|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Dziewczyny przyłączam się do ch które miały paskudną noc - ja się przeziębiłąm i się poskładało wszystko naraz - ból gardła, kaszel, ból kręgosłupa i nóg, skurcze brzucha :/ Normalnie nie wiem ile przespałam
![]() Z rana byłam u lekarza i dostałam antybiotyk i w ogóle tak się paskudnie czuję że nie mam siły nawet palcem ruszyc :/ |
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś właśnie nie mogłam spać na lewym boku bo mnie bolał
|
|
|
|
|
#2583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez sie dzis będę pakować bo ileż można to odkładać |
|
|
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój maluszek często się rusza jak siedzę, a zwłaszcza po jedzeniu czasem usiedzieć nie mogę przez niego
|
|
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2586 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą to fajnie, że tak w ostatniej chwili wymyślił to imię U mnie ma być Basia i to ja wymyśliłam a teraz im więcej mówimy o tej Basi tym mniej mi się to imię podoba Imię syna też nie bardzo mi się podobało ale odkąd jest na świecie to nie wyobrażam sobie inaczej hehe
|
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
katar mnie ciągle męczy i męczy - do tego kicham non stop
![]() Mój TŻ na weekend chce abym zrobiła rosół na kurczaku a te mięso chce zjeść z białym sosem - jak ja nigdy białego sosu nie robiłam ;/ ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Nikki89 gratuluje 32tc mniam
|
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka trzymam mocno kciuki za Twoją dzisiejszą wizytę! Daj znac co i jak!
|
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
emigra śliczny brzusio
![]() co do obrączek, pierścionków ja jeszcze noszę, ale czasem mam spuchnięte paluchy, że zdjąć ich nie idzie a do szpitala chyba trzeba mieć zdjęte?---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() mam nadzieję, że dzisiaj mi wyjdzie te pakowanie jeszcze muszę sprzęt wygotować ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Aguśkaa kciuki za wizytę
|
|
|
|
|
#2590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mial byc albo Michał albo Łukasz, ale maz wymyslil Filip i z poczatku mialam mieszane uczucia ale teraz nei wyobrazam sobie zeby mial inaczej na imie![]() Co do imienia dla drugiego synka, to moj maz nie jest nadal za Michałem i Łukaszem ale staram sie go przekonac do imienia Szymon bo takie tez mi sie podoba i prawdopodobnie bedzie Szymonek (choc maz do konca nie jest tez przekonany, ale on wybral Filipa wiec teraz moja kolej)Basia sliczne imie, wiadomo zawsze jeszcze mozna zmienic, czasem spojrzy sie na dzieciaczka i stwierdzi, ze to imie najlepiej do niego pasuje ![]() Cytat:
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie wczoraj powstał wstęp Dzień dobry Tż chory, ale już mu trochę lepiej, za to ja zaczynam kaszleć i kichać co raz bardziej U mnie tak jak u większości, problemy ze spaniem. Ciężko mi się przekręcać z boku na bok, nie wygodnie się śpi, a o wstawaniu na siku nie muszę pisać Dzisiaj okropnie się czuję, jakieś dziwne zawroty głowy mam, chyba od tego niskiego ciśnienia... Aguśka za wizytę
♥E.M♥ Edytowane przez Karo89 Czas edycji: 2012-02-15 o 11:55 |
|
|
|
|
#2592 |
|
Rozeznanie
|
U nas padło imię Zuzia po wielkich bólach, bo nie mogliśmy się zdecydować. Ale im częściej tego imienia używamy tym naprawdę mniej mi się podoba ... :/ Zwłaszcza jak ciągle słyszę jak tam Zuzia, co tam u Zuzi, albo tu prezent dla Zuzieńki... Coś czuję, że po urodzeniu nadamy inne imię
I będzie niespodzianka :P
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska kciukasy na wizyte
|
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mi sie tak wydaje
musialam spojrzec w lustro jeszcze raz gratuluje 35 tc
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2595 |
|
Rozeznanie
|
Ja też trzymam mocno kciuki za wizytę
I czekamy na wieści co i jak
|
|
|
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie będzie Michałek
- teraz zwracamy się tylko do Niego Orzech i Orzeszek a imię postanowione na 100%
|
|
|
|
#2597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja od początku myślałam, że będziemy mieli synka i do brzuszka mówiłam Fifuś, czyli Filipek. I nie ukrywam, że cicho liczę jeszcze na tego Fifusia Ale mąż uparł się, że będzie córa i wykrakał no i teściowa razem z babcią męża krzyczały że musi być dziewczyna, bo u nich mało dziewczyn się rodzi :/ A ja tak o synusiu marzyłam. A tu na usg ciągle pipuchę widać Więc chyba ptaszek nie wyrośnie...
|
|
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra śliczny brzuś, faktycznie wygląda na taki nie za duży, zgrabniutki
o, widzę, że temat imion To ja też napiszę, że u nas na 99% będzie Emilka no chyba, że nie będzie do niej pasowało to imię, to w tedy rozważymy inne
|
#2599 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Ja dziś też średnio pospałam... bolą mnie strasznie żebra a z pozytywnych rzeczy, to dziś jadę na usg takie dokładniejsze na sprzęcie szpitala, w którym pracuje moja ginka. Mam nadzieję, że się Piotruś ładnie ułoży do zdjęć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() gratuluję!!! ![]() Cytat:
![]() piękny, zgrabny brzuszek ![]() Cytat:
Dla zainteresowanych poniżej link do filmiku o szczepionkach...o tej rtęci, powiązaniu z autyzmem itp... http://www.youtube.com/watch?v=trfDp...eature=related nie wiem co o tym myśleć...
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
część dziewczynki
wczoraj się nie odzywałam bo miała mega zajęty dzień na 10 usg - wszystko w porządku, a nasz maluch waży już 3250g, co jak na rozpoczęty 38 tc jest wagą w miarę spodziewaną później pojechałam do szpitala na ktg i porozmawiać z lekarzem co i jak z porodem przy cukrzycy, maluch w ogóle nie chciała współpracować, poszedł spać i spędziłam na ktg urocze 45 min. wpatrując się w ścianę ![]() następne ktg w szpitalu w poniedziałek, no i może dowiem się konkretów, bo na razie to usłyszałam tylko, że z reguły pacjentki z cukrzycą przyjmują na patologię kilka dni przed terminem, ale lekarz nie określił ile to jest kilka dni przed terminem, a wolałabym (małż także) wiedzieć z lekkim wyprzedzeniem żeby sobie wszystko w domu poukładać/ustawiać |
|
|
|
#2601 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny jak po KTG i wizycie. Zapis ładny, wychodziły tam jakieś skurcze ale nic szalonego. W badaniu ujście szyjki na 1,5 cm. i dalej słysze że te moje skurcze to takie łaskotki i że musi się rozhulać żeby złagodzić całkowicie szyjkę. Po badaniu moja szyjka jest totalnie zmacana (oczywiście zaczęłam plamić ) -po czymś takim ostatnio pozbyłam się czopa. Chyba dzisiaj poproszę tż o konkretny masaż
Zobaczymy czy to coś da.Konia jak fajnie że już wiesz kiedy przytulisz bobaska ![]() Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37cbxmqsll1h4j.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/200503293538.html Edytowane przez ivonka7 Czas edycji: 2012-02-15 o 12:17 |
|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska,
za wizyteGosica, kuruj sie Emigra, fajny brzusio ![]() A tu pokoj cory z kacikiem dla malenstwa ![]() i moj maly kotek, ktory dorwal sie do mojej kosmetyczki z cieniami i musialam ja udobruchac malunkami ![]()
|
#2603 | |
|
Zadomowienie
|
Widzę rozmowy o imionach... u nas to była przeprawa jak się w końcu dowiedzieliśmy, że będzie dziewczynka
Mój Mąż od początku twierdził, że napewno "zrobił"Ostatnio mi Mąż powiedział, że On to nie wie czy by się teraz przestawił jakby się jednak Hania okazała być Tomkiem... a mnie jak na złość już od kilku nocy śni się, że urodziłam chłopca ![]() i co teraz?? Chyba na następnej wizycie będę musiała powiedzieć mojej gin, żeby dokładnie sprawdziła co tam jest między tymi ruchliwymi nóżkami ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2604 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za kciuki
karo_z trzymam kciuki za usg! gucia sliczny pokoik i corcia pannica Ci rosnie, piekna dziewczynka ![]() Cytat:
Ale masz spioszka w brzuszku ![]() Cytat:
widocznie dobrze jej w brzuszku
|
|
#2607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A pokoik piękny i całkiem spory
|
|
|
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekujemy za komplementy odnosnie brzulka mi tez na zdjeciu wydaje sie taki fajny, zgrabny i wrecz nieprzeszkadzajacy ale chyba nadal jest wysoko, co myslicie?? Gucia, znasz jakies preparaty z wiesiolkiem dostepne u nas?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2609 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale moja sąsiadka ma syna Szymona i taki jest, że jak mu mama coś powie albo skarci to jeszcze jej parę słów dopowie taki mały pyskacz. Z kolei mojego TŻ kuzynka ma syna Maćka i ostrzegała mnie, że nie usiedzi mój mały podobnie jak jej Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale z dwojga złego Podobało mi się Julia, ale już mamy jedną Julkę w rodzinie, więc odpada, Hania też jest ładne i Lena też. Ale nie wiem już sama. Jak ją zobaczę to wtedy wybiorę odpowiednie imię No i nie wiem czemu mam uraz do imion typu Wiktoria, Oliwia, Aleksandra, Jakub, Wiktor i Igor. Nie wiem czemu ale zwłaszcza te 2 pierwsze są za ciężkie jak dla mnie. I nie potrafię ich zdrabniać w stosunku do dzieci a znam takich dzieci sporo. Za to dzięki teściowej znienawidziłam imię Aleksandra, bo powiedziała że napewno tak będzie miała na imię nasza córka, bo jej się to wyśniło i powiedziałam, że tak napewno nie dam No i nie dałabym dziecku na imię Asia Ale to sama wiem po sobie, po prostu nie przepadam za swoim imieniem Ale maruda jestem :P Ale każdemu podoba się co innego Ja po prostu mam złe skojarzenia z tymi imionami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

a ja nie nienawidzę śniegu !!

bolą mnie strasznie żebra