Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklamy - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-16, 22:31   #1171
tuliiipanek
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam

Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Ah, czyli dopiero zaczynasz.
Uważaj, to uzależnia
Zdążyłam zauważyć

Cytat:
Jeśli chodzi o naftę to osobiście nie byłam zadowolona, ale wiadomo,że kazdemu pasuje coś innego i trzeba próbować.
Szampon Joanna Rzepa (zielony) lubię, jeśli chodzi o odżywkę gliss kur,to domyslam się,że ma silikony, zdecydowałaś już, czy chcesz ich używać/zrezygnować z nich?
Wodę pokrzywową tylko w skalp,tak?
A co do mgiełki Radical to sprawdź,czy nie ma alkoholu w składzie, bo psikanie takiej na włosy może zaszkodzić.
A jedwab pewnie miałaś Biosilk, tam jest alkohol i rzeczywiście włosomaniaczki raczej go odradzają. Możesz kupić np. jedwab CHI czy serum Biovax

Ja polecam jeszcze jakąś treściwą maskę
No i miód - na moje włosy działa super
Pewnie ma silikony ale gdzieś czytałam,że jest dobra, chciałabym zrezygnować ale na razie to trudno jest mi podjąć taką decyzję bo ja się na tych składach w ogóle nie znam
Tak woda pokrzywowa w skalp, zaraz sprawdzę skład tej mgiełki, tutaj na wizażu gdzieś widziałam taki wątek z opisanymi składami
To serum chyba zakupię albo olejek kokosowy na końcówki

A jaką polecasz maskę? o miodzie też poczytam
Stary 2012-02-16, 22:37   #1172
Ula_87
Wtajemniczenie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam

Cytat:
Napisane przez tuliiipanek Pokaż wiadomość
Zdążyłam zauważyć

Pewnie ma silikony ale gdzieś czytałam,że jest dobra, chciałabym zrezygnować ale na razie to trudno jest mi podjąć taką decyzję bo ja się na tych składach w ogóle nie znam
Tak woda pokrzywowa w skalp, zaraz sprawdzę skład tej mgiełki, tutaj na wizażu gdzieś widziałam taki wątek z opisanymi składami
To serum chyba zakupię albo olejek kokosowy na końcówki

A jaką polecasz maskę? o miodzie też poczytam
Wiesz, silikony to nie jest samo ZŁO , bez przesady. Ważne tylko,żeby oczyszczać z nich włosy, bo jak się nadbudują to substancje aktywne, oleje itp będą miały problem z dotarciem w głąb włosa.
Jeśli chodzi o gliss kura to ja polecam takie żółte serum. Ma niby silikon, ale oprócz tego siedem olejków - jest fajne jako zabezpieczenie
Sprawdź skład mgiełki, bo wiem,że jakaś z nich ma alkohol,tylko nie wiem która.

A do jakiej kwoty tą maskę chcesz kupić?

Masz farbowane czy naturalne włosy? Kręcone,falowane, proste?
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:39   #1173
tuliiipanek
Zakorzenienie

Pozwoliłam sobie skopiować z wątku o składach

"Primo - alkohol na początku składu - może wysuszać, często jest niestety stosowany jako nośnik, szybko paruje po spryskaniu, ale czaem może jednak suszyć.
Plusem tej mgiełki jest wysoko umieszczony ekstrakt ze skrzypu, zielonej herbaty, proteiny zbożowe, PABA i d-panthenol, w sumie niemal nie ma wypełniaczy i same substancje aktywne
Produkt godny polecenia wg mnie, mimo tego alkoholu.
Ale raczej do spryskiwania na włosy, bo wrażliwą skórę głowy może podrażnić przy wcieraniu. Chyba, że dobrze reagujesz na alkohol i zechcesz spróbować. Lepiej jednak stosować ją zgodnie z przeznaczeniem. "

To jest opisane o mgiełce ochronnej a tutaj na dole dziewczyna dopisała o tej mgiełce którą ja mam :

"Mgiełka składem podobna, ta druga zdaje się jest do włosów farbowanych (wg producenta), skład całkiem ok, no, może z wyjątkiem alkoholu.
Do psikania "

I teraz jestem w kropce
Stary 2012-02-16, 22:40   #1174
Maryha_ah
Zakorzenienie

Dzieeeeeeeeeeeeeen dooobry!

Właśnie piję mocną kawę i jem pączka. A co. Kto mi zabroni pić kawę o 22.30 i wpierdzielać. Można? Można

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Czarna mi się przyda do biura. Muszę się zacząć ubierać bardziej odpowiednio, bo wczoraj jak miałam na sobie wełnianą tunikę za tyłek i legginsy, to mi szef powiedział, że chodzę prawie bez gaci. Niby zaraz dodał, że jego nie interesuje jak się ubieramy, ale jak będę załatwiać ważne sprawy gdzieś "na mieście" to mam się ubierać inaczej. Tak jakbym tego nie wiedziała...
Wiesz co.. zrobił to oczywiście nie powinien Ci w tej sposób uwagi zwracać, i nie ma dla tego żadnego usprawiedliwienia..ale trochę go rozumiem.. Ja na przykład nie wiem co się dziewczynom uroiło ostatnio, ale tuniki zakładane do legginsów są coraz krótsze, czasem już widzę legginsy i bluzkę.. Taka dziewczyna schyla się po torebkę, a ja oglądam jej calutką pupę w rajtach i nawet widzę kształt bielizny jaki nosi. Laski nie rozumieją że legginsy to takie grube rajstopy, służą do noszenia do sukienki czy spódnicy, i już. To jest jakaś plaga z tymi legginsami, myślałam że już będzie wychodzić z mody,a tu ciągle się nasila i ja ciągle oglądam czyjeś poślady

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Hej

Ja radze obadać gina na tej stronce: http://www.znanylekarz.pl/ranking-lekarzy/ginekolog . Ja się bałam, myślałam,ze to badanie będzie trwało niewiadomo ile, a tu chwileczka i po sprawie. Pierwszy raz byłam jeszcze jako dziewica, więc badanie inne, ale tez nie bolało. Byłam i u kobiety i u facetów, nei widzę różnicy. Też poszłam dosyć późno w sumie, dopiero jak miałam 20 lat.

Ale ceny prywatnych wizyt mnie rozwalają, 140 zł razem z cytologia i usg. A idź teraz na nfz z jakąś infekcją nagłą.. Ja teraz czekałam troche nieco ponad miesiąc to niedługo, ale w innej przychodni co się ide zarejesrtować, to "już nie rejestrują", albo "jeszcze nie rejestrują" . w zeszłym roku w czerwcu sie tak zaprawiłam, poszłam prywatnie, Jedna wizyta 100zł plus posiew z antybiogramem coś koło 100, na leki poszło 90 zł i za następna wizytę już miły facet, wziął tylko 50 zł. Dodatkowo akurat wyjeżdżałam,spieszyłam się na autobus i przyjechał 20 minut wcześniej specjalnie dla mnie. Jak będę musiałą prywatnie chodzić to tylko do niego. Jest tego wart. :

Strasznie wam współczuje. Ja dzisiaj rano byłam u gina. wczoraj po zajęciach zadzwoniłam umówić się na wizytę a tu pach żebym przyszła następnego dnia. No to przyszłam. W kolejce czekałam może 10 minut. Sama wizyta.. nie byłam zachwycona. Mogę opisać wiele minusów (byłam u innego lekarza niż zwykle). Ale co najważniejsze- odbyła się. Lekarz mnie zbadał, pooglądał, (bo miałam ostatnio plamienie nie wiem skąd i już wymyśliłam milion chorób które mam) powiedział że jestem zdrowa, wypisał recepte na anty i niemal wywalił z gabinetu każąc przyjść na cytologię po okresie bo teraz nie (). Minusów jest całe mnóstwo, nie był to najdelikatniejszy człowiek na świecie,spieszył sie jak cholera, w gabinecie nie było prywatności bo byl maly i siedziała w nim jeszcze piguła, nie bardzo chciał ze mną rozmawiać i pewnie następnym razem pójde znowu do swojej starej sprawdzonej babeczki ale kiedy potrzebna jest taka nagła wizyta bo pojawia się plamienie i człowiek głupieje to można załatwić od razu Najważniejsze że się dowiedziałam że nie umieram,bo ze mnie trochę hipohondryk jest

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Agusia, taka wizyta zawsze jest lekko stresująca, ale dla mnie to luzik już teraz, idę do faceta, zawsze troszkę się wstydzę, ale za chwilę mi to mija. On się w życiu tak napatrzył, że pipeczki już prawdopodobnie na nim wrażenie nie robią

Cena za wizytę to normalka. Ja placiłam 80zł za samą wizytę, dojazd samochodem 20zł +ewentualne leki jak miałam jakąś infekcję.
To kiedyś (może nadal jest) ginekolog był tematem tabu, jeżeli dziewczyna czekała w kolejce to na pewno była w ciąży, takie chore myślenie. Ja jak byłam mała i bolał mnie jajnik to mnie mama zabrała, usg mi tylko robił, ale w poczekalni baby tak się na mnie gapiły jakbym była trędowata!
Jezzuu.. Czytam te wasze wypowiedzi, i mam wrażenie że moje miasto jest jakieś 50 lat przed waszymi. Dzwonie i mam, za darmo, na NFZ, nikogo nie dziwi nic, wszyscy są tolerancyjni..

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
przyznawać się ile pączków pochłonęłyście? ja 2
w sumie trzy. Kiedyś byłam dużo lepsza, 5-6 spokojnie, ale teraz mi jakoś pączki nie wchodzą. Odzwyczaiłam się

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Śliczna.
Sama bym takie nosiła, ale ja za duża z kolei do takich jestem.
Mi się wydaje, że takie słodziutkie kiecuchny właśnie bardziej drobnym osobom pasują.
A też mam takie wrażenie. Że sama w tej sukience wyglądałabym jak monstrum

Cytat:
Ja też dziś nakładam olej
Jeszcze się zastanawiam który, ale chyba wybiorę śmierdziucha Khadi [COLOR="Silver"]
:

Chyba też się zmuszę..jakoś ostatnio przez to obcięcie mam takiego lenia włosowego.. Nic mi się nie chce.. nawet oleju na noc nałożyć bo i po co niby ciachnęła mi ta wstrętna baba ponad pół roku zapuszczania ale te moje włosy wyglądają nareszcie ładnie. Nie mogę się na nie napatrzeć. Wyglądają 100 razy lepiej niż jak miałam te 12 cm więcej. Są błyszczące, równe, krótkie jak cholera,ale przynajmniej wyglądają zdrowo. Takiego życia nabrały
Stary 2012-02-16, 22:43   #1175
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szotta Pokaż wiadomość
Sama już nie wiem, wydaje mi się że wyraźnie w meilu jest że w jednej jest kilka długości
W każdym razie jakbym kupowała to tam gdzie nie ma wątpliwości

Ciekawe tylko czym się różni taka za 30zł od tej za 49 zł i od tej za 150 zł
Ryzyko jest tanie, ze ten za 30 zł może być ze zwykłej stali a nie z tytanu.
A te za 150 to mają trochę wygórowane ceny. Ja z mój, porządny, zapłaciłam ok 65-70 zł. A były tez te same , tańsze.
Cytat:
Coś kiepsko idzie spamowanie.
Wiecie jaki wątek ostatnio widziałam?
Ukończony w 5 dni
Nasz też kiedyś skończył się wok tygodnia. Nie pamiętam już która część, ale wtedy dałyśmy czadu.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:43   #1176
tuliiipanek
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, silikony to nie jest samo ZŁO , bez przesady. Ważne tylko,żeby oczyszczać z nich włosy, bo jak się nadbudują to substancje aktywne, oleje itp będą miały problem z dotarciem w głąb włosa.
Jeśli chodzi o gliss kura to ja polecam takie żółte serum. Ma niby silikon, ale oprócz tego siedem olejków - jest fajne jako zabezpieczenie
Sprawdź skład mgiełki, bo wiem,że jakaś z nich ma alkohol,tylko nie wiem która.

A do jakiej kwoty tą maskę chcesz kupić?

Masz farbowane czy naturalne włosy? Kręcone,falowane, proste?
Tego Gliss Kura mam już tylko troche to dokończę i zakupię coś innego
Myślę,że tak do 30 zł, da się? bo jeszcze muszę za coś kupić tamte produkty, drogie to włosomaniactwo mam naturalne, raczej falowane
Stary 2012-02-16, 22:49   #1177
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę,że tak do 30 zł, da się? bo jeszcze muszę za coś kupić tamte produkty, drogie to włosomaniactwo mam naturalne, raczej falowane
Dobre rzeczy da się i już za 10 zł kupić, tylko ciężej znaleźć niż te droższe
Stary 2012-02-16, 22:51   #1178
otako
Zakorzenienie

Cytat:
OTAKO, jak tam film?
Podobał mi się taki trochę klimat Skinsowy. W skali do 10 dałabym 7 albo i 7,5. Nie żałuję, że poszłyśmy akurat na ten.

Cytat:
Napisane przez Krasko1 Pokaż wiadomość
Ona szła na ten Big Love?
Jestem ciekawa czy tylko dla mnie było tam za dużo scen erotycznych
Owszem, dużo, ale myślę, że całkowicie uzasadnione. Zresztą gdzieś czytałam, że reżyserka powiedziała, że to kryminał erotyczny, więc się spodziewałam.
I podziwiam aktorów, pewnie ciężko grać takie sceny.

Maryha - no ja akurat w legginsach, które wyglądają jak rajstopy nie śmigam. Mam porządne, bawełniane, które nigdzie nie prześwitują. A na dodatek pod spodem miałam czarne rajstopy. A sweter był do pół uda, więc nie wiem gdzie ten brak gaci. No ale już nieważne
Na takie legginsy jak rajstopy 80 DEN to i ja mam uczulenie
http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater Tam dalej jest jeszcze jedno, MOCNIEJSZE zdjęcie, ale to już sobie same zobaczcie, nie chcę Was obrzydzać.

Edytowane przez otako
Czas edycji: 2012-02-16 o 22:54
otako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:57   #1179
Ula_87
Wtajemniczenie

A ja właśnie szczytuję przy Beethovenie

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Pozwoliłam sobie skopiować z wątku o składach

"Primo - alkohol na początku składu - może wysuszać, często jest niestety stosowany jako nośnik, szybko paruje po spryskaniu, ale czaem może jednak suszyć.
Plusem tej mgiełki jest wysoko umieszczony ekstrakt ze skrzypu, zielonej herbaty, proteiny zbożowe, PABA i d-panthenol, w sumie niemal nie ma wypełniaczy i same substancje aktywne
Produkt godny polecenia wg mnie, mimo tego alkoholu.
Ale raczej do spryskiwania na włosy, bo wrażliwą skórę głowy może podrażnić przy wcieraniu. Chyba, że dobrze reagujesz na alkohol i zechcesz spróbować. Lepiej jednak stosować ją zgodnie z przeznaczeniem. "

To jest opisane o mgiełce ochronnej a tutaj na dole dziewczyna dopisała o tej mgiełce którą ja mam :

"Mgiełka składem podobna, ta druga zdaje się jest do włosów farbowanych (wg producenta), skład całkiem ok, no, może z wyjątkiem alkoholu.
Do psikania "

I teraz jestem w kropce
Ja bym się bała używać tej mgiełki na długość.
Ale może jestem zbyt strachliwa

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Maryha_ah Pokaż wiadomość
Dzieeeeeeeeeeeeeen dooobry!

Właśnie piję mocną kawę i jem pączka. A co. Kto mi zabroni pić kawę o 22.30 i wpierdzielać. Można? Można

Chyba też się zmuszę..jakoś ostatnio przez to obcięcie mam takiego lenia włosowego.. Nic mi się nie chce.. nawet oleju na noc nałożyć bo i po co niby ciachnęła mi ta wstrętna baba ponad pół roku zapuszczania ale te moje włosy wyglądają nareszcie ładnie. Nie mogę się na nie napatrzeć. Wyglądają 100 razy lepiej niż jak miałam te 12 cm więcej. Są błyszczące, równe, krótkie jak cholera,ale przynajmniej wyglądają zdrowo. Takiego życia nabrały
Maryś, smacznego
Tylko czy Ty zaśniesz po tej kawie?

Włosy po podcięciu nabierają życia, to prawda.. są takie mięsiste, zwarte, cięższe (w pozytywnym tego słowa znaczeniu). Też mnie kusi,żeby się udać na podcięcie,szczególnie,że ostatnio byłam... rok temu
Stary 2012-02-16, 22:59   #1180
tuliiipanek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym się bała używać tej mgiełki na długość.
Ale może jestem zbyt strachliwa
Nie tyko Ty, jedna wizażanka radziła mi,że mam ją stosować tylko na skalp i chyba tak zrobię.
Stary 2012-02-16, 22:59   #1181
Ula_87
Wtajemniczenie

Stary 2012-02-16, 23:01   #1182
tuliiipanek
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre rzeczy da się i już za 10 zł kupić, tylko ciężej znaleźć niż te droższe
I w tym cały problem no może jeszcze w tym jak ktoś się w ogóle nie zna na składach i kupuję droższe bo na pewno lepsze
Stary 2012-02-16, 23:04   #1183
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:

Maryha - no ja akurat w legginsach, które wyglądają jak rajstopy nie śmigam. Mam porządne, bawełniane, które nigdzie nie prześwitują. A na dodatek pod spodem miałam czarne rajstopy. A sweter był do pół uda, więc nie wiem gdzie ten brak gaci. No ale już nieważne
http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater Tam dalej jest jeszcze jedno, MOCNIEJSZE zdjęcie, ale to już sobie same zobaczcie, nie chcę Was obrzydzać.
No to rozumiem ale wiesz o co mi chodziło. Co chwilę widuje takie coś jak na obrazku. FUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Cytat:
Maryś, smacznego
Tylko czy Ty zaśniesz po tej kawie?

Włosy po podcięciu nabierają życia, to prawda.. są takie mięsiste, zwarte, cięższe (w pozytywnym tego słowa znaczeniu). Też mnie kusi,żeby się udać na podcięcie,szczególnie,że ostatnio byłam... rok temu
A może ja nie chcę spać co? BO MOGĘ. Jutro mam wolne. Mogę spać ile chce. A ja lubię siedzieć po nocach i później długo spać. Raczej nocny marek ze mnie.
Stary 2012-02-16, 23:05   #1184
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Przejrzyj sobie ten wątek z analizą składów, tam można się zainspirować.

Z takich tańszych masek to ja polecam te:

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...enerujaca.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...y-mleczne.html (ale ma silikon i parafinę)
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-jajeczna.html (ma silikon)
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-ciemnych.html
Sporo osób też chwali maskę Alterry, ja nie byłam jakoś specjalnie zadowolona,poza tym też boję się alkoholu w składzie (chociaż ona ma dużo ekstraktów i nawilżaczy, które niwelują wysuszające działanie alkoholu,ale ja i tak schizuję )
Tej maski nie miałam (ale już ją zamówiłam ), ale Otako ją bardzo chwali i skład wygląda kusząco - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...iu.html&next=1
Stary 2012-02-16, 23:08   #1185
19agusia91
Zakorzenienie

Ej, to mam pytanie więc. W takich "spdoniach" można wyjśc w bluzce o takiej długości? Wczoraj robiłam zdjęcia, czy nie wygląda to dziwkowato właśnie i sama nie wiem. Bałagan wybaczcie-remont w domu. Niby grube, ale jakoś mi tak dzownie bez kieszeni.https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=14953 Nawet kawałek włosów się załapał

Tez mam tylko grube legginsy, raczej bez szwów.

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Ja nie zasnę, bo się delikatnie mówiąc wkurzyłam. Ale posamruję buzię i postaram się iśc jednak spać.

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Co nie zmienia faktu,ze jestem zła i smutna.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Otako, to moze wybiorę się po wypłacie, skoro polecasz. Tylko,że nei wiem,czy jest sens, skoro już wiem jak się skończy :bzrydal:
Hula Hop
440/5000 minut

Edytowane przez 19agusia91
Czas edycji: 2012-02-16 o 23:07
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 23:09   #1186
Ula_87
Wtajemniczenie

A jakbyś kiedyś się wkręciła maksymalnie i miała kasę to polecam odżywki John Masters Organics. Skład zwala z nóg.

Przykładowo:

Aqua (water), aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice,* cetearyl alcohol, behentrimonium methosulfate, panthenol, hydrolyzed soy protein, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil,* honey,* arnica montana (arnica) flower extract,* camellia sinensis (white tea) leaf extract,* anthemis nobilis (chamomile) flower extract,* calendula officinalis (calendula) flower extract,* hibiscus sabdariffa (hibiscus) flower extract,* hydrolyzed wheat protein, tilia tomentosa (silver linden) bud extract, chondrus chrispus extract, hydrolyzed rhodophycea extract, macrocystis pyrifera (kelp) extract,* theobroma grandiflorum (cupuacu) seed butter, hyaluronic acid, carrageenan, fagus sylvatica bud extract,* glycerin, citric acid, sorbitol, calophyllum tacamahaca (tamanu) seed oil,* olea europaea (olive) oil,* linum usitatissimum (flax) seed oil,* borago officinalis (borage) seed oil,* stearamidopropyldimonium chloride, soy lecithin, tocopherol, sodium benzoate, potassium sorbate, cananga odorata (ylang ylang) flower oil,* citrus aurantium bergamia (bergamot) fruit oil,* cananga odorata (cananga) flower oil,* pogostemon cablin (patchouli) oil*

Aloe barbadensis (aloe vera leaf juice) gel,• aqua (water), behentrimonium methosulfate, cetearyl alcohol, panthenol (vitamin B5), hydrolyzed soy protein, wheat amino acids, sorbitol, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil,• cocos nucifera (coconut) oil,• helianthus annuus (sunflower) seed oil,• lecithin, tocopherol, glycerin, citric acid, citrus grandis (grapefruit) peel oil,• citrus medica limonum (lemon) peel oil,• citrus aurantium dulcis (neroli) flower oil,• canarium luzonicum (elemi) gum nonvolatiles,• cymbopogon shoenanthus (lemongrass) oil,• sodium benzoate, potassium sorbate, arnica montana (arnica) flower extract,• camellia sinensis (white tea) leaf extract,• chamomilla recutica (chamomile) flower extract,• calendula officinalis (calendula) flower extract,• equisetum hiemale (horsetail) leaf/stem extract,• foeniculum vulgare (fennel) seed extract,• lonicera caprifolium (honeysuckle) flower extract, linum usitatissimum (flaxseed) seed oil,• borago officinalis (borage) seed oil,• sodium hyaluronate (hyaluronic acid), sulfur

Aqua (water), aloe barbadensis (aloe vera leaf juice) gel,* cetearyl alcohol, panthenol (vitamin B5), sorbitol, persea americana (avocado) oil,* soy protein, simmondsia chinensis (joboba) seed oil,* arnica montana (arnica) extract,* camellia sinensis (white tea) extract,* anthemis nobilis (chamomile) flower extract,* calendula officinalis (calendula) extract,* hydrolyzed wheat protein, citric acid, orbygnia speciosa (babassu) oil,* behentrimonium chloride, capric caprylic triglycerides, soy lecithin, tocopherols, apis meliferra (honey),* lonicera japonica (honeysuckle) leaf extract, sodium benzoate, potassium sorbate, lavandula angustifolia (lavender) oil,* cedrus atlantica (cedarwood) oil,* cymbopogon martinii (palmarosa) oil*

Chciałabym mieć wszystkie trzy
Mam ostatnią i jest świetna!

Polecam też odżywkę i hydrator Joico K-Pak, ale to też wyższa półka.
Składy bardzo ładne.
Stary 2012-02-16, 23:11   #1187
19agusia91
Zakorzenienie

Ten materiał to taki bardzo "lichy" jeans, taki przylegajacy mocno.
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2012-02-16, 23:11   #1188
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie tyko Ty, jedna wizażanka radziła mi,że mam ją stosować tylko na skalp i chyba tak zrobię.
Masz tą mgiełkę? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...do-wlosow.html

Jeśli tak,to ja bym jej nie dawała na długość
Tylko jako wcierka.
Stary 2012-02-16, 23:11   #1189
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Podobał mi się taki trochę klimat Skinsowy. W skali do 10 dałabym 7 albo i 7,5. Nie żałuję, że poszłyśmy akurat na ten.
Ooo, zapomniałam o Skinsach przez ten wyjazd. Jutro muszę nadrobić.

Cytat:
Haha.
Ja to ostatnio widziałam laske w takich "rajstopach", białych, krótkirj bluzce i czarnych majtach pod spodem. Analizując myślę, ze te prześwitujące rajty i gacie to był zamierzony efekt. Inie wiem czy to moda taka, bo TŻ tez takie coś widział. Nie wiem czy to byłą ta sama osoba
Fajnie mi to opisywał: "wiesz co? wdziałem gwiazdę w rajstopach jak do komunii..."

A z moich zbiorów ciekawych strojów w załączniku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1298 (Copy) (2).jpg (41,3 KB, 20 załadowań)

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

Edytowane przez kocurzyca
Czas edycji: 2012-02-16 o 23:13
kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 23:12   #1190
otako
Zakorzenienie

Cytat:
No to rozumiem ale wiesz o co mi chodziło. Co chwilę widuje takie coś jak na obrazku. FUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
Na prawdę? ja jeszcze nie miałam okazji widzieć czegoś takiego na żywo. Ale to może lepiej dla mnie

Cytat:
Ej, to mam pytanie więc. W takich "spdoniach" można wyjśc w bluzce o takiej długości? Wczoraj robiłam zdjęcia, czy nie wygląda to dziwkowato właśnie i sama nie wiem. Bałagan wybaczcie-remont w domu. Niby grube, ale jakoś mi tak dzownie bez kieszeni.https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=14953 Nawet kawałek włosów się załapał

Otako, to moze wybiorę się po wypłacie, skoro polecasz. Tylko,że nei wiem,czy jest sens, skoro już wiem jak się skończy :bzrydal:
Ja bym nosiła do bluzek, które zasłaniają pośladki. Chociaż takie, które kończą się na wysokości kroku.

Ale to akurat wiadomo praktycznie od początku filmu też przez przypadek przeczytałam spojler dzisiaj, i byłam wkurzona, ale okazało się, że niepotrzebnie.

Stary 2012-02-16, 23:12   #1191
19agusia91
Zakorzenienie

A co powiecie na legginsy i bluzka w środku?
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2012-02-16, 23:12   #1192
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:

A może ja nie chcę spać co? BO MOGĘ. Jutro mam wolne. Mogę spać ile chce. A ja lubię siedzieć po nocach i później długo spać. Raczej nocny marek ze mnie.
Ja podobnie.
Wolę noc niż dzień
Stary 2012-02-16, 23:14   #1193
19agusia91
Zakorzenienie

Otako, ja właśnie też tak myślę, a mama mówi, że mocno przesadzam. Dlatego się zastanawiam.

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Znając zycie to do kina w moim mieście film przybędzie nie po tej wypłacie, tylko po następnej Ale kusi mnie. o dziwo nawet podoba mi sie ta piosenka Ady, chociaż uważam,ze zaśpeiwała to trochę bezpłciowo, bez emocji, jak puszka okruszka.
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2012-02-16, 23:18   #1194
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam bardzo podobne spodnie, też bez kieszeni, też grubsze niż leginsy. I osobiście zakładam do nich tylko bluzki sięgające za pupę, albo tuniki. Ale to dlatego,że inaczej czuje się trochę goło. Ale to może być taka moja kolejna schiza
Nie uważam, by to wyglądało, jak to ujęłaś "dziwkowato" , ale ja bym się tak nie ubrała.

P.s Widzę na półce to ładne zdjęcie, które masz też na Fb

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
O nie, to już ekshibicjonizm

Edytowane przez Ula_87
Czas edycji: 2012-02-16 o 23:17
Stary 2012-02-16, 23:19   #1195
19agusia91
Zakorzenienie

Cytat:
Mam bardzo podobne spodnie, też bez kieszeni, też grubsze niż leginsy. I osobiście zakładam do nich tylko bluzki sięgające za pupę, albo tuniki. Ale to dlatego,że inaczej czuje się trochę goło. Ale to może być taka moja kolejna schiza
Nie uważam, by to wyglądało, jak to ujęłaś "dziwkowato"

P.s Widzę na półce to ładne zdjęcie, które masz też na Fb
Czyli kolejny głos na taka wersję. Dobra, to juz wiem co robić, dziękuję

Moniek, dzięki za komentarz miły

Ulu, to nie to zdjęcie, . Ale podobne bardzo. Tamto jest poważne, a to głupkowate.
Hula Hop
440/5000 minut
Stary 2012-02-16, 23:20   #1196
Maryha_ah
Zakorzenienie

Cytat:
Na prawdę? ja jeszcze nie miałam okazji widzieć czegoś takiego na żywo. Ale to może lepiej dla mnie
Ojj lepiej, lepiej..........

Cytat:
Mamo.. Niieeeeeee.. ratunku..

Cytat:
Otako, ja właśnie też tak myślę, a mama mówi, że mocno przesadzam. Dlatego się zastanawiam. [COLOR="Silver"]
Nie uważam żeby to wyglądało dziwkowato czy coś, ale ja ubrałabym coś typu tunika, bo jednak dziwnie bym się czuła tak.
Stary 2012-02-16, 23:20   #1197
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1
Konto usunięte

Dopiero co weszłam na wątek i tyle nadrabiania
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaaa zaliczyłam zaliczyłam zaliczyłam i to na 4
Gratulacje!
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 23:28   #1198
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie uważam żeby to wyglądało dziwkowato czy coś, ale ja ubrałabym coś typu tunika, bo jednak dziwnie bym się czuła tak.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Dobra, czas się podtruć.
Stary 2012-02-16, 23:28   #1199
otako
Zakorzenienie

Jestem padnięta. Dopiero co wróciłam do domu, a tu już trzeba iść spać i jutro wstawać przed 7. Zjem kolację i idę w kimono.
Lekko się stresuję jutrzejszym dniem, ciekawe czy sobie poradzę w tej nowej pracy.

Stary 2012-02-16, 23:41   #1200
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Elewyn Pokaż wiadomość
mówiłyście o marynarkach, mi się ta podoba
http://allegro.pl/hit-marynarka-neon...147821406.html
szkoda, że droga
ładna Mnie zauroczyła taka zielona z nowej kolekcji Zary
Cytat:
Napisane przez Krasko1 Pokaż wiadomość
Jakbym była wysoka to nosiłabym takie sukienki
http://www.missselfridge.com/webapp/...36&pageSize=20
świetna ja jestem w miarę wysoka, ale mam długi tułów, a nie nogi
Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
przyznawać się ile pączków pochłonęłyście? ja 2
Tylko 2, ale jakie pyszne

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

co do wątku pięciodniowego, proszę oto jeden z moich subskrypcji
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=582189
1a159cf6a0624b31db6aaefb6bbb43b621a184e1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości