|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Cytat:
Podpisuję się pod tym co napisałaś.Cytat:
teraz sobie przypomniałam, że ja też troszkę więcej mleka dałam, bo było za rzadkie ![]() Witam wczoraj mieliśmy super udany dzień - pojechaliśmy do Wrocławia, pospacerowaliśmy po rynku z wózkiem - Karolcia się rozglądała ciekawsko (przesiedliśmy się na spacerówkę). Potem na pizzę, jeszcze do Ikei na chwilke i do domu. Wieczorkiem mieliśmy gości. Odetchnęłam trochę. Miło mi było z mężusiem w domu...szkoda że już koniec l4... Miłej niedzieli
|
|||
|
|
|
#962 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() Vaniliova, Lili, dzięki za pocieszenie Wmawiam sobie, że to właśnie dla Zosi wracam do pracy i jest łatwiej Marinko, zaszalałaś z tym phttps://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/confused.gifiwem Iustyna, wróciłaś ![]() Cytat:
O matko... Ja czekam na gazowy, mam nadzieję że w 1000 zł się zmieścimy ![]() Jak dzisaj Helen, zjadła lepiej? Może zęby idą? Cytat:
Ale z drugiej strony lubię do kogoś chodzić, bo można wyjść o dowolnej porze ![]() Ja jeszcze nie barykaduję mieszkania, chociaż wczoraj pierwszy raz się zdarzyło, jak Zosia zeszła z maty nie tylko na dywan ale i na podłogę w kierunku stosu gazet, czytelnik mały... W ogóle wczoraj jakas taka bardziej mobilna się zrobia... Mnie martwią miski kota, które stoja na podłodze i jego kuweta w kibeku... nie wiem co zrobię, resztą póki co się nie martwię, zakłądam, że może aż takich barykad nie będe robić, ale zakładać to se mogę... Cytat:
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Dlatego ja korzystam, kiedy jego akurat nie ma, a teraz to nieczęste chwile... |
||||
|
|
|
#963 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja ciągle poszukuje tego idealnego dla mnie może zostawie ten a to za miesiąc czy jakieś wyrównanie ? Bo my miesięcznie płacimy po 200zł Cytat:
![]() A też mi sie zdarzyło ![]() A ja wczoraj zasnęłam przy filmie Pojutrze trzeci raz go oglądam i trzeci raz mnie usypia Krystuś znowu obudził sie o 7 Witam niedzielnie |
||
|
|
|
#964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Basen - wiedziałam że będzie szalała! Tym razem już wody nie piła? Kolacja - ale super Cię mąż zaskoczył |
|
|
|
|
#965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W miarę rozszerzania diety zastępowałam UU obiadkiem, deserkiem i poranną kaszką. To trwało od końca 4 miesiąca jak rozszerzaliśmy dietę, najpierw zamiast UU był obiadek, potem dodaliśmy deserek, a od niedawna kaszki rano. Także tego karmienia piersią było już coraz mniej, piersi stopniowo się przystosowywały. Przez jakiś czas karmiliśmy się o 12, potem przed kąpielą i w nocy. Jakoś ponad tydzień temu zlikwidowałam UU o 12 także zostało tylko karmienie wieczorno-nocne. a obecnie schemat jest taki 8-9 - kaszka (180ml /210 ml na gęsto łyzeczką) 13-14 obiadek (sama gotuję i czasem nie wiem ile zjada bo daję jej wprost do miseczki ale tak duży słoiczek zje 17-18 deserek (banan, jabłko, parę chrupków czy jakiś słoiczek) 20 - mm po kąpieli (210ml) w nocy dziś było jeszcze 180ml o 24 i 150ml o 4. Docelowo chcę jej wprowadzić schemat Filipowy tak by w nocy nie jadla ale jeszcze troszke
|
|
#966 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niani należy się Może taki żarcik miał być, ale jeśli nawet to ma dziwne poczucie humoru - trzeba było powiedzieć, że z własnym dzieckiem to nie męka Tort taki dostojny, mniam! ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Cytat:
![]() Ile Lila zjada Ci chrupków a raz? Zosa prawie trzy takie długie proste patyki około 15 cm ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#967 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadrabiam wczorajsze bo wieczorkiem film ogladalam z mezem. a rano artur dopadl na moim kompie "bujdy na resorach" my mamy za soba pierwsze wycieczki parasolka i bylo ok, tylko wiatr w twarz kindze nei pasowal. teraz codziennie bedziemy chodzic po zlobku na spacerki cala rodzina (tzn. ja i dzieci) Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-02-19 o 10:09 |
|
|
|
|
#969 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za udany wypad! Pełnoletniemu gra się podobała?---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
Taka wizyta powinna byc refundowana z NFZ dla każdej mamy po porodzie Wózek wygląda na mały, lekki i zwinny
|
||
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
jutro ide do pracy
|
|
|
|
#971 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
To pewnie ta ich inteligencja |
||
|
|
|
#972 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
nic mi się nie chce, Nati spi, ja siedzę przed kompem z oliwką na włosach alterra, bosko pachnie, musze iść do kuchni rybę wyjąc z zamrażarki a jakos mi nie po drodze, no takiego lenia mam, a miałam jeszcze na stepper skoczyć, ale juz poczekal jak sie Nati obudzi ja tez w piatek pomuyślałam sobie, że poszłabym do kosmetyczki, ale nie wiem jaka dobra jest u mnie w miejscowości, muszę poszukac na jakimś forum ale fajny wczoraj milm widziałam na tvn, "biała masajka", taki zyciowy cos jeszcze miałam pisac, nie wiem jak sobie przypomnę to napiszę
|
|
|
|
#973 | |||
|
Zadomowienie
|
Strasznie słaby psychicznie gość
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Dzisiaj znowu będzie, bo ja taka leniwa, a do tego nie lubię maczac łapek w zagniatanym cieście, więc ta opcaj jest dla mnie... Ja tak Zośkow łapki po chrupkach myję, za pierwszym razem zdziwienie było, ale teraz już kuma o co cho ![]() No to będzie impreza ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() Fajny dzionk mieliście, zazdroszczę takiego spaceru, nigdy nie byłam na rynku we Wrocławiu ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Boże, łączę się z Toba w bólu... ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Też oglądałam, juz kolejny raz. Polecam książkę, od razu 2 części, o niebo lepsza od filmu: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/41696...bialej-masajki ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- No i czas się przywitać! Cześć! U mnie nadal pidżama party, dziecko z kotem w 1 łóżku śpią, a ja taka nieogarnięta... Miłego dnia! ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Mam pytanie: czy macie jakiś sprawdzony, darmowy program do obróbki filmików? Chodzi mi głównie o przycinanie - mam trochę filmów Zosi, ale przdałaby im się obróbka... |
|||
|
|
|
#974 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie znam takiego programu, ale wejdź na dobre programy, może tam cos znajdziesz
ja też mam pytanie: kiedys pisałyście o jakimś serialu czy filmie, czysta krew czy świeża krew jak to leciało?? nie pamiętam ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- już sprawdziłam sobie na stopklatka.pl to czysta krew
|
|
|
|
#975 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki, popatrzę
![]() Czystak krew, ale ja nie ogladałam. EDIT widzę, że już znalazłaś
|
|
|
|
#976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pinacle studio. Ale czy darmowy? Nie mam pojecia, a meza sie nie zapytam, bo w pracy. |
|
|
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
cześć Mamuśki
![]() witam się niedzielnie i uciekam nadrabiać na 28 stronę ))postaram się przeczytać i ustosunkować do Waszych postów cmok |
|
|
|
#978 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.No ale oddać Derekowi trzeba, że wytrzymał 12 rund, cały czas atakował i przegrał tylko na punkty. A przed walką (i po) zachowywał się jak prostak, niestety. Bo za samą walkę, to mu się brawa należały. Cytat:
Ps. ja daję 2 razy, ale moja malutko je tej kaszki, kilka łyżeczek. Właściwie to raczej daję kleik z owocami. Cytat:
U nas dramat - Zuz ma katar a raczej katarzysko. Gluty siedzą tak głęboko, że fridą nie daję rady ich wyciągnąć. Przez jej katar poszłam spać o 3.00, co pół godziny płacz, walka z glutami i o 8.00 mała gotowa zacząć nowy dzień. Może spałam ze 3 godziny łącznie... Jeszcze nasivin się skończył NIE LUBIĘ KATARU!!!
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
Wodaqua filmik z dziewczynami w k
![]() muszę nadrobić ale może później
|
#980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na dobrych programach nic ciekawego nie znalazłam ![]() Iustyna, tak mi Ciebie i Zuzy szkoda, ![]() Bella, filmik bossski! One są cudowne!!!! Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-02-19 o 11:28 |
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!!
Kolejny dzien do doopy juz nie wiem co mam robic z tym wszystkim, czy mu po glowie lac, czy o co czlowiek zrywa sie z rana robic salatke, mala krzyczy o jedzonko, no to trzeba sie oderwac bo jasnie pan tylko mleczko umie dac, kaszki, obiadku i deserku niet. Pozniej lece do kuchni robic idzie mowie wez no starlbys ser, a ja pokroje wedline i co - zabil mnie smiechem i wyszedlide zmyc maseczke i ubrac sie bo jako tako ogarnelam wszystko reszte mam w czarnej d.... |
|
|
|
#982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To nockę miałyśmy podobną
|
|
#983 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Moje dziecko spało dziś nieco dłużej niż tradycyjnie spało, bo do 10.40, a od jakiegoś czasu już mu się to nie zdarzało, po czym oczywiście nie zjadło I ostatnio (mam nadzieję że nie jecie właśnie śniadania) zmienił się u nas kupo-schemat. Od ponad 2 miesięcy kupki były co 3 dni, jak w zegarku właściwie. A od 5 dni są 2 razy dziennie W sumie mi to na rękę, bo lubię jak są częściej ![]() Cytat:
![]() A PSTRYK to już wyższa szkoła jazdy. Wymaga dobrego kojarzenia i logicznego myślenia. Brawa dla Emila kalaski:Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tez tak mam, że ostatnio lubię bardzo do kogoś wychodzić, bo jest towarzystwo i miły czas, a nie ma całej roboty i wnerwiania się że ktoś się zasiedział, a ja dziecko muszę kąpać Chociaż gościć kogoś też nadal lubię, po prostu na nieco mniejszym luzie i mnie starannie niż kiedyś.A dziękuję za pamięć Gra się podobała bardzo Cytat:
Ale któraś tu pisała, że pierwszy też jej nie podszedł i dopiero potem się wciągnęła, więc na razie nie mówię nie ![]() Cytat:
Biedny Zuziak A jeśli chodzi o nosek to zaręczam, że z tymi najgorszymi świństwami Katarek by sobie dał radę. Może spróbujecie?
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-02-19 o 11:46 |
||||||
|
|
|
#984 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słodki to musiał być widok z Radziem.. moja cały dzień powtarza mmmaaammma a ja pękam z dumy Cytat:
choć marzy mi się mieć jedną sprawdzoną i do niej chodzić![]() Nie ma najmniejszych szans ![]() Cytat:
).. a ten murzyn to mi jakoś Najmana przypominał.. że taki kozak i w ogóle i obstawiałam, że padnie najpóźniej w 3 rundzie a tu zonk Cytat:
Nie wiem czy pytasz o moją Hanię, czy o Helenkę piwnookiej Jeśli o Hanię to je niestety nie najlepiej.. wieczorem i przed snem zjadła pięknie.. za to dzisiaj 60ml mleka z rana i niedawno ok 90ml kaszki.. w nocy nie jadła w ogóle.. poobserwuję ją do końca tygodnia.. jak się nie poprawi to mamy się zgłosić do lekarza na kontrolę.. oby się poprawiło![]() Cytat:
Cytat:
Witamy się niedzielnie.. dzień rozpoczęty o 7.. z nocnym krzykiem o 3 i wspólnym spaniem Hania marudzi, marudzi, marudzi.. i marudzi.. może to skok? ![]() Jadłyście ciastka maślane w czekoladzie Łąkotki?
|
||||||
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek pierwszy sezon jest taki se. Dopiero w drugim jet dużo Erica
|
|
|
|
#986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciastek nie jadłam, nie chce ich na oczy widzieć. Ostatnio to tylko jem, jem, jem. Straszne. Radek miał dzisiaj atak płaczu przy cycu, pierwszy raz. Pewnie zęby... Jeszcze nie mamy ani jednego. Ellika robię właśnie andruta. Ten z piątku już zjedzony. Może mi wychodzi jedna paczka bo więcej masy daję na wafle, nie wiem. Nieważne, liczy się, że jest pyszna ![]() Dzień dobry. Nadrobiłam Pan Mąż nic nie mówi
|
||
|
|
|
#987 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Potem się przyzwyczaiłamCo do katarku... nie mam odkurzacza .Cytat:
.
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool
a może niania takimi żarcikami sypie bo myśli o podwyżce? Chce Ci dać do zrozumienia jaki Szymek jest męczący i wyłuskać więcej kasy? 83monia dzięki za linka do krzesełka. Muszę się za jakimś rozejrzeć wodaqua ja nie znam się na programach do obróbki filmików, nie pomogę. eveewe ale masz przeboje z Panem Mężem
|
|
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:
|
|
|
|
|
#990 | ||
|
Raczkowanie
|
I tak po cichu jeszcze powiem, że jara mnie to wladimirowskie spojrzenie zabójcy
Cytat:
Ja całkiem przypadkiem je wzięłam są obrzydliwie pyszne![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.

)

wtedy skusiłam się na troszkę wina i jak Lila się obudziła to tż dał jej butlę z mm.
).

Może taki żarcik miał być, ale jeśli nawet to ma dziwne poczucie humoru - trzeba było powiedzieć, że z własnym dzieckiem to nie męka
) ale co do Kliczki to sie z Tobą zgadzam 

za udany wypad! Pełnoletniemu gra się podobała?
Kosmetyczka zafundowała mi hennę na brwi gratis i skomplementowała po ciążowy spadek kilogramów, więc już w ogóle poczułam się dopieszczona.

juz nie wiem co mam robic z tym wszystkim, czy mu po glowie lac, czy o co
kalaski: