowala ale bardziej siedzac i go pilnujac bo tez ma swoje lata... Moja mama probowala ogarniac wieczorem dom bo wraca po pracy dosc pozno ale tez zajmowala sie malym, sprzataniem zabawek po nim i mna. Z powodu tej mojej krotkiej szyjki nie odkurzalam juz ho ho czasu, podlog nie mylam, od polowy ciazy traktuje siebie jak jajko zeby nie urodzic.. i mama co jakis czas mi odkurzy, przemyje podlogi, poprasuje ale wiesz ona tez juz sily nie ma tyle co kiedys i tez nie chce jej az tak wykorzystywac. Juz mi przy malym duzo pomaga, kapie go, bawi sie z nim, szykuje nam jedzonko wiec nie moge wymagac. Kazdy sie stara jak moze, ale ja juz nie moge sie doczekac kiedy bede zupelnie niezalezna ![]() Cytat:
|
|
#2459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pytałam ostatnio kiedy mam przyjechać na porodówke. Powiedzieli mi że jak nie będę mogła wytrzymać z bólu albo będę miała regularne skurcze co 3 minuty. Najlepiej mam zadzwonić i się skonsultować, a jak odejdą wody to od razu przyjechać.. |
|
|
|
|
#2460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
Ja jak mialam skurcze co 6 a zaraz co 5 minut regularne to jechalismy wtedy autem i jak zajechalismy na izbe przyjec to odeszly mi (chlusnely) wody plodowe. I rozwarcie mialam juz na 4 cm. I zaraz po odejsciu wod mialam skurcze juz co 3 minuty gdzies to ja juz wtedy nie moglam sie doczolgac na ta porodowke z izby przyjec bo musialam co chwile kucac tak bolalo. Wiec nie wiem czy to dobry pomysl zeby jechac dopiero jak skurcze beda juz co 3 minuty
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:59.

klask i:

a nic nie czulam... potem mialam w wiekszosci na poziomie 10-20% i wtedy chwilami czulam lekki bol podobny do @ ....
i mamuśkę
mniaaam

. Prostuje mi szlapki w mostek jak chodze

moze t6o jednak ie infekcja?
Nie złość się, oby zaraz przeszło