|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#56641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widziałam taką hen na bałkanach sto lat temu ![]() mogą Przeproteinowanie ;PSLS, odżywka emolientowo-humektantowa a z proteinami ostrożniej Teraz, drogie panie, przez pare najblizszych dni zmiana wilgotnosci zrobi nam na glowie teksanska masakre
|
||
|
|
|
#56642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#56643 | |||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() niedobrze bardzo niedobrze, akurat ostatki
|
|||
|
|
|
#56644 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo fajnie
A odnośnie Timotei to tak myślałam. Mi alterra i BD nie służą więc nawet się nie rwałam na niego Cytat:
No cóż kiedyś go tam zużyję. A mogę widziec czym na codzień myjesz włoski ?
|
|
#56645 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, musze dzis podać koleżance listę zakupów z mazideł.
Myślałam o jedwabiu i keratynie hydrolizowanej, d-panthenolu i active aloe. Coś jeszcze jest warte uwagi? Jakie ilości brać? EDIT: dotarło do mnie nowe opakowanie kremu z Biedronki (kocham go ) i emulsja Gloria. Jestem ciekawa jak sie spisze.
Edytowane przez martysek Czas edycji: 2012-02-15 o 07:45 |
|
|
|
#56646 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=35 gdzie ja mieszkam, że nie mam dostępu do glorii o ziai uldze nie wspomnę Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-02-15 o 07:54 |
|
|
|
|
#56647 |
|
Zadomowienie
|
Miskaa78, kwas hialuronowy mam roślinny. Do twarzy średnio się nadaje, więc zużywam do włosów. Ten, który masz to mało- czy wielkocząsteczkowy?
Glorię jak dotąd widziałam tylko w Auchan, Ziaję Ulge zamów przez d o z |
|
|
|
#56648 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Fajna pogoda dzisiaj...atmosfera też
|
|
|
|
|
#56649 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Gdybym miała w swojej miejscowości apteke doz-u juz dawno bym miała też i ulgę
|
|
|
|
|
#56650 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czasem zamiast odżywki b/s niedokładnie spłukuję Garniera AiK lub nakładam go jako b/s. Efekty super. A czy któaś z Was próbowała może czegoś podobnego z Bingo shea i algami?
|
|
|
|
#56651 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do Zielonego i jego prostotwórczych właściwości, czy ma któraś z was podobne spostrzeżenia, jeśli tak pędzę go kupić. U mnie z lokami jest tak dziwnie, że od szyi mam takie zawijaski, ruloniki, a na środku głowy proste z falami. Więc aby to wyrównać może od czasu do czasu dałabym tą odżywkę na dolną warstwę włosów. Choć i tak kocham moje zawijaski, nawet w gorsze dni. A co do nafty kosmetycznej: mam a nie stosuję. Chyba czas zacząć na nowo, bo na mojej głowie coraz mniej kłaczków.... Podobnie jak FAQ na zniszczonych włosach zauważyłam większe przesuszenie, zaś na zdrowych więcej blasku. Teraz jak mam mniej zniszczonych może nawet odważę się ją wetrzeć w kilka cm niżej od skalpu... Jeśli chodzi kwas hialuronowy zauważyłam u mnie, że niestety lekko przesusza włoski. Być może zbyt dużo go dawałam, tak jak na początku dawałam za dużo na buźkę. Sama jeszcze w okresie bardziej jesiennym go stosowałam, gdyż teraz krem Bambino i mogę wyjść nawet na największy mróz bez uczucia pieczenia po powrocie do domu, gdy myję buźkę. Może wrócę do niego, albo będę stosowała po maluteńkiej kropelce do odżywek i masek ![]() Myszka - przecudnie wyglądacie! Ornament/Vidia9 - Twoje włosy z nowego konta w codzienniku jak zwykle są tak idealne, że ślina mi po brodzie cieknie. Martek_ - niesamowita zmiana ![]() Ag Rafka - gdybym wiedziała, że tak tani krem z biedronki robi taką różnicę to bym obskoczyła wszystkie 3 Biedronki w okolicy Szkoda, bo byłam tylko w jednej i jego już nie było. Ale tak po prawdzie, z taką objętością jest Ci lepiej. No i ta długość ewcia - wreszcie zadowolona. , 3/4 z nas ślini się do nich, potajemnie śniąc po nocach o takim skręcie i wyglądzie.Miskaa78 bardzo ładne włoski, no i ten brak puchu.... |
|
|
|
|
#56652 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, oto moje pierwsze mycie CG, oceńcie jak efektyi czy jest szansa, że coś z tego będzie...
![]() O - Isana z olejem z Babassu M - Hipp O - Kallos Crema al Latte b/s kapka Isany (bo nie udało mi się kupić Joanny w mojej małej mieścinie) ugniatanie Zdjęcia: 1.przód 2. lewa strona - prawie w ogóle się nie kręci - da się coś na to poradzić?3. tył - podobnie ![]() 4. prawa strona - kręci się super |
|
|
|
#56653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będą jak Pati Tylko musisz je troszkę podhodować ale i teraz jest uroczy pierdzielniczek
|
|
|
|
|
#56654 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, to biorę się do roboty.
|
|
|
|
#56655 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak swoją drogą, Twoje włosy wyglądają na bardzo zdrowe
_______________ - Czas wszystko zmienia. - Tak mówią, ale to nieprawda. Konieczne są czyny. Gdy nic się nie robi wszystko zostaje jak było kiedyś. Zapuszczam włosy 25 cm(sierpień), I cel: 35 cm niekosmetyczny blog dla kobiet Kapryśne loki - blog |
|
|
|
|
#56656 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Masakra
|
|
|
|
|
#56657 |
|
Kazar Lady
|
a ja go nie widzę, ale faktycznie niefajnie
|
|
|
|
#56658 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) tylko z tyłu jest naklejona z opisem po polsku, naklejka jak to w alterrkach przeważnie jest też![]() ODŻYWKA GARNIER NATURALS Z EKSTRAKTEM Z JAJKA(włosy suche): AQUA, CETEARYL ALCOHOL, PALM OLI, TRIDECETH-6, CHLORHEXIDINE DIHYDROCHLORIDE, LIMONENE, BENZYL ALCOHOL, AMODIMETHICONE, GERANIOL, CETRIMONIUM CHLORIDE, METHYLPARABEN, BUTYLPHENYL METHYLPROPIONAL, CITRONELLOL,DRIED EGG YOLK, GLICERIN, PARFUM. |
|
|
|
|
#56659 |
|
Zadomowienie
|
łee ja dziś jestem po koloryzowaniu włosów. Zdradziłam moją kochaną farbę dla głupiej nowości i nie dość, że ostry przesusz to jeszcze kolor nie taki jak chciałam;/ no cóż
za zdrady się płaci:P Za miesiąc wrócę znów do mojej farbki. Tym czasem od wczoraj wraz z farbowaniem postanowiłam znów wrócić do CG. Co prawda wcześniej jeśli chodzi o zaniedbania to tylko zaprzestałam olejowania oraz nie chciało mi się jakoś bawić z maskami i widzę znaczną różnicę. Rano podcięłam sama końcówki, bo dalej jestem w fazie ostrego zapuszczania. Moje włosy już nie są takie chropowate jak kiedyś mają prawie jednolitą strukturę ale to pewnie głównie zasługa braku rozjaśniacza. Tylko nieliczne włosy jeszcze mają jego pozostałości.Dlatego dziś zaraz po powrocie z zakupów zafunduję moim włosom odnowę biolologiczną: mycie Malwą z rzepą, garbier karite, potem olej rzepakowy i maska Biovaxu na 3-4h i jak wyschną Jantarek z którym od wczoraj się przyjaźnię Na koniec Joanna Naturia makowa i żel męski z Isany i chyba będzid dyfuzor... Potem jak będzie jeszcze w miarę jasno to zapodam fotki;PEDIT: w sumie to zastanawiam się hmmm? Czy mogę jednak na suche włosy nałożyć tego Biovaxa i olej? Z tym, że potem będę myć głowę to nie zmyję tych dobroci z Biovaxu? Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2012-02-15 o 10:40 |
|
|
|
#56660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, jestem nowa więc się grzecznie witam
![]() Już Was chwilę podczytuję i nabieram zapału do regeneracji moich kłaczków. Jakoś nie mogę ogarnąć jeszcze tego wszystkiego, mam nadzieję że pomożecie ![]() Pokaże Wam moje włosy tylko się nie przestraszcie ![]() Pierwsze dwa zdjęcia bezpośrednio po umyciu żelem do ciała baydream, na to Gloria ok 2 godz, splukałam, podsuszyłam, ugniatając rękami odrobinkę zwilżonymi Lorys Extreme Defrizz bez spłukiwania http://www.astra.bg/lorys_600094.htm dodam że ugniatam tylko końcówki tym specyfikiem i na koniec dałam troszkę jedwabiu CHI ![]() Efekt mi się podobał, bo wszystko sie równomiernie pokręciło, ale ten pusz jest okropny:/ drugie dwie fotki na drugi dzień po myciu, pusz mniejszy i skręt również, niestety jakośc zdjęć nie powala powiem Wam że takie drobniutkie loczki, czy też flaszki nie są moim marzeniem, bardziej podobają mi się fale zaczynajace się gdzieś na środku głowy nie zmienia to faktu, że kręciołki mam i muszę je doprowadzić do ładu i składu Cytat:
|
|
#56661 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytałam, że niektóre dziewczyny też narzekają na puszenie po nim. No cóż myłam nim dopiero 3 razy spróbuje jeszcze po przyzwyczajać włosy. Widzę u Ciebie tendencję do pięknych loków Edytowane przez sunflower4387 Czas edycji: 2012-02-15 o 11:06 |
|
|
|
|
#56662 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Loczunie
![]() Ostatnio do maski dodałam łyżkę oleju rycynowego i fajne włosy były, zastanawiam się czy go nie nałożyć na noc na włosiska? czy sam nałożyć, czy pomieszać z Bingaczem algowym? i czy może być całą noc, bo nie wiem czy dobrze kojarzę, ale gdzieś wyczytałam, że rycynowy może wysuszać? Na rzęsy go nakładam od 3 dni troszkę, mam nadzieję, że mi nie powypadają
|
#56663 |
|
Zakorzenienie
|
kręciołki piękne włoski macie
a ja dziś zakupiłam maskę BALEA SEIDEGLANZ bez silikonów: AQUA · CETEARYL ALCOHOL · BEHENTRIMONIUM CHLORIDE · ISOPROPYL PALMITATE · DICAPRYLYL ETHER · PARFUM · PANTHENOL · SODIUM BENZOATE · ISOPROPYL ALCOHOL · HYDROXYPROPYL GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE · POTASSIUM SORBATE · NIACINAMIDE · CITRIC ACID · ALCOHOL · GLYCERIN · PRUNUS PERSICA FRUIT EXTRACT · HYDROLYZED SILK · LACTIC ACID · PHENOXYETHANOL. bede dziś testować ją. ale zapowiada się OK i ten zapach... mmmm za 1,59 się opłaci
|
#56664 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
który miał być delikatnym, roślinnym cudem a okazał się mieszaniną detergentów (w tym sles). Prześlicznie pachnie, kojarzy mi się z moją ukochaną limitowanką In love again Fleur de la Passion YSL. Stałym szamponem jest Fitomed do suchych. Okazjonalnie myję olejkiem Ziaja Ulga i szamponem Biovax (każda wersja biovaxa działa identycznie). Z nich wszystkich szampon Bingo jest najmocniejszy. Wychodzi, że częściej mam coś ze slesem niż bez ![]() Cytat:
Tylko nakładam po nim jeszcze jakiś kremik zabezpieczający.Cytat:
Jestem pewna, że skręt z tyłu i po lewej się poprawi
|
|
#56665 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() wcieram jantar i dzis robie kąpiel włosów w glutku lnianym to też z lenistwa
|
|
|
|
|
#56666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() oho, też Jantarka muszę wetrzeć
|
|
#56667 |
|
Kazar Lady
|
pewnie !! to stary kosmetyk "włosowy" ja rycynę zawsze daję z dodatkami, inaczej nie potrafię jej zmyć, jednak to kwestia osobnicza, popróbuj jak u Ciebie pójdzie
osobiście nie położyłabym na noc, ale to ja ( nie zmyłabym na pewno ) - niech sie dziewczyny wypowiedzą ![]() Eiri no własnie też załapałam że ten sls u Ciebie jest grany, pasuje Ci tak bardziej niż mycie delikutaśnymi odżywkami czy szamponami dziecięcymi? |
|
|
|
#56668 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie skończyłam butelkę 100ml i cierpię na syndrom odstawienia, drażni mnie jej brak w koszyku z odżywkami ![]() Cytat:
Wcześniej kombinowałam z Naturią, ale spowodowała wzmożoną emigrację włosów i skalp był tłusty od czegoś. Do delikatnych szamponów nic nie mam, Biovax jest właśnie bardzo delikatny, Himalaya Baby też taki miał być, ale do końca nie jest. ![]() Po Babydreamie zadrapywałam się na śmierć. Planuję przetestować Hippa i Sanosana. Mój skalp na pewno woli takie szampony niż slesowce. Natomiast sięgam jednak częściej po slesowce, bo włosy nie lubią za dużo obciążenia. Nie ma problemu ze zmywaniem przygodnych silikonów czy parafiny. A jeśli stężenie sles nie jest za duże, to skalp go toleruje. Dlatego najczęściej używam Fitomedu. Choć w sumie bardzo często mam na włosach jedynie produkty zgodne z CG. Ze slesem jest wygodniej, co tu kryć...
|
|
#56669 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No nie mogłam się powstrzymać i w drodze do domu wstąpiłam do mojego ulubionego sklepiku zielarskiego ![]() Jantar mi się kończy, a i tak muszę zrobić przerwę, bo już 3 tyg stosowania będą, więc chciałam coś innego do wcierania znaleźć, a wydawało mi się, że kiedyś widziałam tam niedrogie, ziołowe psikadło, więc wstąpiłam ![]() i wahałam się pomiędzy dwoma: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...acniajacy.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...rbowanych.html i w końcu wzięłam ten pierwszy, zobaczymy jak się sprawdzi, butla dużo większa od Jantara, bo aż 250 ml ![]() Jeszcze zainteresowała mnie taka odżywka, wyczytałam na opakowaniu, że też wspomaga porost włosów, używałyście może? ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ormalnych.html
|
|
#56670 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ja tak nie w temacie włosowym..... gdzie kupujecie krem BB ? i który? jeśli któraś z was używa to proszę o PW bo mam kilka pytań
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

- da się coś na to poradzić?