Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-19, 11:56   #4861
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
widze, że nadal dym...no nic, i tak ide czytać
o to własnie
Cytat:
Archi skasowało mi wcześniej....biedaku ty z tymi zastojami, dobrze, że minęło
dz
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dobry
bryyyyyyyyy
Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Nie zabraniaj, mój Leoś przez 2 ostatnie noce jakby mniej stękał i budził się tylko 3 razy. Może Piotruś weźmie przykład ze starszego kolegi?
No mój dziś tez tylko 3- no dobra- niech sie bawią
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dzień dobry ale u nas dziś szaro, ponuro i deszczowo
A my dziś będziemy mieć wizytę rodziców i teściów będzie wesoło
u nas tez okropnie

A będzie wesoło to w sensie wesoło czy "wesoło"
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
si si daje pospać więcej dziś jadł o 1-30 a potem o 6 , obudził się raz miedzy czasie, to go położyłam u nas łóżku i spaliśmy dalej
ale niegrzeczny Stanisław Strzelajacy Fochem

Cytat:
a rano leżałam do niego odwrócona plecami to mały cwaniak pociągnął matke za włosy co by się obudziła
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 12:25   #4862
martunia_199
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki
Napiszę co u nas i ponadrabiam troszkę bo mam 'lekkie' zaleglości

Stefek zrobił się mega wymagający. Jak nie śpi wymaga uwagi: "mama baw się ze mną, noś mnie, gilgaj, patrz na mnie, muszę cię widzieć itd." Stąd chroniczny brak czasu na cokolwiek.
Dodatkowo budzi mi się w nocy co 1,5-2h - jest marudny, nie potrafi zasnąć, wierci się aż w końcu zaczyna płakać...
Jakby tego było mało nie chce pić mleka. Wypije po 80-100ml i basta. A np. z kaszkami, obiadkami i owocami nie ma kłopotu - wcina jak opętany.
A poza tym jest wszystko super
U nas też słoiczki odbijają się na jedzeniu mleczka - ciężko jest Zuzi do buzi wcisnąć większą porcję. Potrafi wytrzymać w dzień bez jedzenia 6h

Cytat:
Ja podwyższyłam o 1 stopień, ale Leon wiercipięta zsuwa mi się w nogi.

A może to jednak od ślinki?

Szymek jest boski
A to Natko ten nowy fotelik, o którym pisałaś? U nas wiekszy konieczny, bo wystaje już pół podudzia Leonkowi na zewnątrz.
Tak myślę że może i macie racje dziewczyny że to od śliny - troszkę zbledło i już prawie nie widoczne się zrobiło

A tak w ogóle to hello

Nie wypowiadam się na tematy podgrzewające atmosferę bo za mało mnie tutaj i nie mam do tego prawa

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 12:26   #4863
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witam niedzielnie

Widzę, że nadal panuje burzowa atmosfera i niestety nie mogę się do tego nie odnieść.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Lu napisała co odczówa czytając takie posty i jakby Monia chciała to pewnei sama by sie do tego odniosła, najwidoczniej nie poczuła sie zaatakowana i dlatego nic nei napisła
[COLOR="rgb(0, 100, 0)"]
A ja napisałam co ja "odczówam" czytając posty Lu, ta sama filozofia i zasada, nie bawię się w adwokata, choć do adwokatów nic nie mam Choć Twoja wypowiedź teraz brzmi wg mojej oceny jak wypowiedź adwokata. Przyganiał kocioł garnkowi [/COLOR]

ja ni enapisłam ze tam dokładnei jest tak napisane ale powielając coś takiego rozumiem ze piszesz to Ty jako osoba dorosła, która to sprawdziła i tez tak uważa skoro takie to poematy n a ten temat piszesz, no cóą duża cześc społeczeństwa karmiaca butrelką ma dzieci z mniej rozwinietymi innymi miesniami mam nadzieje że i przy drugim dzieckiu (czy nawet 3, 4 itd) uda Ci sie karmiś piersią bo inaczej chyba sie załamiesz ze masz mniej uzdolnione dziecie......

[COLOR="rgb(255, 0, 255)"]Asiu - chyba naprawdę nie chcesz zrozumieć o co chodziło i chyba nie znasz sytuacji skoro piszesz, że "piszesz to Ty jako osoba dorosła, która to sprawdziła i tez tak uważa skoro takie to poematy n a ten temat piszesz". Acelinka/Indygo prosiły o infor na temat BLW to napisałam co wiedziałam z książki. Sama nie tworzę tych "poematów", jedynie dzielę się zdobytą wiedzą z kimś , kto o nią poprosił. Gdybyś przeczytała uważnie mój post o BLW zauważyłabyś, że przed słowami "szybciej opanowują naukę "jedzenia" (jedzenia wg BLW oczywiście, bo nikt nie pisze, że dzieci karmione butelką umierają z głodu, bo nie umieją ssać smoczka) jest słowo PONOĆ, a na końcu postu słowa: to jest tylko teoria, więc nie pisz mi, że piszę to jako osoba, która to sprawdziła, bo podkreślałam, że to jest tylko teoria.
Za życzenia odnośnie udanego karmienia piersią kolejnych dzieci dziękuję. Cieszę się, że moje zdrowie psychiczne jest dla Ciebie tak ważne. Myślę jednak, że w przypadku niepowodzenia nie czeka mnie załamanie nerwowe bądź depresja. Będę wiedzieć jednak, że wtedy moje dziecko opanuje jedzenie metoda BLW ciut później i nic na to nie poradzę. Na pewno nie będę robiła z tego powodu kwasu
[/COLOR]

[B]Aga to naprawde nei złośliwośc, ale z tymi ksiązkowymi cytatami teoriami naprawde mozesz komuś kto nie może, albo komu sie coś nei udało sprawić przykrość-tym bardziej że sama nie masz na to potwierdzonych dowodów i wiedzy, a to co przeczytasz w książce i to co pisza mega zwolennicy piersi i inych teorii bardzo często ma sie nijak do zycia w realu....
książkowe informacje były na prośbę Acelinki i Indygo, sama z siebie się nie narzucałam "mądrościami" z książek, które wg Ciebie są moją wyrocznią.

Cytat:
i tak w tym przypadku mam przesyt -chyba mogę?
ależ oczywiście, Ty możesz Asiu wszystko

Przepraszam za tą wiadomość dziewczyny, długo myślałam czy w ogóle się wypowiadać, ale obiecuje, że więcej komentować nie będę. Szkoda moich nerw.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2012-02-19 o 12:48
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 12:39   #4864
aa2
Zakorzenienie

oczywiście że moge wszystko, a kto mi zabroni???

przynajmniej nie robie z siebie meczennicy i nie odwracam kota ogonem wszystko co pisze pisze z pełna odpowiedzialnościa i wiedzą że jestem ta zła taka juz jestem wale prosto z mostu i dobrze mi z tym

mam wrazenei ze pisząc osty niektóre osoby oczekują tylko przyklaśnięcia słodzenia itd i chyba nie wiedza ze to jest forum i chyba powinny sie spodziewac że na ich posty odpowiedzi będą i będą różne, i skoro mi sie cos nie podoba i sie z tym nie zgadzam to sobie moge o tym napisac
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 12:44   #4865
lullaby_ml
Zakorzenienie

Nienawidze okresu
Stary 2012-02-19, 12:53   #4866
agnieszka 0605
Zakorzenienie

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 .... i już mi lepiej

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 13:28   #4867
19natka88
Zakorzenienie

Cześć U nas standardowo niedzielny humor czyli jak chorągiewka

Co do sytuacji na wątku to ja tego naprawdę nie rozumiem, tyle czasu było ok,nawet humory ciążowe nie były nam straszne, a teraz o byle pierdołę i źle napisane zdanie jest afera kurcze dziewczyny nie psujmy tego co było fajne

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ale za to zastój puścił wyjątkowo szybko tym razem- uffffffffffffffffffffffff fffffffffffffffffffffffff fffffffffffffffffffffffff ffffffffffff

Dz dziewczyny za wsparcie i sorry,ze ja Was tak tym zamęczam ale mimo ze Wy nie macie tej "przyjemności z Wami łatwiej mi to przejść i nie rozwalić się totalnie psychicznie

No i super Oby Cię to już mijało

co do pomysłu hmmm... chyba nie mam- a chcecie na poważnie czy z jajem czy jak?
Tak pośrodku najlepiej Na luzie

Cytat:
Dzień dobry niedzielnie
Natko, my mamy ten skok po 20 tyg. Wy już jesteście bardziej zaawansowani.
Oj to u nas ten skok był najgorszy ze wszystkich także trzymam mocne i życzę duuzo cierpliwości

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dzień dobry ale u nas dziś szaro, ponuro i deszczowo
A my dziś będziemy mieć wizytę rodziców i teściów będzie wesoło

Oj tak dwie pary dziadków i jedno dziecko to faktycznie wesoły widok

super, fajnie mieć taką sesję
Już się nie mogę doczekać

Cytat:
Szymek jest boski
A to Natko ten nowy fotelik, o którym pisałaś? U nas wiekszy konieczny, bo wystaje już pół podudzia Leonkowi na zewnątrz.
Dziękuję
Tak to ten Niedrogi i fajny

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 13:44   #4868
danika
Zakorzenienie

Cytat:
tak pale na stosie
wiem dobrze co tam było napisane i sie do tego odniosłam i juz(zreszta nie ja jedyna, ale tego oczywiscie nie zauważyłaś)

zauważyłam, ale dziewczyny stwierdziły, że głupoty piszą i na tym koniec, ty napisałaś w tonie atakującym dlatego do twojej wypowiedzi się odniosłam bo mi się nie spodobała...i żeby pozostać w Twoim tonie - chyba mogę?

powielajac: szybciej opanowują naukę "jedzenia"-mam prawo to skomentowac i sie z tym nie zgodzić, jakos nie zauwazyłam aby dzieci karmione butelka miały jakikolwiek problem z opanowaniem jedzenia

ale masz prawo się nie zgodzić, nikt ci tego prawa nie odbiera

poza tym na watku jest wiele dziewczyn które karmią piersia, długo niektóre o to walczyły itd i jakoś od nich nigdy nie przeczytałam nic w stylu tego co wiecznie cytuje i wrzuca nam Aga, która daje tylko cytaty z ksiązki-i tak w tym przypadku mam przesyt -chyba mogę?
możesz

Cytat:
Nienawidze okresu
biedactwo...ja też nienawidzę. Miało nie boleć po porodzie, co? kit nam wcisnęli

Cytat:
oczywiście że moge wszystko, a kto mi zabroni???

przynajmniej nie robie z siebie meczennicy i nie odwracam kota ogonem wszystko co pisze pisze z pełna odpowiedzialnościa i wiedzą że jestem ta zła taka juz jestem wale prosto z mostu i dobrze mi z tym

mam wrazenei ze pisząc osty niektóre osoby oczekują tylko przyklaśnięcia słodzenia itd i chyba nie wiedza ze to jest forum i chyba powinny sie spodziewac że na ich posty odpowiedzi będą i będą różne, i skoro mi sie cos nie podoba i sie z tym nie zgadzam to sobie moge o tym napisac
możesz i niniejszym kończę moją z Tobą dyskusję

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

a jak tam nocka?

Co do sytuacji na wątku to ja tego naprawdę nie rozumiem, tyle czasu było ok,nawet humory ciążowe nie były nam straszne, a teraz o byle pierdołę i źle napisane zdanie jest afera kurcze dziewczyny nie psujmy tego co było fajne
Masz rację Natuś...ja już żałuję, że nie policzyłam do 10 jak to zwykle robię, ale jakoś mnie poniosła wena twórcza
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 13:53   #4869
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację Natuś...ja już żałuję, że nie policzyłam do 10 jak to zwykle robię, ale jakoś mnie poniosła wena twórcza
Nocka znośna można powiedzieć, o ile dobrze pamiętam to nawet jakaś dłuższa przerwa między pobudkami była

Nie łatwo opanować emocje ro fakt

Dominik

Martynka
Stary 2012-02-19, 14:24   #4870
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
możesz

biedactwo...ja też nienawidzę. Miało nie boleć po porodzie, co? kit nam wcisnęli

możesz i niniejszym kończę moją z Tobą dyskusję

Tiiaaaa, czlowiek liczyl ze bezbolesny @ bedzie nagroda za te wszystkie skurcze ciazowe i porodowe a tu lipa chyba sobie wezme ibuprom bo przysiegam ze dzisiaj nie ogarne
Stary 2012-02-19, 16:28   #4871
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:

Bo teraz jestesmy jak lwice broniace swoich malych

Komp mi wariuje kursor skacze jak chce

Niezyjaca mama mojego meza zawsze mu mowila - zanim otworzysz usta policz do 3, tylko szkoda ze tak trudno to zastosowac jak targaja nami emocje.
Nocka do d. Cos jej przeszkadzalo tylko nie wiem co. Nie wiem czy brzuszek czy cos jej na glowce przeszkadzalo, bo ciagle sie drapala i jak budzila to z placzem, co nigdy sie nie zdarza. Mam nadzieje, ze ta nocka bedzie lepsza.

Ale za to dzien jak na razie udany - spacerek nad morzem i w koncu nie spala to i zobaczyla to i owo teraz drzemka to moze i ja sie poloze na chwilke

Edit - ten skaczacy kursor pozjadal mi tekst i musialam naprawic, ciekawe czy teraz bedzie ok.

Edytowane przez Sharifa
Czas edycji: 2012-02-19 o 16:31
Sharifa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 16:38   #4872
agus1978
Wtajemniczenie

witam niedzielniemimo moich obaw młoda wstała jak zawsze o 7.30 a że paskudnie za oknem to wybrałyśmy się z Michasią do Forum w Gliwicach, kupiłam małej dwie bluzeczki a Misia testowała nowy wózek.teraz po zjedzeniu obiadu śpi, a mama pije kawę i wizażuje

Cytat:
Ale za to zastój puścił wyjątkowo szybko tym razem- uffffffffffffffffffffffff fffffffffffffffffffffffff fffffffffffffffffffffffff ffffffffffff
i oby już nie wrócił

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
Nienawidze okresu
ja też...pewnie ten, kto stwierdził, że po porodzie nie będzie boleć jak przed był mężczyzną

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Nocka do d. Cos jej przeszkadzalo tylko nie wiem co. Nie wiem czy brzuszek czy cos jej na glowce przeszkadzalo, bo ciagle sie drapala i jak budzila to z placzem, co nigdy sie nie zdarza. Mam nadzieje, ze ta nocka bedzie lepsza.
współczucia...a może ząbki idą? obiło mi się o uszy, że jak dzieci się drapią po glowie to może być na ząbki..hmm

Edytowane przez agus1978
Czas edycji: 2012-02-19 o 16:40
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 16:48   #4873
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość
współczucia...a może ząbki idą? obiło mi się o uszy, że jak dzieci się drapią po glowie to może być na ząbki..hmm
Hmmmmm nie wiem, bede obserwowac
Stary 2012-02-19, 17:12   #4874
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Piję sobie reddsa i czuję się jak łobuziara. Co ta ciąża i karmienie robi z ludźmi
O i jak po łyku już wesoło

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 17:28   #4875
agus1978
Wtajemniczenie

Red face Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
piję sobie reddsa i czuję się jak łobuziara. Co ta ciąża i karmienie robi z ludźmi
:d
Stary 2012-02-19, 17:57   #4876
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Piję sobie reddsa i czuję się jak łobuziara. Co ta ciąża i karmienie robi z ludźmi
ja wczoraj łyknełam 2ooml piwa i czułam sie pijana

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 18:29   #4877
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Nienawidze okresu
oj Ty moja bidulko
Cytat:
właśnie

A co do sesji- jak wpisałam w google "sesja rodzinna" to w grafikach fajne niektóre zdjecia są
Cytat:
Ale za to dzien jak na razie udany - spacerek nad morzem i w koncu nie spala to i zobaczyla to i owo teraz drzemka to moze i ja sie poloze na chwilke
.
extrrrrrrrrrrrrrra
Cytat:
witam niedzielniemimo moich obaw młoda wstała jak zawsze o 7.30 a że paskudnie za oknem to wybrałyśmy się z Michasią do Forum w Gliwicach, kupiłam małej dwie bluzeczki a Misia testowała nowy wózek.teraz po zjedzeniu obiadu śpi, a mama pije kawę i wizażuje
niegrzeczne dziecko

i oby już nie wrócił
oby
Cytat:
Stary 2012-02-19, 18:34   #4878
19natka88
Zakorzenienie

Bosz moje dziecko śpi od 40 minut Pewnie pójdzie spać ok 22

Cytat:
Bo teraz jestesmy jak lwice broniace swoich malych

dobre określenie

Komp mi wariuje kursor skacze jak chce

Niezyjaca mama mojego meza zawsze mu mowila - zanim otworzysz usta policz do 3, tylko szkoda ze tak trudno to zastosowac jak targaja nami emocje.

Edit - ten skaczacy kursor pozjadal mi tekst i musialam naprawic, ciekawe czy teraz bedzie ok.
Jest ok Może jej się coś śniło

Cytat:

Cytat:
A ja mam pół kieliszka wina i też mi fajnie

Cytat:
właśnie

A co do sesji- jak wpisałam w google "sesja rodzinna" to w grafikach
Że ja na to nie wpadłam

Dominik

Martynka
Stary 2012-02-19, 18:37   #4879
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:

i oby już nie wrócił

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

ja też...pewnie ten, kto stwierdził, że po porodzie nie będzie boleć jak przed był mężczyzną

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Zuzia też się drapie po główce, tyle że bardziej po uszkach i twarzy - może to faktycznie ząbki bo wkłada sobie do buźki dwie piąstki na raz

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:

Jest ok Może jej się coś śniło

A ja mam pół kieliszka wina i też mi fajnie

Że ja na to nie wpadłam
Mój Skarbek Złoty śpi od 30 minut już także będziemy się razem bawić do 22 chociaż hmm wczoraj wstała z drzemki o 19.40 i o 21.30 już smacznie spała a może nawet ciut wcześniej nie pamiętam bo imprezowaliśmy u siostry na urodzinach i z małej imprezki urodzinowej zrobiła się wypasiona impreza ostatkowa

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-02-19, 18:43   #4880
archinta
Zakorzenienie

Mój też kima juz od 40 min i nie przejmuje sie nocka- czasem wymęczymy go ze nie spi ponad 3h przed noca i co i pobudka o 5 rano, wiec teraz mi wisi jak w dzień śpi
Stary 2012-02-19, 18:44   #4881
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

No Natka, wino lepsza opcja. Podono mała lampka jest dozwolona i można niedługo po karmić. Ja napiłam się lekko ponad pół szklanki redsa i w sumie nie wiem po jakim czasie mogę karmić ale nic, będę się martwiła jak mały się obudzi.

W ogóle śpi i wydaje takie odgłosy jakby mocno płakał niedawno. Takie zaciąganie - nie wiem czy wiecie o co chodzi? Takie to troche chrapanie, troche właśnie takie jakby popłaczowe ciąganie... Dziwne to

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 18:48   #4882
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też kima juz od 40 min i nie przejmuje sie nocka- czasem wymęczymy go ze nie spi ponad 3h przed noca i co i pobudka o 5 rano, wiec teraz mi wisi jak w dzień śpi
Hehe mam dokładnie tak samo - moje dziecko drzemie wtedy kiedy ma potrzebę

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-02-19, 18:57   #4883
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Zuzia też się drapie po główce, tyle że bardziej po uszkach i twarzy - może to faktycznie ząbki bo wkłada sobie do buźki dwie piąstki na raz

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Mój Skarbek Złoty śpi od 30 minut już także będziemy się razem bawić do 22 chociaż hmm wczoraj wstała z drzemki o 19.40 i o 21.30 już smacznie spała a może nawet ciut wcześniej nie pamiętam bo imprezowaliśmy u siostry na urodzinach i z małej imprezki urodzinowej zrobiła się wypasiona impreza ostatkowa
no to faktycznie wypasiona imprezka

Cytat:
A to u nas podobnie Ostatnio zasnął o 21.45 a pobudka była o 6.30 Ale teraz to już chyba przegina ze spaniem

Cytat:
No Natka, wino lepsza opcja. Podono mała lampka jest dozwolona i można niedługo po karmić. Ja napiłam się lekko ponad pół szklanki redsa i w sumie nie wiem po jakim czasie mogę karmić ale nic, będę się martwiła jak mały się obudzi.

W ogóle śpi i wydaje takie odgłosy jakby mocno płakał niedawno. Takie zaciąganie - nie wiem czy wiecie o co chodzi? Takie to troche chrapanie, troche właśnie takie jakby popłaczowe ciąganie... Dziwne to
Wyliczyłam, że najwcześniej będę karmić po 22 więc chyba będzie ok A po pół szklanki piwa to nie wiem jak jest - ma mniej procent niż wino, więc chyba wcześniej wyparuje.

Chyba wiem o co ci chodzi U nas się tak zdarzyło ze dwa razy - myślałam, że to może coś mu się śniło, bo śmiać w głos przez sen też mu się zdarzyło

Oho obudził się

Dominik

Martynka
Stary 2012-02-19, 19:17   #4884
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe mam dokładnie tak samo - moje dziecko drzemie wtedy kiedy ma potrzebę
ja też....jak potrzebuje to niech śpi...choć teraz mi sie nie podoba że zasnęła....już widzę tą walkę z zaśnięciem na noc..no ale i tak ja będę za chwilę budzić na kąpiel
Stary 2012-02-19, 19:19   #4885
anciaahk
kosmitka

Wróciłam. Ale nadrabiać się normalnie boję.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 19:25   #4886
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
hahah nadrabiaj nadrabiaj

Nie pamiętam jak było z piwem, ale po małej szklance coś koło 2 godzin było po lampce wina ponośc tyle samo

ale mi smaka zrobiłyście, aż zobacze czy mam jakieś wino w domu

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 19:26   #4887
danika
Zakorzenienie

Cytat:
masz racje z tym liczeniem do 3 niestety nie zawsze sie uda

za lepszą nockę

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
nie bój się Anciu gorzej bywało jak tam było? miałaś teraz Franka ze sobą?

Cotuś
moja tez tak czasem pochlipuje chyba jej sie coś sni wtedy

uciekam kąpać maliznę, dobranoc
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 19:35   #4888
archinta
Zakorzenienie

Ancia- luuuuzik- mówie Ci
No i tęskniłam

Kurde- maluch już 1,5h śpi
Czyżby miejskie powietrze lepsze od wiejskiego Zobaczymy co to w nocy będzie
Stary 2012-02-19, 19:48   #4889
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dobry wieczór deszczowy, no nawet nie chce myśleć co się stanie z tą ilością śniegu przy takiej pogodzie

my dziś po wizycie u prababci, gdzie młoda dała popis największej z możliwych rozkoszności

Cytat:
Wczoraj poszliśy spać mega późno, jak na nas , po o 22 i dzis pobudka o której?? A o 5.30

Dz dziewczyny za wsparcie i sorry,ze ja Was tak tym zamęczam ale mimo ze Wy nie macie tej "przyjemności z Wami łatwiej mi to przejść i nie rozwalić się totalnie psychicznie
ale, że od 22 do 5:30 ani jednej pobudki?
super, że po zastoju już

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam nie cytuje napisze to co zapamietalam

Archi super ze zastój puścił

Małgosia ja ci naprawde współczuje ze dołączyłas do grona mamusiek których dzieci lubią sie budzic czesto w nocy
z mojej strony to ci powiem za najgorszy pierwszy tydzien pózniej przywykniesz
ale mocno mocno trzymam kciuki zeby Stefek szybko sie naprawił i ładnie spał zeby mama miala siły na zabawy

tu takie dyskusje a mnie znowu nie bylo

melduje ze wczorajsza impreza sie udała martwiłam sie jak mała zniesie muzyke i podróż jak bedzie wygladac karmienie itp... ale wyszło wszystko super caą podróż spała humorek jej dopisywał bo do wszystkich sie smiała i nawet nie marudziła no może tylko troszke siedzielismy koło głosnika ale nie było tak zle gondola fajnie tłumila muzyke i mała spała co do karmienia to wziełam termos zeby nie latac po kuchni i szukac wody przegotowanej wiec byla butla a jak mi sie cycki wypełniły tak ze juz mnie bolały to zaszyłam sie z mała w szatni
no to super, że z malej taka dzielna imprezowiczka

Cytat:

miałyśmy w tamtym tyg dokładnie to samo - ja zwaliłam na opóźniony skok-ty możesz na "zwcześniony"

Asia...czy ty palisz na stosie ksiązki, które Ci się nie podobają?
Tam było napisane, ze dzieci cycowe mają rozwinięte INNE mięśnie niż dzieci butelkowe, a nie, że są bardziej uzdolnione czy lepsze czy jeszcze coś co insynuujesz. A że mają rozwinięte inne mięśnie to jest prawda, co przecież nie znaczy, że butelkowe są gorsze.

Moja butle wcina aż się uszy trzęsą a jakoś nie poczułam się urażona...

o widzisz napisałam przed chwilą to samo ale, ze się tak naprodukowałam to już nie skasuje, a co
danika

Cytat:
Ja podwyższyłam o 1 stopień, ale Leon wiercipięta zsuwa mi się w nogi.

A może to jednak od ślinki?
Szymek jest boski
podudzia to pietami po podłodze szura

Cytat:
U nas też słoiczki odbijają się na jedzeniu mleczka - ciężko jest Zuzi do buzi wcisnąć większą porcję. Potrafi wytrzymać w dzień bez jedzenia 6h
mojej czasem się zdarza zjeść o 3iej w nocy, obudzi sięo 7ej i do 9ej nie je, ale potem to się rzuca na szamanko

Cytat:
Tiiaaaa, czlowiek liczyl ze bezbolesny @ bedzie nagroda za te wszystkie skurcze ciazowe i porodowe a tu lipa chyba sobie wezme ibuprom bo przysiegam ze dzisiaj nie ogarne
oszukali nas, ale u mnie porodowych skurczy nie było więc pewnie dlatego mam karę i bolesny wrócił

Cytat:
jaki wózeczek, proszę się pochwalic

Cytat:
wo, jaka precyzja w miarce no i niezwykle ekonomiczne to

Cytat:

a jak młodą położę po 21ej spac to spi do ok 3:30, zje i spi do 7-8 więc nawet tak wole. zwłaszcza, że spi sobie np o 19ej do 20:40, kąpię ją, je i od razu spanko.
Cytat:

wow, niezła impra

Aguś pytałaś o nasze króliczki, o takie jak na zdjęciu

http://www.tvn24.pl/-1,1735410,0,1,u...wiadomosc.html
matko co za sytuacja, popłakałam się jak tego słuchałam ....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P2116785.jpg (98,6 KB, 53 załadowań)

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2012-02-19 o 19:55
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-19, 19:53   #4890
anciaahk
kosmitka

Mówicie nadrabiać? To idę zrobię sobie kąpiel, a potem nadrobię.

Franek był mega dzielny i grzeczny, biorąc pod uwagę trudne warunki. Jestem dumna z syna.

Archi ja tez . Widzę jakiś zastój mnie ominął? Dobrze, że poszedł precz.

Małgoś wy serio z tym alkoholem? Kurde ja pękam.

Danika był super, ale po raz kolejny stwierdzam, że jest za mały na takie hece.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości