Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1907 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-18, 22:00   #57181
claudiiin
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Czy ten eliksir Green Pharmacy nie bedzie mial wlasciwosci wysuszajacych przy psikaniu na wlosy?

Aqua (Purified water), Lupinus Angustifolius Extract, Equisetum Arvense (Horsetail) Extract, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Seed Extract, Arctium Lappa (Burdock) Extract, Hydrolized soy Protein, Disodium EDTA, Polysorbate 20, Parfum, Diazolidinyl Urea, Methylisothiazolinone, Citric Acid, Methylparaben, Propylparaben

Eiri, przeciez masz piekne, zdrowe wloski! Niczym nie ustepuja innym Jak dla mnie - jak najbardziej reklama CG

Tak piszecie o tym poroscie i z ciekawosci zmierzylam sobie odrost. Wychodzi na to, ze przy uzywaniu Seboradinu i lykaniu supli rosna mi troszke ponad 1,5 cm miesiecznie Kiepsciutko ale w zasadzie na szybszym poroscie mi nie zalezy - musialabym czesciej farbowac i podcinac, bo juz i tak sa bardzo dlugie Bardziej bym chciala je zageszczac, zageszczac i jeszcze raz zageszczac A troche bejbikow jest choc nie widze ich tak wyraznie jak widze na zdjeciach niektorych sposrod Was. Ciekawe jak bedzie po Jantarze

W poniedzialek wyjezdzam na tydzien do Czech i nie mam pojecia jak na tym wyjezdzie dbac o wlosy, tym bardziej ze np. takiego zelu lnianego nie moge wziac... Chyba wezme tylko BD, odzywke Alterry, odzywke bs i koszulke albo recznik z mikrofibry I probke serum A+E Biovaxu na koncowki, akurat zuzyje i wyrzuce. Problem bedzie z suszeniem bo moze nie byc czasu na naturalne schniecie a jakos nie wyobrazam sobie targac mojej wielkiej suszarki z dyfuzorem ze soba a tym bardziej wychodzic na mroz z niedoschnieta glowa.
Chyba kupie jeszcze przed wyjazdem Naturie bs jakas bez gliceryny, ktora Wy byscie polecaly? Bo w KWC wypowiadaja sie tez prostowlose wiec sie nie chce za bardzo sugerowac
Juz widze jakie moje wlosy beda wyglodniale po powrocie... A ja to juz w ogole, tym bardziej ze bedzie czekac juz na mnie swiezutka dostawa z ZSK

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 22:02   #57182
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

Miśka,kolor tylko w świetle lampy tak intensywny. W dziennym są ciemniejsze. Oczy zielone

Absolutnie nie rób dekoloryzacji, Twoje są piękne!
Pokazuj korkociagi!!!
zielone : love::l ove: to musi być cudny efekt

ja nie pokaże, bo i jak, skoro jantara wcieram

Basiu

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 22:04   #57183
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
A
EIRI czekam na przepis wciereczki, włoski masz ładne, nie wiem czemu dołek złapałaś... nie kazdy ma skręt Ewciowy..my falowane lale też jesteśmy dumne ze mamy co i rusz nową fryzurę - o tym marzą zarówno prosto jak i kręconowłose
Ech, chyba miałam ostatnio kiepski okres. Czegokolwiek bym nie zaczęła, kończyło się źle. Większość planów, jakie miałam, poszło się... opalać.
Samo życie
Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Dobrze powiedziane!!
ja tez mam dni że mam z tyłu proste druty a z przodu tylko loki/ fale.. i jakos sie nie przejmuje. robie co moge zeby o nie zabdać ale one itak się ułożą jak bedą chciały
Wiadomo, nie my tu rządzimy tylko ONE
Cytat:
Pieknie jest!!! Skręt masz większy niż ja, od samej góry. Może i dzis prostsze niż na zdjeciu, ale i tak na pewno cudne.
Twoje są piękniejsze, zawsze będę to powtarzać
Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
a mnie tam się bardzo podobają
Stary 2012-02-18, 22:05   #57184
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Dziewczyny osiągają niewyobrażalne efekty Ty również U mnie za to coraz luźniej. Żele zgodne z CG trzymają do pójścia spać, kolejny ranek odsłania całą prawdę. Reanimacja w tej chwili obciąża mi włosy. Mam loczki 2x w tygodniu a przez 5 dni wyprost. Kiedyś moczyłam włosy i skręt wracał.
oj kryzys doskonale Cię rozumiem...

podobają mi się każde wrzucone tutaj włosy, nie ważne, czy są to luźne fale czy zakrętasy jak u Ewci wszystkim zazdroszczę równomiernego skrętu i już.

dziękuję wszystkim za poprzednie komplementy za dużo dzieje się w tym wątku! nie nadążam tak jakbym chciała, w efekcie odpuszczam odpisywanie całkiem
po lokach dnia następnego oczywiście śladu nie ma

odrost bym musiała zafarbować,ale wybitnie mi się nie chce. Czy któraś hennująca próbowała kłaść papkę na same odrosty a po np. godzinie dołożyć na resztę włosów? Czy jak już nałożę hennę przy głowie to później nie dam rady ich oddzielić pasmami?
Stary 2012-02-18, 22:09   #57185
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość

odrost bym musiała zafarbować,ale wybitnie mi się nie chce. Czy któraś hennująca próbowała kłaść papkę na same odrosty a po np. godzinie dołożyć na resztę włosów? Czy jak już nałożę hennę przy głowie to później nie dam rady ich oddzielić pasmami?
ja nakładałam na sam odrost na 2h i9 myślę ze spokojnie dasz rade potem poożyć na całośc a może spróbuj odrost henną a długość gloss?

Stary 2012-02-18, 22:18   #57186
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Basiu
Zapomnialam Ci napisac, że też zamówiłam kolagen. Hmmm, dlatego, że Ty go zamówiłaś. To się nazywa siła przekonywania.
Liczę na to, że w poniedziałek paczuszka z Bingo dojdzie

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 22:23   #57187
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez *basia* Pokaż wiadomość
zapomnialam ci napisac, że też zamówiłam kolagen. Hmmm, dlatego, że ty go zamówiłaś:d. To się nazywa siła przekonywania.
Liczę na to, że w poniedziałek paczuszka z bingo dojdzie
:d

Stary 2012-02-18, 22:50   #57188
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
DMka gdzie TY??
Nadrabiam, siksy paskudne!
Nie było mnie w domu cały dzień TŻ wcielił w życie podstępny plan odciągnięcia mnie od wizażu oczywiście zdążyłam wpaść do Rossa po kremik sutkowy
EDIT: Ktoś zatęsknił, wzruszyłam się

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 22:58   #57189
martysek
Zadomowienie

Z co robicie z kremem sutkowym?
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-18, 23:05   #57190
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Nadrabiam, siksy paskudne!
Nie było mnie w domu cały dzień TŻ wcielił w życie podstępny plan odciągnięcia mnie od wizażu oczywiście zdążyłam wpaść do Rossa po kremik sutkowy
EDIT: Ktoś zatęsknił, wzruszyłam się
jutro mój ross nieczynny, a szkoda
też sutkowy krem dorwę a jak !!

pewnie że zatęsknił

http://www.noipasi.pl/2631/snowboard...odach-led.html

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-02-18 o 23:25 Powód: znalezienie Eloe
Stary 2012-02-18, 23:50   #57191
Martek_
Zadomowienie

btw. zawsze chciałam nauczyć się jeździć, może byłaby jeszcze kiedyś okazja

umyłam tak jak wczoraj, kubeczkowo isana plus BD, garnier AiK d/s - mam nadzieję, że nie obciąży . poza tym zostało mi trochę glutka lnianego na końcowym terminie ważności to i płukankę zrobiłam. moczyłam łepetynkę w misce pełnej chłodnej wody z żelem. jaka ulga dla skalpu ciekawe czy włosy polubią
Stary 2012-02-19, 00:17   #57192
yarrowia
Zadomowienie

Zainspirowana i zmotywowana zdjęciami ojp nakręciłam włosy na folię. Trzymałam ją tylko kilka godzin.
o dziwo tył wygląda najlepiej,a najtrudniej się ją nakładało. z przodu trochę pudla, bo nie mogłam wyplątać folii.
w ogóle nigdy dobra nie byłam w nakładaniu wałków/papilotów/czegokolwiek no i widać, na czubku jest płasko

nie wiem co z tym zrobić, nie umiem obsługiwać takich włosów loki jak u Ewci czy takie naturalne loki sprężynują przy każdym ruchu? śmieszne uczucie
nawet podoba mi się taka długość
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg loslda.jpg (92,1 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg prz.jpg (51,1 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg loks.jpg (69,7 KB, 59 załadowań)
Stary 2012-02-19, 00:39   #57193
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Zainspirowana i zmotywowana zdjęciami ojp nakręciłam włosy na folię. Trzymałam ją tylko kilka godzin.
o dziwo tył wygląda najlepiej,a najtrudniej się ją nakładało. z przodu trochę pudla, bo nie mogłam wyplątać folii.
w ogóle nigdy dobra nie byłam w nakładaniu wałków/papilotów/czegokolwiek no i widać, na czubku jest płasko

nie wiem co z tym zrobić, nie umiem obsługiwać takich włosów loki jak u Ewci czy takie naturalne loki sprężynują przy każdym ruchu? śmieszne uczucie
o jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aa!!! ale fajnie wyglądasz!!! masz teraz taką długość jak ja prawie tak sprężynują, przynajmniej jak są krótkie

Kurczę, ja nie do końca obczajam jak to się nawija
Stary 2012-02-19, 00:53   #57194
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość

Panda Bear- kochana bierz się za pielęgnacje i żel lniany w ruch on działa cuda! ja tez mam w tyłu praktycznie proste jak nałoże żel lniany na wilgotne włosy wgniotę go to jak wyschną to są super fale!
Lniany to właśnie ostatnio mój przyjaciel, ale działa niestety w mini mieszance

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Witam znajomą z blogspota

Olejowanie jest częścią CG A co do utrzymania fal - stosujesz jakiś żel, stylizator? A włosy czeszesz jak? Z odżywką d/s ? Napisz nam w ogóle, czego używasz, pomożemy
Nie używam żadnych żeli, stylizatorów ani niczego takiego, bo się tego boję, mam cienkie włosy. Włosy czeszę szerokim grzebieniem (odkładam na TT ), ale najpierw zawsze po umyciu używam jakiejś odżywki do spłukiwania, do tej pory trzymałam się Alterry z aloesem, żeby je trochę wygładzić, ale nie zapchać. Teraz dołożyłam co jakieś dwa dni Gliss Kura z olejkami, żeby na podsuszone już włosy koszulką (czyt. nie ociekające wodą^^ i odczekane kilka minut), żeby łatwiej je właśnie rozczesać. Szampon mam HiPP, na zmianę czasami z aloesową Ziają.
Olejuję lnianym, babydreamem, oliwą z oliwek, vatiką kokosową, rycyną i dosyć często dodaję alterry pomarańczowej, ponieważ u mnie oleje to raczej w mieszankach. Zbieram się też do kupna soku aloesowego(bo swojego nie mam siły wyciskać po kropelce), żeby stworzyć jakieś swoje psikadło... Używałam też Jantara dwa razy.
No to tak w mini skrócie jak wygląda moja "pielęgnacja".
Teoretycznie mam fale - ale pewnie część Was widziała moje zdjęcia, po bokach i od spodu się prostują, to smuci
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 01:02   #57195
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
ciekawa jestem bardzo jak będzie po nocy albo po rozczesaniu ewentualnym też wrzuć zdjęcia
Aaa, byłam dziś w Ross, olej BD w promocji, bodajże 4,49zł (szkoda, że nie ten dla mam, bo się na niego czaję )

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 07:44   #57196
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Z co robicie z kremem sutkowym?
z jakim kremem ?

yaroowia-- łooooo super włosiaki

eiri- no ale spoko moze kiedyś MY zarządzimy haha
Stary 2012-02-19, 08:07   #57197
Karen15
Zakorzenienie

Hej
Moje włosy mnie pozytywnie zaskoczyły. Loczki wytrzymały całą noc i są takie jak wieczorem.
Dostaną w nagrodę olejek
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 09:07   #57198
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Hej
Moje włosy mnie pozytywnie zaskoczyły. Loczki wytrzymały całą noc i są takie jak wieczorem.
Dostaną w nagrodę olejek
super
"w nagrode?" hehe ja moim w nagrodę co mycie robię maseczkę
Stary 2012-02-19, 09:53   #57199
sonyo
Raczkowanie

Dzień dobry dziewczęta! Otóż bardzo niedawno dowiedziałam się, że nie mam prostych włosów, tylko falowane (a cały czas walczyłam z puszeniem się i dziwiłam się, czemu nie chcą być idealnie gładkie! ). Zamierzam rozpocząć pielęgnację CG jak najszybciej, ale z tego co się naczytałam, najlepiej pozostawić włosy do samowyschnięcia. I tu się pojawia moja wątpliwość. Do tej pory myłam włosy zawsze rano, wysuszyłam i tyle, a teraz wygląda na to, że będę musiała je myć wieczorem. Doczytałam też, że niezalecane jest pójście spać z mokrymi włosami, ale moje naturalnie schną 4-5 godzin, musiałabym je więc myć ok. 18. Jak godzicie to samoschnięcie włosów z życiem codziennym? Przecież nie zawsze da się w takich godzinach umyć włosy. Na dodatek muszę je myć codziennie (spróbuję co drugi dzień z kuracją CG, może to coś da, ale poznałam swoje włosy i naprawdę powinny być myte codziennie). Martwię się więc, kiedy ja te włosy będę myć . Na dodatek są one bardzo podatne na odkształcenia - czyli jak przed snem zrobią mi się fale, to podczas nocy wyjdzie klops (poczytałam o technikach reanimacji, ale i tak się obawiam ) i w ogóle mam wrażenie, że w nocy moje włosy stają się bardzo nieświeże i nieprzyjemne, nawet jeśli zostały umyte wieczorem. Czy ktoś potrafi mi coś doradzić, rzucić dobre słowo, zachęcić, a może odradzić mi CG?
sonyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 09:59   #57200
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
o jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa super

Stary 2012-02-19, 10:11   #57201
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość
Nie używam żadnych żeli, stylizatorów ani niczego takiego, bo się tego boję, mam cienkie włosy. Włosy czeszę szerokim grzebieniem (odkładam na TT ), ale najpierw zawsze po umyciu używam jakiejś odżywki do spłukiwania, do tej pory trzymałam się Alterry z aloesem, żeby je trochę wygładzić, ale nie zapchać. Teraz dołożyłam co jakieś dwa dni Gliss Kura z olejkami, żeby na podsuszone już włosy koszulką (czyt. nie ociekające wodą^^ i odczekane kilka minut), żeby łatwiej je właśnie rozczesać. Szampon mam HiPP, na zmianę czasami z aloesową Ziają.
Olejuję lnianym, babydreamem, oliwą z oliwek, vatiką kokosową, rycyną i dosyć często dodaję alterry pomarańczowej, ponieważ u mnie oleje to raczej w mieszankach. Zbieram się też do kupna soku aloesowego(bo swojego nie mam siły wyciskać po kropelce), żeby stworzyć jakieś swoje psikadło... Używałam też Jantara dwa razy.
No to tak w mini skrócie jak wygląda moja "pielęgnacja".
Teoretycznie mam fale - ale pewnie część Was widziała moje zdjęcia, po bokach i od spodu się prostują, to smuci
Masz grubsze i więcej włosów ode mnie, a ja łatam stylizatora sporo Fale prostują Ci się także przez długość, bo są cięższe. Spróbuj czesania tylko i wyłącznie, jak masz na głowie odżywkę d/s i oblukaj efekty. Glisskur może Ci przyciążać włosy, spróbuj czegoś zgodnego z CG na spróbowanie. I polecam Ci tak jak Anwen żel Bielendy z czarną rzepą, kosztuje grosze tak długie falki trzeba czymś utrwalić, żeby wytrzymały dłużej
Cytat:
Napisane przez sonyo Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczęta! Otóż bardzo niedawno dowiedziałam się, że nie mam prostych włosów, tylko falowane (a cały czas walczyłam z puszeniem się i dziwiłam się, czemu nie chcą być idealnie gładkie! ). Zamierzam rozpocząć pielęgnację CG jak najszybciej, ale z tego co się naczytałam, najlepiej pozostawić włosy do samowyschnięcia. I tu się pojawia moja wątpliwość. Do tej pory myłam włosy zawsze rano, wysuszyłam i tyle, a teraz wygląda na to, że będę musiała je myć wieczorem. Doczytałam też, że niezalecane jest pójście spać z mokrymi włosami, ale moje naturalnie schną 4-5 godzin, musiałabym je więc myć ok. 18. Jak godzicie to samoschnięcie włosów z życiem codziennym? Przecież nie zawsze da się w takich godzinach umyć włosy. Na dodatek muszę je myć codziennie (spróbuję co drugi dzień z kuracją CG, może to coś da, ale poznałam swoje włosy i naprawdę powinny być myte codziennie). Martwię się więc, kiedy ja te włosy będę myć . Na dodatek są one bardzo podatne na odkształcenia - czyli jak przed snem zrobią mi się fale, to podczas nocy wyjdzie klops (poczytałam o technikach reanimacji, ale i tak się obawiam ) i w ogóle mam wrażenie, że w nocy moje włosy stają się bardzo nieświeże i nieprzyjemne, nawet jeśli zostały umyte wieczorem. Czy ktoś potrafi mi coś doradzić, rzucić dobre słowo, zachęcić, a może odradzić mi CG?
Suszenie dyfuzorem

Yarr, wow
A moje się po shea popasemkowały
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20120219.jpg (34,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20120219_1.jpg (47,1 KB, 61 załadowań)

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2012-02-19 o 10:25
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 10:23   #57202
iwonsia01
Zadomowienie

Zgadzam się ja w moim dyfuzorze się zakochałam od pierwszego użycia aczkolwiek mam świadomość, że coś tam pewnie działa niekorzystnie na moje włosy. Ogólnie to nie wiem jak wcześniej mogłam nigdy nie używać suszarki hmmm. Moje też same schną ok 3h:/ Nie mniej jednak po dość częstym używaniu mojej dyfuzorni przez ok. 2,5 miesiąca nie zauważyłam jakiś zniszczeń
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 10:26   #57203
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Kolor trzyma się mniej wiecej jak po samej hennie(choć ostatnio samą robiłam chyba w sierpniu, potem już tylko glossy szły na odrost). Tu opisałam mniej więcej, jak robiłam gloss. Ten był akurat z hibiskusem, ale zamiast niego u Ciebie będzie ciepła woda-wody malutko, bo potem dodajesz odżywki i jak będzie za rzadkie, to spłynie.
No to chyba przesadziłą troszkę z henną Doałam ok. 1 część henny i 2 odżywki Potrzymam jeszcze z godzinkę-już mam 40 minut.
Cytat:

Ale świetne! Moje sprężynują W szkole zawsze naciągają mi loki i puszczają

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 10:27   #57204
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Zgadzam się ja w moim dyfuzorze się zakochałam od pierwszego użycia aczkolwiek mam świadomość, że coś tam pewnie działa niekorzystnie na moje włosy. Ogólnie to nie wiem jak wcześniej mogłam nigdy nie używać suszarki hmmm. Moje też same schną ok 3h:/ Nie mniej jednak po dość częstym używaniu mojej dyfuzorni przez ok. 2,5 miesiąca nie zauważyłam jakiś zniszczeń
Moje 5-6h, i powiem Ci, że wynik 3 h to jeden z najniższych tutaj Myszka suszyła za każdym razem dyfuzorem i też mówiła, że nie obserwuje zniszczeń, pewnie dzięki pielęgnacji
Stary 2012-02-19, 10:32   #57205
sonyo
Raczkowanie

A ile trwa suszenie dyfuzorem? Podobno trzeba słabym strumieniem powietrza i na dodatek zimnym, więc jeśli mam myć włosy rano, to będę musiała chyba wstawać jeszcze wcześniej, żeby zdążyć je wysuszyć (a już i tak wstaje 1,5 h przed wyjściem).
sonyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 10:35   #57206
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
I chciałam się pochwalić, że przez 3 tyg kuracji Jantarem włosy podrosły mi 4cm! oby tak dalej, a niedługo zapomnę o tej niefortunnej wizycie u fryzjera
Następna mnie po 1,5 miesięcznej kuracji urosły 1cm ale za to przestały wypadać. Niestety znowu zaczęły ale inna wcierka teraz poszła w ruch

Cytat:
Pewnie, że zdrowie najważniejsze Żałuję tylko, że nie umiem tak czarować loków, jak dziewczyny
Też nie potrafię tak czarować ale wcale nie żałuję. Akceptuję włoski takie jakie są i podobają mi się takie Twoje są piękne i kropka

Cytat:
Owszem, fale są - nigdy nie będę mieć włosów jak druty - i są zdefiniowane, bo nie ma puchu, ale to tyle.
To dużo

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
zdjęcia - pierwsze 3 po olejowaniu.. rzepakowym , ostatnie to mój dzisiejszy puch
Fajnie się dzieję

Cytat:
Przyznam się, że mimo iż przyszłam tu z chęcią przede wszystkim uzdrowienia włosów, to jednak po cichu marzyłam, że będę mieć dzięki CG stary skręt razy dwa. Dziewczyny osiągają niewyobrażalne efekty Ty również U mnie za to coraz luźniej. Żele zgodne z CG trzymają do pójścia spać, kolejny ranek odsłania całą prawdę. Reanimacja w tej chwili obciąża mi włosy. Mam loczki 2x w tygodniu a przez 5 dni wyprost. Kiedyś moczyłam włosy i skręt wracał.
Oczywiście, te moje zakrętasy są znacznie ładniejsze niż były kiedykolwiek. Jestem zadowolona, że się błyszczą, że tworzą się pojedyncze kosmyki zamiast nieokreślonej masy, że mogę się pokazać ludziom bez spinania ich w kucyk. Jest zdecydowanie więcej plusów nowej pielęgnacji niż minusów.
Właśnie i tego się należy trzymać też na początku myślałam, że będę mieć loczki jak kiedyś. Dawniej miejscami miałam i rulony i sprężyny ale odkąd stosuje CG raczej tego nie doświadczyłam a jeśli nawet to rzadko. Jednak wcale nie żałuję. Podobają mi się fale i to, że są coraz zdrowsze.
Nie osiągnęłam żadnych niewyobrażalnych efektów wizualnych ale dla mnie postęp jest duży. Pewnie dlatego nie dodaje mojej historii do dziennika bo w sumie nie ma co pokazywać

Cytat:
Przyznam się, że trochę obwiniam za obecny stan rzeczy wiek... to nie to, ze czuję się stara, ale może mój czas kręcenia minął. Jako dziecko miałam proste włosy, może ten czas wraca. Burza hormonalna odpowiedzialna za kręcenie mija i już...
Może tak być ale wcale nie musi. Daj sobie czas. Zobacz Myszka wyhodowała loki

Cytat:
Świetne

Kascysko fajnie popasemkowały i się chyba troszkę końce rozluźniły, dobrze widzę?

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2012-02-19 o 10:36
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 10:36   #57207
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
A ile trwa suszenie dyfuzorem? Podobno trzeba słabym strumieniem powietrza i na dodatek zimnym, więc jeśli mam myć włosy rano, to będę musiała chyba wstawać jeszcze wcześniej, żeby zdążyć je wysuszyć (a już i tak wstaje 1,5 h przed wyjściem).
Ciepłym nawiewem, i średnim strumieniem. A co do czasu to zależy od włosów i użytego stylizatora. Niewiele pomogę, suszę może średnio raz na miesiąc
Pati, fakt, trochę luźniejsze mam loczki

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2012-02-19 o 10:43
Stary 2012-02-19, 10:46   #57208
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość
TT to raczej nie jest najlepszy pomysł
czesz włosy grzebieniem z odżywką d/s, później już nie czeszesz nakładaj odżywkę b/s tutaj szczególnie polecana jest joanna z lnem i rumiankiem mała ilość nie powinna Ciebie obciążyć, a dopóki nie spróbujesz to na gdybaniach się skończy i stylizator przy falach konieczny, bo musimy się jakoś wspomóc, prawda? od siebie polecam artiste fioletową
Cytat:
Na dodatek muszę je myć codziennie (spróbuję co drugi dzień z kuracją CG, może to coś da, ale poznałam swoje włosy i naprawdę powinny być myte codziennie). Martwię się więc, kiedy ja te włosy będę myć .
CG to nie kuracja! to sposób życia
Stary 2012-02-19, 10:52   #57209
Olimpiamiko
Raczkowanie

Hej dziewczyny ponawiam pytanie znalazłam taki spis silikonów

Silikony, których nie usunie sama woda. Zrobi to jednak szampon:
  • Dimethiconol – do usunięcia za pomocą lekkiego szamponu
  • Dimethicone – do usunięcia za pomocą delikatnego szamponu
  • Amodimethicone – do usunięcia za pomocą lekkiego szamponu
  • Phenyl trimethicone - do usunięcia za pomocą delikatnego szamponu
  • Beheonoxy dimethicone - do usunięcia za pomocą delikatnego szamponu
  • Simethicone – do usunięcia za pomocą szamponu z SLS
  • Trimethicone – do usunięcia za pomocą szamponu z SLS
Jaki szampon mogę użyć do zmycia dimethicone lub amodimethicone, gdyż jedna moja maska ma amodimethicone w małej ilości i nie wiem, który szampon go zmyje, jakie zaliczane są do łagodnych? nawet te bez SLS? Babydream?

i jeszcze jedno: czy balsam Mrs Potter's do włosów suchych i zniszczonych z aloesem używacie do mycia? nie ma on przypadkiem dodatku silikonu?

wracam do naturalnego koloru od 11.2010 - cel prawie osiągnięty! już 12 cm naturalnych
Olimpiamiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 10:57   #57210
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olimpiamiko Pokaż wiadomość
Jaki szampon mogę użyć do zmycia dimethicone lub amodimethicone, gdyż jedna moja maska ma amodimethicone w małej ilości i nie wiem, który szampon go zmyje, jakie zaliczane są do łagodnych? nawet te bez SLS? Babydream?

i jeszcze jedno: czy balsam Mrs Potter's do włosów suchych i zniszczonych z aloesem używacie do mycia? nie ma on przypadkiem dodatku silikonu?

wiesz co, ja chyba szarpnęłabym się na właśnie BD albo na hipp coś lekkiego bez sls

Pottersy mają silikon zmywalny wodą jak dobrze pamiętam i to nawet chyba wszystkie balsamy ja go dopuściłam do swojej pielęgnacji tylko dlatego, że mycie innymi polecanymi odżywkami mi nie służy

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości