Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 15:38   #271
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Dzień dobry

- Rosołu z ziemniakami w życiu nie jadłam. U nas (i wszędzie wkoło) tylko z makaronem.
- Placków ziemniaczanych nie lubię, a mąż wprost nie znosi, więc nie jadamy, ale w moim rodzinnym domu tylko z cukrem się jadło Ze śmietaną nawet nie słyszałam
- Chleb do zup kojarzy mi się z przedszkolem U nas tak się nie jadło, ale u męża owszem.
- A chrust to u nas faworki (swoją drogą UWIELBIAM je, a już parę lat nie robiłam)
- Ten piękny sernik może spróbuję zrobić w przyszłą środę na półrocznicę Tymusia, bo goście mają być Ale tylko jak mi się zachce. Jak się nie zachce, to się do cukierni przejdę.
- Pączków w tym roku nie smażę, bo po tym śmierdzi olejem w domu, a mnie teraz ciągle głowa boli i zapachy drażnią
- Gołąbki zawsze i tylko z ziemniakami
I tyle w temacie kulinariów

Zgadnijcie co? Znowu pęka mi głowa Ale jutro idę do lekarza, może coś podpowie.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Maz rano zostawil mi kartke przy puszce z mlekiem "Zajrzyj Kotku co masz w srodku". Ja tam zerkam a tu kolejny beads z apartu do mojej bransoletki Mile to. Musze cos mu kupic po pracy, bo mielismy nie robic sobie prezentow i jestem nieprzygotowana :P
Milego dnia Babeczki.
Ale słodzika Cudnego masz męża

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
a dziękuję, znam już tę stronę. Niezbyt pomocna i w dodatku nastawiona jedynie na sprzedaż aparatów słuchowych konkretnej marki
O, to szkoda

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ig kończy dziś 8 miechów, a mój kręgosłup z tej okazji prawie złożył się wpół, gdyż owe dziecię na rękach non stop.
O, zapomniałam, faktycznie walentynki dzisiaj są...

Brawo

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Brumeczku mam nadzieję,że szybko Tymek przestanie cierpieć i pozostałe ząbkujące maluszki też Mój takich problemów do tej pory nie miał ale co będzie dalej

Ja dziś dostałam 2 różyczki na walentynki , jedną malutką którą tatuś kupił w imieniu synka i drugą ogromną od męża
Dzięki
Twój mąż też niesamowicie kochany i pomysłowy

Cytat:
muszę dziś jechać kupić łobuzowi buty bo te co mamy są za małe
A my jeszcze żadnych butów nie mieliśmy Kiedy Wy zakładacie buty?

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Nie zdziwiłabym się, gdybyś blog o tym zaczeła pisać
I to jest myśl
Scio mogłaby pisać, bo ona sporo gotuje

A jak Wam idzie jedzenie innych rzeczy niż mleko? Nic nie piszesz o tym...

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
zaległości:
brumek tym przepisem na sernik to wywołałaś u mnie gigantyczny ślinotok jak tylko zacznę jeść znowu nabiał (co mam nadzieję będzie szybciej niż odstawię Hanię od piersi) koniecznie upiekę

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek piersi to mistrzostwo świata! były pyszne, i jak pachniało podczas pieczenia. Tż zachwycony. Nie dałam pieczarek bo on nie lubi.
W usg zmiany jak przy niedoczynności, ale guzków nie ma. Nic się więcej nie dowiedziałam, nawet wyniku nie widziałam na oczy, dopiero w czwartek jak będę u endo to wynik ma być w karcie.
Fanie że smakowało
Ciekawe co lekarz powie na to USG...

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
2. Ja zaszalałam, a dziecko coś nie doceniło. Dzisiejsza marchewka z ziemniakiem została potraktowana odruchem wymiotnym, zaciśniętymi ustami i marszczonym nosem. W ogóle nie dała się przekonać, że jest to jadalne, więc mamusia sama musiała zjeść swój wyrób. Mam nadzieję, że brokuł albo burak spotkają się z większym uznaniem.
Jeszce się przekona, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Nie wierzę

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a powiedzcie CO was szokuje w tym ze nadal bije sie dzieci?
Co? Nie wiem od czego zacząć A tak serio to po prostu jestem przeciwniczką, taką maksymalną przeciwniczką. Z tym że mnie to nie szokuje, a złości, smuci, denerwuje, budzi sprzeciw. Bo że jest powszechne, to wiem.
Stary 2012-02-14, 15:41   #272
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
a w ten wekend idziemy na bal karnawalowy
jak przystalo na karnawałową impreze przebierana
i właśnie szukam inspiracji za co się mamy przebrać chcialam tanim kosztem
Przeczytałam, że idziecie na IMPREZĘ ROZBIERANĄ

Cytat:
Marina, jak widziałam a zdjęciach Twojego tż to w kwestii męskości jakby mu niczego nie brakowało ( tak z wyglądu)
Takie samo mam odczucie
Stary 2012-02-14, 15:49   #273
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Tu też fajny ten krokodyl jest
http://eva.ru/albumpage/49553/120503.htm
tez sie nim zachywcalam, chyba nawet lepsza instrukcja zrobienia

Cytat:
dla mnie to niepojete, ze bije malego bo trzeba go nauczyc rozumu. W ogole brzydze sie przemoca, mnie nikt nie bil i wyroslam na czlowieka. Jak mozna w ogole zadawac komus cierpienie a takiemu nic nie rozumiejacemu maluchowi to tym bardziej.
Stary 2012-02-14, 15:50   #274
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę.. u nas źle.. tzn Hania ma się lepiej mimo, że w nocy budziła się z płaczem co pół godziny.. za to ja jestem cieniem człowieka.. gorączka, biegunka, wymioty.. słaniam się na nogach.. nie wiem co to jest ale modlę się, żeby już minęło.. jest masakra..
Wracajcie szybko do zdrowia!

Cytat:
1. Ale się wkurzyłam. Godzinę czekałam na promotorkę tylko po to zaby mi powiedziała że w tym tyg nic mi nie powie i nie pomoże bo ma za dużo na głowie!
Mogła bynajmniej meilowo to napisać a nie milczeć a ja trace czas i ją ścigam.
2. W usg zmiany jak przy niedoczynności, ale guzków nie ma. Nic się więcej nie dowiedziałam, nawet wyniku nie widziałam na oczy, dopiero w czwartek jak będę u endo to wynik ma być w karcie.

3. Teściowa obrażona na mnie i tż. Wykończy mnie ta baba!! Myśli ze wszystko wie lepiej i jest niezastąpiona.
W niedzielę przy ciotce i wujku zaczęła "babciować" ile to ona wie o dziecku itp, itd i ją z tż sprowadziliśmy na ziemię przy wszystkich i teraz oburzona. Pfff.
1. Nie lubię, gdy ktoś nie szanuje czasu innych
2.żeby było dobrze
3. Czyli wszystko po staremu

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
też się zastanawiałam, ale niektórzy i rosół z ziemniakami jedzą, ja nap. lubie placki ziemniaczane z cebulką i śmietana ale lubię też z cukrem na slodko
Rosól z ziemniakami lubię. Placki ziemniaczane z cukrem też I pomidora z cukrem

Cytat:
Monia, Marina nie bijcie ja mam jakiś taki dziwny pogląd, że facet bez pociągu do samochodów i bez prawka jest jakiś taki mniej męski
Przepraszam
Ale Waszych tż jestem w stanie zrozumieć ze wzg. na te przypadłości ( choroba lokomocyjna i wypadek za młodu)
To się nazywa chyba stereotypowe myślenie

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Też znam "zasadę", że imieniny obchodzi się pierwsze po urodzinach... u nas tak się złożyło, że Helenka urodziła się 18 sierpnia i wtedy też jest Heleny, my jednak zdecydowaliśmy, że będzie obchodziła imieniny 2 marca (tak jak kiedyś babcia męża) chociaż po drodze jest jeszcze z raz Heleny. Jak przygotowywałam kalendarze pod choinkę z Helenką to zaznaczyłam wszystkim kiedy będziemy świętować
Mój brat też obchodzi imieniny wtedy, kiedy dziadek (bo ma po nim imię), choć świętych Janów jest kilku do tego czasu
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 15:54   #275
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Takie samo mam odczucie
brmku ty zamiast wymigiwa sie mezowi bolem glowy to zacznij cos dzialac :P Ciagle masz przewidzenia (nie bij, jam czaami zlosliwa jedza )
Stary 2012-02-14, 15:57   #276
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Marina, jak widziałam a zdjęciach Twojego tż to w kwestii męskości jakby mu niczego nie brakowało ( tak z wyglądu)
Widzisz patik, a jednak pozory mylą
Hi hi.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:02   #277
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
No tym to mnie zaskoczyłaś na maxa Za to w podstawówce lubiłam ser żólty z dżemem

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
brmku ty zamiast wymigiwa sie mezowi bolem glowy to zacznij cos dzialac :P Ciagle masz przewidzenia (nie bij, jam czaami zlosliwa jedza )

Zaczną jutro bo mam wizytę u lekarza. Chociaż pewnie każe więcej spać i w razie czego jeść apap I zostanę w punkcie wyjścia.
Stary 2012-02-14, 16:05   #278
adrji
Raczkowanie

ja dziś na wieczór też robie piersi brumkowe,
jak karmie to do swoich się zblizyc nie daje
to stwierdzilam ze chociaż takie będą hehe

babka ziemniaczana lub tez u mnie zwana blinem kocham uwielbiam
placki ziemniaczane w każdej postaci

rosoł z ziemniakami- ale się wstrzeliłyście dzisiaj jadł u mnie dziadek
to zestawienie to z dawna ze wsi z biedy wynikajace moj tata własnie z przyzwyczajenia je
i mowi że rosół to i tak bylo danie tylko w niedziele i własnie z ziemniakami a makaron że to był juz rarytas

karmi to przy karmieniu wypiłam litry a kiedyś nie lubilam,
wlasnie jestem ciekawa jak to bedzie czy z przyzwyczajenia bede jeszcze czasami pić wieczorkiem,
u mnie to juz w szpitalu lekarze normalnie na obchodzie odchaczali pytanie "karmi bylo" dziewczyny normalnie pily no oddziale

wypozyczylam film do tego brumkowe piersi
i na pewno winko do romantycznego wieczorku sobie dzisiaj też otworzymy
nie widzę w tym nic zlego żeby sie napić po kieliszku
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:08   #279
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Za to w podstawówce lubiłam ser żólty z dżemem
ja dalej lubię
od dziadka się nauczyłam i tak mi zostało
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:10   #280
Marina1
Zakorzenienie

Chociaż nie, przypomniało mi się jak zawsze mawia mój tżt - że on nie potrzebuje za☠☠☠istego auta, żeby podkreślać swoją męskość...
Ah te chłopy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:10   #281
adrji
Raczkowanie

Cytat:

Brumkuno ja nie wiem jak ty to wyczytałas
moze głodnemu chleb na mysli
swoja droga wtedy nie mialabym problemu z przebraniem
Stary 2012-02-14, 16:15   #282
brunetka2000
Zakorzenienie

Właśnie sie dowiedziałam, że mój TZ jedzie w delegacje do Strzelca Opolskiego (dobrze odmieniłam?)
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:16   #283
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Kurka, mi tez się jakoś tak wydaje

a ja podziwiam że go nie ciągnie nie znam takiego faceta chyba

Cytat:
Zgadnijcie co? Znowu pęka mi głowa Ale jutro idę do lekarza, może coś podpowie.
biedna
Cytat:
No tym to mnie zaskoczyłaś na maxa Za to w podstawówce lubiłam ser żólty z dżemem

to akurat nie jest złe

Rosół - u mnie oczywiście z makaronem, z ziemniakami tylko wołowy. Ale ja rosołu nienawidzę więc w żadnej postaci nie jem

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:22   #284
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
u mnie to juz w szpitalu lekarze normalnie na obchodzie odchaczali pytanie "karmi bylo" dziewczyny normalnie pily no oddziale

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Właśnie sie dowiedziałam, że mój TZ jedzie w delegacje do Strzelca Opolskiego (dobrze odmieniłam?)
Kolejna słomiana wdowa
Stary 2012-02-14, 16:25   #285
adrji
Raczkowanie

teraz musze stanąć troszkę w obronie słoiczkow, że czasami nie są takie złe
dopadło nas wielkie uczulenie na skorze ale tylko kark i brzuszek
bylismy u lekarza i nie mam pojęcia od czego/nic totalnie nowego nie wprowadzalam/jadłam gdzie mogłabym znaleźć winnego
jedyne co to zaczełam Jasiowi gotować
bo wcześniej nie oplacalo mi się gotowac poł marchewki i te pierwsze smaki dawalam gotowe ze słoiczków
lekarka właśnie stwierdzial że to moze od jakiegos przyrządzanego obiadku
bo jak te brokuły są hiszpanskie to nie wiadomo co one w sobie mają, a podobno bardzo często uczula marchewka i że nawet ziemniak niby typowy polski nie wiadomo gdzie rósł może byc czymś nafaszerowany
jeszcze nie wiem co to, narazie odstawiliśmy na kilka dni gotowanie, jest zdecydowanie lepiej zagojone, będe więc powoli znowu zaczynac gotować i sprawdzac szukać...
tak chcialam wam po prostu się wygadać o tym opowiedzieć
Stary 2012-02-14, 16:25   #286
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, jak można być tak bezmyślnym? Czy on sądził, że wyda cudze pieniądze na przyjemności i nie będzie musiał ich zwrócić? Ehh, szkoda ojca, ale najważniejsze, że udało się odzyskać Jasiową kasiorę.
Chyba tak sądził, i nadal myśli- bo przecież ojciec za niego długi spłaca.
Szkoda mi tego ojca...ale nie dlatego, że kasę stracił(bo on też w pewnym sensie stracił przez synalka) bo to rzecz nabyta, odrobi.
Ale szkoda mi go, że ma takiego trutnia za syna...

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
rzy puszce z mlekiem "Zajrzyj Kotku co masz w srodku". Ja tam zerkam a tu kolejny beads z apartu do mojej bransoletki Mile to. Musze cos mu kupic po pracy, bo mielismy nie robic sobie prezentow i jestem nieprzygotowana :P
Milego dnia Babeczki.
O, to też się spisał dla niego!

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
a z tesciowa jak z malym fiatem... jak nie trzasniesz to sie nie zamknie.
dobre, nie znałam tego!
Zdrówka dla Julka!

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
telik chciałabym wygrać w totka, ale nie mam szczęścia, czasami 3 mam, ale dziewczyny jak wygram to każdej dam po 10 tysięcy, obiecuję
Będę pamiętała Ale jakby co to znajdę Cię
Ja też ostatnio śpię jak śledź. Tż wrócił do łoża małżeńskiego. Mamy z Radkiem ciasno ale Małemu to wszystko jedno, jemu jest wygodnie. Gorzej ze mną.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Ja tez sie wkurzylam, 8 lutego kupilam Marysce kombinezon uzywany na all, do dzis dnia nie przyszedl i gosciu nie odp na meile. po co wystawiac cos na sprzedaz, jak pozniej sie nie wywiazuja z wysylki - a skoro kupilam kombinezon to mi potrzebny.
Ja kupiłam niedawno na allegro kombinezon bo niby była świetna okazja.
Jakie dziadostwo mi przysłali to nie będę się rozpisywała

Cytat:
a mi sie zdarza przez kilka dni codziennie pic karmi
Był czas, że ja skrzynkę karmi w domu miałam. Oczywiście piłam jedno dziennie ze względu na laktację

Cytat:
ile w karmi jest alkoholu?ja karmi nie lubie, wole jak juz cos reddsa ale tylko jablkowego
ooo ja też uwielbiam Redsa jabłkowego!!! Mniami!
Nawet nie pamiętam kiedy ostatnio piłam ..

Ja mam cały czas dwie strony do nadrobienia!
Byłam z Radkiem 1,5 godziny na spacerku, super było. Dawno nie byliśmy.

Radek pogardził moim obiadkiem dzisiaj. Chyba mu nie smakuję obiad na włoszczyźnie bo ostatnio też pluł- ale zjadł. Ma taki wyrazisty smak wg mnie. Albo chodziło o grudki bo dziś zmiksowałam nie na papkę.
Zrobiłam mu też ryż z jabłkami i też pluł. Sam deserek z kleikiem zjadł bardzo szybko. Więc obstawiam grudki. To ładnie....

Scio dajesz Agacie Sinlac codziennie?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:32   #287
adrji
Raczkowanie

Scio a to z wysypka nie mozna szczepić?
bo my wlasnie mamy tą wysypke...

mam właśnie do was pytanie, niechce wszczynać tematu szczepieniowego, ale powiedzcie czy są mamy ktore szczepiły dzieciaczki na pneumo systemem po pólroku?
i czy możecie mi powiedzieć jaka byla reakcja?
mialam szczepić teraz, ale cały czas się zastanawiam
myslałam że będą dwie dawki a teraz się dowiedzialam ze jest jeszcze trzecia po roczku tak?
juz sama nie wiem
Stary 2012-02-14, 16:47   #288
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Scio a to z wysypka nie mozna szczepić?
bo my wlasnie mamy tą wysypke...

mam właśnie do was pytanie, niechce wszczynać tematu szczepieniowego, ale powiedzcie czy są mamy ktore szczepiły dzieciaczki na pneumo systemem po pólroku?
i czy możecie mi powiedzieć jaka byla reakcja?
mialam szczepić teraz, ale cały czas się zastanawiam
myslałam że będą dwie dawki a teraz się dowiedzialam ze jest jeszcze trzecia po roczku tak?
juz sama nie wiem
Nie wiem czy nie można, po prostu po zmianie mleka chce dać Agacie odpocząć, nie gadałam z lekarką na ten temat.

Ja będę tak szczapić - po pół roku i są trzy dawki

Ide zaraz na aerobic.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:49   #289
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Wchodze na nowy wątek a tu już 10 stron <mdleje>

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:52   #290
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Lili jak miałam to dawałam. Teraz nie mam to nie daje

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 16:59   #291
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
ja placki ziemniaczane z chlebem uwielbiam
tak tak !!!!!!!!!!!! ja też tak uwielbiam jeść placki!!!!

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Napłodziłyście od wczoraj tyle stron, że nie dam rady teraz tego nadrobić...już dzisiaj pewnie lapka nie odpalę, także skromnie proszę o kciuki za jutrzejszą wizytę z Alą u neurologa (Dziubek za Waszą oczywiście też trzymam kciuki).
dziękujemy

Cytat:
no tresć conajmniej żałosna dla mnie. Dla mnie ten trening to jakieś nieporozumienie

Cytat:
Ja tylko na chwilę.. u nas źle.. tzn Hania ma się lepiej mimo, że w nocy budziła się z płaczem co pół godziny.. za to ja jestem cieniem człowieka.. gorączka, biegunka, wymioty.. słaniam się na nogach.. nie wiem co to jest ale modlę się, żeby już minęło.. jest masakra..

Widzę, że będę miała kupę do nadrabiania ale póki mi się nie polepszy to nie dam rady..

Miłego dnia kochane..
zdrówka

Cytat:

Twój mąż też niesamowicie kochany i pomysłowy

A my jeszcze żadnych butów nie mieliśmy Kiedy Wy zakładacie buty?

no zaskoczył mnie dziś
ja buty zakładam na każde wyjście z domu. Mały ma wszystkie kombinezony t normalnymi nogawkami albo ubieram mu dzinsy więc buty obowiązkowo

nadrobiłam średnio dokładnie bo dziś dzień w biegu buty kupione a ja po wizycie u okulisty mam zapalenie spojówek i rogówek dostałam antybiotyk ze sterydami i jakis zel , bo juz długo to trwa
kontrola za tydzień

Patik promotorkę to bym udusiła
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:05   #292
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Moje dziecko mnie zadziwa. Ilością przewrzeszczanych godzin.
Od 9 wyje, wyje i jeszcze raz wyje.
Ma taki katar, że tam w środku tylko się gotuje, oddycha buźką, idą mu górne zęby, żel Calgel co ma 3,3 lidokainy nie pomaga, nie chce jeść, pić, bawić się, wcisnęłam mu tylko słoiczek jabłek i gruszek z Hippa i 80 ml mleka no i pół chrupka kukurydzianego.
Jeszcze to co wypił to zwymiotował . Zasnął ale pewnie zaraz się obudzi.
Kazałam TŻ kupić Nurofen w syropie, może pomoże...
Moje nerwy już są w strzępach i tak mi szkoda tego mojego dzidziolka...

Ale biedni jesteście
Zdrówka

Cytat:
... ja dopiero wychodze na piwnego maniaka przy was
E tam

Cytat:
agadus - "na zmiane pic we dwóch" to raz jedno pije a drugie nie pije a innym razem odwrotnie wg mnie
Też myślałam tak pić z Tżtem
Ale to jak Radek podrośnie. Zresztą teraz i tak karmię piersią więc odpada.

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
ja placki ziemniaczane z chlebem uwielbiam
U nas się tak nie je.
Mama mi kiedyś opowiadała, jak to pewien facet dzień w dzień miał kanapki z plackiem ziemniaczanym a koledzy myśleli, że to schabowy.

Cytat:
Walentynki - po byku mam
A to poczemu?

Cytat:

Ale się wkurzyłam. Godzinę czekałam na promotorkę tylko po to zaby mi powiedziała że w tym tyg nic mi nie powie i nie pomoże bo ma za dużo na głowie!
Mogła bynajmniej meilowo to napisać a nie milczeć a ja trace czas i ją ścigam.
W usg zmiany jak przy niedoczynności, ale guzków nie ma. Nic się więcej nie dowiedziałam, nawet wyniku nie widziałam na oczy, dopiero w czwartek jak będę u endo to wynik ma być w karcie.

Teściowa obrażona na mnie i tż. Wykończy mnie ta baba!! Myśli ze wszystko wie lepiej i jest niezastąpiona.
W niedzielę przy ciotce i wujku zaczęła "babciować" ile to ona wie o dziecku itp, itd i ją z tż sprowadziliśmy na ziemię przy wszystkich i teraz oburzona. Pfff.

A rosół z ziemniakami ni tłuczonymi też lubię, nawet bardziej jak z kluskami.
Ale promotorka
Teściowa zresztą też

U nas dawniej też mama dodatkowo gotowała ziemniaki do rosołu. Lubiłam tak jeść.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Mus jabłkowo-ryzowy z biszkoptami [/B]potrzebne :

duze słodko-kwasne jabłko
klarowny sok (ja mialam Bobo Fruita jabłkowo-truskawkowego)
kleik ryzowy
pare biszkoptów

Jabłko kroimy na małe kawałki, zalewamy sokiem, (ok pół szklanki) i dusimy pare minut na lekkim ogniu, aby jabłka zmiekły, potem blendujemy i dosypujemy kleiku aby troche zagescic,.
Ja wsypalam malutko bo wlalam mniej soku i nie bylo zbytniej potrzeby zageszczania.
Na koniec wkruszamy pare biszkoptów.

Polecam jakbyscie chcialy
Dzięki
Ja chętnie skorzystam

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Patik a to jest tak, że na głębokim talerzu kładziesz utłuczone ziemniaki i to zalewasz rosołem? Czy ziemniaki obok na osobnym talerzu? Pytam, bo tak nie jadłam nigdy.
U nas na głębokim talerzu zalewane rosołem. Ja + pieprz

Cytat:
Lili, Naataaszkaa, eveewe, brumek, ,bella7, Kajool, youyou, marzena_S, Agadus DZIĘKUJĘ MOJE KOCHANE ZA ŻYCZENIA mam nadzieje, że jeszcze nie jedne święta z wami spędzę
No na pewno jeszcze nie jeden przed Tobą i nami
Tylko musisz do nas częściej się odzywać bo ostatnio nas zaniedbujesz

Rogi za 8 miesięcy

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
jak Małysz

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
niedługo zmykam do lekarza-trzymajcie kciuki, bo coś nie doczytałyście moje drogie i żadna nie trzyma(żart)
Przyznaję się bez bicia... nie doczytałam

W takim razie potrójne!

A wracając do placków ziemniaczanych to w Niemczech jadłam z musem jabłkowym
Byłam co najmniej uprzedzona ale powiem Wam, że mi smakowało
Polecam chociaż spróbować
Stary 2012-02-14, 17:23   #293
iustyna1
Wtajemniczenie

Marina ucałuj swojego przystojnego diabełka z okazji 8 miesięcy!

Oliweczka

To ja się pochwalę - tż jest bardzo męski - ma wszystkie kategorie prawka. Ogólny maniak samochodowy. Jak Kuba coś do niego mówi: " ja chcę...", to tż odpowiada: " a ja chcę Subaru ".

I teraz jest tak:
Kuba: ja chcę....
Tż: a wiesz, co ja chcę?
Kuba: tak, niebieskie Subaru.

Kuba też maniak samochodowy.

Aaaa z ziemniakami tuczonymi, to jadłam czasami barszcz czysty. Raz zalewane na jednym talerzu, raz na mniejszym talerzu ziemniaki z boczkiem i cebulką podsmażone

No i zjadłabym pierogi z ziemniakami (boczkiem i cebulką).
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:24   #294
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:

nastepna, dziewczyny, co Wy w ciąży jesteście??

Cytat:
to co robimy imprezkę??
a na długo jedzie??

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 17:27   #295
adrji
Raczkowanie

Kajol ja kupilam do kontaktów na allegro babyono i polecam, lepsze niż z ikei
za to narożniki chyba lepsze jednak łapki z ikei chociaż tez te nie sa złe
swoją droga co te kontakty w sobie maja, ze dzici tak do nich ciągnie
co do krokodyla bomba! a powiedz a robilas tez ten z ciasta drozdzowego czy to pierwszy raz i z ciasta francuskiego? bo się zastanawiam jak zrobić ktory moze lepiej smakować

Brumek Tymek to widze z tempem zębow Jaśka chce i to zdecydowanie przebić u nas wychodziły ok miesiąca
ale myślę że to i dobrze hurtowo raz się wszyscy pomęczą i z głowy
Stary 2012-02-14, 17:35   #296
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
My też z Alą dostałyśmy różyczki, a ja się zbytnio nie wysiliłam, tylko będąc na zakupach kupiłam torcik do kawki dedykowany mężowi

Napłodziłyście od wczoraj tyle stron, że nie dam rady teraz tego nadrobić...już dzisiaj pewnie lapka nie odpalę, także skromnie proszę o kciuki za jutrzejszą wizytę z Alą u neurologa (Dziubek za Waszą oczywiście też trzymam kciuki).
Jak zaczęłam czytać to zrozumiałam, że jesteście chore z Alą na różyczkę

na jutro.
Stary 2012-02-14, 17:45   #297
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
a ja po wizycie u okulisty mam zapalenie spojówek i rogówek dostałam antybiotyk ze sterydami i jakis zel , bo juz długo to trwa
kontrola za tydzień
Stary 2012-02-14, 17:49   #298
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Cytat:

Faworki, chrust, czy inne nazwy tego dania- kocham jeść

Gołąbki z ziemniakami jak najbardziej
Mój TZ je np. banana z bułką, gdzie dla mnie to jest coś okropnego
mniam, mniam ale bułka z bananem to reż tylko na usta ki się ciśnie, że jak Małysz

Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Rogiego ,a dla Ciebie dużo siły.

O rany, biedny Juluś. Ściskam wirtualnie i życzę mu szybkiego powrotu do zdrowia.
Dziekujemy I również życzymy dla Rogiego wszystkiego najlepszego

Cytat:
dla mnie to jest chore!

Cytat:
Biedne. Życzę zdrówka.

Cytat:

Nie moje smaki...

Cytat:
Zaczną jutro bo mam wizytę u lekarza. Chociaż pewnie każe więcej spać i w razie czego jeść apap I zostanę w punkcie wyjścia.
Mój TŻ też lubi ser z dżemem Ja uwielbiam śledzie w sosie musztardowym Lisnera z parówkami
Trzymam za wizytę.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Zdrówka dla Julka!

Będę pamiętała Ale jakby co to znajdę Cię
Ja też ostatnio śpię jak śledź. Tż wrócił do łoża małżeńskiego. Mamy z Radkiem ciasno ale Małemu to wszystko jedno, jemu jest wygodnie. Gorzej ze mną.
dziękujemy!
Ja też śpię jak śledź ;/ Ciągle obolała jestem.

Cytat:
a ja po wizycie u okulisty mam zapalenie spojówek i rogówek dostałam antybiotyk ze sterydami i jakis zel , bo juz długo to trwa
kontrola za tydzień
zdrowia i szybkiego wyleczenia!

Cytat:
Ale biedni jesteście
Zdrówka
dzięki

Cytat:

To ja się pochwalę - tż jest bardzo męski - ma wszystkie kategorie prawka. Ogólny maniak samochodowy. Jak Kuba coś do niego mówi: " ja chcę...", to tż odpowiada: " a ja chcę Subaru ".

I teraz jest tak:
Kuba: ja chcę....
Tż: a wiesz, co ja chcę?
Kuba: tak, niebieskie Subaru.

Kuba też maniak samochodowy.
mój brat i tata są maniakami samochodowymi bo brat 18 letni właśnie kończy się uczyć na elektromechanika a tata ma swój warsztat samochodowy.
Czy Wy wiecie, że oni ludzi po samochodach rozpoznają mój tata ma pozapisywane kontakty, np. Kuba BMW... I ja wieczne słucham o samochodach, częściach, już nawet wiem jakie są usterki co potrzeba itp. Jak na pierwszej jeździe otworzyłam maske to wszystko już wiedziałam gdzie co jest. I ciągle coś słyszą, a to stuka, a to puka a to wymienić coś trzeba... Czasem już się słuchać nie da.
A TŻ za to o kabelkach bo on elektryk i jego ojciec też... Ciekawe kim będzie Julek? Tylko nie elektrykiem ani mechanikiem bo ja zwariuję!

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 18:00   #299
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

przyznaję, przegapiłam
Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
nie jestem pewna czy coś się w kodeksie pracy zmieniło, ale przy Majce czyli 3 lata temu, jak wracałam do pracy, pokłóciłam się w robocie właśnie o to zaświadczenie, bo gdzieś wyczytałąm, że pracodawca nie może tego ode mnie wymagać a lekarz nie musi takiego zaświadczenia wydać. Uparłam się i im tego nie dałam. Potem tylko słyszałam, jak babka się żaliła, że się kodeksem pracy zasłaniam, jakby to tylko w jedną stronę działało.
za zaświadczenie

Cytat:

Przyznaję się bez bicia... nie doczytałam

W takim razie potrójne!

Cytat:
Oliweczka
Dziękuję Wam bardzo za kciuki, oczywiście pomogły i lekraz wystawił mi to zaświadczenie no własnie coś się podobno zmieniło i jest ono teraz wymagane, ale byłam w lekkim szoku.
Lekarz zarządał odemnie próbki mleka-spojrzałam na niego z przerazeniem, a on mówi, że żartuje znalazł się żartowniś

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 18:01   #300
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
nie podoba mi się to....

Cytat:
Zdrówka.. Może to trzydniówka? Żeby Ci szybko przeszło

Cytat:
Dziwi mnie metoda tresury pełzającego dziecka. Ale nie wyobrażam sobie, za Agata pełza, a ja jej kłade plota i mowie ze nie wolno, ona i tak pojdzie a ja ją chlast rózgą. No w głowie mi się nie mieści.
A to ze takie rzeczy są to ja wiem, ale wydawać książke o tym, przez katolickie wydawnictwo, w kraju gdzie kary cielesne są zabronione, no to kopara mi opadła.
Zgadzam się.

Cytat:
Bidulko
Chyba do Strzelec Opolskich się odmienia. Ale ręki nie dam sobie uciąć

Cytat:
no zaskoczył mnie dziś
ja buty zakładam na każde wyjście z domu. Mały ma wszystkie kombinezony t normalnymi nogawkami albo ubieram mu dzinsy więc buty obowiązkowo

nadrobiłam średnio dokładnie bo dziś dzień w biegu buty kupione a ja po wizycie u okulisty mam zapalenie spojówek i rogówek dostałam antybiotyk ze sterydami i jakis zel , bo juz długo to trwa
kontrola za tydzień
Ja nie zakładałam jeszcze Radziowi butków. Ale podoba mi się jak takie Maluszki je noszą, zwłaszcza do dżinsów Super!

Zdrówka Dziubek, żeby to dziadostwo co masz na oczach szybko minęło.

Mamy walentynki a jak na wizażu a Tż drzemie na kanapie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości