|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- U mnie właśnie nic nie podali |
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu mam moje wyniki jeśli chodzi o mocz więc sobie zobacz bo normy są podane
|
|
#2613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Elmiria super
i gratuluję tak dużego MaluszkaCytat:
ja w ogóle zastanawiam się nad robieniem badań genetycznych i raczej się nie zdecyduję na nie. Podczas ostatniej wizyty rozmawiałam z ginem na ten temat. Wszelkie wyniki to tylko prawdopodobieństwo więc jeśli wyjdą źle można się niepotrzebnie zamartwiać a i tak urodzić zdrowe dziecko i odwrotnie. Poza tym, jak już kiedyś pisałam, wiedząc, że coś będzie nie tak, i tak psychicznie trudno będzie się przygotować. A dziecka własnego nie zabiję z powodu jakiegoś prawdopodobieństwa ja wsunęłam już 3 i zaraz zabieram się za smażenie faworków Cytat:
Cytat:
Femibion Natal 1 łykam 3 razy w tygodniu, zgodnie z zaleceniem gina + codziennie kwas foliowy (który łykam już od 6 m-cy przed ciążą). Nie zauważyłam żadnych mdłości Natomiast, gdy byłam przeziębiona i brałam prenatal grip care było mi niedobrze non stop Konczita, trzymaj się ciepło i pomyśl, że do wiosny już mniej niż więcej mój chłop drugi dzień się nie odzywa... co za burak! same złe słowa się cisną na usta. Mam postanowienie się nie denerwować, żeby Bąblowi nie zaszkodzić. A on może kiedyś zmądrzeje... i przeprosi za swoje głupie zachowanie i egoizm..
|
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam w rodzinie taką osobę i to przekochany juz dorosły człowiek. Na narodziny takiego małego człowieka bedizesz miała czas sie przygotowac. Takie maluszki w dzisiejszych czasach maj naprawde mozliwosci by dogonic dzieci zdrowe. trzymam kciuki za zdrowie Waszego malenstwa. ..dziewczyny a mnie sie wydaje ze kazde labolatorium moze miec swoje normy...
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#2616 |
|
Rozeznanie
|
Ja jak odebrałam wyniku to też siedziałam i analizowałam. Co mi z tej analizy wyszło to lepiej nie pytać. Wkońcu mąż mi je zabrał i dał dopiero jak szłam do lekarza. Okazało się, że jest ok, ale ile mnie to stersu kosztowało to szok, cały tydzień siedziałam i myślałam. A wyniki były podane w innych jednostkach-tego nie zauważyłam.
Zjadłam dziś jednego pączka, nigdy jakoś za nimi nie przepadałam. Miałam robić jakieś oponki czy faworki ale stwierdziłam, że będę musiała sama je zjeść. Zrobie tylko obiadek i już. Kupiłam mężowi pączka (powiem, że piekłam ).Codziennie przebywam w pracy z dziwczyną, która jest w 21 tc. Ma taki słodki, duży brzuszek. Już się doczekać nie mogę kiedy ja taki będę miała. Będzie miała dziewczynkę. Słodkie to jest. Mała jej się wierci, kopie. Mnie trochę jeszcze brakuje, jutro zaczynam 11 tc, ahh. Adunia ja w dalszym ciągu wierze, że będzie wporządku, że sprzęt podał zły wynik. Trzymam za Was kciuki, mam nadzieję, że wizyta w Łodzi rozwieje twoje obawy, jestem dobrej myśli. Odzywaj się do nas i nie znikaj. |
|
|
|
#2617 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O tym zmienianiu słyszałam od wielu farmaceutów i moich znajomych lekarzy, myślę że coś może w tym być, ale jeszcze się upewnię u mojego kochanego profesorka i dam Wam znać Ja mam takie podejście - Fasolinko bądź sobie malutka ale zdrowiutka to mamuni będzie łatwiej Cie urodzić ...urośniesz sobie później Przemyśl to Lukrecjo ![]() Co do brzucha to chyba bardziej to są teraz wzdęcia, ja raz go mam, raz nie...poza tym wydaje mi się, że sama podświadomie czasem go wypycham ...nie wiem po cholere ![]() Cytat:
Będzie chyba FasolCo do badań prenatalnych to nie są takie gdzie się dobijają do płodu tylko jakieś rozszerzone USG z pobraniem krwi. Wtedy wyliczają prawdopodobieństwo występowania jakiś tam wad genetycznych... idę na nie 24.02 to Wam wszystko opisze i postaram się wytłumaczyć Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie lek. kazał brać codziennie Femib. + Magne B6 2 x na dobe (bo spałam 16h dziennie)
|
|
#2618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
masz absolutną rację |
|
|
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Wczoraj miałam pierwsze spotkanie z Panem Wodnikiem. I mnie przyszło patrzeć w wodne odmęty No nic, dziś jak na razie ok.Dziewczyny czy Wy pijecie zieloną lub czerwoną herbatę? Ja się nie mogę załatwić, mimo jabłek, śliwek. A zawsze herbaty mi pomagały. Adunia ściskam mocno. Trzymaj się kochana A co do kawy to ja piję Riccore, ona ma 40% rozpuszczalnej a 60% cykorii. I jest pyszna |
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie się zdziwiłam, bo gin kazał mi ten femibion brać 3 razy na tydzień. Stwierdził, że skoro dobrze się odżywiam (tzn. staram się jeść zdrowo i rozsądnie), mam dobre wyniki, to na tym etapie kwas foliowy jest najważniejszy i nie ma co dodatkowo w za dużych ilościach faszerować się wspomagaczami. Dopiero od 2 trymestru mam zacząć codziennie brać femibion natal 2
|
|
#2621 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2622 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem z Tobą całym sercem i myślę, że dasz sobie radę - widzę w Twoich postach, że mimo że jest Ci okropnie ciężko, to potrafisz racjonalnie (na ile to możliwe), sobie wytłumaczyć pewne sprawy... Trzymam kciuki za Ciebie i Twojego ukochanego, żebyście byli silni w tych ciężkich dniach! |
|
|
|
|
#2624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcę się raczej uspokoić idąc na badanie genetyczne, zobaczyć dokładniej dzidziusia, upewnić się, że prawidłowo się rozwija.Mój mąż chciał iść dzisiaj na łatwiznę i pytał czy musi iść po ogórki na ryneczek(bo chciałam takie kiszone z beczki), bo on by oczywiście skoczył do sklepu osiedlowego żeby było szybciej. Wczoraj mi naobiecywał pączków z cukierni, a dziś też zaproponował ze sklepiku..Więc powiedziałam żeby po nic nie szedł, bo już mi się wszystkiego odechciało...no i mam pyszną zupę ogórkową i pączki z cukierni Właśnie jem pierwszego smakowitego pączka. Nawet nie wiecie jak się bałam go ugryźć. Człowiek, który nie mógł nic jeść, nagle je wszystko![]() Kupię sobie Femibion w takim układzie. Folik też brałam 2 lub 3 mies. przed ciążą. Szczerze mówiąc nie wiem czy lekarz kazał mi brać te witaminy od 2 trymestru czy od zaraz. Byłam tak zaaferowana bijącym serduszkiem
|
|
#2625 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane!
Chciałam przypomnieć, że z wszelkimi prośbami w sprawie listy piszcie do mnie na priv.
|
#2626 |
|
Przyczajenie
|
To i ja dołączę do grona mam, wczoraj zrobilam pierwszy pozytywny test
Ciaza nie do konca planowana, ale przyjeta z usmiechem. Co prawda dopiero w poniedzialek jade na badanie krwii, ale juz 'wiem'![]() Jestem tu prawie rzutem na taśme bo termin z internetu mi wychodzi na 22 pazdziernika. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, ja wiekszosc czasu bede siedziec w domu wiec pewnie bede tu czesto zagladac
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Lukrecja ale od wczoraj już się nie martwie jakoś samo mi przeszło
![]() Mój mąż poszedł rano do sklepu i przychodzi z pączkiem,ja się go pytam po co mu to,a on:daj Karince,niech zje pierwszego pączka Pączków nasmażyłam,nawet sie udały nie które ,bo smazyłam pierwszy razA teraz zmykam do nadrabiania Was kochane
|
|
|
|
#2628 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam wszystkim za słowa wsparcia.
gda nie jest mi ciężko czytać, że u Was wszystko ok, wręcz przeciwnie, ciesze się, że żadna z Was nie musi przeżywać tego co ja. Poza tym mam 2 bardzo bliskie koleżanki, które też są w podobnych wiekowo ciążach, przynoszą co krok dobre wieści od ginekologa, ale żadna z nich nie odezwie się do mnie jak się czuje, czy u Maluszków wszystko ok, bo boją się o moją reakcję. Wiadomo, jest mi przykro, że padło akurat na mnie, ale powoli się podnoszę, po tych wszystkich informacjach z którymi przyszło mi się zmierzyć. Nie spodziewałam się też tego jak silny jest mój Tż. Nikt mnie tak nie wspiera jak on, płaczę mu codziennie jak wraca z pracy, ale nie o to, że dzidziuś jest chory, bo nadal wierzę w naszego Maluszka, ale o to, że tak bardzo wzrusza mnie jego postawa i tok myślenia. Nie piszę często, bo jedyne o czym myślę to moje dziecko, czy obrzęk się powiększa, czy może jednak schodzi. Ale widzę, że jak będzie źle to mogę tutaj przyjść i się wypłakać. W każdym razie, pozdrawiam Was i Wasze brzuszki, niech rosną jak na drożdżach. A ja uciekam do Teściów, którzy przygotowali słodkości dla mnie, i to nie tylko w postaci pączków
|
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Dotrwałam do końca co nie było łatwe
![]() ciekawe kiedy ja będe mieć ciążowy brzuszek po pierwszym został całkiem nie złyAdunia w każdej chwili możesz się wyżalić i podzielić wszystkim po to jesteśmy,żeby się wspierać
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-02-16 o 17:41 |
|
|
|
#2630 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny troche się załamałam.
Czytałam sobie na innym forum o porodzie w szpitalu w którym wstępnie chce rodzić i okazało się że trzeba szybko rezerwować miejsca do szkoły rodzenia tam bo jest duże zainteresowanie.No więc dzwonie do szpitala,pytam sie mówie co i jak i pani położna do mnie że teraz trwają zapisy na wrzesień |
|
|
|
#2631 |
|
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32351752]Dziewczyny troche się załamałam.
Czytałam sobie na innym forum o porodzie w szpitalu w którym wstępnie chce rodzić i okazało się że trzeba szybko rezerwować miejsca do szkoły rodzenia tam bo jest duże zainteresowanie.No więc dzwonie do szpitala,pytam sie mówie co i jak i pani położna do mnie że teraz trwają zapisy na wrzesień Nie mów, że dzwoniłaś na Ujastek. Właśnie ja też czytałam, że 7 tydz ciąży to najwyższy czas na rezerwację Niektóre kobiety jeszcze wtedy nie wiedzą, że są w ciąży
|
#2632 |
|
Konto usunięte
|
do żeromskiego dzwoniłam.ale do ujastka też słyszałam ze masakra i że terminów brak więc postanowiłam że do żeromskiego pojde tylko na zwiedzanie i pogadam z położna a do szkoły rodzenia zapisze się tu
http://swiadomerodzicielstwo.pl/ Nie miałam pojęcia że takie obłożenie jest |
|
|
|
#2633 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszle mamy, dolaczam dzis do waszego grona z pierwszym pozytywnym testem
Ciaza nie do konca planowana, ale w sumie jestem szczesliwa, poki co... ![]() Czesto czytam forum teraz w koncu moge zaczac sie udzielac |
|
|
|
#2634 |
|
Zadomowienie
|
Fajna szkoła rodzenia
ja myślę o tej http://www.koala.krakow.pl/
|
#2635 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszle mamy, dolaczam dzis do waszego grona z pierwszym pozytywnym testem
Ciaza nie do konca planowana, ale w sumie jestem szczesliwa, poki co... ![]() Czesto czytam forum teraz w koncu moge zaczac sie udzielac |
|
|
|
#2636 |
|
Konto usunięte
|
Też bardzo pozytywna
A chcesz rodzić w ujastku?
|
|
|
|
#2637 |
|
Zadomowienie
|
Nienawidzę szpitali jak to już wcześniej tu pisałam, ale gdybym musiała, to myślałam o ujastku lub narutowiczu. Marzy mi się poród domowy lub co najmniej rodzinny lub w wodzie
|
#2638 |
|
Konto usunięte
|
Podziwiam Cie.Ja bym nie dała rady w domu. Ze strachu bym zeszła na tamten świat
|
|
|
|
#2639 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja od dwóch dni wiem o mojej ciąży, sprawa zupełnie świeża, w przyszłym tygodniu idę dopiero do lekarza, bo znalazłam sobie takiego bardzo polecanego. Na razie dwa testy wyszły pozytywne. Ciąża absolutnie nieplanowana i kompletnie z zaskoczenia
. Jak wszystko będzie ok, dziecko urodzi się w drugiej połowie października. Jeszcze niedawno nie byłam pewna, czy w ogóle chcę mieć dziecko, na razie nie potrafię się cieszyć, do tego słabo się czuje, mam fatalną cerę i jestem cała napuchnięta, a to dopiero początek... Aż strach się bać... . Mam 26 lat, mój TŻ też, witam .
|
|
|
|
#2640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak los za mnie zadecydował i bardzo mnie to cieszy.Paula blondyna po byłym prawie małżu, a teraz Malut pewnie czarny będzie bo my oboje czarni. Zastanawiacie się jak Dzidki będą wyglądać??? Bo ja tak sobie wyobrażam nieraz. U Pauli marzyłam aby miała usta ojca i ma. Cudne. W ogóle do niego jest podobna. Może teraz Malut w mamusię się wda. I tak w ogóle oglądałam zdjęcia mojej córki z balu w przedszkolu i tak nie skromnie muszę przyznać że ona najładniejsza
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.

zjadłam juz 4

).
fotki super

. Jak wszystko będzie ok, dziecko urodzi się w drugiej połowie października. Jeszcze niedawno nie byłam pewna, czy w ogóle chcę mieć dziecko, na razie nie potrafię się cieszyć, do tego słabo się czuje, mam fatalną cerę i jestem cała napuchnięta, a to dopiero początek... Aż strach się bać...