|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
dziewczyny, jak myślicie? Krzesełko do karmienia jest zbędne, czy nie? Można się bez niego obyć?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#602 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Brumku
za szczepienie
|
|
|
|
#603 |
|
Wtajemniczenie
|
eveewe niezle Ci zasuwa Marysia....
Nerola dla Izuni za skonczone msce ![]() Dla Agatki za 8 mscy ![]() Alibany ja od poczatku karmie Olivke lyzeczka dla dzieci.... Dobrze wiedziec ze sa takie kaszki , ktore dobrze dzialaja na koopke.... ![]() mamad za szczepienie ![]() Jacieeee chyba sie nie da przetrwac w tlusty czwartek bez paczka..... ![]() Witamy sie w ten slodko-tlusty dzionek..... Moja Olivka ladnie przespala noc....ale czasem sie budzi z placzem i nie wiem o co chodzi... ![]() Juz 3 dzien nic jej nie daje oprocz mleka... jutro znowu zaczynam podawac i obserwowac... Mamy w planie isc w niedziele na basen tylko szukam jakiegos fajnego dla maluszkow... zobaczymy co z tego wyjdzie... No i lece po paczki ![]() Milego dzionka Wam zycze i duzoooo slodkosci.....
|
|
|
|
#604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Marina pomagają Ci te paski wybielające?? nie masz zębów wrażliwych po nich??
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- mi krzesełku duzo pomoglo, nawet jak Oli miała ok 3 lat to w nim jadła bo lubiła, |
|
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/ok-baby-no-shock-k...098410234.html kurde, głupie to... a ile osób kupiło, a jakie drogie...
kochane sorrki, ja tak z doskoku
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pisalam - wczoraj bylam z arturem na kulkach (taka sala zabaw) a sama poszlam polazic po sklepach i kupilam dwie super sukienki - mala czarna i taka troche fajniejsza siwo-srebrna ze srebrna nitka na wesele szwagierki juz. zaplacilam za dwie niecale 100 zl. przeceny sa nieziemskie. kupilam w preety girl, jakos maja tam fajne sukienki w przystepnych cenach kinga w zlobku, ja dziwnie sie z tym czuje. dostala sloiczki, zostawilam moje mleko, niech sie przyzwyczaja. teraz za to musze sie do laktatora przytulic, bo cycki zauwazyly ze cos nie tak jest... |
|
|
|
|
#607 |
|
Zakorzenienie
|
agadus no, pomogły. Bielsze mam zęby. Może nie jakoś drastycznie białe, ale takie, że zadowala mnie efekt. Ja zamiast dwa razy dziennie, to alikowałam je raz dziennie, więc zamiast 7 dni, u mnie ,,kuracja" trwała 2 tygodnie. Bo się bałam używać 2 razy dziennie właśnie ze względu na słabe zęby.
Ale zadowolona jestem, mogę je z czystym sercem polecić. Nie bolały mnie zęby ani nic z tych rzeczy. Aga dzięki za opinie!
|
|
|
|
#608 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#609 |
|
Zakorzenienie
|
monia dzięks za opinie !
![]() wim, agadus właśnie wstawiłam linka, bo głupie mi się to wydawało. Czego to ludzie nie wymyśla...
|
|
|
|
#610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sorki caps mi sie włączył Edytowane przez agadus Czas edycji: 2012-02-16 o 10:29 |
|
|
|
|
#611 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem że teraz gorsze czasu u Ciebie, i czasu brak ale nie pozwalam odchodzić! A ja też wojuję z tż o net. Wczoraj też była wojna... Cytat:
( okresu nadal nie mam ) zaczynam schizować.Oby Wasze problemy poszło w siną dal..opiero teraz u Nadii zauważyłaś takie objawy? okulary to nic strasznego, koniecznie do lekarza. Cytat:
Cytat:
dobrze, że to nic poważnego.Cytat:
Tak głupio mi pisac , może coś z prostatą? Życzę zdrówka dla taty. za wizytę Szymka, wiadomo było że wszystko ok.Cytat:
![]() Cytat:
Jaciee ładny ten komplet, ja bym wymieniała skoro w tamtym taki ubogi skład i musisz dokupować, tak? Brumek kciuki za szczepienie Agata i Izunia najlepszego dziewczynki Witam. Humor do duszy. Małżeństwo mi się wali ![]() Czuję, jakby coś wygasło.. Spałam u Sary. "tylko" 2x jadła. Jestem wyspana.
|
|
#612 | ||
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Lili "mo mie rod" -w wolnym przekładzie "kocha mnie" mam się nie uśmiechać, a proszę bardzo ![]() przemoc w rodzinie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
:pr osi: ![]() ![]() klask i:i dla AGATECZKI sto lat malutka!!! ja miałam zaległości i nie dawałam rady Was nadrobić temu nie pisałam młody mi daję w kość zwalam jak większość na zęby bo drugi dolny wychodzi i przebić się nie może![]() Nataszka bardzo mi przykro z powodu mamy, rozumiem jednak jej decyzję myślę, że jako mama też ją zrozumiesz. nic się nie martw będzie dobrze mama da radę!!! będę się modlić za nią! Brumku oby ból głowy poszedł precz od ciebie Aniu zrobiłam krokodyla drożdżowego fajny wyszedł a mąż był zachwycony ja mu łeb odgryzłam a ten leci z aparatem i ryczy nie jedz goooooooooooooooo!!!:brzy dal:![]() zmalowana gdzie jesteś??????? Baboniku ale masz na głowie ale będzie dobrze!! alibany i dziubku idę na kawusie i pączek na mnie patrzy chyba go zjem bo nie lubię jak ktoś się na mnie gapi!!!
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
agadus tak. dałam za nie chyba 49 zł. Bo są dwa rodzaje, te lżejsze i mocniejsze. Ja miałam lżejsze. Fajnie się je aplikowało, raz dwa, bez problemu.
|
|
|
|
#614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a u Was co tam? nie dogadujecie się, może dlatego,że jesteś zmęczonai więcej rzeczy Cię drażni |
|
|
|
|
#615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#616 |
|
Wtajemniczenie
|
ja miałam kiedys te paski ale nie pamiętam czy lżejsze czy mocniejsze, i wkurzało mnie to,że nie mogłam tego żelu z żebów zmyc, ale później miałam nadwrażliwe żeby, może miałam te mocniejsze
|
|
|
|
#617 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musi być płynne,jak dla mnie. Cytat:
No i dla mnie bardzo wygodne, bo Emi siada do krzesełka, przypinam ją i sobie siedzi i czeka na jedzonko Cytat:
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- AGATA I IZUNIA !!
|
|||
|
|
|
#618 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatka
|
|
|
|
#619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- kinga wczoraj zarakowala pod łóżko i tylko glowe bylo widać... ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- zapomnialam powiedziec - artur sie w walentynki pyta co robi roza na stole. to mowie ze jest takie swieto i tata kocha mame i dal jej dlatego kwiatra. artur w ryk "bo mnie tez tata kocha a kwiatka nie dostalem!". musielismy dlugo tlumaczyc ze chlopaki dziewczynom kwiaty kupuja...
|
|
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mam doświadczenia ale jak dla mnie jednak potrzebne, na razie karmie Szymka w leżaczku ale jak zacznie sam jadać to najwygodniej w krzesełku , ma blat swój. No i u mnie sie sprawdza jeszcze jak coś robie w kuchni to go wrzucam i siedzi w kuchni ze mną a że jest wyżej to mu sie podoba bo wszystko widzi Patik a propo picia przez dzieci, ostatnio w jakiejś dzieciowej gazecie wyczytałam ,że dziecko powinno pić 100ml na każdy kg masy ciała -z włączeniem każdej porcji mleka . |
|
|
|
|
#622 |
|
Raczkowanie
|
witam Was
![]() kurde podczytuję, ale jakoś po trzydniówce nie mogę się wbić, ale spróbuję: 1. Nerolka- suoer, że już w domu i maleńkiej się poprawia (biziaki z okazji miesięcznicy) 2. Marina - trzymam kciouki za zdrówko Twoje i Rogiego 3. Eve- za Mamcię trzymam kciuki 4. Brumek- żeby to nie była migrena tylko jakieś gówwwwwww co w 3 min pójdzie sobie ![]() 5. Agatka- cmok za 8 miesięcy, 6. co do mieszanych uczuć odnośnie ciąży- ja mam typowego średniaczka, więc mnie Maja nie zamęczy, dodatkowo mam TZ, który jest w domu koło 16, więc mam jak pójśc na aerobik, do kosmy czy z koleżankami na likierek )) więc nie współczuję, tylko lekko zazdroszczę (mimo, że ciąży nie wspominam jakoś wyjątkowo super)wydaje mi się, że wiele zależy jaka nam teraz i już i sądzę, ze gdybyś nie była na codzień s,ama i Igi był mniej problemowy byłoby inaczejja czasem zostaję na 3 dni sama jak tz ma szkoelnie, i powiem Ci, że mimo,m że Maja jest grzeczna jestem wypluta niemiło0siernie- chyba przez fakt bycia non stop na 100% obrotach... i chyba tu jest największy problem. a kazdy potzrebuje odpozynku trzymam kciuki aby Ci (i innym też) ulżyło ![]() a w tym temacie byłam u Gina- pobrał cyto, dostałam skierowanie na usg UU i macicy, dziś idę do ogólnego po resztę skierowan i jak wszystko będzie ok to w kwietniu zaczynamy starania.. )) i więcej nie pamiętam sorki.... iwona |
|
|
|
#623 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Dziękuję za kciuki Ale u nas mała tragedia. Tzn. dla Tymusia to ona jest wieeeeeka Taki płacz był u lekarza, jak chyba nigdy w życiu. I wcale nie przy szczepieniu, tylko już wcześniej, jak go położyliśmy na przewijaku i lekarka zaczęła mierzyć mu główkę. Takie łzy, taki krzyk i takie nieszczęście na buzi Nie wiem co mu się stało, bo do tej pory wizyty u lekarza traktował jako zabawę. MOże zaczyna się ten słynny lęk przedf obcymi W każdym razie juz po wszystkim. Ważymy 7540g, mierzymy 68-69cm, ząbki pochwalone i potwierdzone, to co przypuszczałam, że owszem górne teraz idą ... ale dwójki ![]() Za miesiąc pneumokoki i WZW, a w międzyczasie badania, żeby sprawdzić czy nadal anemii nie ma. Ale się schowała ![]() Cytat:
Cytat:
GRATUALCJE!!!!!!!!!! I życzę co by zęby szybko się zdecydowały na wyjście ![]() Aż tak żle?Cytat:
Cytat:
Daj znać jak jej się podobało ![]() Cytat:
![]() Skierowanie u nas też jest ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
2. Dziękuję ![]() 3. No to przygotowania pełną gębą Ja też się mam zamiar wybrać do gina w lutym jeszcze i też takie drobiazgi typu cytologia pozałatwiać, z tą samą myślą co Ty
|
|
#624 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo my tak mamy, ale już druga lekarka mówi ze to nic zeby nic z tym nie robić, że to najprawdopodobniej wynik mojej infekcji w ciąży i ze powinno znikąć ale nie znika... ![]() ![]() Naataaszkaa trzymaj sie bądz dobrej myśli pocieszajace jest to, ze to najbardziej uleczalny rodzaj ![]() Cytat:
![]() chyba musze sie wkoncu wybrac ![]() Cytat:
dziękuje, ze odpowiedziałas mamy iść dziś popołudniu a ja cały czas jestem niezdecydowana ![]() super, że Szymek zdrow i wizyta pozytywna ![]() Brumek mamad a jak dzis u was na szczepieniach?
|
|||
|
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonko dzięki, i trzymam mocne, mocne kciuki za kwiecień !
Fajnie, jakby jakaś nasza mamuśka zaszła z drugim, kibicowałybyśmy i czekały na każde usg prawie jak ze swoimi! Odnoścnie podejścia do macierzyństwa - myślę, że trafiłaś w sedno. Idę, bo krzykacz mi się zadrze w huśtawce.
|
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja napisałam post wyżej
![]() Teraz Tymuś odsypia ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
To mój pierwszy zakup w tych grupowych portalach
|
|
#627 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry! Od rana u mnie sypie
. Tż wczoraj do 1.00 oglądał film, co mu się nie zdarza . Budzę go - chyba zaspałeś No i zaspał. Do pracy się wyrobił, ale nie zdążył Kuby do przedszkola zawieźć i dzisiaj znowu mam parkę. Monia, łeee jak masz piętrówkę, to wal śmiało . Ja już nie chcę być w ciąży i mieć niemowlaka . Oj nie.Iwona, Brumek - szalone dziewczyny! Powodzenia życzę i żeby wszystko się ułożyło tak jak chcecie Patik Dziubek, Nataszka za zdrowie rodziców. Mój tata jeszcze nie miał wizyty u specjalisty :/Alibany a jakbyś spróbowała małą w nocy dopajać? U nas był taki moment, że Zuz w dzień pić nie chciała a w nocy na śpiocha wciągała picie. Marina a mi by się taki kask przydał ( ! Za trzecim razem udało mi się ją złapać, zanim przygrzmociła .Ja wiem, że jak nie przywali, to się nie nauczy, ale żal mi jej jak się tak obija i wyje. Marina mi też żal kobiet w ciąży. A jeszcze bardziej żal tych w ciąży i pchających już jeden wózek .Brumek wytul swoje małe nieszczęście
|
|
#628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brumku napisze jak wroce z pracy
|
|
|
#629 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Już jest.... eee w przyszłym tygodniu "Big Love" , a w poniedziałek w Warszawie jeszcze "I że cie nie opuszczę" - nie mogliby tego dać we wszystkich kinach w środę?Kuszę kuszę, bo to fajna sprawa. Wszystkiego najlepszego dla Izuni i Agatki ![]() ![]() mała spryciula ![]() a za oknem sypie.... |
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
czyli dla raczkujących dzieci dobry taki kask. Mój nawet dupy nie uniesie, więc nie skojarzyłam
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Boże, ale mi się chce kawy. A nie mam mleka, a bez mleka nie tknę. A dopiero jutro się napiję, jak wieczorem mama wpadnie, to mi przywiezie. Bo tak to nie mam nikogo, ani nie mam jak wyjść. Nieeeeee
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

)

za szczepienie

. Ja niedługo też będę musiała się chyba pożegnać na wizazu i wywalić z klubu, bo brakuje mi czasu na wszystko 
to tylko moje zdanie.
dobrze, że to nic poważnego.

klask i:
"bo mnie tez tata kocha a kwiatka nie dostalem!". musielismy dlugo tlumaczyc ze chlopaki dziewczynom kwiaty kupuja...
W każdym razie juz po wszystkim. Ważymy 7540g, mierzymy 68-69cm, ząbki pochwalone i potwierdzone, to co przypuszczałam, że owszem górne teraz idą ... ale dwójki
dolna jedynka 
. Tż wczoraj do 1.00 oglądał film, co mu się nie zdarza