|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
jestem i ja
dziewczynki wkleiłam przepis na ten mus do K. ![]() Cytat:
![]() My chodzimy to tego nowego basenu MOSiR z lodowiskiem , przy nowym kościele. Basen jest nowy, mają szatnie rodzinne, jesteśmy bardzo zadowoleni, panie na recepcji już nas znają, uwielbiają Filipa i zawsze sobie miło poplotkujemy ![]() o ten http://www.mosir.org.pl/basen-aquapa...u-mazowieckim/ Polecam! ****** A mnie dziś mój tż zaskoczył.. wrócił wcześniej do domu i dostałam piękne kwiatuszki w doniczce i kolejną zawieszkę do mojej bransoletki Pandory Do tego zrobił obiad (krewetki ze szpinakiem )A ja mu nic nie kupiłam, bo się umawialiśmy że nic sobie nie kupujemy, jakoś nie uznaję tego święta... ale się chłop wysilił, szczególnie że z kasą ostatnio krucho.. tak więc wybaczcie ale zaraz będe znikać, tż usypia Filipa i jak wróci to muszę się odwdzięczyć za te prezenty
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2012-02-14 o 21:10 |
|
|
|
|
#362 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
dla Igiego za 8 miesięcyCytat:
. ale w zeszłym bylismy w Paryżu na pysznej kolacji![]() ja tez tak jem, choc na poczatku wydawało mi sie obrzydliwe. ale stworzyłąm swój śniadaniowy zestaw: kanapka z serem żółtym i dżemem a do tego gorące kakao. pychotka nawet trzeba. Cytat:
A mój T. wciąż na kolacji służbowej, moja mała Walentynka śpi, a ja z paczką m&msów i herbatą malinową (ale zestaw ) czekam na 21:00 bo będzie twilight
|
|||
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#364 |
|
Zadomowienie
|
dobranoc babiszony. Nie pisac za duzo
![]() Brumku powodzenia jutro u lekarza
|
|
#365 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Udało mi się trochę nadrobić w przerwie między lataniem z pokoju do wc
dalej fatalnie się czuję.. ale liczę, że przez noc przejdzie.. oby!Nie byłam u lekarza.. jak się nie bedzie poprawiać to się wybiorę.. wydaje mi się, że to jakaś grypa żołądkowa chyba Cytat:
![]() No ja niestety z kinem odpadam.. póki co najdalej dochodzę z pokoju do łazienki i to ledwo ledwo.. dojście do kuchni to już niezły wyczyn Ja Hani nakładam buty na każde wyjście z domu.. ma swoje adidaski, balerinki kupiłam jej też fajne kozaki zimowe ale jej stopy już nie wchodzą![]() Cytat:
Cytat:
A barszcz z ziemniakami uwielbiam!! Cytat:
Ciekawe jaką by miał minę jakbyś zaczęła udawać, że wyciągasz cycki ze stanika ![]() Cytat:
Cytat:
Cudna Walentynka Pisałyście o jedzeniu: - uwielbiam frytki ze śmietaną - placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem albo z serem żółtym i keczupem - bułka z serem żółtym i dżemem (ale tylko truskawkowym )- kakao mogę pić do wszystkiego.. nawet do śledzi A jak byłam mała to kochałam zbierać z dziadkiem raki, potem je gotować i wcinać jak sobie teraz pomyślę to aż mną trzęsie![]() Hania śpi.. tak bym chciała żeby przespała dzisiaj ładnie noc.. mi w brzuchu jeździ masakrycznie.. łazienkę odwiedzam co 20 minut średnio.. Ale wiecie co jest w tym wszystkim fajne? Brzuch mi zmalał mam nadzieję, że już taki zostanie
|
||||||
|
|
|
#366 |
|
Raczkowanie
|
No i zapomniałam.. Igorku - wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze śmietaną słodką rozumiem? |
|
|
|
|
#368 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeżeli oglądasz na komputerze film to nie musisz ściągać jest dostępny online a darmo, cały z lektorem ![]() A do kina może za tydzień, ja jutro się w takim razie wybiorę z teściową... tak tak dobrze widzicie z teściową ![]() Telik cudna ta Walentynka a raczej Walentynek
Edytowane przez piwnooka77 Czas edycji: 2012-02-14 o 21:35 |
|
|
|
|
#370 |
|
Raczkowanie
|
Nie
![]() Zapomniałam się pochwalić - miałam dzisiaj telefon ze żłobka, że Hanię przyjęli Dzisiaj zauważyłam wysypkę na ciele Hani - brzuszek, plecki, twarz.. czy to jednak może być trzydniówka? Tak się zastanawiam, czy to zapalenie gardła było na serio czy może jednak to była trzydniówka i ten antybiotyk wcale nie był potrzebny.. w czwartek idziemy do naszej pani doktor, zobaczymy co powie.. |
|
|
|
#371 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Głowa dalej boli jak diabli, a Tymusia zęby męczą na całego
Ale dzień Dobrze że biedak już zasnął, bo męczył sie okropnie. Normalnie wieczorne jedzenie jest najdłuższe, najintensywniejsze i najspokojniejsze, a dziś co się przyssał, to zaraz podkówka i płacz. I tak w kółko. A tego nurofenu nie dałam, choć kupiła, bo wydawało mi sie że nie potrzeba.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajni są obaj ![]() Jeszcze nie ![]() Cytat:
Około miesiąca zanim się przebiły?A tu mnie zaskoczyłyście tymi parówkami Mi się parówki wyłącznie z chlebem kojarzą, ewentualnie w naleśnikach z serem i ketchupem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tym bardziej że Wy nie...No i jeszcze krzywica ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Bardzo dziękuję
|
|
#372 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o mężu piszesz jakby jakiś koślawy był i garbaty - dobrze że tego nie czyta ![]() Cytat:
![]() uwielbiam - nawet bez cukru Cytat:
![]() pyszności- uwielbiam - na all można zamówić remuladę Cytat:
![]() Cytat:
Julka też ma częściową nietolerancję wit D - toleruje tylko tę w olejowej bazie Julka też ma jeszcze sporawe ale pediatra nie mówiła nic żeby dawkę D zwiększac.
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Ło matko i to tak niedaleko mnie
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...debf&_ticrsn=5 |
|
|
|
#374 |
|
Rozeznanie
|
Nieśmiało się wpisuję, żeby potem wątek znaleźć.
Nie krzyczcie na mnie i tak mi głupio
|
|
|
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#376 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ładnie Ty nas nazywasz ![]() Cytat:
Chleb z masłem i z cukrem tez jadałam jak bylam mała A ja dzis w ramach prezentu Walentynkowego dostałam drzwko bonsai Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-14 o 22:27 |
||
|
|
|
#377 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
podobaja mi sie bardzo te pandory dla meza... rewelacyjna niespoadzianke Ci zrobil.... i ten obiad... ![]() odwdzieczaj sie za te prezenty kobieto cala noc... ![]() Cytat:
wspolczuje grypy.... ja mialam tydzien po cc ...dobrze ze babcie byly i sie opiekowaly Olivka bo bylam zmasakrowana.... ale ile schudlam... ![]() A moja Olivka ma buciki ale jeszcze jej nie zalozylam.... a przepraszam raz miala to sama sobie je sciagnela... ![]() Cytat:
Biedny Tymus... Brumku ja wczoraj wkoncu dalam czopek.... bo juz bardzo sie darla...a z tym jedzeniem u mnie to samo.... chce jesc, zacznie ssac i zaczyna sie odginac do tylu i placz.,.. i tak w kolo....dzisiaj bardzo malo zjadla i po poludniu musialm dac jej paracetamol.... Mam nadzieje ze u was szybko wyjda te zabki i Tymus przestanie sie tak meczyc... Wasza produkcja mnie przeraza,,,, ![]() ja mam tylko czas rano lub wieczorem.... w ciagu dnia to spacer, wypad do kolezanki zabawy z Olivka..... Jeszcze Olivka zabkuje i sie meczy przy tym niemilosiernie.... |
||||
|
|
|
#378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ojej, ale czemu? Chyba że nie chcesz mówić, to oczywiście nie mów.
Cytat:
Cytat:
![]() Jak się ma Twoję dziecię, chociaż tyle powiedz? Skończyły się ulewania?
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w domu mizeria jest na slono, u meza na slodko (i to bardziej mi pasuje), a jedna moja ciocia robi nie ze smietana/jogurtem a z octem
ale jest pyszneCytat:
|
|
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#381 |
|
Zadomowienie
|
Subskrybuję nowy wątek.
Ze starego jeszcze dziękujemy z Idą wam wszystkim za życzenia 7-miesięczne. Przepraszam, że was nie wymienię wszystkich, ale padam ze zmęczenia. Z nowego wątku to udało mi się przerzucić najnowszą stronę i zmartwiłam się Zuzką Cookie. Biedactwa. Idę też męczą jakieś wysypki alergiczne nie rozpracowałam jeszcze co ją uczula. Od jutra odstawiam nową herbatkę hippa, może to ona? A co do dużego zapotrzebowania na wit.D to też przerabiałyśmy. Dobrze że nasza pediatra właściwie oceniała sprawę i zaleciła nam 3 krople Devikap. Strasznie się bałam, że to zbyt wiele, ale teraz okazało się, że miała rację. Byłam w tym tygodniu na ostatniej kontroli bioderek i co się okazało, że ostatnio ortopeda powiedział nam, że wszystko OK, a w karcie wpisał sobie, że zbyt wolny jest proces kostnienia i ma niedobory witaminy D. Tylko mi nic nie powiedział!!! Wygadał się dopiero teraz. No na szczęście mam dobrą pediatrę. Jednak jestem zła na tego ortopedę, bo to się mogło źle potoczyć. No nic.... pozdrawiam was wszystkie i niestety muszę już kończyć. Jakże mi was brakuje.... |
|
|
|
#382 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Mamy 1 ząbek. Poczytam co tam u Was, bo strasznie mnie ciekawi i mam nadzieję się wdrożyć
|
||
|
|
|
#383 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku żadna to tajemnica.... Po tym jak było zamiesznie z Eveewe na FB usunełam sie z grupy na FB i z klubu. Poprostu wiele dziewczyn strasznie broni swojej prywatnosci (rozumiem) tak wiec nie bede nikomu wlazic w butach do zyciorysu i sie interesowac. Wystarczy mi znajomosc na forum, wiecej nie musze wiedziec
i na odwrot
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
brida - nadal zjdlabym ci tego małego avatarka
|
|
|
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia trzecie sobie rób
|
|
#386 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#387 | |||||
|
Zadomowienie
|
Piwnooka, wcześniej mi nie zacytowało. Ja niestety nie nadaję się na kino, ani na jakiekolwiek inne wyjście z domu. Aż mi głupio, bo dwa razy się pisałam i ani razu nie wyszło.
Może jakoś spontanicznie uda nam się zgrać.![]() Cytat:
Tyle dobrego, że lekarka wydaje się kompetentna i mam nadzieję, że pomoże Zuzce. ![]() Cytat:
2. Ja poproszę tą walentynkę z dostawą do domu. 3. Przez Ciebie odroczyłam swoją dietę na jeden dzień i skusiłam się na sklepowe tiramisu. ![]() Cytat:
![]() 2. Jak miło. Ja dla swojego tż nic nie dałam rady przygotować/kupić przez choróbsko. On za to wrócił z tulipanem dla Hani, a ja dostałam różę i sponsoring kosmetyczki.![]() Cytat:
Wracaj szybko do zdrowia!Ja też! Cytat:
|
|||||
|
|
|
#388 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie też coś dzisiaj trochę łamie ale się nie daję ![]() A za oknem nieźle teraz sypie (co zresztą zapowiadali) i jak zasypie to też moje wyjście pod znakiem zapytania. Zobaczę jak jutro będzie wyglądała sytuacja na ulicach. Zdrówka życzę! |
|
|
|
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
Cisza... Wszystkie świętują walentynkowy wieczór. Ide i ja. Dobranoc
|
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
yyyyyyyyyyy gdzie wszystkie są ????????//
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

)

)

dla Igiego za 8 miesięcy
. ale w zeszłym bylismy w Paryżu na pysznej kolacji
dalej fatalnie się czuję.. ale liczę, że przez noc przejdzie.. oby!
reszta owoców,warzyw, mięs, gluten - dopiero można rozważyć po pierwszym roku życia. Ma też alergie na coś

Ale dzień 

ale jest pyszne

On za to wrócił z tulipanem dla Hani, a ja dostałam różę i sponsoring kosmetyczki.