|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Placki ziemniaczane uwielbiam, kartoflaka również. Jadam same, a sporadycznie z sosem grzybowym. Slyszalam tez ze placki mozna zimnym mlekiem popijac Chleb to tylko do ogorkowej i obowiazkowo parówka Pomidora z cukrem jadlam pyycha ![]() Gołąbki z ziemniakami tez, mąż mojej kuzynki sie z nas smieje i mowi ze jemy ryz z ziemniakami Ja tez lubie, moj Tz sie zawsze w glowe puka jak to widzi. Kaze mi jesc ogorka z cukrem Cytat:
i tez marzy o niebieskim subaru ![]() Cytat:
Oliweczka padlam
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-14 o 18:08 |
|||
|
|
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
super, że załatwiłaś. A z pogrubionego to mam |
|
|
|
|
#303 |
|
Wtajemniczenie
|
Brunetko to byla gazeta Dziecko....
Ja tylko na chwile.... mala ryczy od tego zabkowania..... |
|
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#305 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za kraj..Cytat:
ale z makaronem też lubię ale z ziemniakami nawet bardziej ![]() Cytat:
![]() ale fakt nie ma się co dziwić że ma uraz do aut skoro miał poważny wypadek - widac trauma mu została... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brumek kciuki za jutro - oby się wyjaśniło co z tym Twoim bólem głowy ![]() a gołąbki z ziemniakami - dla mnie to zupełna nowość - ja jem takie same - bez chleba bez niczego - ale może gdyby było w nich samo mięso albo duża przewaga mięsa to by ziemniaczki pasowały - czemu nie ![]() takie z ryżem - dla mnie najlepsze bez dodatków - tylko sosik ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:dokładnie - dokładnie - popieram ![]() Cytat:
ale dla mnie lepiej brzmi "do tych Strzelec Opolskich" albo "Strzelców" - ale nie jestem pewna ![]() na długo jedzie bidulko? przykro mi że będziecie jakiś czas same.. ![]() gdzie byłaś jak Cię nie było? :chytry: na FB?
|
|
|
#306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kocham lodowate mleko! Do wszystkiego! ![]() Do frytek, placków, jajek, jajecznicy do czego się da ![]()
|
|
#307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Igusia Marinki i dla innych solenizantów dzisiejszych ![]() u nas ząbkowanie ciąg dalszy, górne jedynki wyłażą .... mam nadzieję że szybko wyjdą |
|
|
|
|
#308 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No nadrobiłam nareszcie babolki
uczelnia załatwiona, jutro siedze w domu, w czwartek jadę - więc lajcik ![]() i reszta odpowiedzi: Cytat:
![]() a ten placek pyszny jest tylko nie może być gruby - lepszy cienki bo wtedy lepiej się wypiecze i będzie bardziej chrupiący ja wodę odlewam z ziemniaków na placki ale to zależy od gatunku ziemniaków jakie masz ![]() nie wkurza Cie mieszanie bebika HA? ja poddałam się po kilku dniach Cytat:
![]() najlepszego dla Igorka 2. bo to już przerabiałam - obojętnie kiedy to do ok. 8.30-9 nie ma szans się dodzwonić bo zajęte non stop - a jak juz odbiorą to nie ma miejsc.. one mają odłożony telefon bo rejestrują na miejscu i nie chca żeby im tyłków zawracać telefonami Cytat:
Cytat:
ja też brałam zaświadczenie o karmieniu ale od gina bo mi potrzebne było do ITS ale próbki nie chciał tylko się uśmiechnął ![]() mój tż namiętnie popija zimnym mlekiem placki, frytki - mleko musi być bo inaczej nie zje ![]() widziałam to foto w dziecku - to nie Ala - tylko brzdąc w identycznym ubranku jak Ala miała - w tym tygrysku z Allegro zbieg okoliczności Cytat:
za ząbki i oby nie bolało nie wytrzymałabym z takim - brat tż-ta taki jak twój małż - mecze mecze mecze i treningi w każdej wolnej chwili no napisałam
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-14 o 20:08 |
|||||
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chcialam wlasnie pisac ze u tesciow to ogorka (swiezego) je sie z cukrem
![]() ja za to lubie rybe (tunczyk czy sledz) z puszki popijac zimnym mlekiem a moj tata to lubil drozdzówke z pasztetową jesc
|
|
|
|
#310 | ||||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Dobrze, że już jutro masz wizytę.2. Mam nadzieję. ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o przebrania to może Fiona i Shrek? Nie wiem czemu, ale to było pierwsze co mi przyszło na myśl. Cytat:
![]() Cytat:
Długo go nie będzie?(odmienia się do Strzelec Opolskich Cytat:
Cytat:
Kolejna reklama z mojej strony. Dzisiaj przyszedł gryzak Nuby i Hania dostała w nim jabłuszko-dziecka nie było przez jakieś 10 minut i prawie je całe wciągnęła. Super sprawa, jestem ciekawa czy gotowaną marchewkę by w ten sposób zjadła. Jeśli nie będzie chciała dalej jeść zblendowanej to spróbuję. |
||||||
|
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() patik - zaskocze cie bo ja lubie kobiety |
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie byłam.... dziecko goniłam
|
|
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Monia Ty jesteś dobra. Gotowa jestem pomyśleć, że jesteś w stanie przejść na homo.. Oliweczka a za co kciuki mamy trzymać? ![]()
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Poważnie
Radek mi śpi od 17stej ![]() Jeszcze przed chwilą nie wiedziałam co z tym fantem zrobić ale nie będę Małego budziła, niech śpi. Mam nadzieję, że to już na noc i mi się za jakiś czas nie wybudzi do zabawy. Ale co go napadło dzisiaj? |
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
Carmela skubana Sarenka!
Czekm z niecierpliwością aż Radek tak zacznie się wspinać
|
|
|
|
#317 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziękuję
![]() Tak już ten ten. Ja mam okulistę z Emi i boderka, więc nic nie będę robić ani faForków, ani pączków ![]() Cytat:
ale nie chciała ze smoka i koniec ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że to minie lada dzień. U mnie dzisiaj jest lepiej Cytat:
jeżeli zaczniesz ponownie podawać np. ziemniaka, za tydzień podasz niby tego samego ziemniaka ale będą w nim inne śmieci to w sumie tego nie da się wyłapać nie? bo przypuszczam, że jeżeli dasz ziemniaka i po nim nic nie będzie to będziesz dodawała kolejne składniki. Trzeba mieć stałego super dostawce. Brokuł podajesz świeży czy mrożony? aby było lepiej !Cytat:
Emi miała być szczepiona, bo miała iść do żłobka. Nie idzie i nie szczepię. Jakoś kurde nie mam parcia na te pneumo. Wiecie co dzisiaj zrobiłam ![]() zatankowałam, zapłaciłam i pojechałam w siną dal, z korkiem od baku na dachu dobrze, że był mój tato ze mną,bo do tego wszystkiego przy otwieraniu baku, otworzyłam nie chcący bagażnik i jechałam z nim jeszcze otwartym, a on zauważył że i bagażnik otwarty i bak otwarty i ni ma korka ![]() Korek się podczas jazdy zgubił, wróciłam się go szukać. Na szczęście zguba się odnalazła,ale już widziałam męża w akcji jak mówi" babo patrz co robisz " ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Rosół z ziemniakami - nie lubię, ale u mnie się tak też jadało. Rosół z chlebem - lubię, zawsze nachodziła mnie w niedziele wieczorem ochota na rosół, a nie chciało mi się już gotować makaronu to pokroiłam w kostkę chleb i zjadłam ![]() Gołąbki z ziemniakami - mi zupełnie ziemniaki do tego nie pasują.Jakoś kupy mi się to nie trzyma. Chleb do zupy - do krupniku, ogórkowej koniecznie. Placki z ketchupem - nie jadłam szczerze mówiąc,nie wpadłam na to . Natomiast lubię jeść frytki z majonezem i do tego jeszcze ketchup,albo sos majenozowo-czosnkowy. |
||||
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Lili co do Walentynek szkoda gadac
![]() co do jedzenia frytki z majonezem pycha co do piwa - lubie jeszcze z soczkiem malinowym i winka najbardziej carlo rossi Marysia spi juz, bo bylismy o 16 pytac o kolejny kredyt, aby dom wybudowac i juz jest lepie i Marys miala spacer po deptaku pozniej, u kumpla w knajpie wypila mleczko i przeszlismy sie w druga strone do auta i dotlenila sie mala. co do prawa jazdy i chlopow - mialam bylego bez prawka i wiem jak to jest, czasem do d.... ale mysle ze do zaakceptowania. ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- zaneta ja tez tak kiedys zrobilam, z tym ze akurat przy tym aucie mialam korek na takim paseczku wiec sobie wisial.
|
|
|
|
#319 |
|
Zakorzenienie
|
o tak, frytki z majonezem też lubię. Albo z tartym serem. I do mirofali, by się rozpuścił na wierzchu.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde albo zrobić frytki w piekarniku i na nie ser ? Oo to jest myśl. A przyszła mi ochota na dufinki
|
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
MAMY KTÓRE MAJĄ KARTE "DLA MAMY I MALEŃSTWA"
jest promocja na pampersy ! |
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie tak samo jak u Ciebie. Wydygałam się trochę bo to było w Niemczech i nie mój samochód. Na szczęście korek leżał sobie ładnie na środku placu cpn i czekał na mnie ![]() Ja używam mrożonego brokuła. Mam też kalafiora ale jeszcze nie gotowałam. |
|
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
Zanetaa a co w końcu z Twoim powrotem do pracy? Myślałam że jednak wracasz a emi do żłoba?
AH. Chyba trzeba zrobić znowu czystki w klubie.
|
#325 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
witaj w gronie SAMOTNYCH MATEK ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() frytki z majonezem chleb tez do krupniku i ogorkowej i do flakow ![]() za to ja jem dziwactwa bo np; chleb z maslem i truskawkami i cukrem chleb z maslem i serkiem homogenizowanym a jak byłam mała to babcia robila mi kanapki z pokrzywa(zamiast salaty) i szynka dobrze ze nie pamietam jak smakowalo
|
|||||
|
|
|
#326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bomba! - kaloryczna ![]() Zrobię takie ale w piekarniku ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Co to znaczy? Cytat:
Te Twoje dziwactwa nie są mi obce
|
||
|
|
|
#327 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#328 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
PS. mam katar. Dawno nie bylam chora co??
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
Musiałam pójśc do prawie pustej lodówki i zjeśc pół puszki tuńzyka którego nie lubię, a teraz poprawiam nutellą i zagryzam bułką Czy ja aby nie jestem w ciąży? dzisiaj powinna nadejść @ a ni ma
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
Patik nie wracam.
Wszystkie znaki na niebie mi mówiły, że mam nie wracać. Na końcu wyszły jeszcze inne cyrki, że doszłam do wniosku, że nie ma co się ponownie poświęcać. Emi do żłobka póki co nie idzie, pracy na razie nie szukam, z doświadczenia wiem, że jak się szuka to się nie znajdzie, a jak się nie szuka to sama przyjdzie :P Mam jeszcze dylemat czy czasem Emi nie dawać na 2-3 dni w tyg do żłobka, bo okazało się że taka opcja też jest, ale póki co nie zaprzątam sobie tym głowy. Mam zasiłek, mąż zarabia, mam ubezpieczenie więc jest dobrze. Lili u mnie brokuł się nie przyjął, kalafior tak. Moje dziecko dzisiaj zjadło ziemniaka z tymiankiem i koperkiem. Zajadała sie tym, myślę sobie co się będę wysilała marcheweczki, kalafiorki, cycki itd. Zrobie prosto i koniec. Zjadła -cieszę się,ale nie chwalę.Widzę po niej że jednego dnia pięknie je, drugiego nie ruszy nawet tego samego wcale. Ale pochwalę się a co ! Jak zaśpiewam "kosi kosi łapki.." to Emilie zaczyna klaskać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:12.

)

Ze śmietaną nawet nie słyszałam 
Ale jutro idę do lekarza, może coś podpowie.

Właśnie sie dowiedziałam, że mój TZ jedzie w delegacje do Strzelca Opolskiego (dobrze odmieniłam?) 

super, że załatwiłaś. 

klask i:dokładnie - dokładnie - popieram
ale dla mnie lepiej brzmi "do tych Strzelec Opolskich" albo "Strzelców" - ale nie jestem pewna 

No tym to mnie zaskoczyłaś na maxa 
zębole