Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-17, 10:09   #751
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Dzień dobry

Się wyspałam trochę, bo 6,5 godziny (pobudka przez męża, nie synka ), a wczoraj było 3,5 h (i też nie przez synka, tylko siedzenie do 3 z minutami, a wstawanie na poranne szczepienie).

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
a patrzyłaś na siatki dla dzieci karmionych piersią? http://www.who.int/childgrowth/stand.../en/index.html
Nie patrzyłam. Dzięki Wg tego to moja Bambaryła jest na 5o centylu

Jednego tylko nie rozumiem: czemu w Polsce zawsze musi być inaczej niż w innych krajach? Inne siatki, inne schematy żywienia, w ogóle inne zalecenia

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Sny też gorsze: romans z doradcą ubezpieczeniowym oraz III wojna światowa ale tylko w Poznaniu, na stadionie. W ogóle to nigdy nie byłam w Poznaniu.
Fakt, że w moim śnie "wracając z wojny" złapała Nas policja za "niemanie" pasów, pominę . Na szczęście jednym z gliniarzy był mój kolega
Podoba mi się

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Grzywka zwykła.. prosta.. mam ją już jakiś czas ale durna sama ją sobie podcinam i potem rano po wyprostowaniu wyglądam jak nie powiem co i pluję sobie w twarz, że znowu nie poszłam z tym do fryzjerki
Na pewno nie jest źle

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
przybywam pochwalić się, że waga w końcu drgnęła
i wskazała dziś 52,9 kg

a moja wielka córka waży równe 7 kg
Kilogramy z mamusi przechodzą na córkę

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Brumek a Tymcio za nie długo będzie też miał 6 miesięcy, prawda? BO kryzys laktacyjny jest w 6 miesiącu, więc możliwe że już go teraz przechodzisz...ale myślę, że po prostu piersi sobie trochę "odpoczywają"
Tak, za tydzień niecały. ALe ja nie wiem czy to kryzys, czy po prostu jest humorki

A z wagą łączę się w bólu niestety

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nadrabiam, zlaktatoruje sie (kinga w zlobku) i lece na lumpki. i pochwale sie - kinga wczoraj pierwszy raz lizala sobie stopy
Mmm, pycha

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
dzisiaj jest post??? :conf used:
Post? Zależy jaki. Taki zwykły piątkowy to jest, ale Wielki Post to dopiero od środy następnej.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość

brumek
a co u Was??

a no dziewczyny ponawiam propozycję
A dziękuję Chyba tak samo. Tzn. humor na razie dobry (ale dopiero co się obudziliśmy, więc trudno powiedzieć co będzie dalej), a jedzenie to nadal wróg Za to ten ząb coraz bardziej działa mi na nerwy, bo już prawie jest, już nawet sterczy taki koniuszek, ale cały czas pod skórą, nie przebity A ja już bym go chciała pomacać

Z balsamami nie pomogę, bo nie znoszę tych termicznych: ani chłodzących, ani rozgrzewających. (Cały czas pamiętam Twój opis po tym rozgrzewającym )

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
no i co? chcialam cos napisac, a mala maruda juz drze sie z pokoju...
moje najnowsze marzenie: dzien bez dzieci - ".. i nie godzine ani dwie, wystarczy jeden dzien.." (pamieta ktos jeszcze ta piosenke??)

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
A. w środę o 5 rano złapał silny ból w dole pleców ( korzonki ) i poszedł do kuchni po przeciwbólowe i zemdlał... Uderzył tyłem głowy w lodówkę. Ja w tym czasie karmiłam Szymona - odłożyłam go do łóżeczka i pobiegłam do kuchni - nie mogłam ocucić męża Wkońcu się ocknął - dałam wody do picia i wrócił na czworaka do łóżka. W ciągu dnia ból się tak nasilił, że nie był w stanie ruszyć się nawet o 1 cm na łóżku pomimo przeciwbólowych - poprosiłam szwagra żeby wezwał pogotowie, bo u mnie kiepsko z angielskim i przyjechali. A. nie był w stanie dojść do karetki więc podali mu gaz rozweselający - dostał takiego humorku, że ho ho. W szpitalu dostał jakieś leki, zatrzymali na obserwacji i nad ranem puścili do domu. Dostał receptę na diclofenac sodium i jakiś silny przeciwbólowy z kodeiną.
Matko kochana! Ale miałaś przejścia Ale te korzonki to potwierdzone na pewno, tak?

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Brumek mały przedszkolak sprawował się super wzięłam jej matę i rozłożyłam na podłodze, więc trochę przeleżała. Dzieciaki obsiadły ją naokoło, a ona zachwycona nie wiedziała, w którą stronę się patrzeć. Potem trochę pobyła na rękach u cioć przedszkolnych. Przed wyjściem się nakarmiłyśmy i w drodze powrotnej zaliczyłyśmy spacer.
Muffinki przedszkolakom smakowały i mam cichą nadzieję, że nie tylko z powodu m&m'sów
To była gwiazdą dnia Fajnie że to dla niej taka zabawa
Stary 2012-02-17, 10:09   #752
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
83monia - od kiedy Kinga chodzi do żłobka? Ile godzin tam jest? Miałyście problemy na początku? Biedny Arturek kwiatka nie dostał
od czwartku pelnoetatowo (wczesniej raz byla ze mna kilka godzin) czyli 8h. staram sie wdrozyc i panie i swoje UU do takiej pracy. ogolnie te bedzie nawet ok 9h bo przeciez dojazdy swoje robia... problemy mam tylko z piciem z butli ale idzie jej coraz lepiej zostawiam moje mleko i 1 posilak ma tylko z moim z UU - wypija 180 ml

Biderka - my mamy isc ok. kwietnia do kontroli (pol roku po ostatnim badaniu) ale pewnie pojde wlasnie jak zacznie chodzic, z arturem tak wlasnie mialam

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-02-17 o 10:11
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 10:14   #753
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Biderka - my mamy isc ok. kwietnia do kontroli (pol roku po ostatnim badaniu) ale pewnie pojde wlasnie jak zacznie chodzic, z arturem tak wlasnie mialam
A to zwykła kontrola u doktorka, czy razem z USG ?
Ja raczej poproszę o skierowanie do ortopedy jak dama zacznie chodzić,
wolę chuchać na zimne.

Moja dama poszła spać przed 9 i myślałam, że za chwilę wstanie, a ona śpi i śpi...
a miała zrobić zakupy

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2012-02-17 o 10:16
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 10:22   #754
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

dzisiaj jest post???
:conf used:
to zalezy - dzis piatek wiec jesli poscisz piatkowo to tak, dzis post. a wielki post to sie w srode zaczyna - czyli ze nei imprezujemy 40 dni (chyba ze ksiadz da dyspense, np. na chrzest )

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
dzien dobry!
wchodze sobie na watek, patrze a tu jakies niskie numery stron! przygladam sie blizej, a to juz NOWY watek!
wobec tego troche spozniona zglaszam sie i ja

moje najnowsze marzenie: dzien bez dzieci - ".. i nie godzine ani dwie, wystarczy jeden dzien.." (pamieta ktos jeszcze ta piosenke??)
... bo ja chce BEZ WAS dłuzej zostac (zmiana dla mamusiek). ja mam dzis takie pol dnia wiec rozumiem

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
A to zwykła kontrola u doktorka, czy razem z USG ?
Ja raczej poproszę o skierowanie do ortopedy jak dama zacznie chodzić,
wolę chuchać na zimne.
kontrole mamy zawsze z usg

ŻELE CHLODZACE NA D.PE Z CELULITEM CHETNIE ODKUPIE< PISAC NA PW, BO NIE PAMIETAM KTO O TYM PISAL

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 10:30   #755
zanetaa88
Zakorzenienie

Monia a u mnie osobno USG i osobno sobie bada bioderka, muszę latać po Szpitalu aby tu iść co innego zrobić i tu iść co innego zrobić. Agadus pisała o kremach.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 10:33   #756
Shira_83
Zadomowienie

cześć Kuny

mój syn stosuje na mnie torturę chińską nie pozwala jeńcowi spać ja idę do niego z zamiarem wystawienia go za okno wchodzę a ten tymi oczętami się patrzy i mówi zamiast mama ammmaa i jak takiego ubić??
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Adaś tam leżał na golaska, jak go pani brała to ryk więc na chwilę wracał do mnie się uspokoić. No i trzymam go tak i w pewnym momencie czuję że mi coś ciepło i mokro... obsiusiał mnie, cały brzuch miałam mokry

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
no a teraz zaszywam się w krzakach bo inaczej z małą nie da rady
twierdzisz, że po tym jak Wasza uckochan Shirunia wycięła wszystkie krzaczory te odrosły w takie mrozy?? nie zmuszaj mnie bym jeszcze raz odpalała moją "helge"
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Hej!
Utknęłam na wczoraj...wrrr...
Wpadłam tylko poprosić Was o wsparcie na jutro. Pamietacie tego synka mojej koleżanki - tego z dziurkami na serduszku - są w Łodzi i jutro właśnie o 14 będzie zabieg, proszę o kciuki Wiadomo co te nasze kciuki działają, więc liczę na Was Dziewczynki!
U nas wszystko dobrze
Buziaczki!
mocne trzymam będzie dobrze!!!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ale tylko do wiosny tu będę kiblować, bo wtedy to już cały dzień będziemy na dworze spędzać (wiem wiem niektóre tego stwierdzenia nie akceptują )....
ja pospędzam czas na polu

Cytat:
poprosić o skierowanie pediatry jak Emi zacznie chodzić? bo z tego co piszecie to macie kolejne kontrole jak dzieciątka zaczynają chodzić nie?
ja nie mam już więcej wizyty nic mi ortopeda nie mówiła, że mamy się zgłosić jak mały zacznie chodzić
Cytat:
Napisane przez moniaczek212 Pokaż wiadomość
Witajcie my też jesteśmy juz od 20 lipca 2011 JaMonika i synek Kacperek

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Opowiedzcie cos o waszych maluszkach ) mój Kacperek juz sam siedzi, mówi mama, chodzi jak trzyma sie go pod paszkami, sam tez juz ustoiprzez okolo kilka minut ale trezba go asekurować hehe.
Ale niestety jeszcze nie ma żadnego zabka
witaj nowa mamusiu! ja tu nic innego nie robię tylko piszę o Żbiku

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Spanie na raty nie służy mojemu zdrowiu psychicznemu

Miłego dnia
mi również nie służy dziś w nocy przez sen mówię do tż "ach chciałabym, żeby przyśniły mi się świnki morskie" ten pyta a to czemu?? a ja " bo one są takie pozytywne" i zasnęłam o co mi chodziło zostanie tajemnicą

Cytat:
i wskazała dziś 52,9 kg

Cytat:
ale razem te kulki wietrza?
oj zboczuchy jedne otóż nie mój tż nie wietrzy pupy razem z Żbikiem znaczy czasem się nam zdarzy po wietrzyć razem - tak dla zdrowotności

ejj ja mam pytanie bo mi pediatra każe przychodzić z małym co dwa trzy tygodnie ze zdrowym dzieckiem ma tak też która???

Zmalowana
do tablicy!! i sygine!!!
Stary 2012-02-17, 10:55   #757
agadus
Wtajemniczenie

Nataszka wysłałam Ci pw, daj znac co i jak

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Nie do lekarza się wybieram i wybieram i wybrać się nie mogę,
najpierw muszę iść do endo i zrobić badania TSH itd.
A Ty jakie bierzesz anty? plastry?
Wiem, że może i mam wrażenie że z anty mi rośnie
ja nic nie używam, tylko gumki
jak przestanę karmic to dopiero, bo zastanawiam sie nad plastrami

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 11:01   #758
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88;32362844[I
U mnie znowu pada.
Muszę jechać do miasta.
Kto mi odgarnie śnieg z auta [/I]
u mnie też pada...... musiałam właśnie wyjechać do sklepu, a odśnieżali drogę i chodnik i miałam piękną wielką zaspę na samym środku podjazdu co oni myślą że będę sobie tam skocznię budować, czy co?
Cytat:
nadrabiam, zlaktatoruje sie (kinga w zlobku) i lece na lumpki. i pochwale sie - kinga wczoraj pierwszy raz lizala sobie stopy

Cytat:
pamiętam fajna jest
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Nie patrzyłam. Dzięki Wg tego to moja Bambaryła jest na 5o centylu

Jednego tylko nie rozumiem: czemu w Polsce zawsze musi być inaczej niż w innych krajach? Inne siatki, inne schematy żywienia, w ogóle inne zalecenia

nie mam pojęcia, ale zawsze inaczej....
A co Ty o tej porze już tu robisz?

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
cześć Kuny
mój syn stosuje na mnie torturę chińską nie pozwala jeńcowi spać ja idę do niego z zamiarem wystawienia go za okno wchodzę a ten tymi oczętami się patrzy i mówi zamiast mama ammmaa i jak takiego ubić??
mi również nie służy dziś w nocy przez sen mówię do tż "ach chciałabym, żeby przyśniły mi się świnki morskie" ten pyta a to czemu?? a ja " bo one są takie pozytywne" i zasnęłam o co mi chodziło zostanie tajemnicą

Ja tak nie mam...dlaczego tak każe przychodzić?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 11:09   #759
agadus
Wtajemniczenie

dziewczyny jaja jak berety( napiszę wprost, chciało mi się siku i poszłam do WC, ściagam majtki a tam co , zakrwawione, dostałam okresu, a nawet wkładki nie zalozyłam, zapomniałam rano i takie ładne majtki i do doopy, ale nic nie czuję nic mnie nie boli, zawsze to prochy brałam a teraz nawet nie poczułam jak mi poleciało, normalnie jajca)

Stary 2012-02-17, 11:10   #760
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

najpierw kolezanki u mnie a wczoraj ja u kolezanki - ale dziekuje ze pamietasz o mnieUcaluj wiki od cioci moze goraczka do zabkow? a tz szybko wroci zobaczysz
Wiki ucuałowana, dziekuje

Cytat:
i wskazała dziś 52,9 kg

za upraniona wage
dla córki

Cytat:
Gratulacje

Cytat:
ale razem te kulki wietrza?

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Nie przegapiłaś Ja poprostu nawet nie miałam czasu o tym napisać.
A. w środę o 5 rano złapał silny ból w dole pleców ( korzonki ) i poszedł do kuchni po przeciwbólowe i zemdlał... Uderzył tyłem głowy w lodówkę. Ja w tym czasie karmiłam Szymona - odłożyłam go do łóżeczka i pobiegłam do kuchni - nie mogłam ocucić męża Wkońcu się ocknął - dałam wody do picia i wrócił na czworaka do łóżka. W ciągu dnia ból się tak nasilił, że nie był w stanie ruszyć się nawet o 1 cm na łóżku pomimo przeciwbólowych - poprosiłam szwagra żeby wezwał pogotowie, bo u mnie kiepsko z angielskim i przyjechali. A. nie był w stanie dojść do karetki więc podali mu gaz rozweselający - dostał takiego humorku, że ho ho. W szpitalu dostał jakieś leki, zatrzymali na obserwacji i nad ranem puścili do domu. Dostał receptę na diclofenac sodium i jakiś silny przeciwbólowy z kodeiną.
o matko.... to mieliscie przejscia. Dobrze ze A sobie wiekszej krzywdy nie zrobil jak rymcnal na ta podloge. Mam nadzieje ze juz z nim lepiej

Dzien dobry
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 11:11   #761
agadus
Wtajemniczenie

monia Nataszka była pierwsza, ma mi na PW napisac co i jak jak nie będzie chciała to dam Ci znać

Stary 2012-02-17, 11:12   #762
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
dziewczyny jaja jak berety( napiszę wprost, chciało mi się siku i poszłam do WC, ściagam majtki a tam co , zakrwawione, dostałam okresu, a nawet wkładki nie zalozyłam, zapomniałam rano i takie ładne majtki i do doopy, ale nic nie czuję nic mnie nie boli, zawsze to prochy brałam a teraz nawet nie poczułam jak mi poleciało, normalnie jajca)
No to sie trzeba cieszyc, mam nadzieje ze juz bolesci nie wroca no i fakt szkoda majtek
Stary 2012-02-17, 11:15   #763
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Matko kochana! Ale miałaś przejścia Ale te korzonki to potwierdzone na pewno, tak?
Wiesz co wykluczyli kręgosłup i nerki - na podstawie objawów i rodzaju bólu lekarz stwierdził, że to prawdopodobnie korzonki... Najważniejsze, że leki, które Tż dostał działają

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 11:18   #764
zanka205
Zakorzenienie

dziewczyny potrzebuję kupić odkurzać, jakiś nie drogi ale mocny
mamy odkurzać tak słaby że nie chce nic wciągać
polecicie coś?

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 11:26   #765
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Scio,MoniaZ82,iwonap79,br umek,piwnooka77 Dziekuje za mile slowa o Marysi
Ja za troszke uciekam do fryzjera zlikwidowac swoj "pas startowy" z czubka glowy i podciac koncowki.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 11:46   #766
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam!!
nadrabiam

trzymaj sie kochana co cie nie zabije to cie wzmocni - nie przejmuj sie tak tymi zolzami, trzeba je jakos zwalczyc
dzieki

Cytat:
my z enterowirusem lezelismy w szpitalu jest zarazliwy tylko zalezy jeszcze jaki? znasz dokladna nazwe?
wlasnie czekamy na wyniki. Kufa to zaczynam sie martwic o Szymka :/ A pamietasz dokladnie objawy??
Cytat:
o matko co za sny wojenne, czytałas ostatnio jakąś książkę??

brawo

a jakie bierzesz? w ulotce cos pisze,że można przytyć?? a lekarz co na to??
a Ty chyba zastrzyki masz, tak?

moniaczek witaj

Nataszka, jak samopoczucie? i jak mama się czuje?

Natka widzę,że z Domkiem lepiej, bo juz nma dworze byliście, dobrze,że już za Wami to cholerstwo

brumek
a co u Was??

Kajool i jak zastanowiłas się co do planów? wiesz o co chodzi

bella Twoje dziewczynki są sliczne i takie juz duże

dziubek jak tam u Ciebie dietka?

a ja się witam z nad kubka kawy zbożowej
Nati usnęła, a ja mam chwilkę dla siebie, chociaz musze pranie wstawić ale to za chwilkę
napisalam w K
Cytat:
no to brawo. J amialam jednodniowe plamienie i nie wiem czy to @ czy nie. Trzeba by byloisc do lekarza
Cytat:
polecicie coś?
nie pomoge, nie mam odkurzacza i dywanow tez nie. Ale chyba zelmery sa dobre
Stary 2012-02-17, 11:51   #767
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
nie pomoge, nie mam odkurzacza i dywanow tez nie. Ale chyba zelmery sa dobre
my też nie mamy dywanów, ale ciężko mi miotłą dokładnie pozamiatać

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 12:01   #768
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

ja znów o sobie...

Nikodem dalej jak było,ale za to Nadinka się chyba zaraziła,wieczorem jedziemy do doktora ją osłuchać

no miłego dnia dziewczęta

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 12:01   #769
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

ja mam elextroluxa ale srednio wciagawiec nie pomoge. a nie masz zaprzyjaznionego kogos w sklepach z takim sprzetem
a ja zaraz jade do kolezanku ufarbowac wloski i podciac koncowki - do zobaczonka dziouchy

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-02-17 o 12:02
Stary 2012-02-17, 12:02   #770
wodaqua
Zadomowienie

Baboniku, zdrówka dla dzieciaków i cierpliwości dla Ciebie!

Przypominam się z kciukami o 14
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 12:06   #771
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Pokaze Wam jak Wiki dzis rano ładnie sama siedziala
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0144mmm.jpg (36,6 KB, 62 załadowań)
Stary 2012-02-17, 12:07   #772
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:

Stary 2012-02-17, 12:11   #773
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
jaki slodziak z Wiki i jak pieknie siedzi - moja za leniwa do siedzenia.
Stary 2012-02-17, 12:13   #774
agadus
Wtajemniczenie

wodagua trzymam

stronczek Wiki bardzo ładnie siedzi, juz taka "dorosła" się zrobiła

Stary 2012-02-17, 12:19   #775
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Post? Zależy jaki. Taki zwykły piątkowy to jest, ale Wielki Post to dopiero od środy następnej.
Cytat:
to zalezy - dzis piatek wiec jesli poscisz piatkowo to tak, dzis post. a wielki post to sie w srode zaczyna - czyli ze nei imprezujemy 40 dni (chyba ze ksiadz da dyspense, np. na chrzest )
eee to ja tego całorocznego piatkowego niet ... tylko ten przedswiateczny

Cytat:

ja nic nie używam, tylko gumki
jak przestanę karmic to dopiero, bo zastanawiam sie nad plastrami
a ja nic nie uzywam tzn 0 sexu

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
wlasnie czekamy na wyniki. Kufa to zaczynam sie martwic o Szymka :/ A pamietasz dokladnie objawy??
u nas było zapalenie skory biegunka i wogole dziecko marudne, a u dziewczyny z sali co miala tego samego entero to dziecko nie mialo apetytu i bylo marudne nic pozatym wiec nie wiem od czego to zalezy

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
wodagua trzymam

stronczek Wiki bardzo ładnie siedzi, juz taka "dorosła" się zrobiła
ja tez chce zeby Igi tak siedzial

w domu poodkurzane zostało mi tylko :
- dac dzieciowi obiada
- wyprawic na balkonowe werandowanie
- skoczyc po ziemniaki
- wykapac sie
-czekac na Tż

dziś Igi spróbuje Rybki
zobaczymy czy podpasuje ...ja nie lubie ryb

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-02-17 o 12:21
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 12:23   #776
ellika
Rozeznanie

wodaqua za operację

wczorajsze Izunia i Agatka
dzisiejsze Dominik

Kurcze zamartwiam się jak ułożyć jedzonko dla małej jak do pracy wrócę...
No i moja pić nic nie chce...
Odciągać pokarm dla niej?...
Osiwieję (w sumie to już osiwiałam, sporo mam tego na głowie)
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 12:24   #777
agadus
Wtajemniczenie

moja Nati juz przy łózeczku jak jest to stoi, a jak jest w łóżeczku to tez łapie się szczebelek i podciąga i najpierw na kolana później na nóżki, ale przy łózku długo nie postoi bo nie ma się czego złapać

Stary 2012-02-17, 12:36   #778
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Wiecie co? Cholera, wizaż psuje nasze związki. To siedzenie przed kompem, pisanie, czytanie, nadrabianie...
Ja sama co chwilę myślę, co tam u Was, co kto napisał i tak dalej. I choć np. bawię się z młodym, to myślę jak by tu zwiać do Was... Kurde, nie podoba mi się to... Serio.
Jak uzależnienie. I wcale to nie żarty. Bo tak jak palacz myśli kiedy by tu skoczyć na dymka, ja myślę, kiedy by tu tylko skoczyć na wizaż.
I tak jak u Lili, narzekam M. że nie mam czasu dla siebie, a co robię ? siedzę na wizażu...a czas ucieka mi przez palce...
ja chyba aż tak strasznie uzależniona nie jestem
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Przejadłam się faworkami, chce któraś z was resztę ????
ja wczoraj marzyłam o faworkach, ale oczywiście NIGDZIE już po południu nie było

Cytat:
ja też miałam zawsze bardzo bolesne, bez ketonalu nie przeszło, a teraz dokładnie tak jak ty, tyle że bardziej obfitsze.

Dzień Dobry.
Julcia śpi juz 1,5h, więc niedługo pewnie się obudzi.
Dzisiaj chodzimy z Tofikiem na spacery, bo maż w pracy i już się trochę ociepliło, to nie oddawalismy go teściom.
Wkleję Wam mojego znudzonego psa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0060.jpg (72,8 KB, 35 załadowań)

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-17, 12:38   #779
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Mam to samo po ciąży i oby było tak dalej Też mnie nie boli, może lekko ćmi. Przed ciążą najmocniejsze leki ledwo pomagały, ble.

Cytat:

My w niedziele mamy w końcu chrzest Natana Oby jakoś poszło.... Bez nerwów. Już bym chciała mieć to za sobą.....
Stary 2012-02-17, 12:42   #780
alibany
Rozeznanie

Cytat:
polecicie coś?
Ja mam electrolux ultrasilencer i bardzo polecam, już 3 lata nie zawodzi, cichutki i łądnie wciąga wszystko

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry

ja znów o sobie...

Nikodem dalej jak było,ale za to Nadinka się chyba zaraziła,wieczorem jedziemy do doktora ją osłuchać

no miłego dnia dziewczęta
Zdrówka dla dzieciaczków

Cytat:

Kciuki zaciśnięte!!

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Cudna i jak ślicznie siedzi
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości