Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-14, 21:08   #361
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

jestem i ja
dziewczynki wkleiłam przepis na ten mus do K.

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
youyou byłam dzis w Mmz
na romantycznym spotkaniu w up
i zastanawiałam sie powiesz mi gdzie wy jezdzicie na basen?
bo jesteś z basenu chyba zadowolona
hehe to fajna randka

My chodzimy to tego nowego basenu MOSiR z lodowiskiem , przy nowym kościele. Basen jest nowy, mają szatnie rodzinne, jesteśmy bardzo zadowoleni, panie na recepcji już nas znają, uwielbiają Filipa i zawsze sobie miło poplotkujemy
o ten http://www.mosir.org.pl/basen-aquapa...u-mazowieckim/

Polecam! jednorazowe wejście na bilet rodzinny 30zł

A mnie dziś mój tż zaskoczył.. wrócił wcześniej do domu i dostałam piękne kwiatuszki w doniczce i kolejną zawieszkę do mojej bransoletki Pandory
Do tego zrobił obiad (krewetki ze szpinakiem )

A ja mu nic nie kupiłam, bo się umawialiśmy że nic sobie nie kupujemy, jakoś nie uznaję tego święta... ale się chłop wysilił, szczególnie że z kasą ostatnio krucho..
tak więc wybaczcie ale zaraz będe znikać, tż usypia Filipa i jak wróci to muszę się odwdzięczyć za te prezenty

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-02-14 o 21:10
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 21:09   #362
agni82
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Ig kończy dziś 8 miechów, a mój kręgosłup z tej okazji prawie złożył się wpół, gdyż owe dziecię na rękach non stop.
O, zapomniałam, faktycznie walentynki dzisiaj są...
dla Igiego za 8 miesięcy
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Maz rano zostawil mi kartke przy puszce z mlekiem "Zajrzyj Kotku co masz w srodku". Ja tam zerkam a tu kolejny beads z apartu do mojej bransoletki Mile to. Musze cos mu kupic po pracy, bo mielismy nie robic sobie prezentow i jestem nieprzygotowana :P
Milego dnia Babeczki.
brawo dla męża. mój się w tym roku nie popisał. ale w zeszłym bylismy w Paryżu na pysznej kolacji
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Mój tż je czasem ser żółty z dżemem,a ja nie mogę na to patrzeć.
ja tez tak jem, choc na poczatku wydawało mi sie obrzydliwe. ale stworzyłąm swój śniadaniowy zestaw: kanapka z serem żółtym i dżemem a do tego gorące kakao. pychotka
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
. Slyszalam tez ze placki mozna zimnym mlekiem popijac
nawet trzeba. ja placki ziemniaczane i z cukrem i ze smietaną i z sosem . ze wszystkim moge jeść generalnie. w ogóle dla mnie ziemniaki to podstawa i T. ze mnie się zawsze śmieje.
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam bardzo za kciuki, oczywiście pomogły i lekraz wystawił mi to zaświadczenie no własnie coś się podobno zmieniło i jest ono teraz wymagane, ale byłam w lekkim szoku.
Lekarz zarządał odemnie próbki mleka-spojrzałam na niego z przerazeniem, a on mówi, że żartuje znalazł się żartowniś
Żartowniś

A mój T. wciąż na kolacji służbowej, moja mała Walentynka śpi, a ja z paczką m&msów i herbatą malinową (ale zestaw) czekam na 21:00 bo będzie twilight. chyba myślami ściągnęłysmy na tym forum
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 21:17   #363
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
tak więc wybaczcie ale zaraz będe znikać, tż usypia Filipa i jak wróci to muszę się odwdzięczyć za te prezenty

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 21:22   #364
Kajool
Zadomowienie

dobranoc babiszony. Nie pisac za duzo

Brumku powodzenia jutro u lekarza
Stary 2012-02-14, 21:23   #365
Naataaszkaa
Raczkowanie

Udało mi się trochę nadrobić w przerwie między lataniem z pokoju do wc dalej fatalnie się czuję.. ale liczę, że przez noc przejdzie.. oby!

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
oj nie dobrze, może to jakies zatrucie, byłas u lekarza??
kuruj się
Nie byłam u lekarza.. jak się nie bedzie poprawiać to się wybiorę.. wydaje mi się, że to jakaś grypa żołądkowa chyba

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Naataaszkaa obejrzałam wczoraj i... dla mnie 2 jest straszniejsza od 1. 1 obejrzałam w nocy będąc sama w domu i poszłam spać bez problemu, 2 oglądałam jak mąż spał obok i i jakiś taki dreszczyk niepokoju był Teraz jeszcze 3 mnie czeka...

I co moje drogie poznanianki pochorowałyście się... ale zapytam się - idzie któraś jutro do kina?
O jaa to ja muszę dwójkę ściągnać w takim razie.. ale jak ja po 1 miałam stracha to po 2 chyba umrę

No ja niestety z kinem odpadam.. póki co najdalej dochodzę z pokoju do łazienki i to ledwo ledwo.. dojście do kuchni to już niezły wyczyn

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A my jeszcze żadnych butów nie mieliśmy Kiedy Wy zakładacie buty?
Ja Hani nakładam buty na każde wyjście z domu.. ma swoje adidaski, balerinki kupiłam jej też fajne kozaki zimowe ale jej stopy już nie wchodzą

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

nadrobiłam średnio dokładnie bo dziś dzień w biegu buty kupione a ja po wizycie u okulisty mam zapalenie spojówek i rogówek dostałam antybiotyk ze sterydami i jakis zel , bo juz długo to trwa
kontrola za tydzień
Zdrówka dużo

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

To ja się pochwalę - tż jest bardzo męski - ma wszystkie kategorie prawka. Ogólny maniak samochodowy. Jak Kuba coś do niego mówi: " ja chcę...", to tż odpowiada: " a ja chcę Subaru ".

I teraz jest tak:
Kuba: ja chcę....
Tż: a wiesz, co ja chcę?
Kuba: tak, niebieskie Subaru.

Aaaa z ziemniakami tuczonymi, to jadłam czasami barszcz czysty. Raz zalewane na jednym talerzu, raz na mniejszym talerzu ziemniaki z boczkiem i cebulką podsmażone

A barszcz z ziemniakami uwielbiam!!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Lekarz zarządał odemnie próbki mleka-spojrzałam na niego z przerazeniem, a on mówi, że żartuje znalazł się żartowniś

Ciekawe jaką by miał minę jakbyś zaczęła udawać, że wyciągasz cycki ze stanika

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ale pochwalę się a co !
Jak zaśpiewam "kosi kosi łapki.." to Emilie zaczyna klaskać

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Cześć
wpadłam tylko podzielić się wieściami od alergologa, bo byłam z Zuzka dzisiaj. Moje dziecko jest jedną wielka chodzącą alergią po dokładnych oględzinach (byłyśmy tam ponad 2 godziny!) ma stwierdzoną nietolrancje laktozy i nietolerancje białka mleka krowiego.oraz szeroko pojętą alergie pokarmową, gdyż może jeść tylko dynie ziemniaka brokuła oraz jabłka, ale nie może pić soku jabłkowego. Musi jeść mięso(indyka i wieprzowine), ale nie chce, musze ją jakoś zmuszać reszta owoców,warzyw, mięs, gluten - dopiero można rozważyć po pierwszym roku życia. Ma też alergie na coś co podrażnia spojówki.
Ogólnie bebilon pepti nie był dobrym wyborem, powinna być na nutrze. ale mamy kontynuowac narazie pepti, bo dostała rcepte na pół apteki i najpierw terzba sprawdzić działanie leków.
Co do naczyniaka, bezwzględni do chirurga, powinna u niego już dawno się znaleźć.
Podawałam zbyt małą dawke witaminy D - Zuza ma początki krzywicy. Bezwzględnie zwiekszyć dawke. Tylko że Zuza ma nietolerancje witaminy D. Musze znaleźć optymalną ilość.
Ale optymistyczny akcent - wizyta na NFZ, bez kolejki (załatwiał kolega), a kobieta bardzo rzeczowa, życzliwa, dokładna, przebadała Zuze pod każdym kontem i z każdej strony, nawet osłuchała, posłuchała serca i obejrzała gardło. Oby więcej takich lekarzy na nfz, z takim podejścim do dzieci. Nawet smoczka Zuzi przelała wrzątkiem, bo Zuz go wypluła na podłoge
Biedna Zuza.. na pewno wszystko będzie dobrze, fajnie, że lekarz normalny i wszystko posprawdzał.. trzymam kciuki za Zuzię

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
mam dla was walentynkę:d
Cudna Walentynka

Pisałyście o jedzeniu:

- uwielbiam frytki ze śmietaną
- placki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem albo z serem żółtym i keczupem
- bułka z serem żółtym i dżemem (ale tylko truskawkowym)
- kakao mogę pić do wszystkiego.. nawet do śledzi

A jak byłam mała to kochałam zbierać z dziadkiem raki, potem je gotować i wcinać jak sobie teraz pomyślę to aż mną trzęsie

Hania śpi.. tak bym chciała żeby przespała dzisiaj ładnie noc.. mi w brzuchu jeździ masakrycznie.. łazienkę odwiedzam co 20 minut średnio.. Ale wiecie co jest w tym wszystkim fajne? Brzuch mi zmalał mam nadzieję, że już taki zostanie
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 21:25   #366
Naataaszkaa
Raczkowanie

No i zapomniałam.. Igorku - wszystkiego najlepszego
Stary 2012-02-14, 21:26   #367
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

A Ja przeczytałam BISZKOPTY

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Pisałyście o jedzeniu:

- uwielbiam frytki ze śmietaną

ze śmietaną słodką rozumiem?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 21:26   #368
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
zboczek
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 21:33   #369
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Udało mi się trochę nadrobić w przerwie między lataniem z pokoju do wc dalej fatalnie się czuję.. ale liczę, że przez noc przejdzie.. oby!

O jaa to ja muszę dwójkę ściągnać w takim razie.. ale jak ja po 1 miałam stracha to po 2 chyba umrę

No ja niestety z kinem odpadam.. póki co najdalej dochodzę z pokoju do łazienki i to ledwo ledwo.. dojście do kuchni to już niezły wyczyn

Hania śpi.. tak bym chciała żeby przespała dzisiaj ładnie noc.. mi w brzuchu jeździ masakrycznie.. łazienkę odwiedzam co 20 minut średnio.. Ale wiecie co jest w tym wszystkim fajne? Brzuch mi zmalał mam nadzieję, że już taki zostanie
Biedaczysko ale widzę, że we wszystkim potrafisz znaleźć pozytywy, to dobrze
Jeżeli oglądasz na komputerze film to nie musisz ściągać jest dostępny online a darmo, cały z lektorem

A do kina może za tydzień, ja jutro się w takim razie wybiorę z teściową... tak tak dobrze widzicie z teściową

Telik cudna ta Walentynka a raczej Walentynek

Edytowane przez piwnooka77
Czas edycji: 2012-02-14 o 21:35
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 21:35   #370
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
ze śmietaną słodką rozumiem?
Nie

Zapomniałam się pochwalić - miałam dzisiaj telefon ze żłobka, że Hanię przyjęli idę w poniedziałek do nich wszystkiego się dowiedzieć.. z jednej strony serce mi pęka, że ją będę musiała tam zostawiać.. a z drugiej ulga, że się udało bo powrót do pracy 5 marca już..

Dzisiaj zauważyłam wysypkę na ciele Hani - brzuszek, plecki, twarz.. czy to jednak może być trzydniówka? Tak się zastanawiam, czy to zapalenie gardła było na serio czy może jednak to była trzydniówka i ten antybiotyk wcale nie był potrzebny.. w czwartek idziemy do naszej pani doktor, zobaczymy co powie..
Stary 2012-02-14, 21:37   #371
brumek
Zakorzenienie

Głowa dalej boli jak diabli, a Tymusia zęby męczą na całego Ale dzień Dobrze że biedak już zasnął, bo męczył sie okropnie. Normalnie wieczorne jedzenie jest najdłuższe, najintensywniejsze i najspokojniejsze, a dziś co się przyssał, to zaraz podkówka i płacz. I tak w kółko. A tego nurofenu nie dałam, choć kupiła, bo wydawało mi sie że nie potrzeba.

Cytat:
teraz musze stanąć troszkę w obronie słoiczkow, że czasami nie są takie złe
Ale kto mówi że są złe? Moim zdaniem (choć opieram się tylko na teorii) są bardzo dobre, bo ze sprawdzonych źródeł, nie raz pediatrzy czy dietetyce mówią, że dając słoiczki masz pewność że są zrobione z ekologicznych, przebadanych składników

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
nadrobiłam średnio dokładnie bo dziś dzień w biegu buty kupione a ja po wizycie u okulisty mam zapalenie spojówek i rogówek dostałam antybiotyk ze sterydami i jakis zel , bo juz długo to trwa
kontrola za tydzień
O masz! A skąd Ci się to przyplątało

Cytat:
To ja się pochwalę - tż jest bardzo męski - ma wszystkie kategorie prawka. Ogólny maniak samochodowy. Jak Kuba coś do niego mówi: " ja chcę...", to tż odpowiada: " a ja chcę Subaru ".

I teraz jest tak:
Kuba: ja chcę....
Tż: a wiesz, co ja chcę?
Kuba: tak, niebieskie Subaru.
Fajni są obaj

Cytat:
nastepna, dziewczyny, co Wy w ciąży jesteście??
Jeszcze nie

Cytat:
Brumek Tymek to widze z tempem zębow Jaśka chce i to zdecydowanie przebić u nas wychodziły ok miesiąca
ale myślę że to i dobrze hurtowo raz się wszyscy pomęczą i z głowy
Chyba tak Około miesiąca zanim się przebiły?

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam śledzie w sosie musztardowym Lisnera z parówkami
Cytat:
Chleb to tylko do ogorkowej i obowiazkowo parówka
A tu mnie zaskoczyłyście tymi parówkami Mi się parówki wyłącznie z chlebem kojarzą, ewentualnie w naleśnikach z serem i ketchupem

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja chcialam wlasnie pisac ze u tesciow to ogorka (swiezego) je sie z cukrem
Mój mąż mizerię lubi na słodko, a dla mnie to nie do przełknięcia

Cytat:
MAMY KTÓRE MAJĄ KARTE "DLA MAMY I MALEŃSTWA"
jest promocja na pampersy !
Ale to nic ciekawego Takie trochę naciąganie na słowo "promocja". Bo wychodzi za 1 pieluszkę ponad 1 zł.

Cytat:
wpadłam tylko podzielić się wieściami od alergologa, bo byłam z Zuzka dzisiaj. Moje dziecko jest jedną wielka chodzącą alergią po dokładnych oględzinach (byłyśmy tam ponad 2 godziny!) ma stwierdzoną nietolrancje laktozy i nietolerancje białka mleka krowiego.oraz szeroko pojętą alergie pokarmową, gdyż może jeść tylko dynie ziemniaka brokuła oraz jabłka, ale nie może pić soku jabłkowego.

Podawałam zbyt małą dawke witaminy D - Zuza ma początki krzywicy. Bezwzględnie zwiekszyć dawke. Tylko
Matko, współczuję bardzo :galsiu: niedobre wieści. Co to się stało, że ona taka alergiczka? Tym bardziej że Wy nie...
No i jeszcze krzywica A do tej pory dawałaś D czy w ogóle nie ze względu na to uczulenie?

Cytat:
mam dla was walentynkę
Boski Casanova

Cytat:
No ok, jesteś dziś usprawiedliwiona

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Bardzo dziękuję Ale nie licze na wiele
Stary 2012-02-14, 22:01   #372
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
w sumie nie. najpierw gotuje jakos 30-40 ml i w tym rozrabiam mleko, rozpuszcza sie dobrze. potem dolewam zimnego do pelna, robie shake i podaje

patik - zaskocze cie bo ja lubie kobiety

moze dlatego jestem z moim mezem bo nie zwracam zbytnio uwagi na jego fizjonomię
sprytnie - nie wymysliłam tego

a o mężu piszesz jakby jakiś koślawy był i garbaty - dobrze że tego nie czyta

Cytat:
MAMY KTÓRE MAJĄ KARTE "DLA MAMY I MALEŃSTWA"
jest promocja na pampersy !
eeee taka promocj że klękajcie narody....
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
j
chleb z maslem i truskawkami i cukrem
uwielbiam - nawet bez cukru
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Czy ja aby nie jestem w ciąży? dzisiaj powinna nadejść @ a ni ma
nie mów hop

Cytat:
Ale pochwalę się a co !
Jak zaśpiewam "kosi kosi łapki.." to Emilie zaczyna klaskać
Julka się śmieje na "kosi kosi łapki"

Cytat:
Mi brakuje remulady duńskiej,
pyszności- uwielbiam - na all można zamówić remuladę

Cytat:

a truskawki to i ja jadłam z chlebem na śląsku, a do rosołu zawsze daję podpieczoną-spaloną cebulę , niesamowity smak ma rosół,
też daję
Cytat:
Cześć
wpadłam tylko podzielić się wieściami od alergologa, bo byłam z Zuzka dzisiaj. Moje dziecko jest jedną wielka chodzącą alergią po dokładnych oględzinach (byłyśmy tam ponad 2 godziny!) ma stwierdzoną nietolrancje laktozy i nietolerancje białka mleka krowiego.oraz szeroko pojętą alergie pokarmową, gdyż może jeść tylko dynie ziemniaka brokuła oraz jabłka, ale nie może pić soku jabłkowego. Musi jeść mięso(indyka i wieprzowine), ale nie chce, musze ją jakoś zmuszać reszta owoców,warzyw, mięs, gluten - dopiero można rozważyć po pierwszym roku życia. Ma też alergie na coś co podrażnia spojówki.
Ogólnie bebilon pepti nie był dobrym wyborem, powinna być na nutrze. ale mamy kontynuowac narazie pepti, bo dostała rcepte na pół apteki i najpierw terzba sprawdzić działanie leków.
Co do naczyniaka, bezwzględni do chirurga, powinna u niego już dawno się znaleźć.
Podawałam zbyt małą dawke witaminy D - Zuza ma początki krzywicy. Bezwzględnie zwiekszyć dawke. Tylko że Zuza ma nietolerancje witaminy D. Musze znaleźć optymalną ilość.
Ale optymistyczny akcent - wizyta na NFZ, bez kolejki (załatwiał kolega), a kobieta bardzo rzeczowa, życzliwa, dokładna, przebadała Zuze pod każdym kontem i z każdej strony, nawet osłuchała, posłuchała serca i obejrzała gardło. Oby więcej takich lekarzy na nfz, z takim podejścim do dzieci. Nawet smoczka Zuzi przelała wrzątkiem, bo Zuz go wypluła na podłoge
biedna Zuza.... czyli że pepti jej szkodziło zamiast pomagać? ale z tą wit D może być tak - słyszałam juz kilka razy że dzieci miewają problem z przyswajaniem wit D.

Julka też ma częściową nietolerancję wit D - toleruje tylko tę w olejowej bazie

Cytat:
Sara ma nadal duże ciemiączko, na oko trudno mi ocenić wielkośc, daje jej 2kapsułki,
nie wiem czy wchłania...
Julka też ma jeszcze sporawe ale pediatra nie mówiła nic żeby dawkę D zwiększac.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:07   #373
brunetka2000
Zakorzenienie

Ło matko i to tak niedaleko mnie
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...debf&_ticrsn=5
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:12   #374
Brida
Rozeznanie

Nieśmiało się wpisuję, żeby potem wątek znaleźć.
Nie krzyczcie na mnie i tak mi głupio
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:21   #375
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
za to ja jem dziwactwa bo np;
chleb z maslem i truskawkami i cukrem
chleb z maslem i serkiem homogenizowanym
przeciez to normalne a tosty z jabłkiem (w opiekaczu typu sandwich)? albo chleb ze smietana i cukrem?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:23   #376
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
to ja nie mam więcej pytań.
Tylko takie moje przemyślenie, że mnie zdziwiło takie podejście. ( że sie kasujesz..)
Ale jak nie chcesz rozwijać to ok.
Mnie tez nie ma w klubie, tez sie wykasowałam i rozumiem Żanetke

Cytat:
No ładnie Ty nas nazywasz

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Krzyczec nie bedziemy, zapraszamy czesciej, brakuje tu Was z Filutkiem

Chleb z masłem i z cukrem tez jadałam jak bylam mała

A ja dzis w ramach prezentu Walentynkowego dostałam drzwko bonsai

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-02-14 o 22:27
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:29   #377
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
patik nic nie załatwiłam... dzięki Bogu tylko, Igi lepiej się ma niż wczoraj.[COLOR="Silver"]
Super ze Igi sie czuje lepiej....

Cytat:
jestem i ja
dziewczynki wkleiłam przepis na ten mus do K.

A mnie dziś mój tż zaskoczył.. wrócił wcześniej do domu i dostałam piękne kwiatuszki w doniczce i kolejną zawieszkę do mojej bransoletki Pandory

A ja mu nic nie kupiłam, bo się umawialiśmy że nic sobie nie kupujemy, jakoś nie uznaję tego święta... ale się chłop wysilił, szczególnie że z kasą ostatnio krucho..

podobaja mi sie bardzo te pandory

dla meza... rewelacyjna niespoadzianke Ci zrobil....
i ten obiad...

odwdzieczaj sie za te prezenty kobieto cala noc...

Cytat:

Nie byłam u lekarza.. jak się nie bedzie poprawiać to się wybiorę.. wydaje mi się, że to jakaś grypa żołądkowa chyba

Ja Hani nakładam buty na każde wyjście z domu.. ma swoje adidaski, balerinki kupiłam jej też fajne kozaki zimowe ale jej stopy już nie wchodzą

wspolczuje grypy.... ja mialam tydzien po cc ...dobrze ze babcie byly i sie opiekowaly Olivka bo bylam zmasakrowana.... ale ile schudlam...

A moja Olivka ma buciki ale jeszcze jej nie zalozylam.... a przepraszam raz miala to sama sobie je sciagnela...

Cytat:
Głowa dalej boli jak diabli, a Tymusia zęby męczą na całego Ale dzień Dobrze że biedak już zasnął, bo męczył sie okropnie. Normalnie wieczorne jedzenie jest najdłuższe, najintensywniejsze i najspokojniejsze, a dziś co się przyssał, to zaraz podkówka i płacz. I tak w kółko. A tego nurofenu nie dałam, choć kupiła, bo wydawało mi sie że nie potrzeba.

Biedny Tymus...
Brumku ja wczoraj wkoncu dalam czopek.... bo juz bardzo sie darla...a z tym jedzeniem u mnie to samo.... chce jesc, zacznie ssac i zaczyna sie odginac do tylu i placz.,.. i tak w kolo....dzisiaj bardzo malo zjadla i po poludniu musialm dac jej paracetamol....
Mam nadzieje ze u was szybko wyjda te zabki i Tymus przestanie sie tak meczyc...

Wasza produkcja mnie przeraza,,,,
ja mam tylko czas rano lub wieczorem.... w ciagu dnia to spacer, wypad do kolezanki zabawy z Olivka.....

Jeszcze Olivka zabkuje i sie meczy przy tym niemilosiernie....
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:43   #378
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie tez nie ma w klubie, tez sie wykasowałam i rozumiem Żanetke
Ojej, ale czemu? Chyba że nie chcesz mówić, to oczywiście nie mów.

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Biedny Tymus...
Brumku ja wczoraj wkoncu dalam czopek.... bo juz bardzo sie darla...a z tym jedzeniem u mnie to samo.... chce jesc, zacznie ssac i zaczyna sie odginac do tylu i placz.,.. i tak w kolo....dzisiaj bardzo malo zjadla i po poludniu musialm dac jej paracetamol....
Mam nadzieje ze u was szybko wyjda te zabki i Tymus przestanie sie tak meczyc...

Jeszcze Olivka zabkuje i sie meczy przy tym niemilosiernie....
Biedna Oliwka, biedne wszystkie ząbkujące dzieci

Cytat:
Ale musisz obiecać poprawę

Jak się ma Twoję dziecię, chociaż tyle powiedz? Skończyły się ulewania?
Stary 2012-02-14, 22:44   #379
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Mój mąż mizerię lubi na słodko, a dla mnie to nie do przełknięcia
u mnie w domu mizeria jest na slono, u meza na slodko (i to bardziej mi pasuje), a jedna moja ciocia robi nie ze smietana/jogurtem a z octem ale jest pyszne

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a o mężu piszesz jakby jakiś koślawy był i garbaty - dobrze że tego nie czyta
akurat trafiłas za tydzien ma wizyte u ortopedy bo od półtora roku wyleczyc pięty nie moze i kuśtyka po krótkim spacerze nawet a garbaty od kompa jest...

Stary 2012-02-14, 22:48   #380
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w domu mizeria jest na slono, u meza na slodko (i to bardziej mi pasuje), a jedna moja ciocia robi nie ze smietana/jogurtem a z octem ale jest pyszne
U mnie się robi ze śmietaną i cyryną, ale moja chrzestna tez robi z octem Ale ja wolę "naszą" wersję
Stary 2012-02-14, 22:49   #381
CrazyMachine
Zadomowienie

Subskrybuję nowy wątek.
Ze starego jeszcze dziękujemy z Idą wam wszystkim za życzenia 7-miesięczne. Przepraszam, że was nie wymienię wszystkich, ale padam ze zmęczenia.
Z nowego wątku to udało mi się przerzucić najnowszą stronę i zmartwiłam się Zuzką Cookie. Biedactwa. Idę też męczą jakieś wysypki alergiczne nie rozpracowałam jeszcze co ją uczula. Od jutra odstawiam nową herbatkę hippa, może to ona? A co do dużego zapotrzebowania na wit.D to też przerabiałyśmy. Dobrze że nasza pediatra właściwie oceniała sprawę i zaleciła nam 3 krople Devikap. Strasznie się bałam, że to zbyt wiele, ale teraz okazało się, że miała rację. Byłam w tym tygodniu na ostatniej kontroli bioderek i co się okazało, że ostatnio ortopeda powiedział nam, że wszystko OK, a w karcie wpisał sobie, że zbyt wolny jest proces kostnienia i ma niedobory witaminy D. Tylko mi nic nie powiedział!!! Wygadał się dopiero teraz. No na szczęście mam dobrą pediatrę. Jednak jestem zła na tego ortopedę, bo to się mogło źle potoczyć.
No nic.... pozdrawiam was wszystkie i niestety muszę już kończyć. Jakże mi was brakuje....
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:52   #382
Brida
Rozeznanie

Cytat:

Krzyczec nie bedziemy, zapraszamy czesciej, brakuje tu Was z Filutkiem

:

Cytat:
Ale musisz obiecać poprawę

Jak się ma Twoję dziecię, chociaż tyle powiedz? Skończyły się ulewania?
Wszystko ok za tydzień skończymy 5 msc- ulewania sporadyczne i małe ilości.
Mamy 1 ząbek.

Poczytam co tam u Was, bo strasznie mnie ciekawi i mam nadzieję się wdrożyć
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 22:54   #383
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Brumku żadna to tajemnica.... Po tym jak było zamiesznie z Eveewe na FB usunełam sie z grupy na FB i z klubu. Poprostu wiele dziewczyn strasznie broni swojej prywatnosci (rozumiem) tak wiec nie bede nikomu wlazic w butach do zyciorysu i sie interesowac. Wystarczy mi znajomosc na forum, wiecej nie musze wiedziec i na odwrot
Stary 2012-02-14, 22:54   #384
83monia
Zakorzenienie

brida - nadal zjdlabym ci tego małego avatarka

Stary 2012-02-14, 22:57   #385
iustyna1
Wtajemniczenie

Monia trzecie sobie rób
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-14, 23:02   #386
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Monia trzecie sobie rób
to doradziłas
Stary 2012-02-14, 23:04   #387
marzena_S
Zadomowienie

Piwnooka, wcześniej mi nie zacytowało. Ja niestety nie nadaję się na kino, ani na jakiekolwiek inne wyjście z domu. Aż mi głupio, bo dwa razy się pisałam i ani razu nie wyszło. Może jakoś spontanicznie uda nam się zgrać.
Cytat:
Cześć
O kurcze, ale wieści: alergia, krzywica- strasznie mi przykro. Tyle dobrego, że lekarka wydaje się kompetentna i mam nadzieję, że pomoże Zuzce.

Cytat:
1. zdrówka dla wszystkich chorowitek:
Kajool,marzenka, brumeczek

2. mam dla was walentynkę:d

3. my własnie zjedlismy tyramisu i pozwoliłam sobie na lampkę wina
1. Dziękuję.
2. Ja poproszę tą walentynkę z dostawą do domu.
3. Przez Ciebie odroczyłam swoją dietę na jeden dzień i skusiłam się na sklepowe tiramisu.
Cytat:
1. dziewczynki wkleiłam przepis na ten mus do K.
2. A mnie dziś mój tż zaskoczył.. wrócił wcześniej do domu i dostałam piękne kwiatuszki w doniczce i kolejną zawieszkę do mojej bransoletki Pandory

1. Może wrzuć też przepis na tą zupkę z łososiem?
2. Jak miło.
Ja dla swojego tż nic nie dałam rady przygotować/kupić przez choróbsko. On za to wrócił z tulipanem dla Hani, a ja dostałam różę i sponsoring kosmetyczki.
Cytat:
Czyli jednak Cię rozłożyło? Wracaj szybko do zdrowia!
Cytat:
A Ja przeczytałam BISZKOPTY
Ja też!

Cytat:
Lepiej pisz co u Was? Jak przygotowania do ślubu?
Stary 2012-02-14, 23:12   #388
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Piwnooka, wcześniej mi nie zacytowało. Ja niestety nie nadaję się na kino, ani na jakiekolwiek inne wyjście z domu. Aż mi głupio, bo dwa razy się pisałam i ani razu nie wyszło. Może jakoś spontanicznie uda nam się zgrać.
Nie przejmuj się. Do trzech razy sztuka Mnie też coś dzisiaj trochę łamie ale się nie daję
A za oknem nieźle teraz sypie (co zresztą zapowiadali) i jak zasypie to też moje wyjście pod znakiem zapytania. Zobaczę jak jutro będzie wyglądała sytuacja na ulicach.
Zdrówka życzę!
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 00:27   #389
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cisza... Wszystkie świętują walentynkowy wieczór. Ide i ja. Dobranoc
Stary 2012-02-15, 01:20   #390
brunetka2000
Zakorzenienie

yyyyyyyyyyy gdzie wszystkie są ????????//
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości