Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-19, 12:17   #3601
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: Luty już mamy więc na pierwsze dziecko czekamy! Mamcie III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Są są
http://www.vallis.pl/product/image/3132/TT027A.jpg
dobrze, że mam butelkę TT to będzie pasowała do laktatora
tez mam taki sam, dosc dobrze sie go sterylizuje, jest pudelko plastikowe, wlewa sie troszke wody kladzie sie czesci laktatora i do mikrofali. wyparzone. nie wiem jak bedzie jesli bedzie upackany mlekiem, czy tak samo bedzie sie dobrze myl. i jak dla mnie nie jest za bardzo glosny ale nie mam porownania z innymi.....auuuu skurcz

Tz wrocil z dwoma fotelami i lozeczkiem turystycznym. jeden fotel bedzie stal w saloniku jak sie wyniesie jedna kanape na ktorej sie klade bo jest twardsza, i wyniesie sie fotel psa, bo juz bez przesady moze miec swoj fotel w slonecznym pokoju i tak w wiekszosci spi na podlodze. i wyniesie sie jeszcze regalik z ksiazkami do jadalni. i wtedy bedzie miejsce na lozeczko turystyczne i fotel. a salonik mam wybitnie nieustawny, nie jest duzy, jak to przewaznie bywa w angielskich wiejskich chatach, mam dwa okna w tym pokoju i 3 drzwi.
a drugi fotel dzis zakupiony stoi juz w sypialni i bede sobie na nim karmic dzidzke, srednio mi pasuje tam kolorystycznie, ale ok niech bedzie, kiedys sobie kupie moj wymarzony fotel

rybka u mnie juz te ruchy sa mniej intensywne a dwa dni w zeszlym tygodniu tez mialam bardzo spokojne, tez sie martwilam, ale jakies tam ruchy czulam.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-02-19 o 12:24
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 12:17   #3602
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ja właśnie sobie uświadomiłam, jak bardzo pojawienie się dziecka zmieni wszystkie relacje w rodzinie. Nie tylko miedzy nami ale również między nami a teściami/moimi rodzicami. Obawiam się tego, że na gorsze
też mam podobne obawy że może zmienić się na gorsze, tym bardziej że wiem jaka ja jestem i nie pozwolę aby ktoś narzucał mi swoje zdanie lub nachalnie oferował swą pomoc kiedy mi nie będzie potrzebna.

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
A czemu nie, grupa dzielnych bab Trzeba jeszcze dołożyć flagę z pampersa i godło ze smoczkiem Jak młodziez dorośnie, pozmieniamy

u nas jest tradycja, że za urodzenie dziecięcia dostaje się pierścionek. już nawet sobie wybrałam, teraz tylko muszę mu go tak dyskretnie zasugerować, żeby myślał, że sam na to wpadł
Wydaje mi się dość symboliczny - 2 ogniwa przeplecione 3, naszą maleńką
Bardzo fajna tradycja ja nic nie sugeruję TŻ, chciałabym aby sam od siebie coś mi dał za tą ciąże i urodzenie syna. Ale znając go to nie wpadnie na taki pomysł

A pierścionek bardzo ładny
Stary 2012-02-19, 12:22   #3603
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Mimo, że mam sporo ciuszków kusi mnie by zamówić z allegro chociaż z 2komplety śpioszki + kaftanik takie słodkie z napisami ale nie wiem czy r. 56 czy lepiej r. 62
może poczekam jeszcze z tym

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 12:23   #3604
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
dziękować Ci dobra kobieto

Ja nastawiłam mięsko w piekarniku, a teraz zajadam się mrożonymi truskawkami z cukrem
Mniam mniam

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ja mam z NUKa laktaror i do niego byla juz butelka taka mala na pokarm a mam taki zwykly, nie elektryczny a sterylizator tez mam z NUK i balam sie bo butelki mam dwie z avent i reszte z TT wlasnie a one szersze sa, no ale mieszcza sie bez problemu
Ja laktator dostałam, zawsze zaoszczędzony grosz

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 12:24   #3605
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
nie odmawia

ja zawsze chodziłam do dentysty ze znieczuleniem, ale ta babka przekonała mnie do robienia bez znieczulenia i jak dla mnie nie jest to takie straszne po co mam płacić za znieczulenie skoro bez problemu wytrzymuje choć czasem początek jest przerażający

a stres i adrenaline to ja mam zawsze przed dentystą czy mi da znieczulenie czy nie trzesę się jak galareta
no tylko, ze jesli wie, ze bedzie bolec, to tym bardziej sie stresujesz...

mnie moja dentystka wlasnie przekonala do uzywania znieczulenia (chociaz tutaj akurat wchodzi to w koszt wizyty) i mimo iz tez zawsze mam troche stresa, bo przeciez borowanie do przyjemnosci nie nalezy, to jednak mam spokoj, bo wiem, ze chociaz bolec nie bedzie...

a kanalowki to w zyciu bym nie dala sobie zrobic bez znieczulenia

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Teraz to nam się zaczną sypać kolejne mamusie To już tak niewiele zostało
ja tak zaczyman sie zastanawiac, ktora dotrwa do terminu ? ... bo poki co tylko Kumkura, a reszta cos sie wybiera na porodowke juz w 37-38 tc...
ja sama pewnie tez dobije orzynjamniej do 40 tc (zreszta to juz za tydzien ), ale niektorym z was to sie spieszy

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja mam takie pytanie- czy zauważyłyście , że jak jesteście głodne to Wasze dziecko mocno szaleje w brzuszku?????? bo u mnie to jest aż straszne, tak się kotłuje, kopie, kręci, skacze.jak coś zjem to się uspokaja.mam się martwić?nie jest to dziwne?
tak pewnie malenstwo domaga sie posilku a potem sie delektuje

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Hej kobietki.
A ja od wczoraj sie troche martwie, a nie wiem czy mam powod :/
Moja mala wczesniej byla bardzo energiczna, ruszala sie prawie caly czas. W piatek poznym wieczorem tak fikala, ze myslalam ze zaraz mi wyjdzie brzuchem. I nagle od wczoraj jakas spokojna sie zrobila rusza sie, czuje ja, ale nie tak jak wczesniej. Dzis tez mnie pocmyrala i czkawke miala. Ale ja widze roznice w jej zachowaniu. Slyszalam, ze przed porodem dziecko robi sie mniej ruchliwe, ale mi sie raczej nie ma na rodzenie...
Wczoraj zaczelam 37tc.
skoro czujesz mala, to mysle, ze wszystko w porzadku...
moja miewa tez kilka dni rozpychania, a potem pare dni spokoju / lenistwa
Stary 2012-02-19, 12:27   #3606
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
no tylko, ze jesli wie, ze bedzie bolec, to tym bardziej sie stresujesz...

mnie moja dentystka wlasnie przekonala do uzywania znieczulenia (chociaz tutaj akurat wchodzi to w koszt wizyty) i mimo iz tez zawsze mam troche stresa, bo przeciez borowanie do przyjemnosci nie nalezy, to jednak mam spokoj, bo wiem, ze chociaz bolec nie bedzie...

no, ale jak wie że będzie boleć to mi mówi i wtedy myślimy
ale ja jestem kozak ostatnio mi robiła kanałowe bez znieczulenia

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-19, 12:28   #3607
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
też mam podobne obawy że może zmienić się na gorsze, tym bardziej że wiem jaka ja jestem i nie pozwolę aby ktoś narzucał mi swoje zdanie lub nachalnie oferował swą pomoc kiedy mi nie będzie potrzebna.

Bardzo fajna tradycja ja nic nie sugeruję TŻ, chciałabym aby sam od siebie coś mi dał za tą ciąże i urodzenie syna. Ale znając go to nie wpadnie na taki pomysł

A pierścionek bardzo ładny
ja to bym chciala aby Tz przyniosl mi z okazji urodzin corci .....baloniki widzialam takie fajne w sklepie szpitalnym

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-19, 12:28   #3608
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:

ja tak zaczyman sie zastanawiac, ktora dotrwa do terminu ? ... bo poki co tylko Kumkura, a reszta cos sie wybiera na porodowke juz w 37-38 tc...
ja sama pewnie tez dobije orzynjamniej do 40 tc (zreszta to juz za tydzien ), ale niektorym z was to sie spieszy

Ja podejrzewam że dotrwam, bo już jestem w połowie 39 tc
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 12:28   #3609
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

i znow mnie mecza skurcze nie regulane ale boli jak nie co
Stary 2012-02-19, 12:29   #3610
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Ja nie wiem czy mój Kochany Mąż wpadnie na pomysł by kupić coś Żonce na prezent, że mu bobaska urodziła

więc zrobie to tak, że wymyślę historyjke

a mianowicie powiem jakiś tekst a wiesz, że taka i taka urodziła maluszka i dostała w prezencie to i to od Męża - może go to coś ruszy

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-19, 12:30   #3611
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli chodzi o kanałowe... leczyłam kiedyś tak ząb... na znieczuleniu miałam tylko zatruwanie zęba. Pozostałe wizyty bez znieczulenia, aby lekarz wiedział, czy kanał jest już martwy czy nie Było nieprzyjemnie, ale dało się spokojnie wytrzymać.

Ja póki co na porodówkę się nie spieszę. A jedną nogą jestem w 38 tygodniu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-19, 12:30   #3612
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
no, ale jak wie że będzie boleć to mi mówi i wtedy myślimy
zgadzam sie z Gucia, dla mnie tez to niepojete dlaczego w dobie dzisiejszej zaawansowanej medycyny/ stomatologii leczyc zeby bez znieczulenia i to na dodatek kanalowo. tak to ja mialam leczone ale ponad 10 lat temu

Stary 2012-02-19, 12:31   #3613
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Jeju niech już będzie ta środa, już będę w tym szpitalu, to będę emocje i czas zleci, a w czwartek Nina też urodziła się w czwartek
cudownie:jupi :
Cytat:
A co lepsze do przemywania sól czy zwykła woda ?
Obojetne, wazne zeby przemywac w kierunku od zewnetrznego kacika oka do wewnetrznego i po jednym przemyciu gazik wyrzucic i pamietac zeby do kazdego oczka uzywac osobnego gazika bo jesli jedno oczko bedzie mialo stan zapalny to gdyby tym samym gazikiem przetarlo sie drugie oko, mozna przeniesc bakterie na zdrowe oczko:
http://www.youtube.com/watch?v=vG_XKAAgl7g
Sol fizjologiczna jest latwiejsza w uzyciu. Ale i tak dzieciatku z poczatku myje sie buzke na przewijaku wacikami zwilzonymi woda przegotowana wiec od razu oczka tez mozna umyc (najlepiej z poczatku gazikiem przemyc oczka a potem okreznymi ruchami buzke osobnym czystym gazikiem lub wacikiem):
http://www.youtube.com/watch?v=sLH6e5jwqcU

Dobrze jest miec czyste miseczki jedna na wode przegotowana a druga na odpadki wlasnie do toalety buzki.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 12:32   #3614
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
zgadzam sie z Gucia, dla mnie tez to niepojete dlaczego w dobie dzisiejszej zaawansowanej medycyny/ stomatologii leczyc zeby bez znieczulenia i to na dodatek kanalowo. tak to ja mialam leczone ale ponad 10 lat temu
miałam 2 razy w życiu robione kanałowo i niestety w ciąży w październiku i listopadzie jedno u innej dentystki drugie u innej
jedno ze znieczuleniem drugie bez znieczulenia.
skro mnie nie boli to po co??

ale ja się stresuje zawsze nawet jak wiem, że mam iść ze znieczuleniem to już się trzesę na myśl jak ma mi wbić te cholerne znieczulenie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-19, 12:35   #3615
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Ja podejrzewam że dotrwam, bo już jestem w połowie 39 tc
no ty, ja zreszta tez mozemy juz rodzic... chodzi mi o te, co juz chca isc w 36-37 tc

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o kanałowe... leczyłam kiedyś tak ząb... na znieczuleniu miałam tylko zatruwanie zęba. Pozostałe wizyty bez znieczulenia, aby lekarz wiedział, czy kanał jest już martwy czy nie Było nieprzyjemnie, ale dało się spokojnie wytrzymać.

Ja póki co na porodówkę się nie spieszę. A jedną nogą jestem w 38 tygodniu
jesli zab jest dobrze wytruty, to faktycznie nie trzeba znieczulenia...
ja mialam problem, ze jeden dentysta zle oczyscil i nie do konca umartwil zeba i zrobilo mi sie zapalenie w korzeniu takze znieczulenie musialam miec obowiazkowo
Stary 2012-02-19, 12:37   #3616
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Obojetne, wazne zeby przemywac w kierunku od zewnetrznego kacika oka do wewnetrznego i po jednym przemyciu gazik wyrzucic i pamietac zeby do kazdego oczka uzywac osobnego gazika bo jesli jedno oczko bedzie mialo stan zapalny to gdyby tym samym gazikiem przetarlo sie drugie oko, mozna przeniesc bakterie na zdrowe oczko:
http://www.youtube.com/watch?v=vG_XKAAgl7g
Sol fizjologiczna jest latwiejsza w uzyciu. Ale i tak dzieciatku z poczatku myje sie buzke na przewijaku wacikami zwilzonymi woda przegotowana wiec od razu oczka tez mozna umyc (najlepiej z poczatku gazikiem przemyc oczka a potem okreznymi ruchami buzke osobnym czystym gazikiem lub wacikiem):
http://www.youtube.com/watch?v=sLH6e5jwqcU

Dobrze jest miec czyste miseczki jedna na wode przegotowana a druga na odpadki wlasnie do toalety buzki.
To ja chyba wole przegotowaną wode

dziękuję za filmiki i rady

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-19, 12:38   #3617
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
no to porod to bedzie dla ciebie pikus
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 12:44   #3618
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
no to porod to bedzie dla ciebie pikus
o nie nie nie bez przesady aż taka wytrzymała nie jestem

np. 1,5 roku temu miałam mały zabieg w okolicy kolana a mianowicie wycięcie i założenie 3 szwów a potem tylko zdjęcie ich - matko jak ja cierpiałam !! ból niesamowity po założeniu szwów oraz te 2tygodnie były dla mnie katastrofą, a zdjęcie szwów masakra myślałam, że ich ubije

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-19, 12:47   #3619
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
no ty, ja zreszta tez mozemy juz rodzic... chodzi mi o te, co juz chca isc w 36-37 tc

ja mialam problem, ze jeden dentysta zle oczyscil i nie do konca umartwil zeba i zrobilo mi sie zapalenie w korzeniu takze znieczulenie musialam miec obowiazkowo
a jaki ja mialam numer tuz przed ciaza, jak sie okazalo kanal ktory mi robila w Polsce dentysta jakies 9 lat temu (miala problemy z zatruciem tego zeba i chyba z 5x robila mi ten zab),wiosna rok temu jadlam popcorn i polamalam sobie ten zab, poszlam wiec tutaj do dentysty i kobieta mowi ze takiego czegos jeszcze nie widziala (ze krew na takiej glebokosci i ze kanal nie zostal zamkniety w ogole a ja przez tyle lat ze bolu nie odczulam to ona sie dziwi), nie wiedziala czy jej sie to uda zrobic, bo moze trzeba byloby to robic bardziej operacyjnie, ale udalo sie i odbudowala mi zab, zamknela kanal. ja sie ciesze ze ona zawsze daje znieczulenie, bo jest srednio delikatna,zawsze wychodze od niej jakby ktos mnie pobil

Stary 2012-02-19, 12:48   #3620
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
o nie nie nie bez przesady aż taka wytrzymała nie jestem

np. 1,5 roku temu miałam mały zabieg w okolicy kolana a mianowicie wycięcie i założenie 3 szwów a potem tylko zdjęcie ich - matko jak ja cierpiałam !! ból niesamowity po założeniu szwów oraz te 2tygodnie były dla mnie katastrofą, a zdjęcie szwów masakra myślałam, że ich ubije
Jak miałam ściągane szwy z brzucha (podbrzusze, okolice pachwiny - wycinany pieprzyk), to nie czułam bólu albo nie pamiętam tego.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-02-19, 12:56   #3621
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

oj tak, ząb martwy to już inna bajka, na żywym nerwie majstrowanie to nie sądzę żeby ktoś zniósł bez znieczulenia

ja sobie teraz tak myślę, że dobrze ,że do 40 tyg. i dłuzej nie dociągnę, bo raz ,że to spojenie mnie unieruchomiło, to jeszcze jak ona taka duża to wyszarpnąć Ją przez to nacięcie też nie będzie lekka sprawa....
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 12:59   #3622
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ja bez znieczulenia nie daje sie dentyscie dotnkac
Stary 2012-02-19, 12:59   #3623
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
miałam 2 razy w życiu robione kanałowo i niestety w ciąży w październiku i listopadzie jedno u innej dentystki drugie u innej
jedno ze znieczuleniem drugie bez znieczulenia.
skro mnie nie boli to po co??

ale ja się stresuje zawsze nawet jak wiem, że mam iść ze znieczuleniem to już się trzesę na myśl jak ma mi wbić te cholerne znieczulenie

nie bolał Cię żywy ząb , który się nadawał do leczenia kanałowego ? to faktycznie masz chyba próg bólu stworzony do rodzenia , tylko się cieszyć, bo pewnie się nie nacierpisz za dużo
Stary 2012-02-19, 13:14   #3624
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
nie bolał Cię żywy ząb , który się nadawał do leczenia kanałowego ? to faktycznie masz chyba próg bólu stworzony do rodzenia , tylko się cieszyć, bo pewnie się nie nacierpisz za dużo
pierwsze kanałowe miałam ze znieczuleniem więc nie czułam bólu, a drugie u innej dentystki bez znieczulenia i naprawdę mnie nie bolało, wcześniej truła tego zęba.

a poród wiem, że będzie dla mnie ciężki do zniesienia

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-02-19, 13:20   #3625
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
pierwsze kanałowe miałam ze znieczuleniem więc nie czułam bólu, a drugie u innej dentystki bez znieczulenia i naprawdę mnie nie bolało, wcześniej truła tego zęba.

a poród wiem, że będzie dla mnie ciężki do zniesienia
tego nie wiesz,może być calkiem inaczej niż się wydaje , różnie to kobiety przechodzą,więc póki co głowa do góry, może nie będzie najgorzej
ja już trochę wiem co mnie czeka w czwartek jak znieczulenie zejdzie, ale co począć ? jak mus to mus , przeżyć trzeba, jakoś te Dzieciaczki muszą się wydostać na świat ,ale potem szybko trzeba o tym bólu zapomnieć
Stary 2012-02-19, 13:20   #3626
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Hej kobietki.
A ja od wczoraj sie troche martwie, a nie wiem czy mam powod :/
Moja mala wczesniej byla bardzo energiczna, ruszala sie prawie caly czas. W piatek poznym wieczorem tak fikala, ze myslalam ze zaraz mi wyjdzie brzuchem. I nagle od wczoraj jakas spokojna sie zrobila rusza sie, czuje ja, ale nie tak jak wczesniej. Dzis tez mnie pocmyrala i czkawke miala. Ale ja widze roznice w jej zachowaniu. Slyszalam, ze przed porodem dziecko robi sie mniej ruchliwe, ale mi sie raczej nie ma na rodzenie...
Wczoraj zaczelam 37tc.
Ja chociaz mam doswiadczenie z poprzedniej ciazy,ze dziecko raz rusza sie mniej raz bardziej,to tez sie denerwuje.Moje ma dni,ze jest aktywne caly czas i czasem az zaboli tak intensywnie sie rusza,a czasem tylko delikatnie raz na kilka godzin czuje.
Stary 2012-02-19, 13:42   #3627
lena_mi
Zakorzenienie

cottonpuma nie zazdroszczę tej insuliny, ale dobrze,że masz takie podejście! tak to jest rzeczywiście, że my mamy taki instynkt który pozwala nam wszystko przetrwać, byle tylko dzidziuś był zdrowy..
Mam nadzieję, że po ciązy powróci wszystko do normy i nie będziesz już musiała się kłuć!

ja dziś znów opuchnięta, ale jutro robię badania moczu i zobaczymy czy jakieś białko się tam nie pojawiło;/

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
hello alle cicho...hihi...

Ja sobie dziś pospałam od 16-18...myślałam, że brzuszek sobie odpuści ale nic z tego! Ciągle mam skurcze... CAAAŁY dzień... myślę, że lekko 30-40 ich już miałam dzisiaj mi i to takich nawet mocnych...patrzyłam na sekundnik u mnie taki skurcz trwa od 30-55 sek są męczące bardzo...i dają mi do myślenia czasami: bo nie wiem jak ja mam z tym wytrwać!???

Najadłam się dziś mocno... teściowa nas rozpieściła ...upiekła karczek zrobiła zapiekany makaron z mięskiem i upiekła nam pysznego drożdżucha

oglądam sobie ładne ciuszki na Allegro i zastanawiam się jak ja będę wyglądać po ciąży...w czym będę chodzić? czy będę musiała wymienić garderobę...większość ciuchów miałam dobrze dopasowanych! ... chcę być dobrze wyglądającą mamą!!!
Mała, wspóczuje tych skurczy, ale jeszcze troszeczkę musisz wytrzymac! Trzymam kcuiki!

co do ciuszków, to ja ostatnio kupiłam sobie parę sukienek-tunik takich luźniejszych na okres pociążowy - akurat na wiosnę lato, żeby nic mnie nie cisnęło i by czuc sie swobodnie, a w miarę fajnie

mag99 super wieści na wizycie! a dzidzia wyjdziepewnie jak nabierze ochoty, więc musisz się uzbroić w cierpliwość

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Ja się najbardziej obawiam właśnie tego, że po porodzie zostaną mi szerokie biodra, które i tak były spore
a ja własnie o tym marzę - by się poszerzyły i juz takie zostały

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
PS: nie wiem dziewczyny czy kupować pościel do wózka??? w sumie niedługo wiosna-lato... i nie podobają mi się w sumie pościelowe pościele...w wózku... co wy macie???
ja nie mam pościeli do wózeczka, ani poduszki, będe przykrywać kocykiem lub pieluszką flanelową.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-19, 13:44   #3628
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
cottonpuma nie zazdroszczę tej insuliny, ale dobrze,że masz takie podejście! tak to jest rzeczywiście, że my mamy taki instynkt który pozwala nam wszystko przetrwać, byle tylko dzidziuś był zdrowy..
Mam nadzieję, że po ciązy powróci wszystko do normy i nie będziesz już musiała się kłuć!

ja dziś znów opuchnięta, ale jutro robię badania moczu i zobaczymy czy jakieś białko się tam nie pojawiło;/

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Mała, wspóczuje tych skurczy, ale jeszcze troszeczkę musisz wytrzymac! Trzymam kcuiki!

co do ciuszków, to ja ostatnio kupiłam sobie parę sukienek-tunik takich luźniejszych na okres pociążowy - akurat na wiosnę lato, żeby nic mnie nie cisnęło i by czuc sie swobodnie, a w miarę fajnie

mag99 super wieści na wizycie! a dzidzia wyjdziepewnie jak nabierze ochoty, więc musisz się uzbroić w cierpliwość

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

a ja własnie o tym marzę - by się poszerzyły i juz takie zostały
a jak marze (i Tz zreszta tez) aby piersi takie zostaly jakie sa teraz w ciazy a nawet moga byc wieksze (bo z miseczka D mi do twarzy. moja kolezanka ktora juz drugie dziecko karmi (ciaza rok po roku) mowi ze jej sflaczaly strasznie i nie moze na nie patrzec...co sie robi w takich wypadkach? zawsze po karmieniu piersi sie robia sflaczale?

Stary 2012-02-19, 13:45   #3629
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny zaczęłam czytać o takich bardzo intensywnych ruchach i zaczęłam panikować.wszędzie jest napisane że na tym etapie ruchy są mniej intensywne, bo maluch ma mało miejsca już, a jak się mocno rusza, to jest coś nie tak. nie słabo się rusza -źle, za mocno -też niedobrze...echhhh, zeschizować idzie
moja córa też ma różne humory - raz się rusza instensywnie, innym razem rozleniwia się.. ale tez się trochę martwiłam..

karo życzę zdrówka!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-02-19 o 13:47
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 13:48   #3630
gosia261282
Gang Iren

Tak sobie mysle kiedy rozpakowane mamusie sie odezwa
Fajnie by bylo dowiedziec sie o ich przezyciach z porodu i maluszkach.Zobaczyc zdjecia szkrabow.Juz sie nie moge doczekac tego

A ja zaraz do pracy ide
Ale dzisiaj ostatni dzien
Jutro odezwe sie jako osoba bezrobotna

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
a jak marze (i Tz zreszta tez) aby piersi takie zostaly jakie sa teraz w ciazy a nawet moga byc wieksze (bo z miseczka D mi do twarzy. moja kolezanka ktora juz drugie dziecko karmi (ciaza rok po roku) mowi ze jej sflaczaly strasznie i nie moze na nie patrzec...co sie robi w takich wypadkach? zawsze po karmieniu piersi sie robia sflaczale?
Mi sie sflaczale nie zrobily,ale one sa niestety z serii miniaturowych,rozm B Nie wiem jak przy wiekszych.Ale pewnie jak sie dba,masuje,jakies hartowanie prysznicem,odpowiedni specyfik to powinno byc ok.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości