|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
Cytat:
A jak jeszcze Twoi rodzice mieliby placic za jego gosci... to wybilabym mu to z glowy... Moze jego babcia za nich zaplaci, skoro jest taka wspanialomyslna... ![]() Chyba wredna jestem, ale nie zgodzilabym sie na taki uklad |
|
|
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też tylko obiad, ciasto, kawa, herbata.
Ja już nie patrzę na to czy ktoś się obrazi czy nie. Robię tak jak mi wygodnie. Trudno |
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko dobrze bedzie Milo, ze dla rownowagi zlych wiesci chociaz mama ci niespodzianke zrobila
|
|
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Niki ty tez masz z tymi tesciami
![]() Rybko tesciowa ma miec ponoc jakies badania ale kto wie jak jest naprawde ![]() Desiu zazdroszcze odleglosci i spokoju
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-02-17 o 20:28 |
|
|
|
#3335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jeszcze rodzice mieliby się do tego dokładać??? O niee!!! Stwierdziłam, że albo jest po mojemu albo wcale. A nikt mi narzucać nic nie będzie, bo to moje dziecko jest a nie teściowej czy babci męża. Zresztą po ilości jedzenia jaka jest zawsze w święta u rodziny męża, to stwierdzam że musiałabym stać 5 dni przed w garach i 2 dni po - przy zmywaniu. A tam nie jedzą jak kanarki, tylko lubią sobie pojeść porządnie.
|
|
|
|
|
#3336 |
|
Wtajemniczenie
|
Asika dlatego my aby uniknac kosztow i calego zamieszania (bo my w uk a cala rodzina w Polsce) zrobimy po swojemu i chcemy ochrzcic Malutka tutaj w UK bez zadnego zbednego zamieszania i imprezy i planujemy pobrac sie tutaj w UK i ochrzcic Malutka najlepiej w ten sam dzien, tylko swiadkowie i chrzestni Malutkiej. a dla Rodziny w Polsce jak sie juz tam w koncu wybierzemy z Malutka (nie wiem czy w tym roku) to zrobimy jakis obiad w jakiejs knajpie i to by bylo na tyle.
|
|
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konia a moze kosci Ci sie zastaly? Za dlugo siedzialas lub lezalas... ![]() Jakby nie patrzec jeszcze tylko tydzien, wiec na pewno dasz rade |
|
|
|
|
#3338 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
kiedys pisalam, ze najlepiej do siusiania, albo nawet juz po podmyciu sie miec butelke z ciepla woda zmieszana z kilkoma kroplami tego olejku i ta woda polewac obolale miejsce ja zwykle na sesje zuzywalam ok 0,25 - 0,5 l wody, a na butelke 0,5 litrowa to dawac jakies 4-5 kropli olejku
|
|
#3339 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wyprasowałam w wyższej temp z parą wodną. nie wiem czy to wystarczy ale narazie nie piorę ![]() kocyki prałam mimo że wyglądają jak nowe ale po siostrzenicach. Cytat:
![]() o dalszej rodzinie nawet nie myślę bo się zrobi z tego małe wesele Cytrynka Ty z Lbl jesteś? o opiekę nad żoną lepiej się zapytać zawczasu lekarza gdyż nie każdy takie zwolnienie wystawi i tak samo spotkałam się i z tym że przysługuje tylko w sytuacjii cc |
|||
|
|
|
#3340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3341 |
|
Zakorzenienie
|
U Nas na chrzcinach będzie ok 20-25osób
chrzciny planujemy na czerwiec jakoś ale co z tego wyjdzie zobaczymy
|
|
|
|
#3342 |
|
Rozeznanie
|
Ja chodzę do tego samego lekarza co moja starsza siostra i ona rodziła siłami natury w maju 2009 i pamiętam, że mąż dostał zwolnienie na opiekę nad żoną, także chyba nic się nie zmieniło raczej pod tym względem. Zresztą księgowa mężowi mojemu coś mówiła o tym, że takie coś mu się należy. Ale jeszcze się dopytam we wtorek na wizycie o to.
|
|
|
|
#3343 |
|
Zakorzenienie
|
a my chrzcin robic nie bedziemy... Sandra zreszta tez jest nie ochrzczona
![]() ale gdybysmy cos w tym kierunku mieli robic, to zamkneloby sie to tylko w nas, dziadkach i chrzestnych (z partnerami)... o ile nawet dziadkowie byliby w stanie sie zjawic ![]()
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I tak chciałam w jakiejś restauracji zrobić jeśli już, bo oczywiście samej ciężko będzie mi przy dzidzi robić jedzonko nawet na tyle osób, a nie chcę też wykorzystywać dobroci mojej mamy, która znając życie całą imprezę by szykowała. Więc mam na oku jeden niedrogi lokal i przypuszczam, że tam zamówię jakiś obiadzik dla tych paru osób.
|
|
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Rety brzuch mnie pobolewa
|
|
|
|
#3347 |
|
Rozeznanie
|
Kochane ja już po wizycie wszystko dobrze, tylko lekarz pierdzielnął się z tygodniami bo mam końcówkę 35 już =p więc jeszcze tylko gdyby nie patrzeć 4 tygodnie!
![]() Ogólnie z wizyty - przytyłam w czasie ciąży (a został miesiąc 20 kg) Jestem zakwalifikowana na dzień dzisiejszy do porodu SN, waga mojego synka to 2650, przewidywana na 3500 ogólnie wszystko w porządku! za 2 tygodnie wizyta już nie odpłatna bo dodatkowa Gdybym przez ten czas zdążyła urodzić czyli 2 tygodni.. Mam jechać do Wrocławia na Chałubińskiego mam czas na przejazd 4 godziny, tak liczył. Stwierdził że do terminu na pewno nie dotrwam i mam sobie odpoczywać i czekać na dzidzię grzecznie
|
|
|
|
#3348 |
|
Rozeznanie
|
Oj ale to coś zjadłaś czy skurcze? Bo Ty już chyba na dniach rodzisz?
|
|
|
|
#3349 |
|
Zakorzenienie
|
Spojenie też zaczyna mi dokuczać. Ale to dlatego, że dziecko jest nisko główką ułożone. Najgorzej jest jak dlugo leżę na bokach i chcę wstać. Wtedy odzywa się wszystko
Dziś po południu sobie poleżałam i zrobiłam sobie okład na plecy z psa i trochę mi pomogło. Zadziałało lepiej jak termofor. No i miałam drugie w całej ciąży twardnienie/skurcz. Byłam w sklepie i tak mnie zabolał brzuch, zrobił się prawie płaski, pępek wrócił do środka ![]() I "spotkałam" koleżankę z podstawówki. Ja ją poznałam, ona mnie raczej nie
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
To raczej nie oo jedzenia
Może to jakieś przepowiadacze, bo ja torby nie mam spakowanej do końca |
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Weź sobie ciepłą kąpiel, zrelaksuj się Może meliska.W pierwszym poście jest rada jak "sprawdzić" czy to już
|
|
#3352 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3353 |
|
Rozeznanie
|
przepraszam dziewczyny, że nie piszę
Wchodzę czasami na chwileczkę, żeby zobaczyć co się u Was dzieje. GRATULUJĘ WSZYSTKIM MAMUSIOM ICH NOWONARODZONYCH POCIECH Ja jestem akurat w trakcie przeprowadzki, żeby zdążyć jeszcze przez chwilkę pomieszkać samemu bez dzidziusia i przyzwyczaić się do nowego miejsca. W nowym domu nie mam jeszcze netu więc jak jestem w Poznaniu w starym mieszkaniu to przez chwilę wchodzę na Wizaż i czytam co tam u Was ![]() U mnie dziś początek 34 tygodnia. Dziś umówiłam się z położną środowiskową na mojej nowej wsi, aby spotkać się jeszcze ze dwa razy przed porodem. Poza tym strzeliła nam rura od wody i od paru dni żyjemy w stresie czekając na hydraulika. Nie mogę więc ani umyć tam podłóg ani wyprać ubranek i tak czekamy do poniedziałku bo wtedy prawdopodobnie zostanie wszystko naprawione. Od jutra pakuję torbę do szpitala bo widzę, że na wątku już zaczynają się porody więc wolę być przygotowana ![]() Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie. Może jutro zdołam coś więcej napisać |
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i mój młodszy brat jeszcze do tego.---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- mnie też wczoraj i dziś, ale troszeczkę |
|
|
|
|
#3355 | ||
|
Zakorzenienie
|
konia super ze ktg wyszlo dobrze!!!
A te bole to pewnie od chodzenia. Ja dzis tylko na badaniach krwi bylam i chodze jakbym byla po 24 godz. ciezkiej harowki. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
jutro pojadę na zakupy więc chyba kupie wszystko czego mi brak |
||
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam nadzieję że jeszcze poczeka przez weekend
|
|
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
i najgorsze w tym wszystkim jest to, że odzywa się "instynkt wicia gniazdka" i chcesz wszystko uporżadkowac, poprać, poprasować a sił brak
![]() Jak już się rozruszam to nie jest najgorzej, ale bolą inne miejsca i trzeba odpocząć...
|
#3359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-02-17 o 20:40 |
|
|
|
|
#3360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zycze by Ci sie wszystko ulozylo jak nalezy zebys na spokojne mogla sie szykowac na przyjscie maluszka! ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
Ja mowie sobie ciagle ze jak nie urodze do marca to biore sie za porzadki ale ciekawe ciekawe jak ledwo juz chodze
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

Niestety mój mąż liczy się ze zdaniem swojej babci - głowy rodziny, więc co ja mogę. A że jedne chrzciny jak u nich w rodzinie były to zrobiono w taki sposób, że była tylko rodzina mojego męża, a z drugiej strony strony tylko rodzice. To trochę to dla mnie dziwnie wyglądało. Tymbardziej, że moi rodzice będą się do chrzcin dorzucać i mają jeszcze za nich płacić...? O nieee :/ Wystarczy, że wesele było na głowie moich rodziców i gdyby nie oni to byłaby straszna lipa. Bo jakoś rodzina męża zainteresowana ślubem i wszystkimi organizacyjnymi sprawami nie była.

Wszystko dobrze bedzie 
Skoro tyle osób się nazbiera to raczej pewnie w jakimś lokalu zrobicie więc można zrobic tak żeby każda strona płaciła za swoich gości. Ja bym finansowo nie wyrobiła na chrzciny na 50 osób 

Ja mowie sobie ciagle ze jak nie urodze do marca to biore sie za porzadki ale ciekawe ciekawe jak ledwo juz chodze