|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jak już wspomniałam mój śpi max po 2,5 godziny ale to w między czasie i tak kwęka stęka, więc mój maksymalny czas snu przy nim to z godzina no chyba że tz jest to się zmieniamy i wtedy nadrabiam ![]() Cytat:
a on już właściwie na mm leci cały czas.Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
Gratulacje ![]() A ja zaczynam panikować. Co tam panikować... ja zaraz narobię w gacie Boje się porodu. Wiem ze teraz jak pójdę do szpitala to wyjde juz z małą Musze spakować kosmetyczkę do torby i jestem gotowa... a ja nie chce Smacznegoo ! http://besty.pl/660854 |
|
|
|
|
#3483 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po karmieniu przemywasz?Super ![]() Ja się boję sama kąpać Małego. Mąż teraz pracuje w domu, to go wołam do pomocy, ale to jest dla niego kłopot. Muszę się przemóc. Cytat:
![]() Kciuki za szybki i bezbolesny poród ![]() Dph, Pozycja, Misieńka gratulacje ![]() Odpisuję z tego co na szybko zapamiętałam: Monika a przemywałaś wcześniej Michasiowi buźkę przed tymi pleśniawkami? Ja nie przemywam i boję się, że też ich dostanie. Muszę zacząć. Co do katarków to nie pomogę. No i tyle pamiętałam ![]() Za to mam pytanie do mam, które pisały, że ich maluchy śpią po 5-6h w nocy. Jakim cudem? Karmicie mm czy piersią? Mi po 2,5h cycki rozwala i sama się budzę do małego ![]() Próbowałam z chłodniejszą wodą i tetrą do kąpieli, ale Wojtuś nadal wrzeszczy Co mogę jeszcze zrobić? Tylko mój nie lubi się myć?A my dzisiaj w nocy polowaliśmy na kupkę Przebierałam Małego, a tu nagle kupa Dobrze, że jeszcze nie zabrałam zużytej pieluchy i w nią ją złapałam Ciekawie było A dzisiaj siuśkami we mnie celował, ale znowu okazałam się sprytniejsza
|
||
|
|
|
#3484 |
|
Zakorzenienie
|
Kropeczka nasz też płakał przy kąpieli i tez chłodniejsza wode probowaliśmy, ale u nas okazała się zbawienia woda cieplejsza, wiec lejemy cieplejszą troszke niż termometr pokazuje i tez jest spokój
wiec moze sprobuj kazdy dzieciaczek inaczej reaguje
|
|
|
|
#3485 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry!
NO!!! ![]() Cytat:
w sumie znalazłam przepis na pączki pieczone ale nie wiem czy syn mi da je zrobić ![]() Cytat:
![]() Gdybym mogła tyle spać ciągiem to byłabym wniebowzięta mój tż w nocy raczej mi nie pomaga bo wstaje do roboty o 6 rano (w tej godz bądz kolo 7 najczęsciej ponownie karmię) więc daruję mu w nocy to jedno karmienie, i sama przewijam i karmię Cytat:
TRZYMAMY KCIUKI!!! ja karmię swoim mlekiem ale butelką, pisałam o tym wyżej jak to u nas jest!
|
|
|
#3486 |
|
Raczkowanie
|
piekne imie
i tak strasznie pasuje do mojego maluszka :P
|
#3487 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje dla nowych mamuś
Dzień dobry ![]() Bardzo dziekuje Usce i MartuniaNiunia za odp w sprawie bioderek My od tygodnia walczymy chyba ze wzdęciami ;( pojawiają sie po kąpieli i podaniu witamin k+d trwają różnie nawet do 2 h z przerwami suszarka pomaga kolki to chyba nie są chociaż nie wiem już sama to mnie pociesza chociaż jak tak myśle to wieczorami ma twardy brzuszek już powoli nie mam siły naszczęście jest moja mama bez niej chyba bym sie ... Mały jest kochany ale marze żeby się wyspać dłużej niż 3h pod rządKtóraś z mamuś pisała o kąpieli wiem ze zalecają temperature od 36-40 Miki kąpie sie w temp 40 stopni bardzo to lubi. |
|
|
|
#3488 |
|
Rozeznanie
|
a my walczymy z kolką 3 dzień...ehh ;/
|
#3489 |
|
BAN stały
|
dziewczyny dziekuje za otuche
Dzis moj smok wstal juz przed 7. a ja zombi ja chce spac![]() No i mamy wzdecia, prezy sie, gryzie butle i sie zlosci. Dalam mu rano 15kropli espumisanu. Na razie drzemie w koszu pojedzony. Ciekawe jak dlugo bo wczoraj nie spal dluzej niz 5 minut. Jak wy to robicie ze wam dzieci tyle spia . O juz sie wierciDPH GRATULACJE ![]() |
|
|
|
#3490 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć lasunie
Ja od od 7 wojuję z małą- jedzonko/krótkie spanko- bo przecież zasnęła po karmieniu i nie mogłam jej odbić wstała po pół h i odbiłam, potem koło 9 herbatka i polowaliśmy na kupacza czerwona się robiła i prężyła- masuję brzuszek i poszło, uff ojj dłuugo mija kiedy uśnie... ale nie drze się typowo, płakusia ale i tak żal mi jej ![]() Mam info od Pearl: "Hej, wylądowałam na pato o 5ej nad ranem obudził mnie ból brzucha jak na okres i na wkładce była krew. Tż zawiózł mnie na ip, tam ktg, wszystko niby super, usg nic złego nie wykazuje, dzidzia też się cały czas rusza i właściwie sama nie wiem, po co mnie tu położyli ( ryczeć mi się chce, bo wolałabym być w domu i mieć przy sobie tżta powiedzieli, że nie wypiszą mnie do porodu ;(( czekam na laptopa, to może wtedy mi się humor poprawi...""Zero rozwarcia, szyjka na 2 cm, a ta krew najprawdopodobniej właśnie z tej szyjki, bo się nic nie dzieje złego. Tż może mnie odwiedzać, ale jak tu się przytulić i poleżeć razem? Wiem, że niby opieka, ale ja bym w domu się lepiej czuła" "jestem w sali 4 os, tak szpitalnie tu ale czysto i miły personel. Jest taki jeden lekarz jak z serialu amerykańskiego. No cudny po prostu. Sexi ciacho z niego. Taki czarnulek. Laski wydają się miłe, ale za dużo z nimi nie gadałam, bo jakoś nie mam nastroju. Spać mi się chce. No i mam co jakiś czas takie bolesne skurcze, więc może coś się będzie działo. Nie wiem. Boję się jak cholera"Tłumaczyłam naszej Małgosi, że dobrze, że tam jest, bo w końcu opieka, zobaczą czy da radę urodzić sn czy jednak cc, bo dzieciaczek duży. I mówię, że może zatrzymali ją z tego względu, że właśnie duża waga= zagrożenie? bo to chyba nie byle co- tak mi się wydaje Oby zadecydowali rozsądnie i żeby się nie męczyła! ![]() DASZ RADĘ KOTEK!!!! UWIERZ W SIEBIE I SIĘ NIE BÓJ!! ![]() Cytat:
Super!!!!! GRATULACJE!!!!!!
czekamy na zdjęcia!!!! nadal Cię tam boli??? a szwy puściły?Cytat:
będzie dobrze... troszkę bólu i zobaczysz swojego malucha!! Cytat:
oszczała mi rękę
|
|
#3491 | |
|
Rozeznanie
|
Kamciurka, Oluśka dzisiaj spróbuję jeszcze z chłodniejszą, a jak nie będzie poprawy, to jutro z cieplejszą Dzięki mamy ![]() Cytat:
Mamy karmiące piersią czy Wy też macie takie schizy jak ja? Budzę się w nocy, widzę że maluch pośpi jeszcze z pół godzinki, to jeszcze leżę. W międzyczasie złapię troszkę snu. Potem budzę się i dosłownie czuję, jakbym miała małego przy piersi!!! Dopiero po dobrej chwili orientuję się, że ja go jeszcze nie przyłożyłam do piersi... Jakaś nienormalna jestem, czy co? Agatek ale z pipuni to siuśki spłyną w dół a mój jak poleje, to nie wiadomo co pierwsze chronić - siebie czy ubranko małego ![]() Ale super, że kolejna niespodzianka szykuje się do wyjścia Pearl trzymam kciuki Nic się nie bój Z mężulem zdążysz się poprzytulać, jak wyjdziesz z maluchem ze szpitala (no chyba, że tak jak mój dostanie opryszczkę na pół twarzy ). Może zrobimy zakłady, kto siedzi w brzuszku Pearl? Obstawiam dziewuszkę Kiedyś myślałam, że chłopak, ale teraz to myślę, że jednak dziewczynka będzie
Edytowane przez kropeczka1984 Czas edycji: 2012-02-16 o 12:16 |
|
|
|
|
#3492 |
|
BAN stały
|
Agatek Twoja obsikala ci reke a moj naszczal sobie w buzie i oczy
ale mial zdziwko---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Kciuki za pearl |
|
|
|
#3493 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padłam!!!!!! Cytat:
|
|
#3494 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
normalnie nie zakładam się już z nikim dopiero co wczoraj rozmawiałyśmy z pearl która pierwsza urodzi i patrzcie, kolejna wylądowała w szpitalu! chyba mam jakieś tajemne moce! a ciekawe kiedy mnie dosięgnie ![]() pearl kicukasy!!! |
|
|
|
|
#3495 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
W takim razie, jak to z przemęczenia, to idę się chwilkę zdrzemnąć, póki Wojtuś też śpi
|
||
|
|
|
#3496 | |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, że tego nie połknął...
![]() Cytat:
![]() kurczaki, przekręciłabym małą na brzunio, ale ta namiętnie ssie nyna jeszcze na boczku czyli nie zasnęła, a jak jej wyjmę to krzyk i pobudka gotowa
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-02-16 o 12:35 |
|
|
|
|
#3497 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- co do witaminy D ,to moja pani pedoatra mówi,że daje sie codziennie po kropelce,a czytam,że Wy dajecie co drugi dzien albo jeszcze inaczej ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Martwię się też, że mój Bartek nie lupi leżec na brzuchu,wrzeszczy wtedy jak oszalały |
||
|
|
|
#3498 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Głodomor teraz zasnał przy cycu i ja odłożyłam do koczyczka...ta się oczywiscie od razu zbudziła i teraz na przemian krzyczy i się śmieje....badź tu człowieku mądry ![]() ![]() Ja też sie zastanawiam co wy mamuśki robicie że wasze dzieciaczki tyle śpią ![]() Moja to max 3 godziny a tak to 2 lub 2 i pół i takie spania w nocy ma 3 a w ciagu dnia 1no i trochę drzemania przy cycu....to tyle ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
kciuki za egzaminy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluje nowym namuskom
|
|
#3499 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaki kolor pościeli by pasował do niebieskiego łóżeczka??? teściowa mówi o różowej
ja nie chce różowego, ale też niebieski tak hmm... łóżko i pościel niebieska i tak wiecie ![]() W załączniku łóżeczko ja wyglądało i jak wygląda teraz i chciałam 2 kolory... jeden będzie pewnie niebieski... a o drugiej myślałam, może ecru?? będzie pasować?? Na ost zdjęciu to poszewka na poduszkę a w niej kocyk akrylowy wiocha na maxa! ![]() kończę bo mój bambetel stęka i zrobię jej na złość i położę na brzuszek niech się odgazuje kobiecina
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-02-16 o 12:50 |
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
za Gosięja już wykapana i spakowana. Teraz czekam na męża i o 16 powinnismy byc już w Łodzi. Chyba serioo te wody się sączą bo wkładki mam cały czas wilgotne, no chyba ze to taki śluz
|
|
|
|
#3501 |
|
Zadomowienie
|
Pearl
|
#3502 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3503 |
|
Raczkowanie
|
Cześc dziewczyny
![]() Czytać czytam ale odpisywanie to juz nie takie proste Może pożyczycie jedna rękę będę miała 3 będzie łatwiej.wielkie gratulacje dla nowych mamuś - jeszcze troszeczkę i wszystkie będą rozpakowane ![]() U nas masakra karmieniowa, kazali mi mała dokarmiać ale ta i bez tego daje palić z częstotliwościa jedzenia, np. wczoraj: 7: 30 - 50+20+10+10 skończylysmy o 9 10:40 - 60 14 - 70 15:30 - 30 16:45 - 40 17:30 - 40 18:30 - 40 19 - 30 ale ulała 20 - 30+40 20:45 - 30+10 także nie bardzo miałam kiedy odpisywać bo cały czas karmiłam albo gotowałam. Także karmiące co 2 h nie narzekać mi tu Jeszcze Ala ma zapalenie oskrzeli i mieszka czasowo u babci ale często do niej dzwonię. Ale najważniejsze wczoraj wystawiliśmy nasze mieszkanie na sprzedaż i od razu kobitka umówiła się na oglądanie. A ja liczyłam że to potrwa i jak cos to nawet nie mamy gdzie sie przeprowadzić, bo mieszkanie czasowe by się znalazło ale takie bez ogrzewnie czyli raczej na lato Więc stres mnie obleciał czy dobrze robimy chcąc kupić większe i ładując się w kredyt. Ale z drugiej strony bardzo bym chciała.Agatek - ja też nie przepadam za różem, ale przy Ali miałam jedna pościel różowo - niebieską - chyba właśnie taka by ci pasowała. Ale serio ecru pasuje albo jakieś paseczki takie jak dziewczyny kiedyś pokazywały. Edytowane przez likas Czas edycji: 2012-02-16 o 13:19 |
|
|
|
#3504 | |||
|
Zadomowienie
|
byliśmy na spacerku 45 min :-0
wyrodna ze mnie matka :-( bo szłam i szłam a nie zauważyłam że od wiercenia małemu zimowa czapka się przekrzywiła a czapka cienka ze spodu pociągnęła i pół ucha miał odsłonięte buuuuu i teraz boję się czy nie zachoruje, nie wiem ile to trwało, bo koc mi zasłaniał boku głowy.... ehssss zwariuje jak on mi zachoruje.... no i kupilam pączki i zjadłam dwa - borooooo gdzie jesteś, opieprz mnie bo zgrzeszyłam!!!!!!!!!!!!!! ! Cytat:
mnie boli non stop kość ogonowa, nie moge siadać a dziś odbieram rtg i idę do ortopedy, zobaczymy co powie ![]() ale miejsce po krojeniu też czasem, tak zapiecze albo co no i nie wiem czy szyjka mi się już wygoiła - w przyszłym tyg powinnam iść do gina bo minie 6tyg połogu to się dowiem co i jak się dzieje w środku ![]() ty chyba masz problem z tym, co weź mi napisz jakie odczucia ci towarzysza bo wydaje mi się że mi sie miesień kegla rozregulował Cytat:
a nie że wczesniej w innym ![]() ja co prawda nie karmie piersią ale mam schizy z tym że jak się kręci to ja się budze i potem zapadam w półsen jak przestanie się wiercić, w ktorym to wydaje mi się ze już wstałam, nastawiłam mleko, przewinęłam go i tylko czekam na dzwięk z podgrzewacza że gotowe ![]() potem budze się jak płacze a tu nic nie gotowe ![]() Cytat:
takie bym wybrała
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2012-02-16 o 13:22 |
|||
|
|
|
#3505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
<albo maly swtierdzil ze pospi>a w ogole to czesc ![]() bylismy na spacerze i po paczki wroclismy Igor zjadl i spi a ja posprztalam i zrobilam obiad![]() kurde mam w klawiaturze tyle okruchow ze przyciski mi ledwo chodza;/ ide nadrabiac
|
|
#3506 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje mamusiu!!Cytat:
u nas skojarzone ok 100zł kosztują a rota kolo 200 więc na to samo wychodziCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratula cje!!!!!!!Cytat:
Cytat:
|
|
#3507 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3508 |
|
Zadomowienie
|
MissZuzia można pączki przy karmieniu piersią?
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki za Pear!!
Kurcze tak Was czytam moj mi sie nigdy nie osikal nie przesikal.. ma chlopak wyczucie za to czesto mi reke o pierdzi naszczescie na sucho![]() Agatek ja mysle ze zielona ![]() Zuzia a nie mial kapturka na czapce?? ale w wozku mial bude to mu tak nie wialo?? a folie zakladasz jak deszcz nie pada zeby od wiatru oslonic?? ide na paczka
|
#3510 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
hmmm beżowa, ecri,zielona, żółta ale taki jasny odcień http://allegro.pl/15-cz-posciel-dzie...096955443.html albo takie paseczki amarantowe i te cukierkowe o i te pastelowe tez a ja dzis kompletnie zapomniałam ze dzis tłusty czwartek a mnie czeka chyba wizyta u lekarza bo z moimi jelitami od porodu jest cos nie tak ja nic nie moge jesc bo co zjem to za chwile siup i juz lece do kibelka od kilku dni nawet w nocy budzi mnie silny bol jelit i lece z 3-4 razy normalnie leci ze mnie sama woda nie wiem co jest grane przedwczoraj od tego biegania straciłam w ciagu nocy az 1kg dobre to bo szybko leci waga ale to juz zaczyna byc meczace czy któraś z was dostała juz pierwszy okres??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

.Mi tak tego brakuje
. Probowałam go przystawiać jeszcze ale nie mam mleka nic a nic a mój głodomor jest niecierpliwy
a on już właściwie na mm leci cały czas.
urodziła sie dokładnie w dterminu ale wody były już zielone zapomniała dodać że urodziła sie przez c c

Ja już jednego wtrąbiłam.

bo to chyba nie byle co- tak mi się wydaje 

czekamy na zdjęcia!!!!
będzie dobrze... troszkę bólu i zobaczysz swojego malucha!! 
niech się odgazuje kobiecina 
do kibelka od kilku dni nawet w nocy budzi mnie silny bol jelit i lece z 3-4 razy normalnie leci ze mnie sama woda nie wiem co jest grane przedwczoraj od tego biegania straciłam w ciagu nocy az 1kg dobre to bo szybko leci waga ale to juz zaczyna byc meczace