|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
WR bede robic teraz przed wizyta
|
|
|
|
#2823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() albo jakby bylo tyle mleka ze mala nie bedzie dawac rady to tez trzeba odciagac zeby sie zastoje nie porobily ![]() Cytat:
Cytat:
ja tak samo dla siebie walizka - mala a dla malej mam torbe juz spakowana spakowalam te co bede zawieszac na wozku bo maz wczoraj mi przywiozl ![]()
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#2825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swietnie Cie rozumiem, ale najwazniejsze ze dzisiaj juz jest lepiej! Czasami dobrz poplakac, jesli to oczysci . Jeszcze tylko troszke i bedzie nagroda! A ten olej z wiesiolka moglabym juz lykac? wie ktos? Bo naczytalam sie o nim duzo dobrego! Tylko nie wiem czy juz w 32 tygodniu mozna ![]() WR nie mialam i nie wiem czy bede miala robione, w sumie w szwecji mi tego tez nie robili wiec sama nie wiem czy powinno sie zrobic, najgorsze jest dla mnie to ze niektorzy lekarze kieruja inni nie, dla mnie jest to niepojete! Dlazcego nie ma jakiejs listy , ktorej lekarze sie trzymaja i wszytskie ciezarne dostaja skierowania po rowno!
|
|
#2826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do placzu ... ja ogolem dosyc silna jestem, ale w ciazy to masakra... placze z byle powodu czesto .... dobrze ze zdarza mi sie takie podlamanie raz na jakis czas bo inaczej maz by w psychiatryku wyladowal on sie biedny martwi, bo wie ze ja nigdy bez powodu nie beczalam ...
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#2827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do meza to moj tez sie tak martwil , wiadomo ze to nie jest dla nich proste A im wiecej on sie pytal dlaczego tym bardziej ja wylam ![]() Ale pociesze Cie, w drugiej ciazy jestem sila spokoju! Wiec jest nadzieja Mi sie wydaje ze nawet jestem spokojniejsza niz przed ciaza
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-02-16 o 10:28 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i zawsze się może nagle okazać, że któraś z kuzynek czy koleżanek sprezentuje, bo już nie używa ![]() Po prosstu nie chcę wydawać pieniędzy na coś, co może użyję raz czy dwa... bo jeśli rzeczywiście będzie mi niezbędny, to kupię lepszy i co się z tym wiąże - droższy... a jeśli mam go użyć tylko podczas moich dwóch zjazdów, to wystarczy mi jakiś podstawowy tańszy... a i Mąż obiecał, że w razie czego wsadzi Małą do samochodu, weźmie wózek i przywiezie Ją na karmienie.. potem pójdzie na spacer i kolejne karmienie...a potem to do domku, bo moje zajęcia na zjazdach, to takie pięciogodzinne będą akurat... Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2012-02-16 o 10:30 |
|
|
|
|
#2829 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
ide dopiero na 15.30 Cytat:
ja chyba mialam to robione na poczatku, a teraz to juz chyba nie... nie wiem sama... zreszta teraz juz chyba wlasnie zadnychinnych badan mi gin robic nie bedzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
moze faktycznie wstrzymaj sie i jak juz bedzie wiadomo co i jak, to kupic zawsze mozna ![]()
|
|
#2830 |
|
Zadomowienie
|
ja dołączam sie do tych płaczliwych, ostatnio mi sie nazbierało i wybuchłam przy myciu naczyn,jestem wysoka i jak zmywam to musze sie lekko pochylic do przodu i bola mnie plecy i denerwuje ta pozycja, TZ wrócil i tak stoi nade mna i patrzy i jakies tam rady daje( bo on niby expert w zmywaniu
) i nie dałam rady ryczałam dobra godzine, a on zmywał.Emigra bylismy z TZ w Kolonii, mamy tam znajomych troszke , taki karnawał super sprawa szkoda ze u nas nie ma czegos takiego
|
#2831 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie jak robiłam pierwszą listę wyprawkową było na niej mnóstwo rzeczy, które (jak napisały bardziej doświadczone mamusie) kupuje się tylko w razie potrzeby i nie ma sensu kupować na zaś, bo potem leżą i się kurzą. Po prostu każda z nas jest inna i ma inne potrzeby... a tu jeszcze dochodzą Maluszki, które mogą mieć jeszcze inne potrzeby i wtedy trzeba jakoś wypośrodkować to, co nam się wydawało, a to co jest. No i akurat laktator to dość duży wydatek, żeby kupić go ot tak - przynajmniej dla mnie ![]() Dobra, to ja idę zrobić jakieś porządki, bo wizyta teściów coraz bliżej i wstyd mi, że mam taki bałagan |
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
ufff... u mnie połowa mieszkania ogarnięta
tylko nie wiem co z 2 połówką, bo się tak zmęczyłam jakbym worki z ziemniakami przerzucała |
|
|
|
#2833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2834 | |||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez czesto sie martwie,ze moje biedne dziecko gra np w pilke na dworze jak zimno i wieje,a nawet pada.Ale z reguly jest tak,ze dzieci sie tym nie przejmuja i jak sa w ruchu i dobrze sie bawia,to zadna pogoda im nie straszna ![]() Cytat:
Cytat:
W razie czego chyba smecte mozna pic,ja przynajmniej pilam.Ale lepiej spytac lekarza.No i duzo wody,zeby sie nie odwodnic! Cytat:
Cytat:
No i nastawienie prawidlowe.Musi byc dobrze,damy rade ze wszystkim! Cytat:
![]() Dzieki za info o oleju.Tylko tak mysle czy zamiast 2x 500,mozna raz 1000?Bo tu w sklepach widzialam kapsulki tylko po 1000.Ale dziennie ta sama dawka wychodzi,wiec chyba mozna? I wtedy co i liscie i olej,czy albo jedno albo drugie? Ivonka szybkiego i bezbolesnego porodu !! ![]()
|
|
#2835 |
|
Rozeznanie
|
hej! czytam Was cały czas ale nie mam weny by pisać
![]() co do pakowania toreb... ja pakuję 2 i to spore mi wyszły - jedną zabiorę ze sobą (w tym rzeczy typowo na porodówkę spakowane w reklamówce) a drugą taką na potem po porodzie - TŻ wniesie jak już będzie po wszystkim co do jedzenia na porodówkę (bo przeczytałam, że Jolkaaa chce brać 2 napoje izotoniczne, 2 wody i jeszcze coś tam) - dziewczyny zorientujcie się czy w ogóle jest sens coś brać na porodówkę do Waszego szpitala - u mnie z racji tego, że każdy poród może skończyć się cesarką przed porodem można "pić" tylko i wyłącznie wodę, a nawet piciem tego nie można nazwać - można po prostu zwilżać usta i nie można nic jeść - jak byłam w szpitalu to była ze mną dziewczyna, która przed śniadaniem o 9 miała rozwarcie na 4 cm i już nie kazali jej jeść (gdyby wyszło cc to miałaby płukanie żołądka), a na porodówkę zabrali ją dopiero po 14... |
|
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie jakieś wielkie porządki - tylko latanie na odkurzaczu i mopowanie podłogi w całym mieszkaniu no trochę ponad 2 tyg. mi zostały
|
|
|
|
|
#2837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cały czas milczy, więc chyba naprawdę coś się dzieje i to raczej fałszywy alarm nie był
|
|
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
gusia kciuki trzymam
![]() agnes podziwiam cie mnie teraz zwykla kapiel strasznie meczy ale za to opuchlizna mi z nog odeszla
|
|
|
|
#2839 |
|
Rozeznanie
|
no no ivonka
![]() a u mnie według suwaczka zostało 15 dni... ale coś się nie zapowiada na szybki poród - brzuszysko dalej wysoko, skurczy brak chyba nic z tego, żeby coś się zaczęło dziać przed terminem :/ Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-02-16 o 11:28 |
|
|
|
#2840 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja dzis mialam ciezka noc, pol nocy bylo mi niedobrze mimo iz na kolacje zjadlam niewiele. Zauwazylam, ze juz niewiele mieszcze i naprawde jem malusio bo juz mam przez tego mojego dlugonogiego synka coraz mniej miejsca w brzuszku. Wogole wczoraj jak sie wazylam przed wizyta, to przytylam tylko 1kg od wizyty kiedy maly wazyl 1500 gr, wiec wlasciwie dzidzius tylko przytyl ![]() W sumie przybylo mi 14 kg (tyle co przy Filipku, no ale do konca ciazy jeszcze z 1 kg moze dojsc) ![]() ivonka trzymam kciuki za szybki porod! Cytat:
![]() Cytat:
Ale wypilam krople na zoladek z mieta bo juz nie dalam rady. Niby miety nie mozna ale tak sie zle czulam ze musialam. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale mam nadrabiania Dziś kończę 38 tydz Torba jeszcze nie całkiem spakowana jakoś mozolnie mi to idzie.W poniedziałek byłam na KTG. Zapis ok ale nic nie wskazuje żeby córa wybierała się wcześniej
|
|
|
|
#2842 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tynka ja też miałam WR robione na początku ciąży i pewnie pod koniec też mi lekarz zleci, bo coś wspominał Dzień dobry ![]() ja już wczoraj objadłam się faworków, a dziś jeszcze trzy pączki (ale małe) wchłonęłam do kawki wyspana dzisiaj nareszcie. Wczoraj usnęłam TŻtowi na ramieniu jak oglądaliśmy filmiki na laptopie ![]() On wczoraj wrócił z meczu i śpiewał do brzuszka: "Bo przecież kocham cię i nigdy nie przestanę, kocham cię i zjem cię na śniadanie, kocham cię i tylko ty kochanie aniołem w niebie, ja wierzę w ciebie". Usłyszał gdzieś w radio jakąś piosenkę disco polo ![]() Dziś wieczorem wychodzimy z jego znajomymi z pracy na kręgle - ja oczywiście tylko popatrzeć nie chce mi się, ale jest dla mnie tak kochany, że nie mam serca mu odmówić. Jakoś przecierpię
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy 2 spore psy, które wnoszą tony piachu do mieszkania i już nie mogłam na to spokojnie patrzeć i słuchać jak przy każdym kroku słychać piach pod kapciami a poza tym ja do tego sprzątania od poniedziałku się zabierałam, więc czas najwyższy to zrobić |
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mialam psa wiec wiem co to znaczy ale on czy lato czy zima maszerowal do lazienki umyc/wytrzec lapy tak go nauczylismy ze sam siedzial pod lazienka jak sie zapomialo o nim
|
|
|
|
|
#2846 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Wam
co do badania WR ja miałam wcześniej robione, gdzięś chyba w II trymestrze i teraz już raczej nie będzie ono powtarzane. Ivonka trzymamy kciukasy ![]() A u mnie dzisiejsza noc gorsza od wczorajsze, tak mnie kaszel męczył, poza tym wymiotowałam w nocy, wszystko mnie bolało, no okropnośc no. Miałam jutro jechac na studia na zaliczenie ale chyba nic z tego nie będzie :/ |
|
|
|
#2847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zobaczę co mi powie za tydzień, ale kazała się nastawiać na pobyt w szpitalu, chyba, że wszystko będzie jak ostatnio to mamy być na telefonie w razie czego. |
|
|
|
|
#2848 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja dzisiaj 33 tydzień skończony dopiero i wrzuciłam fotki na e-mail.Cytat:
Współczuję Wam. Odpoczywaj
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym mniejszym to żaden problem z myciem łap, on sam się często dopomina szczekając z brodzika żeby mu łapki i podwozie umyć ale ten duży wychodzi z założenia, że "mycie nóg - życia wróg", a do tego nie wiem jakim cudem to tego jego gładkiego i krótkiego futra na brzuchu piach się czepia okropecznie |
|
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jakieś rasowce? Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-02-16 o 12:02 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

a jak dzisiaj? troche lepiej chociaz?
wlasnie zamowilam sobie

tez mialam psa wiec wiem co to znaczy ale on czy lato czy zima maszerowal do lazienki umyc/wytrzec lapy