|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012
A my jutro albo w niedziele skręcamy łóżeczko
od razu wypiorę pościel i te kocyki zastanawiam się co jutro zrobić na obiad może spaghetti w sosie śmietanowym bo na wieczór TŻ chce pizze zamówić i on będzie pił sobie whisky a ja szukam czegoś bez %%% |
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale już niedługo to się skończy (i zaczną się nowe "przeboje") iw, uważaj na siebie podczas przeprowadzki i porządków
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiecie czy w rosmannie dostane coś na pupe dla malucha jakiś krem czy coś? bo nie mam tego jeszcze kupionego.
i czy któraś z Was ma zamiar używać dla dziecka kosmetyków babydream?? |
|
|
|
#3364 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie się niesamowicie wkurzyłam, bo kolejny weekend spędzam sama :/ Ja już niedługo zapomnę jak mój mąż wygląda. Dobija mnie jego praca już. Od 7.30 do 24 w pracy??? Ciekawe czy ktoś mu za nadgodziny zapłaci...
I codziennie wysłuchuję, że zamknie ten temat i będzie cały dla mnie, a tu jedno kończy za chwilę ma co innego do załatwienia. Teraz spędza czas w firmie w której jest zatrudniony, jutro jedzie załatwiać interesy z własnej działalności a jak jak słomiana wdowa czekam I tak odkąd zostaliśmy małżeństwem, zero czasu dla siebie a nawet jak jest w domu to wisi na telefonie ze swoim wspólnikiem po 2-3 h ![]() Chyba położę się zaraz spać i powyję do poduszki bo już brak mi sił ;( |
|
|
|
#3365 |
|
Zadomowienie
|
my zjedliśmy pyszny obiadek u rodziców, tata ugotował sos z żeberkami i jeszcze dostałam czekolade, no i troche podjadłam
![]() kupiłam sobie wyprowiantowanie na porodówke, dwie wody z dziubkiem i powerade i krakersy i snicersa. Czuje sie dzis słoniowato, uda mi sie ocieraja jedno o drugie(nigdy tak nie mialam) , na twarzy czuje sie bułeczkowata i ramiona tez jakies takie mam tłuściutkie, chyba mam gorszy dzień. Madziarra moze mu sie udziela stres przedporodowy... oni niby tak nic nie mówią , nie okazują, ale czują ze zaraz ktoś zajmie ich miejsce, ktos bedzie na pierwszym miejscu i nie bedzie dla nich tak pieknie, mój Tz czasem niby nie złośliwie , ale powie mi że cały dzień leżałam( gdzie ja sama wiem ze mam strasznego próżniaka w sobie) a nie zrobiłam czegos tam.Faceci sa jak dzieci.. Mój sie pilnuje bo wie, ze wtedy zaraz zaczynam ryczeć i jest koniec żartów tak jak Monia jestem złośliwa i zaraz by miał komplet kar ![]() Ja kocyki do pralki wrzuciłam tylko na delikatne 15 minutowe płukanie i przeprasowałam, rożki i ochraniacz wyniosłam na 3 godziny na mega mróz i uprasowałam. Wychodze z założenia ,ze i tak nie ochronie dziecka przed zarazkami i innymi dziadostwami, a nie sadze zebym pozniej tak wszystko skrupulatnie czyscila , prasowała ,wygotowywała.. Moja teściowa mieszka pode mna, na szczescie jest w miare taktowna i raczej nie bedzie mi niczego narzucac, ale gdyby jej cos odbiło to jej powiem co o tym mysle, z reszta mojej mamie tez. Ja tantum rosa kupiłam 5 saszetek,bo tego nie mozna za długo stosowac, tak slyszalam. Ja po głębszym namyśle nie zadowole moich rodziców na temat chrzcin u nas chrzciny to bedzie msza w kosciele a później impreza w ogrodzie, grill jakies ciasto ,sałatka - rodzice jedni i drudzy, rodzenstwo, chrzestni i niech sie bawią, jakos nie widzi mi sie tyle gosci w domu.Dzidzia jest w tym dniu najwazniejsza i nie mam zamiaru zajmowac sie i chodzic wokol niewiadomo jakiej ilosci osob, pozniej padac ze zmeczenia i caly dzien sprzatac w domu, a wczesniej gotowac. Jolka ja jak wykorzystam to co mam, jak mały bedzie mial miesiac-dwa zamierzam uzywac tych babydream , wdg mnie maja bardzo dobry skład, super cene z reszta sama uzywam oliwki, czasem płynu do mycia, chusteczki tez sa ok.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-02-17 o 20:48 |
|
|
|
#3366 |
|
Rozeznanie
|
Tak napewno w rossmanie znajdziesz coś na pupę sudocream albo coś w tym stylu powinno być. Ja widziałam w każdym razie u siebie w rossmanie.
|
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uzywam sama dla siebie i pewnie będę też maluszkowi później
|
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W końcu te wszystkie przeboje będą nam wynagrodzone jednym uśmieszkiem ![]() Ja z jednej strony też już chyba chciałabym być po, ale cierpliwie czekam do marca. Najbardziej jednak przeszkadza mi ból w pachwinach. Nie wiem czy od ostrożnego chodzenia po śniegu w moich buciorach zimowych czy to od ciąży
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
,Fajny pomysł, zwłaszcza że ciepło będzie i zachodu nie za dużo
|
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
ja moge zrobić grilla.... na balkonie
|
#3374 |
|
Zadomowienie
|
moi rodzice zwlaszcza mama kreci nosem
ale pogoda na pewno jakas bedzie, kupie mięsko przyrządze, jakies kiełbaski, ciasto, sałatka i nie bedzie problemu jakby sie ktos zasiedział ,albo chciał popic...
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie nie trzeba robić jakiegoś wystawnego obiadu i martwić się czy się pomieszczą w domu itp. itd. a tak to na podwórko to ja nawet i 50osób mogę zaprosić
kupie mięsa od koloru do wyboru, jakieś sałatki, ciasto na deser i będzie uczta tylko żeby z pogodą trafić |
|
|
|
#3376 |
|
Raczkowanie
|
Eh, u mnie też chrzciny są tematem drażliwym i wolę o nich na razie nie myśleć. Oczywiście chcemy widzieć wyłącznie najbliższą rodzinę, ale oznacza to 2-4 osoby z mojej strony i 15 ze strony męża. Pojawia się też dodatkowo trudność technicznego ściągnięcia do kościoła tych 4 osób z mojej strony, bo 2 nie poruszają się samodzielnie... Najchętniej ochrzciłabym dziecko w szpitalu bez świadków i żadnych ceremonii!
Organizowanie ślubu i wesela również doprowadzało mnie do szewskiej pasji przez tych wszystkich gości. W przypadku chrzcin na pewno zaproponuję zaproszenie telefoniczne (jednorazowe!) "Słuchaj, chrzciny są tego dnia, o tej godzinie, w tym kościele. Serdecznie zapraszamy." Nie dam się znów wrobić w te śmieszne gry typu: osobiste dostarczanie zaproszeń pisemnych, ocena treści i formy opracowania, przypomnienia, potwierdzenia, czasem dodatkowe upraszanie... Zazdroszczę tym wszystkim, którzy tego nie zaznali. W mojej rodzinie jest kilka osobników, które wymagają takiego właśnie delikatnego obchodzenia się i niefartem są mi dość bliscy. Będę musiała chronić córkę przed ich wpływami, bo to toksyczne osoby! ... O rany jak mnie w krzyżu napier..nicza! Chyba muszę wziąć termofor.
|
#3377 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3378 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam w klubie, ja już dziś miałam drugie twardnienie i 2 skurcz
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
|
|
#3379 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
planuję używać, ale po 2 miesiącu, bo na opakowaniu nie ma informacji od kiedy można. na bank będzie to kopfbisfuss, sama uzywam, mam też oliwkę, ale nie jestem przekonana do mleczek i kremów, bo zauważyłam,że babydreamy i dla dzieci i dla mam mają tendencję do słabego wchłaniania i zbielania się przy intensywnym smarowaniu. mam to samo, jakby "chrrrup" |
|
|
|
|
#3380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja zaplacilam niecale 30 €, mam nadzieje, ze cos pomoze
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pozniej sie zmobilizowalam i wzielam sie za kuchnie - wsadzilam naczynia do zmywarki, umylam dwa garnki i wstawilam butelki i laktator do sterylizacji i myslalam ze ducha wyzione zastanawiam sie jak ja urodze skoro nie mam totalnie sily??? Czasami mam takie uczucie odplywania sil z rak i nog - nie wiem jak to opisac, po ptostu czuje jak sily ulatuja ze mnie ja mam kosmetyki z Penatenu, a do pupy mam Bepanthen i sudokrem
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mało się rusza ale pewnie ma mało miejsca. Już tylko się przeciąga
|
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dzis juz mam 15 twardnienie ![]() Asika
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
ja twardnien nie odczuwam... ale dzisiaj czesciej pobolewa mnie okresowo podbrzusze
Rozmawialam z mamcia na skype i ona ma przeczucie ze urodze w przyszly piatek/sobote - ciekawe skad ona ma takie pomysly
|
|
|
#3385 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja z moim też dziś miałam zwarcie, aż się popłakałam...ale u mnie to teraz o to nie trudno lekka złość i już w płaz! Mój mąż w sumie nic nie zrobił, powiedział coś głupiego i to nie do mnie...a do swojej mamy wstyd mi było za niego bardzo, oberwało mu się masakrycznie ...ale i tak ja widział, że się zdenerwowałam to od razu przeprosił, że mnie zdenerwował pocałował i przytulił... i zadzwonił z przeprosinami do mamy...Mam nadzieję, że Twój się opamięta i także zachowa jak należy! Cytat:
Na pewno będzie dobrze cziqua ![]() Cytat:
Ale pisałaś też o Jej dobrych stronach...więc jak ma Ci pomagać to będziesz musiała na nich się skupić...Powodzenia i mało złości życzę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymaj się i oby nie bolało bardziej...Cytat:
|
|
#3386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jakoś nie mam zamiaru cie prześcignąć
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
A ja przy lekach...mam ok (no niech będzie) 20 do 30 dziennie...tych skurczy... aż się boję co będzie jak odstawię, teraz leżę a i tak ma co kilka kilkanaście min.... i tak caaałymi dniami...
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-02-17 o 21:44 |
|
|
|
#3388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli luisz piwo to polecam piwo Bavaria. Ja je kupuję w tesco.
|
|
#3389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

może spaghetti w sosie śmietanowym

I codziennie wysłuchuję, że zamknie ten temat i będzie cały dla mnie, a tu jedno kończy za chwilę ma co innego do załatwienia. Teraz spędza czas w firmie w której jest zatrudniony, jutro jedzie załatwiać interesy z własnej działalności a jak jak słomiana wdowa czekam 

u nas chrzciny to bedzie msza w kosciele a później impreza w ogrodzie, grill jakies ciasto ,sałatka - rodzice jedni i drudzy, rodzenstwo, chrzestni i niech sie bawią, jakos nie widzi mi sie tyle gosci w domu.

pozniej sie zmobilizowalam i wzielam sie za kuchnie - wsadzilam naczynia do zmywarki, umylam dwa garnki i wstawilam butelki i laktator do sterylizacji i myslalam ze ducha wyzione 
[COLOR="Silver"]