Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-16, 22:36   #1501
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
A nie masz obaw że takim sposobem odsuniecie się od siebie(ty i mąż)?Ty tam,mąż tu a gdzie małżeństwo,bliskość no i seks?
Najgorsze sa pierwsze dni w domu,bo ja sama miałam stracha-spałam z zapaloną lampką ale kiedy M przyjeżdzał na weekend młody był wydelegowywany do swojego łóżeczka,które stało w naszym pokoju.jak miał gdzieś z 6 m-cy poszedł do swojego pokoju.
Myśmy bardzo długo spali z dzieckiem i oboje bardzo to uwielbialiśmy nawet powiem, że lubimy, bo maluch często do nas przychodzi, żeby się przytulić seks i nasza bliskość kompletnie nie ucierpiały na tym, wręcz przeciwnie. Uważam, że nie ma żadnej różnicy pomiędzy kochaniem się w drugim pokoju, a w sypialni - co za róznica, czy dziecko przyjdzie w nocy, bo się obudzi, z naszej sypialni do drugiego pokoju czy z drugiego pokoju do naszej sypialni?
Tylko przy każdym podejściu - nieważne, czy mówimy o spaniu razem, czy osobno najważniejsze jest, żeby nikt nie czuł się pokrzywdzony czy odepchnięty i żeby to naprawdę wszystkim odpowiadało. Ja np. wiele razy proponowałam mężowi, jak mały miał kolki i płakał całymi nocami, że przeniosę się razem z nim do drugiego pokoju, żeby mógł się wyspać, jak wstaje rano do pracy, ale mój mąż nie chciał. I tak sobie spaliśmy a seks to zupeeeełnie inna sprawa i jak wszystko gra między ludźmi to czas i miejsce zawsze się znajdą, nawet jak długo będą spali z dzieckiem Dla nas akurat spanie z dzieckiem było bardzo wygodne i komfortowe. Do tej pory jak maluch przychodzi się do nas rano przytulić, mąż go otula kołderką, całuje i mówi: "przecież synka nie wyrzucę")))) ale jak mówię, obie strony muszą takie rozwiązanie akceptować. Myśmy woleli się wyspać razem z dzieckiem, a nie co chwilę biegać, a seks uprawiać można, jak jest się wyspanym, bo jak człowiek wykończony ciągłym bieganiem do drugiego pokoju czy chociażby wstawaniem, to i siły i ochoty brak a tak to jak pogłaszczesz po główce, przytulisz, nakarmisz bez wstawania i dziecię śpi, a co za tm idzie i Wy jesteście wyspani, to i nabiera sie chęci na seks i bliskość

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-02-16 o 22:43
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:44   #1502
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Ano, jeśli idzie o nas (bo moje rozwiązanie jest niepopularne ) my o tym rozmawialiśmy już, tapczan do pokoju był kupowany z myślą o tym... Co nie znaczy, że jeśli mąż będzie chciał przyjść pospać z nami, nie będzie mógł - będzie, będzie. Ale to już będzie zależeć od niego, a może wcale nie będzie tak źle, dziecko będzie grzeczne i będziemy sobie spać w 3
Tak jak piszesz SzmaragdowyKotku, jest to ustalone przez nas, żadne nic nikomu nie narzuca
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 22:58   #1503
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

No i to właśnie jest najważniejsze żeby Wam pasowało, bo każde rozwiązanie będzie dobre, jeżeli wszystkim pasuje. Są różni dorośli i różne dzieci - są takie, które szybko przesypiają noce i nie mają problemów ze spaniem samodzielnie, ale są i takie, które mają kolki, problemy ze spaniem, lęki itp. Tak jak mówię, nasze dziecko akurat wymagało wspólnego spania, ale nam to naprawdę nie przeszkadzało i bardzo to lubiliśmy ja tam uważam, że z każdego czasu trzeba brać to, co najpiękniejsze - dla nas to było naprawdę super przeżycie spać nos w nos z takim malutkim przytulonym stworkiem a te chwile się już nie powtórzą, więc trzeba się nimi cieszyć. Oczywiście nie chcę nikogo przekonywać na siłę, piszę tylko jak było u nas. Jak synek już był starszy, to miałam problem ze spaniem wspólnym pt.: " bo wszyscy mówią, ze dziecko ma spać samo", to nasza pediatra tylko powiedziała: "nie musi" i zapytała czy to dla nas jest jakiś problem. Jak powiedziałam, że bardzo chętnie śpimy z dzieckiem, to zapytała, o co własciwie w takim razie chodzi i powiedziała - to śpijcie Państwo dalej A dziecko po jakimś czasie samo się wyprowadza, nie trzeba robić tego siłowo

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-02-16 o 23:10
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-16, 23:17   #1504
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

http://dzieci.pl/paid,14254561,title...puticaid=6def0 - smutne
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 04:10   #1505
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Już jestem!
Dzidzia śliczna i zdrowa, wszystko ma na swoim miejscu, serduszko pięknie stuka.
I mamy chłopczyka!!! Będzie Piotr Jerzy.
gratuluje synka

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
ja i Adaś trzymamy mocno powodzenia

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

kciuki zaciśnięte
Dziekuje dziewczyny za kciuki
Wrocilam od lekarza. Mialam zrobione normalne usg wszystko z serduszkiem wporzadku Normalnie kamien z serca mowie lekarzowi czy potwierdzi mi plec a on ze spoko tylko zebym nie mowila co nam powiedzial moj lekarz. A za chwile .. "No tutaj to jasno widac ze chlopak bedzie " Takze synus na 100%.Wiercil sie jak nie wiem chyba nie lubi jak mu sie robi usg. Dostalam kolejne 3 zdjecia dwie buzki i jedno z kciukiem w gorze smialam sie z lekarzem ze daje mi znac ze u niego w brzuszku wszystko wporzadku Zaliczylam z mama zakupy .. Ledwo ja ze sklepu wyciagnelam babka na kasie pytala czy to napewno dla jednego dziecka tylko kupujemy Wsumie nastepne 3 duze reklamowki ale juz powiedzialam mamie ze zadnych ciuszkow nie kupujemy

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
dziewczyny, zaczęło mnie okrutnie kłuć w pochwie w trakcie poruszania się, ale to tak, jakby ktoś mi wsadzał za przeproszeniem tam jakiś ostry szpikulec.
Co to może być? Ból jest mega silny...
Ja mialam podobnie w weekend pare razy .. Ale szybko polozylam sie do lozka pilam duzo wody i przeszlo Ale nie byl to bardzo silny bol dalo rade wytrzymac.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32341775]

Niespecjalnie się obawiam. Mamy temat w miarę przegadany. Może podam moje argumenty:
1. przez pierwszy miesiąc-dwa pewnie o seksie i tak można zapomnieć... A jeśli nie, to kto powiedział, że trzeba "to" robić tylko w nocy?
2. nawet teraz czasami wolałabym się przespać sama (możecie mnie zlinczować:P). Mamy dosyć wąskie łóżko, jak na nasze dwa brzuchy (mąż swoje waży, a i ja się zaokrąglam). Nie wyobrażam sobie skakania przez niego po porodzie (śpię pod ścianą, nie umiem z brzegu, mogę albo przy ścianie albo na całym łóżku)
3. jak zapewne zauważyłyście, jestem straszną histeryczką, więc tak będzie lepiej dla mojego zdrowia psychicznego
4. w weekendy pewnie będziemy spać normalnie razem,
5. mamy niedaleko z jednego pokoju do drugiego, zawsze można podskoczyć, przytulić się,
6. ostatecznie nie będzie to trwało wieczność

Tak teraz piszę w teorii, może w praniu to się zmieni, może dziecko szybko będzie przesypiać noce i mąż będzie spać ze mną, ale na pewno na początek taka opcja u nas istnieje.
[/QUOTE]

Jesli o pkt 4 chodzi to mysli ze tak latwo uda Ci sie dziecko nauczyc
z dnia na dzien ze 5 dni w tyg spij z Toba a w weekend sam? Moze byc ciazko

Ja osobiscie jestem przeciwko temu aby dziecko spalo w jednym lozku z rodzicami .. w lozeczku obok jak najbardziej przez pierwsze miesiace pozniej w wlasnym pokoju. Po pierwsze wydaje mi sie to niebezpieczne a po drugie lozko to jednak miejsce dla rodzicow Znam pary ktore po urodzeniu dziecka przestaly sypiac razem maz w salonie zona z dzieckiem w sypialni i szczerze mowic nie miesci mi sie to w glowie. Ja rozumiem ze dziecko potrzebuje duzo uwagi ale napewno te dwie rzeczy mozna razem pogodzic.

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 06:58   #1506
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
dlatego ja wlasnie bardzo boje sie porodu naturalnego - ogolnie slaba fizycznie jestem i boje sie, ze nie dam po prostu rady fizycznie tego zniesc... nawet dzis od rana rozmyslam nad sposobem porodu i doszlam do wniosku, ze bede musiala porozmawiac ze swoim lekarzem o tym i o moich watpliwosciach

---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Cytat:
Już jestem!
Dzidzia śliczna i zdrowa, wszystko ma na swoim miejscu, serduszko pięknie stuka.
gratuluje!!!

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32359760]Ano, jeśli idzie o nas (bo moje rozwiązanie jest niepopularne ) my o tym rozmawialiśmy już, tapczan do pokoju był kupowany z myślą o tym... Co nie znaczy, że jeśli mąż będzie chciał przyjść pospać z nami, nie będzie mógł - będzie, będzie. Ale to już będzie zależeć od niego, a może wcale nie będzie tak źle, dziecko będzie grzeczne i będziemy sobie spać w 3
Tak jak piszesz SzmaragdowyKotku, jest to ustalone przez nas, żadne nic nikomu nie narzuca [/QUOTE]

my tez rozwazamy tapczan do pokoju dziecka - wlasnie po to zeby czasem tam spac i przy nim czuwac

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Kolejna mamuśka marcowa urodziła. tp na 7 marca miała
Szykować się dziewczęta na kwiecień.
nawet nie strasz
dzis jade obejrzec i ewentualnie zakupic lozeczko
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 07:45   #1507
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Jak już pisałam wcześniej, w Niderlandach nie ma rozgraniczenia na państwowe czy prywatne. Po prostu ludzie mają obowiązek posiadania ubezpieczenia medycznego i tyle. Ubezpieczenie to pokrywa (oczywiście w zależności od pakietu i składki) konkretne usługi medyczne. W tym są wszelkie wizyty u lekarza domowego, specjalistów, badania, leki w aptece (do której się człowiek zapisuje i potem recepty są przesyłane przez lekarza a my tylko je odbieramy i nara), a nawet dentysta, czy właśnie hotel położniczy, czy tzw. kraamzorg - opieka w czasie połogu pani, która sprawdza co z naszym zdrowiem, co z maluszkiem, jak karmić, jak przewijać itp. do tego posprząta i ugotuje. Ja z tego zrezygnowałam na rzecz długiego pobytu w hotelu położniczym, gdzie taka sama pani pokaże mi to samo, tyle bez łażenia mi po domu. No i wolę jednak być dłużej pod opieką lekarską, a z resztą co tam ja, niech Maja ma dłuższy dostęp do lekarzy w razie czego.

A teraz pokażę Wam, jak wygląda tzw. geboortecentrum: klik
Ja bym chciała, żewby u nas tak szpitale wyglądały. Chociaż ten mój wybrany nie jest chyba najgorszy http://www.szpital.walbrzych.pl/strony/opwsm-d.htm

Co do spania z dzieckiem to ja mam podobne zdanie jak zaabcia. Ale rzeczywistośc wszystko zweryfikuje.

No dziewczyny mamusie mmarcowo - kwietniowe rozpakowują się , ale my musimy jeszcze zaciskać nogi.
Stary 2012-02-17, 08:36   #1508
Timii
Rozeznanie

Cytat:
KONIECZNIE musisz sobie załatwić najwyżej nie od lekarza ginekologa a od GP i tyle

jaki wózek wreszcie zamówiłaś i skąd Ci szedł? ja zdecydowałam chyba kupić w dublinie w tym Polskim sklepie tako Jumper X... ale ciągle mi żal Jedo

ja kupilam maxi cosi mura 4, jestem narazie bardzo zadowolona no ale wiadomo - wyjdzie w praniu. jesli chodzi o jego wady to z tego co czytalam to ma szeroki rozstaw kol tylnych - i faktycznie porownywalnie do xlandera czyli dosc spory, mala buda w spacerowce wiec nie wiem na ile osloni dziecko przed wiatrem no ale nie martwie sie tym za bardzo, najwyzej bedziemy mala hartowac (Irysy to podobno najbardziej zahartowany narod w Europie ) no i nie wiem jeszcze jak bedzie sie zachowywal ten palak w spacerowce - ale zawsze mozna sie go pozbyc i uzywac samych pasow. poza tym wydaje sie byc super. kupilam go w sklepie tutaj eurobaby ale musialam czekac 2 tyg az przyjdzie z magazynu bo nie maja na stanie za duzo towaru. zamawiasz, placisz depozyt i czekasz. ja tutaj w Dublinie widze duzo ludzi z tymi wozkami z polskiego sklepu jumper X wiec chyba sa zadowoleni. no i od razu widac po wozku ze to Polacy moze poszukaj jakiegos info na gazeta.ie - tam tez sa rozne fora. wspolczuje ze tak wyszlo z tymk wozkiem z polski. nie ma to jak sie na cos napalic a potem taka kiszka.. zapytam jeszcze mojej kolezanki bo ona zamawiala wozek z Polski i na pewno nie placila tyle. wiem tylko ze przyszedl najpierw do niej do domu i potem kurierem przyslala go tutaj. placila 1eur za kilogram wiec nie bylo tragedii. dam znac jak sie cos wiecej dowiem
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 08:48   #1509
kapukat
Zakorzenienie

dzięki Timii - ale ja już zdecydowałam że jeśli nie upatrzę tutaj nic to kupuje ten Dubliński - czasami nie można mieć wszystkiego

idę zaraz do lekarza a potem weekend ze znajomymi...ojej już się nie mogę doczekąć! w końcu ktoś ze starej paczki przyjedzie do mnie
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 08:56   #1510
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
że co, że kto
Ty pierwsza

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Idź już na to zwolnienie
Litości... w przyszłym tygodniu koleżanka na urlop idzie, więc może od marca zacznę.

Cytat:
A teraz pokażę Wam, jak wygląda tzw. geboortecentrum: klik
Całkiem fajnie. Taki hotelik medyczny

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
dziewczyny, zaczęło mnie okrutnie kłuć w pochwie w trakcie poruszania się, ale to tak, jakby ktoś mi wsadzał za przeproszeniem tam jakiś ostry szpikulec.
Co to może być? Ból jest mega silny...
Jeśli nie przejdzie, to do szpitala jedź.

Fajny brzuszek

Cytat:
dzięki Timii - ale ja już zdecydowałam że jeśli nie upatrzę tutaj nic to kupuje ten Dubliński - czasami nie można mieć wszystkiego
Zobaczysz, że i z tego będziesz zadowolona

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 09:00   #1511
kapukat
Zakorzenienie

dzięki Agata
jak tam poranek? u mnie zapowiada się bajecznie szybki - zaraz do Gp potem kupić coś na obiad, co prawda R zrobił wczoraj beef strogonof - ale trzeba mieć coś na zaś i do domu, bo goście na weekend przyjeżdzają i przywożą mi "drzewo" dla dziecka - mój kolega zrobił taki stojak - na książeczki i płyty w formie drzewa - będzie coś fajnego w pokoju
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 09:11   #1512
rinco
Wtajemniczenie

Ja od 8.00 w pracy (ale jeszcze tylko 8 dni ). Poza tym dziś luźniejszy dzień to będę na bieżąco z wątkiem
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 09:14   #1513
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Ja bym chciała, żewby u nas tak szpitale wyglądały. Chociaż ten mój wybrany nie jest chyba najgorszy http://www.szpital.walbrzych.pl/strony/opwsm-d.htm

Co do spania z dzieckiem to ja mam podobne zdanie jak zaabcia. Ale rzeczywistośc wszystko zweryfikuje.

No dziewczyny mamusie mmarcowo - kwietniowe rozpakowują się , ale my musimy jeszcze zaciskać nogi.
Ojeeeej to Ty z mojego rodzinnego miasta jesteś . Urodziłam się w tym szpitalu i w ogóle moi rodzice mieszkają bardzo blisko niego. Z tego co słyszałam, to po rewolucji dr. Szełemeja, jest tam cud miód i orzeszki. Wierzę, bo jak babcia Męża leżała na oddziale kardiologicznym, to normalnie miała opiekę na bardzo wysokim poziomie . Moja mama się śmieje, że jak przyjedziemy na święta, to w razie czego mamy blisko na porodówkę . Mi to obojętne, bo ubezpieczenie mi obejmuje kraje UE i Schengen . Chociaż wolę, żeby Maja była "Holenderką", bo wiąże się to z wieloma dotacjami i ogólnie wsparciem od strony Holandii. Poza tym zakochałam się w tym hotelu położniczym.
Stary 2012-02-17, 09:15   #1514
_agata
Zakorzenienie

A ja najchętniej poszłabym do domu. Spać!

o
Stary 2012-02-17, 09:26   #1515
aga_bre
Rozeznanie

Ale cisza dzisiaj. Nie mówicie, że Was zasypało. U mnie też kolejny pracowity dzień. Głowa już umyta, teraz tylko czekam aż wyschnie. Jadę do pracy po pita i po wyniki. Na szczęscie nie dzwonili do mnie z laboratorium to raczej są dobre. Póxniej jakiś obiad - dzisiaj postanowiłam zrobić pierwszy raz w życiu zrazy. Zobaczymy czy mi się uda.

Monika Faustyna widzisz jaki ten świat mały. Może w święta spotkamy się w szpitalu?? Tfu, tfu. Oby jak najdłużej wytrzymać. A tak na poważnie to fakt. Ogólnie to jest ponoć jeden z lepszych szpitali na Dln Śląsku. Ma bardzo wysoki stopień referencyjności jeżeli chodzi o opiekę nad noworodkami i matkami i ogólnie ginekologię. Mam nadzieję, że uda mi się dotrzeć tam z Wrocławia. Ponoć też personel jest bardzo miły.

agata - czas na odpoczynek i zwolnienie.

Edytowane przez aga_bre
Czas edycji: 2012-02-17 o 09:30
aga_bre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 09:29   #1516
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Ja oglądam ddtvn i się wkurzyłam. Babka we Wrocławiu zaczęła rodzić, pojechała do szpitala, porobili jej badania i wywalili do domu, bo... miejsca nie było . Urodziła we własnej łazience 17 minut po przyjechaniu do domu, a jej dziecko trafiło do szpitala wychłodzone z zapaleniem płuc. No ja to bym tych lekarzy chyba pozabijała, nie wywaliliby mnie nawet z asystą oddziału GROM . A jak dziennikarze potem zadzwonili do tego szpitala, to powiedzieli: "no zdarza się czasem"... ja pierniczę

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-02-17 o 09:32
Stary 2012-02-17, 09:33   #1517
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja najchętniej poszłabym do domu. Spać!
Ja też SPAĆ!!!

Ostatnio (tzn. już gdzieś od 2 tyg.) w ogóle się nie mogę wyspać w nocy. Kładę się codziennie przed 23.00, wstaję o 6.30 (ponad 7 godz.), ale w nocy się budzę po 5-10 razy i praktycznie przy każdej zmianie pozycji wybudzam się tak na maxa. Rano jak budzik zadzwoni to też budzę się bez problemu, ale jak siadam w pracy przed kompem to zaczynam ziewać...

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
agata - czas na odpoczynek i zwolnienie.
Stary 2012-02-17, 09:34   #1518
Tacca
Zakorzenienie

Witam!
Dzięki wielkie! Straszliwie się cieszę... Normalnie będę typową mamusią synusia...

Wrzucę fotki i idę poczytać...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ZAMLYNNA SZWARC_0011.jpg (23,5 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ZAMLYNNA SZWARC_0013.jpg (44,5 KB, 51 załadowań)
Stary 2012-02-17, 09:42   #1519
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Witam!
Dzięki wielkie! Straszliwie się cieszę... Normalnie będę typową mamusią synusia...

Jaki mały wstydniś . Moja też nie lubi żadnych USG, nawet takiego badania sondą serduszka. Od razu się przekręca tyłaskiem i ma położną głęboko.
Stary 2012-02-17, 09:43   #1520
Tacca
Zakorzenienie

Mąż się śmiał, że się mały za głowę łapie, czemu mu tak dokuczają...
Stary 2012-02-17, 09:43   #1521
onething
Zadomowienie

Tacca gratulujemy Twój maluch taki sam szkieletor ja nasz Mąż jak zobaczył żebra to, aż zbladł, że mały taki chudy a później dopiero doczytał, że tkanka tłuszczowa zbiera się od połowy 6 miesiąca
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 09:47   #1522
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja oglądam ddtvn i się wkurzyłam. Babka we Wrocławiu zaczęła rodzić, pojechała do szpitala, porobili jej badania i wywalili do domu, bo... miejsca nie było . Urodziła we własnej łazience 17 minut po przyjechaniu do domu, a jej dziecko trafiło do szpitala wychłodzone z zapaleniem płuc. No ja to bym tych lekarzy chyba pozabijała, nie wywaliliby mnie nawet z asystą oddziału GROM . A jak dziennikarze potem zadzwonili do tego szpitala, to powiedzieli: "no zdarza się czasem"... ja pierniczę
Słyszałam o tym,wierzyć sie nie chce.Ale jeśli odmawiaja przyjęcia do szpitala,jeżeli zażądasz muszą dać ci to na piśmie.Więc póżniej łatwiej się sądzić lub ze strachu by przyjęli.

Kurna kiedy ten śnieg przestanie padaćMam go dosyć,zawiozłam młodego ale jak tak dalej pójdzie pomkne po niego sankami,bo boję się jeżdzić w taka pogodę.Mam traumę bo miałam wypadek.I wogóle jakbym dobrze się czuła to bym cały czas sankami go wiozła-on to uwielbia.
Wczoraj myślałam,że pojadę do szpitala ale nie miałam z kim młodego zostawić bo babcia była po piwie Tak mnie bolał brzuch,że myślałam że rodzę,mało tego czułam straszny napór na pipkę i bolały mnie kości koło pipy i plecy.I chyba pójdę do gina-kur.a jak mnie nie przyjmą to ich roznioseI mały tak mnie strasznie kopał-jak nigdy,bolało aż chodziłam do łazienki sprawdzić palcem tam na dole

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Witam!

o jeny jakie to słodkie

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 09:53   #1523
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też SPAĆ!!!

Ostatnio (tzn. już gdzieś od 2 tyg.) w ogóle się nie mogę wyspać w nocy. Kładę się codziennie przed 23.00, wstaję o 6.30 (ponad 7 godz.), ale w nocy się budzę po 5-10 razy i praktycznie przy każdej zmianie pozycji wybudzam się tak na maxa. Rano jak budzik zadzwoni to też budzę się bez problemu, ale jak siadam w pracy przed kompem to zaczynam ziewać...
Ja ostatnio chodzę spać ok. 22, wstaję też ok. 6.30, jestem wyspana. Ale jakaś taka niezorganizowana...:rolle yes:
Może trzeba pracę zmienić, może ta nas nudzi?

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Witam!

Jakie żeberka...

o
Stary 2012-02-17, 09:55   #1524
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja ostatnio chodzę spać ok. 22, wstaję też ok. 6.30, jestem wyspana. Ale jakaś taka niezorganizowana...:rolle yes:
Może trzeba pracę zmienić, może ta nas nudzi?
No ja właśnie od marca zmieniam posadkę na kurę domową, ze specjalizacją matka polka
Stary 2012-02-17, 09:56   #1525
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Tacca gratulujemy Twój maluch taki sam szkieletor ja nasz Mąż jak zobaczył żebra to, aż zbladł, że mały taki chudy a później dopiero doczytał, że tkanka tłuszczowa zbiera się od połowy 6 miesiąca
Mój też pytał czemu ono takie chude... Wytłumaczyłam mu, że od 7 do 9 miesiąca dopiero na poważnie zacznie nabierać ciałka i rosnąć, więcej niż podwoi swoją wielkość... Patrzył na mnie z niedowierzaniem i z metrówką sprawdzał ile to 50 parę cm...
Cytat:
Słyszałam o tym,wierzyć sie nie chce.Ale jeśli odmawiaja przyjęcia do szpitala,jeżeli zażądasz muszą dać ci to na piśmie.Więc póżniej łatwiej się sądzić lub ze strachu by przyjęli.

Kurna kiedy ten śnieg przestanie padaćMam go dosyć,zawiozłam młodego ale jak tak dalej pójdzie pomkne po niego sankami,bo boję się jeżdzić w taka pogodę.Mam traumę bo miałam wypadek.I wogóle jakbym dobrze się czuła to bym cały czas sankami go wiozła-on to uwielbia.
Wczoraj myślałam,że pojadę do szpitala ale nie miałam z kim młodego zostawić bo babcia była po piwie Tak mnie bolał brzuch,że myślałam że rodzę,mało tego czułam straszny napór na pipkę i bolały mnie kości koło pipy i plecy.I chyba pójdę do gina-kur.a jak mnie nie przyjmą to ich roznioseI mały tak mnie strasznie kopał-jak nigdy,bolało aż chodziłam do łazienki sprawdzić palcem tam na dole

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

o jeny jakie to słodkie
Mam nadzieję, że nic złego się nie dzieje... Też mam czasem takie wrażenie, jakby mały miał wypaść. I boli, ale lekarz nic mi nie mówił, że to źle. Szyjkę mam cyt. "świetną"...

Z tym szpitalem to normalnie szok... Jak tak można... Ciekawe czemu ta dziewczyna wróciła do domu zamiast do innego szpitala jechać, tak swoją drogą...?

No słodkie... Ja się zakochałam... Mąż już wczoraj stwierdził, że będzie synuś mamusi...
Stary 2012-02-17, 09:58   #1526
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
No ja właśnie od marca zmieniam posadkę na kurę domową, ze specjalizacją matka polka
Specjalizację od maja będziesz robić.

o
Stary 2012-02-17, 10:01   #1527
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Specjalizację od maja będziesz robić.
Od maja to już będzie praktyka zawodowa, a teraz muszę się jeszcze trochę podszkolić w teorii
Stary 2012-02-17, 10:04   #1528
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

Wczoraj miałam kiepski wieczór. Narobiłam się w ciągu dnia w kuchni, a P wrócił z pracy i jeszcze mnie wkurzył. Pokłóciłam się z nim i oczywiście padło dużo słów za dużo Czasami mam takie myśli, że gdyby nie ciąża, to zostałabym sobie sama samiusieńka i tak byłoby najlepiej

Cytat:
Dlatego ja wszystko zapisuję. O ile nie zgubię kartki, to kupię wszystko.
Ja też piszę sobie kartkę na zakupy, której notorycznie zapominam z domu wziąć Zdarzy się do tego zapomnieć portfela i wtedy już porażka na całej linii

Cytat:
to ja wam opowiem jak to mój brat myslał,(podczas snu)że jest w łazience a nalał na dywan w pokoju.Najgorsze jest to ze mama go przyłapała bo myslała,że woda z kranu cieknie a miał już ze 22 lata
Mój kuzyn kiedyś na wakacjach wstał w nocy i nasikał mi do buta, bo myślał, że jest w wc Miał wtedy może z 13lat.

Cytat:
Już jestem!
G R A T U L U J Ę !!! A dlaczego synuś nie będzie miał na imię Alek?
Cytat:
Wpadł mi do głowy jeszcze jeden pomysł z transportem wózka z Polski do Ciebie. Może podzwoń do biur podróży i popytaj, z którego jeżdżą autokary do Ciebie. Może za jakąś symboliczną kwotę przywieźliby Ci wózek do Holandii, do jakiegoś najbliższego Ciebie miasta. Wtedy odbiór byłby łatwiejszy i na pewno tańszy.

Lecę się szykować, bo jadę z Babcią do szpitala na kontrolę.
Do zgadania później.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 10:07   #1529
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
No dlatego ja wolę Wałbrzych.

Cytat:
Witam!

Jak się wstydzi. Taki nieśmiały chłopczyk. Cudny.

Cytat:
Przepraszam, przepraszam. Teraz to się nie nazywa kura domowa tylko
hausewife menager

Edytowane przez aga_bre
Czas edycji: 2012-02-17 o 10:08
aga_bre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 10:11   #1530
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Mąż się śmiał, że się mały za głowę łapie, czemu mu tak dokuczają...
moj maz tez ostatnio ze mna chodzil na usg zeby wlasnie malutka zobaczyc i zawsze sie zaslaniala rączkami
lekarz robil 4 podejscia do 3d i zawsze z lapkami, nawet on sie smial

wogole to ostatnio przeczytalam w ksiazce o dzidziolkach, ze w zyciu plodowym malenstwa ssa kciuk i ktos opisal, ze podczas badania usg wyszlo, ze dzidzius nie potrafil docelowac dobie paluszkiem do buzi i sie rozplakal nawet w brzuszku placza
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości