|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Pearl gratulacje ! czekamy na zdjecia Jasia !
Lucy Emilka śliczna, i jakie ma ładne pełne usteczka Prosze trzymac kciuki do odwołania wczoraj poszło w miare, ale zobaczymy wyniki maja byc dziś albo jutro ![]() Jeszcze dziś jeden egzamin i jutro dwa. Jutro najgorsze ![]() U nas noc w miare minela. Mała spała od 21 30 do 1 40 a potem o 4 40 i teraz o 8. Ale o tej 5 wzielam ja do siebie do lozka ![]() No i poszla w nocy kupa, ale ile stekania bylo nic nam to zatwardzenie nie przechodzi![]() Dziewczyny z bdg macie namiary na jakiegos dobrego pediatre prywatnego?? Ide sie szykowac i jade na egzamin |
|
|
|
#3692 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
gratuluje! fajnie, ze bedziesz miec pomoc mamy - nieocenione! Cytat:
ja podaje espu 4 x po 10 kropel, raz rano i 3 razy od popoludnia do wieczora co do rurki niestety nie pomoge nie pamietam jej nazwy
|
|
|
#3693 |
|
Raczkowanie
|
agamili chyba chodzi ci o windi kateter tak?
masz np tu http://www.bobomarket.pl/P-k-k-/P-g-...lce,73244.html Edytowane przez ranula Czas edycji: 2012-02-18 o 09:47 |
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam skurcze co 6 minut w nocy. Bolało jak nie wiem i wyciszyło się;/ już mam wszystko gdzieś. Nie mam siły rodzic. Bolą mnie uda i jestem cała w nerwach. Tz też zdenerwowany bo zamiast coś zrobić to czekają na nie wiadomo co.
|
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy gratulacje,sliczna corcia
Czubasku Ty to sie nameczysz, trzymam kciuki by sie szybko rozwinelo i szybko poszlo
|
|
|
|
#3698 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
u mnie też nadal nic... ani skurczy ani bóli... no masakra.. dziś tylko wstałam z strasznie spuchniętymi stopami... zaczynam się bać, że coś się dzieje nie tak... synek też był niby przenoszony tylko 4 dni wg. terminu a potem zielone wody, zakażenie i antybiotyk musiał zaraz po urodzeniu normalnie zaczynam się stresować tym wszystkim... już wogóle nie obchodzi mnie to, że ja się męczę i mi ciężko, zaczynam martwić się o małą czy na pewno wszytko ok ![]() Cytat:
Współczuję ci,a mówili, że do niedzieli będzie po wszystkim.. przecież już mogli dać ci oxy skoro i tak miałaś skurcze... może wtedy by się nie zatrzymało tylko właśnie ruszyło..normalnie ja nie wiem na co oni czekają... kurcze wychodzi na to, że lepiej mieć ustalony termin na CC - idziesz, kroją się i po sprawie a nie takie czekanie nie wiadomo na co i ile :/
|
|
|
#3699 |
|
Raczkowanie
|
Czubasek i MartaNiunia kciuki trzymam żeby coś ruszyło
![]() Gratulacje dla Pearl ![]() a mnie coś brzuch zaczyna boleć jak a okres i ciągnie w dole moze też coś ruszy
|
#3700 |
|
Zadomowienie
|
cześć laski, piszę dopiero dziś bo wcześniej nie miałam siły ciągle jakieś komplikacje po porodzie
krwiak zszedł to później zapalenie nacięcia się pojawiło ;/ oczywiście rana się rozeszła i dalej się z tym bujam ;/ale z małą ok, miała pleśniawki -zwalczyliśmy je aphinem (prawdopodobnie zarazili ją w szpitalu -wiecie jak to jest karmienie dzieci 1 butlą) dzieciątko jest na mm bo dalej zażywam antybiotyki z tym że chyba nie ma sensu wracać do piersi (nawet nie mam tyle mleka) oczywiście gratuluję wszystkim nowym mamusią -życzę powodzenia! no i przedstawiam moją małą żabcie
|
#3701 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jutro właściwy termin, trzymaj kciuki!!! ![]() Cytat:
musimy trzymać się razem![]() No dziewczyny to do roboty, bo nasze terminy już od jutra! ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu, generalnie jestem zadowolona. Oddział porodowy - byłam tam tylko jeden dzień, więc ciężko oceniać, ale pielęgniarki i położne bardzo fajne.
Wkurzył mnie anestezjolog, który mnie znieczulał....wmawiał mi, że wymyślam sobie ból, który czuję przy cięciu i że pewnie jestem przewrażliwiona.... tak, tak.... czułam jak mnie tną, bo znieczulenie w kręgosłup nie zadziałało! Więc musieli mnie znieczulić całkowicie. oddział położniczy - źle nie było wg mnie. Miałam konsultację z panią od laktacji - fajna kobieta, dużo wytłumaczyła, ale jednak nie udaje mi się perfekcyjnie przystawiać do piersi dlatego ściągam pokarm i podaję butelkę, bo nie chcę tracić czasu na zabawy piersią (mała ma lekką żółtaczkę, więc regularność i częstotliwość karmień jest bardzo ważna)Co do pediatry. Właśnie wczoraj zdobywałam info w tej samej sprawie od koleżanki. Podam Ci nr na priv |
|
|
|
#3703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no właśnie nie można, ale jakoś nie umiem... ani spacery, ani seks, ani nie wiem już co.. nic nie pomaga... dziecko się zaparło i koniec.. teraz boli mnie głowa i mi niedobrze...jak na a brzuch pobolewa mnie tak jak na okres.. ale to ostatnio ciągle... idę się położyć bo się zrzygam... :/
|
|
|
#3704 |
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje pearl !!!
ja juz nie wiem jak mojej Lilce pomóc. Zaczelo sie od wczoraj wieczora. Nakarmiłam ja, ale nie chciała zasnać , płakała, wierciła sie i pręzyla. Znaki jak na kolke, ale jak tylko biore ja na rece to jej przechodzi, kładę ją i znowu ryk. Po prostu chce sie przytulac czy co? W nocy dała troche pospac, a teraz znowu koncertuje. W lozeczku płacze, wierci sie, pręży, a na rękach spokój. Co mi radzicie? No, bo przeciez jej nie chce nauczyc , ze zawsze na rekach mi bedzie sie uspokajała, a zostawic w lozeczku jej tez nie umiem skoro strasznie płacze.. |
|
|
|
#3705 |
|
Rozeznanie
|
witam
dzisiaj ładna pogoda wiec wyszliśmy z Bartusiem na pierwszy spacerek - dodam ,że cały przespał. Współczuję Wam dziewczyny ,że Maluskzi w nocy nie śpią,mój śypia w nocy dobrze ,budzi się koło 3-4 na jedzonko. Mam pytanka dwa ![]() - ile czasu spacerujecie z bobasami? - czy jest jakies ograniczenie czasowe co do siedzenia bobaska w leżaczku?żeby krzyż np nie bolał? Nie wiem którą karuzelę wybrac: http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...110537113.html czy http://allegro.pl/karuzela-klasyczna...111869934.html czy http://allegro.pl/fisher-price-c0108...098246227.html proszę o radę
Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-02-18 o 13:25 |
|
|
|
#3706 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kradzieży to masakra, jak tak można ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ----------------------------- my nadal męczymy się z kupą jestem teraz 2 dni sama z T. w domu i na dodatek wczoraj wieczorem rozcięłam sobie kciuka nożem do sera i jestem trochę nieporadna ![]() niedługo przyjdzie moja mama i idziemy z T. na spacer
|
|
#3707 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratulacje Pearl ![]() My dziś też byliśmy na spacerku 45 min bo tak zakupy nam zeszły,mała cały czas spała,mimo ,ze na nieodśnieżonych chodnikach trzęsło wózkiem. Nie wyrabiam już z pokarmem dla Nikoli ,ma takie ssanie ,że musimy z 1-2 razy dziennie zrobić jej mm ,a ma już takie pultynki jak chomik i ma 2 brody ![]() Mamusie które karmią piersią pijecie herbatki laktacyjne i czy pomagają?
|
|
#3708 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny zobaczcie jakie fajne
http://allegro.pl/grawerowana-ramka-...110168312.html http://allegro.pl/ramka-z-glina-na-o...105259451.html |
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
BRAWA DLA KOLEJNYCH MAMUŚ ROZPAKOWANYCH !!!
![]() ![]() klask i:Pear co za buractwo kradnie laptopy i komórki w szpitalu My właśnie wróciliśmy ze spaceru. Błoto, kałuże i chlapiące samochody... ale Julek lubi chyba to, bo po powrocie śpi już pół godziny w łóżeczku Ja piję herbatkę na laktację TĄ. Smaczna jest, ale nie wiem czy działa, czy nie działa. Mam też granulowaną humana ale jest bardzo słodka co co zapamiętałam |
|
|
|
#3710 |
|
Raczkowanie
|
Zośka ja też wcześniej tak sobie planowałam że nie będę nosić żeby nie przyzwyczaić ale jak dzidzius jest malutki to dla niego też całkiem nowa sytuacja w końcu i czuje się samotny dlatego potrzebuje bliskości i przytulenia i poczytałam o tym i zmieniłam zdanie. Na początku będę nosić ile będzię trzeba i ile będę dała rady
|
#3711 |
|
Zadomowienie
|
hej my tez po spacerku
super bylo weszlam tylko na chwile do interamrche a moje dziecie tak sie rozdarlo ze az ludzie dziwnie patrzyli ale w kolejce nikt mnie nie puscil choc maly plakal;/ ja tez pije ta herbatke co inutil tzn teraz juz nie bo mam duzo pokarmu ale na poczatku 2 razy dzinnie pyszna w smaku
|
#3712 |
|
Rozeznanie
|
Pearl gratulacje ! a co do kradzieży - do brak słów ;/
Czubasek - trzymaj się - niebawem zobaczysz swój cenny skarb i zapomnisz o tym, że się wkurzałaś tym czekaniem ![]() Wczoraj drastycznie zmieniłam mleko - bo przez 4 dni małą tak bolał brzuch, że myślałam, ze to kolka. Ale dziś był spokój - była rzadka, zielona kupa ciężko zrobiona, ale bez płaczu, to nic, bo to pewnie przez tą zmianę. Haniula Ty chyba wzięłaś ode mnie ten sposób mieszania mleka przez 3- 4 dni - jak na Twoje dziecko to podziałało? a teraz czekam na gości miłego dnia
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmian nie widze. Problem z kupą jak był tak jest, ale wiem ze naraazie za szybko zeby cos mialo sie zmienic.. Mysle ze tak po ok tygodniu tylko na nowym mleku bedzie mozna zobaczyc efekt- o ile bedzie Sama tak postanowilam bo lekarz mi powiedzial co innego, polozna co innego az wkoncu zgłupiałam |
|
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Hi
![]() My też byliśmy na spacerku, tzn. moja mama przzyszła i cała dumna prowadziła wózek ![]() pyt.: Jak stosuje się te czopki glicerynowe? coś mi mignęło, że przekroić... w jaki sposób? no i czy do tego jest potrzebna konsultacja z lekarzem? T. nie zrobił kupki od 2 dni i strasznie się męczy
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ile czasu po zrobieniu podajecie herbatke, wylewacie i robicie nowa czy odgrzewacie? podajeciew temp pokojowej czy ciepla jak mleczko?
|
|
|
|
#3716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3717 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piękna córcia gratuluję! Cytat:
co do karuzel to nie radze tej trzeciej - dziecko nie reaguje na mdłe kolory Cytat:
ja piłam już Bocianka, taka se, piłam Hippa (ta saszetkowana) - b. dobra i dziś kupiłam Herbapolu, więc napisze jak się napije czy dobra ![]() Cytat:
ja daję raz dziennie mu taką herbatkę więc codziennie nowa parzę
|
|
|
#3718 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- dasz radę!!!jeszcze trochę i bedziesz tuliła swojego bobaska |
|
|
|
|
#3719 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zosiu dlatego na rękach sie uspakaja bo słyszy bicie twego serca cos co zna bo słyszała je przez 9mc no i w twoich ramionach czuje sie bezpiecznie Cytat:
|
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam siły
![]() Dziś by mi się dziecko udusiło walczymy ze wzdęciami cały czas, kupy nie robiła i podaliśmy dziś pierwszy raz o 16stej sab simplex.... bo bobotic nie działa ![]() Cytat:
wylewam i nową robię jak nie wypije i ciepłą herbatkę daję
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:54.

wczoraj poszło w miare, ale zobaczymy
wyniki maja byc dziś albo jutro 

nic nam to zatwardzenie nie przechodzi

nie pamietam jej nazwy
musi być 60 

normalnie zaczynam się stresować tym wszystkim... już wogóle nie obchodzi mnie to, że ja się męczę i mi ciężko, zaczynam martwić się o małą czy na pewno wszytko ok

dla tych co się własnie rozpakowują
musimy trzymać się razem

a brzuch pobolewa mnie tak jak na okres.. ale to ostatnio ciągle... idę się położyć bo się zrzygam... :/
klask i:
walczymy ze wzdęciami cały czas, kupy nie robiła i podaliśmy dziś pierwszy raz o 16stej sab simplex.... bo bobotic nie działa