|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
|
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
dzień dobry wieczór
![]() Cotka a nam rossmanowskei przez peiwn czas podeszły a teraz ju zdawno nie kupowalismy my jesli chodzi o pieluchy to duzo testowalismy bo chcielismy zeby mały był przyzwyczajony do różnych , teraz nie ma ptroblemu co założymy jest ok moja sis przyzwyczaiła do pamków i był problem jak załozyła inne bo od razu uczuliło![]() co do katarka to wczoraj czytałam ta recenzje i śmiałam sie z mezem z tego jak super Spray opisała mistrzostwo po prostu heheco do założenia wątku i kolorowej strony to Monik widze ze przytyk do mnie jak ci tak bardzo brak kolorów to mogłas założyc........ ja założyłam bo jakos chetnych brak było a gdzies pisac chciałysmy(jak zwykle pewnie nei o to Ci chodziło ) niestety nie mam nadmiaru czasu i nie zrobiłam kolorowo i juz wolałam ten czas poświecic dzieckuMałgoś M ja równiez jestem za żebys wątek załozyła a jak bedziesz miała czas na kolorki to mega super bo jak widac to priorytet (jakbys nie miała czasu to kiedykolwiek to zrobis zi tak bedzie dobrze-przynajmniej dl amnie )Archi współczuje problemu z zastojem i mam nadzieje ze cycuch szybko dojdzie do formy -strasznie mocno tulkam tulkam Aga nie ja nie chciałam poznać autora i tytułu ksiązki bo dla mni eto co zacytowałaś jest smieszne i rozwalające, po prostu po przczytaniu tego jak to dzieci na piersi sa mega do przodu i maja lepiej rozwiniete umiejetności to conieco mi opadło i nie jest to skierowane do Ciebei tylko do tego co napisane, co prawda Ty to powielasz i cytujesz (mam nadzieje ze nie jet to twoja wyrocznią) ale ogólnie mnie po prostu rozwalił tekst.....Małgoś Kwilonek to chyba z Marcelim powinien sie zgadac bo ten tez tylko mama i mama-musze sie non stop z nim bawic(no ale nei powiem ze mi z tym źle )
|
|
|
|
#4833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wedle tej zasady ja po drugim to chyba oślepnę buuu To niech lepiej tylko ta metoda działa tylko na Ciebie Cytat:
?Asiu - cieszę się, że mogłam zatem poprawić Ci humor ![]() W tym tekście nie było napisane, że " to dzieci na piersi sa mega do przodu" tylko sens jest taki, że mają rozwinięte inne mięśnie ( i analogicznie dalej wnioskując ciut szybciej uczą się przeżuwać pokarm), ale nie będę się rozpisywać, bo nie widzę sensu. A czy książka jest moją wyrocznią - nawet jeśli jest, to jest to również tylko moja sprawa
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-02-18 o 21:27 |
||
|
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
No tak. Na szczęście my nie musimy lać do nich wody ani "własnoręcznie" sikać. Tak więc wystarczyło zerknąć, macnąć i wyciągnąć wnioski
i zajął się tym tż, którego chyba nuda już ponosi nbbbv zzzzCX TT B A to dalej to wiadomość od Filipa, który dorwał się do klawiatury.
|
|
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Filip pisze szyfrem ![]() a z pampersami to wybacz, ale od razu przypominam sobie dr B
|
|
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem jej fanką c'nie? ![]() Jak to szło z tym piciem alkoholu przy karmieniu. Miałam gdzies skopiować to co Małgosia (?) wklejała. Jak wypiję pół reddsa to mogę karmić po 4 godzinach? Dobrze kojarzę? |
|
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że spokojnie możesz pić
|
|
|
|
#4839 | |
|
Raczkowanie
|
Witam znowu weekendowo
![]() Kurcze, az strach cos napisac... ![]() Cytat:
I tez Jak zmeczona to zamiast oczka zamknac i spac, to teatr urzadza i placze strasznie... Za slaba jestem na wprowadzanie niektorych metod nauki samodzielnego zasypiania(a niektore sa drastyczne, nie powiem...) wiec tez mam bolaczke.... I niekonsekwentna strasznie jestem tez... Wrrr! ...Ale tez sie pocieszam, ze "kiedys bedzie gotowa". I ja tez ![]() Kaileight - pytalas kiedys jakie u Nas Te zmiany skorne. A wiec Majka ma prawie cale plecy w suchych, czerwonych plamkach, na brzuszku i rekach kilka. Mam nadzieje, ze nie bedzie gorzej... Dobranoc...ciezki tydzien byl... Spijcie dobrze mamuski i nie kloccie sie juz
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też kima tylko przy cycu , ale dla mnie to taka wygoda. Nie wiem co będzie później...
|
|
|
|
#4841 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już się żegnam na dziś..młoda nie wypila całego mleka (mam nadzieję,że się nie obudzi w nocy
) i zasnęła wtulona we mnie...ale już śpi na swoim posłaniu...więc slodkich i kolorowych maminki
|
|
|
|
#4842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rzytul:QUOTE=Malgosia1983;323949 27]Cześć Mamuśki Napiszę co u nas i ponadrabiam troszkę bo mam 'lekkie' zaleglości ![]() Stefek zrobił się mega wymagający. Jak nie śpi wymaga uwagi: "mama baw się ze mną, noś mnie, gilgaj, patrz na mnie, muszę cię widzieć itd." Stąd chroniczny brak czasu na cokolwiek. Dodatkowo budzi mi się w nocy co 1,5-2h - jest marudny, nie potrafi zasnąć, wierci się aż w końcu zaczyna płakać... Jakby tego było mało nie chce pić mleka. Wypije po 80-100ml i basta. A np. z kaszkami, obiadkami i owocami nie ma kłopotu - wcina jak opętany. A poza tym jest wszystko super [/QUOTE]no Mamuśka, ja jestem najważniejszy rzucaj wszystko i się mną zajmuj ![]() nocek współczuję, ciekawe czemu tak źle sypia, Oby szybko wrócil na dobre tory ![]() \ A my już po tej diecie 2 tygodniowej ja schudłam 2,5 kg a mężul 6,5 kg więc polecam
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosia a może biel zabłyśnie niedługo
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-02-18 o 22:46 |
|
|
|
#4844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam wrażenie ze w ironii Monia jest dobra i tez tak to odczówam-nie pisałabym o tym ale widze ze tworzy sie tu jakieś koło wzajemnej pomocy/adoracjiLu napisała co odczówa czytając takie posty i jakby Monia chciała to pewnei sama by sie do tego odniosła, najwidoczniej nie poczuła sie zaatakowana i dlatego nic nei napisła ![]() Cytat:
ale powielając coś takiego rozumiem ze piszesz to Ty jako osoba dorosła, która to sprawdziła i tez tak uważa skoro takie to poematy n a ten temat piszesz, no cóą duża cześc społeczeństwa karmiaca butrelką ma dzieci z mniej rozwinietymi innymi miesniami [B]Aga to naprawde nei złośliwośc, ale z tymi ksiązkowymi cytatami teoriami naprawde mozesz komuś kto nie może, albo komu sie coś nei udało sprawić przykrość-tym bardziej że sama nie masz na to potwierdzonych dowodów i wiedzy, a to co przeczytasz w książce i to co pisza mega zwolennicy piersi i inych teorii bardzo często ma sie nijak do zycia w realu.... Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2012-02-18 o 23:06 |
||
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale nam siada atmosfera na wątku. No, ale wierzę, że tak się "pokochałyśmy" przez ten cały czas, że szybko wrócimy na odpowiednie tory.
Ale wypowiem się i ja w tym temacie. Gorzej chyba nie będzie. ![]() Ale ja to nie umiem się postawić po żadnej stronie bo mnie irytuje zarówno przesadna idealność, książkowe wychowanie, sterylizowanie wszystkiego co tydzień, jak i poleganie na samej intuicji- która w sumie też czasami zawodzi Oczywiście najlepsze jest moje postępowanie i koniec ![]() A mimo to was lubię i wiem że każda z nas jest super mamą i droga którą wybrała jest najlepsza dla mamusi i dziecka, więc trzymać tak dalej A co do wykształcania mięśni. Myślę, że nie ma co się obruszać dziewczyny. Nikt nie powiedział, że wasze dzieci są gorsze. Po prostu nie od dziś wiadomo, że ssanie z piersi to o wiele większy wysiłek dla dziecka niż ssanie z butelki z której leci o wiele łatwiej ( przecież nikt nie zaprzeczy). Więc siłą rzeczy dziecko, które pracuje intensywniej przy ssaniu , wyrabia mięśnie, których nie musi używać przy ssaniu butelki. Takie moje zdanie. I wnioski. |
|
|
|
#4846 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Szymek stanowczo nie lubi przebywać u swoich drugich dziadków Aż teściowej było przykro jak tylko u niej płakał![]() A z lepszych rzeczy to mamy szansę na darmową sesję rodzinną ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Szymon nie jest głodny zbytnio w nocy, tak sobie lubi pocycać tylko - chyba
|
|||||||
|
|
|
#4847 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj poszliśy spać mega późno, jak na nas
, po o 22 i dzis pobudka o której?? A o 5.30 Ale za to zastój puścił Dz dziewczyny za wsparcie i sorry,ze ja Was tak tym zamęczam ale mimo ze Wy nie macie tej "przyjemności z Wami łatwiej mi to przejść i nie rozwalić się totalnie psychicznie Cytat:
![]() Cytat:
a ja tez jestem za kolorowa stronką Cytat:
Ja mojego w bujaczek sadzam ![]() Cytat:
![]() dobrze to ujęłaś! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na pewno w końcu przyjdzie ten czas i nasze dzieciaki dorosną to samodzielnego spania Cytat:
Cytat:
bez sensu ![]() A z tym odchudzaniem to Ty mi nie szalej chudzino!!! A jaka diete mieliscie? Tak z ciekawosci? ![]() Cytat:
co do pomysłu hmmm... chyba nie mam- a chcecie na poważnie czy z jajem czy jak? Edytowane przez archinta Czas edycji: 2012-02-19 o 09:06 |
||||||||||
|
|
|
#4848 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ...mamusia nigdy się nie nudzi z Hanutkiem ![]() Cytat:
gapi się a przy okazji wykręca na wszystkie strony macha rękami i nogami więc paznokci się nie da obcinać z takim adhd ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i vice wersa
|
|
|
#4849 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam nie cytuje napisze to co zapamietalam
Archi super ze zastój puścił Małgosia ja ci naprawde współczuje ze dołączyłas do grona mamusiek których dzieci lubią sie budzic czesto w nocy z mojej strony to ci powiem za najgorszy pierwszy tydzien pózniej przywykniesz ![]() ale mocno mocno trzymam kciuki zeby Stefek szybko sie naprawił i ładnie spał zeby mama miala siły na zabawy tu takie dyskusje a mnie znowu nie bylo ![]() melduje ze wczorajsza impreza sie udała martwiłam sie jak mała zniesie muzyke i podróż jak bedzie wygladac karmienie itp... ale wyszło wszystko super caą podróż spała humorek jej dopisywał bo do wszystkich sie smiała i nawet nie marudziła no może tylko troszke co do karmienia to wziełam termos zeby nie latac po kuchni i szukac wody przegotowanej wiec byla butla a jak mi sie cycki wypełniły tak ze juz mnie bolały to zaszyłam sie z mała w szatni
|
|
#4850 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() widze, że nadal dym...no nic, i tak ide czytać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na razie sie powrotem do pracy stresuje i nawet nie mysle o wakacjach Cytat:
a ty to chyba z kości na ości ![]() Cytat:
Tam było napisane, ze dzieci cycowe mają rozwinięte INNE mięśnie niż dzieci butelkowe, a nie, że są bardziej uzdolnione czy lepsze czy jeszcze coś co insynuujesz. A że mają rozwinięte inne mięśnie to jest prawda, co przecież nie znaczy, że butelkowe są gorsze. Moja butle wcina aż się uszy trzęsą a jakoś nie poczułam się urażona... Cytat:
napisałam przed chwilą to samo ale, ze się tak naprodukowałam to już nie skasuje, a co ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
brawo dla dzielnej Kamilki śpiochaArchi skasowało mi wcześniej....biedaku ty z tymi zastojami, dobrze, że minęło
|
|||||||
|
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4853 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry niedzielnie
Natko, my mamy ten skok po 20 tyg. Wy już jesteście bardziej zaawansowani. Cytat:
![]() (nasypały jakichś koralików w klawiaturę i a nie chce wchodzić )Cytat:
, ale masz rację, dziwnie się czuję... A najśmieszniej to wygląd jk chcę Julcię przytulić. To ona musi się nieźle pochylić, żeby złożyć swoje zmartwione czółko na matczynej piersi![]() Cytat:
. Widzę, że teraz łatwiej mi się karmi, bo w ciągu dnia tych karmień jest coraz mniej (doszła zupka, deserek i kaszka) i cyce mają czas na regenerację.Cytat:
, mój Leoś przez 2 ostatnie noce jakby mniej stękał i budził się tylko 3 razy. Może Piotruś weźmie przykład ze starszego kolegi?
|
||||
|
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze Malgos, dziekuje ![]() A ja dzisiaj w nocy dostalam @ wrrrrr wiec czuje sie jak przez okno a jak tam u was? Czytalam wlasnie ze Staś dal Ci pospac w koncu?
|
|
#4855 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
ale u nas dziś szaro, ponuro i deszczowo![]() A my dziś będziemy mieć wizytę rodziców i teściów będzie wesoło![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla Kamilki![]()
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, obudził się raz miedzy czasie, to go położyłam u nas łóżku i spaliśmy dalej ![]() a rano leżałam do niego odwrócona plecami to mały cwaniak pociągnął matke za włosy co by się obudziła ![]() te 3 rzeczy co wymieniłaś u nas też są okresu wspólczuje
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że jak przyjdzie po tym roku i pół - o ile nie dalej to zapomnę jak się z tym obchodzić Ciesz, się , że te kupy robi. Mój się zakorkował i nawet podana wczoraj połówka czopka jedynie co- wywołała kleksa.Szał ![]() Teraz to już chyba wszystkie pchają co popadnie. Trzeba się podrapać c'nie A w ciągu miesiąca czy dwóch, nasza galeria wzbogaci się o cudowne zacząteczki siekaczów |
|
|
|
|
#4858 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A może to jednak od ślinki? Szymek jest boski A to Natko ten nowy fotelik, o którym pisałaś? U nas wiekszy konieczny, bo wystaje już pół podudzia Leonkowi na zewnątrz .
|
|||
|
|
|
#4859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie, w koncu i nareszcie, co? kurcze z tymi koopami to masakra jest, czasami zabieram sie do tego jak pies do jeża bo nie wiem co mam sciagnac najpierw i co najpierw czyscic-dupinke czy reszte cialka![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
chociaz z drugiej strony sie ciesze bo znowu wszystko jak w zegarku, heh![]() Kurcze to wspolczuje filipkowej kooopy, oby to chwilowe. Ale jak byl kleks tzn ze cos sie ruszylo chyba. Nooom, malutkie kiełki beda, a to nie sa tanie rzeczy
|
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem dobrze co tam było napisane i sie do tego odniosłam i juz(zreszta nie ja jedyna, ale tego oczywiscie nie zauważyłaś )powielajac: szybciej opanowują naukę "jedzenia"-mam prawo to skomentowac i sie z tym nie zgodzić, jakos nie zauwazyłam aby dzieci karmione butelka miały jakikolwiek problem z opanowaniem jedzenia ![]() poza tym na watku jest wiele dziewczyn które karmią piersia, długo niektóre o to walczyły itd i jakoś od nich nigdy nie przeczytałam nic w stylu tego co wiecznie cytuje i wrzuca nam Aga, która daje tylko cytaty z ksiązki-i tak w tym przypadku mam przesyt -chyba mogę? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

jak ci tak bardzo brak kolorów to mogłas założyc........ ja założyłam bo jakos chetnych brak było a gdzies pisac chciałysmy(jak zwykle pewnie nei o to Ci chodziło
) niestety nie mam nadmiaru czasu i nie zrobiłam kolorowo i juz
wolałam ten czas poświecic dziecku
)
?

jest ewidentnie zmeczony a ryczy, prezy sie nie chce zasnac
) i zasnęła wtulona we mnie...ale już śpi na swoim posłaniu...więc slodkich i kolorowych maminki

rzytul:

ale mimo ze Wy nie macie tej "przyjemności z Wami łatwiej mi to przejść i nie rozwalić się totalnie psychicznie
Na poprzedniej stronie jeszcze jakiś mi się rzucił w oczy.
i vice wersa
)
, ale masz rację, dziwnie się czuję... A najśmieszniej to wygląd jk chcę Julcię przytulić. To ona musi się nieźle pochylić, żeby złożyć swoje zmartwione czółko na matczynej piersi
[/COLOR]