|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam
Zazdroszczę dziewczynom, które idą rano i są przyjmowane. Ja mam tak z dermatologiem. Jak się pójdzie przed 7 to na pewno się czlowiek dostanie.
|
|
|
|
#1052 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam
Cytat:
Eee trochę niemiło powiedział no ale rozumiem że to był żart choć ma specyficzne poczucie humoru ![]() Cytat:
Mi już szkoda wydawać kasę na marynarki jak wiem, że mogę w lumpie jakąś upolować. Niedawno widziałam szarą w różową podszewką Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...om-na-noc.html Nawet pod podkład nałożyłam i fajnie z nim współgrał |
|||
|
|
|
#1053 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1054 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz kupiłam ten szampon, który jest tak chwalony na KWC (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ir.html&next=1) ale szczerze mówiąc raczej nie liczę,że zmniejszy przetłuszczanie A co do czekania na wizyty - niestety, tak to jest. U mnie też już później tak było. A do innych specjalistów, których jest mniej - np. gastrolog - miesiąc to było minimum. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Mikuś - fajnie,że Ci przypasował ten krem. Pamiętam, jak szukałaś czegoś nawilżającego. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Osobiście jako pacjent też zwykle robiłam tak,że jak miałam coś poważnego to nie bawiłam się w dzwonienie, tylko jechałam na miejsce i prosiłam o przyjęcie. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Dziwne,że tak szybko zleciało. Ja w sumie całymi dniami nic nie robię i czas się dłuży, a wydaje mi się,jakby to było wczoraj jak zaczynałaś akcje "nie rozpuszczam włosów"
|
||
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio myję tym , mam już chyba 3 opakowanie. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ny-lopian.html Nawet moja fryzjerka zauwazyła ostatnio, jak obcinałam grzywkę (super sprawa, ale podcinam co 1,5-2 tygodnie
), że mam bardzo lekkie włosy.Ale teraz widzę, że łupiez mi się robi. Ale nic nie swędzi. Chcę wypróbować ten:https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...iu-wlosow.html albo ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...lupiezowy.html. Mialam ten przeciwświądowy i się drapałam jeszcze bardziej https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wa-wersja.html ale fajny skład!
Edytowane przez 19agusia91 Czas edycji: 2012-02-16 o 10:40 |
|
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1057 |
|
Wtajemniczenie
|
Mikuś - właśnie weszłam na bloga. Ależ ten szczurek słodki
|
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie to najważniejsze ![]() Odżywka wcale nie taka fajna, bo perfum wysoko :< |
|
|
|
|
#1059 |
|
Zakorzenienie
|
Miki - daj znać za parę dni jak Twoja cera na niego reaguje. Przydałby mi się taki, by stosować go na noc
Powiem Wam, że ja na chwilę obecną używam tego i nie wierzę, że to taki dobry krem ![]() Smaruję nim, co tylko się da. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...aju-skory.html
|
|
#1060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Ziaja super jest, fajnie nawilża i jak na razie żadnego zapychania |
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale wyżej makadamia!
Mnie parfum nei odstrasza o ile nie nakładam tego na skórę.Pieni się dobrze, slsy ma
|
|
|
|
#1062 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguś - używałam tego szamponu z czarną rzepą. I, muszę mu przyznać,że chyba rzeczywiście ograniczał przetłuszczanie. Tylko problem w tym,że właśnie po kilku opakowaniach zaczęły mi się robić takie bolesne krostki na skórze głowy - widocznie stał się dla mnie zbyt agresywny. Szkoda.
A jeśli chodzi o tą odżywkę - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wa-wersja.html to moim zdaniem skład bardzo przeciętny, a nawet kiepski. A to dlatego,że chociażby te ekstrakty występują po zapachu (Parfum), co oznacza, że jest ich minimalna ilość i raczej nie mają zbyt dużego pola do popisu jeśli chodzi o działanie |
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Aga - jak oceniasz ten Ziajowy szampon? Mnie On strasznie kusi, ale w aptece ostatnio nie widziałam
Rzepka z Polleny jest super, miałam kilka razy.
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ej.html&next=1 nie polecam tego.
|
|
|
|
#1065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki,żeby nie podrażnił i nie zapchał. Ja to kupiłam flos-lek głównie ze względu na skład. Wtedy zaczynałam się interesować składami i kosmetykami naturalnymi, więc musiałam go mieć
|
|
|
|
|
#1066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam ten przeciwświądowy. Miłe uczucien chłodu po myciu, ale wlosy szybciej były tłuste, noi drapałam się juz po 3 myciach.
||
|
|
|
#1067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O dobre opinie ma Nie miałam go nigdy.
|
|
|
|
|
#1068 |
|
Zakorzenienie
|
O, może zrobię pączki
![]() Kremy, pilingi i inne śmieszne rzeczy to ściema, ale to działa. I jest to całkowicie logiczne. Tymi kolcami robi się mikro uszkodzenia skóry, przez to skóra jest zmuszana do ciagłej regeneracji i produkcji kolagenu. W ten sposób, wciąż regenerując, znikają rozstępy, blizny, naczynka, celulit, drobne zmarszczki i skóra staje się bardzie jędrna. Jeśli drapanie się gąbką ma być wspomagające przy walce z cellulitem, to takie nakłuwanie ma o wiele większe szanse na działanie.
|
#1069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż,może jakbym używała równolegle żelu aloesowego to dałoby radę? ![]() A ja zawsze patrzę co jest w składzie przed zapachem. Jeśli np. odżywka ma jeden ekstrakt i emolient przed zapachem, a resztę po, to nawet jakby te dwa pierwsze były super to jej nie biorę Ja uwielbiam patrzeć na takie składy: Aqua (water), aloe barbadensis (aloe vera leaf juice) gel,* cetearyl alcohol, panthenol (vitamin B5), sorbitol, persea americana (avocado) oil,* soy protein, simmondsia chinensis (joboba) seed oil,* arnica montana (arnica) extract,* camellia sinensis (white tea) extract,* anthemis nobilis (chamomile) flower extract,* calendula officinalis (calendula) extract,* hydrolyzed wheat protein, citric acid, orbygnia speciosa (babassu) oil,* behentrimonium chloride, capric caprylic triglycerides, soy lecithin, tocopherols, apis meliferra (honey),* lonicera japonica (honeysuckle) leaf extract, sodium benzoate, potassium sorbate, lavandula angustifolia (lavender) oil,* cedrus atlantica (cedarwood) oil,* cymbopogon martinii (palmarosa) oil*
|
|
|
|
|
#1070 | |
|
Zakorzenienie
|
Ula, co to za skład?
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Ula, ja wiem,że te ekstarkty po zapachu to pic na wodę Ale makadamia jest wysoko.A sam w sobie olej drogi.
|
|
|
|
#1071 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio uzupełniłam brak czyli kupiłam gąbkę Syrenka
![]() Wcześniejsza mi gdzieś zaginęła, a uważam,że jest świetna, dobrze wygładza i ściera martwy naskórek. Mam tylko nadzieję,że takie szorowanie mi nie zaszkodzi w przypadku, gdy mam problemy z żyłami i krążeniem ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Nie pytaj, kochana...nie pytaj. Odżywka za 120zł ![]() Chociaż znam też niezłe odżywki i maski z ładnym składem, a o 100zł tańsze ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- A ja sobie zamówiłam płytę - http://www.gigant.pl/html/2/prd/yjqm..._Concertos.htm Nie mogę się doczekać,aż będzie do odbioru Edytowane przez Ula_87 Czas edycji: 2012-02-16 o 10:59 |
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Pofarbowałam siostrze włosy i mnie teraz łeb boli od smrodu
![]() Aguś przez Ciebie mam ochotę na ten szampon
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Dziś dla mnie będzie straszny dzień, szefowa na pewno przyjedzie z pączkami, ojczul już był, klienci pewnie też. A nikt nie pamięta, że ja z takich rzeczy to tylko cebularze ;/ ![]()
|
|
|
|
#1074 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem głodna, czas chyba wyruszyć po pączki
|
|
#1075 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wciąż nie dostałam maila z ekosfery
|
|
|
|
#1076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Flos-lek na pewno kiedyś kupię ale to w przypływie gotówki ![]() Cytat:
![]() Myślałam że dzisiaj będzie paczka z Ekostrefy bo napisali wczoraj że wysłali. Oby jutro była
|
||
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
O jakim kremie Flos Leku mowa?
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
należę do cierpliwych klientów, ale wolałabym wiedzieć kiedy dostane maski ;p lorys mi się skończył. Doładowałam go dziś gliceryną i olejem rycynowym mam nadzieję, że coś to da :p moje włosy potrzebują kopa.
|
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...beeco-bio.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,41834,beeco-bio.html Ula ma te dwa Ja chciałabym któryś z tych ale nie wiem który ![]() Aaaaaaaaaaaa zaliczyłam zaliczyłam zaliczyłam |
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Się wkurzyłam i od wkurzyłam, i wkurzyłam znów.
![]() Odebrałam wyniki badań krwi. I nic z nich nie rozumiem. Takie jakieś niepolskie są No ale do sedna. Na podstawie wyników mam zalecona dietę nisko tłuszczową, bo mam niby za wysoki cholesterol No ale wybłagałam panią, żeby mi te wyniki wydrukowała to sobie w domu przeanalizuję. Bo ja rozumiem tylko stare jednostki, a te nowoczesne nic mi nie mówią. No i na tym badaniu jest tak: Cholesterol całkowity: 5.3 mmol/L -wiec faktycznie ciut ponad normę, norma 5.0. HDL - 2.1, niby wysoki (norma 1.2), ale to dobry, więc chyba nie ma co paniki robić - nie znam się, niech mi ktoś powie czym grozi wysoki HDL Trójglicerydy - 0.7 - bardzo niskie A LDL nie ma wcale ![]() Czy LDL wyjdzie mi po odjęciu HDL i trój... od całkowitego wyjdzie mi LDL? Matematycznie tak powinno być, ale czy w analizach tak to działa? Jeśli tak to LDL mam 2.5, więc też niski. Więc skąd ta głupia dieta? Teraz czytam na ten temat i różne są teorie. Ale główna to że HDL im wyższy tym lepszy, dopóki nie przekracza 5.0 ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Gratulejszyn
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

Niby zaraz dodał, że jego nie interesuje jak się ubieramy, ale jak będę załatwiać ważne sprawy gdzieś "na mieście" to mam się ubierać inaczej. Tak jakbym tego nie wiedziała...
Uwielbiam kroje i fasony.
), że mam bardzo lekkie włosy.

- 82
15.04.2013