|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny ktore wybieraja sie do szpitala .. Napewno wszystko bedzie wporzadku
Nie mam sily nadrabiac wiecej
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Zmykam spać... Dobrej nocki!
|
|
|
|
#1173 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na chwilkę...
Opóźnienie u ginki było w końcu 3h Wróciłam do domu po 21. Ten ból w nocy, to prawdopodobnie moja nerka Na usg wyszło, że mam jakiś zator, czy coś takiego w prawej nerce. Dlatego też mam tak częste infekcje. Dostałam leki i za 3tyg do kontroli, bo tą nerkę trzeba obserwować. Poza tym miałam robiony posiew z pochwy, bo cały czas mam jakieś upławy i trzeba zbadać, czy to coś groźnego, czy tak po prostu mam. Z dzidziusiem wszystko ok. Córcia waży już ponad 530g Szyjka zamknięta, ok. Generalnie trochę się uspokoiłam, ale jestem zła. Od ponad 10lat miałam problemy z "siusianiem", częste infekcje i nikt nie pomyślał, żeby mi zrobić badania nerek Zawsze mówili, że to zapalenie pęcherza, dawali leki i tyle. Polska służba zdrowia...eh.Położna dzisiaj mi powiedziała, że w ciąży wszystkie choroby wychodzą. Ciekawe czy coś jeszcze mnie zaskoczy ![]() Jutro nadrobię to co pisałyście pod moją nieobecność, a teraz idę spać. Dosyć wrażeń na dzisiaj. Dobranoc. |
|
|
|
#1174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, faktycznie poszło mi dość sprawnie, ale zdaję sobie sprawę, że jest na pewno wiele kobiet, które nie mają takiej budowy i pewnie dla nich może nawet dochodzenie do siebie po jednak poważnej operacji, jaką jest cesarka, będzie łatwiejsze niż poród siłami natury. I myślę, że nawet jeżeli ktoś ma kompletnie irracjonalny lęk przed porodem, ale którego nie da się w żaden sposób okiełznać, to lepiej urodzić przez cesarkę i dochodzić dłużej do siebie na własne życzenie, niż rodzić sn i mieć traumę do końca życia. Jak mówiłam, miałam super poród sn, błyskawiczny powrót do formy "miejsc strategicznych" i sama nigdy w życiu nie dałabym się wpakować pod skalpel, ale doskonale rozumiem i szanuję, że ktoś może miec taką potrzebę i uważam, że lekarze powinni ją uszanować, bo to w końcu kobieta będzie ponosić konsekwencje swojej decyzji, a nie lekarze. Uważam, że nie wolno nikogo zmuszać ani do rodzenia ani do karmienia itp. bo potem to bokiem wychodzi i mamy depresję poporodową gotową. Wystarczy pomóc, wspierać i będzie dobrze
Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-02-15 o 00:02 |
|
|
|
|
#1175 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie chcę do szpitala Też nigdy w życiu nie byłam i nie wyobrażam sobie, szczególnie spania na tych mega wygodnych łóżkach z innymi kobietami na sali ![]() Cytat:
Ty też do szpitala??? Jakiś czarny wtorek!!! Ja wczoraj pytałam położnej jak jest z tym tętnem i powiedziała, że różnie to bywa, ale podwyższone może się zdarzać. Jednak lepiej to sprawdzić, wiadomo. Trzymaj się Cytat:
Dopiero raz miałam ból z tym związany, który minął po kilku godzinach. Teraz dostałam leki na odkażenie i mamy ten zastój obserwować. Oby było wszystko dobrze. Szybko wracaj do domku i niech Cię już nie boli ![]() Cytat:
Cytat:
A Ty jeszcze masz drugiego dziecia o imieniu Maciuś A moja była, wielka miłość ma tak na imię ...Tak mi się jakoś skojarzyło ![]() Cytat:
Chciałam zobaczyć, jak to jest mieć wielkie bimbołki, a tu ino ino P mi cały czas mówi, że dużo się powiększyły, ale ja liczyłam na bardziej spektakularny efekt...Pamela Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-02-15 o 08:38 |
|||||||
|
|
|
#1176 | ||
|
Zakorzenienie
|
agatka661, 8ewus8, justys1358 - trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia i za szybkie powroty do domów
Cytat:
Cytat:
Co do wód, to rzuć okiem tutaj http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...5.html?page=1& , dobrze jest opisane ![]() Czyli moje życie zacznie się na dobre po porodzie "Wygląd wód płodowych Jakikolwiek wyciek wód płodowych wymaga natychmiastowego zgłoszenia się do lekarza, dlatego jest ważne, by umieć je zidentyfikować. Normalne, prawidłowe wody początkowo są przezroczyste. Wraz z upływem ciąży stają się lekko opalizujące, a przed porodem – bardziej mętne. Wyglądają wtedy jak woda z mydlinami. Mogą mieć specyficzny, słodkaworybi zapach lub nie mieć go w ogóle. Zmiana koloru lub zapachu może świadczyć o stanie zagrożenia. Gdy wody mają kolor zielonkawy, żółtawy lub brązowawy – trzeba szybko pojechać do szpitala, bo konieczna jest szybka konsultacja lekarska. Kolor zielony może świadczyć o niedotlenieniu, żółty o konflikcie serologicznym, a brązowawy – o śmierci wewnątrzmacicznej płodu. Ale wcale nie zawsze musi tak być. Zielonkawe wody to skutek oddania przez dziecko smółki (pierwszej kupki), co się zdarza, gdy dziecko poczuło się z jakiegoś powodu zestresowane, ale nie zawsze oznacza to, że jest niedotlenione. W wielu przypadkach zielony kolor wód nie jest związany z żadnym zagrożeniem i poród odbywa się w normalnym tempie. Odpływanie wód płodowych Wody płodowe mogą wydostawać się na zewnątrz na kilka sposobów. Gdy wypłyną za jednym razem, mocnym strumieniem, to znaczy, że pęcherz płodowy pękł i zaczyna się poród. Czasami pęcherz nie pęka samoistnie, mimo rozpoczęcia akcji skurczowej – wtedy lekarz w celu przyspieszenia porodu może wykonać zabieg przebicia pęcherza. Niekiedy płyn owodniowy wycieka przedwcześnie, sączy się małymi strużkami, choć do terminu porodu pozostało np. kilka tygodni. Ważne, by umieć to rozpoznać (odróżnić od upławów i popuszczania moczu). Gdy istnieje choćby najmniejsze podejrzenie, że wyciekający z pochwy płyn może być płynem owodniowym, należy niezwłocznie skontaktować się z lekarzem. Wypływanie płynu świadczy o tym, że pękł pęcherz płodowy, a skoro nie jest szczelny, przestał chronić płód. Bakterie z pochwy mogą zawędrować do macicy i zainfekować maleństwo. Dlatego niezbędna jest hospitalizacja w celu ścisłej obserwacji. Jeśli nie ma zagrożenia infekcją, poród może wcale nie nastąpić szybko – decyzję, czy należy go wywołać, podejmuje lekarz położnik. A zyskany w ten sposób czas można wykorzystać na podawanie preparatu przyspieszającego dojrzewanie płuc dziecka."
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są różne porody - jedne po sn będą go zachwalały a inne - jak np ja wręcz odwrotnie. Owszem, to jest do przeżycia ale ja miałam traumę przez długi czas, przez 6 tygodni nie mogłam chodzić bo miałam takie głębokie nacięcie, nie mówiąc już o hemoroidach i takim zapaleniu pęcherza że po prostu wyłam przy sikaniu jakby mnie obdzierali ze skóry... Ale z drugiej strony są takie co chwalą cc i takie co jednak nie. Ciężko stwierdzić co dla kogo będzie lepsze.
|
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas, jeśli zaczynają się komplikacje, przechodzą do cc.
|
|
|
#1179 |
|
Rozeznanie
|
Witam
w ta zimową okropną środę... obudziłam się o 6 i nie mogłam zasnąć.. po 7 juz zjadłam śniadanko i jakoś żyję dzidziolek się porusza jakoś czasem delikatnie ale martwi mnie to, że muszę wyjść i zrobić zakupy na obiad bo nic nie ma w lodówce u Was też tak wieje i sypie śniegiem?? brr... chyba sobie zaraz ciepłą herbatę zrobię i pomału się wytoczę z domu opatulona maksymalnie
|
|
|
|
#1180 | ||
|
La Moderatoiure
|
Cytat:
Ja się boję tego, że przy usuwanym całym boku dziecko mi wypadnie z łóżeczka ![]() Cytat:
Stoją w miejscu tak od miesiąca. I nie bolą. |
||
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
La Monica, umknęły mi wczoraj te szczebelki.
Teraz istotniejsze jest dla mnie to, że można cały bok zdjąć. A jak dziecko będzie starsze, to może wytniemy te szczebelki.
|
|
#1182 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
w każdym razie o szkole rodzenia powiedzieli mi, że mogę zapomnieć, zero wysiłku do końca ciąży, dźwigania, dieta bez pizzy, ostrych przypraw i innych takich. |
||
|
|
|
#1183 |
|
Raczkowanie
|
Witam! mocno trzymam kciuki za mamusie, które idą do szpitala
Mnie chyba dopadł tzw. syndrom wicia gniazda, właśnie piorę pościel, kocyki i koszule do szpitala. wczoraj wstępnie przygotowałam ciuszki dla małej, które chcę zabrać do szpitala, teraz czekają na pranie. Uszyłam też rożek, jeszcze tylko lamówka i gotowe. Czyżby instynkt podpowiadał, że to już niedługo??? |
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
![]() Nie mogę się ocknąć. |
|
|
|
#1185 |
|
Zadomowienie
|
W ogóle szwagierka wczoraj urodziła 3900 i 57 cm. na zdjeciu wyglada jak miesieczne dziecko. mowila ze przezycie masakryczne jakby wnetrznosci urywalo.
jak patrze na rodzace, ile mecza sie w bolacg, chodza po korytarzu to coraz bardziej zastanawiam sie czy cesarka nie jest dobrym rozwiazaniem. jedna, z która w poniedzialek bylam w pokoj rodzila z 13 godzin, traumatyczne przezycie, tym bardziej, ze z 8 godzin chodzila z bólem po pokou, brali ja tylko co godzine na badanie. |
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Trauma... Obyśmy wszystkie miały lekkie porody...
|
|
|
|
#1187 |
|
Wtajemniczenie
|
jaaaaaaa co za dzień jeszcze sie nie skończył a ja mam dosyć
Zawiozłam młodego do przedszkola,wszystko ładnie pięknie,u mnie na parkingu się zakopałam facet się zlitował bo widział jak się męcze,walę w kierownice ale i z nim nie daliśmy rady,pomógł nam jeszcze jeden pan.Masakra jaka jestem wpieniona.Teraz albo jechać po młodego samochodem albo zasuwać sankami,bo od razu po przedszkolu muszę lecieć z nim do dentysty.Po jaką ch...re ten śnieg znowu padał. Jutro muszę też go zaprowadzić bo idę na wbite do gina a nie mam z kim go zostawić albo wezme go ze sobą.Mam dośc Jeśli chodzi o cycki to u mnie massaakra M mówi że w dwie ręce się nie mieszczą i bolą mnie strasznie
|
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry - no to ja już po śniadaniu i zaczynam swój trzy dniowy maraton po urzędach za chwilę...a tak mi się nie chce
![]() za wszystkie dziewczyny które muszą do szpitala - kciuki i jeszcze raz kciuki! co do porodów - nie czytam i nie nastawiam się na żaden - wychodzę z założenia że akurat w szpitalu w którym będę rodzić opieka jest fantastyczna i nie mam co się martwić... na razie sen z powiek zabiera mi farba po którą idziemy już drugi tydzień i zawsze coś wypada i burdello w przyszłym pokoju maleństwa co do cycków urosły mi tak wielkie że niebawem stanika nie znajdę
|
|
|
|
#1189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tez byłam zamulona ale ta walka z samochodem postawiła mnie na nogi,chyba pójdę po młodego sankami i póki śnieg nie zejdzie nie mam zamiaru go prowadzic do przedszkola.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
co do porodów - moja koleżanka urodziła wczoraj p o 13 godzinach - chłopca o wymiarach uwaga uwaga - 62 cm i ponad 4kg wagi...jak to usłyszałam to zdębiałam.... ja nie chce takiego wielkiego!
|
|
|
|
#1191 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1192 |
|
Konto usunięte
|
Cześć,
Byłam u internistki z tymi wynikami, powiedziałam jej co i jak. Bardzo miła babka. Wyniki moczu mam bardzo ok, więc te bóle to nie z tego. Na te wzdęcia wzbraniała się raczej przed tabletkami, kazała parzyć słabą miętę. I ogólnie przejęła się tym, co mówię (co jest wg mnie rzadkie u lekarzy, bo wielu bagatelizuje takie problemy) i mam skierowanie na całą morfologię i badania w kierunku wątroby. Powiedziała też, że lepiej, gdyby to ginekolog zobaczył, czy coś tam się nie obniża i nie ma rozwarcia. A mój gin jest na urlopie. I co ja mam zrobić? Jak myślicie, poczeka to do wtorku, max. czwartku czy szukać kogoś znowu? Ja wiem, że trochę histeryzuję, ale jak jeszcze czytam tutaj, że tak wiele dziewczyn trafia do szpitala ze skróconą szyjką, to już sama nie wiem ![]() Aha i jeszcze dzisiaj mam dentystę i jeden ząbek będzie chyba usuwany i nie wiem, czy nie dostanę antybiotyku - a najpierw znieczulenia. Myślicie, że mogę iść, czy poczekać do wizyty u gina z tym? Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-02-15 o 10:16 |
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja nastawiam się na poród bez żadnych komplikacji. A jeśli coś wyjdzie w trakcie to zaufam lekarzom, bo sama przecież sobie cesarki nie zrobię ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32315601]Cześć, Byłam u internistki z tymi wynikami, powiedziałam jej co i jak. Bardzo miła babka. Wyniki moczu mam bardzo ok, więc te bóle to nie z tego. Na te wzdęcia wzbraniała się raczej przed tabletkami, kazała parzyć słabą miętę. I ogólnie przejęła się tym, co mówię (co jest wg mnie rzadkie u lekarzy, bo wielu bagatelizuje takie problemy) i mam skierowanie na całą morfologię i badania w kierunku wątroby. Powiedziała też, że lepiej, gdyby to ginekolog zobaczył, czy coś tam się nie obniża i nie ma rozwarcia. A mój gin jest na urlopie. I co ja mam zrobić? Jak myślicie, poczeka to do wtorku, max. czwartku czy szukać kogoś znowu? Ja wiem, że trochę histeryzuję, ale jak jeszcze czytam tutaj, że tak wiele dziewczyn trafia do szpitala ze skróconą szyjką, to już sama nie wiem [/QUOTE]Poczekaj spokojnie. A jeśli masz jakieś obawy, to nie miej oporów żeby iść do szpitala, niech sprawdzą. A Ty będziesz spokojniejsza.
|
|
|
#1194 |
|
Zadomowienie
|
Na szczęście u mnie z małym jest ok, ale powiedzieli, ze takie bóle nerki mogą wywołać skurcze macicy.
Wczoraj ze mna na sali byla taka dziewczyna w 9 tyg ciąży, tętno zanikło u dziecka i czekała na zabieg usuwania. Normalnie az z nią się poryczałam, tak mi jej szkoda było. w ogóle strasznie jest ogladać te wszystkie przypadki |
|
|
|
#1195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32315601]Cześć, Byłam u internistki z tymi wynikami, powiedziałam jej co i jak. Bardzo miła babka. Wyniki moczu mam bardzo ok, więc te bóle to nie z tego. Na te wzdęcia wzbraniała się raczej przed tabletkami, kazała parzyć słabą miętę. I ogólnie przejęła się tym, co mówię (co jest wg mnie rzadkie u lekarzy, bo wielu bagatelizuje takie problemy) i mam skierowanie na całą morfologię i badania w kierunku wątroby. Powiedziała też, że lepiej, gdyby to ginekolog zobaczył, czy coś tam się nie obniża i nie ma rozwarcia. A mój gin jest na urlopie. I co ja mam zrobić? Jak myślicie, poczeka to do wtorku, max. czwartku czy szukać kogoś znowu? Ja wiem, że trochę histeryzuję, ale jak jeszcze czytam tutaj, że tak wiele dziewczyn trafia do szpitala ze skróconą szyjką, to już sama nie wiem ![]() Aha i jeszcze dzisiaj mam dentystę i jeden ząbek będzie chyba usuwany i nie wiem, czy nie dostanę antybiotyku - a najpierw znieczulenia. Myślicie, że mogę iść, czy poczekać do wizyty u gina z tym?[/QUOTE] A kiedy Twój gin wraca? Sama nie wiem co bym zrobiła w takiej sytuacji.
|
||
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj od rana cewam,zaraz idę poćwiczyć jogę na tyle na ile moja rwa mi pozwoli.
Na walentynki dostałam od męża mandarynki,winogrona i pomelo
|
#1197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
55-57 cm a nie od razu 62 hahahahahah
|
|
|
|
|
#1198 |
|
Konto usunięte
|
W przyszłym tygodniu. Wizyty u niego są we wtorek lub w czwartek.
Mam takie opcje: poczekać, iść do szpitala (ale nie wiem, jak mnie tam potraktują) lub iść do jeszcze innego lekarza na NFZ jutro rano (dzwoniłam, między 8 a 9.30 mogłabym przyjść, ale nie wiem, co to za lekarz... Znowu inny ). No i nie wiem, co w tej sytuacji z tym dentystą. |
|
|
|
#1199 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32315601]Cześć,
Byłam u internistki z tymi wynikami, powiedziałam jej co i jak. Bardzo miła babka. Wyniki moczu mam bardzo ok, więc te bóle to nie z tego. Na te wzdęcia wzbraniała się raczej przed tabletkami, kazała parzyć słabą miętę. I ogólnie przejęła się tym, co mówię (co jest wg mnie rzadkie u lekarzy, bo wielu bagatelizuje takie problemy) i mam skierowanie na całą morfologię i badania w kierunku wątroby. Powiedziała też, że lepiej, gdyby to ginekolog zobaczył, czy coś tam się nie obniża i nie ma rozwarcia. A mój gin jest na urlopie. I co ja mam zrobić? Jak myślicie, poczeka to do wtorku, max. czwartku czy szukać kogoś znowu? Ja wiem, że trochę histeryzuję, ale jak jeszcze czytam tutaj, że tak wiele dziewczyn trafia do szpitala ze skróconą szyjką, to już sama nie wiem ![]() Aha i jeszcze dzisiaj mam dentystę i jeden ząbek będzie chyba usuwany i nie wiem, czy nie dostanę antybiotyku - a najpierw znieczulenia. Myślicie, że mogę iść, czy poczekać do wizyty u gina z tym?[/QUOTE] może dużo wypoczywaj, leż, z tym dentystą to może się wstrzymaj? niby znieczulenie miejscowe można, ale stres i ból po usunięciu zęba nie jest przyjemny, a specjalnie tabletek przeciwbólowych nie możesz. |
|
|
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nei ma tak dobrze, jakie będzie takie będzie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32316009]W przyszłym tygodniu. Wizyty u niego są we wtorek lub w czwartek. Mam takie opcje: poczekać, iść do szpitala (ale nie wiem, jak mnie tam potraktują) lub iść do jeszcze innego lekarza na NFZ jutro rano (dzwoniłam, między 8 a 9.30 mogłabym przyjść, ale nie wiem, co to za lekarz... Znowu inny ). No i nie wiem, co w tej sytuacji z tym dentystą.[/QUOTE] Zasada jest taka, że w ciąży nie może Cię boleć brzuch i nie możesz krwawić. Jeśli boli, to bez wahania idź do szpitala. Nie mogą Ci odmówić pomocy.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

Wróciłam do domu po 21.
Na usg wyszło, że mam jakiś zator, czy coś takiego w prawej nerce. Dlatego też mam tak częste infekcje. Dostałam leki i za 3tyg do kontroli, bo tą nerkę trzeba obserwować. Poza tym miałam robiony posiew z pochwy, bo cały czas mam jakieś upławy i trzeba zbadać, czy to coś groźnego, czy tak po prostu mam. 

, faktycznie poszło mi dość sprawnie, ale zdaję sobie sprawę, że jest na pewno wiele kobiet, które nie mają takiej budowy i pewnie dla nich może nawet dochodzenie do siebie po jednak poważnej operacji, jaką jest cesarka, będzie łatwiejsze niż poród siłami natury.
i sama nigdy w życiu nie dałabym się wpakować pod skalpel, ale doskonale rozumiem i szanuję, że ktoś może miec taką potrzebę i uważam, że lekarze powinni ją uszanować, bo to w końcu kobieta będzie ponosić konsekwencje swojej decyzji, a nie lekarze. Uważam, że nie wolno nikogo zmuszać ani do rodzenia ani do karmienia itp. bo potem to bokiem wychodzi i mamy depresję poporodową gotową. Wystarczy pomóc, wspierać i będzie dobrze
Dopiero raz miałam ból z tym związany, który minął po kilku godzinach. Teraz dostałam leki na odkażenie i mamy ten zastój obserwować. Oby było wszystko dobrze. 

u Was też tak wieje i sypie śniegiem?? brr... chyba sobie zaraz ciepłą herbatę zrobię i pomału się wytoczę z domu opatulona maksymalnie 

facet się zlitował bo widział jak się męcze,walę w kierownice
Jak myślicie, poczeka to do wtorku, max. czwartku czy szukać kogoś znowu? Ja wiem, że trochę histeryzuję, ale jak jeszcze czytam tutaj, że tak wiele dziewczyn trafia do szpitala ze skróconą szyjką, to już sama nie wiem