|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#782 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
Cześć!
Od roku dbam o swoje włosy,można powiedzieć że prawie cały internet przez ten rok przekopałam i wszystkie wątki o włosach ale mimo wszystko nie wiem wszystkiego na temat włosow,a szkoda! Jednak UWAGA WLOSOMANIACZKI:sądzę, że mogę się troche z Wami podzielić i,ba! co więcej! sądzę że coś się przyda... mam nadzieję! więc tak,nie rozpisując się zbytnio Dbam o włosy od roku,ale za to jak szalona. odstawiłam prostownice (której uzywalam 2 lata! ... bez ŻADNEJ ochrony więc na dlugość włosow przerzuciłam sie na olej kokosowy no ale nie mnie oceniać. Na skalp woda pokrzywowa z Barwy, juz sie konczy więc kupię teraz wode brzozową,również z barwy,nie mogę sie doczekać! no ale dalej. czasem maseczka z jajka+oleju rycynowego (wykluczam cytryne,uroki suchych włosow...) i planuje niebawem miodeekk,ale to przy następnym myciu. Miodem podobno można rosjanic wlosy blond,tak czytałam u Nas na Wizazu (Rozjasnianie włosów miodem, więc nie dość ze piękny kolor (jedna dziewczyna dała zdjęcie) to jeszcze uzdroowieniee dla włosow ale przechodzimy dalej do szamponu Radical (czyt. kwc) wzmacniajacego ze skrzypem polnym dolałam trochę szamponu z Joanny z pokrzywą i zieloną herbatą oraz trochę szamponu joanny wzmacniającego Czarna Rzepa, a do tego 3-5 kropelek oleju rycynowego ![]() ![]() takze prawdziwa mieszanka wybuchowa dla włosow! chyba... dziś pierwszy raz nim mylam przed chwilą i te szampony,ktore wszystkie niemiłosiernie kołtunią W OGOLE nie skołtuniły mi włosow! to zasluga oleju rycynowego czyż nie? i teraz siedzę z Henna Wax+Kamile Wax ze skrzypem polnym(zmieszałam) na głowie i czy popełniam jakiś bład/czegoś brakuje? Bardzo mi zalezy na kondycjii włosow i zeby rosłyrosłyrosły i sądze ze rosną całkiem niezle,niebawem zmierze i zamieszcze zdjęcie,radźcie coś kobitki! EDIT: +wewnetrznie: biorę VITARAL, tran z tabletkach i pokrzywe w tabletkach i PYTANIE ZNOW, POMOZCIE: czy biorąc pokrzywe w tabletkach da to mi takie same bądź chociaz podobne efekty jak gdybym ją piła? Help girllssss
Edytowane przez sharron Czas edycji: 2012-02-16 o 21:33 |
|
|
|
#783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() karmazynka, to ta odżywka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ra-wersja.html Bardzo fajna jest, nie ma silikonów ani pq, dużo ekstraktów i bardzo wysoko w składzie niacynamide ![]() Mi ją poleciła kiedyś Eloe, kupiłam i nie żałuję ![]() Cytat:
|
|
#784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tą mgiełkę to sama nie wiem bo pisze na opakowaniu żeby spryskać włosy całe więc już nie wiem, miała któraś to? W sumie racja co za dużo to nie zdrowo Jedwab mam BIOSILK Silk Therapy, miała któraś? Gliss Kur mam odżywkę po umyciu do spłukiwania.
. Edytowane przez tuliiipanek Czas edycji: 2012-02-16 o 21:37 |
|
|
|
|
#786 | ||
|
Zadomowienie
|
|
|
|
#787 |
|
pani.dietetyk
|
Ja używałam kiedyś, ale miałam wrażenie, że wysuszał mi włosy więc odstawiłam, co później potwierdziłam czytając bloga Anwen i wizażowskie forum - alkohol bardzo wysoko w składzie
|
#788 |
|
Raczkowanie
|
Ja miałam i zdecydowanie odradzam. Z moich w miarę zdrowych końcówek zrobił istną masakrę.. Suche, zniszczone, rozdwojone.. Z tego co mówiły dziewczyny lepszy jest jedwab CHI.
|
#789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje, już się zadomowiłam
![]() Cytat:
a co używasz na końcówki jeśli można spytać ? ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
Właśnie ten drugi jedwab chyba też gdzieś miałam w domu, poszukam i zamienię albo kupię coś innego na końcówki, co polecasz?
|
|
#790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
brr---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Właśnie ten drugi jedwab chyba też gdzieś miałam w domu, poszukam i zamienię albo kupię coś innego na końcówki, co polecasz? [/QUOTE]Co prawda nie do mnie,ale OLEJ KOKOSOWY
|
|
|
|
|
#791 | |
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
(kupiłam Joannę, bo nie miałam dostępu do Biovaxa a stwierdziłam, że mogę coś nowego wypróbować )
|
|
#792 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Najważniejsze, że my już wiemy, jakie to badziewie i nigdy więcej go nie użyjemy A co do olejku kokosowego to zawsze nałożę go za dużo i muszę myć szamponem Nie potrafię go używać na sucho.
Drożdże 06.08. - 06.11. PROJEKT DENKO Moja pielęgnacja włosów ![]() Destiny is for losers. It’s just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen. Edytowane przez joracuppi Czas edycji: 2012-02-16 o 21:57 |
||
|
|
|
#793 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczęta! po tym szamponie wymieszanym (lol jak to brzmi
) i waxie (ale po samym waxie nigdy mi sie tak nie dzialo,ani po samych tych szamponach stosowanych oddzielnie) włosy mam jeszcze mokre,ale patrze a one się normalnie lokują |
|
|
|
#794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#795 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=tuliiipanek;3235848 5]Byłam tam ostatnio i oglądałam takie olejki, ale nie wiedziałam ,że one są też do włosów
Ooo poczytaj o tym koniecznie,cudeńko ![]() ![]()
|
|
|
|
#796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo kolejna która poleca ten Biowax, może to kupię ja miesiąc temu obcinałam koncówki i oczywiście chciałam tak z 2 cm, ale fryzjerka chyba ma w oczach jakąś inna miarę , 3 razy większa nie dość,że zapłaciłam 80 zł za podcięcie końcówek ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- [QUOTE=sharron;32358628] Cytat:
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze jeszcze sesja dobija trommelke? Albo wrocila juz do PL i zachwyca sie po cichu hennara ![]() W moim SP byly takie zestawy: - 2x Henna - Henna+awokado - Henna+miod Chcialam awokado i miod, ale niestety sie nie udalo. Wzielam zestaw z awokado. Maja dluga date waznosci, takze na pewno sie nie zmarnuja
|
|
|
|
|
#798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Współczuję, ja bym jej nie zapłaciła. Ogólnie trudno znaleźć zaufaną fryzjerkę, która obetnie nam tyle ile chcemy. Najlepiej kupić nożyczki i samemu obcinać
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=tuliiipanek;3235863 5]Zaraz ide poszukać
ooo kolejna która poleca ten Biowax, może to kupię ja miesiąc temu obcinałam koncówki i oczywiście chciałam tak z 2 cm, ale fryzjerka chyba ma w oczach jakąś inna miarę , 3 razy większa nie dość,że zapłaciłam 80 zł za podcięcie końcówek ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Czyżby Warszawa?
|
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
następnym razem idę do niej ja to chyba sama bym nie umiała ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- pannanika nie, Wrocław ale widzę,że ceny tam mają podobne
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
No ja mam takie porównanie z Warszawą - przy długich włosach podcięcie, ewentualnie jakieś cieniowanie to 70-100 zł. Teraz mieszkam pod Warszawą (2 km od tabliczki :P) i tutaj za podciecie płacę ok 30 zł.
|
|
|
|
#802 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba sie za bardzo rozpisalam i nie chce sie czytać co?
|
|
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to jest głupota bo to jest ogromna różnica w cenie a w podcięciu nie widać tak naprawdę żadnej, ja pożałowałam ,że w ogóle poszłam za taką cenę ale już więcej takiego błędu nie popełnie człowiek podobno uczy się najlepiej na własnych błędach
|
|
#804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pierwsze słysze.. mi sie takie siano wlasnie zrobilo nie wiem od czego, takie suche te końce, że patrzeć na nie nie mogę, a nie zetne znowu bo nie chce krótkich, nieładnie mi bo mam okrągłą twarz kurde ja tez popadlam w to wlosomaniactwo.. dzis zakupilam wlasnie jedwab CHI oraz szampon Babydream. Szukałam jeszcze tego jantara, ale nie było. hymm;/
|
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam teraz swoją panią fryzjerkę, u której można poplotkować o tym co się dzieje we wsi Dziewczyny, jak szybko schodzi szamponetka z henną venita (błagam, powiedzcie, że szybko :P) ? |
|
|
|
|
#806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do mgiełki Radicala, to niby jest napisane, żeby stosować na włosy, ale ja bym używała tylko na skórę głowy, bo na początku składu ma alkohol i wyciągi z ziółek i to wszystko może wysuszać włoski Co do Biosilka, to już Ci dziewczyny wszystko wyjaśniły, ja bym zamieniła na jedwab CHI lub serum Biovaxa, albo po prostu na kroplę jakiegoś oleju ![]() Ja często daję najpierw trochę olejku, a na to jedwab CHI, odkąd tak robię moje końcówki się nie rozdwajają ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trommelka chyba faktycznie już wróciła i pewnie testuję nowości i imprezuje po powrocie
|
|
#808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
odstawie ta rycyne, a za kokosem sie rozejrze ale nie wiem czy u mnie w sklepie będzie.. widzialam tylko olejek winogronowy:/
|
|
|
#809 |
|
pani.dietetyk
|
Nieźle, faktycznie... :O ja z Wałbrzycha (może kojarzysz miejscowość), stosunkowo niedaleko od Wrocławia - chodziłam do Pana Adasia Rudyka - 2005r. Mistrz Dolnego Śląska w kat. fryzura ślubna i II miejsce w kat. fryzjerstwo damskie, na prawdę wychodziłam BARDZO zadowolona - za cięcie, modelowanie, masaż płaciłam 90 - 100 zł , ciekawe ile ktoś o takich referencjach by mnie we Wrocławiu policzył
|
#810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a kokos cudowny
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

Od roku dbam o swoje włosy,można powiedzieć że prawie cały internet przez ten rok przekopałam i wszystkie wątki o włosach
ale mimo wszystko nie wiem wszystkiego na temat włosow,a szkoda! Jednak UWAGA WLOSOMANIACZKI:sądzę, że mogę się troche z Wami podzielić i,ba! co więcej! sądzę że coś się przyda...
mam nadzieję! więc tak,nie rozpisując się zbytnio
więc na dlugość włosow przerzuciłam sie na olej kokosowy
no ale nie mnie oceniać. Na skalp woda pokrzywowa z Barwy, juz sie konczy więc kupię teraz wode brzozową,również z barwy,nie mogę sie doczekać!
ale przechodzimy dalej
i czy popełniam jakiś bład/czegoś brakuje? Bardzo mi zalezy na kondycjii włosow i zeby rosłyrosłyrosły