Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-16, 10:15   #601
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

dziewczyny, jak myślicie? Krzesełko do karmienia jest zbędne, czy nie? Można się bez niego obyć?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 10:16   #602
BABONIK
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Brumku za szczepienie

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 10:20   #603
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

eveewe niezle Ci zasuwa Marysia....

Nerola
dla Izuni za skonczone msce

Dla Agatki za 8 mscy

Alibany ja od poczatku karmie Olivke lyzeczka dla dzieci.... Dobrze wiedziec ze sa takie kaszki , ktore dobrze dzialaja na koopke....

mamad za szczepienie

Jacieeee chyba sie nie da przetrwac w tlusty czwartek bez paczka.....

Witamy sie w ten slodko-tlusty dzionek.....

Moja Olivka ladnie przespala noc....ale czasem sie budzi z placzem i nie wiem o co chodzi...
Juz 3 dzien nic jej nie daje oprocz mleka... jutro znowu zaczynam podawac i obserwowac...
Mamy w planie isc w niedziele na basen tylko szukam jakiegos fajnego dla maluszkow... zobaczymy co z tego wyjdzie...
No i lece po paczki

Milego dzionka Wam zycze i duzoooo slodkosci.....
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 10:24   #604
agadus
Wtajemniczenie

Marina pomagają Ci te paski wybielające?? nie masz zębów wrażliwych po nich??

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!!

Witam z rana. Mam w☠☠☠☠a niezlego oczywiscie wiadomo co (praca) az ryczec mi sie chce.
az tak źle?

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny, jak myślicie? Krzesełko do karmienia jest zbędne, czy nie? Można się bez niego obyć?
mi krzesełku duzo pomoglo, nawet jak Oli miała ok 3 lat to w nim jadła bo lubiła,

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 10:24   #605
Marina1
Zakorzenienie

http://allegro.pl/ok-baby-no-shock-k...098410234.html kurde, głupie to... a ile osób kupiło, a jakie drogie...

kochane sorrki, ja tak z doskoku
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-02-16, 10:25   #606
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie ze sie da ale kinga np. juz trzesie sie jak widzi nas przy stole a ona nie siedzi. chce siedziec i cos memłać... i wtedy jest cisza. rodzinnych obiadkow sie zachciewa... ja kupilam na all fajne skladane krzeselko za 50 zl i jestem mega zadowolona!!! jak bylam u rodzicow to sadzalam mala na kolanach i tak karmilam ale wtedy musze uwazac zeby mi talerza nie sciagnęła

nie pisalam - wczoraj bylam z arturem na kulkach (taka sala zabaw) a sama poszlam polazic po sklepach i kupilam dwie super sukienki - mala czarna i taka troche fajniejsza siwo-srebrna ze srebrna nitka na wesele szwagierki juz. zaplacilam za dwie niecale 100 zl. przeceny sa nieziemskie. kupilam w preety girl, jakos maja tam fajne sukienki w przystepnych cenach

kinga w zlobku, ja dziwnie sie z tym czuje. dostala sloiczki, zostawilam moje mleko, niech sie przyzwyczaja. teraz za to musze sie do laktatora przytulic, bo cycki zauwazyly ze cos nie tak jest...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 10:27   #607
Marina1
Zakorzenienie

agadus no, pomogły. Bielsze mam zęby. Może nie jakoś drastycznie białe, ale takie, że zadowala mnie efekt. Ja zamiast dwa razy dziennie, to alikowałam je raz dziennie, więc zamiast 7 dni, u mnie ,,kuracja" trwała 2 tygodnie. Bo się bałam używać 2 razy dziennie właśnie ze względu na słabe zęby.
Ale zadowolona jestem, mogę je z czystym sercem polecić. Nie bolały mnie zęby ani nic z tych rzeczy.
Aga dzięki za opinie!
Stary 2012-02-16, 10:27   #608
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
http://allegro.pl/ok-baby-no-shock-k...098410234.html kurde, głupie to... a ile osób kupiło, a jakie drogie...

Marina dla mnie to zbędna rzecz, ja bym nie kupowała

Stary 2012-02-16, 10:28   #609
Marina1
Zakorzenienie

monia dzięks za opinie !

wim, agadus właśnie wstawiłam linka, bo głupie mi się to wydawało. Czego to ludzie nie wymyśla...
Stary 2012-02-16, 10:28   #610
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
agadus no, pomogły. Bielsze mam zęby. Może nie jakoś drastycznie białe, ale takie, że zadowala mnie efekt. Ja zamiast dwa razy dziennie, to alikowałam je raz dziennie, więc zamiast 7 dni, u mnie ,,kuracja" trwała 2 tygodnie. Bo się bałam używać 2 razy dziennie właśnie ze względu na słabe zęby.
Ale zadowolona jestem, mogę je z czystym sercem polecić. Nie bolały mnie zęby ani nic z tych rzeczy.
Aga dzięki za opinie!
tY MIALAS TE BLEND-A-MED? TAK?

sorki caps mi sie włączył

Edytowane przez agadus
Czas edycji: 2012-02-16 o 10:29
Stary 2012-02-16, 10:30   #611
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Patik ja czytałam i dla mnie bez różnicy . Ja niedługo też będę musiała się chyba pożegnać na wizazu i wywalić z klubu, bo brakuje mi czasu na wszystko
weź, weź przestań. Masz tu być, choćby na jedno zdanie dziennie.
Rozumiem że teraz gorsze czasu u Ciebie, i czasu brak ale nie pozwalam odchodzić!
A ja też wojuję z tż o net. Wczoraj też była wojna...

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Patik dostałam niestety już po to bardzo proste się okazuje.Przy drugiej ciąży mogę Cię wspomóc radą

mojego tż nie ma...dzwonił,że chyba pojedzie do szpitala bo coś go dziwnie głowa boli... do tego Nadia ma chyba poważną wadę wzroku,bo się ciągle o coś potyka,przymyka jedno oko podczas czytania i ogladania, pokazuje przedmioty palcem-pewnie jakieś podwójne widzenie,do tego Nikoś... w sumie nic potwornie strasznego,ale mnie to wszystko dobija... to się wygadałam
o to super że udało się tak pokombinować. Na pewno się zgłoszę w kolejnej ciąży do Ciebie.
( okresu nadal nie mam ) zaczynam schizować.
Oby Wasze problemy poszło w siną dal..opiero teraz u Nadii zauważyłaś takie objawy? okulary to nic strasznego, koniecznie do lekarza.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja uważam żeby Kalinka została w K. - uzasadniła w K swoją niebytność - ale proszę nie bijcie to tylko moje zdanie.
nie no bić nie będę. Nie widziałam tego jej wpisu.

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Lekarka nie stwierdziła wzmożonego napięcia mięśniowego, gdyż nie widzi innych objawów, poza tymi nóżkami. Nie jest to prawidłowe to prostowanie więc mam na każdym kroku je zginac, podkurczać itd. Stwierdziła, że to tak jakby weszlo jej w nawyk i dlatego tak robi. trzeba ja teraz tego oduczyć....mamy rehabilitacje i usg główki. lekarka nie bardzo sympatyczna, ganiła każde moje pytanie, jak zapytałam się czy to może moje zaniedbanie to powiedziała "że ona tego nie powiedziała", z takim domysłem, że może jednak to moja wina. ogólnie wyszłam od niej z takimi wypiekami, zapomniałam torebki z gabinetu i na pewno nie wyszłam mądrzejsza o wiedze na temat tego co Ali dolega, bo wg. niej gdybym przyszła 5 mcy temu to może mogłaby mi więcej powiedzieć.....czyli dała mi do zrozumienia, że powinnam szybciej przyjść......
Wracając prawie staranował nas tramwaj i stado aut ruszających i chyba mnie nie widzących na środku skrzyżowania
Kończę pisać tego posta i lecę spać, Ala śpi, tż w delegacji......
dziwna lekarka. dobrze, że to nic poważnego.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

no to jestem , wizyta miła , lekarka fajna , wnioski:
odruchy ma prawidłowe -idealne na swój miesiąc, że nie je stóp -peszek -nie musi każde dziecko, pełzanie tez widać później albo wcale. Szymek cudnie współpracował w panią doktor , uśmiechał się i chciał jej zwinąć młotek no albo przytrzymac jak na gentelmana przystało
no ale te jego dziwne ruchy główką nie powinny byc niczym złym , z tym,że mam spróbować to nagrać i podskoczyc do niej,No i lekarka zauważyła (ja nie ,że mu lewe oczko ucieka mamy obserwowac.
Kontrola za 3-4 miesiące. Tyle o wizycie . Dziekujemy za zainteresowanie

a ja dziś padnięta, troche załamana - tata ma złe wyniki posiewu i musi iść do szpitala na badania. On sam załamany, przygaszony , boi sie wyników i ja też .
u facetów rzadziej spotykane są infekcje układu moczowego,
Tak głupio mi pisac , może coś z prostatą?
Życzę zdrówka dla taty.
za wizytę Szymka, wiadomo było że wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Słuchaj, Justyna, ja wolę Twoje narzekanie niż żeby Cię nie było! Czasu teraz nie masz, to piszesz rzadziej, ale w końcu to się pewnie zmieni. Więc pisz sobie ile chcesz, nawet jednego posta dziennie, ale nie znikaj.
Takie babsko-mamusiowe wątki w dużej mierze służą do tego żeby sobie ponarzekać, więc na tym polu nie powinnaś mieć żadnych obiekcji.
Jednym słowem: DON'T GO
zgadzam się.

Cytat:
monia szybko Ci poszło z tym trzecim .
Nie no żart, bo inaczej będziesz musiała piętrowe łóżko kupić

Jaciee ładny ten komplet, ja bym wymieniała skoro w tamtym taki ubogi skład i musisz dokupować, tak?

Brumek kciuki za szczepienie

Agata i Izunia najlepszego dziewczynki

Witam.
Humor do duszy. Małżeństwo mi się wali
Czuję, jakby coś wygasło..
Spałam u Sary. "tylko" 2x jadła. Jestem wyspana.
Stary 2012-02-16, 10:32   #612
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Lili "mo mie rod" -w wolnym przekładzie "kocha mnie"

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

No co się uśmiechasz?
W doope dostaniesz, bo nic nie piszesz
mam się nie uśmiechać, a proszę bardzo

przemoc w rodzinie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Potrzebuję rady. Kupować? Dobre jakościowo się wydaje? Miał ktoś? Ładne?

http://allegro.pl/7-cz-komplet-do-ch...118116627.html

Kupiłam dziś Dominikowi strój na chrzest (sztruksowa marynarka i spodnie) ale zastanawiam się czy nie oddać i nie wziąć tego. Proszę o odzew
mi się bardzo podoba, ale nie wiem czy to dobrze bo większość mojej rodziny twierdzi, że mam zryty gust

Cytat:
Nie no głupio tak tylko napisać jedno zdanie, bez cytowania. Ostatnio tylko tyle daję radę. Ja bym chciała dużo napisać a nie mam jak.Od dłuższego czasu nie wyrabiam. Do tego tż mi docina na temat neta. Głupio mi ciągle narzekać a ostatnimi czasy to jedyne co robię. Kilka mam już zniknęło i zebrałam się na odwagę poinformować, że mnie też to raczej czeka.

Na razie walczę, ale nawet wieczorami nie mam czasu/siły posiedzieć na wizażu... Dzięki dziewczyny
NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEE nie mogę stracić kontaktu z naszą Zuzanną co ja powiem Żbikowi???:pr osi:

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Jacieee a no tak

Izunia dzis kończy 9 miesięcy!!!!

Agatko Sciowa
klask i:
i dla AGATECZKI sto lat malutka!!!

ja miałam zaległości i nie dawałam rady Was nadrobić temu nie pisałam młody mi daję w kość zwalam jak większość na zęby bo drugi dolny wychodzi i przebić się nie może Żbik budzi się tysiące razy w nocy i myślę, że przeciętny zombi na mój widok uciekałby gdzie pieprz rośnie
Nataszka bardzo mi przykro z powodu mamy, rozumiem jednak jej decyzję myślę, że jako mama też ją zrozumiesz. nic się nie martw będzie dobrze mama da radę!!! będę się modlić za nią!

Brumku
oby ból głowy poszedł precz od ciebie

Aniu zrobiłam krokodyla drożdżowego fajny wyszedł a mąż był zachwycony ja mu łeb odgryzłam a ten leci z aparatem i ryczy nie jedz goooooooooooooooo!!!:brzy dal:

zmalowana gdzie jesteś???????

Baboniku ale masz na głowie ale będzie dobrze!!

alibany i dziubku dobre wieści w sumie!

idę na kawusie i pączek na mnie patrzy chyba go zjem bo nie lubię jak ktoś się na mnie gapi!!!
Stary 2012-02-16, 10:33   #613
Marina1
Zakorzenienie

agadus tak. dałam za nie chyba 49 zł. Bo są dwa rodzaje, te lżejsze i mocniejsze. Ja miałam lżejsze. Fajnie się je aplikowało, raz dwa, bez problemu.
Stary 2012-02-16, 10:37   #614
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Witam.
Spałam u Sary. "tylko" 2x jadła. Jestem wyspana.
ja jestem z M. już 7,5 roku małżeństwem, a czasami mam wrażenie,że cały czas się docieramy, wczoraj mąż wyszedł przed 17 miał iść na chwilkę, bo kolega podjechał, i cos miał przekazać, a M. wiedział,że mam iśc do sklepu, bo bedę robiła gołąbki, i co i wrócił ok 18 , aż miałam iśc do sklepu to pamiętał,ąle,że mam robic gołąbki to zapomniał, i w kuchni siedziałam do 20.30, wkurzyłam się na niego, niby przepraszał, ale powiedziałam mum, ty mnie nie przepraszaj tylko nie rób tak więcej, taki troche lekkoduch jest, a ja tego Napewno nie będę tolerowała

a u Was co tam? nie dogadujecie się, może dlatego,że jesteś zmęczonai więcej rzeczy Cię drażni

Stary 2012-02-16, 10:39   #615
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
monia szybko Ci poszło z tym trzecim .
Nie no żart, bo inaczej będziesz musiała piętrowe łóżko kupić
mam juz piętrowe ale dla kingi i artura (on teraz gory nie ma rozlozonej i spi na dolnej czesci)

Stary 2012-02-16, 10:39   #616
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
agadus tak. dałam za nie chyba 49 zł. Bo są dwa rodzaje, te lżejsze i mocniejsze. Ja miałam lżejsze. Fajnie się je aplikowało, raz dwa, bez problemu.
ja miałam kiedys te paski ale nie pamiętam czy lżejsze czy mocniejsze, i wkurzało mnie to,że nie mogłam tego żelu z żebów zmyc, ale później miałam nadwrażliwe żeby, może miałam te mocniejsze

Stary 2012-02-16, 10:40   #617
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Dla Agatki i Izuni : roza:

Dziewczyny a w temacie dopajania, z którym mamy nadal problem....
Czy jak do deserków przemycam soczek i daję jej taki bardziej wodnisty to mogę uznać, że wypiła powiedzmy te 20ml?
czy jak zrobię jej taki kisielek na soczku to też mogę zaliczyć jako wypity napój? Czy musi przyjąć zupełnie płynne porcję, żeby uznać, że jest dopajana?? Chodzi mi głównie, o to by nie męczyły ją te zaparcia, bo chyba nie męczy ją pragnienie, skoro nie jest chętna do wypicia czegokolwiek!

Ala cały czas drzemie, już się chyba 2 razy przebudziła, ale nie podchodziłam do niej i zasnęła znowu!
Dla mnie kisiel to nie forma dopajania.
Musi być płynne,jak dla mnie.

Cytat:
Można się obejść oczywiście, ale wydaję mi się że jest to taki tron dla takiego maluszka, że ma swoje miejsce do jedzenia i wie, że może namarasić ile sie da, bo przy stole pewnie będzie to kontrolowane.
No i dla mnie bardzo wygodne, bo Emi siada do krzesełka, przypinam ją i sobie siedzi i czeka na jedzonko

Cytat:

Dla mnie rzecz zbędna i wymyślate.

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

AGATA I IZUNIA !!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 10:42   #618
agadus
Wtajemniczenie

Agatka

Stary 2012-02-16, 10:52   #619
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a miałam pytać, jak karmicie łyżeczką maluchy, to tymi dzieciowymi łyżeczkami, czy takimi "normalnymi"??
jaka jest czysta

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
mobilna marysia chyba chciala sie bawic w chowanego
kinga wczoraj zarakowala pod łóżko i tylko glowe bylo widać...

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

zapomnialam powiedziec - artur sie w walentynki pyta co robi roza na stole. to mowie ze jest takie swieto i tata kocha mame i dal jej dlatego kwiatra. artur w ryk "bo mnie tez tata kocha a kwiatka nie dostalem!". musielismy dlugo tlumaczyc ze chlopaki dziewczynom kwiaty kupuja...

Stary 2012-02-16, 11:09   #620
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

zapomnialam powiedziec - artur sie w walentynki pyta co robi roza na stole. to mowie ze jest takie swieto i tata kocha mame i dal jej dlatego kwiatra. artur w ryk "bo mnie tez tata kocha a kwiatka nie dostalem!". musielismy dlugo tlumaczyc ze chlopaki dziewczynom kwiaty kupuja...
boroczek.
przesyłam dla Niego kwiatka

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 11:12   #621
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie mam doświadczenia ale jak dla mnie jednak potrzebne, na razie karmie Szymka w leżaczku ale jak zacznie sam jadać to najwygodniej w krzesełku , ma blat swój. No i u mnie sie sprawdza jeszcze jak coś robie w kuchni to go wrzucam i siedzi w kuchni ze mną a że jest wyżej to mu sie podoba bo wszystko widzi

Patik ja Cię rozumiem (bo u mnie podobnie ale tylko z mojej strony ...)

a propo picia przez dzieci, ostatnio w jakiejś dzieciowej gazecie wyczytałam ,że dziecko powinno pić 100ml na każdy kg masy ciała -z włączeniem każdej porcji mleka .
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 11:16   #622
iwonap79
Raczkowanie

witam Was
kurde podczytuję, ale jakoś po trzydniówce nie mogę się wbić, ale spróbuję:

1. Nerolka- suoer, że już w domu i maleńkiej się poprawia (biziaki z okazji miesięcznicy)
2. Marina - trzymam kciouki za zdrówko Twoje i Rogiego
3. Eve- za Mamcię trzymam kciuki
4. Brumek- żeby to nie była migrena tylko jakieś gówwwwwww co w 3 min pójdzie sobie
5. Agatka- cmok za 8 miesięcy,
6. co do mieszanych uczuć odnośnie ciąży- ja mam typowego średniaczka, więc mnie Maja nie zamęczy, dodatkowo mam TZ, który jest w domu koło 16, więc mam jak pójśc na aerobik, do kosmy czy z koleżankami na likierek)) więc nie współczuję, tylko lekko zazdroszczę (mimo, że ciąży nie wspominam jakoś wyjątkowo super)
wydaje mi się, że wiele zależy jaka nam teraz i już i sądzę, ze gdybyś nie była na codzień s,ama i Igi był mniej problemowy byłoby inaczej
ja czasem zostaję na 3 dni sama jak tz ma szkoelnie, i powiem Ci, że mimo,m że Maja jest grzeczna jestem wypluta niemiło0siernie- chyba przez fakt bycia non stop na 100% obrotach... i chyba tu jest największy problem. a kazdy potzrebuje odpozynku
trzymam kciuki aby Ci (i innym też) ulżyło
a w tym temacie byłam u Gina- pobrał cyto, dostałam skierowanie na usg UU i macicy, dziś idę do ogólnego po resztę skierowan i jak wszystko będzie ok to w kwietniu zaczynamy starania..))

i więcej nie pamiętam sorki....
iwona
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 11:22   #623
brumek
Zakorzenienie

Witajcie

Dziękuję za kciuki
Ale u nas mała tragedia. Tzn. dla Tymusia to ona jest wieeeeeka Taki płacz był u lekarza, jak chyba nigdy w życiu. I wcale nie przy szczepieniu, tylko już wcześniej, jak go położyliśmy na przewijaku i lekarka zaczęła mierzyć mu główkę. Takie łzy, taki krzyk i takie nieszczęście na buzi Nie wiem co mu się stało, bo do tej pory wizyty u lekarza traktował jako zabawę. MOże zaczyna się ten słynny lęk przedf obcymi W każdym razie juz po wszystkim. Ważymy 7540g, mierzymy 68-69cm, ząbki pochwalone i potwierdzone, to co przypuszczałam, że owszem górne teraz idą ... ale dwójki
Za miesiąc pneumokoki i WZW, a w międzyczasie badania, żeby sprawdzić czy nadal anemii nie ma.

Cytat:
Ale się schowała

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dopiero co meczylam sie na porodówce, a tu Agatlua siedzi mi na kolanie i za godzine skonczy 8 miesiecy

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Witam z rana. Mam w☠☠☠☠a niezlego oczywiscie wiadomo co (praca) az ryczec mi sie chce.
Co znowu?

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Izunia dzis kończy 9 miesięcy!!!!
GRATUALCJE!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
B
Brumku
oby ból głowy poszedł precz od ciebie

I życzę co by zęby szybko się zdecydowały na wyjście

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Aż tak żle?

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
A repertuar sprawdzam na stronie multikina (mam nadzieję, że jutro podadzą co graja za tydzień w środę w ramach multibabykino)
No właśnie nie ma jeszcze

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Dzień dobry
za oknem jeszcze/już szaro, kończę kawkę i śniadanie i niedługo zbieram się z dziewczynami do przedszkola. Idziemy dziś piec muffinki. Jestem bardzo ciekawa jak Hania wytrzyma biegające czterolatki (czy jej nie stratuja )
Kciuki za małą przedszkolaczkę Daj znać jak jej się podobało

Cytat:
Brumek kciuki za szczepienie i oby te migreny ci przeszły

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A my się wybieramy na szczepienie przeciw WZB... No i żelazo się kończy, to pewnie znowu będzie skierowanie na badania...

Skierowanie u nas też jest

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

On mnie rozbraja Dziecięcy tok myślenia to dla mnie niezbadana galaktyka

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
1. witam Was
kurde podczytuję, ale jakoś po trzydniówce nie mogę się wbić
2.Brumek- żeby to nie była migrena tylko jakieś gówwwwwww co w 3 min pójdzie sobie
3. a w tym temacie byłam u Gina- pobrał cyto, dostałam skierowanie na usg UU i macicy, dziś idę do ogólnego po resztę skierowan i jak wszystko będzie ok to w kwietniu zaczynamy starania..))
1. Ale już przeszło na dobre?
2. Dziękuję I oby!
3. No to przygotowania pełną gębą Ja też się mam zamiar wybrać do gina w lutym jeszcze i też takie drobiazgi typu cytologia pozałatwiać, z tą samą myślą co Ty
Stary 2012-02-16, 11:33   #624
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczynki

Beatko jesteśmy na Pepti nadal i chyba jest ciut lepiej.Teraz mu wysypuje tylko twarz a na reszcie ciała parę małych placuszków.skóra dochodzi do siebie,ale myślę,że sporo potrwa jeszcze zanim płaszcz lipidowy się zregeneruje.Nikoś bardzo dzielny,chociaż drapie się jak szalony,muszę na niego bardzo uważać.
Dziękuję,że pytasz
Babonik a wydaje mi sie że kiedys pisałaś, że Nikoś ma powiększone węzły chlonne? szyjne? ma teraz cały czas przy tych problemach skornych czy to bylo jednorazowe?
bo my tak mamy, ale już druga lekarka mówi ze to nic zeby nic z tym nie robić, że to najprawdopodobniej wynik mojej infekcji w ciąży i ze powinno znikąć ale nie znika...

Cytat:
Julcia ma zębolka dolna jedynka

Naataaszkaa trzymaj sie bądz dobrej myśli pocieszajace jest to, ze to najbardziej uleczalny rodzaj

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
A w kinie oczywiście, że byłam Mniej ludzi niż ostatnio, niektóre twarzw znajome sprzed tygodnia. Helenka jak zwykle grzeczniutka, najpierw przez jakieś 20 minut oglądała zawzięcie film, potem zajęła się zabawą a później było jedzonko i oddałam w ręce babci - teściowej, która wybrała się z z nami. Aha a obok nas w kinie był inny maluszek, czteromiesięczny a pięknym imieniu Helenka
ale zachecasz tym kinem
chyba musze sie wkoncu wybrac

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
kurcze nie zacytowało mi która pytała o szczepionke na pneumo???
odpowiadam u nas przeszło bez echa , zreszta tak jak pozostałe szczepionki. Pneumo daliśmy 1 dawkę, teraz na początku marca podamy 2. Podobno to jedna z najbolesniejszych szczepionek ale mój dzielny mężczyzna może z 5 sekund miał grymas po czym zaczął się uśmiechać

miałam Wam pisać , pani neurolog dzis mi powiedziała ,że 8 miesięczne dzieci powinny jeść już pół na pół słoiczki lub gotowane dla nich jedzonko z tym "naszym-dorosłym" z talerza a na roczek powinien iść już na pizze to taki żart ale chodziło jej o to,że do roku powinno się wprowadzić "normalne" jedzenie.
to ja pytałam
dziękuje, ze odpowiedziałas
mamy iść dziś popołudniu a ja cały czas jestem niezdecydowana
super, że Szymek zdrow i wizyta pozytywna

Brumek mamad a jak dzis u was na szczepieniach?
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 11:36   #625
Marina1
Zakorzenienie

Iwonko dzięki, i trzymam mocne, mocne kciuki za kwiecień !
Fajnie, jakby jakaś nasza mamuśka zaszła z drugim, kibicowałybyśmy i czekały na każde usg prawie jak ze swoimi! Odnoścnie podejścia do macierzyństwa - myślę, że trafiłaś w sedno.

Idę, bo krzykacz mi się zadrze w huśtawce.
Stary 2012-02-16, 11:57   #626
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
Brumek mamad a jak dzis u was na szczepieniach?
Ja napisałam post wyżej
Teraz Tymuś odsypia

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
fajna promocja na odbitki w empikfoto
klik
Dzięki Aniu Kupiłam to sobie To mój pierwszy zakup w tych grupowych portalach
Stary 2012-02-16, 12:02   #627
iustyna1
Wtajemniczenie

Dzień dobry! Od rana u mnie sypie . Tż wczoraj do 1.00 oglądał film, co mu się nie zdarza . Zapomniał nastawić budzik, Zuz mnie obudziła o 7.34 a ja patrzę, Tż w łóżku . Budzę go - chyba zaspałeś .

No i zaspał. Do pracy się wyrobił, ale nie zdążył Kuby do przedszkola zawieźć i dzisiaj znowu mam parkę.

Monia, łeee jak masz piętrówkę, to wal śmiało . Ja już nie chcę być w ciąży i mieć niemowlaka . Oj nie.
Iwona, Brumek - szalone dziewczyny! Powodzenia życzę i żeby wszystko się ułożyło tak jak chcecie .
Patik . Będzie lepiej! Musi być.
Dziubek, Nataszka za zdrowie rodziców. Mój tata jeszcze nie miał wizyty u specjalisty :/
Alibany a jakbyś spróbowała małą w nocy dopajać? U nas był taki moment, że Zuz w dzień pić nie chciała a w nocy na śpiocha wciągała picie.
Marina a mi by się taki kask przydał (), Zuziak dzisiaj już 2 razy się obaliła z siadu i przywaliła głową w ziemię (dywan). Płaczu było ! Za trzecim razem udało mi się ją złapać, zanim przygrzmociła .

Ja wiem, że jak nie przywali, to się nie nauczy, ale żal mi jej jak się tak obija i wyje.

Marina mi też żal kobiet w ciąży. A jeszcze bardziej żal tych w ciąży i pchających już jeden wózek . Po Kubie mówiłam, że będzie jedynakiem. Mam nadzieję, że za 2 lata mi się nie odmieni i kolejnego nie zachce .

Brumek wytul swoje małe nieszczęście .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 12:09   #628
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

glupie nie jest bo moj maly tysiace razy juz na glowke polecial przy probie raczkowania ale za drogie

Brumku napisze jak wroce z pracy
Stary 2012-02-16, 12:10   #629
piwnooka77
Raczkowanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No właśnie nie ma jeszcze
Już jest.... eee w przyszłym tygodniu "Big Love" , a w poniedziałek w Warszawie jeszcze "I że cie nie opuszczę" - nie mogliby tego dać we wszystkich kinach w środę?

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
ale zachecasz tym kinem
chyba musze sie wkoncu wybrac
Kuszę kuszę, bo to fajna sprawa.

Wszystkiego najlepszego dla Izuni i Agatki

Cytat:
mała spryciula

a za oknem sypie....
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 12:23   #630
Marina1
Zakorzenienie

czyli dla raczkujących dzieci dobry taki kask. Mój nawet dupy nie uniesie, więc nie skojarzyłam

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Boże, ale mi się chce kawy. A nie mam mleka, a bez mleka nie tknę. A dopiero jutro się napiję, jak wieczorem mama wpadnie, to mi przywiezie. Bo tak to nie mam nikogo, ani nie mam jak wyjść. Nieeeeee
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości