|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
taaaa Baboniku, to już raczej nie dla mnie, a dwa, ciekawe z kim dziecko zostawię, jak nawet do szkoły nie dam rady pojechać przez week, bo jestem sama w domu.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
a mama nie mogłaby się Igorkiem zająć żebyś mogła na zajęcia pojechać? ciężka sprawa..
|
|
#814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No właśnie... Cytat:
Ja Tymkowi pozwalam próbować itp, ale on nie jest w stanie żadnym sposobem jeszcze sam usiąść, z żadnej pozycji, jetynie gdy mnie chwyta ze ręce. Więc uważam że nie jest na to gotowy.
|
|
#815 |
|
Raczkowanie
|
Hey!
życzę wszystkim miłego popołudnia a w zasadzie to już weekendu ![]() ja siedzę i gdybam nad przebraniem pomysłów niby dużo ale gorzej z realizacją ![]() wodaqua ![]()
|
|
|
|
#816 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boję się żę wyjdzie mi kulfon a nie krokodyl ![]() Cytat:
za mm !Doczytałam, że już po wszystkim ![]() ![]() Cieszę się razem z Tobą ! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ile masz tego euthyroxu? Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() Moja też wstaje i też taka gimnastyczka. |
|||||
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
by jak najszybciej doszedł do siebie. Pewnie dopóki będą dreny to nie może wejść do Małego... Tak przynajmniej w hotelu dziewczyny opowiadały
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
wodaqua doczytałam
Tak się cieszę, że aż mi się Czołem. Tyle mnie dzisiaj. |
|
|
|
#819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
10.30 - deserek 12.20 - MM 15.45 - obiadek 19.00 - MM 04.00- MM Ja podaję tylko te na niebiesko, ale jak wrócę na całe 8h to zostanie mi tylko dwa ostatnie. Dominik jęczy jęczy jęczy jęczy jęczy jęczy jęczy jęczy jęczy jęczy jęczy jęczy jęczy jęczy jęczy jęczy jęczy jęczy jęczy jęczy jęczy jęczy jęczy Jeśli to nie zęby to na bank wieeeelki skok. Przyszedł komplecik do chrztu. Jest ładny, tylko kurtka i czapka mała, ale już odesłaliśmy i mi babeczka na swój koszt większe przyśle Madzia1k1 ucałuj imiennika mojego synka z okazji kolejnego skończonego miesiąca
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-02-17 o 17:00 |
|
|
|
|
#820 | ||
|
Rozeznanie
|
Heja
![]() dziecię śpi mi na rękach ![]() u nas już lepiej ale znów jestem sama, TŻ pojechał do Auchan a ja siedzę jak ta Matka Polka. Już mnie tak plecy bolą- cały kręgosłup i żebra że szok ![]() ![]() Była rozmowa o anty- u nas królują plastry plus jako dodatkowe zabezpieczenie baloniki ![]() Ja też mam zelmera i równie dobrze ciągnie jak Twój! też dziecko obudziłam jak Ania. Cytat:
Cytat:
a mój mały Irokez siedzi już sam praktycznie, nie muszę go trzymać, turla się cały czas i ciągle ucieka mi z maty ![]() Wodaqua ja tak żałuję, że tak krótko piersią karmiłam. Normalnie wybaczyć sobie nie mogę...
|
|
#821 | ||
|
Zakorzenienie
|
wodaqua, super że u koleżanki dobrze!
Cytat:
podsyłaj, ale wpadnij z nim! Przykro mi z powodu auta. A monitoringu na parkingu pewnie nie było? Cytat:
jak mnie nie ma to zwykle raz mleko, a raz - w porze południowej - jakieś warzywka, czy warzywa z mięsem. Na szczęście nie ma mnie max. 6-7 godzin. Kurka....chyba mam zatkany kanalik
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Jacieee a czemu najpierw podajesz deserek a potem obiadek? Pytam, bo moja ma nadal strajk obiadków i kombinuje dalej
---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- MIAŁAM WAM PISAĆ ! Jak byłam u okulisty, to jedna babeczka opowiadała, że ich pracownik ma córkę która ma też 6 miesięcy i wiecie co ? MA JUŻ 8 ZĘBÓW !!
|
|
|
|
#823 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A gdzie mozna znaleść lekture tegowątku?? |
|
|
|
|
#824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nataszka poszło po 14 jakoś
brumek tak to pierwszy raz, czuje się normalnie jak dziewica , ale czy mniej boli po porodzie, hmm u mnie z Oliwka przez pierwszy rok tak było, a później było raz tak raz taka ja byłam w sklepie i kupiłam lody, wieczorkiem sobie zjem, jak dzieci pójda spać, na spokojnie, i nie chowam się przed Oliwka, ona juz swoja porcję zjadła ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#825 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego chociażby nie warto kupowac drogich samochodówApropos-nie pochwaliłam sie, że kupilismy ,,nowe" autko i wszyscy się pięknie zmieścimy(łącznie z wózkiem no i oczywiście Tofikiem) chyba takie samo jak Patik ma, z tego co pamiętam. ![]() Cytat:
)Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------
|
|||
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Czy wasze dzieci śpią z lekko otwartymi oczkami ????? Bo moja dzisiaj za każdym razem tak śpi
Czy mam się niepokoić ?
|
|
|
|
#827 | |
|
Rozeznanie
|
w bibliotece wątków
![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#828 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja wrocilam od fryzjera - super tak sie "odswieżyc". odrosty zrobione i koncowki podciete. Na obiadek byl makaron z szynka, brokula i serem zoltym - pycha. Marys widac zadowolona z lezaczka bo wreszcie wszystko widzi aniolek. |
||||
|
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
moja ma 6 miesiecy i ani jednego - nie mam "parcia" na te zeby - uwazam, ze tak jak dzieci sa indywidualne, tak i to kiedy wyjda moje Marysi tez jest indywidualne - mama mowila, z emnie kolo 7 miesiaca.
|
|
|
|
#831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
poproszę inny zestaw pytań
![]() Agadus dieta...hmmm no jest niby ale motywacji brak ![]() Aniu prosze przepis (ale w zamian za ruskie )4 bardzo dojrzałe banany (około 80 dag) 25 dag mąki pszennej (ja dałam razową) 22 dag cukru 5 dag masła 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej 5 dag posiekanych orzechów włoskich albo rodzynek 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli Banany obrać, rozdrobnić widelcem, a następnie wymieszać z dodawanymi kolejno: cukrem, mąką, jajkiem, solą i sodą. Masło roztopić, wlać do masy i wymieszać. Dodać orzechy lub rodzynki. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i wysypanej mąką lub bułką tartą. Ciasto bananowe należy piec około 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temperatury 150°C (patyczek wkłuty w upieczone ciasto powinien być suchy). bry wieczór u nas intensywny dzień ale spacerek w śniegu zaliczony, muscle mam jak pudzian bo przejechać wózkiem to wyczyn mały zamiast spać to broi w łóżeczku [COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-02-17 o 19:43 |
|
|
|
|
#833 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie to samo
Non stop słyszę smoczek lądujący na panelach w celu przywołania matki
|
#834 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To Ty lepiej opowiedz nam najpierw coś o sobie
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko mama pracuje...ehh
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#836 |
|
Zadomowienie
|
chodzilo mi o to ze wogole nie uprawiam sexu
|
|
|
|
#837 |
|
Zadomowienie
|
Cześć gaduły, wiecie że jesteście bezlitosne?
Dwa dni mnie nie było i tyle zaległości, na szczęście już weekend, więc trochę przystopujecie.My wybraliśmy się do rodziców, bo przyleciała z Manchesteru chrzestna Hani, a moja najlepsza przyjacióła i miałyśmy okazję się spotkać. ![]() Dobra, lecę nadrabiać i zobaczyć co ciekawego mnie ominęło. ![]() Z tego co pamiętam to: Aania, Adasiu wszystkiego najlepszego 8-miesięczniaku! Nataszka, współczuję choroby mamy i tego, że tak późno się o niej dowiedziałaś. Musisz ją teraz mocno wspierać i dać jej wiarę, że z tego wyjdzie. Ma dla kogo żyć- musi być dobrze! ![]() Piwnooka, twarda z Ciebie sztuka- jako jedyna Poznanianka z forum nie dałaś się chorobie. Widzę, że wypad do kina udany i jakie doborowe towarzystwo.![]() Jaciowa, Iustyna, wy nawet nie żartujcie babole! Żadnego odchodzenia! Jeszcze jakieś 1,5-2 lata, dzieciaki zaczną się same bawić i już do emeryturki będziemy miały czas dla siebie i pisanie na wizażu.![]() Zaneta, faktycznie okazja z tym wózkiem. Mój przyszedł w środę i jest boski. Kolor jeszcze ładniejszy niż na zdjęciach, leciutki, fajnie się składa, lekko podbija (jakby dziecka w wózku nie było), no po prostu cudny kosmita. ![]() Aaa, zapomniałam się pochwalić, że zrobiłam dzisiaj sernik, który brumek wklejała. Nie wyszły mi tak fajnie te wzorki, bo robiłam z konfitury, ale sernik w smaku jest PRZEPYSZNY- taki leciutki i ten czekoladowy spód-poezja.
|
|
|
|
#838 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [/QUOTE] Cytat:
ZERO SEXU o to chodziłobeatka - bo w sumie my nigdy nic tzn. zero zabezpieczenia ja nie moge zadnej antykoncepcji moj organizm nie toleruje a gumka coz chyab raz w zyciu to cos widzialam ![]() brumku ja obstawiam ze ty tak kraczesz kraczesz a sama sobie wykraczesz ta pierwsza watkowa ciaze Ah dziewczyny moje kochane..... troche sie zapedzilam chcialam byc dobra zona i wymyslilam sobie robienia salatki, devolajków i tiramisu dopiero skonczylam i padam..... dziec spi wykapany najedzony a marudzil dzisaj ze oooooooooojeny teraz czekam na Tż -ta
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-02-17 o 20:54 |
||
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
melduje się że żyję, podczytuję, ale weny cuś brak..
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Marzena pokazałam spacerówkę mężowi i też zachwycony, więc będę polowała na all, znalazłam z wersji 2011 za 499 zł nowy, jakaś promocja. Jaka jest różnica między 2011 a 2012 ? bo Ja nic nie widzę
![]() Sweet a to rozumiem, że z mężem już ok ? Jak mąz nie bedzie chciał tiramisu podam Ci adres :P ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Youyou dama nadal pięknie je ? bo u mnie znowu strajki |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

)

Pozostałe 3 mogły się od ostatniego usg zrosnąć... Generalnie wszytsko sprawnie, nawet po wypowiedziach koleżanki widać, że jest dobrze, rozgadała się, cieszyła i w ogóle, widać ulżyło, nie powiem, mi też, ufff... Teraz lezy na jakimś takim OIOMie, popodłączany, mama ściąga mleko i wylewa (bo stresowe) i czekają na pierwsze obchody. Będę Wam pisać jak coś będę wiedzieć. Boże, amrtwiłam się jak o własne 

za mm !
Albo chociaż rysować boki durnie zaparkowanych samochodów
- no były, do czasu jak nie brałam euthyroxu.
klask i:

upssss wybacz nie chciałam obudzić Adasia (chociaż to Twoja wina kto dał sygnał do parskania??