|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Dzień dobry
![]() - Rosołu z ziemniakami w życiu nie jadłam. U nas (i wszędzie wkoło) tylko z makaronem. - Placków ziemniaczanych nie lubię, a mąż wprost nie znosi, więc nie jadamy, ale w moim rodzinnym domu tylko z cukrem się jadło Ze śmietaną nawet nie słyszałam ![]() - Chleb do zup kojarzy mi się z przedszkolem U nas tak się nie jadło, ale u męża owszem.- A chrust to u nas faworki (swoją drogą UWIELBIAM je, a już parę lat nie robiłam) ![]() - Ten piękny sernik może spróbuję zrobić w przyszłą środę na półrocznicę Tymusia, bo goście mają być Ale tylko jak mi się zachce. Jak się nie zachce, to się do cukierni przejdę.- Pączków w tym roku nie smażę, bo po tym śmierdzi olejem w domu, a mnie teraz ciągle głowa boli i zapachy drażnią ![]() - Gołąbki zawsze i tylko z ziemniakami I tyle w temacie kulinariów Zgadnijcie co? Znowu pęka mi głowa Ale jutro idę do lekarza, może coś podpowie.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Brawo Cytat:
Twój mąż też niesamowicie kochany i pomysłowy A my jeszcze żadnych butów nie mieliśmy Kiedy Wy zakładacie buty?I to jest myśl ![]() Scio mogłaby pisać, bo ona sporo gotuje ![]() A jak Wam idzie jedzenie innych rzeczy niż mleko? Nic nie piszesz o tym... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciekawe co lekarz powie na to USG... Cytat:
Cytat:
Co? Nie wiem od czego zacząć A tak serio to po prostu jestem przeciwniczką, taką maksymalną przeciwniczką. Z tym że mnie to nie szokuje, a złości, smuci, denerwuje, budzi sprzeciw. Bo że jest powszechne, to wiem.
|
|
#272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Cytat:
|
|
#273 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#274 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2. żeby było dobrze3. Czyli wszystko po staremu ![]() Cytat:
I pomidora z cukrem![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hi hi.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tym to mnie zaskoczyłaś na maxa Za to w podstawówce lubiłam ser żólty z dżemem ![]() Cytat:
Zaczną jutro bo mam wizytę u lekarza. Chociaż pewnie każe więcej spać i w razie czego jeść apap I zostanę w punkcie wyjścia.
|
|
#278 |
|
Raczkowanie
|
ja dziś na wieczór też robie piersi brumkowe,
jak karmie to do swoich się zblizyc nie daje ![]() to stwierdzilam ze chociaż takie będą ![]() babka ziemniaczana lub tez u mnie zwana blinem kocham uwielbiam placki ziemniaczane w każdej postaci ![]() rosoł z ziemniakami- ale się wstrzeliłyście dzisiaj jadł u mnie dziadek ![]() to zestawienie to z dawna ze wsi z biedy wynikajace moj tata własnie z przyzwyczajenia je i mowi że rosół to i tak bylo danie tylko w niedziele i własnie z ziemniakami a makaron że to był juz rarytas karmi to przy karmieniu wypiłam litry a kiedyś nie lubilam, wlasnie jestem ciekawa jak to bedzie czy z przyzwyczajenia bede jeszcze czasami pić wieczorkiem, u mnie to juz w szpitalu lekarze normalnie na obchodzie odchaczali pytanie "karmi bylo" dziewczyny normalnie pily no oddzialewypozyczylam film do tego brumkowe piersi i na pewno winko do romantycznego wieczorku sobie dzisiaj też otworzymy nie widzę w tym nic zlego żeby sie napić po kieliszku |
|
|
|
#279 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
Chociaż nie, przypomniało mi się jak zawsze mawia mój tżt - że on nie potrzebuje za☠☠☠istego auta, żeby podkreślać swoją męskość...
![]() Ah te chłopy.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#281 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie sie dowiedziałam, że mój TZ jedzie w delegacje do Strzelca Opolskiego (dobrze odmieniłam?)
|
|
|
|
#283 | ||
|
Zakorzenienie
|
a ja podziwiam że go nie ciągnie nie znam takiego faceta chyba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
to akurat nie jest złe ![]() Rosół - u mnie oczywiście z makaronem, z ziemniakami tylko wołowy. Ale ja rosołu nienawidzę więc w żadnej postaci nie jem
|
|
|
#284 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#285 |
|
Raczkowanie
|
teraz musze stanąć troszkę w obronie słoiczkow, że czasami nie są takie złe
![]() dopadło nas wielkie uczulenie na skorze ale tylko kark i brzuszek bylismy u lekarza i nie mam pojęcia od czego/nic totalnie nowego nie wprowadzalam/jadłam gdzie mogłabym znaleźć winnego jedyne co to zaczełam Jasiowi gotować bo wcześniej nie oplacalo mi się gotowac poł marchewki i te pierwsze smaki dawalam gotowe ze słoiczków lekarka właśnie stwierdzial że to moze od jakiegos przyrządzanego obiadku bo jak te brokuły są hiszpanskie to nie wiadomo co one w sobie mają, a podobno bardzo często uczula marchewka i że nawet ziemniak niby typowy polski nie wiadomo gdzie rósł może byc czymś nafaszerowany jeszcze nie wiem co to, narazie odstawiliśmy na kilka dni gotowanie, jest zdecydowanie lepiej zagojone, będe więc powoli znowu zaczynac gotować i sprawdzac szukać... tak chcialam wam po prostu się wygadać o tym opowiedzieć |
|
|
|
#286 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda mi tego ojca...ale nie dlatego, że kasę stracił(bo on też w pewnym sensie stracił przez synalka) bo to rzecz nabyta, odrobi. Ale szkoda mi go, że ma takiego trutnia za syna... Cytat:
dla niego!Cytat:
Zdrówka dla Julka! Cytat:
Ja też ostatnio śpię jak śledź. Tż wrócił do łoża małżeńskiego. Mamy z Radkiem ciasno ale Małemu to wszystko jedno, jemu jest wygodnie. Gorzej ze mną. Cytat:
Jakie dziadostwo mi przysłali to nie będę się rozpisywała ![]() Był czas, że ja skrzynkę karmi w domu miałam. Oczywiście piłam jedno dziennie ze względu na laktację Cytat:
Nawet nie pamiętam kiedy ostatnio piłam .. ![]() Ja mam cały czas dwie strony do nadrobienia! ![]() Byłam z Radkiem 1,5 godziny na spacerku, super było. Dawno nie byliśmy. Radek pogardził moim obiadkiem dzisiaj. Chyba mu nie smakuję obiad na włoszczyźnie bo ostatnio też pluł- ale zjadł. Ma taki wyrazisty smak wg mnie. Albo chodziło o grudki bo dziś zmiksowałam nie na papkę. Zrobiłam mu też ryż z jabłkami i też pluł. Sam deserek z kleikiem zjadł bardzo szybko. Więc obstawiam grudki. To ładnie.... Scio dajesz Agacie Sinlac codziennie? |
||||||
|
|
|
#287 |
|
Raczkowanie
|
Scio a to z wysypka nie mozna szczepić?
bo my wlasnie mamy tą wysypke... mam właśnie do was pytanie, niechce wszczynać tematu szczepieniowego, ale powiedzcie czy są mamy ktore szczepiły dzieciaczki na pneumo systemem po pólroku? i czy możecie mi powiedzieć jaka byla reakcja? mialam szczepić teraz, ale cały czas się zastanawiam myslałam że będą dwie dawki a teraz się dowiedzialam ze jest jeszcze trzecia po roczku tak? ![]() juz sama nie wiem
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę tak szczapić - po pół roku i są trzy dawki Ide zaraz na aerobic. |
|
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Wchodze na nowy wątek a tu już 10 stron <mdleje>
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Lili jak miałam to dawałam. Teraz nie mam to nie daje
|
|
|
|
#291 | ||||
|
Zakorzenienie
|
tak tak !!!!!!!!!!!! ja też tak uwielbiam jeść placki!!!!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no zaskoczył mnie dziś ![]() ja buty zakładam na każde wyjście z domu. Mały ma wszystkie kombinezony t normalnymi nogawkami albo ubieram mu dzinsy więc buty obowiązkowo ![]() nadrobiłam średnio dokładnie bo dziś dzień w biegu buty kupione a ja po wizycie u okulisty mam zapalenie spojówek i rogówek ![]() kontrola za tydzień Patik promotorkę to bym udusiła
|
||||
|
|
|
#292 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale biedni jesteście Zdrówka E tam ![]() Cytat:
![]() Ale to jak Radek podrośnie. Zresztą teraz i tak karmię piersią więc odpada. U nas się tak nie je.Mama mi kiedyś opowiadała, jak to pewien facet dzień w dzień miał kanapki z plackiem ziemniaczanym a koledzy myśleli, że to schabowy. ![]() A to poczemu? Cytat:
![]() Teściowa zresztą też ![]() U nas dawniej też mama dodatkowo gotowała ziemniaki do rosołu. Lubiłam tak jeść. Cytat:
Ja chętnie skorzystam Cytat:
![]() Cytat:
Tylko musisz do nas częściej się odzywać bo ostatnio nas zaniedbujesz ![]() Rogi za 8 miesięcy ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
![]() W takim razie potrójne! ![]() ![]() ![]() A wracając do placków ziemniaczanych to w Niemczech jadłam z musem jabłkowym ![]() Byłam co najmniej uprzedzona ale powiem Wam, że mi smakowało ![]() Polecam chociaż spróbować |
|||||||
|
|
|
#293 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina ucałuj swojego przystojnego diabełka z okazji 8 miesięcy!
Oliweczka ![]() To ja się pochwalę - tż jest bardzo męski ".I teraz jest tak: Kuba: ja chcę.... Tż: a wiesz, co ja chcę? Kuba: tak, niebieskie Subaru. ![]() Kuba też maniak samochodowy. Aaaa z ziemniakami tuczonymi, to jadłam czasami barszcz czysty. Raz zalewane na jednym talerzu, raz na mniejszym talerzu ziemniaki z boczkiem i cebulką podsmażone ![]() No i zjadłabym pierogi z ziemniakami (boczkiem i cebulką).
|
|
#294 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nastepna , dziewczyny, co Wy w ciąży jesteście??Cytat:
![]() a na długo jedzie?? |
||
|
|
|
#295 |
|
Raczkowanie
|
Kajol ja kupilam do kontaktów na allegro babyono i polecam, lepsze niż z ikei
za to narożniki chyba lepsze jednak łapki z ikei chociaż tez te nie sa złe ![]() swoją droga co te kontakty w sobie maja, ze dzici tak do nich ciągnie co do krokodyla bomba! a powiedz a robilas tez ten z ciasta drozdzowego czy to pierwszy raz i z ciasta francuskiego? bo się zastanawiam jak zrobić ktory moze lepiej smakować ![]() Brumek Tymek to widze z tempem zębow Jaśka chce i to zdecydowanie przebić u nas wychodziły ok miesiącaale myślę że to i dobrze hurtowo raz się wszyscy pomęczą i z głowy
|
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na jutro.
|
|
|
|
|
#297 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#298 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale bułka z bananem to reż tylko na usta ki się ciśnie, że jak Małysz ![]() Cytat:
I również życzymy dla Rogiego wszystkiego najlepszego Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja uwielbiam śledzie w sosie musztardowym Lisnera z parówkami ![]() Trzymam za wizytę.Cytat:
Ja też śpię jak śledź ;/ Ciągle obolała jestem. Cytat:
dzięki Cytat:
Czy Wy wiecie, że oni ludzi po samochodach rozpoznają mój tata ma pozapisywane kontakty, np. Kuba BMW... I ja wieczne słucham o samochodach, częściach, już nawet wiem jakie są usterki co potrzeba itp. Jak na pierwszej jeździe otworzyłam maske to wszystko już wiedziałam gdzie co jest. I ciągle coś słyszą, a to stuka, a to puka a to wymienić coś trzeba... Czasem już się słuchać nie da. A TŻ za to o kabelkach bo on elektryk i jego ojciec też... Ciekawe kim będzie Julek? Tylko nie elektrykiem ani mechanikiem bo ja zwariuję!
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz zarządał odemnie próbki mleka-spojrzałam na niego z przerazeniem, a on mówi, że żartuje
|
|
|
|
|
#300 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie podoba mi się to....Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chyba do Strzelec Opolskich się odmienia. Ale ręki nie dam sobie uciąć ![]() Cytat:
Super!Zdrówka Dziubek, żeby to dziadostwo co masz na oczach szybko minęło. Mamy walentynki a jak na wizażu a Tż drzemie na kanapie
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

)
Ze śmietaną nawet nie słyszałam 
Ale jutro idę do lekarza, może coś podpowie.
i drugą ogromną od męża 
Kiedy Wy zakładacie buty?
jak tylko zacznę jeść znowu nabiał (co mam nadzieję będzie szybciej niż odstawię Hanię od piersi) koniecznie upiekę

żeby było dobrze

)
No tym to mnie zaskoczyłaś na maxa 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Właśnie sie dowiedziałam, że mój TZ jedzie w delegacje do Strzelca Opolskiego (dobrze odmieniłam?) 
dla niego!

zębole