|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Nikt już nie wstaje na nocne karmienie?
![]() Cytat:
![]() Jak ja się kiedyś zdziwiłam jak u cioci dostałam gołąbka bez ziemniaków za to z ryżem w środku ![]() Oj, powiem Ci ze to już całkiem konkretna porcja dziecia W zasadzie to w ciągu tygodnia prawie wszystko zostało wstępnie zaklepane. Zarys jest. Domyślam się, że więcej energii trzeba na dogrywanie konkretów. Bardziej się ostatnio zajmowałam organizowaniem wycieczki do szpitala - czekam na drugą żółtaczkę no i jak się ze wszystkim wyrobię to na przełomie marca/kwietnia idę usuwać pasożyta z jajnika. Będą próbować laparoskopowo, mam nadzieję ze się uda bez ponownego rozcinania ![]() Lekarz zły, że nie zrobili mi tego przy cesarce. Ja trochę nadrabiałam. Aktualne tematy nie szły w parze z wieczornym dietetycznym ściskiem w żołądku ![]() Telik - super zdjęcie Powiem Ci, że kawał chłopa wykarmiłaś ![]() Dziubek, Brumek i ciasteczkowa Zuzia - zdrowia dziewczyny. |
|
|
|
|
#392 |
|
Wtajemniczenie
|
Brida ja wstalam, ale minelysmy sie o godzinę
|
|
|
|
#393 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Dzień doberek.
No i znowu mam zapalenie pęcherza Poza tym moje Dziecko o 5.30 było już wyspane, o 6 jakiś łebek dobijał mi się do drzwi. Poszłam żeby otworzyć, ale stwierdziłam, że nie znam typa a pora mocno podejrzana, więc wróciłam do łóżka i czekałam aż TŻ z pracy wróci. Podsumowując : jestem niewyspana, zła, i boli mnie pęcherz jak diabli. Najchętniej weszłabym do wanny z gorącą wodą i moczyła w niej d u p k ę cały dzień. Ale nie mam ani wanny , ani czasu. Brida pokazuj się częściej Cookie oby z Zuzka szybko doszła do siebie Aania ucałuj Adasia od cioci i Dominika. 8 miesięcy to nie przelewki
|
#394 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
ale się męczycie oboje..mam nadzieję że lekarz coś poradzi![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzięki kochana ucałowany, uślinił mnie więc przekazuję cioci ![]() oby zapalenie sobie poszło! ![]() 8 miesięcy dziś, a ja nie wiem kiedy to zleciało..
|
|
|
#395 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cookie
Cytat:
Brakowało tu Ciebie zaglądaj częściej ![]() Cytat:
przesyłam pozytywne fluidy Stoooo lat Adasiu
|
|
#396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzien dobry wszystkim!!!! Moje dziecie poszlo wczoraj spac grzecznie, w nocy jedno karmienie a tewraz wstala przed 8 i swiruje po macie. Juz coraz bardziej czuje o co chodzi z tym przewracaniem sie z brzucha na plecy, to na macie wcisnela sie miedzy palaki i zablokowala |
|
|
|
|
#397 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Hej
Wstaliśmy o 6.30... ale Julek zasnął wczoraj przed 19.00 i spał już całą noc, nawet nie było jak go wykąpać. Teraz siedzi sobie przed mamusią i patrzy co wam skrobię też chciałby Wam cos napisać ale mam nie pozwala :PCytat:
no to zrobiłaś haha ![]() też lubie frytki z majonezem, sosem czosnkowym i remuladę też lubię. Jestem maniaczką sosów ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
muszę w takim razie wybrac się do Belgii coby posmakować tych sosów wszystkich ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pamiętam jak dałam mu kiedyś devikap 1 kroplę to darł się jakby go ze skóry obdzierali. W życiu tak nie wył. Cytat:
ja i tż już z rok polujemy na to drewko i co? Adaś 100 lat!!
Juluś 20.07.11 Kornelia 04.02.2016 Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2012-02-15 o 08:29 |
||||||||
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#399 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Eveewe nie przejmuj sie mną. Nic sie nie stało Adasiu
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
dla cioteczek
|
|
#401 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wpadaj częściej Cytat:
![]() i kciuki za zabieg- mnie się torbiel wchłonął i zabieg nie jest potrzebny, a Twój po porodzie nic a nic się nie zmniejszył? temat bardzo mi bliski bo przede mną też była wizja laparoskopii no właśnie źle zrobili że przy cesarce nie usunęli, miałabyś juz z głowy. Mnie też groziła cesarka ze względu na torbiel i lekarz mówił że jak będzie cesarka konieczna to go usuną przy okazji ale urodziłam sn. a Brido, mogłabym zapytac czy miałaś cesrkę ze względu na torbiel czy były inne wskazania? duży był w momencie porodu? bo może pisałaś ale nie doczytałam ja też łapię często - pomaga mi od razu zażycie furaginu, nospy i potem przez kilka dni tabletek z żurawiną. Cytat:
![]() Sto lat Adasiu ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-15 o 09:02 |
||||
|
|
|
#402 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas się daje przypaloną cebulkę do rosołu Cudny Walenty Cytat:
Mnie strasznie cieszy jak Radek łapki wyciąga a co dopiero kosi łapki My mamy takie samo. To raczej normalne. Radek parę dnie temu zaczął się pocić przy jedzeniu, mówiłam lekarce to powiedziała, że jak będzie się to powtarzało żeby zwiększyć witaminę D. Cytat:
Moi sąsiedzi zawsze nad rzekę chodzili na raki. Później je gotowali albo na ognisku smażyli ![]() Cytat:
Ja oglądałam dawniej na ekino i seans24 ale wiecznie limity były... ![]() Cześć! Radek jak poszedł wczoraj o 7 spać na noc tak się o 21,20 obudził. Pierwszy raz taki numer nam wywinął. Przebrałam go, poleżał z nami i ostatecznie o 22 zasną, spał do 5,30- oczywiście z pobudkami na karmienie. A my na łóżku jak sardynki. |
|||||
|
|
|
#403 |
|
BAN stały
|
Teraz oficjalnie
![]() Dzień dobry wszystkim!!! Dochodzimy do siebie w "nowym miejscu". Naczyniak powoli sie wchłania,tzn. ta skórka jest nieco pomarszczona a nie napięta,kolor białawy zaczyna sie robic. Wczoraj T. był po recepte na dalsze chrupki.Oczywiscie nie wierzy w Propranolol.Mówi,ze i bez tego by sie wchłonął-tak ale nie 9 miesięcy a 9 lat. a to znaczna róznica. Iza dostała 3 ząbulka ![]() Brumku doczytałąm tylo i o Waszym ząbkowaniu i o Twoim bólu głowy-idz do lekarza,sa leki specjalne na migrenę.Współczuję Ci. Cookie i o Was doczytałam.Jak mi przykro Mam nadzieję,ze z wiekiem przejdzie a wierzę w to.Przyjaciółki syn był uczulony na wszystko,mleko z apteki w ilosciach hurtowych a dziś chłop 11 letni jak dąb.Powaznie ![]() Adasiu za 8 miesiaczków!!!
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki cioteczki za życzenia wczorajsze dla Iga.
I Adasiu kochany, przyjmij całusy od nas za 8 miesiączków. Igor taki nieznośny, że kur** mam dość wszystkiego.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
ADAŚ
kurcze 8 miesięcy, jak ten czas leci ! jeszcze tylko 4 i będziemy świętować roczek !Promocja pampersy - nie wiem jakie są ceny pampersów, napisałam bo przyszło mi na @ więc podałam dalej,ale wychodzi na to że nawet tego promocją nie można nazwać. Jacieee -choć do mnie mam wanne ! ![]() Moja dama 3 noce popłakuje przez sen, nie wiem czy to zęby ? ![]() Wierci się, stęka, biorę do karmienia, zasypia odkładam płacz. Taki płacz z rozpaczy, mam nadzieję że to jedynki górne, bo nie mam pojęcia z czego tak rozpacza. |
|
|
|
#406 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Super że powoli lepiej!!! dzięki kochana ![]() a dla Ciebie ![]() Cytat:
![]() nie wiem kiedy to mija, jak słowo daję ![]() Dziś na blogu dzieciowo przeczytałam notkę chwalącą Pampersy Baby Dry, niemieckie, dostępne na allegro. Może kogoś zaciekawi Siedzę w papierach i nie wiem za co się najpierw zabierać :/
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu no to już powoli trzeba planować roczek
Ja się nie mogę doczekać tego dnia. Zrobię duży tort, będą balony, kokardki,czapeczki.Emilie będzie jak królewna ! Dama zasnęła. Ja się powoli zbieram, jadę mężowi kupić bon na masaż, ale się ucieszy że on nie potrzebuje, że go nic nie boli,ale będzie dziękował potem że go ktoś pomasował tak jak trzeba już się cieszę.Wodauqa sweet a jak wsze kręgosłupy ? |
|
|
|
#408 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super..a jakby sie nie dostała to co planowałaś?Hm..mi to wygląda na 3dniówke.. Cytat:
Ala nadal tak w nocy wstaje? ![]() Ty się wykasowałas po aferze z FB i evve, powiedzmy, że miałaś powód. ( chociaż wg mnie to nie powód. ) Zanetka chyba straciła do nas zaufanie i nie chce nas wtajemniczać w prywatne sprawy. Tak mi się wydaje. Dobra nie ciągnę tematu. Cytat:
Cytat:
I w ciąży nagle problem zniknął. Zbiegło się to z wykryciem niedoczynności tarczycy. Czytałam, że przy tym schorzeniu infekcje układu moczowego częste. To oczywiście nie musi być powód Twojego zmartwienia, tak piszę bo mi się przypomniało ![]() Współczuję tego dyskomfortu. Brida ooo a gdzie byłaś? Wpadaj częściej ![]() Adaś najlepszego ![]() You to się tż spisał ![]() Marina przytulam Ciągle jakieś sprzeczki, i ja się go czepiam o byle co. Bo zupy nie zje do końca, bo to bo śmo, o bzdety go klnę.
|
|
#409 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Ale biało za oknem!! Chcę na saaaanki!!
![]() Hania drzemie.. u mnie niby lepiej ale i tak super nie jest.. na dodatek mała cała wysypana i kompletnie zdurniałam co to jest ![]() Jak u Was? Lepiej troszkę dzisiaj? Cytat:
Cytat:
Idziesz do kina w ten śnieg? Ja nie mogę odżałować, że znowu nie idę.. jednak to prawda, że jak się coś zaplanuje to potem nie wychodzi.. przynajmniej u mnie..No rozłożyło.. ale Ciebie widzę też.. zdrowiej ładnie Cytat:
Cytat:
A co do wanny to samej mi się marzy wskoczyć na długą kąpiel w pianie.. a też nie mam wanny ![]() Cytat:
![]() darkwarez.pl Cytat:
za ząbka
|
||||||
|
|
|
#410 |
|
Wtajemniczenie
|
Adasiu
i dla Igorka Mariny również spóźnione a u nas dalej niewesoło..Hania mi co chwile wybucha rykiem..co ja uspokoje to pobawi sie 5 minut i w ryk... o co chodzi??? może zęby?? bo ona nadal szczerbata ![]() właśnie się obudziła z drzemki więc idę do niej
Edytowane przez pieleszka Czas edycji: 2012-02-15 o 09:57 |
|
|
|
#411 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nic nie powiem tylko grzecznie zaczekam na ciebie w cemnej bramie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
baaardzo wspolczuje Cytat:
za zebulkanoi ciesze sie bardzo ze naczyniak sie wchlania akurat lato sie zbliwa to Izula bedzie smigac na podryw po okolicy juz widze te kolejki pod twoim oknem z pytaniem czy moga Ize na cieple mleko zaprosic ![]() A moje dzieck ojest wredne i niedobre!!!! wstało o 6.40 zjadlo do 8 wariowalo w lozeczku o 8 wstalam bo wiedzialam ze nie bedzie juz spania zrobilam mu toalete, ubralam poszlam nastawic sobie wode na herbate wracam a on spi
|
||||||
|
|
|
#412 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Z samym mięsem ![]() Sama robię niezmiernie rzadko, ale tak się robi u mnie w domu czy u babci. Ostatnio w kilku sklepach widziałam pampersy czwórki za ok 75 gr, więc był chyba jakiś ogólny rzut. A ja, wyobraźcie sobie, kupiłam pakę niemieckich na osiedlowym bazarku, w podobnej cenie i dopiero jak dotarłam do domu zobaczyłam logo i obrazki unicef'u Chyba kupiłam pieluchy z darów ![]() Dzień dobry
|
|
|
|
#413 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kajool zdrówka życzę! Cytat:
Ale wypiliśmy na spółkę I 5 zdrapek walentynowych (wygrałam całę 2 zł )Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Patik nie nie chodzi o zaufanie. O żłobku nie pisałam, bo było mi aż głupio, że znowu podjęłam inna decyzję, że wiesz najpierw wracam potem nie wracam potem znowu wracam i w ostateczności nie wracam. Nie chciałam wyjść na nie zdecydowaną babę, bo sama tak naprawdę nie wiedziałam czego chce. Tu mnie ciągnęło do ludzi do świata i do pracy, a tu blokada bo chce być z Emi,ale na szczęście praca dała mi dalszy powód żeby siedzieć na du.pie i się nie ruszać...w pracy zaczęły się robić dziwne rzeczy, dla mnie nie zrozumiałe i nie do zaakceptowania, nie podoba mi się polityka firmy.
|
|
|
|
#415 |
|
Wtajemniczenie
|
Brida ja kupuje tu w Anglii pampersy simply dry ( takie pomarańczowe) tez maja to logo
|
|
|
|
#416 |
|
Rozeznanie
|
witam ze śnieżnej krainy
sypie, sypie, sypie......dzieć do przedszkola odprowadzony ![]() była też okazja, żeby wypróbować w końcu folię do wózka - zdałą egzamin ![]() to teraz z ciepłą herbatką lecę zobaczyć co od wczoraj się działo |
|
|
|
#417 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też właśnie myślę, że to trzydniówka.. bo cała wysypana nagle.. Co do Tż - mam to samo.. zero zrozumienia, że mogę być zła, nie mieć siły.. przeklnąć.. no ale jak on ma zrozumieć, kiedy widzi dziecko 2 godz w ciągu dnia a mi się dziwi i ma pretensje..Cytat:
Mojej też ząbek idzie i nie chce mi jeść przez to.. co chwila mleko do zlewu wylewam.. No i się pochwalę - przeszłyśmy całkowicie na zwykłe Bebiko
|
||
|
|
|
#418 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nadal jestem pociagajaca. Masakra. Mam nadzieje, ze Szymona nie zaraze.
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
mamad1,Chelsea91,Lili 83,marzena_S,Kajool- wygoń ten gupi katar
za przyjęcie do żłobka,Brida -dziekuję kochane Brumek okulistka powiedziała,że za to odpowiedzialna jest bakteria która atakuje gardło i oczy, jej pierwsze pytanie brzmiał czy ostatnio chorowałam. No a ja jakieś 2 tygodnie temu skończyłam antybiotyk na to moje non stop chore gardło ![]() Patik @przyszła ??Cookie no żesz co to się dzieje dobrze ,że trafiłaś do odpowiedniego lekarza , mam nadzieję,że szybko wszystko wróci do normy ![]() Telik Walenty boski Brida ![]() jacieee no kurcze pogoń lekarzy bo takie zapalenia to poważna sprawa oby szybko poszło precz aniaaa za skończony 8 miesiąc !!!!!!sto lat !!!!!!!!!!!!oooo i Nerolka się pojawiła witak matko założycielko super ,że widać poprawę Marinka coż mam powiedzieć ... Pieleszka no chyba tylko zęby bo co innego ?? biedna Brumek za wizytębry a my dziś po drugiej nocy bez karmienia tzn jak sie łobuz budzi dajemy go do nas i spimy . I działa na razie ale dziś zanim zasnął to się biedny rzucał. popłakiwał też nie wiem do końca co to ale stawiam na zęby jednak właśnie leży na macie i stęka.... czyli koopa ?? taaaaaak kupa , już doleciał zapach
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
patik oj, nawet nie wiesz jak Cię rozumiem. Ja, niestety, przeklinam teraz jak nigdy w życiu. W ogóle macierzyństwo wcale mnie nie uspokoiło, nie dało żadnej oazy spokoju, poczucia bezpieczeństwa. Wszystko na odwrót - nerwy, złość, płacz, bezsilność, obgryzione paznokcie, przeklinanie...
Rozmawiałam wczoraj z moją mam, w sumie sama niedawno to przerabiała i powiedziała, że tak jet do 2 roku życia dziecka. Ujęła to zdaniem - że jednym słowem jet prze☠☠☠ane po prostu. Zgadzam się z nią. Kurde, laski, niepotrzebnie się skasowałyście z klubu. Nie ma się co przejmować konfliktami, czy jakimiś innymi rzeczami. Szkoda mi, że nie zobaczę zdjęć Emilie i Wiki... Nataszka Bebiko 2? Ja teraz dosypuję owe mleko do Hippa, chcę zmienić na tańsze. Na jakim byłycie wcześniej? Mój od tygodnie wypija po 60 ml co 6, 7 godzin. Schudł mi Nie wiem, czy te posrane zęby ( bo idą ), czy skutki choroby. Smutno mi z tego powodu, nie zmuszam go, ale boje się o jego zapotrzebowanie na witaminy, czy tam inne mikroelementy
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-02-15 o 10:23 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

)

Poza tym moje Dziecko o 5.30 było już wyspane, o 6 jakiś łebek dobijał mi się do drzwi. Poszłam żeby otworzyć, ale stwierdziłam, że nie znam typa a pora mocno podejrzana, więc wróciłam do łóżka i czekałam aż TŻ z pracy wróci.
Ale dzień
ale się męczycie oboje..mam nadzieję że lekarz coś poradzi
Stoooo lat Adasiu

Wstaliśmy o 6.30... ale Julek zasnął wczoraj przed 19.00 i spał już całą noc, nawet nie było jak go wykąpać. Teraz siedzi sobie przed mamusią i patrzy co wam skrobię też chciałby Wam cos napisać ale mam nie pozwala :P
reszta owoców,warzyw, mięs, gluten - dopiero można rozważyć po pierwszym roku życia. Ma też alergie na coś

Mam nadzieję,ze z wiekiem przejdzie a wierzę w to.

za wizytę