|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
|
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
ja dzisiaj dzień rozpoczęłam od serka wiejskiego i zamierzam tłusty czwartek olać i przewrotnie obżerać się owocami
buntownik się we mnie obudził - po wczorajszym jednym pączku miałam zgagę, więc się na nie obrażam - moja dupencja się ucieszy
|
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Widzę że dużo wizyt się szykuje, trzymam kciuki za wszystkie ![]() Przed chwilą wstałam i mam ochotę na pączka ale muszę najpierw iść po niego do sklepu.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-16 o 10:04 |
|
|
|
#1354 |
|
Wtajemniczenie
|
ja poki co zjadlam tylko jednego ale za to przepysznego
moze zabiore sie za faworki ? dzis mam paskudny nastroj nie dosc, ze sie zle czuje, cos mnie chyba wczoraj zlapalo to jeszcze mialam przeokropny sen wogole jakas zdolowana jestem, zamiast sie cieszyc wszystkim to mnie straszne doly lapia ps. facet zza sciany od kilku dni tak kaszle i chyba pluje jakas flegma albo wymiotuje .... mnie samej niedobrze sie robi od tych odglosow. |
|
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie...
![]() Cytat:
Jakoś zapamiętuję... Nie mam z tym większego problemu. Problemy mam tylko z nazwami kaktusów, nie mam pojęcia dlaczego. ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32338977]Morfologię i jakieś tam wątrobowe, te, co mi wczoraj internistka przepisała. W sumie to się cieszę, bo mam je za darmo, ze skierowania [/QUOTE]O, to fajnie. ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Gabbi mamy 64 m.
|
|
|
|
|
#1356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32338314]Cześć Życzę udanych wizyt i pysznych pączków ![]() Ja kupiłam 8, ale może zostaną do jutra, zobaczymy. I byłam już na badaniu krwi, więc dzień rozpoczęty.[/QUOTE] też najpierw poszłam krew oddać a potem po pączki ![]() Cytat:
faworka też bym zjadła
|
|
#1357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
paph iopedilum, zygopetalum nie mam pojęcia co to za kwiaty i przyznaje się bez bicia że to nie moja dziedzina
|
|
|
|
|
#1358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I dołączam do okrzyków zachwytu o kwiatkach...Jestem pod wrażeniem
|
|
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Tacca wielki szacun za Twoją pasję
![]() Na śniadanie będzie omlet
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#1360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A propo pączków to mi taką chęć narobiłyście że szok,a mnie boli dzisiaj brzuch jak do okresu więc do sklepu nie wychodzę i muszę czekać ,aż mi mężuś o 15 przyniesie,a to tak długo jeszcze |
|
|
|
|
#1361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paphiopedilum: http://www.google.pl/search?q=paphio...w=1600&bih=807 i zygopetalum: http://www.google.pl/search?q=paphio...w=1600&bih=807 Jak mój małż nie ześwirował, to pewnie Ty też nie... Moja siostra opowiadała, że jak kiedyś była u mnie ze swoim mężem, to on po powrocie do domu stwierdził, że mają za mało kwiatów. ![]() Jak się wprowadziłam do męża miał raptem 3 kwiatki: kliwię, która nie chciała kwitnąć, syngonium i marniutkie epiepremium. Cytat:
Miło słyszeć, że moje szaleństwo budzi zachwyt. ![]() Dzięki! |
||
|
|
|
#1362 |
|
Konto usunięte
|
Ja raczej nie będę tego kupować.
Na początku mam zamiar spać w pokoju dziecka - wiem, że wiele osób tego nie pochwala, bo ja z dzieckiem, a mąż w drugim pokoju, ale będę tak robić dla swojego spokoju, a poza tym też jednak będę chciała, żeby mąż się wysypiał, on jest niewyspany nie do wytrzymania, a ktoś musi tu pracować Potem, jak już będzie większe, to łóżeczko będzie naprzeciwko drzwi naszego pokoju i pewnie będę tam zaglądać co chwilę.
|
|
|
|
#1363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja niedługo muszę ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiesz... jak żule pod budką z piwem. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32338314]Cześć Życzę udanych wizyt i pysznych pączków ![]() Ja kupiłam 8, ale może zostaną do jutra, zobaczymy. I byłam już na badaniu krwi, więc dzień rozpoczęty.[/QUOTE] I ja dzisiaj byłam ![]() Mocz, morfologia i odczyn Coombsa. Kilka dni temu okazało się, że zgubiłam skierowanie. Ale wczoraj wcisnęłam się do mojego przystojnego młodego doktorka, i mi wypisał ponownie ![]() Cytat:
Nie umiem sobie wyobrazić tylu kwiatków w domu...
|
|
|
#1364 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32340701]Ja raczej nie będę tego kupować.
Na początku mam zamiar spać w pokoju dziecka - wiem, że wiele osób tego nie pochwala, bo ja z dzieckiem, a mąż w drugim pokoju, ale będę tak robić dla swojego spokoju, a poza tym też jednak będę chciała, żeby mąż się wysypiał, on jest niewyspany nie do wytrzymania, a ktoś musi tu pracować Potem, jak już będzie większe, to łóżeczko będzie naprzeciwko drzwi naszego pokoju i pewnie będę tam zaglądać co chwilę.[/QUOTE]A nie masz obaw że takim sposobem odsuniecie się od siebie(ty i mąż)?Ty tam,mąż tu a gdzie małżeństwo,bliskość no i seks? Najgorsze sa pierwsze dni w domu,bo ja sama miałam stracha-spałam z zapaloną lampką ale kiedy M przyjeżdzał na weekend młody był wydelegowywany do swojego łóżeczka,które stało w naszym pokoju.jak miał gdzieś z 6 m-cy poszedł do swojego pokoju. |
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Większość zdjęć mi przepadła z awarią laptopa. Durna byłam i nie przeniosłam na dysk zewnętrzny... |
|
|
|
|
#1366 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek. Dołączam się do prośby o zdjęcie roślinnego królestwa
![]() Na wizażu zaczynają nowy cykl dla maluchów i pierwszy artykuł jest o pokoikach dziecięcych więc wklejam https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/I-rok-...dziecka-kolory . A teraz na pączka idę
|
|
|
|
#1367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1368 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
1. przez pierwszy miesiąc-dwa pewnie o seksie i tak można zapomnieć... A jeśli nie, to kto powiedział, że trzeba "to" robić tylko w nocy? ![]() 2. nawet teraz czasami wolałabym się przespać sama (możecie mnie zlinczować:P). Mamy dosyć wąskie łóżko, jak na nasze dwa brzuchy (mąż swoje waży, a i ja się zaokrąglam). Nie wyobrażam sobie skakania przez niego po porodzie (śpię pod ścianą, nie umiem z brzegu, mogę albo przy ścianie albo na całym łóżku) 3. jak zapewne zauważyłyście, jestem straszną histeryczką, więc tak będzie lepiej dla mojego zdrowia psychicznego ![]() 4. w weekendy pewnie będziemy spać normalnie razem, 5. mamy niedaleko z jednego pokoju do drugiego, zawsze można podskoczyć, przytulić się, 6. ostatecznie nie będzie to trwało wieczność Tak teraz piszę w teorii, może w praniu to się zmieni, może dziecko szybko będzie przesypiać noce i mąż będzie spać ze mną, ale na pewno na początek taka opcja u nas istnieje. --- Przed chwilą teściowa przyniosła mi chyba 6 kaftaników Śliczne, z fajnej bawełny I.. tyle samo pączków Więc mam w tej chwili 10 (2 już w żołądku ). Edit: źle ze mną 6+6+2-2=12
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-02-16 o 11:31 |
||
|
|
|
#1369 |
|
Zadomowienie
|
mi lekarka nie kazala nic slodkiego dzien przed glukoza jesc ani pic ale ja i tak zjadlam draze:P
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32341775]O to taki jest mój dentysta, młody, przystojny, sympatyczny i inteligentny
[/QUOTE] Może to ten sam Ciebie bada z góry, a mnie od podwozia.
|
|
#1371 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32341775]
Niespecjalnie się obawiam. Mamy temat w miarę przegadany. Może podam moje argumenty: 1. przez pierwszy miesiąc-dwa pewnie o seksie i tak można zapomnieć... A jeśli nie, to kto powiedział, że trzeba "to" robić tylko w nocy? ![]() 2. nawet teraz czasami wolałabym się przespać sama (możecie mnie zlinczować:P). Mamy dosyć wąskie łóżko, jak na nasze dwa brzuchy (mąż swoje waży, a i ja się zaokrąglam). Nie wyobrażam sobie skakania przez niego po porodzie (śpię pod ścianą, nie umiem z brzegu, mogę albo przy ścianie albo na całym łóżku) 3. jak zapewne zauważyłyście, jestem straszną histeryczką, więc tak będzie lepiej dla mojego zdrowia psychicznego ![]() 4. w weekendy pewnie będziemy spać normalnie razem, 5. mamy niedaleko z jednego pokoju do drugiego, zawsze można podskoczyć, przytulić się, 6. ostatecznie nie będzie to trwało wieczność Tak teraz piszę w teorii, może w praniu to się zmieni, może dziecko szybko będzie przesypiać noce i mąż będzie spać ze mną, ale na pewno na początek taka opcja u nas istnieje. --- Przed chwilą teściowa przyniosła mi chyba 6 kaftaników Śliczne, z fajnej bawełny I.. tyle samo pączków Więc mam w tej chwili 10 (2 już w żołądku ).[/QUOTE]Wiesz ja cię nie potępiam itp tylko się zapytałam z ciekawości.Najważniejsze że plan jest ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Padłam z kanapy |
|
|
|
#1372 | |
|
Konto usunięte
|
Ten mój to istny ideał
Tak na pierwszy rzut oka. Chyba bym się wstydziła nawet chodzić do takiego gina :P Cytat:
Ale czytałam już właśnie podobne opinie, że nie warto rozdzielać małżeństwa w ten sposób. Jednak mam nadzieję, że damy radę
|
|
|
|
|
#1373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mogę mieć przystojnego lekarza. Kiedyś chodziłam do lekarza mega przystojnego, sympatycznego, mądrego i w ogóle, w ogóle... Miałam anemie, źle wyglądałam, a jak tylko wchodziłam do niego do gabinetu to aż się cała pociłam i sam mi kiedyś powiedział, że jak na anemie jestem ładnie na twarzy zaczerwieniona Kurczę, macie już problemy z oddychaniem? Dzidziuś coś tak mnie uciska, że ledwo oddech łapie. |
|
|
|
|
#1374 |
|
Zadomowienie
|
ja juz po upieczeniu faworków pierwszy raz robiłam i wyszły świetne
|
#1375 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No mi przed tym dentystą jest wstyd tych moich ubytków, ale on sprawia, że ja zapominam, po co tam przyszłam i wychodzę hmm z uśmiechem na ustach Brzmi to tandetnie, ale taka jest prawda
|
|
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32341775]
Niespecjalnie się obawiam. Mamy temat w miarę przegadany. Może podam moje argumenty: 1. przez pierwszy miesiąc-dwa pewnie o seksie i tak można zapomnieć... A jeśli nie, to kto powiedział, że trzeba "to" robić tylko w nocy? ![]() 2. nawet teraz czasami wolałabym się przespać sama (możecie mnie zlinczować:P). Mamy dosyć wąskie łóżko, jak na nasze dwa brzuchy (mąż swoje waży, a i ja się zaokrąglam). Nie wyobrażam sobie skakania przez niego po porodzie (śpię pod ścianą, nie umiem z brzegu, mogę albo przy ścianie albo na całym łóżku) 3. jak zapewne zauważyłyście, jestem straszną histeryczką, więc tak będzie lepiej dla mojego zdrowia psychicznego ![]() 4. w weekendy pewnie będziemy spać normalnie razem, 5. mamy niedaleko z jednego pokoju do drugiego, zawsze można podskoczyć, przytulić się, 6. ostatecznie nie będzie to trwało wieczność Tak teraz piszę w teorii, może w praniu to się zmieni, może dziecko szybko będzie przesypiać noce i mąż będzie spać ze mną, ale na pewno na początek taka opcja u nas istnieje. --- Przed chwilą teściowa przyniosła mi chyba 6 kaftaników Śliczne, z fajnej bawełny I.. tyle samo pączków Więc mam w tej chwili 10 (2 już w żołądku ). Edit: źle ze mną 6+6+2-2=12 [/QUOTE]my mamy plan oboje się do drugiego pokoju do dzieciaczka przenieść ![]() tż przez pierwszy miesiąc będzie miał urlop (nie pogniewałabym się gdyby do tego czasu MON w końcu wprowadził urlop ojcowski, bo póki co żołnierzy nie obowiązuje ale niby trwają prace, wtedy był by dłużej) więc o jego wyspanie się nie martwię ![]() ja chciałabym, żeby tż uczestniczył we wszystkim, nawet w tych "niewygodach" tj niewyspanie, w końcu dziecko mamy wspólne i wszystko co się z dzieckiem łączy też. Większość czasu maluch i tak tylko ze mną przebywać będzie, więc niech chociaż nocami ma tatę. Poza tym nie tylko on pracuje, opieka nad dzieckiem przez cały dzień to też praca za którą nawet płacą (urlop macierzyński) No i dla mnie jest bardzo ważne, żebyśmy byli razem, nie wyobrażam sobie spania osobno, źle śpię bez niego (a niestety tż często służbowo wyjeżdża) I tak pewnie będę musiała się pilnować, żebym wszystkiego na siebie nie wzięła "bo ja to zrobię lepiej"
|
#1377 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Widzę, że tłusty czwartek można oficjalnie uznać za rozpoczęty
![]() Cytat:
Cytat:
dziękiCytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że będzie dzisiaj USG, bo jak nie to... ![]() Ja też pączki będę jeść wieczorem- jak sama je sobie usmażę ![]() Cytat:
"Oj tak miło jest sobie powspominać, najczęściej tak się składało, że w tłusty czwartek byliśmy u babci a ona robiła tak pyszne pączki...mniam! mojej mamie nigdy takie nie wychodziły, ale teraz robi takie małe serowe pączusie i one są przepyszne dzisiaj spróbuję zrobić...Cytat:
ale muszę jechać sama autobusem a najgorszy powrót..Chyba zaczynają się u mnie dolegliwości ciążowe, bo znowu odkryłam coś nowego. Dzisiaj przy goleniu zauważyłam, że moje wargi sromowe są jakieś spuchnięte, szczególnie jedna, niezbyt fajnie to wygląda. Nic mnie tam nie boli, nie swędzi ani nie piecze. Jak myślicie, co to może być? Obrzęki, żylaki? Oczywiście powiem dzisiaj o tym ginowi, może w końcu posadzi mnie na fotel. Przed ostatnią wizytą, czyli 3 tygodnie temu tak nie miałam.... Miała lub ma któraś z Was coś podobnego? |
||||||
|
|
|
#1378 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie myślcie, że mam zamiar być taką służącą, że opieka nad dzieckiem 24h/dobę i jeszcze obiadek, itd. - będzie musiał mi pomagać i radzić sobie sam, ale akurat te noce to jakoś mi się nie nie widzą ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
Ja jestem posiadaczką chyba wszelkich możliwych dolegliwości. W tym również tej. Bałam się, że to jakieś zapalenie może się objawia, albo coś, ale poza tym właśnie - nic nie czuję, ani upławów jakichś nie mam strasznych, więc z tym już poczekam do wizyty, aczkolwiek nie mam zamiaru o tym mówić, jak sam coś zauważy, to powie, a jak nie, to znaczy, że tak może być. Cieszę się strasznie, że nie mam w domu ciśnieniomierza, bo znając siebie siedziałabym z nim jak moja babcia - co 15 minut mierzenie i za każdym razem wyższy wynik wynikający ze zdenerwowania poprzednim... |
||
|
|
|
#1379 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32342059]Ten mój to istny ideał
Tak na pierwszy rzut oka. Chyba bym się wstydziła nawet chodzić do takiego gina :P [/QUOTE] Mój może nie ideał, i łysieje na czubku głowy (mąż mi powiedział ![]() Cytat:
Ja też się pocę jak wchodzę do lekarza. Ale to chyba raczej dlatego, że w gabinecie duszno Pewnie paniom d00py marzną. ![]() Mnie kopie po pęcherzu ![]() Cytat:
![]() A wrażenia, że sama zrobię najlepiej już dawno się wyzbyłam. ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
Albo, niestety, żylaki...
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32342464]
Cieszę się strasznie, że nie mam w domu ciśnieniomierza, bo znając siebie siedziałabym z nim jak moja babcia - co 15 minut mierzenie i za każdym razem wyższy wynik wynikający ze zdenerwowania poprzednim...[/QUOTE] hehe mój tata sobie kupił i zaczął zdrowe życie mierzy ciśnienie przed później idzie biegać i znów mierzy albo mierzy ciśnienie pije lampke wina (piwo porzucił bo nie zdrowe) i znów mierzy ciśnieniecieszy się jak dziecko jak po winie ma takie samo albo niższe i chleb tylko pełnoziarnisty z czymś tam i brzuszki robi tylko moją mamę wkurza bo niby to on sobie to wymyślił, ale w talerz jej zagląda i komentuje "a nie za dużo tego, a nie za późno na jedzenie, kolację to sie powinno jest o ..."to chyba kryzys wieku średniego i widmo zostania dziadkiem
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.

buntownik się we mnie obudził - po wczorajszym jednym pączku miałam zgagę, więc się na nie obrażam - moja dupencja się ucieszy

ale muszę najpierw iść po niego do sklepu.
nie dosc, ze sie zle czuje, cos mnie chyba wczoraj zlapalo to jeszcze mialam przeokropny sen
jesteś nie mozliwa.W sumie tak jak jest ich 300 to 301 nie zauważy
A jaki macie metraż mieszkania? Czujecie się jak w dżungli? 

Nie umiem sobie wyobrazić tylu kwiatków w domu...
Więc mam w tej chwili 10 (2 już w żołądku
dzisiaj spróbuję zrobić...