|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam
Zdążyłam zauważyć
![]() Cytat:
Tak woda pokrzywowa w skalp, zaraz sprawdzę skład tej mgiełki, tutaj na wizażu gdzieś widziałam taki wątek z opisanymi składami ![]() To serum chyba zakupię albo olejek kokosowy na końcówki ![]() A jaką polecasz maskę? o miodzie też poczytam
|
|
#1172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie XL - Dalej wspólnie zapuszczamy, mamy włosy jak z reklam
Cytat:
Jeśli chodzi o gliss kura to ja polecam takie żółte serum. Ma niby silikon, ale oprócz tego siedem olejków - jest fajne jako zabezpieczenie Sprawdź skład mgiełki, bo wiem,że jakaś z nich ma alkohol,tylko nie wiem która. A do jakiej kwoty tą maskę chcesz kupić? Masz farbowane czy naturalne włosy? Kręcone,falowane, proste?
|
|
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Pozwoliłam sobie skopiować z wątku o składach
![]() "Primo - alkohol na początku składu - może wysuszać, często jest niestety stosowany jako nośnik, szybko paruje po spryskaniu, ale czaem może jednak suszyć. Plusem tej mgiełki jest wysoko umieszczony ekstrakt ze skrzypu, zielonej herbaty, proteiny zbożowe, PABA i d-panthenol, w sumie niemal nie ma wypełniaczy Produkt godny polecenia wg mnie, mimo tego alkoholu. Ale raczej do spryskiwania na włosy, bo wrażliwą skórę głowy może podrażnić przy wcieraniu. Chyba, że dobrze reagujesz na alkohol i zechcesz spróbować. Lepiej jednak stosować ją zgodnie z przeznaczeniem. " To jest opisane o mgiełce ochronnej a tutaj na dole dziewczyna dopisała o tej mgiełce którą ja mam : "Mgiełka składem podobna, ta druga zdaje się jest do włosów farbowanych (wg producenta), skład całkiem ok, no, może z wyjątkiem alkoholu. Do psikania I teraz jestem w kropce
|
#1174 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieeeeeeeeeeeeeen dooobry!
Właśnie piję mocną kawę i jem pączka. A co. Kto mi zabroni pić kawę o 22.30 i wpierdzielać. Można? Można ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Strasznie wam współczuje. Ja dzisiaj rano byłam u gina. wczoraj po zajęciach zadzwoniłam umówić się na wizytę a tu pach żebym przyszła następnego dnia. No to przyszłam. W kolejce czekałam może 10 minut. Sama wizyta.. nie byłam zachwycona. Mogę opisać wiele minusów (byłam u innego lekarza niż zwykle). Ale co najważniejsze- odbyła się. Lekarz mnie zbadał, pooglądał, (bo miałam ostatnio plamienie nie wiem skąd i już wymyśliłam milion chorób które mam) powiedział że jestem zdrowa, wypisał recepte na anty i niemal wywalił z gabinetu każąc przyjść na cytologię po okresie bo teraz nie ( Najważniejsze że się dowiedziałam że nie umieram,bo ze mnie trochę hipohondryk jest ![]() ![]() Cytat:
w sumie trzy. Kiedyś byłam dużo lepsza, 5-6 spokojnie, ale teraz mi jakoś pączki nie wchodzą. Odzwyczaiłam się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba też się zmuszę..jakoś ostatnio przez to obcięcie mam takiego lenia włosowego.. Nic mi się nie chce.. nawet oleju na noc nałożyć bo i po co niby ciachnęła mi ta wstrętna baba ponad pół roku zapuszczania ale te moje włosy wyglądają nareszcie ładnie. Nie mogę się na nie napatrzeć. Wyglądają 100 razy lepiej niż jak miałam te 12 cm więcej. Są błyszczące, równe, krótkie jak cholera,ale przynajmniej wyglądają zdrowo. Takiego życia nabrały
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te za 150 to mają trochę wygórowane ceny. Ja z mój, porządny, zapłaciłam ok 65-70 zł. A były tez te same , tańsze. Nasz też kiedyś skończył się wok tygodnia. Nie pamiętam już która część, ale wtedy dałyśmy czadu.
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę,że tak do 30 zł, da się? bo jeszcze muszę za coś kupić tamte produkty, drogie to włosomaniactwo mam naturalne, raczej falowane
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1178 | |
|
Zakorzenienie
|
Podobał mi się
W skali do 10 dałabym 7 albo i 7,5. Nie żałuję, że poszłyśmy akurat na ten. Cytat:
![]() I podziwiam aktorów, pewnie ciężko grać takie sceny. Maryha - no ja akurat w legginsach, które wyglądają jak rajstopy nie śmigam. Mam porządne, bawełniane, które nigdzie nie prześwitują. A na dodatek pod spodem miałam czarne rajstopy. A sweter był do pół uda, więc nie wiem gdzie ten brak gaci. No ale już nieważne ![]() Na takie legginsy jak rajstopy 80 DEN to i ja mam uczulenie ![]() http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater Tam dalej jest jeszcze jedno, MOCNIEJSZE zdjęcie, ale to już sobie same zobaczcie, nie chcę Was obrzydzać.
Edytowane przez otako Czas edycji: 2012-02-16 o 22:54 |
|
|
|
|
#1179 | ||
|
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie szczytuję przy Beethovenie
![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
Ale może jestem zbyt strachliwa ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]() Tylko czy Ty zaśniesz po tej kawie? ![]() Włosy po podcięciu nabierają życia, to prawda.. są takie mięsiste, zwarte, cięższe (w pozytywnym tego słowa znaczeniu). Też mnie kusi,żeby się udać na podcięcie,szczególnie,że ostatnio byłam... rok temu |
||
|
|
|
#1180 |
|
Zakorzenienie
|
Nie tyko Ty, jedna wizażanka radziła mi,że mam ją stosować tylko na skalp i chyba tak zrobię.
|
#1181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no może jeszcze w tym jak ktoś się w ogóle nie zna na składach i kupuję droższe bo na pewno lepsze
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiesz o co mi chodziło. Co chwilę widuje takie coś jak na obrazku. FUUUUUUUUUUUUUUUUUUU![]() A może ja nie chcę spać co? BO MOGĘ. Jutro mam wolne. Mogę spać ile chce. A ja lubię siedzieć po nocach i później długo spać. Raczej nocny marek ze mnie.
|
|
#1184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z takich tańszych masek to ja polecam te: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...enerujaca.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...y-mleczne.html (ale ma silikon i parafinę) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-jajeczna.html (ma silikon) https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-ciemnych.html Sporo osób też chwali maskę Alterry, ja nie byłam jakoś specjalnie zadowolona,poza tym też boję się alkoholu w składzie (chociaż ona ma dużo ekstraktów i nawilżaczy, które niwelują wysuszające działanie alkoholu,ale ja i tak schizuję )Tej maski nie miałam (ale już ją zamówiłam ), ale Otako ją bardzo chwali i skład wygląda kusząco - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...iu.html&next=1
|
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Ej, to mam pytanie więc.
W takich "spdoniach" można wyjśc w bluzce o takiej długości? Wczoraj robiłam zdjęcia, czy nie wygląda to dziwkowato właśnie i sama nie wiem. Bałagan wybaczcie-remont w domu. Niby grube, ale jakoś mi tak dzownie bez kieszeni.https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=14953 Nawet kawałek włosów się załapał![]() Tez mam tylko grube legginsy, raczej bez szwów. ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Ja nie zasnę, bo się delikatnie mówiąc wkurzyłam. Ale posamruję buzię i postaram się iśc jednak spać. ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Co nie zmienia faktu,ze jestem zła i smutna. ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Otako, to moze wybiorę się po wypłacie, skoro polecasz. Tylko,że nei wiem,czy jest sens, skoro już wiem jak się skończy :bzrydal:
Edytowane przez 19agusia91 Czas edycji: 2012-02-16 o 23:07 |
|
|
|
|
#1186 |
|
Wtajemniczenie
|
A jakbyś kiedyś się wkręciła maksymalnie i miała kasę to polecam odżywki John Masters Organics. Skład zwala z nóg.
Przykładowo: Aqua (water), aloe barbadensis (aloe vera) leaf juice,* cetearyl alcohol, behentrimonium methosulfate, panthenol, hydrolyzed soy protein, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil,* honey,* arnica montana (arnica) flower extract,* camellia sinensis (white tea) leaf extract,* anthemis nobilis (chamomile) flower extract,* calendula officinalis (calendula) flower extract,* hibiscus sabdariffa (hibiscus) flower extract,* hydrolyzed wheat protein, tilia tomentosa (silver linden) bud extract, chondrus chrispus extract, hydrolyzed rhodophycea extract, macrocystis pyrifera (kelp) extract,* theobroma grandiflorum (cupuacu) seed butter, hyaluronic acid, carrageenan, fagus sylvatica bud extract,* glycerin, citric acid, sorbitol, calophyllum tacamahaca (tamanu) seed oil,* olea europaea (olive) oil,* linum usitatissimum (flax) seed oil,* borago officinalis (borage) seed oil,* stearamidopropyldimonium chloride, soy lecithin, tocopherol, sodium benzoate, potassium sorbate, cananga odorata (ylang ylang) flower oil,* citrus aurantium bergamia (bergamot) fruit oil,* cananga odorata (cananga) flower oil,* pogostemon cablin (patchouli) oil* Aloe barbadensis (aloe vera leaf juice) gel,• aqua (water), behentrimonium methosulfate, cetearyl alcohol, panthenol (vitamin B5), hydrolyzed soy protein, wheat amino acids, sorbitol, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil,• cocos nucifera (coconut) oil,• helianthus annuus (sunflower) seed oil,• lecithin, tocopherol, glycerin, citric acid, citrus grandis (grapefruit) peel oil,• citrus medica limonum (lemon) peel oil,• citrus aurantium dulcis (neroli) flower oil,• canarium luzonicum (elemi) gum nonvolatiles,• cymbopogon shoenanthus (lemongrass) oil,• sodium benzoate, potassium sorbate, arnica montana (arnica) flower extract,• camellia sinensis (white tea) leaf extract,• chamomilla recutica (chamomile) flower extract,• calendula officinalis (calendula) flower extract,• equisetum hiemale (horsetail) leaf/stem extract,• foeniculum vulgare (fennel) seed extract,• lonicera caprifolium (honeysuckle) flower extract, linum usitatissimum (flaxseed) seed oil,• borago officinalis (borage) seed oil,• sodium hyaluronate (hyaluronic acid), sulfur Aqua (water), aloe barbadensis (aloe vera leaf juice) gel,* cetearyl alcohol, panthenol (vitamin B5), sorbitol, persea americana (avocado) oil,* soy protein, simmondsia chinensis (joboba) seed oil,* arnica montana (arnica) extract,* camellia sinensis (white tea) extract,* anthemis nobilis (chamomile) flower extract,* calendula officinalis (calendula) extract,* hydrolyzed wheat protein, citric acid, orbygnia speciosa (babassu) oil,* behentrimonium chloride, capric caprylic triglycerides, soy lecithin, tocopherols, apis meliferra (honey),* lonicera japonica (honeysuckle) leaf extract, sodium benzoate, potassium sorbate, lavandula angustifolia (lavender) oil,* cedrus atlantica (cedarwood) oil,* cymbopogon martinii (palmarosa) oil* Chciałabym mieć wszystkie trzy ![]() ![]() Mam ostatnią i jest świetna! Polecam też odżywkę i hydrator Joico K-Pak, ale to też wyższa półka. Składy bardzo ładne. |
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Ten materiał to taki bardzo "lichy" jeans, taki przylegajacy mocno.
|
|
|
|
#1188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli tak,to ja bym jej nie dawała na długość Tylko jako wcierka. |
|
|
|
|
#1189 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja to ostatnio widziałam laske w takich "rajstopach", białych, krótkirj bluzce i czarnych majtach pod spodem. Analizując myślę, ze te prześwitujące rajty i gacie to był zamierzony efekt. Inie wiem czy to moda taka, bo TŻ tez takie coś widział. Nie wiem czy to byłą ta sama osoba ![]() Fajnie mi to opisywał: "wiesz co? wdziałem gwiazdę w rajstopach jak do komunii..." A z moich zbiorów ciekawych strojów w załączniku
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2012-02-16 o 23:13 |
||
|
|
|
#1190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jeszcze nie miałam okazji widzieć czegoś takiego na żywo. Ale to może lepiej dla mnie ![]() Cytat:
![]() Ale to akurat wiadomo praktycznie od początku filmu też przez przypadek przeczytałam spojler dzisiaj, i byłam wkurzona, ale okazało się, że niepotrzebnie.
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
A co powiecie na legginsy i bluzka w środku?
![]()
|
|
|
|
#1192 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1193 | |
|
Zakorzenienie
|
Otako, ja właśnie też tak myślę, a mama mówi, że mocno przesadzam. Dlatego się zastanawiam.
![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Znając zycie to do kina w moim mieście film przybędzie nie po tej wypłacie, tylko po następnej o dziwo nawet podoba mi sie ta piosenka Ady, chociaż uważam,ze zaśpeiwała to trochę bezpłciowo, bez emocji, jak puszka okruszka.
|
|
|
|
#1194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie uważam, by to wyglądało, jak to ujęłaś "dziwkowato" , ale ja bym się tak nie ubrała.P.s Widzę na półce to ładne zdjęcie, które masz też na Fb ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- O nie, to już ekshibicjonizm Edytowane przez Ula_87 Czas edycji: 2012-02-16 o 23:17 |
|
|
|
|
#1195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moniek, dzięki za komentarz miły Ulu, to nie to zdjęcie, . Ale podobne bardzo . Tamto jest poważne, a to głupkowate.
||
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamo.. Niieeeeeee.. ratunku.. ![]() Nie uważam żeby to wyglądało dziwkowato czy coś, ale ja ubrałabym coś typu tunika, bo jednak dziwnie bym się czuła tak.
|
|
#1197 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1198 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem padnięta.
Dopiero co wróciłam do domu, a tu już trzeba iść spać i jutro wstawać przed 7. Zjem kolację i idę w kimono. Lekko się stresuję jutrzejszym dniem, ciekawe czy sobie poradzę w tej nowej pracy.
|
#1200 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie zauroczyła taka zielona z nowej kolekcji Zary Cytat:
![]() Tylko 2, ale jakie pyszne ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- co do wątku pięciodniowego, proszę oto jeden z moich subskrypcji ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=582189
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

Niby zaraz dodał, że jego nie interesuje jak się ubieramy, ale jak będę załatwiać ważne sprawy gdzieś "na mieście" to mam się ubierać inaczej. Tak jakbym tego nie wiedziała... 

- 82
15.04.2013

-