|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
nataszka moja ma turystyczne i w lozeczku akurat tylko na brzuch sie przewraca jak jej sie nie chce spac i sie zn udzi zabawa misiem.
marina moja odstawila w dzien mleko i je tylko rano kolo 9 kaszke mleczno ryzowa, po drzemce okolo 13-14 obiadek lub zupke z gerbera (duzy sloik), pozniej kolo 18 deserek a tak miedzy tym wyszystkim jest herbatka. dopiero po kapieli zje butle z mlekiem i tez mi schudla i juz nie jest taka kluska |
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Ja nawet mam w sobie takie coś, serio - to się wzięło chyba z tego, że ciężko wychowywać dziecko - że jak widzę kobietę w ciąży to myślę tak - ,,boże, co to za biedna kobieta, nie wie na co się porywa, ile ją o będzie kosztowa nerwów, płaczu...jak dobrze, że mam już 8 miesięczne dziecko,to ominie mnie już ten sam początek po porodzie, pierwsze miesiące , i będzie już starsze niż jej, i ona będzie miała gorzej niż ja, bo ja już to przeszłam, te kolki, wrzaski, darcia..."
Psychiczna, jetem ? eve serio? jakie mleko pijecie? Mój też właśnie tak samo, nie jest już takim klusiem.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-02-15 o 10:30 |
|
|
|
#423 |
|
Rozeznanie
|
Beatk0 opiszę w końcu k, bo to kiepski opis na ogólny.
Pytanie ignoranta ![]() Czy Wy uczycie dzieci mówić mama, tata ?
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Brida ja nie. Znaczy gadam, np - no chodz do mamy, czy mama idzie zrobić Igorkowi obiad, albo inne takie teksty, ale uczyc i powtarzać ma-ma nie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też tak planuję ![]() Dołączam do narzekających na kręgosłup, wczoraj mnie tak lędźwiowy odcinek bolał że nie mogłam sobie miejsca znaleźć, dziś troszeczkę lepiej... ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() uśmiałam się z drugiego ![]() samo mu się wyrywa Kurcze...zrobiłam remanent w ciuszkach małego (a miałam w papierach siedzieć ) i - będziecie się śmiać - dziwnie mi się zrobiło że to moje dziecko już takie duże...a dopiero była taka kruszynka....
|
|
|
#426 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja corcia od kilku dni mówi TA-ta. Wiem ze to nieświadome ale Tz pęka z dumy
|
|
|
|
#427 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dla Adasia!!!A my mamy devikap i Mały uwielbia ten anyżkowy smak (na cyca mu kroplę daję )Cytat:
za dobre wieści!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
). Ciążę miło wspominam, fajnie jest mieć takiego noworodka, ale z drugiej strony znowu przechodzić przez to wszystko? (choć zawsze chciałąm mieć więcej dzieci...)
|
||||||||
|
|
|
#428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- mamad nie przybiera na wadze - zrobila sie dluga i szczuplejsza
|
||
|
|
|
#429 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To zdecydowanie lepsza interpretacja |
||
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boli mnie gardło wieje u nas okropnie, pada snieg, więc dziś nie wychodzimy nigdzie.Miłego dnia. |
|
|
|
|
#431 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w końcu na nowym wątku.
Nadrobiłam stary wątek, ale na ten brakło już czasu. Pracuje codziennie popołudniami, więc wieczorami brak czasu na wizaz, a przed południem staram się jak najwięcej czasu poświęcać Asi, jak jestem w pracy, to bardzo za nią tęsknie wiec wykorzystuję każdą chwilę z nią. Poza tym coś mi się stało z kręgosłupem. Tzn. z odcinkiem krzyżowym. Wogole nie mogę się schylić, ani podnieść nic ciężkiego. No nic.. to się wygadałam Postaram się bywać częściej
|
#432 | |
|
Rozeznanie
|
Telik Walenty słodziak
ciekawie.... to ja na innym biegunie:srebro i fiolety i oczywiście zdrówka Adaś to już duży kawaler wszystkiego najlepszegoCytat:
za zębulkija nie, nawet mi to do głowy nie przyszło oststnio Hania w nocy powiedziała "ta" aż tż się przebudził i spytał czy dobrze usłyszał
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Laski ja wczoraj znowu na Sorze byłam
![]() ![]() ![]() jechałam karetką |
|
|
|
#434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niet ![]() Ale objawów ciążowych i okresowych również brak. Może coś źle liczę? Jakbym była w ciąży to byłby pech, bo sex był może z raz/dwa w tamtym miesiącu. Cytat:
Myślę że dużo zależy od podejścia matki, jej charakteru. Ale i od samego dziecka, a dziec różne są, widać to po naszym wątku. Jedne nie sprawiają żadnych problemów, inne- wiadomo. Pierwsze 2 miesiące z Sarą to była dla mnie droga krzyżowa. nie, ale zacznę. Bo jak powie najpierw baba to ......
|
|
#435 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czyli nie do końca da się temu zapobiec racja a przez caly rok nie mam opcji mieć warzyw ze sprawdzonego zródła, wszyscy sprzedawcy dookoła i tak kupują na jednej giełdzie:/ Cytat:
mieliście jakąs gorączke czy jakieś inne objawy gorsze niż po tych innych szczepieniach? Dziubek ty też chyba tak szczepiłaś? napiszcie jak Szymki po tym szczepieniuCytat:
![]() najgorsze że zawsze nie wiadomo do końca co uczula, na wszystko podobne leki, ale mowisz ze wy nie macie to mam nadzieje że i Zuzia szybko wyrosnie ja się niestety tez męcze z nimi raz mnie coś uczula raz nie raz na wiosne kicham raz nie eh fajnie że alergolog rzetelny nie łatwo o takiego super! ![]() Cytat:
wow! nawet niewiedziałam, ze jest taki wypasiony basen! ![]() ja mam blizej do wesolandii ale super może któregoś razu skorzystamy tu ![]() a mąż fajnie obiad pycha ![]() mój tez przyszedł z wielkim czerwonym bukietem a ja w dresie ale brumkowe piersi się spisały ![]() najwiecej smaku nadały mi w nich pieczarki następnym razem może dodoałabym tez ananasa ![]() no dokladnie jak to leci zaraz się nie obejrzymy bedzie wiosna a my będziemy się przygotowywać do obchodzenia roczków brawa dla Adasia sto lat! ![]() Cytat:
![]() Telik zdjęcie Jasia cudowne!!! jak bedzie miał dziewczyne to musicie jej wywołać narzeczonego w pieluchach na walentynki/18tke cudne!!! |
|||||
|
|
|
#436 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No dobra jeszcze raz pytam kupic mate duza o taka http://allegro.pl/show_item.php?item=2093992533 czy puzzle??
|
|
|
#437 |
|
BAN stały
|
Sweet juz ja im dam mleczko ciepłe
![]() Moja córcia-nie oddam! Dziubku a no wróciła bo nieco dom do używalnosci doprowadzałą ![]() Blondynko no coś Ty?Jak to?Trzustka?Co Ci robili? Izula dziękuję za gratki i życzenia w spr. wchłaniania naczyniaka Wracajcie wszystkie do zdrówka.Ja ze szpitala wyszłam taka niewyraźna,w domu 3 dni troszkę sie kurowałam ale juz ok,więc nic się nie rozwinęło. Za to tak kiepsko dziś spałam,ze kark mnie nawala i głową w prawo ruszać nie mogę. Iza w nocy do cyca wstaje raz.Jeszcze nie przespałam całej nocy od....4 lat!!!!!Ani jednej!!! |
|
|
|
#438 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Ja znowu tak na szybko bo Maja jest nieznośna ostatnio (Marinko, wiem co czujesz nie wiem, czy uda mi się nawet tego posta napisać do końca ![]() Dla Igorka (spóźnione) i Adasia wielkie brawa z okazji skończenia 8 miesięcy ![]() jeśli zapomniałam o jakichś solenizantach to wybaczcie ale zajrzałam dosłownie na ostatnią stronę bo więcej poczytać nie dam rady...Także u nas armagiedon w dzień i w nocy również tej nocy panna wstała o 1.40 na karmienie i nie spała do 3 i tyle u nas...Aaa! I moja też stęka i popłakuje przez sen, w ogóle beznadziejnie śpi mi w nocy ostatnio... Brida - dawno Cię nie było Dobra, kończę te wypociny może coś uda mi się poczytać... |
|
|
|
#439 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Igorku, Adasiu za 8 miesięcy a ja dalej coś wbić się w wątek nie mogę
|
|
|
|
#440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem dla starszego dziecka mogą być, układanie klocków w 3d, zabawa literkami. Cytat:
Sara się obudziła, ale nie wyła, nosiłam ją na rękach zanim się woda schłodziła na mleko, a chwilę to trwało. To mi zarzucał że nie myślę bo wodę powinnam mieć wcześniej o odpowiedniej temp i dziecko rozbudziłam. Dupek!!
|
|
#441 |
|
Rozeznanie
|
o kurcze
mam nadzieję, że już lepiej Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2012-02-15 o 12:07 |
|
|
|
#442 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja też ostatnio nie chce pić mleka.. odpycha od razu butelkę.. obstawiam, że to przez tego zęba wychodzącego.. zje jedynie jak jej nalewam na łyżeczkę i nią daje.. ale to trwa i trwa wtedy.. Cytat:
współczuję wszystkim babkom w ciąży, że będą musiały przejść poród, ciągłe darcie nie wiadomo o co.. i w ogóle.. jakoś mi lepiej, że znam już jako tako swoje dziecko, że się potrafi sama sobą zająć i nie wisi na mnie 24h/dobę.. biedne oneJa do swojej mówię maaa-maaa i Haaa-niaaa i na te słowa się od razu cieszy i maaammmaa już sama mówi |
||
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
a myslisz ze co robilam jak mnie tu nie bylo
nie, tak sero to jeszcze za wczzesnie. no i nie wiem gdzie w tym 2pokojowym mieszkaniu 3 dzieci wmiescic... chyba ze jedno w piwnicy chcialabym miec 3 dzieci (o zgrozo!)
|
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
mamad, JustPi, adrji, karolinee1983, ellika, dziękujemy Cytat:
o kurczę.... i jak się czujesz?
|
|
|
#445 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem o co chodzi tym facetom... ja swojego w nocy nie budzę, żeby pomagał tylko daję mu pospać, skoro do pracy chodzi, ale co mam poradzić jak dziecko marudne i go budzi. Ja też następnego dnia zmęczona chodzę, ale widać oni jakoś mniej wytrzymaliNa pocieszenie (mam nadzieję) Hania też miała kilka takich nocy, że się budziła i do 3h potrafiła nie spać Na szczęście (odpikać) jej przeszło. |
|
|
|
|
#446 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a w dzień obiadki deserki je chętnie i ok porcje? ale u mnie tez cyc już w dzien wypadl calkiem, rano zjada mleko i tak to wczoraj np 0 14 obiadek (pół dużego słoiczka) poszedł spac i dopiero ok 18 pół słoiczka desreku i potem już na noc tylko mleko ale 210 i czytam o waszych dzieciach, że zaczynają przesypiać noc a mój cos na odwrot z jednej pobudki zacząl dwa razy wstawać w nocy ![]() myślę ze to własnie dlategto że w dzień za mało zjada tylko jak go przekonać do kaszy niechce jeść zadnej ![]() za to pisałam że zadnego owocka mi nie zjada a teraz zaczął jesc jakby nigdy problemu nie było myśle że i do kaszy więc i do picia dorośnie ![]() Cytat:
bo tz bardzo chciałby i ciągle mu powtarza a on wkólko mamama i nienienienienienienienie: crazy: Cytat:
![]() a i chyba moglabyś spróbować o wpis do księgi rekordów G za nie spanie naprawde naleza sie
|
|||
|
|
|
#447 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
a mam pytanie do mam z uk
stronczek moja ![]() bylam na zakupach w sklepach kiepsko, na używkachale jakaś lipa tych mniejszych rozmiarów 0-6 to są cudne nie zniszczone pełno ale większe to juz ciężej dostać:/ mam debet bodziakow a najbardziej lubie primarkowe early days na allegro z anglii 7paki z przesyłką są po ok 50/60 a przeciez sprzedawcy muszą na tym zarabiać powiedzcie mi ile u was kosztują takie bodziaki w sklepie normalnie? |
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
psychiczna jestes moze ale jak wszyscy - niezdiagnozowana ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- tak, ale moja nie ma telentu do jezykow i tylko babababababa powtarza zaciekle niech sobie slucha, moze zakuma, ale nauka bym tego nie nazwala
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-02-15 o 12:19 |
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola Ja się nawet nie nastawiam , czy kiedykolwiek prześpię cała noc.
Dama ostatnio jest wiercąca, stękająca itd. Pewnie kiedy zacznie spać całą noc to będzie miała 3 lata, a wtedy może zdecydujemy się na drugie dziecko...chyba że wyjdzie wcześniej,ale mój organizm już przyzwyczajony raczej, choć nie raz wstaje jak zombie i mam nerwa Patik teraz to już wiem, że taki problem ma każda kobieta po urodzeniu dziecka,ale mi na prawdę było aż wstyd, że co moje obmyślenia to pisałam i potem wychodziło,że nie wiem co chce. Głupi mi było strasznie. ![]() Marina a Ja gdy widzę, kobietę w ciąży to się modlę, aby nie czekało ją to co mnie czekało po samym porodzie te komplikacje itd. Ja nie przeklinam, mówię do Emi jeżeli już mam nerwicę "przestań,proszę Cię przestań" zmieniam tonacje głosu,bo mam nerwa na całego,ale przeklinać nie przeklinam więcej mówię " zaraz ocip.ieje, albo że wyjdę z siebie" Załatwiłam to co miałam załatwić. Muszę ogarnąć chatę, bo kurzem zarosnę. A ile pajęczyn mam ![]() co chwile je ściągam a one wiecznie są |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.

)

wiec wykorzystuję każdą chwilę z nią. 

aby było lepiej !
reszta owoców,warzyw, mięs, gluten - dopiero można rozważyć po pierwszym roku życia. Ma też alergie na coś
)
ale zajrzałam dosłownie na ostatnią stronę bo więcej poczytać nie dam rady...