Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1891 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-15, 16:08   #56701
claudiiin
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
pierwszym O moze być olej więc tak jak AgRafka napisała
http://anwena.blogspot.com/2010/09/m...cia-wosow.html
Maski takie wzbogacane przed myciem lepiej, drugim O moze być bogatsza odżywka, którą trzymasz dłużej, potem już b/s stylizator i lustereczko powiedz przecie
jak klepie kopnijcie mnie
maski można pod olej na olej ja w sumie częściej olejuje niż maski nakładam
A w pigulce jest wyraznie napisane ze w OMO szampon naklada sie tylko na skalp Zreszta zwal jak zwal, ja stosuje albo takie pigulkowe OMO (odzywka myjaca, szampon na skalp, odzywka), albo OOMO (olej, odzywka myjaca, szampon na skalp, odzywka), albo OMO takie jak piszecie (olej, szampon na calosc, odzywka)

Ja mysle ze jednak dla moich wlosow wskazane jest tez solidnie je odzywic na etapie drugiego O bo sa suche... Wy macie wloski zdrowe

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 16:22   #56702
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Ojej, a ja z pigulki zrozumialam ze OMO oznacza:
O-odzywka myjaca na dlugosc wlosow
M-szampon na skalp
O-odzywka ds, tresciwsza
I opcjonalnie, dodatkowo olej przedtem czyli takie OOMO

Czyli z tego co zrozumialam nie stosujesz masek po myciu (w sensie np. takie Bingo wzbogacone polproduktami czy olejkami, pod czepek)?

Myslisz ze takie maski lepiej nakladac w dni olejowania/masek przed myciem i mycia szamponem czy w dzien mycia wlosow odzywka (a samego skalpu szamponem)?
Za pierwszym razem też tak zrozumiałam. Ale Eloe mnie skloniłą do zastanowienia, pytając kiedys, po co Gloria , skoro wcześniej był olej. I wyjaśniając, że olej traktujemy właśnie jako pierwsze O.
W sumie ja robię właśnie tak, jak zrozumiałaś, bo z Glorii do mycia na długosć przy plączącym BD nie umiem zrezygnować.
Stosuję, stosuję maski po myciu -właśnie jako drugie O-napisałam że Garnier i Bingo, ale zapomniałam dodać, ze je wzbogacam półproduktami i pod czepek, bo jakieś to oczywiste mi się zdało. Tylko ostatnio jakoś nic nie dodałam, bo zaraz po hennie keratyny unikam, a na nic innego nie miałam pomysłu (w lodówce stoi niacynamid, hydromanil, żel hialuronowy, panthenol, NMF, kilka olejów i coś tam jeszcze,ale wiekszosć humektanty-prócz olejów- i nie wiem, co zrobią przy takiej aurze).
I maski po myciu nakłądam właściwie zawsze. Czasem nawet jak myję samą odżywką, też nałozę maskę-w zależności od tego, ile mam czasu.
Oczywiście, potem zawsze płukanka lniana, jak uzupełnila Miśka-b/s(u mnie dodatkowo krem z biedry) i stylizator (np. żel lniany).
Nie wiem, czy jaśniej. W razie czego, pytaj.

Malinko
, zapomniałam dodać: Ależ urosły!!! I pokaż sie w kręconych!
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 17:11   #56703
vyenna
Zadomowienie

Nie było w moich drogeriach Joanny Naturii bez spłukiwania, więc wzięłam balsam Joanny (miód i mleko). Myślicie, że to była dobra decyzja, on jest dobry?

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 17:18   #56704
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

Miałam ten sok Dobrze się spisał.
Tak sobie pomyślałam, ze skoro siostra taka wierna silikonom, to warto przejrzeć jej odzywki i pouzupełniać (to tak oprócz olejowania). To dorzucić miodu, to oleju. Pokombinujcie razem, skoro tak bardzo nie chce ich odstawić, to niech je chociaż wzbogaca. Nie samym silikonem...
Ach, koniecznie muszę dodać - sama będziesz dla niej najlepszą motywacją. Byle nie skarżyć się przy niej na gorszy dzień i czerpać przyjemność z pielęgnacji. Będzie Cię na pewno bardzo uważnie obserwować.

Uciekam do domu
dzięki, będę się starała. dziś była akcja z Młodą (jej córą). jak się okazuje, uzywa jej odzywek Martix-a... więc zmyłam jej joaśka Naturią z sls, potem jeszcze umyłam pottersem, później Garniera AK na ok. godzinkę, płukanka cytrynowa na bazie lnianej i kuba gluta. zawinęłam w koszulkę ale niestety ma to, co ja - albo i gorzej, nie szło zdyscyplinować włosów od głowy. trochę joaski i spinek i było lepiej. Fale ma jak się patrzy! Jak dla mnie to i loczki mogłyby z tego wyjśc przy odpowieniej pielęgnacji i genach Młoda zadowolona, to najwazniejsze Ciekawe tylko jak będzie wyglądać po podróży w czapce w tą pogodę... Ale i tak sa plusy: umie odgniatać, skumała, żeby nie dotykać, nie grzebać itp. jak tylko będzie chciała, to zawsze jej pomogę - a jak się spodoba to może i mamusia posłucha?

A ja znów "dredy" Się zbijają z pięć loków i wyglądam jak nimfa. Ale chyba pojawiają się bejbihery - więc choć cos dobrego
I cos mi intuicja mówi, żeby wrócić do oliwy z rycyna (zamiast Alterry)... Zerknę w kalendarz jak długo stosuję Alterrę i chyba wrócę do dawnego. A jak będzie to samo, to spróbuję jeszcze krócej olejować - może to pomoże?
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 17:39   #56705
paulownia
Zakorzenienie

Dobrze - na jutro planuje hennowanie. Bede pierwszy raz uzywac henny z Mazidel, wiec mam lekka treme jak wypadnie kolorek. Jeszcze sobie dzis poczytam instrukcje hennowe z Mazidel.
Ukrecilam sobie serum do lokow wg syrenki i receptariusza, na keratynie, mleczku pszczelim i hydrolacie rozanym, i jutro sobie zaaplikuje kuracje przed myciem.
Szperajac w internecie trafilam na ciekawa stronke o stosowaniu wywaru z kozieradki na wypadanie, porost i regeneracje wlosow. Tak sie sklada, ze mam torebke zmielonych nasion kozieradki - kupilam wprawdzie, zeby wyprobowac jako naturalny srodek na powiekszanie biustu, ale nie zaszkodzi i na wlosy zastosowac. Bede gotowac wywar i testowac, a tu wkleje recepture - tylko juz jutro. Akurat mam wolny dzien.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 17:57   #56706
natalcia250
sentimental animal

czy hydrolat aloesowy to to samo co wyciąg z aloesu? (mówię o hydrolacie z mazideł)
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 18:01   #56707
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
Znalazłam na półce w łazience mgiełkę Jantar nawilżająco-ochronną:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...#review-250548
Kupiłam ja dawno temu na wakacjach, bo jaśniały mi włoski, a tego nie chciałam. Mam jej ok. 3/4 opakowania. Mogłabym w sumie zostawić na lato, ale termin ważności kończy się w czerwcu
Macie jakieś pomysły jak inaczej ją wykorzystać niż jako mgiełka? Wcierka, może do maski z olejami itd.?
Czy zostawić jednak do wakacji (planuję wyjazd nad morze) podobno jest trudno dostępna, a w KWC dziewczyny chwalą sobie wysoki filtr...
Mam ją i próbowałam używać jej jako wcierka. Przez alkohol tak mi włosy puszyła od nasady, że to było okropne Przypuszczam, że w lecie też się nie spisze z tego powodu, skoro alkohol wysusza, a promienie słoneczne dodatkowo będą to robić Może przy pielęgnacji z silikonami byłoby ok, ale myślę, że przy cg nie jest to dobrym rozwiązaniem.
Stary 2012-02-15, 18:12   #56708
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Dziewczyny, oto moje pierwsze mycie CG, oceńcie jak efektyi czy jest szansa, że coś z tego będzie...

O - Isana z olejem z Babassu
M - Hipp
O - Kallos Crema al Latte
b/s kapka Isany (bo nie udało mi się kupić Joanny w mojej małej mieścinie)
ugniatanie

Zdjęcia:
1.przód
2. lewa strona - prawie w ogóle się nie kręci - da się coś na to poradzić?
3. tył - podobnie
4. prawa strona - kręci się super
myślałam, że to Ajrisz

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
nie mam zdjęcia kręciołków, bo ostatnio nie robię dokumentacji ale mam jak wyprostowałam (pierwszy raz od początku zmiany na cg)
wiem, że to bluźnierstwo, ale Wam pokażę bo widać, że troszkę urosły
początek października-początek lutego---czyli 4 m-ce
czadowy kolor

a ja dziś mam piękne włosy a winowajcą jest śnieg wczoraj nałożyłam alterre morelową i też świetnie naprawdę ona podkręca bardziej włosy
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2012-02-15 o 18:14
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 18:32   #56709
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
A w pigulce jest wyraznie napisane ze w OMO szampon naklada sie tylko na skalp Zreszta zwal jak zwal, ja stosuje albo takie pigulkowe OMO (odzywka myjaca, szampon na skalp, odzywka), albo OOMO (olej, odzywka myjaca, szampon na skalp, odzywka), albo OMO takie jak piszecie (olej, szampon na calosc, odzywka)

Ja mysle ze jednak dla moich wlosow wskazane jest tez solidnie je odzywic na etapie drugiego O bo sa suche... Wy macie wloski zdrowe
Claudiin aż sie cofnełam do swojego postu nie pisałam nic o szamponie na całość, dokładnie jest tak jak piszesz i AgRafka również.
pierwszym O może byc odżywka myjąca, w pigułce jest też mowa o oleju ale wtedy chyba trzeba go zmyć ta odżywką myjącą, skoro szamponu po płukaniu nie puszcza sie po długości to wychodzi OOMO

Dla mnie lepszą opcja jest mycie odżywka, więc na własnym przykładzie nei bardzo moge sie odnieść.

Milena, u mnie też suuodko
bez większego wysiłku mam calkiem niezły fryz, musze sie tylko nauczyć podpinać odpowiednio włosy, wydawało mi się, ze dobrze podpięłam a na zdjęciach wychodzi gniazdo

mycie isana babassu
płukanka lniana
b/s joaśka żółta
plunking
żel lniany i trochę graffiti białego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (149,3 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15,2.jpg (86,4 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15luty.jpg (54,7 KB, 50 załadowań)

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 18:37   #56710
Rabarba
Raczkowanie

Super włoski Miśka!!! i jak, przekonałaś się do ten Bielendy?
Stary 2012-02-15, 18:39   #56711
martysek
Zadomowienie

Invissible, będzie, będzie Z tego, co dziewczyny pisały, to Isana jest dosyć ciężka i może puszyć, bo zawiera glicerynę.

Iwoona
, jantar, krem, żel. Krem ma służyć do zabezpieczenia końcówek i zmniejszyć puszenie (o ile się nie mylę).

d/s to odżywka do spłukiwania, którą nakładasz i spłukujesz b/s nakładasz na mokre włosy i zostawiasz.

Maliniarko, jakie Ty masz gęste, błyszczące i zdrowe włosy. Piękne.

Eloe, próbowałam lnianego, kokosa, oliwy z oliwek, ze słodkich migdałów i z czarnuszki.
Problem w tym, że kombinuję z wszystkim na raz i nie wiem, co mi służy, a co nie. Jak najlepiej sprawdzać? Czy jako stała niezmienna (na razie podstawa)może być wybrany olej na noc, mycie pottersem, mycie żelem BD, odżywka Alterra z granatem, joaśka b/s? Czy już po jednym razie będzie widać, że dany olej mi nie pasuje, czy lepiej używać tego samego zestawu przez trzy kolejne mycia?

Jak nakładacie żel do włosów i krem z biedronki? Rozsmarowujecie na dłoniach i ugniatacie?

Miskaa, aaaaale zazdroszczę połysku, braku puchu i ładnego skrętu.

Edytowane przez martysek
Czas edycji: 2012-02-15 o 18:46
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 18:42   #56712
ewcia1807
Zakorzenienie

Miskaa78!!!!! A przyszłaś tu na forum z lekko falującymi włosami! Świetnie wyglądają!
Zaraz mnie dogonisz w skręcie

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 18:48   #56713
milena798
Rozeznanie

Cytat:
bez większego wysiłku mam calkiem niezły fryz, musze sie tylko nauczyć podpinać odpowiednio włosy, wydawało mi się, ze dobrze podpięłam a na zdjęciach wychodzi gniazdo
jest bardzooo suuuodko
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 18:52   #56714
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Odpisuję na szybko.

Cytat:
Napisane przez szsz Pokaż wiadomość
Timotei różowy czy zielony? Dla mnie Twój opis brzmi, jak dla różowego: u mnie podobnie.
Różowy, już dawno nie cieszyłam się tak ze skończonej odżywki.

Cytat:
F
Basiu, tak sobie dzis pod prysznicem rozmyslalam czemu wlasciwie ten timotei taki jest... Duzo wody i humektantow a malo emolientow? Planuje go jeszcze wyprobowac jako bs, skoro tak znika na wlosach to moze nie obciazy Robilas tak moze?
Nie zastanawiałam się nad powodem koszmaru tej odżywki, przyznam szczerze. Jako bs nie próbowałam. Ale sądzę, że nie obciąży za bardzo. Skoro można garniera awokado stosować jako bd, to timoteia różowego tym bardziej.

Ostatnio zapytałam TŻ jak wyglądają moje włosy po ostatnim cięciu. Wydukał, że ok, ale z jednej strony mam krócej, a z drugiej dłużej. Powiedziałam, że mu się wydaje i się nie zna. Oj, zna się, zna.
Po tygodniu (dopiero) sama to zauważyłam. Nie wiem jak to się stało, ale różnica jest bardzo widoczna (w pracy nikt nie zauważył).
Nie będę poprawiała, bo za dużo musiałabym dociąć.
Pokazałam koleżance, powiedziała, żeby zostawić, bo na kręconych można mieć krzywo, a co

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Misska, na ostatnim zdjęciu Twoje wyglądają jak czarna wersja Benka. Bosko

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 18:55   #56715
Rabarba
Raczkowanie

Aha jeszcze chciałam Wam napisać, że użyłam tego psikacza z Green Pharmacy- powcierałam w skalp i na koniec popsikałam całe włosy, pougniatałam i cały puch który był zniknął! nieźźźźle!
Stary 2012-02-15, 18:56   #56716
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
Musze się pochwalic, w sumie nic takiego no, ale...
Dzisiaj koleżanka w szkole pochwaliła moje włosy i pytała co z nimi robię, bo dawniej tak mi się nie kręciły... Także ciesze się, ze po miesiącu CG już jakieś efekty są, a w sumie cały czas się uczę i to początek mojej pielęgnacji dopiero.

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Nie było w moich drogeriach Joanny Naturii bez spłukiwania, więc wzięłam balsam Joanny (miód i mleko). Myślicie, że to była dobra decyzja, on jest dobry?
dobry jest, trochę cięższy od Naturii, ale ja byłam zadowolona. teraz nie używam bo w tą pogodę mnie puszy, może przez proteiny.. nie wiem. w każdym razie warto wypróbować

Cytat:
mycie isana babassu
płukanka lniana
b/s joaśka żółta
plunking
łaaa
kurczę, widzę że im dłużej ktoś stosuje się mniej więcej do cg, tym loczki bardziej zdefiniowane i takie gładziutkie, bez puchu..bardzo dobra motywacja do działania!
Stary 2012-02-15, 19:04   #56717
86Paula
Zakorzenienie

Maliniarko urosły! czekam na twoje fale

u mnie dziś takie troche nie wiadomo co wyszło.. ale nie marudze, zaczynają znowu falować, mimo, że tył za słabo wystylizowałam i jakiś prostszy został, a boki nawet nawet. lewa strona chyba zaczyna ruszać (obyy )
chora jeszcze jestem i nie mam siły ani chęci na olejowanie itd.

E: Miśka wow ! piękne!

Edytowane przez 86Paula
Czas edycji: 2012-02-15 o 19:07
86Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 19:04   #56718
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
Super włoski Miśka!!! i jak, przekonałaś się do ten Bielendy?
jest super ale nie solo
jak go nakładałam bez lnianego miałam nisko skręt i włosy na głowie jakby przeczesane, chyba w codzienniku wrzucałam zdjecia obrazujące ten efekt. a teraz nakładam go na lniany - juz drugi raz i w ten spobób efekt jest fajny i trwały
Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Jak nakładacie żel do włosów i krem z biedronki? Rozsmarowujecie na dłoniach i ugniatacie?

Miskaa, aaaaale zazdroszczę połysku, braku puchu i ładnego skrętu.
żel nakładam na mokre wlosy a krem z biedronki ( ostatnio go odłożyłam na półke bo testuję bielendę) wyciskam na dłonie rozcieram i ugniatam końce

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Miskaa78!!!!! A przyszłaś tu na forum z lekko falującymi włosami! Świetnie wyglądają!
Zaraz mnie dogonisz w skręcie

Twoj skręt jest nie do podrobienia
Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
jest bardzooo suuuodko
pokazuj swoje suuodziaki

Stary 2012-02-15, 19:18   #56719
Martek_
Zadomowienie

dziewczyny, a co do olejowania - ile oleju nakładacie?1/4 szklanki? włosy są całe nasiąknięte olejem czy raczej nie?
Stary 2012-02-15, 19:31   #56720
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
dziewczyny, a co do olejowania - ile oleju nakładacie?1/4 szklanki? włosy są całe nasiąknięte olejem czy raczej nie?
mi starcza 2-3 łyżki

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość

Ostatnio zapytałam TŻ jak wyglądają moje włosy po ostatnim cięciu. Wydukał, że ok, ale z jednej strony mam krócej, a z drugiej dłużej. Powiedziałam, że mu się wydaje i się nie zna. Oj, zna się, zna.
Po tygodniu (dopiero) sama to zauważyłam. Nie wiem jak to się stało, ale różnica jest bardzo widoczna (w pracy nikt nie zauważył).
Nie będę poprawiała, bo za dużo musiałabym dociąć.
Pokazałam koleżance, powiedziała, żeby zostawić, bo na kręconych można mieć krzywo, a co
Misska, na ostatnim zdjęciu Twoje wyglądają jak czarna wersja Benka. Bosko
ja po cięciu też miałam jedną strone krótszą, pamiętasz? i się samo wyrównało
Nie wiem jak to mozliwe, ale teraz mam równo

do Benka to mi daleko

Cytat:
Napisane przez 86Paula Pokaż wiadomość
E: Miśka wow ! piękne!
dziękuję, tez mi sie podobają

Stary 2012-02-15, 19:32   #56721
pati_bc
Rozeznanie

Ewcia a ja różnicę widzę i są cudowne

Miskaa piękne a na tych ostatnich zdjęciach prześliczne

Martek świetny progres

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny z tej strony Ornament, nie mogę zalogować się na konto, mój e-mail w ogóle nie jest rozpoznawany przez Wizaż.pl. Podejrzewam włamanie, niedawno to samo miałam z fb i e-mail, i co przykre, chyba wiem kto to (pozdrawiam ). Także od tej pory będę się odzywać z tego konta. Napisałam do administracji już, może uda się coś uratować w tej sprawie.
Bardzo Wam dziękuję za wszystkie miłe słowa i komentarze co do moich dzisiejszych włosów
przykre

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Dziewczyny, oto moje pierwsze mycie CG, oceńcie jak efektyi czy jest szansa, że coś z tego będzie...
Witam Jest szansa Pielęgnuj, postaw na olejowanie i odżywcze maski a zobaczysz jaki wspaniały będzie efekt

Cytat:
nie mam zdjęcia kręciołków, bo ostatnio nie robię dokumentacji ale mam jak wyprostowałam (pierwszy raz od początku zmiany na cg)
Piękne, lśniące i zdrowe a jak urosły

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
A za chwilę będą antenki, potem coraz dłuższe włosy Tylko czekać aż odrosną
Antenki już są rosną maleństwa

Olej z orzecha włoskiego jest świetny Kascysko są w auchan jeszcze jakieś godne uwagi oleje?
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 19:34   #56722
vidia9
Zadomowienie

kamki dziękuję
Maliniarka w takim razie ja Ciebie za takie zdrowe włosy

DMkAnia, Miskaa78 widać są osoby, którym takie coś sprawia przyjemność

Miskaa78 oczywiście wspaniałe

Moje dziś ok, nałożyłam na noc żel lniany, spałam w sucharkach, utzrymał się wczorajszy efekt, nawet mniej puchu było. Dziś planuję nałożyć maskę z drożdży. Ciężko je zmyć ? Planuję dać do nich tylko olejek rycynowy.
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 19:38   #56723
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

a u mnie, no cóż...
-w końcu nie wytrzymałam i pofarbowałam włoski (tak tak, L'Oreal Soublime Mousse Pure Light Brown, wyszło ciemno, ale teraz jest kolor w porządku, dość zbliżony do natury, więc spróbuję wytrzymać żeby nie farbować)
-troszkę walczę z suszem ostatnio, bo:
-zaniedbałam olejowanie
-częściej myję szamponem (rosmanowski perfumfrei, timotei ten smieszny taki) lub Pottersem balsamem
-dostałam od Sylwestrowego suszarkę z dyfuzorem (Eloe, Mgiełko, wiecie którą ) i na razie uczę się jej używać
-a poza tym zmian w pielęgnacji raczej brak: szampon i lub/odżywka do mycia kubeczkowo, odżywka d/s na jakieś 10min (najczęściej Alterra morelowa lub dolce mleczna), czesanie, płukanie, płukanka lniana+joaśka lniana b/s, żel Bielenda z ceramidami (czasem z kropelką oleju)
-wewnętrznie Vitapil

postanowienia:
-częściej olejować
-powinnam chyba podciąć końcówki, ale sama nie umiem, a nie chcę iść do fryzjera

Bardzo urosły!!
Cytat:

mycie isana babassu
płukanka lniana
b/s joaśka żółta
plunking
Świetne masz włosy! Ja dopiero od niedawna myję włosy odżywką i chyba zaczynam się do tego przekonywać. Póki co mam opory psychiczne i dla spokoju ducha raz na kilka dni myję szamponem Alterra z morelą i pszenicą. Ale szczerze to efekt po myciu szamponem jest kiepski. Jednakże po kilku dniach mycia odżywką moje włosy sa jakby brudne - tak wyglądają przynajmniej. Wtedy sięgam po szampon.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 19:47   #56724
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:

aaaaaaaaale urosły! i jakie piękne, proste teeeż...

Cytat:
zżera mnie zazdrość Na prawdę niedaleko Ci do Benka a jeszcze niedawno do swoich przyrównywałam...

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
czy hydrolat aloesowy to to samo co wyciąg z aloesu? (mówię o hydrolacie z mazideł)
na moje oko niet, w hydrolacie będzie dużo więcej wody, mniej aloesu..
Stary 2012-02-15, 20:05   #56725
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Claudiin aż sie cofnełam do swojego postu nie pisałam nic o szamponie na całość, dokładnie jest tak jak piszesz i AgRafka również.
pierwszym O może byc odżywka myjąca, w pigułce jest też mowa o oleju ale wtedy chyba trzeba go zmyć ta odżywką myjącą, skoro szamponu po płukaniu nie puszcza sie po długości to wychodzi OOMO

Dla mnie lepszą opcja jest mycie odżywka, więc na własnym przykładzie nei bardzo moge sie odnieść.

mycie isana babassu
płukanka lniana
b/s joaśka żółta
plunking
O, jezusie, są coraz piekniejsze!!!!Normalnie czad!Na ostatnim zdjeciu jaki kolor!
P.S. Dopiero teraz dopatrzyłam się, że Ty masz Miskka w loginie. Ja Cię sobie Miśką nazywam, a może tyś od Miss? (no bo miska raczej nie)
Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
Aha jeszcze chciałam Wam napisać, że użyłam tego psikacza z Green Pharmacy- powcierałam w skalp i na koniec popsikałam całe włosy, pougniatałam i cały puch który był zniknął! nieźźźźle!
Co to za psikacz antypuszowy?, też chcę!
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość

Olej z orzecha włoskiego jest świetny Kascysko są w auchan jeszcze jakieś godne uwagi oleje?
Też uwielbiam orzech włoski. Właśnie z nim siedzę od paru godzin (w kościele w nim byłam), zapomniałam, że przeciez jutro nie idę do pracy i nie muszę myc dzisiaj, posiedzi sobie całą noc zatem.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 20:05   #56726
sunflower4387
Raczkowanie

Cytat:

mycie isana babassu
płukanka lniana
b/s joaśka żółta
plunking
Jej, jakie piękne!!! Zakochałam się w twoich włosach
I to jeszcze bez wysiłku, a u mnie pusz straszn już sama nie wiem co żle robie chyba to przez pogodę. Aż chyba musze się tu poużalać nad sobą
sunflower4387 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 20:09   #56727
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Miskaa piękne a na tych ostatnich zdjęciach prześliczne
dziękuję
Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Miskaa78 oczywiście wspaniałe
się cieszę
Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Świetne masz włosy! Ja dopiero od niedawna myję włosy odżywką i chyba zaczynam się do tego przekonywać. Póki co mam opory psychiczne i dla spokoju ducha raz na kilka dni myję szamponem Alterra z morelą i pszenicą. Ale szczerze to efekt po myciu szamponem jest kiepski. Jednakże po kilku dniach mycia odżywką moje włosy sa jakby brudne - tak wyglądają przynajmniej. Wtedy sięgam po szampon.
też nie mogłam sie przekonać do mycia odżywką z tych samych powodów, ale omo mi nie poszło, po BD włosy skrzypiały jak głupie i musiałam odżywką je potraktować i teraz juz tak zostało - powiem Ci ze moze i dziwne ale dłużej są świeże niz po myciu omo
Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość

zżera mnie zazdrość Na prawdę niedaleko Ci do Benka a jeszcze niedawno do swoich przyrównywałam...

ale mi miło czytac te komplementy
dziękuję

Stary 2012-02-15, 20:20   #56728
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
U mnie po orzechu źle nie było, ale jakoś cudownie inaczej też nie Ja widziałam z pestek winogron i lniany. Nie jestem pewna czy z pestek dyni też nie widziałam.
Stary 2012-02-15, 20:28   #56729
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

też nie mogłam sie przekonać do mycia odżywką z tych samych powodów, ale omo mi nie poszło, po BD włosy skrzypiały jak głupie i musiałam odżywką je potraktować i teraz juz tak zostało - powiem Ci ze moze i dziwne ale dłużej są świeże niz po myciu omo
I teraz już w ogóle nie używasz szamponu? Nawet od czasu do czasu?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-15, 20:28   #56730
SugarbabyLove
Zakorzenienie

dziewczyny! zwolnijcie plisss!
pare godzin mnie niema a wy szalejecie
claudinn-- dzieki tez sie ciesze a ten szampon sls to jaki dokladnie..?
ja mam alverde hibiskus to chyba OK ?
w ogole bylam dziś w rossmanie po zakupy. wiadomo zel do wc, papier itp.. i zobaczylam ze rossman strasznie zawyża ceny... niby promocja za 1,99euro a pod spodem stara cena.. 1,99 hahah normalnie ale mi promocja!
i produkty alterra są duzo drozsze od alverde ojeki kosztują 4,95/ 3,95 a alverde 2,95! i mają mały wybór niestety

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości