|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
ręce mam dziś jak balony! także chyba to już przesada.. No ale będę obserwowac i podpytam lekarki na wizycie
|
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ogromne dla rodziców!!! dzień dobry. ja się witam i uciekam. mam dzisiaj popołudniu egzamin i pasuje mi się trochę pouczyć. Miłego dnia życzę
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście mój już sam postanowił, że od kwietnia zero alkoholu, zresztą teraz też niewiele pije, co by mnie nie kusic ![]() mag kciuki za wizytę!
|
|
|
|
|
#3154 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez .. teraz, a zobaczymy jak przyjdzie juz o te wage walczyc Cytat:
Cytat:
Cytat:
oby nam sie udalo Cytat:
Gosiu, znalazlam taka wzmianke w artykulach na 28dni.pl Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||||
|
|
|
#3155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wlasnie o to chodzi ze w razie co jak na porodowce z takim woniejacym ![]() Nie ma takiej opcji Ja tam bym focha strzelila nie z tej ziemii ![]() I tak jak mowisz, dlugo by zalowal ![]() Cytrynka, ja mysle ze to jednak tak bedzie jak pisalam W koncu takiej kruszynce nikt nie potrafi sie oprzec a tym bardziej dumny tatus swojemu pierwszemu szkrabowi! Lenka, wydaje mi sie ze jesli opuchlizna jest bardzo dokuczliwa i pojawila sie tak nagle w duzych ilosci to ja bym zadzwonila do lekarza i spytala, bo mimo ze czesto sie zdarza spuchnac w ciazy, to jednak moze byc to oznaka zatrucia ciazowego, obrzeki generalnie nie sa grozne wieczorem po calym dniu chodzenia itd, ale ranne sa gorsze gdyz woda powinna troche zejsc po calonocnym wypoczynku. Troche sie tym tematem interesowalam gdyz ja bylam w poprzedniej ciazy cala napuchnieta. Acha i puchniecie dloni, twarzy wlasnie jest gorsze niz nog. Nie pisze tego kochana zeby Cie nastraszyc tylko chcialam przekazac co wiem na ten temat
|
|
#3156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje! !! Ale duza dziewczynka!!!Cytat:
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy jak to pozniej bedzie
|
|
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
herbate z pokrzywy mozna w ciazy, nawet jest polecana bo ma duzo zelaza.
|
|
|
#3159 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
38 tc Hmm no chyba sie nie dziwie, ze jestes wkurzona,bo tez bym nie chciała aby moj TZ podrinkowal podczas ,gdy w kazdej chwili moze sie rozpoczac. Życze, aby nie musiał weryfikowac swojego " przesadzasz" Cytat:
Cytat:
to naprawde miłe..Przepraszam jeśli ten temat już był, ale nie umiem odgrzebać...czy któraś ma ten termometr BRAUN IRT 4520 i moze powiedziec jak sprawuje się w praktyce?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
|
|
|
#3160 |
|
Rozeznanie
|
kumkura-gratulacje dzielna kobieto
odpoczywajcie terazdesia-jeśli chodzi o facetów , zgadzam się z Tobą w 100%.
|
#3161 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musi Ci byc juz wyjatkowo ciezko.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja sobie najbardziej cenie u mojego ze potrafi zrozumiec jak wytlumacze o co mi chodzi bo na to ze sie domysli to juz nie licze Acha i mialam napisac Ci gosiu ze tak samo sie ciesze ze moj sie nie wtraca w wyprawke glownie tez z tego powodu ze nie wie ile co kosztowalo Uwazam ze pewnych rzeczy mezczyzna wiedziec nie potrzebuje ![]() Ale mi sie dzisiaj na filozofie na temat facetow zebralo ![]() Mag 99 trzymam kciuki za wizyte i mam nadzieje na jakies dobre wiesci typu : do poniedzialku Pani urodzi A powiem Wam jeszcze ze wczoraj wykrawalam te paczki kieliszkiem do wina i normalnie bym sie poslinila i to bynajmniej nie z ochoty na paczki
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maz mierzy nam nim temp, jest szybko pomiar, dzwiek nie jest zbyt glosny, wiec mysle ze nie wystraszy maluszka, no i generalnie jestesmy zadowoleni ![]() Dziewczyny nie liczcie na to ze babki po 50 beda wam ustepowaly miejsca w kolejkach itp wiekszosc z nich bedac w ciazy normalnie pracowala, jak zyly na wsi to niestety ale tez czesto w polu robily i tam rodzily, wiec dla nich ciaza to zaden powod zeby szanowna pani po 50 ustapila miejsca jakiejs ''malolacie z brzuchem'' kiedys ciaze traktowalo sie jako stan fizjologiczny, kobiety nie uwazaly bardziej na siebie z tego wzgledu, wiele z nich dalej pilo alkohol czy palilo papierosy, jadlo co popadnie... nie ma sie co dziwic... a teraz czasy mamy inne, kobitki jakies slabsze to i te ciaze nas tak wykanczaja i o tyle o ile my sie nawzajem rozumiemy to taka przedpotopowa babinka zrobi tylko wielkie oczy
|
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoras z Was wkleila link o tym porodzie w urzedzie pracy w Sosnowcu.
Znow u mnie w miescie cos sie dzieje, a ta kobietka urodzila 1,5 m-ca przed terminem porodu.
|
#3165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To drugie to odczyn Wasermanna, dzięki, dzwoniłam już do mojego lab i powiedzieli że nie trzeba na czczo, co mnie cieszy bo w pon jedziemy do mojej mamy do Sosnowca i po drodze do lab więc nie uśmiechałoby mi się jechać na czczo ![]() Kumkura GRATULACJE!!!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale się rozpisałam...
|
|
|
|
|
#3167 |
|
Zadomowienie
|
Czytałam o tym wczoraj, ale to przynajmniej pozytywna wiadomość w porównaniu do tamtej afery.
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
Co do facetow... ja zauwazylam, ze moj maz na przyklad nie interesuje sie AZ tak ciaza bo dla niego to kosmos tak naprawde. Dziecka nie widzi, wiec dziecka jeszcze nie ma
ostatnio jak moja mama byla to prawie sie z nia klocil ze ojcem jeszcze nie jest bo Julka w brzuchu my czujemy maluszka, od samego poczatku nosimy go w sobie i wiemy ze tam jest, a oni jakos tak inaczej do tego podchodza Moj sie nie wtraca w wyprawke, widzi tylko ubytki na koncie czasami cos rzuci ze po co kupilam, ale jak mowie ze potrzebne to wiecej nie dyskutuje z tym ze moj maz pyta sie codziennie jak sie czuje, czy cos mnie boli, czy ma mi w czyms pomoc, czy chce mi sie obiad gotowac czy ma cos zamowic/kupic po drodze, itp . Wiec pod tym katem narzekac nie moge, bo jest kochany jedyne co to zeby cos sprzatnal to musze sie dopraszac (bo jego zdaniem nie musi byc sprzatniete akurat teraz czy akurat dzisiaj, skoro nie przeszkadza mu w niczym, albo nie spodziewamy sie gosci
|
|
|
#3169 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dzięki za kciuki!
na wiadomość typu - proszę na porodówkę raczej nie liczę - brzuch wysoko, żadnych skurczy, żadnego czopa czy coś w tym stylu... pewnie Filip czeka na babcię i wyjdzie w czasie takim, żeby mogła do niego przyjechać, czyli w marcu - tak po 5.03 nawet tance i podskoki na weselu tydzień temu go nie pobudziły do działania a myślałam, że może po tym jakieś skurcze będą... a co do ciężkości mam tyle energii, że nikt mi nie wierzył, że ja mam rodzić niedługo ![]()
|
|
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Poogladalam Was na mailu
![]() Sliczne macie te brzuszeczki Karo_z na tym pierwszym zdjeciu wydaje sie, jakby brzus byl nizej Sliczny brzus, a Ty laseczka![]() agabi Ty dalej taka drobniutka jestes, slicznie! tynka, Cytrynka, evvcia piekne brzuszki!!! Kazdy inny, ale wyjatkowy
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
ja poszłam spać po 1 ale za nim zasnęłam to pewnie z 2 była a wszystko przez ten cholerny katar ![]() cały czas mnie męczy i męczy już nie wyrabiam ![]() wstałam po 6 bo tak TŻ wrócił z pracy, ale zaraz po 7 zasnęliśmy razem oczywiście musiałam zjeść pół pączka bo czułam lekki głód ![]() wstałam po 11 i tak siedzę zjadłam i trzeba się ogarnąć. i dziś kolejny nudnyy dzień, już mam dość tego siedzenia, ciągle sama bo TŻ śpi albo w pracy - tylko weekendy są jako tako udane |
|
|
|
#3172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
innym razem byłam z mamą u lekarza w Krakowie, poczekalnia pełna ludzi, ale jak tylko tam weszłyśmy pani w wieku ok 45 lat wstała od razu i powiedziała żebym usiadła, trochę głupio mi było że mi starsza ustępuje ale nie miałam siły tam stać więc usiadłam nawet pielęgniarka która akurat przechodziła chciała mnie od razu wziąć do gabinetu, ale powiedziałam że ja tylko jako osoba towarzysząca
|
|
#3173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zostajesz tu juz u mamy? Dokladnie!
|
|
#3174 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Ivonka I Kumkura wielkie gratulacje!! super że już macie swoje maleństwa po tej stronie ![]() wczoraj na wizycie moja dr stwierdziła "szyjka bardzo ładna, króciutka, miękka, rozwarcie na palec" a jak dodałam że zaczął mnie pobolewać brzuch to się uśmiechnęła i stwierdziła że się niedługo zobaczymy na porodówce i odstawiamy wszystkie leki ![]() co fakt to fakt od pon czuję więcej skurczy i te bóle ale jakoś do mnie to jeszcze nie dociera wczoraj jak zaczęłam sprawdzać te skurcze to się okazało że są równiutko co 10 min- mnie to przestraszyło troszkę a mój tż zaczął się cieszyć że to już ![]() poza tym kurier zaginął w akcji z naszym wózkiem podobno wczoraj wysłali mam nadzieję że go dzisiaj w końcu przywiozą ![]() i witamy sie w 38 tyg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale mój maluch dzisiaj szaleje, aż ze stołka nie spadłam jak mnie kopnął
![]() Muszę zabrać się za wyparzenie tych wszystkich pierdołek ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2012-02-17 o 12:07 |
|
|
|
|
#3177 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale w innych sklepach takich mniejszych to wszystko zależy od wychowania ludzi niestety. Niedawno odwiedziłam rejony mojej uczelni - Podkowa Leśna k. Warszawy - i wracaliśmy przez Błonie i tam jest McDonald, a byliśmy strasznie głodni, więc wstąpiliśmy. Niestety kolejka była długa a chcieliśmy usiąść i trzeba było stać, nagle pani krzyczy do mnie "Bardzo proszę tą panią w ciąży do drugiej kasy" - A ja stałam jak wryta W szoku byłam, że mnie w tej kolejce dojrzała. Takie zachowanie to ja lubię
|
|
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
butelki, smoczki i laktator musze wygotowac :d niech czekaja juz cierpliwei na nas hihi
|
|
|
|
#3179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nastroje bez zmian jak na razie. W przychodni kosmos :/ następnym razem będę szukała innej poradni bo ta przy szpitalu to jakaś pomyłka i lekceważenie pacjentów. Ja rozumiem, że przychodnia połączona jest ze szpitalem (w mojej przychodni też tak jest), ale lekarze traktują pacjentów z szacunkiem. Oddział położniczo-ginekologiczny to oddział a lekarz w przychodni przyjmuje jako lekarz w przychodni a nie...
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-02-17 o 12:16 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

ręce mam dziś jak balony!
także chyba to już przesada.. No ale będę obserwowac i podpytam lekarki na wizycie

Gratulacje ogromne dla rodziców!!!

a jak dodałam że zaczął mnie pobolewać brzuch to się uśmiechnęła i stwierdziła że się niedługo zobaczymy na porodówce
i odstawiamy wszystkie leki