Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-15, 10:24   #421
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

nataszka moja ma turystyczne i w lozeczku akurat tylko na brzuch sie przewraca jak jej sie nie chce spac i sie zn udzi zabawa misiem.
marina moja odstawila w dzien mleko i je tylko rano kolo 9 kaszke mleczno ryzowa, po drzemce okolo 13-14 obiadek lub zupke z gerbera (duzy sloik), pozniej kolo 18 deserek a tak miedzy tym wyszystkim jest herbatka. dopiero po kapieli zje butle z mlekiem i tez mi schudla i juz nie jest taka kluska
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 10:28   #422
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Ja nawet mam w sobie takie coś, serio - to się wzięło chyba z tego, że ciężko wychowywać dziecko - że jak widzę kobietę w ciąży to myślę tak - ,,boże, co to za biedna kobieta, nie wie na co się porywa, ile ją o będzie kosztowa nerwów, płaczu...jak dobrze, że mam już 8 miesięczne dziecko,to ominie mnie już ten sam początek po porodzie, pierwsze miesiące , i będzie już starsze niż jej, i ona będzie miała gorzej niż ja, bo ja już to przeszłam, te kolki, wrzaski, darcia..."

Psychiczna, jetem ?

eve serio? jakie mleko pijecie? Mój też właśnie tak samo, nie jest już takim klusiem.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-02-15 o 10:30
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 10:28   #423
Brida
Rozeznanie

Beatk0 opiszę w końcu k, bo to kiepski opis na ogólny.

Pytanie ignoranta
Czy Wy uczycie dzieci mówić mama, tata ?
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 10:35   #424
Marina1
Zakorzenienie

Brida ja nie. Znaczy gadam, np - no chodz do mamy, czy mama idzie zrobić Igorkowi obiad, albo inne takie teksty, ale uczyc i powtarzać ma-ma nie.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 10:36   #425
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Aniu no to już powoli trzeba planować roczek Ja się nie mogę doczekać tego dnia. Zrobię duży tort, będą balony, kokardki,czapeczki.Emilie będzie jak królewna !

też tak planuję
Dołączam do narzekających na kręgosłup, wczoraj mnie tak lędźwiowy odcinek bolał że nie mogłam sobie miejsca znaleźć, dziś troszeczkę lepiej...

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Adaś najlepszego

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Adasiu za 8 miesięcy
i dla Igorka Mariny również spóźnione

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
dla duzego juz Adasia

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
aniaaa za skończony 8 miesiąc !!!!!!sto lat !!!!!!!!!!!!

właśnie leży na macie i stęka.... czyli koopa ??
taaaaaak kupa , już doleciał zapach

uśmiałam się z drugiego

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Pytanie ignoranta

samo mu się wyrywa

Kurcze...zrobiłam remanent w ciuszkach małego (a miałam w papierach siedzieć ) i - będziecie się śmiać - dziwnie mi się zrobiło że to moje dziecko już takie duże...a dopiero była taka kruszynka....

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 10:37   #426
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Moja corcia od kilku dni mówi TA-ta. Wiem ze to nieświadome ale Tz pęka z dumy
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 10:40   #427
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Wszystko ok za tydzień skończymy 5 msc- ulewania sporadyczne i małe ilości.
Mamy 1 ząbek.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

8 miesięcy dziś, a ja nie wiem kiedy to zleciało..
dla Adasia!!!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Jula po devikapie miała to samo
A my mamy devikap i Mały uwielbia ten anyżkowy smak (na cyca mu kroplę daję)

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dochodzimy do siebie w "nowym miejscu".
Naczyniak powoli sie wchłania,tzn. ta skórka jest nieco pomarszczona a nie napięta,kolor białawy zaczyna sie robic.
Wczoraj T. był po recepte na dalsze chrupki.Oczywiscie nie wierzy w Propranolol.Mówi,ze i bez tego by sie wchłonął-tak ale nie 9 miesięcy a 9 lat. a to znaczna róznica.
Iza dostała 3 ząbulka
za dobre wieści!

Cytat:
Moja dama 3 noce popłakuje przez sen,
nie wiem czy to zęby ?
Wierci się, stęka, biorę do karmienia, zasypia odkładam płacz.
Taki płacz z rozpaczy, mam nadzieję że to jedynki górne,
bo nie mam pojęcia z czego tak rozpacza.
U nas też tak jest I też nie wiem dlaczego... Już ostatnio te skoki rozwojowe sprawdzałąm i niby trochę się zgadza...

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a u nas dalej niewesoło..Hania mi co chwile wybucha rykiem..co ja uspokoje to pobawi sie 5 minut i w ryk... o co chodzi??? może zęby?? bo ona nadal szczerbata
Kolejna cierpiąca istotka

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
A moje dzieck ojest wredne i niedobre!!!!
wstało o 6.40 zjadlo do 8 wariowalo w lozeczku o 8 wstalam bo wiedzialam ze nie bedzie juz spania zrobilam mu toalete, ubralam
poszlam nastawic sobie wode na herbate wracam a on spi
Niedobre? Bo do 8 mogłąś sobie poleżeć? Czy dlatego, że samo usnęło?

Cytat:
Patik nie nie chodzi o zaufanie. O żłobku nie pisałam, bo było mi aż głupio, że znowu podjęłam inna decyzję, że wiesz najpierw wracam potem nie wracam potem znowu wracam i w ostateczności nie wracam. Nie chciałam wyjść na nie zdecydowaną babę, bo sama tak naprawdę nie wiedziałam czego chce. Tu mnie ciągnęło do ludzi do świata i do pracy, a tu blokada bo chce być z Emi,ale na szczęście praca dała mi dalszy powód żeby siedzieć na du.pie i się nie ruszać...w pracy zaczęły się robić dziwne rzeczy, dla mnie nie zrozumiałe i nie do zaakceptowania, nie podoba mi się polityka firmy.
A ja myślę, że miałas zwyczajne wątpliwości każdej mamy Ja poznałam dziewczynę, która też ciągle zastanawiała się, czy wrócić do pracy, czy iść na urlop wychowawczy (na jakiś czas wybrała to drugie)... Wiele razy dyskutowałyśmy z dziewczynami na takie tematy...

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
marina moja odstawila w dzien mleko i je tylko rano kolo 9 kaszke mleczno ryzowa, po drzemce okolo 13-14 obiadek lub zupke z gerbera (duzy sloik), pozniej kolo 18 deserek a tak miedzy tym wyszystkim jest herbatka. dopiero po kapieli zje butle z mlekiem i tez mi schudla i juz nie jest taka kluska
Tylko tyle je? Ale schudłą czy tylko nie przybiera na wadze?

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ja nawet mam w sobie takie coś, serio - to się wzięło chyba z tego, że ciężko wychowywać dziecko - że jak widzę kobietę w ciąży to myślę tak - ,,boże, co to za biedna kobieta, nie wie na co się porywa, ile ją o będzie kosztowa nerwów, płaczu...jak dobrze, że mam już 8 miesięczne dziecko,to ominie mnie już ten sam początek po porodzie, pierwsze miesiące , i będzie już starsze niż jej, i ona będzie miała gorzej niż ja, bo ja już to przeszłam, te kolki, wrzaski, darcia..."

Psychiczna, jetem ?
Nie, nie jesteś (chyba, że ja też bym była). Ciążę miło wspominam, fajnie jest mieć takiego noworodka, ale z drugiej strony znowu przechodzić przez to wszystko? (choć zawsze chciałąm mieć więcej dzieci...)
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 10:43   #428
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

Psychiczna, jetem ?

eve serio? jakie mleko pijecie? Mój też właśnie tak samo, nie jest już takim klusiem.
my na enfamilu ar 2 - serio jak widzi butelke z mlekiem odwraca glowe i zaciska usta.
Cytat:

Pytanie ignoranta
moj maz uczy ja tata

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

mamad nie przybiera na wadze - zrobila sie dluga i szczuplejsza
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 10:44   #429
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Brida ja kupuje tu w Anglii pampersy simply dry ( takie pomarańczowe) tez maja to logo a kupuje zwykle w Tesco.
Tu pomarańczowe nazywają się Sleep&Play

Cytat:
Myśle ze Czesc zysku idzie Wlasnie do unice-fu
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
chyba nie, tylko jakas akcje pewnie maja, ze jak kuisz to cos tam idzie dla UNICEF'u.

To zdecydowanie lepsza interpretacja
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 10:54   #430
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Ciekawe jaką by miał minę jakbyś zaczęła udawać, że wyciągasz cycki ze stanika

że też na to nie wpadłam

Boli mnie gardło wieje u nas okropnie, pada snieg, więc dziś nie wychodzimy nigdzie.
Miłego dnia.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 11:01   #431
rysiki
Raczkowanie

Witam się w końcu na nowym wątku.
Nadrobiłam stary wątek, ale na ten brakło już czasu. Pracuje codziennie popołudniami, więc wieczorami brak czasu na wizaz, a przed południem staram się jak najwięcej czasu poświęcać Asi, jak jestem w pracy, to bardzo za nią tęsknie wiec wykorzystuję każdą chwilę z nią.
Poza tym coś mi się stało z kręgosłupem. Tzn. z odcinkiem krzyżowym. Wogole nie mogę się schylić, ani podnieść nic ciężkiego.
No nic.. to się wygadałam Postaram się bywać częściej
Stary 2012-02-15, 11:16   #432
JustPi
Rozeznanie

Telik Walenty słodziak

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Złoto, pomarańcz, brąz.
ciekawie.... to ja na innym biegunie:srebro i fiolety
i oczywiście zdrówka współczuję dolegliwości

Cytat:

Adaś to już duży kawaler wszystkiego najlepszego

Cytat:
Teraz oficjalnie
Dzień dobry wszystkim!!!

Dochodzimy do siebie w "nowym miejscu".
Naczyniak powoli sie wchłania,tzn. ta skórka jest nieco pomarszczona a nie napięta,kolor białawy zaczyna sie robic.
Wczoraj T. był po recepte na dalsze chrupki.Oczywiscie nie wierzy w Propranolol.Mówi,ze i bez tego by sie wchłonął-tak ale nie 9 miesięcy a 9 lat. a to znaczna róznica.
Iza dostała 3 ząbulka
super, że naczyniak się wchłania
za zębulki

Cytat:
Pytanie ignoranta
ja nie, nawet mi to do głowy nie przyszło
oststnio Hania w nocy powiedziała "ta" aż tż się przebudził i spytał czy dobrze usłyszał
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 11:25   #433
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Laski ja wczoraj znowu na Sorze byłam
jechałam karetką
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 11:25   #434
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Patik nie nie chodzi o zaufanie. O żłobku nie pisałam, bo było mi aż głupio, że znowu podjęłam inna decyzję, że wiesz najpierw wracam potem nie wracam potem znowu wracam i w ostateczności nie wracam. Nie chciałam wyjść na nie zdecydowaną babę, bo sama tak naprawdę nie wiedziałam czego chce. Tu mnie ciągnęło do ludzi do świata i do pracy, a tu blokada bo chce być z Emi,ale na szczęście praca dała mi dalszy powód żeby siedzieć na du.pie i się nie ruszać...w pracy zaczęły się robić dziwne rzeczy, dla mnie nie zrozumiałe i nie do zaakceptowania, nie podoba mi się polityka firmy.
niepotrzebnie było Ci głupio. Normalne dylematy każdej matki i zastanawianie się..

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Patik @przyszła ??
niet
Ale objawów ciążowych i okresowych również brak.
Może coś źle liczę?
Jakbym była w ciąży to byłby pech, bo sex był może z raz/dwa w tamtym miesiącu.

Cytat:
patik oj, nawet nie wiesz jak Cię rozumiem. Ja, niestety, przeklinam teraz jak nigdy w życiu. W ogóle macierzyństwo wcale mnie nie uspokoiło, nie dało żadnej oazy spokoju, poczucia bezpieczeństwa. Wszystko na odwrót - nerwy, złość, płacz, bezsilność, obgryzione paznokcie, przeklinanie...
Rozmawiałam wczoraj z moją mam, w sumie sama niedawno to przerabiała i powiedziała, że tak jet do 2 roku życia dziecka. Ujęła to zdaniem - że jednym słowem jet prze☠☠☠ane po prostu. Zgadzam się z nią.

Kurde, laski, niepotrzebnie się skasowałyście z klubu. Nie ma się co przejmować konfliktami, czy jakimiś innymi rzeczami. Szkoda mi, że nie zobaczę zdjęć Emilie i Wiki...

Nataszka Bebiko 2? Ja teraz dosypuję owe mleko do Hippa, chcę zmienić na tańsze. Na jakim byłycie wcześniej?

Mój od tygodnie wypija po 60 ml co 6, 7 godzin. Schudł mi Nie wiem, czy te posrane zęby ( bo idą ), czy skutki choroby. Smutno mi z tego powodu, nie zmuszam go, ale boje się o jego zapotrzebowanie na witaminy, czy tam inne mikroelementy
ja przy dziecku hamuję z przeklinaniem.
Myślę że dużo zależy od podejścia matki, jej charakteru. Ale i od samego dziecka, a dziec różne są, widać to po naszym wątku.
Jedne nie sprawiają żadnych problemów, inne- wiadomo.
Pierwsze 2 miesiące z Sarą to była dla mnie droga krzyżowa.

Cytat:

nie, ale zacznę. Bo jak powie najpierw baba to ......
Stary 2012-02-15, 11:33   #435
adrji
Raczkowanie

Cytat:
No i nasuwa mi się pytanie,
jeżeli zaczniesz ponownie podawać np. ziemniaka, za tydzień podasz niby tego samego ziemniaka ale będą w nim inne śmieci to w sumie tego nie da się wyłapać nie? bo przypuszczam, że jeżeli dasz ziemniaka i po nim nic nie będzie to będziesz dodawała kolejne składniki.
Trzeba mieć stałego super dostawce.
Brokuł podajesz świeży czy mrożony?

aby było lepiej !
no masz racje nie wpadlam na to, bo na ziemniaka ze sloiczków uczulony na pewno nie jest ziemniaczek ze szpinakiem to jego ulubiony smak
czyli nie do końca da się temu zapobiec racja
a przez caly rok nie mam opcji mieć warzyw ze sprawdzonego zródła,
wszyscy sprzedawcy dookoła i tak kupują na jednej giełdzie:/

Cytat:
ja juz jestem po pierwszej dawce na pneumo. Dawki sa trzy dwie teraz druga trzecia przypominajaca po roczku. Szczepie na wszystko, meningokoki tez beda. Po prostu wole dmuchac na zimne, zwlaszcza, ze maly ma kontakt z dziecmi, z kuzynem,ktory chodzi do przedszkola.

tez kupilam babyono, juz powtykalam i jestem spokojniejsza. Co do krokodyla na razie robilam tylko z ciasta francuskiego. To byl pierwszy raz ale chce sprobowac z drozdzowego. Jeszcze mam farsz, bo jak robisz z francuskiego, to tak go nie napchasz.
a jak synek zniósł szczepienie,
mieliście jakąs gorączke czy jakieś inne objawy gorsze niż po tych innych szczepieniach?
Dziubek ty też chyba tak szczepiłaś?
napiszcie jak Szymki po tym szczepieniu

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Cześć
wpadłam tylko podzielić się wieściami od alergologa, bo byłam z Zuzka dzisiaj. Moje dziecko jest jedną wielka chodzącą alergią po dokładnych oględzinach (byłyśmy tam ponad 2 godziny!) ma stwierdzoną nietolrancje laktozy i nietolerancje białka mleka krowiego.oraz szeroko pojętą alergie pokarmową, gdyż może jeść tylko dynie ziemniaka brokuła oraz jabłka, ale nie może pić soku jabłkowego. Musi jeść mięso(indyka i wieprzowine), ale nie chce, musze ją jakoś zmuszać reszta owoców,warzyw, mięs, gluten - dopiero można rozważyć po pierwszym roku życia. Ma też alergie na coś co podrażnia spojówki.
Ogólnie bebilon pepti nie był dobrym wyborem, powinna być na nutrze. ale mamy kontynuowac narazie pepti, bo dostała rcepte na pół apteki i najpierw terzba sprawdzić działanie leków.
Co do naczyniaka, bezwzględni do chirurga, powinna u niego już dawno się znaleźć.
Podawałam zbyt małą dawke witaminy D - Zuza ma początki krzywicy. Bezwzględnie zwiekszyć dawke. Tylko że Zuza ma nietolerancje witaminy D. Musze znaleźć optymalną ilość.
Ale optymistyczny akcent - wizyta na NFZ, bez kolejki (załatwiał kolega), a kobieta bardzo rzeczowa, życzliwa, dokładna, przebadała Zuze pod każdym kontem i z każdej strony, nawet osłuchała, posłuchała serca i obejrzała gardło. Oby więcej takich lekarzy na nfz, z takim podejścim do dzieci. Nawet smoczka Zuzi przelała wrzątkiem, bo Zuz go wypluła na podłoge
Alergie to chyba jedna z najbardziej męczących dolegliwości naszych czasów
najgorsze że zawsze nie wiadomo do końca co uczula,
na wszystko podobne leki,
ale mowisz ze wy nie macie to mam nadzieje że i Zuzia szybko wyrosnie
ja się niestety tez męcze z nimi raz mnie coś uczula raz nie
raz na wiosne kicham raz nie eh
fajnie że alergolog rzetelny nie łatwo o takiego super!

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hehe to fajna randka

My chodzimy to tego nowego basenu MOSiR z lodowiskiem , przy nowym kościele. Basen jest nowy, mają szatnie rodzinne, jesteśmy bardzo zadowoleni, panie na recepcji już nas znają, uwielbiają Filipa i zawsze sobie miło poplotkujemy
o ten http://www.mosir.org.pl/basen-aquapa...u-mazowieckim/

Polecam! jednorazowe wejście na bilet rodzinny 30zł

A mnie dziś mój tż zaskoczył.. wrócił wcześniej do domu i dostałam piękne kwiatuszki w doniczce i kolejną zawieszkę do mojej bransoletki Pandory
Do tego zrobił obiad (krewetki ze szpinakiem )

A ja mu nic nie kupiłam, bo się umawialiśmy że nic sobie nie kupujemy, jakoś nie uznaję tego święta... ale się chłop wysilił, szczególnie że z kasą ostatnio krucho..
tak więc wybaczcie ale zaraz będe znikać, tż usypia Filipa i jak wróci to muszę się odwdzięczyć za te prezenty

wow! nawet niewiedziałam, ze jest taki wypasiony basen!
ja mam blizej do wesolandii
ale super może któregoś razu skorzystamy tu

a mąż fajnie obiad pycha
mój tez przyszedł z wielkim czerwonym bukietem a ja w dresie
ale brumkowe piersi się spisały
najwiecej smaku nadały mi w nich pieczarki
następnym razem może dodoałabym tez ananasa

Cytat:
no dokladnie jak to leci zaraz się nie obejrzymy bedzie wiosna a my będziemy się przygotowywać do obchodzenia roczków
brawa dla Adasia sto lat!

Cytat:
Dziś na blogu dzieciowo przeczytałam notkę chwalącą Pampersy Baby Dry, niemieckie, dostępne na allegro. Może kogoś zaciekawi
kurcze chyba sie skusze

Telik zdjęcie Jasia cudowne!!!
jak bedzie miał dziewczyne to musicie jej wywołać narzeczonego w pieluchach na walentynki/18tke
cudne!!!
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 11:33   #436
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

Psychiczna, jetem ?

chyba nie, wiesz punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. I to co przezywasz Igim jakos wplywa na postrzeganie innych. Ja np. jak widze kobiete w ciazy, to jej zazdroszcze

Cytat:

Pytanie ignoranta
ucze ale co z tego jak on i tak tylk babababab

Cytat:
Tu pomarańczowe nazywają się Sleep&Play

To zdecydowanie lepsza interpretacja
ale chyba tak jest bo u nas tez byla taka akcja

No dobra jeszcze raz pytam kupic mate duza o taka http://allegro.pl/show_item.php?item=2093992533
czy puzzle??
Stary 2012-02-15, 11:39   #437
nerola
BAN stały

Sweet juz ja im dam mleczko ciepłe
Moja córcia-nie oddam!
Dziubku a no wróciła bo nieco dom do używalnosci doprowadzałą

Blondynko no coś Ty?Jak to?Trzustka?Co Ci robili?

Izula dziękuję za gratki i życzenia w spr. wchłaniania naczyniaka

Wracajcie wszystkie do zdrówka.Ja ze szpitala wyszłam taka niewyraźna,w domu 3 dni troszkę sie kurowałam ale juz ok,więc nic się nie rozwinęło.
Za to tak kiepsko dziś spałam,ze kark mnie nawala i głową w prawo ruszać nie mogę.

Iza w nocy do cyca wstaje raz.Jeszcze nie przespałam całej nocy od....4 lat!!!!!Ani jednej!!!
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 11:48   #438
karolinee1983
Zadomowienie

Hej

Ja znowu tak na szybko bo Maja jest nieznośna ostatnio (Marinko, wiem co czujesz ), już znowu zaczyna stękać i wyrzuca w akcie złości wszystkie zabawki, które jej podrzucam nie wiem, czy uda mi się nawet tego posta napisać do końca

Dla Igorka (spóźnione) i Adasia wielkie brawa z okazji skończenia 8 miesięcy jeśli zapomniałam o jakichś solenizantach to wybaczcie ale zajrzałam dosłownie na ostatnią stronę bo więcej poczytać nie dam rady...

Także u nas armagiedon w dzień i w nocy również tej nocy panna wstała o 1.40 na karmienie i nie spała do 3 musiałam w nocy ją nosić na rękach jeszcze się wku..iłam na tża bo mi w nocy zarzucił, że przy cycu ją za bardzo rozbudziłam i sama mam ją teraz usypiać... Dupek... Także cały romantyczny nastrój poszedł... wiadomo gdzie i tyle u nas...

Aaa! I moja też stęka i popłakuje przez sen, w ogóle beznadziejnie śpi mi w nocy ostatnio...

Brida - dawno Cię nie było witaj z powrotem

Dobra, kończę te wypociny może coś uda mi się poczytać...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 11:53   #439
ellika
Rozeznanie

Witam

Igorku, Adasiuza 8 miesięcy

a ja dalej coś wbić się w wątek nie mogę
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 11:58   #440
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
chyba nie, wiesz punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. I to co przezywasz Igim jakos wplywa na postrzeganie innych. Ja np. jak widze kobiete w ciazy, to jej zazdroszcze

ucze ale co z tego jak on i tak tylk babababab

ale chyba tak jest bo u nas tez byla taka akcja

No dobra jeszcze raz pytam kupic mate duza o taka http://allegro.pl/show_item.php?item=2093992533
czy puzzle??
puzzle.
Potem dla starszego dziecka mogą być, układanie klocków w 3d, zabawa literkami.

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Także u nas armagiedon w dzień i w nocy również tej nocy panna wstała o 1.40 na karmienie i nie spała do 3 musiałam w nocy ją nosić na rękach jeszcze się wku..iłam na tża bo mi w nocy zarzucił, że przy cycu ją za bardzo rozbudziłam i sama mam ją teraz usypiać... Dupek... Także cały romantyczny nastrój poszedł... wiadomo gdzie i tyle u nas...

Aaa! I moja też stęka i popłakuje przez sen, w ogóle beznadziejnie śpi mi w nocy ostatnio...
mój tż też taki mądry przedwczoraj.
Sara się obudziła, ale nie wyła, nosiłam ją na rękach zanim się woda schłodziła na mleko, a chwilę to trwało. To mi zarzucał że nie myślę bo wodę powinnam mieć wcześniej o odpowiedniej temp i dziecko rozbudziłam. Dupek!!
Stary 2012-02-15, 11:59   #441
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
jechałam karetką
o kurcze
mam nadzieję, że już lepiej

Edytowane przez JustPi
Czas edycji: 2012-02-15 o 12:07
Stary 2012-02-15, 12:02   #442
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Nataszka Bebiko 2? Ja teraz dosypuję owe mleko do Hippa, chcę zmienić na tańsze. Na jakim byłycie wcześniej?

Mój od tygodnie wypija po 60 ml co 6, 7 godzin. Schudł mi Nie wiem, czy te posrane zęby ( bo idą ), czy skutki choroby. Smutno mi z tego powodu, nie zmuszam go, ale boje się o jego zapotrzebowanie na witaminy, czy tam inne mikroelementy
Zmieniłyśmy z bebiko ha na bebiko 1 zwykłe.. i w końcu się udało..

Moja też ostatnio nie chce pić mleka.. odpycha od razu butelkę.. obstawiam, że to przez tego zęba wychodzącego.. zje jedynie jak jej nalewam na łyżeczkę i nią daje.. ale to trwa i trwa wtedy..

Cytat:

Psychiczna, jetem ?
To ja w takim razie też psychiczna jestem współczuję wszystkim babkom w ciąży, że będą musiały przejść poród, ciągłe darcie nie wiadomo o co.. i w ogóle.. jakoś mi lepiej, że znam już jako tako swoje dziecko, że się potrafi sama sobą zająć i nie wisi na mnie 24h/dobę.. biedne one

Cytat:
Pytanie ignoranta
Ja do swojej mówię maaa-maaa i Haaa-niaaa i na te słowa się od razu cieszy i maaammmaa już sama mówi
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 12:03   #443
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Monia trzecie sobie rób
a myslisz ze co robilam jak mnie tu nie bylo

nie, tak sero to jeszcze za wczzesnie. no i nie wiem gdzie w tym 2pokojowym mieszkaniu 3 dzieci wmiescic... chyba ze jedno w piwnicy chcialabym miec 3 dzieci (o zgrozo!)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 12:04   #444
aania_20
Zakorzenienie

mamad, JustPi, adrji, karolinee1983, ellika, dziękujemy
Cytat:
Napisane przez rysiki Pokaż wiadomość
Poza tym coś mi się stało z kręgosłupem. Tzn. z odcinkiem krzyżowym. Wogole nie mogę się schylić, ani podnieść nic ciężkiego.
No nic.. to się wygadałam Postaram się bywać częściej
oj...zdrówka!

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
jechałam karetką
o kurczę.... i jak się czujesz?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 12:06   #445
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

[I]Także u nas armagiedon w dzień i w nocy również tej nocy panna wstała o 1.40 na karmienie i nie spała do 3 musiałam w nocy ją nosić na rękach jeszcze się wku..iłam na tża bo mi w nocy zarzucił, że przy cycu ją za bardzo rozbudziłam i sama mam ją teraz usypiać... Dupek... Także cały romantyczny nastrój poszedł... wiadomo gdzie i tyle u nas...

.
ehhhh.... skądś znam nocne wkurzanie się i też mi ostatnio nerwy puszczają. Czasami mam ochotę w środku nocy ubrać się i wyjść z domu i niech sobie radzi Nie wiem o co chodzi tym facetom... ja swojego w nocy nie budzę, żeby pomagał tylko daję mu pospać, skoro do pracy chodzi, ale co mam poradzić jak dziecko marudne i go budzi. Ja też następnego dnia zmęczona chodzę, ale widać oni jakoś mniej wytrzymali
Na pocieszenie (mam nadzieję) Hania też miała kilka takich nocy, że się budziła i do 3h potrafiła nie spać
Na szczęście (odpikać) jej przeszło.
Stary 2012-02-15, 12:09   #446
adrji
Raczkowanie

Cytat:

kurcze 60 to mało, ale wieczorem też?
a w dzień obiadki deserki je chętnie i ok porcje?
ale u mnie tez cyc już w dzien wypadl calkiem,
rano zjada mleko
i tak to wczoraj np 0 14 obiadek (pół dużego słoiczka)
poszedł spac i dopiero ok 18 pół słoiczka desreku
i potem już na noc tylko mleko ale 210
i czytam o waszych dzieciach, że zaczynają przesypiać noc a mój cos na odwrot z jednej pobudki zacząl dwa razy wstawać w nocy
myślę ze to własnie dlategto że w dzień za mało zjada
tylko jak go przekonać do kaszy niechce jeść zadnej
za to pisałam że zadnego owocka mi nie zjada
a teraz zaczął jesc jakby nigdy problemu nie było
myśle że i do kaszy więc i do picia dorośnie

Cytat:
Moja corcia od kilku dni mówi TA-ta. Wiem ze to nieświadome ale Tz pęka z dumy
to słowo w weekend mój synek slyszał chyba najwiecej razy
bo tz bardzo chciałby i ciągle mu powtarza
a on wkólko mamama i nienienienienienienienie: crazy:

Cytat:
Iza w nocy do cyca wstaje raz.Jeszcze nie przespałam całej nocy od....4 lat!!!!!Ani jednej!!!
dla was że wszystko się pomyślnie układa
a i chyba moglabyś spróbować o wpis do księgi rekordów G za nie spanie naprawde naleza sie
Stary 2012-02-15, 12:10   #447
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a myslisz ze co robilam jak mnie tu nie bylo

nie, tak sero to jeszcze za wczzesnie. no i nie wiem gdzie w tym 2pokojowym mieszkaniu 3 dzieci wmiescic... chyba ze jedno w piwnicy chcialabym miec 3 dzieci (o zgrozo!)
też bym chciała (wbrew zdrowemu rozsądkowi)
Stary 2012-02-15, 12:15   #448
adrji
Raczkowanie

a mam pytanie do mam z uk
stronczek moja moze ty mi od razu odpowiesz
bylam na zakupach w sklepach kiepsko,
na używkachale jakaś lipa tych mniejszych rozmiarów 0-6 to są cudne nie zniszczone pełno ale większe to juz ciężej dostać:/
mam debet bodziakow a najbardziej lubie primarkowe early days
na allegro z anglii 7paki z przesyłką są po ok 50/60
a przeciez sprzedawcy muszą na tym zarabiać
powiedzcie mi ile u was kosztują takie bodziaki w sklepie normalnie?
Stary 2012-02-15, 12:21   #449
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
patik oj, nawet nie wiesz jak Cię rozumiem. Ja, niestety, przeklinam teraz jak nigdy w życiu. W ogóle macierzyństwo wcale mnie nie uspokoiło, nie dało żadnej oazy spokoju, poczucia bezpieczeństwa. Wszystko na odwrót - nerwy, złość, płacz, bezsilność, obgryzione paznokcie, przeklinanie...
Rozmawiałam wczoraj z moją mam, w sumie sama niedawno to przerabiała i powiedziała, że tak jet do 2 roku życia dziecka. Ujęła to zdaniem - że jednym słowem jet prze☠☠☠ane po prostu. Zgadzam się z nią.

Psychiczna, jetem ?
niestety to prawda przy zywotnych dzieciach. ja mam fuksa ze kinga jest spokojna, bo jakby byla jak artur to bym osiwiała... a tak to na farbie do wlosow zaoszczedze psychiczna jestes moze ale jak wszyscy - niezdiagnozowana wg mnie to normalne ze tak myslisz, bo masz dziecko z tych połdiablęć, ale jakbys miala spokojne to by ci sie ciaza i macierzynstwo tylko z ta wiezia itd. kojarzylo. mi np. karmienie nie kojarzylo sie z niczym fajnym: wrzask z glodu, poranione sutki, wstawanie co 2h i dojenie obu UU, karmienie tylko rpzez nasadki, zapalenia, obrzęki itd. z kingą mam inaczej. kazde dziecko na szczescie jest inne, bo inaczej szybko by ludzie wymarli jakby same wrzaskuny były...

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Pytanie ignoranta
tak, ale moja nie ma telentu do jezykow i tylko babababababa powtarza zaciekle niech sobie slucha, moze zakuma, ale nauka bym tego nie nazwala

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-02-15 o 12:19
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 12:23   #450
zanetaa88
Zakorzenienie

Nerola Ja się nawet nie nastawiam , czy kiedykolwiek prześpię cała noc.
Dama ostatnio jest wiercąca, stękająca itd. Pewnie kiedy zacznie spać całą noc to będzie miała 3 lata, a wtedy może zdecydujemy się na drugie dziecko...chyba że wyjdzie wcześniej,ale mój organizm już przyzwyczajony raczej, choć nie raz wstaje jak zombie i mam nerwa na wszystko,ale to jest do wytrzymania :P

Patik
teraz to już wiem, że taki problem ma każda kobieta po urodzeniu dziecka,ale mi na prawdę było aż wstyd, że co moje obmyślenia to pisałam i potem wychodziło,że nie wiem co chce. Głupi mi było strasznie.

Marina a Ja gdy widzę, kobietę w ciąży to się modlę, aby nie czekało ją to co mnie czekało po samym porodzie te komplikacje itd. Ja nie przeklinam, mówię do Emi jeżeli już mam nerwicę "przestań,proszę Cię przestań" zmieniam tonacje głosu,bo mam nerwa na całego,ale przeklinać nie przeklinam więcej mówię " zaraz ocip.ieje, albo że wyjdę z siebie"

Załatwiłam to co miałam załatwić.
Muszę ogarnąć chatę, bo kurzem zarosnę.
A ile pajęczyn mam
co chwile je ściągam a one wiecznie są

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości