|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
![]() Mój za to bardzo łądnie się opiekuje młodym jak ktoś u nas jest. Każdemu mówi: Weź go sobie na ręce, nie bój się, weź go sobie! I jak chciałam ostatnio dziecko nakarmić u jego cioci (mieszka blisko przychodni, a byliśmy na wizycie) to go poprosiłam, zeby mi tetrową podał do zakrycia piersi, a ten z takim tekstem wyskoczył (coś w stylu: no cioci się wstydzisz? Daj spokój hehe) to mnie aż się zagotowało w środku. Był tam jej wnuczek nastolatek to niby zrzuciłam na jego obecność, ze go krępować nie chcę. I już myślałam, że spokój i zrozumie. Taaaa, niedoczekanie. "B. siedzi w drugim pokoju, on się małych dzieci boi i nie wejdzie tu" ![]() Cytat:
![]() Dawno chyba po dup.ie nie dostałaś ![]() Cytat:
![]() - tż też chciał dziś przywieźć mamcię, ale przez to, że nocami mi nie pomaga (ani dziecka nie ponosi do odbicia teraz, o przebranie to się błagać kilka razy muszę już) to ja jestem padnięta i się tak zdenerwowałam... Powiedziałam mu, że dzięki tym nocom i jego super pomocy to ja sobie będę cały dzień odpoczywać - reszta w klubie w razie "w" będzie zaraz. - znamie mongolskie Pierwsza klasa ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
Aaaaaaaaaaaaaaa! Będzie mała modelka Gratulacje!!! ![]() Dałaś radę dzielna mamusi
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Czubasku gratulacje
|
|
|
|
#3753 |
|
Rozeznanie
|
Krzysio kończy dziś pierwszy miesiąc swojego życia ![]() Z tej okazji e-ciotkom stawiamy po kielonku Chcę dziś zamówić dla mojej niuni te ramki z allegro i nie wiem którą wybrać. Gdyby była opcja venge na statywie z wstążką to bym taki zestaw wzięła, ale nie ma ![]() Zastanawiam się między dębem na wstążce (statyw) lub venge na wstążce (bez statywu). http://allegro.pl/ramka-z-glina-na-o...105259451.html lub http://allegro.pl/grawerowana-ramka-...120016239.html
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
Boroo przede wszystkim wszystkiego naj dla Krzysia, my konczymy jutro miesiac
![]() ja wczoraj zamowilam te venge ze sznurkami bez statywu, tez bardziej mi sie widzialo to na statywie ale przekonalo mnie to ze on nie jest tak pod katem tylko taki prosty calkiem, nie wiem czy wiesz co mam na mysli
|
|
|
|
#3755 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3756 | |||
|
Zadomowienie
|
zosia gratuluje ze tak długo wytrzymałaś- moja Lilka dostała smoczek już w drugiej dobie życia
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Cytat:
mój na szczęście wstaje i się zajmuje tylko jego zajęcie to po najmniejszej linii oporu zamisat z mała pogadac pobawić się to ją sadza w leżaczku albo na macie i nie daj Boże jeszcze jej tv pusci albo czeka aż zaśniezrobie wam fotkę tego znamienia ![]() Cytat:
![]() gratula cje miesiąca!!!mi się podoba ta druga bardziej
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasku gratuluje
i witamy Hanię naszą małą rybee ![]() ja juz po uczelni. Nie wiem czy zdałam, ale wsumie juz mi to lotto, ciesze sie ze ten weekend juz za mną, bo jestem mega zmeczona A w domu bajzel na kółkach tzn nie moge narzekac bo tż sprzata, ale to tak pobieżnie i nie "po mojemu" a ja troche pedant jestem i mnie to irytuje I taka dziwna jestem, ze pomimo ze zmeczona jak sto piecdziesiat, zamiast spac jak Lena śpi ja bede sprztac ![]() Renata moja Lenka tez ma dzo wloskow na ciele, a najlepsze są na kosci ogonowej A ja sie juz wycfaniłam, i robie jej główke oliwką tak godzine przed kąpielą, potem wyczesuje i w kąpieli myje. Bo po oliwce to w ogole wygląda jakby ją kot wylizał Boro dla Krzysia
|
|
|
|
#3758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziś znowu nocka z głowy - od 21 do 3 stęki, jęki, przysypianie, budzenie, płacz itd. W dzień śpi jak betonik po 3-4 godziny, budzi się je i dalej śpi. Po kąpieli je, zaśnie na chwilę i zaczyna się polka ![]() Mała jest na mm + 1 lub 2 butle mojego pokarmu. Dziewczyny mam kilka pytań - proszę pomóżcie ![]() 1) Czy sab simplex można podać dla 10 dniowego malca? Ile kropli? Boje się, że bez konsultacji z lekarzem nie powinnam jej tego podawać ![]() 2) Ile kupek na dobę robią Wasze szkraby? Jaka konsystencja i kolor? 3) Ile herbatki w dzień może wypijać dzidzia? 4) Ile butli mm jedzą Wasze dzieciaczki na dobę? 5) Jak długo oswajały się z kąpielą? U nas cały czas wrzask 6) Czy Wasze dzidzie przy kolkach oddychają szybciej później? Zaczynam świrować, tak bym chciała, żeby się nie męczyła. Na szczęście nie jest tak, że ona krzyczy non-stop, ale widać, że ją boli...bo leży niby spokojnie i nagle ma skurcz bo się krzywi i zaczyna się płacz
|
|
#3759 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i tak spała od karmienia które było o 2.40 do 7.50 ![]() No ja już też wiem co zrobić jak będzie taka akcja, ale się zlękłam i w szoku byłam.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() grtuluje nowym rozpakowanym ![]() Cytat:
2. przez pierwzy miesiąc (moze 3 tyg) robił co każde jedzenie.. teraz jakies 3 dziennie... konsystencja i kolor jak to Agatek okresliła ścięta jajecznica (tzn takie żółtawe)3. wczoraj przeczytałam ze do 4. miesiaca dzidzia nie musi pic jak nie chce... i nie ma potrzeby. moj mis pic nie chce.. max co wypije to raz dziennie 30 ml herbatki koperkowej 4. mm pijemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.. chociaz nie do konca bo moj niuniek powinien jesc 6 razy dziennie wg opakowania a je 7 Zjada 100-120 ml mm. czasem 80-90...5.moj w zasadzie w kąpieli nie płacze. bardziej płącze jak go z wanny wyciagniemy i wycieramy/ubieramy (spróbuj zmienic temp wody- moze woli cieplejsza albo zimniejsza) 6.moj po ataku ;/ robił sie "normalny", wesolutki i jakby nic sie nie działo.. noworodki generalnie oddychaja szybciutko (ok70 razy na minute wiec czesciej niz raz na sekunde) Edytowane przez neska22 Czas edycji: 2012-02-19 o 15:21 |
|
|
|
|
#3761 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje dla nowych mamus
\pearl a jednak Nietopik |
|
|
|
#3763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ehh nie miałam czasu wczoraj wejść, bo non sto jęki, kwęki, napręzanie...
jak już weszłam, to neta nie było, a to lap się zawiesił, a to mała się obudziła... ile ja bym dała, żeby te wzdęcia, kolki i srolki przeszły a i tak po jedzeniu odbeknie, chodzę z nią i po chwili stęka i płacze, odpocznie, popatrzy i stęka i płacze ![]() MOJA TEŻ MA KŁAKI CZARNE NA KOŚCI OGONOWEJ Pearl pisała mi straszne przeżycia "Oj dzisiaj był jakiś koszmar. Nie wiem co gorsze. Poród sn czy męczarnia po cc. Nie mogłam sobie poradzić ze wstaniem z łóżka. Tż i dwie położne mnie trzymały. Kiedy zrobiłam siku, tż mnie podmył i chyba za długo to trwało, bo zemdlałam. Położne trzaskały mnie po buzi i oblewały zimną wodą. Potem dostałam jakiś drgawek i mogłam tylko leżeć. Łzy mi ciurkiem leciały, bo nie byłam w stanie nakarmić Nietoperka. Tż z tego wszystkiego wykupił mi położną na noc, która zajmuje się Malizną i mną. A inne babki po cc już same śpią z dziećmi. Szok! Ledwo z łóżka wstają, a mają same ogarnąć dzidzie." "ta moja położna, mówi, że to przez moją anemię i że mnie tak wymęczyli tym sn. Teraz też bym zemdlała, gdyby nie ona. Jutro ma być lepiej...." Anemię miała całą ciążę i o, takie skutki tak mi jej szkoda ![]() Aa- nie wiem w jakim szpitalu rodziła... gdzieś w Warszawie, ale nie wiem dokładnie gdzie ![]() Boroo za 1 miesiąc życia! my wczoraj mieliśmy ![]() Cytat:
1. Nie mam pojęcia, ale na bobotic (ten sam skład) jest od 3-4 tyg życia 2. Czasami codziennie, czasem co 2 dni, żółta ścięta śmierdząca jajecznica miałam dziś o 7 takiego wielkiego kupacza po 2 dniach właśnie, ale ja karmię tylko mm i dopajam ![]() 3.Nie musisz podawać herbatki, skoro karmisz piersią- bo na początku jest mleko takie 'wodniste' i mi położna mówiła, że nie trzeba 4. 6-7 i różnie z ml... 70-80-90-100 ml 5. Na kąpiel wypróbuj namoczoną pieluchę - połóż na brzuszek- będzie jej cieplej i co chwila mocz żeby pielucha nie była zimna-mojej też się nie podobało, ale po tetrze przeszło i b.lub się pluskać 6.Mmm... chyba nie jak nie śpi, tylko 'czuwa' to szybciej oddycha, ale jak zaśnie na amen to spokojnie....Cytat:
Gratulacje jeszcze raz!!!!!!!!!!!!! ![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-02-19 o 15:33 |
|||
|
|
|
#3764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wyczytałam to na herbatce bobovity (mam próbke- jedna saszetke). Własnie moj tez sie krztusi, pociagnie pare razy i ryk... cytuje z herbatki: "herbatki w ciagu pierwszych 4 miesiecy yzcia nalezy podawac okazjonalnie, gdy zajdzie potrzeba pokrycia zwiekszonego zapotrzebowania na płyny np w okresie upałow, przebywania w suchym pomieszczeniu lub podczas gorączki ale nie w przypadku odwodnienia".... biedna Pearl.... |
|
|
|
|
#3765 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() raqla faktycznie urodziła w nasz termin to co z nami? my byśmy miały rodzić za 5 dni dopiero? U mnie nic się nie szykuje więc wcale bym się nie zdzwiwiła Ale chyba ide we wtorek do tego szpitala, więc zobaczymy...
|
|
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi kazała położna dopajać wodą, glukozą, bądź herbatkami i dlatego tak 3x dziennie próbujemy... ale się wierci, kręci, nie pasuje jej.... teraz to ja głupia jestem no
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3768 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój nie. Cytat:
Ale wystarczy chwila nieuwagi i znowu punkt zdobywa Wojtuś ![]() Cytat:
Ja mało co nie wymiękłam 2 nocy po powrocie do domu (a wcześniej w szpitalu, ale zakaz był ). Ale nie ma się co zadręczać. Niektóre dzieci mają tak silny odruch ssania, że lepiej dać smoka niż żeby dziecko wisiało cały dzień na cycu.Gratulacje ![]() Cytat:
Ad 2. Do wczoraj (12 dzień) kupka co jedzenie, a od wczoraj ze 2 karmienia bez kupki są. Ad 5. Mój też wrzeszczy :/ Próbowałam z cieplejszą wodą i chłodniejszą. Na razie chłodna wygrywa, ale od połowy kąpieli i tak płacze aż do ubrania. Chyba spróbuję z tą zamoczoną pieluszką. Niby przykładam pieluszkę, ale jest sucha i nie dbam o to, żeby cały czas była ciepła. Może to przez to ![]() Dzisiaj odpadł nam kikut Od wczoraj moje dziecko się przestawiło i już nie sypia w dzień po 3h, ale po 30 minut |
||||
|
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Agatku zobacz co znalazłam o dopajaniu- w sumie logiczne
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...3,3786288.html moj robi "prawidłowe" kupki wiec mu chyba nie trzeba piciu... moze spróbuje ew z samą wodą... mam herbatke hipp - nie chce skubaniec mały.. ciotka z dojczlandii przywiozła herbatke milupy- to samo- tysz nie chce... ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- aaaaa moj niuniek przestał lubic lezec na brzuchu ;/ wczesniej lubił a teraz płącze.... echh... |
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja mam jeszcze 2 szwy w środku, głęboko w pipce
wymacałam paluchami... nie dam rady sama sobie ich zdjąć, za głęboko siedzą dzwoniłam do szpitala, mówię, że czuję dyskomfort, a tam babka mnie uspokoiła, że one same puszczą, bo są rozpuszczalne i jeśli w szpitalu mi nie mówili, że mam przyjść na zdjęcie, to są rozpuszczalne i mam spokojnie czekać... ![]() a jakie mleko podajesz?? bebiko? bo ja bebilon moja nie lubi samej wody ani glukozy- koperkowa tak, rumiankowa nie bardzo...
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
Neska
dziękuję za przydatne info " Niemowlę karmione wyłącznie butelką raczej powinno być dopajane. Wiele jednak zależy od wyglądu kupki malucha. Jeśli dziecko oddaje stolce bez wysiłku i mają one prawidłową konsystencję (jak pasta do zębów), codzienne podawanie płynów nie jest konieczne. Często jednak maluchy na butelce robią twarde kupki, co świadczy o tym, że brakuje im płynów. Takie dziecko powinno dostać w ciągu doby tyle płynu, ile mleka dostaje na jeden posiłek. Oczywiście nie powinno tego wypijać na jeden raz, tylko w dwóch, trzech porcjach. W czasie upalnego lata można podać nieco więcej płynu. Najlepiej od początku przyzwyczajać dziecko do picia wody. Jest to najzdrowsze, bo wszystkie herbatki są słodkie." No właśnie kupka jest miękka, normalna. Ale oddaje z wysiłkiem, robi się czerwona i stęka... twardych nie robi. No i dostaje 2 a najczęsciej 3x dziennie herbatkę pomiędzy karmieniami... teściowa mówi, żebym jej nie wmuszała, także pije 50-60 ml max...
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za gratulacje
mała jest cudna Teraz maleńka śpi koło mnie.
|
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
dziś zrobiłam sobie wypad do sklepu a tż został z Julianem. Trochę biegiem wszystko załatwiałam, ale fajnie teraz odpoczywamy a Julek zasnął sam w łóżeczku, po pół godziny gadania, śpiewania i puszczania bicia serca Ja daję smoczek i nie mam wyrzutów sumienia z tego powodu. Gdyby nie to to mały by wisiał na cycku całe dnie (a i bez tego wisi bo smoczka okazjonalnie bierze, z reguły nie chce). Ja na pierwszy spacer wyszłam po około 3 tygodniach (ale to przez pogodę), wcześniej było kilka dni werandowanie po 15 minut. Najpierw było 30 minut, potem kilka razy po godzinie... Julkowi podobają się spacery Mam jakiegoś doła dzisiaj, tż też nie w sosie i mówi, że mu dziś smutno ![]() Aa, co do ramki, lepsza bez stojaka moim zdaniem. ![]() Cytat:
GRATULACJE! WITAMY HANIĘ
|
|
|
|
|
#3775 | ||||||
|
Zadomowienie
|
zapomniałam wam napisać że tż się zrehabilitował i dwa dni
teraz się nad nimi trzęsie bo w domu ciepło i szybko rozkwitają ![]() z tytułu dogadzania sobie (ponieważ nic nie dostałam od męża z racji urodzenia synka) idę sobie w czw na paznokcie ![]() Cytat:
![]() chyba nas nie pokonacie ![]() ![]() oprócz tego na pleckach, nad dupalem ![]() Cytat:
![]() ja już wiem w jakim, podpowiedziałaś mi pisząc także o kradzieży jaka dotkneła Kasię K swoją drogą myślałam że Pearl rodzi w jakimś lokalnym podwarszawskim szpitalu tak przynajmniej pisala kiedys ![]() Cytat:
Cytat:
zostac zostaje z nim jak mam potzrebe do sklepu czy wyjść gdzieś i jak mu mówie przewiń albo zrob coś to to robi Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2012-02-19 o 16:49 |
||||||
|
|
|
#3776 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Biedna Pear pozdrow od nas ja ![]() Zosia i dobrze ze dalas smoczka ja nie dawalam i teraz mam problem bo nie chce;/ Mijus sam simblex bym nie dawala ale espumisan i owszem. Moj sie polubil kapac jak dalam mu cieplejsza wode ma to po mamusi![]() kupki co pieluche zolte ale ja karmie piersia ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
Uska no tak miedzy naszymi szkrabami rowno miesiac roznicy
|
|
|
|
#3778 |
|
Wtajemniczenie
|
Czubasku gratulacje!!
Nie mam sił do mojego TŻta! Znowu go gdzies poniosło. Niby musiał jechać komuś pomóc znowu... a przyjedzie wypity jak zwykle Cały dzien siedział w domu, bo non stop ktos do nas przychodził , az mnie nerwy juz brały. Rozumiem, ze chca malutką zobaczyć , ale przyszli znajomi z 5 i 6 letnimi córkami i biegały i wrzeszczały, dom nam poprzewracały, myślałam , że je rozszarpię. Jakas taka jestem dzis bez humoru |
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym chyba tych "gosci" zaprzegla do roboty to moze by sie szybko zmyli albo ogarneli ![]() moje malenstwo ciagle na cycu,spac sam nie chce a ja sie stresuje jak spi z nami ale co go odkladam to pisk ze "nie" tak poza tym jest slodziak |
|
|
|
|
#3780 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyniesli ciuszki dla małej to głupio mi było ich wyprosić czy cos ;/
Mała spała, a jedna z tym dziewczynek ja zaczeła za reke łapac i gniesc. Juz w pewnym momencie przewróciłam oczami, to ta znajoma to zauwazyła i poszli sobie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

haha a wszyscy się śmieją ze mnie że muszę mieć idealnie wszystko. My smarujemy małej oliwką główkę po kąpieli bo się troszkę łuszczyć zaczęłai też takie tłuszciochy bo Lilka to tez kudłacz, najlepsze że ma włoski ciemne na ramionkach i na plecach i na udach
będziemy wydawali majątek na depilacje w przyszłości
Pierwsza klasa
rodziłam trzy godziny
Gratulacje!!! 
Krzysio kończy dziś pierwszy miesiąc swojego życia 
klask i:
A w domu bajzel na kółkach 

Gabrysia - 09.02.2012 

my wczoraj mieliśmy
mi kazała położna dopajać wodą, glukozą, bądź herbatkami