|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Hm, czy ja wiem czy to siedlisko osób wszystko-wiedzących - o tym jak złe może być nie patrzenie na to jakie leki się bierze wiem z własnego doświadczenia i łykanie przeciwobjawowych kiedyś doprowadził do tego, że z przeziębienia zrobiło mi się zapalenie oskrzeli, do pewnego momentu świetnie przez tego typu leki maskowane
To też to jak i stwierdzenie o bólu to kwestie poparte doświadczeniem i słowami kilku lekarzy, których miałam okazję nawiedzić Próbowałam kiedyś przekonać koleżankę, że tak jest naprawdę, obraziła się, aż po tygodniu kurowania się lekiem który był lekiem przede przeciwbólowym wylądowała u lekarza z zapaleniem krtani. I przestała uważać, że radzę jej tylko i wyłącznie źle :PA co do radzenia - też tego nie lubię... A najbardziej mnie irytuje, gdy ktoś z uporem maniaka doradza mi zrobić coś, czego z przyczyn oczywistych zrobić nie mogę i choć podam racjonalne argumenty - jak Twój przykład z Garnierem - to pojawia się foch. A co do muzyki - najfajniejści są chyba Ci, którzy co tydzień wręcz słuchają innego typu muzyki i na wspomnienie tego sprzed tygodnia reagują obrazą, bo przecież JUŻ tego nie słuchają :P
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1353 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1354 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Mnóstwo kobiet boli okres, bo boli i... już. Ma to swoje przyczyny, ale są one naturalne i nie da się z tym nic zrobić(tylko wziąć tabletkę). Problem jest gdy ból jest o dużym nasileniu lub przedłuża się. Kurczę nie jestem jakąś przeciwniczką lekarzy i zwolenniczką leków przeciwbólowych. Ale nie bądźmy hipochondrykami. Denerwuje mnie mój chłopak, bo on właśnie tak bierze leki: coś go boli, mocno i przez dłuższy czas to się faszeruje lekami i nie idzie do lekarza.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-02-17 o 14:27 |
|
|
|
|
#1355 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dlatego idzie się do lekarza, by poznać te przyczyny i wykluczyć choćby taką "banalną" endometriozę. Czytaj całą wypowiedź. Ból to sygnał ostrzegawczy i nie można go zawsze bagatelizować tabletką, jak robi wiele nastolatek "bo okres musi boleć". Czasem to kwestia budowy i natury, a czasem naprawdę poważnego schorzenia. Gdyby to była norma, to nie istniałyby kobiety, które podczas okresu nie odczuwają bólu, tylko jedynie lekki dyskomfort.
Lepiej być lekomanem niż iśc do lekarza i sprawdzić, czy aby wszystko jest ok? Bo tak wynika z Twojej wypowiedzi. Cofnij się do wypowiedzi bodajże WhiteCherry, bo to co napisała jest świętą prawdą - Polacy kupują masę środków przeciwbólowych, często zupełnie niepotrzebnie. Jak już się zbadasz, jest okej i taka jest po prostu Twoja uroda, to tak jak napisałam - jest to już zupełnie inna sytuacja. Ból to sygnał, którego nie można bagatelizować... To tak w temacie "wizażanek, które wiedzą lepiej", bo Ty wiesz, że musi boleć, najlepiej każdą kobietę, a jak ktoś chce sprawdzić czy aby wszystko jest ok i -jeśli taka jego uroda - czy bierze odpowiednie leki przeciwbólowe, to jest hipochondrykiem
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1357 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Zdrowy rozsądek przede wszystkim. Jednak nie interpretuj wg swojego widzimisię. Na pewno nigdzie nie twierdzę, że jak się jest kobietą to ma boleć.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-02-17 o 14:48 |
|
|
|
|
#1358 |
|
Raczkowanie
|
Bycie katolikiem i piętnowanie innych bo maja inny kolor skóry wyznają innego boga czy kochaja kogoś tej samej płci
|
|
|
|
#1359 |
|
Raczkowanie
|
nicRu przepraszam jeśli mój post zrozumiałaś jako aluzja do tego off topu o lekach nie chciałam żeby tak wyszło
![]() natalkaa7522 tak, serio ale już się przyzwyczaiłam do tego typu tekstów życie w gimnazjum mnie przystosowało co chwile te dziewczyny które nie wyglądają idealnie są obrażane przez te z pełnym makijażem lub te którym akurat się w życiu poszczęsciło i mają idealne włosy/skóre/sylwetke. Takie prawo dżungli ![]() mm444Dokładnie są ludzie którzy mają wspaniałe geny i nie muszą nic stosowac a i tak muszą swoje 3 grosze wtrącic. Nie rozumiem
|
#1360 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
|
|
#1361 | |||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
), ale sa sytuacje, kiedy po prostu nie mozna czekac ilus tam godzin, ze samo przejdzie.Cytat:
.Cytat:
.
|
|
|
#1362 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Ja zawsze popełniam ten błąd, że gdy głowa zaczyna mnie boleć wieczorem mówię sobie: "Pójdę spać to przestanie boleć". A nigdy nie przestaje i budzę się z mega bólem. I muszę wziąć tabletkę....
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem od tych nawet kilkudziesieciu apapow czy ipupromow rocznie (bo np. ketonal naduzywany niezle rozwala zoladek) dla zoładka i ogolnie zdrowia gorszy jest stres, naduzywanie alkoholu, kiepska dieta i ogolnie bardzo nieregularny tryb zycia
w przypadku bolesnych miesieczek zwykle ginekolodzy nie sa w stanie zrobic niczego konkretnego poza przepisywaniem hormonow czy srodkow przeciwbolowych oczywiscie, ze warto sie przebadac, ale w przypadku bardzo bolesnych miesiaczek nie nastawialabym sie na cudowne uzdrowienie. chociaz czesto ginekolodzy zalecaja urodzic dziecko![]() na mnie swego czasu dobrze dzialala pyralgina, czesto ją podaja oddzialach ginekologicznych, warto sprobowac zamiast łazić po ścianach
Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-02-17 o 16:08 |
|
|
|
#1364 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
a, jeszcze a propos niebrania tabletek i czekania na poprawe - o ile sie orientuje, w przypadku bardzo wysokiej goraczki (powyzej 39 stopni) nalezy starac sie ja zbic, bowiem utrzymywanie sie takowej jest niebezpieczne dla zdrowia, szczegolnie w przypadku dzieci i osob starszych.
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-02-17 o 16:07 |
|
|
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zmienię temat i powiem, co mnie ostatnio zdziwiło i zdenerwowało.
1 sytuacja. Miałam iść do mojej koleżanki, napić się wódki, zjeść coś - ona zapraszała. Okazało się, że przyjechali JEJ znajomi, których nigdy nie widziałam na oczy. Koleżanka do mnie dzwoni i mówi: "kup po drodze dwie paczki fajek (dla znajomych jej) i wódkę. Nie chcę nic mówić, ale ja już zrobiłam zakupy w biedronce" Czyli zasponsorowałabym obcym ludziom fajki, jeszcze dostałam rozkaz, że mają to być L&M niebieskie. Oczywiście na alkohol czy jedzenie zawsze się składam, ale ta sytuacja mnie zirytowała I już nawet nie chodzi o to, że wydałabym więcej pięniedzy, niż oni.2 sytuacja, przedwczoraj w pracy. Wyszłam sobie zapalić, dołączyło do mnie dwóch chłopaków, z którymi miałam szkolenia. Jeden z nich prosi mnie, żebym mu dała papierosa. Ok, poczęstowałam go. Potem, przed wyjściem do domu, on mnie złapał gdzie na korytarzu i do mnie z tekstem "Sorry , ale dasz mi jeszcze jednego fajka?" Rzecz jasna, nie dałam Dodam tylko, że po szkoleniu ANI razu nie gadałam z nim w pracy, a nagle mam go papierosami częstować.
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A zupełnie dziwne jest dla mnie zaczepianie obcych osób na ulicy
|
|
|
|
|
#1367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do częstowania fajkami, sama nie palę, ale u mnie w domu się pali. Jak mamy jakieś zjazdy rodzinne to mam takiego wujka, co wyjmie sobie papierosa z paczki mojej mamy i pójdzie do niej z tym jednym papierosem i się zapyta, czy może się poczęstować no jak tu odmówić? Jak już zmaca całego. Już się w rodzinie wszyscy nauczyli, żeby chować fajki jak wujek przyjeżdża.
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam kuzynkę, która na imprezie potrafi wypalić komuś całą paczkę, a potem trzeba dokupować
|
|
|
|
#1369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkurzył mnie ten rozkaz "Kup L&M! Niebieskie!" i nie poszłam wcale Zresztą, co innego by było, gdyby np zaproponowali, że oddadzą mi kase. A nie dali do zrozumienia, że zrobili zakupy w Biedronce (chipsy, napój - ile to wyniosło ? 10 zł?) Ale już nie chodzi o pieniądze, tylko niech fajki każdy kupuje sobie sam Nie wyobrażam sobie, że po raz pierwszy kogoś widzę na oczy i od razu mu mówię "Masz tu Twoje papierosy"---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
Zresztą, mi się jeszcze nie zdarzyło samej kogoś prosić o papierosa, chyba że ktoś palił przy mnie i mnie częstował, to zdarzyło się wziąć, nieraz ja też częstuję znajomych ![]() Ale żeby obcym dawać, jak nawet nie poprosi tylko "sorry, dasz mi jeszcze jednego fajka?!"
|
|
#1370 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Naprawdę szybciej by było, gdyby sama po te fajki wyskoczyła
|
|
|
|
|
#1371 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie biore hormonów ani lekow przeciwbólowych. fakt mam dziecko - ale przed ciaza tez nie odczuwałam okresu jako najgorszego zła. Bardziej mi przeszkadza fakt ze "coś cieknie kilka dni" A no i jedynym objawem nadchodzacej miesiaczki jest to ze jestem ostatnio okropnie wściekla i moglabym pogryść każdego ![]() Cytat:
Miałam kolege ktorego nie bylo stac na papierosy, ok rozumiem, ale wierzcie mi chyba przez cale 4 lata nie widziałam u niego paczki papierosów tylko chodził i sępił I oczywiscie od kogo ? Ode mnie! Ja dawałam ale do czasu, wkoncu nie wytrzymałam i mu tak wygarnełam m.in. "nauczyles sie palic to naucz sie kupować" . Od tego czasu nie wzial ode mnie ani jednej, czasem mu dałam jak widziałam ze naprawde nie ma swoich "robionych" (potem wlasnie nauczyl sie robic papierosy ktore nawiasem mowiac smierdzą okropnie.. fuu ) No i dziwi mnie to że nie moze uzyc gumy do zucia po paleniu (nie biore zawsze ale np w szkole siedzenie z kimś w ławce kto tak smierdzi jest okropne). Juz nie mowie o ubraniu bo i tak bedzie czuc dla tego ktory nie pali, ale temu koledze tak z ust smierdziało tymi roionymi że szkoda słow... ![]()
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą ja jestem zwolenniczką zasady - palisz to kupuj papierosy samemu ![]() Ale u Ciebie też była inna sytuacja, bo po drodze miałaś kupić koleżance te fajki, a ona by Ci kasę zwróciła, a ja miałam się na imprezie pojawić z dwoma paczkami papierosów dla nieznanych mi osób i wódką, podczas gdy koleżanka ze znajomymi kupiła czipsy i napój
|
|
#1373 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Palenie paleniem, ale niektórzy sami wonieją jak papierosy
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze że nie kupiłaś im papierosów, ale pogrubione mnie rozwala. Nie ogarniam jak można wogóle palić papierosy.. Może jestem spaczona przez mamę, która jest mega uzależniona, ale mnie to obrzydza.
A mnie rozwalają jeszcze takie gadki wśród rodziny, przy wspólnym stole, ciotki, wujki itd. i teksty typu: weź się za odchudzanie. I nie w żartach tylko naprawdę. |
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie palę, ale nie dziwi mnie, że ktoś się wciągnął i trudno mu się wyciągnąć. Nałóg to nałóg, też mam kilka
|
|
#1376 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Już to chyba kiedyś pisałam - mnie dziwi, gdy ktoś pali, choć go nie stać.
|
|
#1377 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#1378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
słyszałam, że są też jakieś ćwiczenia rozciągające tamte mięśnie, które nieco zmniejszają ból |
|
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Sam zapach, zwłaszcza L&Mów mi odpowiadał. Kilka lat później zamieszkałam z dziewczyną, która choć chora na astmę i non stop chora na drogi oddechowe - paliła jak smok. I to jeszcze jakieś śmierdzące nie wiadomo co. Chociaż paliła przy otwartym oknie, zawsze coś tam się przedostawało do mojego pokoju. Wytrzymać nie mogłam. Skutecznie mnie tym wyleczyła z palenia i teraz kiedy na ulicy idzie ktoś zalatujący papierosami, to dla mnie jest po prostu smród i nie rozumiem jak kiedyś mogłam palić...A co do palenia, chociaż kogoś nie stać - to z czymś podobnym spotkałam się na Ukrainie. Tam dla wielu ludzi papierosy to symbol statusu - pali, znaczy że go stać, i dobrze żeby inni to widzieli. Dlatego na fajki ludzie potrafią przepuścić resztki pensji i pali kto żyw
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

To też to jak i stwierdzenie o bólu to kwestie poparte doświadczeniem i słowami kilku lekarzy, których miałam okazję nawiedzić 

przepraszam że schodze z tematu ale nie dziwi was wszechobecna opinia że "tylko ja i nikt inny mam racje" ? Od kilku dni bardzo mnie to razi. Niektóre osoby uważają się za specjalistów od tego i tamtego, mówią każdemu co dla niego najlepsze i "słuchaj mnie bo mi pomogło i ja mam racje" podczas gdy gada takie głupoty że słuchać się nie da. 2 dni temu np. moja koleżanka gładkolica piękność widząc stan mojej twarzy (od lat zmagam sie z trądzikiem) stwierdziła że na wszystkie problemy zaradzi tonik z Garniera. Kto jest w temacie ten wie że gorszego zła nie ma, powiedziałam jej że tam jest alkohol i inne substancje mocno wysuszające a ona że przecież właśnie o to w tym chodzi. Jak powiedziałam że raczej nie skorzystam, usłyszałam "Skoro nie chcesz nic z tym zrobić to się nie dziw że jesteś brzydka" 

w przypadku bolesnych miesieczek zwykle ginekolodzy nie sa w stanie zrobic niczego konkretnego poza przepisywaniem hormonow czy srodkow przeciwbolowych
oczywiscie, ze warto sie przebadac, ale w przypadku bardzo bolesnych miesiaczek nie nastawialabym sie na cudowne uzdrowienie. chociaz czesto ginekolodzy zalecaja urodzic dziecko
I już nawet nie chodzi o to, że wydałabym więcej pięniedzy, niż oni.