|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część IV
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja teraz będę kupować minimum na 62, bo nie ma sensu mniejszych. To samo powiedziałam wczoraj tż, a on co ? Dzisiaj przytargał do domu dresik na 50-56 !! nosz nic tylko zabić ! Cytat:
Mój tż znowu chory, 2 tygodnie ledwo zipiał, potem na parę dni ozdrowiał, poszedł mimo mojego zakazu na basen i znowu jest chory. Kicha, prycha, wkurza mnie tym strasznie, bo zarazki rozsiewa i nie rozumie, że nie może mnie zarazić, bo nie bede miała się czym leczyc. Prosze go, błagam, zeby szedł choc na 2 dni na L4, ale gdzie tam, łazi taki zasmarkany do pracy i stąd ta przechodzona choroba. Agresja. Cytat:
Smaruj się czymś bogatym, może spróbuj tego pregnacare cream z UK ? Nie pocieszę Cię za bardzo, na rozstępy nie ma rady. Jak mają wyjść, to wyjdą ![]() Ja dzisiaj jestem taka w biegu, a to w końcu niedziela. Na szybkości zrobiłam zakupy, potem obiad, potem wizyta u babci w szpitalu, pranie, a teraz siadłam do tej umowy koszmarnej i skupić się nie mogę, bo tż i pies mi ciągle przeszkadzają
|
|||||
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
![]() Ale się obkupiłam w ciuszki dla maluszka Kupowaliśmy tylko chłopięce, choć znalazło się też kilka uniwersalnych. Większość pójdzie do brata tż, ale część zostawimy sobie
|
|
|
|
#1834 | |
|
Zadomowienie
|
ależ tu dziś spokojnie. Weekend weekendem, ale tak cicho, to już dawno nie było
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo możliwe, że to przez Ciebie robiłam pizzę
Ale warto było bo wyszła pyszna ![]() Cytat:
![]() luby957 fajnie, że byliście u lekarza. Tylko szkoda, że lekarka nie wymyśliła niczego super konstruktywnego. Ale może lewatywy małej pomogą. Za 21 tydzień i nowe spodnie.Ja mam jedną parę, kupiłam na allegro i jestem zadowolona ![]() Cytat:
Potem będziemy odchudzające się mamusie lipcowo-sierpniowe
|
||
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Witam dziś już po obiedzie - kurczak z w cieście z sosem słodko-kwaśnym i ryżem. Bolą mnie plecy i mnie to osłabia. Padam na twarz, a nic takiego nie zrobiłam. Co więcej mamy zagracone mieszkanie rzeczami, które trzeba rozpakować i rozdzielić: szafa, czy piwnica. ![]() TŻ naprawia auto. Myślę, że ten syf zostanie na kilka dni i powoli to sobie ogarnę - jakoś tego inaczej nie widzę. Grzecznie przeczytałam, co napisałyście. Cieszę się, że Soleilka wychodzi! Ja też za bardzo nie przytyłam, a to tylko przez wymioty na początku i dopiero teraz dogoniłam wagę, no i myślę, że nawet ją już przegoniłam. Kto powiedział, ze trzeba 12kg minimum z ciąży przytyć? Skoro ok. 10 kg wazy wszystko poza tłuszczem, to jak ktoś ma małe zapasy, to czy ten tłuszcz nowy jest taki potrzebny...? Edytowane przez blueberry88 Czas edycji: 2012-02-19 o 17:15 |
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle z dzisiejszych łowów na pewno zostaje dla naszego malucha
![]() Zakochałam się w tej zeberce
|
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Hanjah, śliczne te ciuszki
Zeberka przeurocza!Phdwao, na 0-3 miesiące to jest rozmiar 50-56 jakoś tak. ![]() Ja robię tę umowę, idzie mi jak krew z nosa, ponieważ zostawiłam słownik w pracy, a google translator to okropne zło i nie da się z tego poprawnie korzystać !!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#1840 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na jedną z wizyt wzięłam karteczkę z listą pytań i nie zrażały mnie nawet dość ogólnikowe odpowiedzi na niektóre z nich, a ostatnio byłam bez kartki i pamiętałam PRAWIE o wszystkim. Jak wiadomo prawie robi wielką różnicę, bo zapomniałam zapytać o płeć. Cytat:
Teraz oszczędzam się ze względu na jakieś bóle brzucha (chyba jest lepiej), to krzyż boli nawet na leżąco, ![]() Cytat:
Ja z kolei nie ważę się w domu, ale to dlatego, że mam starą wagę sprężynową, a u położnej jest elektroniczna. Na razie słyszałam, że jakoś nie przybieram na wadze. Ciągle mieszczę się w rurki i jeszcze jedne spodnie sprzed ciąży, ale w domu zdejmuję, bo wygodniej mi w bawełnianych. Cytat:
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Dobrze, że Soleika wraca do zdrowia, a Tłusty Czartek mogę mieć razem z nią, bo u mnie też tak wyszło, że nie zjadłam żadnego. Były lody z owocami i bitą śmietaną (trochę zostało po Walentynkach), ale pączków nie. ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Irmusia - skoro masz problemy ortopedyczne (a zwłaszcza coś z miednicą), to chyba lepiej od razu wybrać CC. |
||||
|
|
|
#1841 |
|
Wtajemniczenie
|
hej Kochane ;*
dopiero wrocilam do domu wczoraj pojadlam na 25-leciu troszke czasu spedzilam z moim Kochanym Tż normalnie nie mam sily nadrabiac ![]() spiaca jestem
|
#1842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(rampers zresztą też fantastyczny)ja chyba nie w temacie jestem, bo nie wiem, co za umowę robisz, ale może jakiś fajny słownik on-line? bo translator to faktycznie samo zło (chyba, że się człowiek pośmiać chce) |
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znam żadnego dobrego słownika online Jestem dopiero w połowie, a już naprawdę nie mam siły. |
|
|
|
|
#1844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-02-19 o 19:14 |
||
|
|
|
#1846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
newborn-56cm 0-3-62cm 3-6-68cm 6-9-74cm |
||
|
|
|
#1847 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, Aga, dzięki za rady i szybką reakcję
Korzystam z tych wymienionych przez Ciebie, na tym portalu dla tłumaczy znalazłam trochę zwrotów mi potrzebnych, jednak nie wszystko. Ta umowa jest kopnięta, no ale nic, męczę ją dalej, dzięki jeszcze raz
|
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Hej jak minela niedziela?
![]() ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- odkrylam ze to co sprawia ze mi niedobrze to po prostu zgaga. ja ☠☠☠☠☠☠☠e i tak ma byc juz do konca? przeciez ja oszaleje chyba |
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie zaczyna byc uciazliwy brak tchu, wydaje mi sie ze mam ucisnieta przeponą, bo ciezko mi sie oddycha
|
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
znalazlam artykul ze zgaga pojawia sie po przejedzeniu ale ja sie wcale nie objadam a teraz tez nie jestem objedzona.
okolo 15 zjadlam troche spaghetti a gdzies okolo 17 jablko i dwie male sliwki. ot wszystko. |
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgaga – są trzy przyczyny występowania zgagi: - Progesteron spowalnia czynność układu pokarmowego i przesuwanie się pokarmu z żołądka do jelit - Progesteron powoduje rozluźnienie się pasma mięśni idących od przełyku do żołądka. - Powiększająca się macica zmniejsza pojemność żołądka, co powoduje cofanie się zawartości żołądka do przełyku. Należy jeść kilka małych posiłków zamiast trzech dużych, nie kłaść się przez dwie godziny po jedzeniu i piciu, spać w pozycji półsiedzącej, unikać ostrych przypraw oraz pokarmów tłustych i ciężko strawnych. Można popijać małymi łykami zaparzone siemie lniane. |
|
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy niedawno Od tesciow jakoś humor stracilam. Leze bo kuje Mnie tam gdzie spojenie. i do tego boli Mnie kość ogonowa nie mogę siadać normalnie muszę powoli.
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmawiałam z kilkoma koleżankami, które chwaliły się ile przytyły w ciąży. Na ogół było to między 15 a 20. Wszystkie zgodnie stwierdziły, że po porodzie nie miały problemów z powrotem do wagi sprzed ciąży. Jakoś tak samo spadło ![]() Hmm samolotem do Pl nie jest daleko, ale raczej do Ustronia ciężko byłoby Wam się wyrobić
|
|
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od obiadu nic nie jadłam i też mam zgagę...
Poza tym bolą mnie... pośladki A nic nimi nie robiłam Normalnie zakwasy mam jakbym na rowerze jeździła...Mandragorrka a Ty też w UK mieszkasz?
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-02-19 o 20:05 |
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Agus dzieki za info!
Haniu sliczne ciuszki! U nas te prawdziwe wyprzedaze zaczynaja sie dopiero w maju nie wiem czemu :/ teraz tez sa ale malo. Musze zrobic zdjecia co wczoraj kupilam
|
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Nie
W Polsce mi dobrze ![]() Chociaż do UK chciałabym pojechać w celach wycieczkowych. |
|
|
|
#1859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do tego drugiego. To mnie zszkokowałaś. Jak mozna marzyć, żeby moje dziecko brało udział w mordobiciu, przez które może stracić zdrowie. Jako matka strasznie bym się zamartwiała. Ciuszki macie świetne. Nie mogę doczekać się, żeby w końcu coś kupić. |
|
|
|
|
#1860 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w koncu byłam w stanie nadrobić bez wiekszych problemówJa jutro jeżeli poznam płeć ide prosto do nexta po jakieś śliczności dla Dzidziusia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

Mam nadzieje że poza brzuchem i biustem nic mi nie przybędzie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ale warto było bo wyszła pyszna 
Za 21 tydzień i nowe spodnie.

A nic nimi nie robiłam